PSV scoort vier keer in topper tegen Cambuur en blijft koploper

PSV beleeft een geweldige seizoenstart. Het team van Phillip Cocu verspeelde pas drie punten in de Eredivisie en rekende zondagmiddag ook af met de nummer drie van de ranglijst, SC Cambuur. Door doelpunten van Luuk de Jong, Jetro Willems, Jeffrey Bruma en Adam Maher werd het 4-0 in het Philips Stadion.

/

Voetbalminnend Nederland concentreerde zich zondag vermoedelijk vooral op De Klassieker, maar de wedstrijd in het Philips Stadion was gezien de stand op de ranglijst de topper van het weekeinde. Echt spannend werd het niet, want na één helft voetballen stond de gastheer op een comfortabele 2-0 voorsprong en stond de tegenstander met nog slechts tien spelers op het veld. De centrale verdediger Lucas Bijker trok kort voor de thee Luuk de Jong onderuit en incasseerde daarmee zijn tweede gele kaart. Het duel was op dat moment dus al zo goed als gespeeld.

Cambuur had in de eerste twintig minuten nog wel het betere van het spel en kreeg al vroeg een mogelijkheid om de score te openen, maar Daniël de Ridder schoot recht op doelman Jeroen Zoet. PSV sloeg, ietwat tegen de verhoudingen in, na 21 minuten toe: De Jong kopte een vrije trap van Maher uitstekend in de kruising en maakte daarmee alweer zijn zesde van het seizoen. PSV kwam na de goal beter in zijn spel en kwam na 37 minuten op een curieuze wijze op voorsprong: Leonard Nienhuis gleed uit en liet zich verrassen door een mislukte voorzet van Willems: 2-0.

/

Na de rode kaart voor Bijker greep Henk de Jong in: de trainer haalde De Ridder naar de kant en bracht Calvin Mac-Intosh en zal zijn spelers hebben geïnstrueerd om de schade in het restant van de wedstrijd proberen te beperken. Dat lukte niet echt, want in de tweede helft kwam PSV nog eens tweemaal tot scoren. De goals lieten echter wel even op zich wachten. Na 48 minuten was De Jong dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn poging ging na een voorzet van Joshua Brenet voorlangs. De wedstrijd was een stuk minder aantrekkelijk dan voor rust.

PSV hoefde en wilde ook niet meer, terwijl Cambuur met de numerieke minderheid gewoonweg weinig tot niets kon afdwingen. Halverwege de tweede helft had Georginio Wijnaldum de 3-0 moeten maken, maar hij schoot recht voor het doel naast. In de laatste twaalf minuten vielen er nog twee goals: Bruma knikte een hoekschop van Maher in de hoek en laatstgenoemde zorgde zelf voor het slotakkoord door een voorzet van Luciano Narsingh te verzilveren. Cambuur wacht nog altijd op zijn eerste Eredivisiegoal bij PSV.

Denk jij dat PSV kampioen wordt?

1
2

Blij met de 3 punten, niet veel hoogstaands maar Cambuur is en blijft een lastige ploeg dus ik ben zeer tevreden. De Jong opnieuw gescoord en Maher gaat steeds beter zijn draai vinden. Hoop dat spelers als Locadia en Ritzmaier in de basis staan deze week in de beker, hebben hun minuten natuurlijk nodig.

21 september 2014 om 16:34

Maher nog steeds wel vaak slordig vind ik, maar het grootste verschil met vorig jaar vind ik dat hij nu wel gewoon elke welke 100 geeft en blijft gaan tot het einde. Hopelijk geven wedstrijden als deze hem ook het vertrouwen waardoor hij weer de topvorm gaat vinden.

De Jong inderdaad gewoon weer prima heeft wat commentaar gehad, maar stad gewoon om 3 goals en 2 assists in 6 wedstrijden prima statistieken.

21 september 2014 om 16:56

Perfect is hij inderdaad nog niet, niet alleen zijn inzet, ook zijn rendement is omhoog gegaan.

21 september 2014 om 17:07

Rendement is inderdaad beter, ook mooi om te zien dat PSV eindelijk eens iets doet met corners en vrije trappen. Heb me de laatste jaren dood geërgerd aan de spelhervattingen.

21 september 2014 om 17:23

Met dank aan Wiedemeijer. Hij gaf 2x geel aan Bijker voor dezelfde overtredingen Blom de kaarten in de kuip op zak hield. Toch wel heel erg opzichtige bevoordeling van een topclub.

21 september 2014 om 17:39

Het waren wel gewoon gele kaarten, dus opzicht bevoordelen is het zeker niet.

21 september 2014 om 17:41

Waren gewoon terechte kaarten, Bijker verspeeld 2 dom de bal en houdt dat vast om een tegenaanval te voorkomen. Dat Blom ze niet geeft heeft er toch helemaal niks mee te maken.

21 september 2014 om 19:32

Ik vind vooral die 2de heel terecht eigenlijk. Een gele kaart is toch ook een sein dat een dergelijke ingreep niet oke is. Die Blijker of wat dan ook liet duidelijk zien helemaal niks geleerd had van de eerdere kaart, door nagenoeg exact dezelfde overtreding te maken. Laat zien dat ie zich niks aantrekt van de waarschuwing, chapeau voor Wiedemeijer.

21 september 2014 om 20:56

Ten eerste stond het al 2-0, dus Cambuur had wel heel er goed moeten spelen willen ze daarvan nog zijn terug gekomen, dus de dank aan Wiedemeijer is niet nodig, want hoogstwaarschijnlijk hadden we deze alsnog gewonnen.
Ten tweede slaat het nergens op dat Wiedemeijer ze hier niet had moeten geven, omdat een andere scheidsrechter ze niet gaf. Blom is nou niet het boegbeeld van de scheidsrechters.
Ten derde had De Jong er twee keer gevaarlijk vandoor gekund, dus het is gewoon terecht dat hij geel geeft bij beide gevallen.
Bijker kan beter naar zichzelf kijken, doordat hij twee keer op precies dezelfde manier in de fout gaat.

21 september 2014 om 21:46

Inmiddels nog eens goed gekeken, maar het waren beide heel gemakkelijk gegeven kaarten, waarbij met name de eerste De Jong ook niet bepaald zijn handen thuis hield en Wiedemeijer ook Cambuur een vrije trap had kunnen geven.

21 september 2014 om 21:54

Ik vind dat Hendrix ook wel een lekkere wedstrijd speelde, Maher en De Jong speelde ook prima alleen Wijnaldum vond ik vandaag niet zo goed als verwacht hoop dat ie wel nog goede wedstrijd gaat spelen want vandaag speelde hij eerlijk gezegd niet zijn beste wedstrijd bij PSV.

21 september 2014 om 22:31

Perfect is hij inderdaad niet? Moet hij 60x scoren ofzo? Maher was man of thr match stelletje niksgunners! Er is geen speler in de eredivisie zoals hij! Klasse speler die nog een keer de wereldtop halen.

Het eerste kwartier was echt slecht van Psv's kan maar daarna kwamen ze er wel goed in. Ook geholpen door Nienhuis en Bijker. Onnodig en vooral knullig.
Slaapverwekkende tweede helft op de twee goals na.

Voetbalzone niet overdrijven, PSV-Cambuur de topper?

21 september 2014 om 16:31

Voorafgaande deze speelronde stond PSV op 1 en Cambuur op 3. Een topper dus als je kijkt volgens de ranglijst. In ieder geval meer een topper dan dat de klassieker dat was.

21 september 2014 om 17:11

Nee de klasieker is DE topper ik werd ermee doodgegooit door fox zn reclames.

21 september 2014 om 19:37

Er is een verschil tussen de klassieker en een topper....

21 september 2014 om 16:32

Nummer 1 tegen de nummer 3. Papieren topper.

21 september 2014 om 17:06

Ze stonden voor de wedstrijd allebei in de top van de ranglijst dus vind het wel kunnen. Klinkt alleen een beetje raar.

21 september 2014 om 17:09

Ja vz past een slimme tactiek toe om lezers te trekken.

Edit: Dubbelpostje.

Dan maar aansnijden dat de herdenking voorafgaand in ieder geval mooi was.

verdiende overwinning. Na de goal van De Jong had psv de touwtjes in handen en hielden ze de rest van de wedstrijd onder controle. Maher motm, in mijn ogen.. Daarnaast heeft zoet weer laten zien, ondanks dat hij weinig te doen had, dat hij een uitstekende keeper is. eerste kwartier matig, maar daarna dus prima. Puntjes in de tas, op naar de volgende wedstrijd.

Cambuur begon heel aardig maar het leek af en toe wel als ze dachten dat wel even makkelijk zouden gaan winnen. Vaak onnodig balverlies waardoor ze uiteindelijk PSV in de wedstrijd helpen. Geen hoogstaande wedstrijd maar uiteindelijk gewoon dik verdiend 3 punten zonder enorm veel energie te spelen. Hendrix trouwens weer prima, las ergens dat PSV alle wedstrijd dat hij op het middenveld speelt heeft gewonnen.

Van Cambuur kant:

Je weet van PSV kan je verliezen maar het is de manier waarop dat gewoon ontzettend zuur is, we begonnen goed aan de wedstrijd maar wel met enige arrogantie. Dan krijg je 2 doelpunten tegen door domme fouten. Vervolgens word bijker er terecht afgestuurd. En word het toch nog 4-0 op het laatst.
De scheidsrechter word ik echt spuug ziek van elke keer als deze man een wedstrijd van ons fluit haalt hij een dikke onvoldoende , niet dat we door hem hebben verloren, maar vind het wel vervelend worden.

Conclusie: voetjes weer op aarde leren van de fouten en op naar volgende week.

Oh en natuurlijk PSV supporters gefeliciteerd met een mooie zege voor jullie.

21 september 2014 om 16:36

Wat deed Wiedemeijer deze wedstrijd precies fout dan? Rode kaart is zoals je al zegt terecht en verder kan ik me niet echt een moment voor de geest halen waar hij iets fout doet.

21 september 2014 om 16:54

M_scc vindt hem niet niet slecht. Hij duidt alleen maar op het feit dat hij een onvoldoende haalt.

21 september 2014 om 17:03

Ja maar om een onvoldoende te halen moet je toch dingen fout doen? Ik zou niet weten wat dan. Ik vond dat hij de wedstrijd prima aanvoelde.

21 september 2014 om 17:12

wel fluiten voor overtredingen die wij maken maar gelijkwaardige oveetredingen aan de andere kant niet bestraffen inconsequent naar mijn mening

haha, was het nog steeds maar foutloos, haha
topper mag ook wel tussen haakjes trouwens, want jah het is puur op het moment een topper qua plaats 1 tegen 3... maar dat was op basis van 4 wedstrijden en een echte topper was het nou niet bepaald.

voor de rest heeft psv gewoon zakelijk gespeeld en was de wedstrijd niet echt bijzonder. tot aan de rode kaart was het leuk daarna, niet echt meer, leuk voor de fans in het stadion nog die 2 extra doelpunten

Wederom een goed resultaat. Laat zien dat de nederlaag tegen Zwolle een incident was. Vol vertrouwen dat het dit seizoen eindelijk wel een keer goed komt op het eind van de rit.

21 september 2014 om 16:51

Onzin.. PSV heeft terecht gewonnen, maar veel geluk gehad. Eerste twintig minuten was Cambuur simpelweg beter. Doelpunt van De Jong was de eerste kans van PSV en daarna zijn ze door fouten van Nienhuis en Bijker in het zadel geholpen. Je kan dus onmogelijk concluderen dat de nederlaag tegen PEC Zwolle een incident was.

Dus Cambuur was 20 minuten beter en zakte daarna door persoonlijke fouten in waarna ze niets meer te zeggen hadden = geluk. Okee. Na de goal van de Jong zakten ze ook al weg. Als je maar 20 minuten beter bent dan komt het niet door pech dat je verliest.

21 september 2014 om 16:57

PSV heeft geluk dat het in het zadel is geholpen ja, want tot de 1-0 was Cambuur (!!!) in het Philips Stadion (!!) de betere. Feit is dat zijn conclusie van geen kant klopt.
Enne, lees even beter. Ik zag dat de overwinning terecht is. Maar PSV heeft absoluut geluk gehad dat Cambuur het zelf verprutste, dat heeft het niet aan de eigen kwaliteiten te danken. Of je moet denken dat de mislukte voorzet van Willems zo bedoeld was...

21 september 2014 om 16:58

Niks van waar wat jij zegt Cambuur-fan (cambier). Gewoon de kwaliteit van De Jong dat hij die kans afmaakt ook als Cambuur beter is en toen deed PSV de rest van de wedstrijd zeer professioneel

Gefeliciteerd Psv fans met deze overwinning

21 september 2014 om 17:00

Ik ben het eens met je verhaal, PEC Zwolle-fan (pecfan2). Mijn punt is dat degene die het bericht plaatst verkeerde conclusies verbindt aan deze overwinning.

21 september 2014 om 17:02

De goal van Willems was een gelukje maar gooide enkel de wedstrijd op slot. Na de goal van de Jong heeft Cambuur gewoon niets meer laten zien en na de domme 2e gele kaart van Bijker hoefde PSV ook niet meer aan te zetten en hadden ze de wedstrijd volledig onder controle op een schot bij een 4-0 stand na.

Dat kan jij geluk noemen, maar zoals ik al zeg als je maar 20 minuten beter bent vind ik niet dat het door pech komt dat je verliest. PSV bleef redelijk eenvoudig overeind in het begin, komt op voorsprong door een goal van de Jong die redelijk uit het niets viel en kwam vervolgens niet meer in de problemen.

21 september 2014 om 17:04

Cambuur was beter maar heeft toch ook niet echt kansen gecreëerd in de beginfase. Een halve misschien. PSV is effectiever en controleerde vanaf de 1-0 de wedstrijd. Zit geen geluk bij, gewoon een prima goal van de Jong.

21 september 2014 om 17:05

Man, man, man. Ik zeg nergens dat PSV met geluk heeft gewonnen, wel dat PSV geluk heeft gehad doordat het in het zadel is geholpen.... Nogmaals: de overwinning is terecht.

21 september 2014 om 17:28

Uhm, was cambuur beter of hadden ze gewoon meer balbezit? Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar het als ik de reacties lees lijkt het alsof PSV god op hun knieen mag bedanken dat Cambuur geen goals heeft gemaakt de eerste kwartier en dus op geluk deze wedstrijd heeft gewonnen? Naja, ik ben blij met de 3 punten en op naar FC Utrecht.

21 september 2014 om 17:43

Cambuur heeft 1 kans gehad de eerste 20 minuten en PSV ook. Maar Cambuur had de bal en het oogde allemaal aardig. Maar het schijnt in te zijn om elke wedstrijd die PSV wint te zeggen dat het onterecht was en hoe veel geluk ze wel niet hadden. Dat PSV al 19 gescoord heeft in 6 wedstrijden, 8x meer dan de nummer 2, is puur geluk.

Verder vind ik dat PSV het gewoon heeft afgedwongen, waar Cambuur zich de voorgaande wedstrijden misschien nog foutjes kon permitteren straft PSV het gewoon af.

21 september 2014 om 20:14

Helemaal juist.

Het verschil tussen uit en thuis spelen denk ik eerder dan te spreken over een incident. Volgende wedstrijd is in Heerenveen en als PSV dan ruim wint mogen we misschien spreken over een incident.

21 september 2014 om 18:18

Of het een incident is geweest en of PSV dat nu achter zich gelaten heeft weet ik niet. Wat ik wel weet is dat als deze wedstrijd vorig seizoen zou zijn gespeeld, in een vergelijkbare situatie, dat de kans heel groot zou zijn geweest dat er was verloren of gelijk gespeeld.
En stel dat PSV volgende week ook van Heerenveen wint, moeten we dan weer een aantal wedstrijden spelen om zeker te weten of het verlies tegen Zwollen een incident was?

21 september 2014 om 22:18

@ Bosche bol. Dit was weer een thuiswedstrijd van Psv, wacht maar af Ajax staat maar 3 PUNTEN achter, Az uit, Feyenoord uit, Groningen uit zie die maar te winnen als Psv zijnde.

21 september 2014 om 23:22

In tegenstelling tot Ajax heeft PSV al zijn thuiswedstrijden nog met overtuigende cijfers gewonnen. 9 uit 9. 12 doelpunten voor en eentje tegen.
Uit gespeeld tegen Willem II, Ajax en PEC Zwolle, wat als je de ranglijst bekijkt lastigere wedstrijden zijn dan Groningen, AZ en Feyenoord uit.
Ajax heeft voornamelijk tegenstanders gehad die in het rechterrijtje staan. PSV grotendeels tegenstanders die zich in het linkerrijtje bevinden.
Dat zijn de feiten tot nu toe. Volgende week kan alles weer helemaal anders zijn. Behalve dan dat PSV na volgende week nog steeds bovenaan staat. Mocht PSV verliezen dan nog zie ik Zwolle en Ajax dat doelsaldo niet verbeteren in een week. Scheelt 10 punten.

die bijker pakt ook veelte veel kaarten voor centrale verdediger..

Goede overwinning! Mooi om te zien dat PSV met een ruim verschil kan winnen zonder Depay. De Jong begint ook steeds meer z'n draai in het elftal te vinden.

Psv speelde op het eerste kwartier na een prima wedstrijd. Cambuur begon erg sterk aan de wedstrijd zonder echt grote kansen af te dwingen. Na een kwartier herstelde Psv zich echter prima waarna het de wedstrijd controleerde. De goal van Willems was natuurlijk mazzel en die Bijker was echt dom bezig waarna Psv lekker rustig de wedstrijd kon uitspelen. Dat kwam wel goed uit met dit drukke programma. Leuk dat Cocu met Vloet en Boljevic nog twee jonge spelers liet meedoen. Dit zijn toch de momenten dat ze betrekkelijk rustig kunnen wennen aan het niveau en waar ze veel van leren.

De Jong en Maher beginnen los te komen. Uiteindelijk is het beste antwoord op kritiek doelpunten maken en assists geven. Iets wat vooral Maher goed zal doen.
Zakelijke overwinning met redelijk veldspel. Mooi om te zien dat PSV niet al te afhankelijk is van Memphis.

De Jong was echt goed vandaag. Hij ontwikkelt zich tot een aanspeelpunt en wint zowat al zijn kopduels. Gebruikt zijn lichaam goed en combineert ook mee.

Zoals ik voorspelde is Maher tot een doelpunt gekomen. Maar niet alleen dat, ook nog 2 assists. Ik zag al eerder dat bij prettig speelt met veel rust aan de bal alleen zijn rendement moest omhoog. Gelukkig voor hem is dat nu gebeurd. Verder ook een compliment aan Willems die echt steeds beter speelt. Strooit met messcherpe voorzetten en is een belangrijke schakel in de aanval. Nu moet het alleen verdedigend wat beter staan met hem. Enige zorgpunt blijft toch wel dat Wijnaldum, net zoals in ze eerste seizoen, enorm veel grote kansen mist. Ballen die er in horen gaan er niet in en hier moet verandering in komen want zijn doelpunten heeft PSV ook hard nodig.