Update: Van den Brom staat er goed op bij AZ: 'Goed en positief gesprek'

Zondag, 21 september 2014 om
/

AZ pakt door in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Dinsdag maakte Marco van Basten officieel bekend dat hij een stap terugdeed en daarna kwam AZ er niet uit met Alex Pastoor, die de beoogde opvolger van Van Basten was. Donderdag trok Pastoor de deur achter zich dicht in Alkmaar en een paar uur later sprak de club al met John van den Brom. De clubloze coach ziet de vacature bij AZ zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

John van den Brom is geschikt als nieuwe AZ-trainer


Gerelateerd

116 reacties (laatste reactie door iedereen komt)

Lijkt me de beste keuze realistisch gezien. Namen als Van Marwijk zijn natuurlijk leuk, maar gezien het sportieve en financiële plaatje ook gewoon onhaalbaar. Van den Brom heeft bewezen in Nederland over prima capaciteiten te beschikken als Eredivisietrainer en met zowel Van Basten als Haar naast hem op de bank voorzie ik weinig problemen.

19 september 2014 om 07:31

Ikzelf vind hem totaal niet passen bij AZ. Ik weet het, hij heeft het bewezen bij Vitesse, maar ik zie hem op de een of andere manier falen bij AZ.

19 september 2014 om 07:42

Mario Been zou misschien ook nog wel goed zijn ja, als ik hier lees dat hij vrienden is met v Basten. Van den Brom is toch wel een eigenwijs mannetje volgens mij.

19 september 2014 om 09:29

Been is een trainer die mij juist het meest ongeschikt lijkt. Als je ziet hoe slecht hij Feyenoord liet spelen, en hoe goed Koeman het deed na hem, met notabene hetzelfde materiaal. Koeman gaf de jeugd van Feyenoord een kans, onder Been was dat vele malen minder. En wat de supporters van AZ juist willen is meer eigen jeugd, want er is gewoon nu een goede lichting talent.

19 september 2014 om 10:06

juist de perfecte kandidaat voor AZ, ik heb nooit de keuze voor v Basten en Pastoor begrepen die hun teams vaak belabberd lieten voetballen en te weinig resultaat,

vd Brom laat zijn teams met verzorgd en aanvallend spelen met resultaat, hetgeen wat men bij AZ juist wil

ja dit is heel goed wat AZ nu doet

19 september 2014 om 10:22

"vd Brom laat zijn teams met verzorgd en aanvallend spelen met resultaat, hetgeen wat men bij AZ juist wil"

Zeker geen wedstrijd van Anderlecht gezien onder v/d Brom?

Geen enkele lijn in het spel terug te vinden, en zijn wisselbeleid ging onder het mom van God zegen de ingreep.

19 september 2014 om 10:33

ik kijk naar zijn jaren bij Vitesse en Ado

dat is vergelijkbaar met AZ als niveau

en daar heeft ie zeer verzorgd voetbal met resultaat laten zien

19 september 2014 om 10:33

"vd Brom laat zijn teams met verzorgd en aanvallend spelen met resultaat, hetgeen wat men bij AZ juist wil"

Dan zou ik als ik jouw was maar eens wat wedstrijden van zijn tijd bij Anderlecht bekijken. Wedden dat je je reactie veranderd.

21 september 2014 om 13:20

@badhabbit Het maakte niet uit welke trainer er na Been bij Feyenoord kwam, slechter doen dan Mario ging niemand lukken. Daarnaast hadden we toen met Beenhakker een TD die liever geld uitgaf aan nietszeggende buitenlanders dan dat geld te gebruiken voor het langer vastleggen van eigen talenten die daardoor kozen voor andere clubs (Rekik, van la Parra, Ebecilio en Ake onder anderen). Been had daar toen weinig in in te brengen. Ik denk dat Mario veel heeft geleerd van zijn periodes bij Feyenoord en Genk en dat hij met een slimme TD als Stewart boven zich toch wel zou kunnen verbazen. Stewart zal namelijk (in tegenstelling tot Beenhakker destijds) niet zo snel gehoor geven aan verzoeken om spelers te kopen, maar zal eerder zeggen om bij de jeugd te kijken wat er rondloopt voordat er spelers van buitenaf gehaald worden.

21 september 2014 om 16:59

"met een slimme TD als Stewart boven zich"

.... Jeetje, waar zal ik eens beginnen... Een slimme TD als Stewart.. Dommer dan Stewart kan je niet krigen...

19 september 2014 om 07:37

waarom zou van marwijk niet kunnen ??

advocaat en van gaal waren toch ook haalbaar

19 september 2014 om 09:48

huntelaar32,

Misschien omdat het financieel toen wel haalbaar was en nu niet meer?

Want voor een boterham met choco zal Louis en al zeker Dickie niet uit hun nest komen.

19 september 2014 om 10:07

v Marwijk heefrt aangegeven alleen voor hele speciale uitdagingen en interessante aanbiedingen nog te willen gaan trainen, met alle respect daar zal ie geen AZ mee bedoelen

daarbij laat v Marwijk zijn teams net als v Basten vaak matig voetballen

19 september 2014 om 10:22

Financieel is wel haalbaar maar van Marwijk wilt een grotere club trainen als AZ. Advocaat trainde AZ in dezelfde financieele situatie als AZ nu verkeerd.

19 september 2014 om 13:18

Laat Van Marwijk lekker waar hij zit. De meest overschatte trainer ever. Dan veel liever Van den Brom.

19 september 2014 om 08:03

John van den Brom vind ik geen goede trainer.

Bij Anderlecht maakte hij regelmatig een foute tactische keuze. Dat doen wel meer trainers, maar de betere stellen hun fout bij tijdens de wedstrijd. John niet.

Ook 'ziet' hij het niet. Wederom bij Anderlecht bleef hij Kouyaté in de verdediging zetten. Die kan daar wel spelen, maar het is een betere en raszuivere box-to-box speler. Een hele goeie zelfs.

Nadat Brommie mocht gaan, haalde Besnik Hasi Kouyaté wel uit de verdediging en Anderlecht ging gelijk een stuk beter acteren.

Maar de grootste faal die Brom op zijn geweten heeft, was het binnenhalen van John Troost.
Dan verspeel je bij mij elk stukje krediet. De spelers hadden zich dan evengoed kunnen insmeren met groene 'magische' klei of voor de wedstrijd hadden ze even wat tarotkaarten kunnen leggen.

Je verliest dan al je geloofwaardigheid.

19 september 2014 om 10:09

geen goede trainer? heef top gepresteerd bij ADO en Vitesse o.a. en bij Anderlecht was het misschien hooguit tegenvallend

hij is veel beter dan een Pastoor of v Basten, dat waren geen goede trainers

19 september 2014 om 10:24

Ooit gehoord dat trainers zich ontwikkelen net zoals voetballers?

19 september 2014 om 10:27

mols1970,

Misschien linkt u 'eindigen op een bepaalde positie' met 'goed presteren'?

In die optiek kan men stellen dat hij het bij Anderlecht ook goed gedaan heeft, want hij speelde in jaar 1 er toch kampioen mee.

Maar ik doe dat dus niet, die link leggen. Immers, uw groep kan sowieso zoveel kwaliteit hebben, dat je toch hoog zal eindigen.

Ik kijk naar wat een trainer doet met zijn selectie.

Ik vond John tactisch een zeer matige trainer en totaal niet flexibel. In jaar 2 bij Anderlecht wist hij het echt niet meer. Elke week hadden ze wel een nieuwe verrassende selectie. Soms had ie een goed tactisch concept gevonden en normaal hou je dit dan een tijdje aan. Hij dus niet, één week later al stapte hij bv. over van 433 naar 422 om een week later weer te wijzigen. Iedereen werd er gek van: de supporters, de analisten, de media, ...

En als je dan ook nog eens randdebielen als John Troost er bij gaat halen, dan heb ik geen vertrouwen meer in zijn kunde.

19 september 2014 om 10:31

ik heb gezien wat ie bij ADO en Vitesse deed, een toptrainer in mijn ogen voor AZ in ieder geval zeer geschikt en dat waren v Basten en Pastoor niet

19 september 2014 om 11:38

je hebt helemaal gelijk, vd brom is een toptrainer voor AZ. Andere zelfverklaarde trainers zoals kluivert hebben daar helemaal niks te zoeken.

19 september 2014 om 11:40

dat zie je helemaal verkeerd. Vd Brom heeft juist bewezen dat hij erg goed is en juist veel uit zijn selectie haalt. Misschien was destijds wel het probleem Anderlecht zelf. Elk jaar een compleet vreemdelingen legion waar de Belgische supporter zichzelf niet eens in herkend. Tsja zie daar maar iets van te maken. Reden dat anderlecht het toch nog zo goed doet is omdat het niveau heeft van andere competities zoals malta, cyprus, letland e.d.

19 september 2014 om 11:41

mols1970,

Ik ken geen toptrainers die verplichten dat hun spelers handje-in-handje zingen over de zon in je hart laten schijnen en zo.

Of kent u nog toptrainers die John Troost hebben binnengehaald?

19 september 2014 om 12:05

Bean77,

Als de Belgische competitie daar zit, dan de Nederlandse ook.

Op de Uefa Country Coëfficiënt ranking staan de Belgen immers maar net onder Nederland en volgend seizoen gaan ze zelfs de Nederlanders wellicht voorbij.

Kan u zelf hier aanschouwen:

uefa.com/memberassociations/uefarankings/countryb....

Nederland staat op de 9de plek, België 10de. Malta dan weer op de 47ste, Cyprus 17de en Letland op de 46ste plek.

Dat argument is alvast loos.

In jaar 1 bij Anderlecht beschikte hij, naar Belgische normen, over tenminste 3 superspelers: Jova, Biglia en Mbokani. Zelfs mijn moeder zou met die 3 kampioen gespeeld hebben. En ze heeft niks met voetbal.

In jaar 2 heeft Anderlecht zijn filosofie gewijzigd en is men de nadruk gaan leggen op eigen jeugd. Brommie faalde er mee, er was een goede Besnik Hasi nodig om ze nog kampioen te laten spelen. En die jeugd is getalenteerd: O.a. Praet en Tielemans, dat zijn jongens die straks in een grote competitie spelen.

Los van de resultaten, kijk je ook wat ie deed of net niet:

* Tactisch onvermogend, kon een wedstrijd niet 'lezen' en zijn tactiek aanpassen
* Niet standvastig, elke week veranderde hij wel van tactiek. Waardoor de spelers voortdurend uit positie liepen. Er zaten geen normale looplijnen in.
* Spelers hun individuele kwaliteiten niet herkennen en ze uitspelen op die kwaliteiten. Kouyaté niet als box-to-box speler zijn werk laten doen.
* John Troost binnen halen. Die man wordt nergens serieus genomen. Maar la Brom haalde hem wel lekker binnen.

21 september 2014 om 13:29

@mols:
een trainer die 422 speelt zou ik meteen ontslaan

19 september 2014 om 08:41

Ik had lever gezien dat eerst het hoofdstuk Pastoor zou zijn afgesloten, voordat ze een nieuwe trainer halen. Wat als er om wat voor reden dan ook Pastoor in het gelijk gesteld wordt? Dan heb je Pastoor terug te nemen (of af te kopen), en je heb dan v/d Brom en van Basten en Haar...

Wat v/d Brom betreft, ik had liever een andere keuze gezien. Ik heb het niet zo met v/d Brom.

19 september 2014 om 10:11

het is belangrijk dat AZ verder kan met een nieuwe trainer,

lekker belangrijk of het met Pastoor klaar is of niet, als ie een rechtzaak zou winnen dan zetten ze die heus niet bij het 1e, dat is voor niemand werkbaar , dan zet je hem ergens anders neer of koop je hem af, klaar

AZ moet verder en punten gaan halen en dat kan met een toptrainer als vd Brom

19 september 2014 om 10:18

"az moet verder en punten gaan halen en dat kan met een toptrainer als vd Brom "

Leg mij uit waarom v/d Brom een toptrainer is dan?

v/d Brom is niet de trainer die AZ zou moeten halen, zijn brevet van onvermogen heeft hij het meest recent laten zien bij Anderlecht. Dramatisch. Daarnaast de laatste jaren alleen maar wezen clubhoppen.

Daarnaast zie ik van Basten nou niet echt lekker samenwerken met v/d Brom, maar toegegeven, dat is meer gut feel dan gebasseerd op feiten.

AZ gaat de verkeerde kant op. Het is echt schrijnend om te zien. Dat eerst Pastoor vertrekt. Maar ook met hele boel lawaai. En over Marco kom jij maar bij Ajax werken. Ga maar lekker als adviseur of technicus bij Ajax rondlopen.

19 september 2014 om 07:39

Hoezo mag Marco niet bij AZ doen waar hij goed in is en leuk vind? Als Marco zo graag bij Ajax wilt had hij dat allang gedaan van de zomer. En Marco is hiermee begonnen hoor, niet dat hij er wat aan kan doen, maar toch.

19 september 2014 om 07:45

Ik weet niet of hij samen met John kan werken. Ik vind John een typische AZ aankoop. Iemand die zelden nooit en ook nooit rust uitstraalt. Hij had alleen bij ADO leuk gepresteerd. Alles daarna was gewoon steeds en steeds minder. Wat een zenuwlijder was dat zeg bij Anderlecht. Vreselijk zo iemand.

19 september 2014 om 08:07

@bramm:
Marco is niet begonnen, Marco heeft een keuze moeten maken ivm zijn gezondheid. Een terrechte keuze naar mijn mening.

Als alle informatie klopt (dat AZ Pastoor een contract voor 9 maanden heeft aangeboden), dan heeft AZ dit zelf verkloot. En dat zeg ik als AZ supporter. 9 maanden spreekt geen vertrouwen uit. En hoezo moet iemand die goed presteert als assistent dan weg omdat hij geen promotie wil? AZ loopt gewoon te kloten. En wat gaan ze nu met vd Brom doen? Krijgt die wel een contract voor 2 jaar? Sorry hoor, maar VD Brom heeft naar mijn mening niet bewezen een betere trainer te zijn dan Pastoor en Pastoor gaf in ieder geval de jeugd een kans. Dat moet ik met vd Brom nog maar zien.

19 september 2014 om 08:41

Dat met Pastoor slaat ook nergens op nee. Hopelijk krijgt v d Brom dan een 1 jarig contract anders is Pastoor flink genaaid. Sowieso is het raar dat iemand met een contract van 2 jaar als assistent, weg moet als hij geen contract voor 1 jaar wilt als hoofdcoach. Maarja, AZ is de weg kwijt nu onze Toon weg is.

19 september 2014 om 09:07

@bramm_

Niet dat ik zeg dat je ongelijk heb, maar de baan als assistent trainer is natuurlijk wel iets anders dan de baan als hoofdtrainer. Die 2 jaar als assistent had AZ kunnen bekijken of de samenwerking en perspectief bevalt. Pastoor als hoofdtrainer zou ik ook eerst wel eens willen zien, voordat hij een langer contract zou krijgen. Ik begrijp het onbegrip van Pastoor wel, maar ook de voorzichtigheid van AZ in deze.

19 september 2014 om 09:12

Het is idd een raar verhaal.
Ook financieel zal AZ hier wel een tikkie krijgen, Pastoor afkopen en een nieuwe trainer aannemen.

19 september 2014 om 10:19

nee want Pastoor had contract voor 2 jaar als assistent en was nooit in beeld als hoofdcoach alleen toen v basten wegviel wilde ze hem een kans geven voor dit seizoen

vd Brom was toen al kandidaat met v Basten voor het hoofdcoachschap en vd Brom heeft zich al bewezen als hoofdcoach, waar Pastoor overal gefaald heeft en nu ook op slinkse manier te werk ging met dat lekken naar de pers, dat heeft AZ natuurlijk toen ze dat later hoorde direct in hun beslissing meegenomen

AZ heeft gezien de gebeurtenissen en de volgorde waarin dat gebeurde nu uiteindelijk juist gehandeld

19 september 2014 om 11:19

Dat Pastoor heeft gelekt naar de pers is een aanname, en zeggen dat AZ juist heeft gehandeld kan je denk ik pas doen als je alle feiten weet.

Maar hoe je het ook bekijkt, Pastoor heeft een contract wat nog 21 maanden doorloopt.
Dat hij niet akkoord gaat met een nieuw, verbeterd, contract voor 9 maanden kan ik best begrijpen.

ben benieuwd of we de feitjes ooit te horen gaan krijgen.

19 september 2014 om 11:19

@mols:

Kortom jij vind het prima dat als jou baas jou ontstaat, als jij een promotie voor 9 maanden afslaat ? Klinkt logisch man.

19 september 2014 om 11:31

@multatuli:

Nou, als Van Den Brom één ding wél heeft gedaan bij Anderlecht, dan is het de jeugd een kans geven. Weliswaar ook een beetje noodgedwongen, maar toch. Ze deden mee aan de Champions League met het jongste elftal ooit in de geschiedenis (gemiddeld 21 jaar of zoiets), dat was een record destijds.

(Ze gingen toen wel met 5-0 onderuit tegen FC Ibrahimovic, maar ja, dat krijg je dan hé. )

19 september 2014 om 11:33

@sinjoortje:
Ik ga liever af en toe onderuit met een jong elftal (met veel eigen jeugd) en leuk voetbal, dan een paar plaatsen hoger, met allemaal gekochte spelers en saai voetbal. Wat mij betreft mag Co Adriaanse terugkomen. Leukste voetbal wat AZ de laatste 30 jaar heeft gespeeld :D

19 september 2014 om 10:12

AZ gaat juist nu de goede kant op door die verschrikkelijke Pastoor (zowel als mens en als trainer waardeloos) er uit de zetten en een goede trainer als vd Brom neer te zetten,

soms gaat dat met lawaai zoals bij veel clubs, nu mag dat bij AZ ook een x waar het altijd rustig is geweest

19 september 2014 om 10:27

Ten eerste Marco heeft in verleden aangegeven nooit meer in Amsterdam te willen werken. Ten tweede typisch AZ aankoop grapjas! AZ heeft trainers gehad afgelopen jaren die toch beste van Nederland waren.

Ik vind vd brom niet half zo goed als Pastoor.
Heeft weinig kwaliteit als trainer,met hem wordt het een dramatisch jaar.

19 september 2014 om 07:55

Ik vind Pastoor niet half zo goed als vd Brom . Eigenwijs arrogant ventje die zichzelf echt overschat . Ben geen fan van Johan Derksen maar geef hem gelijk over Pastoor , echt een eng mannetje . Word met vd Brom als trainer een top jaar .

19 september 2014 om 08:04

Derksen is ook een eng ventje. Vd Brom, is ook geen blijvertje.

19 september 2014 om 08:13

Dat ben ik met je eens maar die Alex Pastoor is echt een mannetje die zich voor doet als de ideale schoonzoon maar die ondertussen even je moeder erbij pakt . Mooi dat hij weg is bij AZ.

19 september 2014 om 10:20

geen enkele trainer is een blijvertje die komen gemiddeld voor 1-3 jaar

19 september 2014 om 10:15

pardon? Pastoor degradeerde met Excelsior, en was een drama bij Nec, hoort zichzelf graag praten, geeft bij verlies altijd zijn spelers de schuld en zat overduidelijk toen v Basten nog ziek thuis zat op zijn baan te asen

vd Brom top gepresteerd bij o.a. ADO en Vitesse en met verzorgd voetbal, Pastoor mag de veters van vd Brom nog niet eens strikken

de feiten qua behaalde resultaten en qua spelen van verzorgd aanvallend voetbal zijn duidelijk in het voordeel van vd Brom

19 september 2014 om 10:40

Wat een onzin allemaal zeg.

'pastoor degradeerde met Excelsior,'

Ten eerste is Pastoor helemaal niet gedegradeerd met Excelsior, dat was Lammers het jaar nadat Pastoor was vertrokken. Pastoor heeft Excelsior naar de Eredivisie gebracht en daarna gehandhaafd met verzorgd voetbal.

' en was een drama bij Nec'

Weer onjuist. Pastoor heeft het de eerste anderhalf jaar uitstekend gedaan, eerste jaar met erg goed voetbal play-offs gehaald. Tweede jaar tot februari goed gedaan, stond 7e en vanaf toen(!) was het inderdaad een drama, oftewel een vierde van zijn periode bij Nec.

'hoort zichzelf graag praten,'

Ik weet niet wat erger is, jezelf graag horen praten of achter de rug van je eigenlijke werkgever praten met een andere club.

'geeft bij verlies altijd zijn spelers de schuld'

Als er een ding kenmerkend is voor Van der Brom....

'md Brom top gepresteerd bij o.a. ADO '

Eens. Topprestatie.

'en Vitesse en met verzorgd voetbal'

Sorry, maar als je dit zegt kan ik alleen maar concluderen dat je niet echt op hebt zitten letten en maar wat uit je nek lult. Van den Brom heeft naar de mogelijkheden van de Vitesse-selectie gespeeld, maar dat was alles behalve verzorgd. Liet voorin veel aan Bony over. Hij stond daarmee wel volkomen in zijn recht en hij heeft daarmee een goed resultaat gehaald,maar zeggen dat hij verzorgd voetbal speelde is een verkrachting van de waarheid. Het feit dat hij juist geen verzorgd maar wat volwassener speelde wat voor resultaat zorgde spreekt in principe wel voor hem.

'de feiten qua behaalde resultaten en qua spelen van verzorgd aanvallend voetbal zijn duidelijk in het voordeel van vd Brom'

Jou verdraaide feiten die voor geen meter kloppen ja.

19 september 2014 om 11:28

@mols1970:

misschien moet je eerst je feitjes checken want er klopt geen reet van!

dat je Pastoor niet graag bij AZ wil zien is wel duidelijk, maar de onzin die je allemaal loopt te verkondigen slaat nergens op.

Ik zeg geef Seedorf een kans. Moet hij zelf natuur wel willen... Klein probleempje is dat van Basten en Seedorf een keertje ruzie hebben gehad.... Maar het zijn nu grote jongens....

19 september 2014 om 09:14

Het zou zeker leuk zijn als Seedorf een kans krijgt in Nederland als trainer.

Echter kan/mag/wil hij niks doen daar de zaak tegen Ac Milan nog loopt, zodra hij ergens anders aan de slag gaat kan hij fluiten naar de 5 miljoen waar hij nog recht op heeft.

19 september 2014 om 10:30

men moet nog bepalen of hij recht heeft op die 5 miljoen

19 september 2014 om 10:38

5 miljoen is wat er contractueel is vast gelegd voor een dienstverband van 2 jaar.
hier kan Ac Milan volgens mij niet onderuit komen zolang Seedorf hieraan vast blijft houden.

Ik moet zeggen dat ik Seedorf groot gelijk geef dat die 5 miljoen wil, schandalig hoe Ac Milan heb heeft behandeld.

19 september 2014 om 10:16

Seedorf is altijd een kleine jongen gebleven door zich zelf vaak te groot te voelen en heeft amper trainers ervaring, luistert naar niemand, stronteigenwijs dus daarmee haal je ellende

vd Brom staat voor verzorgd voetbal met resultaat dus de droomkandidaat voor AZ

19 september 2014 om 10:38

"vd Brom staat voor verzorgd voetbal met resultaat dus de droomkandidaat voor AZ "

Ron Jans zou een droomkandidaat zijn voor AZ (om verder niet meer in te gaan op v/d/ Brom, maar een andere optie te geven).

Haar het gewoon dit jaar af laten maken, en volgend seizoen voor Ron Jans gaan. dan heb je tijd zat om het geval Pastoor op te lossen (juridisch) en creeer je rust in de tent.

Het zal mij benieuwen hoe lang Van de Brom het in Alkmaar volhoud. Van de Brom-Stewart, het zal heel spannend worden en ik voorspel dat één van de twee het veld ruimt.

Misschien een beetje enthousiast, maar Frank Rijkaard lijkt mij een fantastische combinatie met van Basten!!

19 september 2014 om 10:21

Rijkaard wil niet meer, die geniet van zijn vrijheid

Ik zou eigenlijk het liefst Kluivert hier zien. Kan veel leren van Van Basten, maar is zelf bekend genoeg om Van Basten volledig uit de wind te houden. Verder lijkt Kluivert me gewoon een hele goede coach.

19 september 2014 om 09:11

Kluivert, Seedorf, Shota, Rijkaard, zouden allemaal betere opties zijn geweest. Zoals ik hierboven al stelde, ik had liever gezien dat ze eerst de zaak Pastoor tot een einde zouden hebben gebracht (gezien de juridische stappen die hij van plan is te nemen). Had tot die tijd gewoon Haar de functie over laten nemen om rust in de tent te creeeren.

19 september 2014 om 09:14

En waarom lijkt het u een goede coach?

Ik zeg niet dat het een slechte zou zijn. Ik zeg wel dat ik het niet weet.

Ik vind AZ te groot voor een nieuwbakken coach. Zo'n club kan beter in zee gaan met mensen die zich elders wel al bewezen hebben.

Kluivert zou wel gekund hebben, mocht ie bv. jaren aan een stuk assistent bij AZ geweest zijn. Dan hebben ze een goed beeld over wie hij is en hoe hij werkt. Nu kennen ze hem even goed als u en ik.

19 september 2014 om 09:22

Goed bij Jong Twente en alle spelers van het Nederlands elftal zijn vol lof over zijn bijdrage op het WK.

En de ervaren assistent maakt het voor een nieuwe coach ideaal. Dat zag je ook bij Ajax, De boer heeft het gered dankzij Spijkerman. En Cocu miste zo iemand.

19 september 2014 om 09:25

@iedereen komt

Kluivert was ten tijde van van Gaal spitsen trainer bij AZ. Daarna heeft hij op diverse plekken jeugd elftallen en andere assistent rollen vervuld. Naar wat ik daar van allemaal gelezen heb, deed hij dat best goed (werd met jong Twente kampioen meen ik me te herinneren).

19 september 2014 om 09:29

Een goede assistent is nog geen goede hoofdcoach.

Het heeft met risicoanalyse te maken. Kluivert is gewoon een onbekende factor als hoofdcoach. Hij kan dat zeker goed doen, maar slecht ook. Een grote naam hebben of goed werk geleverd hebben als assistent of 'gewone' trainer is geen garantie of je ook slaagt als hoofdtrainer.

M.i. moet een club als AZ geen risico's nemen. Ervaren coaches zat die én een goede reputatie hebben én beschikbaar zijn.

19 september 2014 om 09:45

@iedereen komt

Welke ervaren coach ze jij dan beschikbaar zijn en een optie voor AZ?

1) v/d Brom heeft mij nooit kunnen overtuigen, zijn karakter past gewoon niet bij AZ. De afgelopen jaren alleen maar aan het clubhoppen geweest. Er is een duidelijke reden dat hij weg moest bij Anderlecht.

2) Been heeft zijn brevet van onvermogen laten zien bij Feyenoord en werd erna door Koeman kei hard op de feiten gedrukt. Het lag altijd aan iemand anders, nooit aan Been zelf.

3) Van Marwijk heeft op het EK laten zien dat hij geen team kan smeden, zolang alles goed gaat dan is het goed, maar zodra er scheurtjes in het team komen, of de prestaties tegenvallen is hij radeloos. Zijn analyses/commentaar tijdens het WK waren dramatisch.

Wie nog meer?

En wat betreft een nieuwbakken coach, iemand moet ergens beginnen. Dat iemand begint betekend nog niet automatisch dat hij het niet kan. Kijk naar de Boer. Kluivert heeft hele goede referenties en op basis daarvan verdient hij wat mij betreft wel een kans.

19 september 2014 om 09:57

Badhabbit,

U moet misschien uw horizon eens verbreden en uitkijken naar een buitenlandse coach.

Ik heb geen flauw idee wie vandaag goed bij AZ zou passen. Dan zou ik eerst grondig moeten analyseren wat voor spelers AZ heeft en welke spelstijl ze doorgaans hanteren. Ook moet ik dan wat meer weten over de visie van Az.

Maar er zijn op dit moment honderden coaches werkloos en nog veel meer leveren goed werk bij kleinere clubs dan AZ. Er zullen vast wel kandidaten tussen zitten die minder risico zijn dan Kluivert.

Maar goed, als u toch wat namen wil:

Trond Sollied
Eric Gerets
Christoph Daum
Martin Jol
Juan Carlos Garrido

19 september 2014 om 10:21

@iedereen komt

De namen die ik neer heb gezet is omdat AZ een Nederlandse coach wil, geen buitenlandse, dus die vallen sowieso af. Als dat een optie was geweest dan had ik wel een hele waslijst aan opties neer kunnen zetten.

Uit jouw lijstje, Martin Jol.... En die heeft bewezen een goede trainer te zijn omdat? Als mijn tijd nu ga besteden om uit te leggen waarom dat geen juiste keuze is dan ben ik vanavond nog bezig.

19 september 2014 om 10:23

@feyenoord126

Ik zeg niet dat hij haalbaar is, ik reageerde op de reactie van Iedereen komt die stelt dat er genoeg ervaren coaches beschikbaar zijn. Van Marwijk is beschikbaar (wil niet zeggen dat het haalbaar is, of dat hij uberhaupt wel wil).

19 september 2014 om 10:31

Jij weet blijkbaar niet de filosofie van AZ, er zal nooit en nimmer een buitenlandse coach komen.

19 september 2014 om 10:36

Badhabbit,

Je kan je de vraag stellen waarom het kost wat kost een Nederlander moet zijn?

Met de Duitser Georg Kessler haalde AZ (enfin Az'67) anders wel zeer puike resultaten. Allez, u gaat nu misschien poneren dat die zijn mama Nederlandse was.

De kleine selectie trainers die ik heb vermeld zijn stuk voor stuk minder risicovol dan Kluivert. Het zijn allemaal mensen die zich elders wel al bewezen hebben.

Dat u Jol niet lust, doet geen afbreuk aan zijn kwaliteiten.

19 september 2014 om 10:37

popopos,

Eigen volk eerst?

19 september 2014 om 10:42

@iedereen komt

Wacht even, dat is niet iets wat ik heb bepaald, maar de visie van AZ. Ik leg je alleen uit wat de visie van AZ is (aangezien je stelde dat je daar eerst meer over zou moeten weten). De visie van AZ is dat het alleen een Nederlandse trainer wil. Dat je op popops reageert met "eigen volk eerst" negeer ik voor het gemak maar even.

En dat ik Jol niet lust? Ik vind Jol om diverse redenen geen goede trainer. Wat heeft hij in jouw ogen goed gedaan dan? Wat maakt hem vogens jouw een goede trainer voor AZ dan? Wat zijn zijn kwaliteiten volgens jou?

19 september 2014 om 10:52

AZ te groot voor een nieuwbakken coach???? Volgens mij volg je al 4 jaar het voetbal niet meer en ken je de situatie bij AZ niet goed.
AZ is niet meer de club zoals het onder Dirk Scheringa was. Juist een club als AZ, Heerenveen en andere middenmoters zijn geschikt voor talenten als coach.

19 september 2014 om 11:03

Badhabbit,

U moet eens kritisch durven vragen waarom AZ kost wat kost een Nederlander wil.

M.i. bezitten Nederlanders niet meer of minder kwaliteiten dan buitenlanders.

Een Nederlander mag dan wel wat voordelen hebben, o.a.:

* Spreekt de taal
* Kent de cultuur van het land en het voetbal

Maar dan hebben we het ongeveer gehad. Er zijn trouwens buitenlanders zat die ook die criteria bezitten.

Als je je gaat verengen tot de binnenlandse markt, dan is het inherent dat je ook minder kwaliteit aan het hoofd kunt zetten.

Jol haalde puike resultaten o.a. bij de Spurs, Hamburger SV en Ajax.

Beduidend grotere clubs dan AZ. Dat suggereert dat ie het ook wel goed zou doen bij AZ. In ieder geval zijn zijn kansen groter om het goed te doen, dan wanneer je een illustere onbekende aan het hoofd zou zetten.

19 september 2014 om 11:07

Bean77,

AZ na 2 zoutloze seizoenen een middenmoter noemen, gaat wat te ver.

U lijkt wel een omgekeerde Zulte Waregem supporter. Die vinden ook dat hun club een topclub of toch zeker een subtopper is na 2 exceptionele goede seizoenen. Ze staan voorlaatste vandaag in België. Ha.

Voor mij blijft AZ een subtopper. Status wijzigt nog niet zo snel. Maar natuurlijk kan die status in de toekomst wél wijzigen. Maar dat zien we dan wel weer.

Begroting van AZ is rond de 28 miljoen euro toch?

Wie gaat daar allemaal over? Ajax, Psv, Feyenoord en Twente.

Is er nog eentje?

21 september 2014 om 17:08

@iedereen komt

Eerst vraag je wat de visie van AZ af, dan krijg je het antwoord en dan moet ik volgens jou ineens kritische vragen gaan stellen waarom dat de visie is? Je weet duidelijk niet te anticperen op antwoorden op vragen die je zelf stelt.

Het is niet aan mij, en noch wens ik dat te doen om kritische vragen op de visie van AZ te stellen. De visie van AZ is glashelder, een Nederlandse coach die talent een kans wil geven.

En wie zegt dat bijvoorbeeld een Dennis Haar het niet goed zou kunnen doen, of een Kluivert bijvoorbeeld? Natuurlijk is er een risico, maar dat heb je ook als je bij wijze van spreken Sollied voor de groep zet.

En de reden dat ik niet voor Jol zou kiezen is omdat hij graag met gevestigde spelers werkt, en niet zo snel met talenten, wat juist AZ en haar supporters graagzou zien. En Jol heeft puike resultaten behaald? Gezien je commentaar over andere trainers zal ik ook deze maar met een korreltje zout nemen, zeker gezien zijn resultaten in het verleden. Misschien handig als je ook eens echt onderzoek doet, voordat je iets roept.

Voorlopig negeer je bijna elke vraag die ik je stel, en kom je zelf met vraag op vraag op elk antwoord wat ik geef dat gewoon feiten zijn. Reageer nu eens iets nutttigs, waar ik met je mee in discussie kan.

21 september 2014 om 17:34

Badhabbit,

En omdat er een bepaalde visie is, mag je daar geen vervelende vragen over stellen want " Befehl ist Befehl"?

Het gaat er niet om dat een Nederlander het niet mag doen. Het is gewoon ridicuul dat het een Nederlander moet zijn.

Kan je evengoed eisen dat ie blauwe ogen, blond haar en een meter 90 minimum moet zijn. Dat is even onnozel.

Komt nog eens bij dat AZ één van zijn grootste successen mét een buitenlandse coach heeft behaald.

Maar daar mogen we niet kritisch over zijn. Mijn-club-mooie-club, doet-nooit-iets-verkeerd-club is wéér aan het werk, me dunkt.

Uw uitleg over Jol, klopt volgens mij niet. Is toch ook trainer van een Ajax geweest dat volop peuters in de basis had staan?

19 september 2014 om 10:22

Kuivert die nooit overwicht heeft, nooit volwassen is geworden, nou nee, en geen ervaring, meest slecht denkbare kandidaat lijkt me dat

Manmanmanman waar zijn ze allemaal mee bezig daar!

19 september 2014 om 09:09

Wordt tijd dat ze Stewart tegelijk met de grijze bak bij de stoeprand zetten.

19 september 2014 om 10:24

Stwart zijn fout was ooit v Basten en pastoor aan te stellen omdat v Basten zijn teams verschrikkelijk laat voetballen en op 1 seizoen Heerenveen na nergens resultaat boekte

Pastoor enge mannetje die alleen aan zichzelf denkt en nergens gepresteerd heeft als coach, zijn clubs degradeerden juist zoals Excelsior en Nec

dus Stewart herstelt nu die fout van aanstelling

19 september 2014 om 11:06

Pastoor is met geen van beide club gedegradeerd. Als hoofdtrainer van Excelsior heeft hij promotie bewerkstelligt en het jaar daarop Excelsior in de eredivisie gehouden. Met NEC heeft hij play-offs europees voetbal gehaald en is hij niet gedegradeerd, dat is onder Anton Jansen gebeurt.

Na Pastoor word de gun factor voor Az wat mij betreft met vd Brom er niet beter op.

19 september 2014 om 09:21

Ik ben die Pastoor ook zat..

Tja, en dan vinden mensen Pastoor eng. Persoonlijk vind ik VD Brom eigenlijk nog veel enger. Best een goede trainer, maar dat gedoe met Ado, hert vaker dan eens schuld zoeken bij anderen dan zichzelf en ook het roepen dat je wel naar AZ wil terwijl het met Pastoor eerst nog afgehandeld moet worden....(en dan laat ik Ted Troost nog maar ff erbuiten, al was dat meer raar dan eng)

Nogmaals, best een prima trainer,maar vind het een nare man. Maar das puur persoonlijk. Wel sneu voor Pastoor allemaal die gewoon zwaar genaaid wordt.

19 september 2014 om 09:47

Ben het helemaal met je eens. Handel eerst de zaak Pastoor netjes af, laat Haar het in de tussentijd overnemen en creeer eerst een rust. Dit is paniek voetbal wat AZ nu doet.

19 september 2014 om 09:52

Hij had die 9 maanden gewoon moeten aannemen. Maar Stewart mag van van mij ook vertrekken!

19 september 2014 om 10:09

' Hij had die 9 maanden gewoon moeten aannemen.'

Dat had Pastoor helemaal niet gemoeten. Pastoor had een contract voor 2 jaar, me dunkt dat hij dan een aanbod accepteert waarvan de kans dermate is dat hij over 9 maanden op straat staat. Az(lees Stewart) komt over als een club zonder normen en waarden. Daar past een engerd als VD Brom op dit moment dan wel weer goed. Gewoon heel slecht geregeld door Az.

En even voor de duidelijkheid, ik ben geen fan (meer) van Pastoor. Zijn houding maakt hem irritant(niet echt eng, maar dat is mijn mening) en hij is degene die medeverantwoordelijk is voor de degradatie van mijn club. Maar hij verdient het niet zo behandeld te worden door een waardeloze directeur.

19 september 2014 om 10:27

Pastoor is enger die hengelde al naar de baan v basten terwijl ie nog thuis zat en zelf wilde blijven trainen

Pastoor laat het naar de pers lekken

geeft zijn spelers altijd de schuld van verliespartijen

vd brom verliet ADO raar maar wel voor op dat moment een kans in zijn leven naar een titelkandidaat te gaan waar geld gepompt werd en een clubs waar ie bijna zijn hele carriere gevoetbald heeft, tja clubs zijn niet volmaakt, mensen ook niet

maar liever een coach die zijn team verzorgd voetbal laat spelen en resultaten haalt dan een trainer die zijn clubs laat degraderen en zijn collega die ziek thuis zat al een trap na zat te geven om zijn baan te kunnen krijgen

19 september 2014 om 10:50

Ten eerste is het geen feit dat Pastoor het gelekt heeft naar de media, hoogstens geruchten dat het zijn zaakwaarnemer was. Daarnaast is van der Brom degene die altijd anderen de schuld geeft van verliespartijen, naait ADO achter de rug om en heeft eigenlijk alleen ADO verzorgd laten voetballen.

Dus waar die verheerlijking van Van den Brom bij jou vandaan komt is me echt een raadsel. Waar heeft ie dat aan te danken? En waar Pastoor dat gehaat van jou aan te danken heeft ook, gebaseerd op zelfverzonnen aannames.

19 september 2014 om 10:53

"maar liever een coach die zijn team verzorgd voetbal laat spelen en resultaten haalt "

Dit verkondig je nu al in verschillende reacties. Maar ik vraag je, ga zijn wedstrijden bij Anderlcht bekijken, al doe je er een paar. En kom dan nog eens terug en beweer dan nog eens met droge ogen dat je nog steeds achter die stelling staat?

En misschien moet je nog eens wat wedstrijden van Vitesse onder zijn tijd bekijken. Je gaat je schamen voor je reactie.

19 september 2014 om 11:01

Achja, denk dat we hem het beste kunnen laten lullen Badhabbit, met zijn zelfverzonnen en verdraaide 'feiten' zet hij zichzelf redelijk voor lul. Bedoel, Pastoor moet wel een slechte trainer zijn, want hij is gedegradeerd met Excelsior, terwijl dat Lammers was en niet Pastoor.

Helaas kan ik mensen die zulke feitelijke onjuistheden roepen niet heel serieus nemen. Get your facts straigth voordat je conclusies gaat trekken.

Eigenlijk zouden trainers sollidair moeten zijn met elkaar. Als een trainer op een belachelijke manier eruit wordt gewerkt, dan allemaal die club boycotten totdat het alsnog netjes is afgehandeld.

19 september 2014 om 10:29

Pastoor is niet netjes door de baan van v Basten al te willen en te lekken naar de pers

boontje komt om zijn loontje, weigert daarna een prima contract en kans om zichzelf te bewijzen, maar is bang die ie naar een jaar op straat staat, dus heb je geen vertrouwen in eigen kunnen

dom en laf dus, en verder achter de ellebogen

pastoor krijgt wat ie verdient

hulde voor Stewart!!

19 september 2014 om 11:15

@mols:
Dat van dat korte contract is wel door beide partijen bevestigd. Daarentegen heeft zelfs Stewart ontkend dat het lekken er iets mee te maken heeft. Kortom het is twijfelachtig of Patoor iets met het lekken te maken heeft. Ook zie ik niet dat hij daar een belang bij heeft.

shota is misschien wel een optie ja heeft als ik me niet vergis ook een verleden bij az , en heeft ook al clubs getraind

19 september 2014 om 10:50

Klopt, speler en later spitsen trainer bij AZ onder van Gaal. Hij is nu trainer in Turkije. Maar meen dat hij hier nog een akkefietje met de belasting heeft, dus zie hem niet snel komen.

Wat en soap zeg... Sinds Gerbrands daar weg is, gaat het niet echt lekker daar. OT: Het verbaast me niet echt dat van Marwijk er niet aan begint. Zou dat ook iets met Stewart te maken kunnen hebben? Verder twijfel ik aan vd Brom als trainer, maar als je alle beschikbare kandidaten op een rijtje zet, is hij misschien wel de beste (minst slechte) keuze.

21 september 2014 om 13:14

De beste keuze in mijn ogen is Kluivert, heeft mee gelopen en getraind bij veel goede trainers. Lijkt mij ook een zeer rustige man.

Laten we eerst maar weer gaan voetballen.

Ik ben niet zo'n van den Brom fan.dikke zenuwpees op de bank.nu in ieder geval maar weer voetballen daar in Alkmaar en laat die soap zo snel mogelijk over gaan.

Vind wel dat Pastoor genaait wordt hoor!

21 september 2014 om 12:33

Pastoor heeft zichzelf genaaid...
Dat bepaalde dingen niet op prijs worden gesteld binnen Az had hij kunnen weten.

V.d. Brom....ach er is niet veel keus he en het brengt in ieder geval iets van rust terug.

wanneer komt er weer eens rust bij AZ ik vind nu wel lang genoeg duren!

Vd Brom is een engerd zonder normen of waarden, alleen daarom moet je hem al niet willen. Pastoor is nog niet weg of deze sollicitant staat alweer voor de deur te bonken. Weg ermee joh

Van den brom weet vaak een leuk team te maken van een middelmatige ploeg. Az beschikt over middelmatig materiaal waarmee hij zeker wel sprongen kan maken.

Brommie gaat wel een dure trainer worden. Anderlecht heeft die immers een verbrekingsvergoeding betaald van een half miljoen euro.

Maar als hij binnen een bepaalde periode terug aan het werk zou zijn, dan moet Brommie dat dus terugbetalen.

Volgens Belgische media zou AZ dit dus gaan doen. Te gek voor woorden is dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

35 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2014- AZ
2012-2014 Anderlecht
2011-2012 Vitesse
2010-2011 ADO Den Haag
1995-1996 İstanbulspor
Laatste voetbalnieuws

Advocaat kan aanblijven: ‘Hij krijgt iedere twee weken wel een aanbieding’

Dick Advocaat volgde in september bij FC Utrecht de ontslagen Jean-Paul de Jong op. Onder het bewind van de 71-jarige oefenmeester zijn de Domstedelingen razendsnel opgeklommen in de Eredivisie. Het is...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren