Sprookje van Paderborn spat uiteen na bezoek aan Bayern München

SC Paderborn 07 is koploper af in de Bundesliga. De promovendus voerde na vier speelronden de ranglijst aan, maar is dinsdagavond door Bayern München weer terug op aarde gezet. De regerend landskampioen boekte in eigen huis een 4-0 overwinning. Schalke 04 versloeg, mede dankzij twee assists van Klaas-Jan Huntelaar, Werder Bremen met 0-3.

/

Bayern München - Paderborn 4-0
Arjen Robben was er tegen Hamburger SV vanwege een hamstringblessure niet bij, maar maakte dinsdag weer zijn opwachting bij der Rekordmeister. De Oranje-international bewees gelijk zijn waarde, want na acht minuten speelde hij Thomas Müller hard in en op aangeven van Müller kon Mario Götze de score openen. Robert Lewandowski verdubbelde na een kwartier met een fraaie knal de voorsprong en Bayern zat dus al vroeg op rozen tegen Paderborn, dat ondanks de koppositie niets te verliezen had in de Allianz-Arena. Paderborn kreeg in de eerste helft ook één kans om te scoren, maar Idir Ouali kwam oog in oog met Manuel Neuer niet tot scoren.

In het eerste kwartier na rust begonnen de bezoekers van trainer André Breitenreiter weer even te geloven in een stunt toen Xabi Alonso met een uiterste krachtsinspanning de aansluitingstreffer wist te voorkomen en Bayern ook niet meer zo sterk voor de dag kwam. De thuisploeg kwam lange tijd niet verder dan een goede kans voor Müller, maar men kwam na 78 minuten toch weer tot scoren: Götze benutte een rebound nadat een inzet van Müller was geblokt. De bedrijvige Robben was ook bij deze treffer betrokken en leverde tevens de assist voor de 4-0 van Müller. De Spitzenspiel werd dan ook overtuigend gewonnen door Bayern en het team van Josep Guardiola neemt de koppositie over van Paderborn.

/

Werder Bremen - Schalke 04 0-3
Werder en Schalke gingen dit seizoen moeizaam van start in de Bundesliga, met respectievelijk drie en twee punten uit de eerste vier wedstrijden. Een zege was dan ook uiterst welkom voor beide teams, maar in de eerste helft bleef het angstvallig stil voor beide doelen. Pas in de slotfase viel er wat te beleven in het Weserstadion, maar gescoord werd er nog niet: een door Schalke-spits Huntelaar geboden kans was niet aan ploeggenoot Dennis Aogo besteed, terwijl Eljero Elia aan de andere naliet om keeper Ralf Fährmann te passeren en de thuisploeg op voorsprong te schieten.

Na de pauze werd er wél gescoord en daarop hoefden de toeschouwers niet lang te wachten, maar voor de Werder-aanhang was er geen reden tot juichen: binnen zes minuten opende de door Huntelaar bediende Max Meyer de score en kopte Roman Neustädter een cornerbal binnen: 0-2. De definitieve beslissing viel vijf minuten voor tijd en opnieuw stond Huntelaar aan de basis van deze treffer; ditmaal voorzag de Oranje-international de ingevallen Tranquillo Barnetta van een assist, 0-3.