Liverpool bekert na knotsgek slot en ellenlange strafschoppenserie door

Dinsdag, 23 september 2014 om 23:41Gijs Freriks • Laatste update: 00:26

/

Liverpool is met acht titels de recordhouder van de Capital One Cup/League Cup en blijft in de race om de negende eindoverwinning. De huidige nummer elf van de Premier League overleefde dinsdag ternauwernood de derde bekerronde tegen Middlesbrough. Door een goal van Suso kwam Liverpool na 109 minuten op 2-1, maar in de slotseconde kwam de tegenstander nog langszij op Anfield. Liverpool nam de penalty’s uiteindelijk iets beter (14-13).

Jordan Rossiter maakte zijn debuut in het eerste elftal van Liverpool en kwam direct tot scoren. Rickie Lambert, die eveneens zijn eerste speelminuten voor het team van Brendan Rodgers maakte, werd na tien minuten nog van een goal afgehouden, maar de rebound werd binnengeschoven door Rossiter. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en kreeg voor rust nog een goede kans via Adam Lallana, maar de miljoenenaankoop mikte naast. Middlesbrough, dat vijfde staat in de Championship, werd alleen gevaarlijk via Lee Tomlin.

/

Middlesbrough sleepte in de tweede helft toch nog een verlenging uit het vuur. Na ruim een uur spelen verlengde Adam Reach een vrije trap van Grant Leadbitter tot in de verre hoek en Liverpool slaagde er ondanks enkele kansen niet meer in om in de reguliere speeltijd tegen te scoren. Boro was nog het dichtst bij de 1-2: Clayton schoot tegen de paal. Door een rake rebound van invaller Suso leek Liverpool in de tweede helft van de verlenging dus toch nog met de overwinning na 120 minuten aan de haal te gaan, maar niets was minder waar.

Raheem Sterling, misschien wel de beste speler op het veld, leed knullig balverlies en Kolo Touré beging vervolgens in het strafschopgebied een overtreding op Patrick Bamford. De huurling van Chelsea maakte geen fout en stuurde Simon Mignolet in de 123e minuut de verkeerde kant op: 2-2. Bamford leek in de strafschoppenserie de schlemiel van Middlesbrough te worden, want hij miste, maar doordat Sterling ook faalde, bleef Middlesbrough nog heel lang in leven. Na in totaal 29 penalty’s mikte Albert Adomah naast en daardoor mocht Liverpool alsnog feest vieren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door kopitered)

Alvast geoefend voor de CL finale. Wat een gekke wedstrijd wel veel talent gezien ahahah Rossiter, Williams en Suso.

23 september 2014 om 23:49

Hahahahaha beste grap tot nu toe. Met zo een elftal in CL finale hahahahah.

23 september 2014 om 23:55

Tenminste en team met talenten en een sterk middenveld. Het team is er alleen moet het beter ingespeeld worden, maar zie ze de groepfase echt wel doorkomen Liverpool.

Moet je wel zeggen dat Galatasaray het heel lastig gaat krijgen in de groepfase met ons, en hopelijk klaren wij de klus in Emirates en daarzo bij jullie in Galatasaray.

24 september 2014 om 00:00

Mensen die het niet begrijpen. Ik maakte een grap! We moeten nog veel beter gaan spelen willen we de volgende ronde halen.

24 september 2014 om 01:01

Rickie lambert heeft al meerdere minuten gespeeld. Dus waar dit op slaat snap ik niet. Wel een leuke penaltyserie haha. Komt niet vaak voor zo. Spannend.

Altijd leuk zo'n avond League Cup voetbal. Gelukkig Liverpool door, vorig seizoen had men ook een verlenging nodig tegen Notts County toen een ronde eerder, dus kan er niet al te negatief over zijn. Gelukkig een hoop basiskrachten rust gekregen, dus hopelijk zijn die fris voor de Merseyside Derby. Everton stroomt ook niet over van het zelfvertrouwen en het is natuurlijk sowieso een wedstrijd op zich.

Hopelijk gaat het wel gauw wat beter lopen bij Liverpool en vooral Sturridge moet terugkomen. Een wereld van verschil.

23 september 2014 om 23:50

Suso moet zo snel mogelijk een contract krijgen, die jongen is echt niet normaal goed. Hij moet een jaartje verhuurd worden aan een Engelse club.

23 september 2014 om 23:55

Zeker weten. Die moet Liverpool echt proberen te behouden.

23 september 2014 om 23:56

Ook Lallana was ge wel dig.

23 september 2014 om 23:56

Lfc11

je zag duidelijk het gemis van Suarez vandaag ofnie.

24 september 2014 om 00:21

Niet dat Suarez zou hebben gespeeld, als Suarez was gebleven dan had LFC niet eens gewonnen...

24 september 2014 om 00:22

Suso stak er in de jeugdwedstrijden altijd al bovenuit en ook bij de nationale elftallen was hij altijd de beste, begrijp ook niet dat hij zo weinig kansen krijgt.

24 september 2014 om 07:39

Tegen Boro maakt het natuurlijk niets uit of Suarez er wel of niet was. Sowieso wordt er nu weer enorm overdreven met het gemis van Suarez. Vorig seizoen speelde Liverpool met Suarez met veel geluk gelijk tegen Villa, had men ook veel moeite bij WHU uit, maar dwong men twee penalty's af waardoor Liverpool alsnog won. Nu verliest Liverpool ervan en het spel is inderdaad dramatisch, maar dat was vorig seizoen in de beginfase echt niet veel beter. Zelfs met Suarez had Liverpool in sommige wedstrijden nog genoeg moeite om wat af te dwingen(wba uit bijvoorbeeld).

Als Sturridge terug is, scheelt dat al de helft. Voor bijna elk team is het lastig op te vangen om eerst al je sterspeler te zien gaan en vervolgens raakt zijn geweldige aanvalspartner ook nog eens geblesseerd.

@kopitered: Ben je serieus? Het zag er allemaal leuk en aardig uit en je ziet dat hij zeker over bepaalde kwaliteiten beschikt, maar vond dat hij acties iets te vaak door bleef voeren, al ligt daar natuurlijk ook wel zijn waarde, alleen was hij gisteren alles behalve gelukkig in mijn ogen. Die bal achter het standbeen voor de 2-1 was natuurlijk wel schitterend.

24 september 2014 om 09:26

Die jongen was vorig seizoen al verhuurd aan Almería. Nu dus terug bij Liverpool

24 september 2014 om 11:07

Ben het grotendeels wel met je eens. Behalve dat Suarez dus echt wel gemist wordt. Ondanks dat Liverpool meestal traag op gang komt, zie je dat dit team een echte spits mist die scoort. Volgens mij scoorde Suarez aardig wat en de nummer 2, Sturridge, is er nog niet.

Lambert was verschrikkelijk slecht, had zelfs medelijden met hem. Lallana was niet best, Sterling was uitermate zwak, door hem kwam zelfs de 2-2 tot stand, door die beroerde pass. De enige spelers die indruk maakten waren Rossiter (leuk talent!) Sakho en die spaanse back, kom niet op de naam.

Het zal wel veel schelen hoor, Sturridge erbij, maar het gemis van Suarez is ongelooflijk groot gezien het spelbeeld.

24 september 2014 om 12:00

Lfc11

Oke toch gek dat die dan motm is geworden, en niet Markovic..

24 september 2014 om 12:19

Nee hoor, kan me er wel in vinden dat hij Man of the match werd, maar vond hem in zijn acties niet gelukkig. Staat tegenover dat hij zelden balverlies leed en er wel dreiging van uitging.

Je kan moeilijk omgaan met een mening die niet helemaal strookt met die van jou hé.

24 september 2014 om 13:10

Nee, met iemand die niet kan toegeven dat een ander gelijk heeft kregen heb ik wel moeite.
Het mooiste is dat ik dus al lang gelijk gekregen heb, het publiek ergert zich kapot aan Markovic, behalve lfc11, want hij vond het een goede aankoop, en dan zal die dat dus voor altijd blijven.

24 september 2014 om 13:34

Ik heb me nooit uitgesproken over Markovic, hooguit dat hij qua talent wel eens een goede aankoop zou kunnen zijn. Dat jij hem nu al afschrijft, is natuurlijk te lachwekkend voor woorden. 20 jaar oud, nieuw bij een team dat nogal stroef loopt, nieuwe competitie, hoger tempo. Wat verwacht je nou van hem?

'het publiek ergert zich kapot aan Markovic', ach Sterling werd ook met de grond gelijk gemaakt na de 3-1 nederlaag uit bij Hull City vorig seizoen. Dat zegt me dus niet zoveel. Sowieso doen alsof de mening van 'de meerderheid' strookt met 'gelijk hebben'.

Je hecht nogal veel waarde aan je gelijk krijgen in plaats van gewoon inhoudelijk ergens op in te gaan. Ik analyseer hoe ik spelers zie en maak me niet zo druk om mijn gelijk krijgen. Het enige waar jij mee bezig bent, is je gelijk halen en nergens inhoudelijk op ingaan.

"lfc11 Oke toch gek dat die dan motm is geworden, en niet Markovic.."

Dit dus. Lallana is Man of the Match, dus mag je niet vinden dat het nog beter kan bij hem en dat hij soms zijn acties te veel doorvoerde.

Jij hebt moeite met begrijpend lezen, net als met de discussie Sterling/coutinho. Toen heb ik ook namelijk tien keer gezegd dat Sterling zomaar de beste van Coutinho en Sterling kon worden en het een geweldig talent was. Echter was jouw selectieve interpretatie dat ik meende dat Coutinho het grotere talent was.

24 september 2014 om 18:07

Je typt wel veel maar ik weet wat ik destijds heb gelezen, je zat er gewoon naast, en ik zei het je toen al.

24 september 2014 om 08:53

Komend weekend ook weer, Merseyside en North London Derby Wat is de PL toch heerlijk.

Ik weet niet wat er met Liverpool aan de hand is, vandaag ook weer een matige wedstrijd.
Gelukkig dat ze door zijn, maar ook weer op de manier hoe.
De penaltyreeks was wel erg slecht voor m'n hart.
Hopen op een gunstige loting en vooral op beter spel de komende weken.
C'mon Reds

23 september 2014 om 23:51

Sturridge is er niet...maakt al een groot verschil

Ik had wel zin in een penaltyreeks, dus besloot ik om na 120 minuten maar ff in te schakelen. Nou wat ben ik blij dat ik dit heb meegemaakt! 30 strafschoppen en het hield maar niet op...

23 september 2014 om 23:51

Wat ongelooflijk dom van mezelf dat ik niet ben gaan kijken zeg. Arsenal - Southampton was afgelopen en ben iets anders gaan doen. Toch jammer.

ON: Knotsgek toernooi die League Cup. Vind het toch wel wat toevoegen. Liverpool zie ik niet de PL of CL winnen dus moet het in zo'n toernooi gebeuren.

Wat gaat het toch moeizaam. Weer een standaardsituatie... Gelukkig wel door maar veel aankopen overtuigen maar niet. Sturridge in de punt zal een groot verschil zijn. Genoeg werk te doen nog.

Heb Middlesbrough maar eens even bekeken om enkele huurlingen in de gaten te houden. Bamford maakt het waar en blijkt ijskoud te zijn. Voor een vol Anfield een penalty nemen in minuut 120 bij een 2-1 achterstand is niet iedereen in de wieg gelegd. Blackman zat veelal in de goede hoek met de penalty's en dat was ook al wel duidelijk in de jeugd. Omeruo heb ik niet veel gezien, gezien het feit dat ik redelijk laat inschakelde. Mooi om te zien dat dat soort jongens doorgaan waar ze in de jeugd ook mee bezig waren.

24 september 2014 om 00:01

Om daarna met dikke winst doorverkocht te worden, want die halen het eerste van Chelsea nooit!

24 september 2014 om 00:08

Mourinho is een groot liefhebber van zowel Omeruo als Bamford. Vooral die laatste heeft met zijn kwaliteiten, mentaliteit en inzicht veel potentie. Daarnaast heeft hij iets dat redelijk uniek is; hij is linksbenig.

24 september 2014 om 00:10

Ja, Van Ginkel was dat ook en zo hebben er al meerdere jeugdproducten het eerste niet gehaald, omdat er een belachelijke aankoop van 40 miljoen staat. Wat mij betreft het Real van Engeland. Beste opleiding van heel het land, maar niemand die het eerste haalt vanwege dure spelers die er staan. Al heeft Real nog wat spelers uit eigen jeugd dat regelmatig speelt..

24 september 2014 om 00:19

Ben het op dit moment nog met je eens. Chelsea geeft jeugdspelers nauwelijks tot geen kansen in het eerste elftal, echter zit er een koerswijziging aan te komen. De afgelopen 7/8 jaar is er enorm hard gewerkt binnen de jeugdopleiding en dat resulteert op dit moment in een pracht van een jeugdopleiding. Spelers als Charlie Musonda jr., Lewis Baker, Ruben Loftus-cheek, Izzie Brown en nog veel meer spelers. De grootste talenten op dit moment beschikken ook over een Engelse nationaliteit en zitten altijd bij de nationale jeugdelftallen. Geef het nog twee of drie jaar en je gaat het resultaat wel zien. Het belangrijkste is dst Mourinho blijft voor de komende paar jaar. Chelsea wisselt vaak van trainer en als je maar weinig kansen krijgt neem je niet snel het risico om een jeugdspeler in te passen. Gelukkig heeft de UEFA enigszins ingegrepen met de FFP, waardoor clubs sneller geneigd zullen zijn om te investeren in de jeugdopleiding.

24 september 2014 om 00:23

Ik heb genoeg talenten gezien die met de juiste coaching gewoon te internationale top kunnen halen. Omereo(?) is er een van maar ik ken bijvoorbeeld ook een Josh Mceachran of iets in die richting. Hét gedoodverfde talent bij Chelsea, en nu compleet van de aardbodem verdwenen.

24 september 2014 om 00:26

De jeugdspelers die bij United doorbreken vind (vond) ik minder verfijnd als die talenten bij Chelsea, alleen krijgen ze die kans wel. Nevile, O'shea, Brown, Welbeck, Cleverley, Fletcher en noem ze maar op. Allemaal spelers die leuk zijn voor de middenmoot/subtop of voor de breedte, maar totaal niet verfijnd. Toch kregen zijn wel die kansen en United won ook gewoon de nodige prijzen, mede dankzij deze spelers.

24 september 2014 om 00:47

Atsu is nou net een voorbeeld van een speler waar Chelsea winst op zal gaan maken. Zal echt nooit goed genoeg worden voor de top die speler, maar heeft wel de nodige wedstrijden in de Eredivisie en bij Everton gespeeld. Hierdoor kan hij een definitieve overstap maken, en dat is hoe Chelsea handelt. Scouten, verhuren en met 3-4 miljoen winst proberen door te verkopen.

24 september 2014 om 00:52

Josh komt precies uit de verkeerde lichting om het talent te worden dat doorbreekt. Je moet meer kijken naar het u21 en u18 elftal van dit moment, want die namen krijgen kansen zodra er een manager zit met meer vastigheid.

En dan te bedenken dat de strafschoppenserie bij Almere City - ADO in 2-0 eindigt met 7 missers... Het verschil moet er zijn.

God, wat kijk ik uit naar het moment uit wanneer Allen en Sturridge weer terug zijn.

24 september 2014 om 00:09

Allen zal niet eens in de basis beginnen...

24 september 2014 om 00:35

Wat is er met Coutinho - Rodgers? Is hij alweer kind van rekening?

24 september 2014 om 07:47

Geblesseerd las ik ergens, maar weet niet meer precies hoe en wat.

24 september 2014 om 13:11

Oow? raar, want afgelopen weekend werd hij express buiten de selectie gelaten. Toen zei Rodgers dat nog steeds in de kwaliteiten van Coutinho gelooft. En nu weer niet bij de selectie.. Vind ik apart.

24 september 2014 om 14:10

Geblesseerd was hij volgens mij van het weekend al.

Wat werden die strafschoppen van een hoog niveau genomen zeg! In ieder geval veel beter dan die van bijv. Almere City - ADO Den Haag!

Hahaha, never a dull moment met Liverpool

Dat was weer serieus gestuntel van onze kant, maar ja eind goed al goed. Suso wil ik vaker zien!

Sinds Newcastle kan LFC helemaal geen kansen creeren. Daar maak ik me echt zorgen over.

24 september 2014 om 07:56

Newcastle?

Scheidsrechter heeft volgens mijn telling trouwens drie handsballetjes van Boro in de eigen 16 gemist. Misschien zelfs wel vier, over eentje twijfelde ik een beetje.

24 september 2014 om 07:30

Ach, het is wel irritant om in de Engelse bekers altijd te zien hoe graag de arbitrage de kleine club ziet stunten en daardoor veel dingen door de vingers ziet. Je maakt niemand wijs dat hij die handsbal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd niet gezien heeft, maar het Boro gewoon niet durfde aan te doen om hem erop te leggen.

24 september 2014 om 09:13

Hands is hands. Er staat in de regels dat het hands is wanneer een speler of opzettelijk de bal met de arm of hand aanraakt, of wanneer een speler had kunnen voorkomen dat hij de bal met arm of hand zou raken maar dat nalaat. In principe is het beide hands en moet een scheidsrechter in beide gevallen fluiten. Maar wat je zegt: In de 16 fluiten ze minder snel dan erbuiten, zeker in Engeland. Maar dat hoort volgens de regels eigenlijk niet.

Lfc, die handsbal van Daniel Ayala in de 93ste minuut was echt niet te missen nee.

24 september 2014 om 17:35

Jammer gunde het karanka wel

Ik ben toch altijd verbaasd als je ziet hoeveel moeite PL teams hebben met lager geklasseerde clubs. Het is mooi om te zien dat de kleinere clubjes toch altijd strijden tegen de grotere clubs en soms ook nog met succes. Het was een degelijke wedstrijd, vond Boro verrassend fris ogen en vond het wel jammer dat ze eruit gingen door penalty's. Liverpool miste mijn inziens aanvallende kracht om echt goed te kunnen forceren, wie weet door het gemis van Sturridge. Ik ben benieuwd wat de volgende ronde gaat brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
L. KariusKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Fleetwood Town 35 1 5 0
2019/2020 Fleetwood Town 15 0 1 0
2018/2019 Bury 16 1 2 0
2018/2019 Glasgow Rangers 4 0 1 0
2017/2018 Glasgow Rangers 2 1 1 0

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren