Eerste Russische doelpunten van Promes gaan de boeken in

Zondag, 14 september 2014 om 13:24Gijs Freriks • Laatste update: 13:54

Quincy Promes heeft zijn doelpuntenaccount in Rusland geopend. De van FC Twente overgenomen aanvaller scoorde zondag tegen Torpedo Moskou twee keer en dat waren bovendien de eerste officiële doelpunten in de nieuwe Otkrytie Arena van Spartak Moskou. De volksclub won de stadsderby uiteindelijk met 3-1.

/

Het team van Murat Yakin staat nu na zeven speelronden op een gedeelde tweede plaats in de Premjer Liga; koploper Zenit Sint-Petersburg heeft zes punten meer. Promes opende na 34 minuten de score tegen Torpedo: na geblunder van doelman Yuri Zhevnov schoot de enkelvoudig Oranje-international de bal van dichtbij tegen de touwen. De voorsprong was verdiend, want Spartak domineerde de gehele eerste helft. Kort voor rust raakte Jurado nog de paal.

In de tweede helft was Promes minder aanwezig, maar twintig minuten voor tijd was hij wederom doeltreffend. Na een pass van Jurado draaide hij weg bij zijn tegenstander om vervolgens diagonaal binnen te schieten: 2-0. De Spanjaard, Jurado dus, maakte er twee minuten later zelf 3-0 van, door na een combinatie met Artem Dzyuba te scoren. Promes werd een kwartier voor tijd getrakteerd op een publiekswissel en werd ook nog uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Torpedo maakte in de slotminuut overigens nog de eretreffer: Hugo Vieira was verantwoordelijk voor de 3-1.


Poll

Denk jij dat Spartak Moskou kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door r__groters)
14 september 2014 om 13:31

Echt?

14 september 2014 om 13:31

Hij heeft twee keer gescoord, kreeg een publiekswissel en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Ik denk dat hij wel aardig gespeeld heeft...

14 september 2014 om 13:31

Ik denk goed

14 september 2014 om 13:32

Hij scoorde in de eerste helft na een fout van de keeper. In de tweede helft was hij wat minder aanwezig maar 20 minuten voor tijd draaide hij knap weg en schoot hij diagonaal binnen. Daarna kreeg hij een publiekswissel.

14 september 2014 om 13:32

Speelde aardig, heeft goeie techniek laten zien.

14 september 2014 om 13:33

Lees dat stukje tekst dan..

14 september 2014 om 14:21

Zo raar is deze vraag helemaal niet. In de tekst staat eigenlijk alleen maar dat hij 2 keer heeft gescoord. Als je bijv. naar Milik gister kijkt, die scoorde ook 2 keer, 2 keer prima ingeschoten, maar hij speelde niet echt fantastisch ofzo. Scoren alleen is iets anders dan goed spelen en scoren.

Sinds wanneer heeft Spartak Moskou 4 sterren??..

14 september 2014 om 13:41

elke ster staat voor 5 kampioenschappen, en ze hebben er 21
de kampioenschappen uit de sovjet tijd zijn meegeteld

14 september 2014 om 13:43

Sinds 2000, toen ze voor de 20e keer kampioen werden gok ik zo

14 september 2014 om 13:44

Sinds de landstitels die in de Sovjet Unie gewonnen werden ook meetellen.

14 september 2014 om 14:40

Dat kan voor jou nooit moeilijk zijn als je de Duitse sterren begrijpt,

15 september 2014 om 01:33

Mwa, zoveel heeft Hamburg er natuurlijk niet ;-)

15 september 2014 om 02:52

HSV :125 Jaar, 6 titels , 1 ster.
52 jaar in de Bundes liga, 3 titels , 1 ster.
Bayern: 114 Jaar 24 titels, 1 ster
50 Jaar in de Bundes liga 21 titels. 4 sterren.

Hoe kan je nou op deze poll stemmen, zijn er wel mensen uit nederland die de Russische competitie volgen?

On: Leuk voor Quincy dat ie 2x scoort in het nieuwe stadion en natuurlijk in een derby maar had deze jongen liever nog een jaartje bij Twente zien spelen en dan bij een middenmoter in een grote competitie.

14 september 2014 om 13:36

Door op een antwoord te klikken

14 september 2014 om 13:38

Middenmoter, serieus?

14 september 2014 om 13:48

Dan nog kan de algemeen voetbalkenner wel weten hoe de selecties van de topploegen uit Rusland eruitzien. De gemiddelde voetbalkenner weet wel wie Hulk, Witsel, Musa en Valbuena zijn. Daarnaast ken je ploegen als Cska en Zenit wel een beetje uit de Champions League. Als je af en toe een potje meepikt of de stand af en toe bekijkt, weet je denk ik de algemene krachtsverschillen al. Het zou genoeg moeten zijn voor een oordeeltje over of jij denkt of Spartak goed genoeg is om te winnen. Ik vind wel dat de Russische competitie wat meer aandacht mag hebben in Nederland. Deze competitie zou bij Sport1 niet misstaan.

On: Wat vond ik Spartak heerlijk voetballen vandaag zeg. Echt een tempo dat je in Nederland weinig ziet. Promes speelde ook een lekkere wedstrijd, hoop dat hij dit volhoudt. Rusland is toch ook vaak een stap geweest naar een grotere competities in het verleden (zie spelers als Honda, Willian, Olic en Vidic).

14 september 2014 om 14:29

Meer dan genoeg mensen volgen de russissche competitie, en die is een stuk sterker dan de nederlandse kan ik je vertellen. Ikzelf volg dynamo moskou op de voet(wekelijkse livestreams) en de andere moskouclubs + zenit, rubin kazan en de beide krasnodors zijn sterke teams. En natuurlijk tom tomsk!(prachtnaam voor een club haha)

Leuk voor Promes dat ie heeft gescoord. Hopelijk ontwikkelt ie zich goed en kan hij terug naar Europa keren in de subtop

Als je het artikel leest, staat er dat hij de 1e helft goed speelde en scoorde en dat hij de 2e helft minder aanwezig was en nogmaals scoorde

Knap gedaan van Promes. Ik hoop dat hij dit door kan zetten. En ik hoop dat hij zich daar door kan ontwikkelen en niet terecht komt in rare transferspelletjes of eigenaarspolitieke onzin. Wat we helaas maar al te vaak horen over spelers die voor het geld naar het oostblok gaan. Maar goed, succes!

Ik heb de tweede helft gezien. Was leuk om naar te kijken. Promes zijn tweede goal was prachtig, die van Jurado ook.

Ik vrees dat Spartak dit seizoen serieus om de titel gaat meedoen. Ze hebben met Yakin een uitstekende trainer aangesteld die zijn team goed laat voetballen en daarnaast heeft dit nieuwe stadion ook iets extra's. Promes speelde heel goed, hopelijk blijft ie zo doorgaan zodat hij ook opgeroepen wordt voor het Nederlands elftal.

14 september 2014 om 13:50

Ze speelden in een mooi stadion inderdaad. Bij Rusland heb ik vaak het idee dat al die clubs in stadions van 15.000 man spelen, op dat ene stadion van Manchester United - Chelsea in 2009 (?) na, en dat ze dat niet eens vol krijgen. Dit stadion zag er echter uitstekend uit.

14 september 2014 om 13:59

Jij hebt het over Luzhniki inderdaad, maar dat is een stadion dat te vergelijken is met Wembley. Het is niet echt van een club en daarnaast werkten die sintelbanen alleen maar in het nadeel. Ook dat stadion gaat flink verbeterd worden. Die sintelbanen maken plaats voor nieuwe stoelen waardoor je dicht op het veld mee kan kijken.

Dat idee wat jij met Russische stadions hebt, is zo goed als bijna voorbij nu Rusland het WK mag organiseren. Je ziet nu al dat als een club in een eigen stadion speelt dat er dan meer belangstelling is. Rond 2018 zal elke club in een gloednieuw stadion spelen. Kijk voor de gein bijvoorbeeld eens naar het stadion van Rubin Kazan. Die is ook allesbehalve lelijk en volgend jaar zal het stadion van mijn club en die van FC Krasnodar af zijn.

14 september 2014 om 14:22

Dat zou het aanzien van het Russische voetbal wel flink verhogen. Dat stadion waar Zenit nu in speelt, kan echt niet voor een club die bij de subtop van Europa wil horen.

Denk je dat de stadions wel volkomen? Als ik wel eens naar de Russische competitie kijk of naar de Russische clubs in de Champions League, zie je nu al overal lege plekken. Als de capaciteit van de stadions omhoog gaat, zou je denken dat het er nog leger uit gaat zien?

14 september 2014 om 14:52

Zenits nieuwe stadion zal rond 2016/2017 pas af zijn en biedt plaats voor ongeveer 70.000 mensen. Ik verwacht niet dat dat vol blijft zitten, maar ik verwacht wel minimaal 50.000 mensen aangezien Zenit toch de populairste club van Rusland is geworden.

Of alle stadions vol komen hangt natuurlijk af welke clubs er op bezoek komen. Als je een degradatiekandidaat op bezoek krijgt, verwacht ik niet veel mensen, maar komt er een topclub, dan reken ik op heel veel belangstelling.

14 september 2014 om 16:03

De top10 stadions zitten allemaal boven de 30.000.

14 september 2014 om 14:07

En je moet nog nagaan dat Yura Movsisyan en Aras Ozbilliz geblesseerd zijn. Vorig seizoen waren dat basisspelers. Ze zijn titelkandidaat, maar Zenit en Dinamo hebben denk ik toch de sterkste selecties.

14 september 2014 om 14:43

En niet te vergeten Roman Shirokov.

14 september 2014 om 14:54

Dinamo heeft drie matige keepers die nauwelijks punten pakken en verder valt de backpositie met Manolev ook wel mee. Zie ze zeker als outsider, maar daar hebben wij er heel veel van. Vergeet Cska trouwens ook niet, want dat Rubin-middenveld met Natkho en Eremenko zijn echte aanwinsten.

Deze jongen heeft volgens mij een geweldig karakter en als hij daarnaast ook nog op het veld presteert denk ik dat je als coach heel veel aan hem kan hebben. Veel mensen roepen dat je uit het zicht verdwijnt als je richting Rusland gaat, maar het tegendeel is waar. Hele leuke competitie en als je naar de selecties van de topploegen kijkt, spelen er een heleboel topspelers. Hoop dat hij het daar gaat waarmaken, zijn zakken vullen en lekker voetballen. Van mij mag ook terug bij de selectie van het Nederlands elftal.

Leuk voor Promes maar het blijft doodzonde dat hij naar Rusland gegaan is. Nu volhouden en snel terug naar een populairdere competitie!

14 september 2014 om 14:46

Want die is beter? Mc D.... is populair maar zeker niet lekker.

14 september 2014 om 21:08

Lekker is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden insect lekker, anderen eten graag spruitjes.

Hetzelfde wat competities betreft.

15 september 2014 om 02:27

Laat ik zeggen: Beter in kwaliteit om zelf een goede kok te worden. Dat zie je aan Engeland.

Heerlijke speler, eigenlijk een beetje onderschat. Heeft snelheid, is fysiek in orde en heeft best scorend vermogen voor een buitenspeler. Voor mij onbegrijpelijk dat hij niet bij Oranje zat en bijvoorbeeld Narsingh wel, Promes vind ik veel meer hebben, zit echt toekomst in die jongen.

is Murat Yakin familie van Hakan Yakin (voormalig Zwitsers international)?

14 september 2014 om 15:45

Murat is de broer van Hakan.

Mooi stadion ook trouwens, die Otkrytie Arena. Van buiten á la Allianz Arena, van binnen soort van Gelredome, maar dan net iets anders. Ziet er mooi uit!

Waar zijn de HATERS ? Boss Promes !

Ik snap dat Twente hem verkocht na een bod van 15 M, maar het blijft wel heel jammer. Hij heeft eind vorig seizoen nog een enorme extra sprong gemaakt in zijn ontwikkeling en het blijft vreemd dat hij niet mee mocht na het WK na zijn optredens in jong-oranje.

Mooi hoor om zo aan je avontuur te beginnen. Ik vind Promes een van de grootste Nederlandse talenten en ben benieuwd of deze stap achteraf een juiste blijkt te zijn. Je hebt in Rusland in ieder geval meer tegenstand dus dat is positief als je een betere speler wilt worden.

Wat betreft de poll, het zou mooi zijn als Spartak Moskou weer eens kampioen zou worden. Gun het ze een stuk meer dan Zenit. Ook Cska vind ik een mooie club, een maatje van me heeft er een voetbalstage afgelopen. Helaas werd dat niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Rostov113
5.Sochi9-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. SelikhovKeeper50
N. ChernovVerdediger50
R. LitvinovVerdediger50
D. DenisovMiddenvelder50
D. KhlusevichMiddenvelder50
C. MartinsMiddenvelder51
Q. PromesMiddenvelder56
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

87 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Spartak Moskou 5 6 2 0
2021/2022 Spartak Moskou 22 6 1 0
2020/2021 Spartak Moskou 11 3 3 0
2020/2021 Ajax 19 6 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
Laatste voetbalnieuws

Promes is niet te stoppen en schiet Spartak met twee goals naar koppositie

Quincy Promes heeft Spartak Moskou zondagavond wederom een grote dienst bewezen, door twee keer te scoren in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Sochi. Daardoor heeft zijn club de koppositie kunnen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren