Nieuwe club van Del Piero haalt ook twee Nederlanders naar India

Maandag, 8 september 2014 om

Delhi Dynamos heeft zich maandag versterkt met twee nieuwe spelers. De Indiase club, die de komende maanden gaat meespelen in de Super League, trekt Stijn Houben en Hans Mulder aan. De verdediger en middenvelder mogen tot december genieten van de ervaring, ambiance en entourage in India, waar het voetbal meer op de kaart moet worden gezet.

/

Anderhalve week geleden maakte Delhi Dynamos al bekend dat dat het Alessandro Del Piero had weten te strikken. Hij geldt de komende maanden als het grote uithangbord van de club. In oktober begint het allereerste seizoen van de Indiase ‘supercompetitie’, die opgericht is om meer aandacht te vragen voor het voetbal in het land.

De nationale bond heeft de competitie begin dit jaar in het leven geroepen, naast de bestaande I-League. Eerder verbonden bekende namen als Morten Skoubo, Mads Junker en Marek Cech zich al aan Delhi Dynamos, maar Del Piero was de absolute topaanwinst voor de Indiase club. Harm van Veldhoven is de trainer van de Super League-vereniging.

Vanaf oktober nemen acht clubs deel aan de competitie, die maar tot december zal lopen. Houben en Mulder gaan het project van heel dichtbij meemaken. De negentienjarige Houben speelde in de jeugd bij Feyenoord, maar gaat nu zijn geluk beproeven in India. De 27-jarige Mulder kwam vijf jaar uit voor RKC Waalwijk en speelde daarna twee seizoenen voor Willem II en een jaar bij NEC.Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door ajax_barca10)

Het leven daar gaat ze tegenvallen. Het weer, de mensen, de faciliteiten. Alleen misschien het geld niet. Goed, het is een groot rotzooi in dat land, maar dat wisten we al. Daarnaast zal het tientallen jaren duren voordat voetbal zich naast cricket kan meten, maar daarvoor moeten er structurele veranderingen plaats vinden, wat ik niet zie gebeuren.

8 september 2014 om 13:35

Dat mag je wel nader uitleggen dan. Wat is er mis met het weer? Wat is er mis met de mensen? Jij denkt zeker dat in heel India alleen maar bedelaars en verkrachters rondlopen. En denk je nou echt dat die voetballers in slechte faciliteiten gaan leven?

8 september 2014 om 18:28

Bacoboy,

Ik ga daar jaarlijks heen en naarmate je meer naar het zuiden, hoe warmer het wordt. Nou neem delhi. Niemand zal ontkennen die naar daartoe gaat vanuit het westen dat de moment dat je uit het vliegtuig stapt er als ware een hittebom in je gezicht ontploft. Daar heb je geen spanje, griekenland temperaturen, maar eerder 10-20 graden naar boven plus nog de hoge luchtvochtigheid. Stel je voor in dat weer voetballen, 90 min lang. In de winter is het net nog wel te doen, maar ik neem dat de competitie iets langer duurt dan enkele maandjes.

Nee heel india bestaat zeker niet uit bedelaars en verkrachters, maar dit zullen ze heus wel meekrijgen. Ik bedoel wij krijgen hooguit 4 x per jaar een nieuwsbericht van een groepsverkrachting etc. Maar als je daar veel closer op staat dan zul je die dingen dagelijks merken. Nou keek ik net toevallig gister het nieuws vanuit India, en het eerste wat ik hoorde was dat er een meisje van 15 zich levend heeft verbrand, omdat ze werd lastig gevallen door oudere mannen die zogenaamd boven the law stonden. Ik bedoel het moet je als een westerling wel wat doen, en dit soort dingen gebeuren in delhi heel veel. Wat denk je dat stel je voor een del piero, kijkt uit de auto vanuit een weg op delhi. EN hij ziet een doodnormaal meisje lopen van amper 18 jaar die in principe dood gestaard worden door 70 % van de mannen alleen maar omdat ze een spijkerbroek aan heeft? En ik weet waar ik over praat omdat ik dit heb meegemaakt.

Over de faciliteiten heb ik het niet alleen over hun leefomgeving. Deze voetballers zullen van hun salaris meer dan een mooi appartementje kunnen kopen in een leuk wijkje. Ik heb het over de stadions, de transport etc. Denk je nou echt dat ze in ieder kleedkamer die ze binnenlopen goede douche faciliteiten zullen hebben? Indien ze dat wel hebben zal dat nog steeds minder zijn dan dat ze hier gewend waren.

8 september 2014 om 13:46

Prachtig land, mooi weer en aardige mensen...geen idee waar je het over hebt.

Het niveau zal niet meteen denderend zijn, en er zal in het begin organisatorisch en qua infrastructuur zeker het een en ander mis gaan. Maar het is toch een prachtig project om van dichtbij mee te maken..en beide spelers waren clubloos, dus wat is het alternatief.

8 september 2014 om 14:47

@pprins

Dat is dan weer jouw mening. Ik heb al erg veel van Azië gezien en India staat onderaan in mijn top 10 lijstje. Er zijn mooiere landen in Azië, om te leven, om te wonen, om op vakantie te gaan enzovoort. Ik was niet onder de indruk van de bevolking van dit land.

8 september 2014 om 15:10

dat heeft te maken dat indiérs een andere mentaliteit hebben dan het westen,daabij kan de cultuur ook voor westerse mensen een schok zijn.

8 september 2014 om 15:13

Het is maar waarvan je houdt.. 78% leeft onder armoedegrens.. Het land met de meeste kinderarbeiders en vrouwen verkrachtingen ter wereld.. heerlijk land! Mensen zijn aardig? volgens ben jij daar nooit geweest anders kan je niet zulke waanzin neerkalken.

8 september 2014 om 15:37

78 % en wat is jou bron ? het is eerder 25 % de afgelopen 20 jaar is de armoede met 10tallen procenten gedaald,daarbij heeft de overheid een potje met 100 miljoen om te armoede uitteroeien.
wat een onzin kraam jij allemaal zeg.

8 september 2014 om 17:09

Ik heb ook landen als Indonesie en Thailand wel boven India staan, daar ben ik het mee eens. Maar ook in India heb ik me goed vermaakt, dus ik vind het nogal onzin van ajax_barca om te stellen dat het ze gaat tegenvallen. Zeker als je wat te besteden hebt is het prima toeven in Dehli.

8 september 2014 om 17:16

Ik ben zo'n beetje de helft van de wereld geweest. Tuurlijk is er veel armoede, net als in veel landen, maar als je in Dehli bepaalde wijken niet opzoekt is het daar prima toeven. Het land heeft, net als veel landen, achtergebleven meningen over vrouwenrechten, hetgeen ik uiteraard niet kan goedkeuren....maar ook daar merk je als toerist heus niks van. Ik heb me in Dehli als in Bombay goed vermaakt. Behandel de mensen met respect en niet als arrogante westerling die even komt vertellen hoe het moet, en je zult met respect terugbehandeld worden.

8 september 2014 om 18:44

Ik neem aan dat je daar als voetballer anders heen gaat dan als toerist. En zeker als ze mee willen bouwen aan het project. Dan zul je zeker wel dichterbij de normale bevolking te vinden zijn, en dan zal het inderdaad wel tegenvallen.

8 september 2014 om 15:08

en waarom baseer je dat ? volgens mij ben jij zo 1tje dat alles gelooft wat er in de media staat,
die steden waar de voetbalclubs vandaan komen zijn best goed ontwikkeld zo heb je in dehli de duurste winkelstraten ter wereld,in mumbai de grootste staalbedrijf ter wereld etc.
binnen 10 jaar denk ik dat india de nederlandse competitie voorbijstreeft.

8 september 2014 om 16:05

"binnen 10 jaar denk ik dat india de nederlandse competitie voorbijstreeft." Wauw oke. Waarom denk jij dat dan?

8 september 2014 om 16:40

in india verdien je 3 keer zo veel als in nederland, daarbij, is het land een opkomende economie en grote spelers zoals del piero,okocha zullen dat versterken,in de nederlandse competitie spelen 3e rangs voetballers en het aanzien daalt ook behoorlijk in nederland.

8 september 2014 om 17:38

Volgens mij hebben ze nu net 2 van die 3e rangs voetballers aangetrokken met Mulder en Houben.....

8 september 2014 om 18:37

Gozer, ik heb dat soort dingen gezien. Ik ga daar jaarlijks heen dus ik weet waar ik over praat. Denk je nou echt die voetballers van de realiteit in de volledigheid afgeschermd kunnen worden? En jij denkt dat india binnen 10 jaar een land als nederland kan inhalen waartoe een honderd jaar voetbalgeschiedenis vooraf is gegaan? En dat ook nog in een land waarbij iedere sector vol met corruptie zit? Laat me nou niet beginnen over de kastenstelsel, die de de meerderheid van het bevolking laat lijden. Maar ik heb eerder jouw propaganda reacties gelezen, waarbij maar een enkeling in trapt. Dus ga ik hier niet verder op in.

''de nationale bond heeft de competitie begin dit jaar in het leven geroepen, naast de bestaande I-League''

Iemand die mij iets meer kan uitleggen, is dit een soort van Champions Leauge maar dan alleen in India of wat..?

8 september 2014 om 14:06

Nee, het is meer een franchise league. Iedere grote stad/regio in India mag, mits ze er de uitgaven voor willen maken, een ploeg (franchise) afleveren. Die franchise krijgt dan het exclusieve recht om in hun eigen regio te promoten. Het is dus puur en alleen een marketingstunt om de sport in India zelf te promoten, waar volgens mij de Engelse Premier League veel meer interesse geniet.

Haha 19 jaar en dan al naar India, over je carrière weggooien gesproken..

Gewoon een grote grap natuurlijk, Mulder en Houben zullen daar in 4 maanden misschien net zoveel verdienen als normaal gesproken in 1 seizoen. Enige die een echte financiële klapper gaat maken is Del Piero natuurlijk

8 september 2014 om 13:44

Hoe kun je dat nou carriere weggooien noemen? Die jongen speelde bij de Amateurs na zijn vertrek bij Feyenoord dus hij gaat van Amateur naar tijdelijke prof. Feyenoord heeft hem daarbij geholpen want Delhi Dynamos hebben een uitvoerig samenwerkingsverband met Feyenoord.

8 september 2014 om 13:49

welke carriere? Beide spelers waren momenteel clubloos. Dus wat is het alternatief, thuis zitten? Dan beter een mooie ervaring, want dat is het, opdoen. Spelen met Del Pierro of thuis op de bank zitten, dan is de keuze toch snel gemaakt.

Zo.. Kun je toch nog zeggen dat je met een legende als Del Piero in het team hebt gespeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
Clubs uit het Midden-Oosten hebben bij ADO Den Haag geïnformeerd naar Abdenasser El Khayati. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren