‘Volgend jaar word ik 24, een mooie leeftijd voor het buitenland’

Woensdag, 10 september 2014 om

Jeffrey Gouweleeuw is een paar weken bezig aan zijn tweede seizoen op rij bij AZ. Toen duidelijk werd dat Marco van Basten zijn nieuwe trainer zou worden, vermoedden sommigen dat de verdediger wel weg zou willen uit Alkmaar. Bij hun vorige club sc Heerenveen was de relatie tussen de twee immers broos. Gouweleeuw bleef echter gewoon en is, net als onder Dick Advocaat, een vaste naam in de basiself van AZ.

/

Gouweleeuw hoopt dat hij in zijn tweede jaar in Noord-Holland meer stappen kan zetten in zijn ontwikkeling. Hij heeft verdedigend in elk geval al progressie geboekt, verzekert hij in een interview met het Noordhollands Dagblad. In Friesland kreeg hij regelmatig te horen dat hij teveel naar voren ging en daardoor niet voldoende energie overhield om verdedigend zijn mannetje te staan; dat gaat nu beter.

“Eerst telt mijn verdedigende werk en dan, pas als het kan, schuif ik in”, aldus Gouweleeuw. Spijt van zijn overstap van sc Heerenveen naar AZ heeft hij nooit gehad. “Veel mensen zetten toen vraagtekens bij mijn stap, omdat AZ net tiende was geworden. Maar ik heb toen gekozen voor AZ, omdat ik mezelf hier wilde ontwikkelen. En volgens mij lukt dat aardig”, zegt de 23-jarige verdediger overtuigd.

Als het seizoen 2014/15 erop zit, heeft Gouweleeuw twee jaar bij AZ achter zijn naam staan. Hij overweegt dan van de gelegenheid gebruik te maken om het hogerop te zoeken. “Volgend jaar word ik 24, dat is een mooie leeftijd om naar het buitenland te gaan. Waarheen? Duitsland en Spanje hebben mijn voorkeur”, geeft de verdediger aan.


Poll

Schaar jij Jeffrey Gouweleeuw bij de vijf beste verdedigers van de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door afca_3star)

Waar wil Gouweleeuw in godsnaam naar toe dan? Hij komt tekort voor de subtop, en eigenlijk ook voor de middenmoot. Geen slechte speler ofzo, maar de Eredivisie is zijn plafond. Hij is opbouwend van waarde in Alkmaar, maar grossiert in het maken van fouten.

Hij is inderdaad op dit moment nog 23, dus je weet niet hoe het gaat lopen. Misschien komt er in de toekomst nog een middenmoter in Europa, denk aan Villarreal of Newcastle.

10 september 2014 om 11:51

toen ik 24 was, was ik al tig keer naar het buitenland op vakantie geweest.
Benieuwd waar hij heen gaat. Een feestvakantie of zou ie voor de natuur gaan?

Serieus...zo'n jongen valt in Nederland nog niet eens op, maar wil toch perse naar het buitenland.

Maar goed....aan de andere kant, hij is nog jong. Een paar jaar in het zuiden van Spanje spelen bij een klein clubje is ook een mooi avontuur.

10 september 2014 om 12:04

Ik vind zijn opbouwende en inschuivende kwaliteiten wel opvallend. Als deze gast twee jaar eerder naar bijvoorbeeld ajax was gegaan en met een goede verdediger als de boer of Stam had gewerkt had ie nu veel verder geweest. Is in drie jaar fysiek niets verbeterd en stap in de breedte is hier letterlijk verloren tijd. Jammer.

10 september 2014 om 12:28

Het is maar hoe je het bekijkt. Als ik zijn niveau had, dan zou ik ook proberen om een paar jaar in verschillende landen te spelen. Gewoon je brood verdienen met je sport en wat verschillende omgevingen zien. Daar hoef je geen top-voetballer voor te zijn. Hij is goed genoeg voor het Championship of de tweede divisies in Spanje en Duitsland en daar zal hij echt niet (veel) minder verdienen als bij Az.

Sportief zal hij geen grote stappen meer maken, maar als hij dat gewoon accepteert kan hij nog mooie landen zien en gewoon zijn vak uitoefenen. Ik zou het wel weten hoor! Paar jaartjes in de zon ballen, Australië, Japan en dan rond mijn 35e lekker afbouwen in de eerste divisie in Nederland.

Ik vrees alleen dat hij zelf denkt dat hij volgend jaar ook echt een stap omhoog kan maken en dat zal hem nog wel eens tegen kunnen vallen.

10 september 2014 om 13:33

Helemaal met je eens, maar op de een of andere manier zijn nederlanders wel geliefd bij clubs in het buitenland. Ik heb wel gekkere transfers gezien.

10 september 2014 om 11:59

Ik zeg dit ook in een ander topic over Brama: hoezo wil elke midelmatige speler ineens naar het buitenland? Clubs in het buitenland halen een speler als ie iets toevoegt wat jongens uit eigen land niet hebben. Zodra dit niet zo is, komt er kritiek en willen ze van je af.
En eerlijk; waarom zou een Gouweleeuw liever om zijn plek willen vechten bij Elche of Augsburg, dan een gewaardeerde kracht worden van een AZ waarbij hij meestrijdt in de subtop met af en toe een europese wedstrijd erbij?

10 september 2014 om 12:13

Je kunt voor het avontuur gaan. Paar jaar in het buitenland is toch een hele belevenis en ervaring. Als dat zn reden is snap ik het pirma.

En wat jij als eerste zegt, zo zou het moeten zijn.
Kijk hoeveel buitenlanders er in Nederland lopen die niks toevoegen. Staat alleen maar eigen jeugd in de weg. Zonde geld en zonde voor t Nederlands voetbal.

10 september 2014 om 12:44

@ babymongo: het avontuur wordt zwaar overschat. Een paar jaar in Elche of Augsburg voegt echt niet zoveel toe, daarbij zijn de meeste voetballers gewoon eenkennige gasten die helemaal geen avontuur willen. Piet Velthuijzen mistte bij Hercules vooral de kroketten...

Verder: die buitenlanders die niks toevoegen worden hier ook met de nek aangegkken. En na een tijdje weer afgeserveerd. Wil je als nederlander in die situatie zitten? Is het dan nog een mooi avontuur?

Onzin; ze praten elkaar gewoon na met hun ík wil naar het buitenblad' terwijl ze objectief gezien een prima carriere in de subtop van Nederland kunnen hebben. Held in alkmaar, oook prima verdienen en af en toe nog een mooie europese kraker. Moet genoeg zijn voor Gouweleeuw.

10 september 2014 om 12:58

Dat pietje zn kroketten mist, wil niet zeggen dat iedereen heimwee krijgt zodra ze de t dorp uitrijden.

15 jaar lang tegen cambuur, heracles, psv en twente spelen of 5 jaartjes in de zon tegen real, barcelona, deportivo en lavante.

Het is afwisseling, het is een nieuwe ervaring, ik begrijp het wel.

10 september 2014 om 17:43

Als Blind naar Manu kan, dan kan Gouweleeuw ook prima naar een subtopper in Spanje of Duitsland.

Ik zou niet weten welke club in Duitsland of Spanje op Gouweleeuw zit te wachten, misschien een laagvlieger. Vind hem gewoon niet sterk overkomen, soms te agressief, beetje een lompe boer soms.

10 september 2014 om 12:30

Het buitenland beperkt zich natuurlijk niet tot de (sub)top van Italie, Duitsland, Spanje of Engeland. Schotland, Oekraine, Turkije, Griekenland of de Premier League 2 vallen ook allemaal onder het buitenland. Het lijkt soms wel dat iedereen meteen denkt aan Barcalona, Manchester United of Bayern als het gaat over het buitenland. De wereld is zo groot....

Het is toch logisch dat hij op den duur eens buiten de deur wil kijken. Een totaal andere (voetbal)sfeer, betere salarissen (voor dezelfde voetbalkwaliteiten) en een andere omgeving (misschien een aangenamer temperatuurtje).

10 september 2014 om 13:47

Leuk verhaal Westend, maar in het artikel zelf geeft Gouweleeuw aan een voorkeur te hebben voor Duitsland of Spanje. Dus dan reageer ik op zijn voorkeur. Scheer niet gelijk iedereen over 1 kam en lees het artikel misschien eens even. Het artikel is zo groot...

En ik betwijfel het of er een club is die op Gouweleeuw zit te wachten, behalve bij laagvliegers.

10 september 2014 om 14:14

Hij zegt dat hij naar het buitenland wil vertrekken en een voorkeur heeft voor Spanje en Duitsland. Daarmee sluit hij andere landen natuurlijk niet uit. Maar dan nog spelen laagvliegers in het buitenland, ook in 'het buitenland'. Ook in het buitenland (spanje, duitsland inbegrepen) spelen clubs van het kaliber AZ of minder. Dus daar kan hij makkelijk aanhaken (vaak voor meer salaris).

Dus waarom zou hij zijn hele leven bij AZ blijven?

Nou dat zal dan wel een degradatiekandidaadje worden in die competities. Niet dat dat heel verkeerd is ofzo, het is maar net wat je voorkeur heeft. Zelf zou ik liever in Nederland blijven als ik in zijn positie stond.

Duitsland en Spanje kunnen wel je voorkeur hebben, maar ik ben bang dat het Bulgarije, Cyprus of Griekenland wordt voor deze jongen die zichzelf structureel lijkt te overschatten. Sinds dat een lolbroek in Spanje hem aan Barcelona linkte is het huilen met de pet op met hem.

10 september 2014 om 12:29

Lijkt me heerlijk, paar jaartjes in Cyprus of Griekenland mijn brood verdienen met voetbal. Niks mis mee!

10 september 2014 om 15:19

Prima verdediger voor een club van het niveau FSV Frankfurt.

Zeer domme verdediger. Zag ik vooral in de wedstrijd tegen Ajax, toen El Ghazi ging uitlokken en hoe hij daarin hapte. Kluns!

Haha ja misschien bij een clubje op een Cyprus. Niemand van deze AZ verdediging gaat een stap hogerop maken. Slechtste AZ defensie sinds 15 jaar!

10 september 2014 om 15:32

tja, ik zou niet klagen als ik met een lekker salaris heerlijk op Cyprus zou mogen voetballen. Niks mis mee hoor!

11 september 2014 om 12:58

Verdien je op Cyprus meer dan bij AZ dan?

11 september 2014 om 14:16

Geen idee, denk van wel eerlijk gezegd. Maar als dat niet zo is, dan zal het alsnog geen hongerloontje zijn hoor

Leuk speler voor AZ. Moet vooral niet gaan denken dat die naar het buitenland moet. Een solide verdediger voor AZ maar zie hem niet in het buitenland slagen. Tegen Ajax was die dramatisch

Jeffrey, jeffrey....gezonde ambities uitspreken mag, maar zorg eerst maar eens dat je een onmisbare schakel wordt bij Az.

Dit stukje zal wel een voortvloeisel zijn van zijn 2 goals van de week in de oefenmatch tegen Mechelen.
Dan worden spelers meteen weer verleid door de media tot het doen van dit soort uitspraken, omdat ze zich op dat moment net iets beter voelen dan normaal.

Concentratie op H.veen van het weekend Jef....dat is vele malen belangerijker.

Vooralsnog heeft hij nog maar weinig 'last' van Van Basen. Verder is het een leuke speler hoor. Iedreen heeft zo zijn ambities, logisch dat ij het ook in het buitenland wil proberen. Het buitenland is een hele ervaring. En als hij het wil doen, dan moet hij het inderdaad nu ongeveer gaan plannen. Al zou het alleen al om het salaris gaan.

Zeer beperkte verdediger die zich nog al eens wil overschatten. Ik weet niet wat voor clubs en landen hij in zijn hoofd heeft maar de top 5 conpetities kan hij sowieso vergeten. Wellicht dat een Genk of Turkse middenmotor hem wil.

10 september 2014 om 14:00

Probleem van laagvliegers uit Spanje, Italie, Frankrijk, Duitsland etc is dat die clubs geen voetballende verdedigers zoeken, iets wat Gouweleeuw is. Dat soort clubs zoeken gewoon moordenaars die een aanvaller door midden kan trappen. Verder denk ik hij liever bij AZ blijft dan dat hij in de 2.bundesliga of Segunda gaat spelen. Ik denk echt dat hij met clubs als Sevilla, Wolfsburg etc in zijn hoofd zit.

Dat hogerop bedoelt hij zeker de Alpen ??? Want voetballend zie ik het nog niet zo zitten met dat hogerop

Deze jongen mag nog wel een lesje mediatraining, met ambitie uitspreken is niets mis maar hij zoekt de laatste tijd wel de grenzen op. Speelt helemaal niet sterk, heeft moeite bij AZ en wil naar het buitenland? Wat wilt hij doen dan? 2.Bundesliga? Ook voor de wedstrijd met Ajax hoog inzetten, verliezen en zoekt worden gespeeld door de net doorbrekende El Ghazi en hem dan maar uit frustratie trappen...

Als ik hem was zou ik t proberen om het in nederland of belgie hogerop te zoeken. Maar dan moet hy echt een topseizoen draaien. Dan geloof ik wel dat hij hogerop kan. Een psv, ajax, feyenoord, anderlecht of club brugge

Overschatte voetballer die denkt verder te zijn dan hij is.
Je kunt beter als echte meneer bij een club aankomen dan als een jongetje met jeugdpuistjes en lucifers als benen. Dit is geen echte vent die kan verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II5-4
11.VVV-Venlo5-13
12.AZ40
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

28 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren