Guidetti vraagt aandacht met fenomenale vrije trap namens Jong Zweden

Vrijdag, 5 september 2014 om 21:58Gijs Freriks • Laatste update: 22:07

De beloften van Zweden hebben hun voorlaatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar in Tsjechië winnend afgesloten. De Scandinaviërs waren op het eigen domein met 3-0 te sterk voor Griekenland en het doelpunt van John Guidetti was het absolute hoogtepunt van de avond in Halmstad.

De voormalig Feyenoorder en kersverse Celtic-aanwinst joeg de bal van een meter of dertig in de kruising; doelman Sokratis Dioudis had geen antwoord op de uithaal van Guidetti. De spits werd overigens na 78 minuten naar de kant gehaald. De overige twee doelpunten kwamen op naam van Isaac Kiese Thelin; PSV’er Oscar Hiljemark gaf een assist.

De 22-jarige Guidetti heeft twee seizoenen vol tegenspoed bij Manchester City achter de rug, maar nu is hij weer fit en met zijn geweldige goal tegen Griekenland heeft hij duidelijk laten zien dat hij weer terug is. Zweden heeft in kwalificatiegroep 7 nu 13 punten, twee minder dan Polen. Zweden kan zich tegen Turkije plaatsen voor het EK.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door ajaxet88)

En vervolgens gedraagt hij zich als een dorpsidioot die nog steeds denk dat hij het al gemaakt heeft. Laat het nou maar eens want vaker zien John want bij Stoke bakte je er helemaal niks van.

5 september 2014 om 22:13

Je zegt het zelf. Stoke...

5 september 2014 om 23:17

Je maakt zo'n vrije bal dan mag je toch ook zo juichen? Manman zeikerd

6 september 2014 om 01:58

Ja maar wrm zo opgefokt reageren? Kijk zijn rooie kop man ontploft bijna!

6 september 2014 om 11:41

Zoiets noem je temperament of fanatisme.

Roep al weken dat feyenoord hem had moeten halen.

5 september 2014 om 22:27

En op basis van 1 vrije trap baseer jij dat het een succes had geworden? Gelukkig ben jij geen scout

5 september 2014 om 22:35

Ja op basis van 1 freekick ja.. Je kan gewoon aan alles zien dat zie gozer gewoon fit, beetje jammer dat van geel dan met zo'n lul verhaalt komt Pff

5 september 2014 om 22:57

Ja op basis van deze vrije trap! De discussie was niet of hij goed was, maar of hij fit was! Ik denk niet dat je wordt opgeroepen en door de medische kuring van Celtic komt als hij niet fit was!

6 september 2014 om 00:56

Celtic kon hem huren, die kans kreeg Feyenoord niet. Die moesten hem kopen voor 5 miljoen. Huuroptie kwam pas op de laatste transferdag om 23.30 toen Guidetti al bij celtic was. Ken je feiten.

Ik heb z'n medisch dossier niet gezien, maar ik denk dat Feyenoord de (verantwoorde) gok had moeten nemen om hem te halen. Jaar huren, met optie tot koop. Of kopen, met een clausule erin dat je pas de volle 5 miljoen betaald als ie 1 seizoen fit blijft.

5 september 2014 om 22:35

Gewoon huren in plaats van Kazim, waarvan je eigenlijk helemaal niks vanaf weet. Bij Guidetti weet je in elk geval wel wat hij kan wanneer hij fit is.

5 september 2014 om 22:39

Weet je wat hij kan? dat is ook onzin. Dat is alleen gebasseerd op 1 goed seizoen bij Feyenoord en een goede vrije trap. Maakte verder bij geen enkele club ook maar het kleinste beetje indruk.

Feyenoord heeft er gewoon goed aan gedaan hem niet te halen. Verwachtingen waren te hoog. Druk op die jongen veel te groot. Kon alleen maar falen.

5 september 2014 om 22:54

@swayy

Hij heeft nu in de laatste 3 seizoenen 1 goed seizoen gedraaid bij Feyenoord en 1 leuke vrije trap erin geschoten. Zou je daarom een groot financieel risico moeten nemen, 5 miljoen betalen ( + gigantisch salaris ) voor 1 seizoen + 1 vrije trap?

Daarbij komt ook nog eens Guidetti's medisch dossier. Feyenoord heeft destijds gezegd dat Guidetti een zeldzame zenuwaandoening heeft. Die kan 'in werking' worden gezet door bijvoorbeeld een voedselvergiftiging. Hieraan zit maanden revalidatie (zoals je gezien hebt). Er is een kans dat dit Guidetti nog eens overkomt, we hopen natuurlijk van niet. Ik gun die gozer het beste. Maar Feyenoord staat financieel nog niet zo sterk in hun schoenen dat ze de gok met Guidetti kunnen nemen (en terecht).

Daarom ben ik ook tegen de komst van Guidetti, niet omdat het een slecht persoon is, of een slechte voetballer. Integendeel zelfs, het is een geweldige vent en een geweldige voetballer, en ik zou hem dolgraag weer in de Kuip willen zien voetballen. Maar financieel is het gewoon nog een tegroot risico voor Feyenoord.

Daarom is er denk ik ook Kazim gehaald, ook een spits die zich nog moet bewijzen (guidetti moet zich opnieuw bewijzen). Alleen bij Kazim zit het financiele plaatje heel anders in elkaar. Kazim huur je voor een jaar met optie tot transfervrij overnemen. Dus presteert hij kan je beslissen om hem een contract aan te bieden. Valt hij tegen dan zit er je niet een paar jaar aan vast. Wat bijvoorbeeld bij Wesley Verhoek wel het geval is.

5 september 2014 om 22:58

Toch wel meer laten zien dat Kazim

5 september 2014 om 23:04

@san90

Guidetti heeft net wat meer wedstrijden gespeeld. Scoorde in zijn eerste wedstrijden ook alleen maar vanaf de stip. Geef Kazim eens de tijd en laat hem zichzelf bewijzen !

6 september 2014 om 00:33

Mooi geschreven man !

5 september 2014 om 23:22

jaar huren met optie tot koop? Zijn contract loopt nog maar 1 jaar( tot 2015) dus optie tot koop kan niet . Daarom was er in eerste instantie ook alleen maar koop mogelijk, pas op laatste moment was huur ook optie

Meteen lyrisch omdat hij een geweldige trap in erin schiet. Pff.. Voor t zelfde geld raakt hij weer een jaar geblesseerd.. of is dit zn hoogtepunt vh jaar van hem..
Nee een zwaluw maakt nóg geen zomer.

5 september 2014 om 23:59

Ja klopt gedeeltelijk,maar wat je zegt over blessure dat kan natuurlijk iedereen overkomen dus dat is niet echt een argument.

Jullie zijn dezelfde mensen die dalijk roepen nadat hij 184x heeft gescoord dat Feyenoord hem had moeten halen.voetbalidioten.

Wanneer Mitchell Te Vrede er over 3 weken tegen Ajax 3 in het netje legt hoor je niemand meer over Guidetti..

5 september 2014 om 23:14

Ja...misschien na het laatste fluitsignaal....

1 leuk jaar gehad bij Feyenoord en daarna zwaar afgezakt. Feyenoord heeft er goed aan gedaan hem niet te huren/kopen. Iemand die denkt dat hij god is maar er weinig van kan!

5 september 2014 om 23:42

Een fenomenaal jaar bij Feyenoord en daarna gewoon ontzettend veel pech gehad met die virusinfectie. Hoe kun je nou vredesnaam zeggen dat hij er weinig van kan, terwijl het enige dat je van hem gezien hebt een fantastisch jaar bij Feyenoord is geweest? Ik dacht ook dat Ajacieden wil van een beetje bluf hielden, maar je lijkt je er nogal aan te storen. Jeugdige onbezonnenheid en een beetje bluf, wat is daar mis mee? De enige reden dat jij, en met jou nog veel Ajacieden, zo'n afkeer van deze jongen hebben, is puur dat hij voor Feyenoord speelde. Beetje kinderachtig.

6 september 2014 om 00:05

Nee heeft niks met Feyenoord te maken. Ik vind het gewoon een galbak eerste klas en hij denk dat hij de hele wereld aan kan. Aan zulke spelers stoor ik me heel erg. Dat is een mening en ben niet de enigste die er zo over denkt. Zelfde heb ik met pelle. Uiteraard zijn er gelukkig ook mensen die het geweldig vinden en hem een topper vinden. Een 'fenomenaal' jaar bij Feyenoord ja, meer ook niet. Niet iedereen over 1 kam scheren aub. Heeft totaal niks met Feyenoord te maken maar met het type speler waar IK me aan erger.

6 september 2014 om 00:19

Waarom dan weer die onzin dat hij er weinig van kan? Je hebt hem 1 seizoen zien spelen en toen was hij geweldig, dus ik ben heel benieuwd hoe je erbij komt dat hij er niets van kan.

6 september 2014 om 00:28

Omdat hij 1 seizoen goed heeft gedraaid moet hij gelijk geweldig zijn? Hij heeft 1 seizoen, 1 seizoen goed gespeeld. Hij mag van mij wel is meer laten zien. En dan net als Ronaldo juigen haha ik vind het verschrikkelijk gedrag. Moet zich zelf maar is bewijzen. Gewoon een aandacht trekker en galbal 1ste klas. Daar hou ik het bij. Mijn mening staat gewoon vast.

6 september 2014 om 00:35

En die mening is, nogmaals, gebaseerd op het enige seizoen dat hij tot nu toe in zijn carriere in eerste elftal heeft gespeeld. Verder heeft hij 0,0 kans gehad om zichzelf te bewijzen, dus het blijft onzin wat je zegt. Je mening dat hij er weinig van kan, is dus gebaseerd op gedrag waar je je aan stoort. Sterk argument.

6 september 2014 om 00:44

En een mening is iets wat erg van elkaar kan verschillen. Dat is nu dus het geval. Wat heeft hij dan in vredesnaam al bewezen? Dat hij Ronaldo na kan doen als hij een keer een doelpunt heeft gemaakt? Ik stoor me inderdaad aan hem en spelers die zich zo gedragen. Ronaldo doet dat ook maar heeft zich al lang bewezen. Maar hem mag ik ook niet als voetballer. Guidetti met Ronaldo bewijzen zou je natuurlijk niet mogen doen. Maar Guidetti bakt er gewoon weinig van en maakt het alleen maar erger door zijn rare gedrag.

6 september 2014 om 01:08

Snap je me nou echt niet? Wat heb jij hem ooit allemaal verkeerd zien doen op voetbalgebied? Ik denk heel weinig. Hij heeft gewoon bijna 2 jaar niks kunnen, en dat woordje kunnen is erg belangrijk, laten zien. Volgens mij vergeet jij dat. Dat je hem vervelend vindt, oke, maar zeggen dat hij niet kan voetballen blijf ik erg raar en onterecht vinden.

Nee.....natuurlijk....je kan beter Kazim huren...die nog geen deuk in een pakkie boter schopt....goed gedaan van Geel....

6 september 2014 om 00:33

Het had gekund maar het zou wel een grote risico zijn,want straks ligt hij weer 1jaar uit roulatie en dan zou je denken we konden beter iemand anders halen...

6 september 2014 om 00:47

Is inderdaad heel goed gedaan van hem.. waarom een grote gok nemen.. kan Feyenoord alleen maar veel centen kosten.. die puntjes zijn wel leuk trouwens.. moet ik vaker doen..

Schitterende vrije trap natuurlijk! Maar die maniertjes na zn goal? Zo naar de grond en vervolgens naar zichzelf wijzend van ik was hier. Heeft teveel naar cristiano ronaldo gekeken die jongen😂

Dit is Zweden U21, niet het eerste elftal wat gisteren speelde. Het speelt dan ook tegen Griekenland U21.
Mooi doelpunt uit een standaard situatie wat dus het absolute hoogtepunt was. Voor de rest blijkbaar een niet zo'n goede pot voetbal.

Sorry ik blijf zeggen ze hadden John terug moeten halen. Deze man is op de bank al belangrijker dan te vrede en kazim bij elkaar. John de man die Feyenoord bracht waar we nu staan. Deze man is zo belangrijk geweest voor Feyenoord. Neem dat nou maar van mij aan die meer dan 30 jaar in de kuip komt. Ik heb vele spitsen gezien, Houtman, kiprich, Cruz, pi-air. Maar John kwam bij Feyenoord toen Feyenoord 10e was geworden en net daarvoor een 10-0 om de oren had gehad. Deze man kwam en bracht de branie terug en vertrouwen. Deze man scoorde 3x tegen Ajax, Psv, Twente. Deze man liep tussen het publiek van zuid naar de kuip.

Hij vraagt ook aandacht met zijn postuur. Is veel te zwaar....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. PricaAanvaller
P. AsbaghiUnknown
S. BrolinKeeper
B. NygrenAanvaller30
H. AliVerdediger00
A. ErikssonVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden U21.

364 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Manchester United heeft Donny van de Beek aangeboden bij Borussia Dortmund om de transfer van Jadon Sancho te bewerkstelligen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren