Feyenoord haalt Vermeer: 'Concurrentie hoort erbij'

Zondag, 31 augustus 2014 om

Feyenoord speelde zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen FC Twente en Erwin Mulder keepte een prima wedstrijd. Toch lijkt het erop dat hij zijn basisplaats kwijt gaat raken: Feyenoord zal zich maandag gaan versterken met Kenneth Vermeer, die voor een miljoen euro wordt overgenomen van aartsrivaal Ajax en na een geslaagde medische keuring voor vier seizoenen kan gaan tekenen.

/

Vermeer wordt al de tweede nieuwe keeper die Feyenoord haalt, want eerder werd de selectie al versterkt met Warner Hahn. Mulder won de concurrentiestrijd van de van FC Dordrecht overgekomen doelman, maar lijkt nu dus alsnog op de bank te belanden. Fred Rutten wilde er zondag niet veel over kwijt: "In zijn algemeenheid wil ik wel zeggen dat in de ontwikkeling die Feyenoord doormaakt, de onderlinge concurrentie gaat toenemen. Dat hoort er nu eenmaal bij.''

"Wij hebben op dit moment ook goede keepers", benadrukte Rutten volgens het ANP. "Dat neemt niet weg dat ik uiteraard betrokken ben geweest bij de eventuele komst van Vermeer. Nee, met Mulder heb ik hier nog niet over gesproken. In beginsel moeten spelers van een grote club hiermee kunnen omgaan.'' Mulder werd door Feyenoord bij de media weggehouden en was na de wedstrijd tegen Twente dus niet beschikbaar voor een reactie. Hahn schijnt na de komst van Vermeer aan Excelsior verhuurd te worden.


Poll

Snap jij dat Feyenoord Kenneth Vermeer haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

243 reacties (laatste reactie door frankentime)

Lekker Marc, weer prima gedaan. Goede zaken overigens. 7.5 ton op de 115 miljoen van Ajax. Altijd lekker zoiets, je spekt totaal niet de concurrent toch of niet Netto. Lekker Marc goed bezig man.

31 augustus 2014 om 20:14

kun je lekker rentenieren met 1.5 % over een bedrag van 116 miljoen ! jammer dan als je straks in de CL 6 keer volledig afgedroogd word, want we hebben geld!

Kijk dat wij bij Feyenoord geen eindeloze aankopen doen swa, maar als je 115 Mil op de bank hebt kun je toch wel 25 mil gebruiken om je selectie op peil te krijgen ?

31 augustus 2014 om 20:15

@stengun

Marc schijnt andere ideeën te hebben. Hij wilt allen stoeltjes in de Arena veranderen voor gouden stoeltjes. Marc is zo lekker bezig voor Ajax. Gelukkig dat we in de CL doorkomen met onze ambitie. Met Marc aan de voorzijde gaan we het sowieso halen.

31 augustus 2014 om 20:17

Kerel, jullie doen nog meer aankopen dan ons... Dat zegt genoeg over Ajax lijkt mij

31 augustus 2014 om 20:22

in positieve of negatieve zin? de ene aankoop is de andere niet, Ajax heeft de middelen om de beste spelers van de eredivisie te halen terwijl wij slim moeten kijken en nooit meer dan 3.5 mil uit gaan geven

tot nu toe zijn gekocht :
Toornstra (3.5 mil)
Bilal (2.5-3.5 miljoen)
El Ahmadi (750.000)
en Vermeer (1 miljoen)

dus uiteindelijk zitten wij nog onder de 10 miljoen

31 augustus 2014 om 20:23

@fanvangrunn

Ga jij mij als Groningen supporter nou serieus belachelijk lopen maken over Feyenoord in de europa league terwijl jullie niet eens van Aberf8ckingdeen konden winnen ? good god man !

jij bent in geen positie om daar uitspraken over te doen !

31 augustus 2014 om 20:27

Jammer van het provoceren in je posts. En Ajax kan de beste spelers halen omdat ze geld hebben? Als clubs als Feye er niet zo'n zooitje van hadden gemaakt had het niveau van de competitie niet zo laag geweest en had je mss gelijk gehad. Geen enkele gevestigde naam of potentiele topper met wat ervaring wil naar dezw competitie, heeft niets met Ajax te maken.

31 augustus 2014 om 20:30

Marc Netto, hoe kom je d'r op...

Verder een goede aankoop voor Feyenoord. Sowieso dat Vermeer die Mulder uit de basis speelt.

31 augustus 2014 om 20:38

Jongens waar hebben jullie het over het is gewoon een goeie aankoop van feyenoord

31 augustus 2014 om 20:48

Wij deden het ook veel beter hé Wij mochten van geluk spreken dat tie linksback de bal inleverde aan Achabar want anders lagen wij er ook uit .... wel feiten in je achterhoofd houden want zo denderend waren we niet

31 augustus 2014 om 21:10

Als je puur naar kwaliteit Vermeer kijkt is dit voor Feyenoord een buitenkansje.... Dit is ook een financieel slimme keuze want over anderhalf jaar levert Vermeer waarschijnlijk meer op dan wat je nu betaalt.... en hij pakt punten voor je (op een paar slippertjes per seizoen na is het een verschrikkelijk goede keeper.

Maar

Accepteert het Legioen deze transfer wel? krijgt hij wel steun of wordt het een Charisteas verhaal ....... Hij verdringt een echte Feyenoorder uit het doel.......

31 augustus 2014 om 22:14

Zou er geen een van dat rijtje willen hebben dus wat is je punt?

31 augustus 2014 om 22:14

Vertrouw maar op de jeugdopleiding van ajax. Ajax investeert veel in de jeugd en je kan zien dat dat juweeltjes oplevert, nog een paar spelers en wat tijd nodig.Je zult zien de eigen jeugd tilt ajax naar europees (sub)topniveau. Lang leve de gouden revolutie! Klaassen, kishna, ghazi, veltman, zijn een paar voorbeelden

31 augustus 2014 om 22:26

Welke spelers wil je dan gaan halen die Ajax echt beter maken en ook bereid zijn te komen en ook bereid zijn max 1mln te verdienen aan salaris?

Toornstra had Ajax niet beter gemaakt. Mokotje had ik zelf een goede vervanger gevonden voor Blind maar daarvoor ben je te laat en is gewoon pech.

31 augustus 2014 om 22:48

Nee want vermeer is duidelijk een aan winst die griek was al drama van tevoren dus jaa ...ik denk dat veel feyenoord suppporters zo er ook over denken...vindt juist mooie dat ajax er niet blij mee is

31 augustus 2014 om 23:14

Ajax renteniert niet.. Ajax is beursgenoteerd dus moet het volgens mij juist geld uitkeren.
Iedereen heeft zogenaamd de ambitie binnen Ajax om de stap vooruit te maken, maar alleen Marc Netto blijkbaar niet, hoe kun je in vredesnaam verwachten dat je ook maar iets kan betekenen... al is het maar een gelijk spel tegen Apoel, in de Champions League.

31 augustus 2014 om 20:27

Ja ik dacht dat ook en ik dacht dat hij dan maar naar het buitenland wilde, kon hij echt geen europese club krijgen die ook europa leugue speelt?

31 augustus 2014 om 20:29

Judas Vermeer? Moet ie dan maar eindeloos op de bank blijven zitten?

31 augustus 2014 om 20:31

Waarschijnlijk niet he stelletje K*t mong*len hoop dat de volgende keer Feyenoord tegen Ajax speelt Vermeer man of the match wordt.
Jullie slechte mongolen geven Ajax een slechte naam

31 augustus 2014 om 20:32

Nee, hij had zijn carriere moeten vergooien bij Ajax? Kom op zeg, ik ben er ook niet blij mee, maar ik snap het wel. Alleen echte Ajacieden zouden dit niet doen, Vermeer hoort daar niet bij, prima. Dan is het voor hem toch logisch om voor veel spelen te kiezen? Als hij dat een jaar eerder had gedaan had hij wss het wk gekeept.

31 augustus 2014 om 20:42

Idioten, Vermeer heeft jaren lang zonder een slecht woord op de bank gezeten. Ik gun hem dit, kijk Marc Netto liever er op aan! Kenneth verdiend al ons respect en van mij krijgt hij het, van jullie ook?

31 augustus 2014 om 20:56

Dus jullie aller opper ajacied cruijf is geen ajacied, cool.

31 augustus 2014 om 21:02

@Woezel en wat is Cruijf dan volgens jou?

31 augustus 2014 om 21:02

Mee het respect heeft Vermeer verloren door deze transfer en dat van heel veel andere Ajacieden met mij. Voor Feyenoord is het een hele goede aankoop niks mis mee maar dit doe je gewoon niet. Zelfde geld andersom je gaat ook niet van Feyenoord naar Ajax simpel.

31 augustus 2014 om 21:04

Mensen kennen Cruijff erbij halen die heeft in tijden van zijn overstap oom een lading stront overzicht heen gehad.

31 augustus 2014 om 22:12

Pff respect verloren, doe niet zo dramatisch

31 augustus 2014 om 22:37

Cruijf is een totaal ander verhaal. Juist omdat hij naar feyenoord ging is hij de opper Ajacied. Puur en alleen omdat het bestuur destijds (en wel vaker) ruk was.

31 augustus 2014 om 20:17

Ik snap dit ook niet. Ik denk namelijk dat hij weg mocht bij elk bod van boven de 750.000 ofzo. Alleen had niemand verwacht dat er geen buitenlandse interesse kwam. Zelf denk ik dat Vermeer dit liever ook zo niet had gehad, maar dit liever doet dan weer een jaar op de bank. I

31 augustus 2014 om 20:21

Marc overlegt niet met Frank. Dat hij voor een vrienden prijs weg mocht dat stond vast. Maar niet naar een indirecte concurrent. Maar Marc is goed met getallen en cijfers en komma's en al dat soort gein. Maar Marc vergeet het stukje communicatie. Dat is iets wat Marc mist bij Ajax.

31 augustus 2014 om 20:32

Nou met getallen is hij ook dramatisch. Kijk hoe makkelijk hij Vertongen en Eriksen verkocht in drie termijnen aan een schat rijke club

31 augustus 2014 om 22:38

Indirecte concurrentie? Het is directe concurrentie

31 augustus 2014 om 20:20

Ik ben gelukkig niet de enige die marc spaarpot beu is. Technisch hart, trainers en directie verdienen samen hetzelfde als de begroting van Excelsior maar fatsoenlijke transfers doen lijkt onmogelijk. Vorig jaar was het al drama maar dit slaat werkelijk alles. Eerst de beste speler op het allerlaatst weg en dan een dag later de concurrentie versterken door hun zwakste punt bijna gratis sterk te maken. En dan al dat geld investeren in een oude man. Ook knap waardeloos naar Zwolle toe. Wordt tijd dat Marc weggaat en het overlaat aan iemand met ervaring en voetbalverstand.

31 augustus 2014 om 20:22

@josep

Ben je Marc, doe je niks anders dan de hele tijd spelers aan het kijken. Maar ook spelers aantrekken enzovoort. Kan je dan niks fatsoenlijks halen om Ajax beter te laten maken. Waarom altijd in godsnaam in de Eredivisie kijken. Of je daar enkel spelers hebt die voor Ajax goed zijn.

Marc is een scout met bord op schoot. Ik heb liever die tijd dat we bijvoorbeeld Maxwell of Trabelsi haalde. Niemand wist wat je moest denken. Maar totdat ze gingen ballen.

31 augustus 2014 om 23:51

De selectieve verontwaardiging bij alle Ajax supporters is trouwens wel heel grappig. Een jaar geleden riep iedereen hier op VZ dat Marc fantastisch bezig was, iedereen juichte het nieuwe beleid toe. Want al die boemannen van zaakwaarnemers pakten veel te veel geld en jullie hadden die dure spelers niet nodig om kampioen te worden. En nu schreeuwt iedereen moord en brand; ik heb o.a. deze kreten voorbij zien komen: er moeten spelers bij, Marc maakt de club kapot, 125 miljoen op de bank dus dan kunnen we toch 25 miljoen uitgeven... Ja jullie elftal oogt nu kwaliteitsarm. Tegen Groningen bestond het middenveld uit Serrero, Viergever, Klaassen. Dat legt het af tegen het middenveld van zowel Feyenoord, PSV, Twente als Vitesse. Maar als je vorige jaar zo hard schreeuwde dat de nieuw ingeslagen weg jullie volledige steun had, moet je er nu achter blijven staan. Haal Schone een linie terug en breng Kishna weer in, dan kom je al een heel eind.

1 september 2014 om 00:59

Hou toch op met je kishna. Die jongen doet niks goed. Speelt als een zeiknatte krant en hoort zeker niet in de basis ! Een middenveld bestaande uit Schone, klaasen en viergever is een zeer creatief arme middenveld zonder enige snelheid. Niet 1 iemand die fatsoenlijk kan wegdraaien van zijn directe tegenstander. Je maakt de problemen alleen maar erger. Daarnaast zal iedere tegenstander gemakkelijk kunnen weglopen bij die middenvelders. De verdediging is al dramatisch en op die manier worden ze niet geholpen.

31 augustus 2014 om 20:26

F de Boer moet niet zo miepen volgens R de Boer was feyenoord subtop nou dan mag je hem laten gaan aan feyenoord. Nee ik als feyenoord fan vin het een prima aankoop je kan hem er goed bij hebben en je zorgt voor wat onrust bij ajax. het is wel omschakelen voor mij dat feyenoord nu zoveel posities goed dubbel bezet heeft.

31 augustus 2014 om 20:34

Ondanks dat ik je slechte humeur niet wil verpesten, De Telegraaf heeft het bedrag gecorrigeerd naar 1 miljoen.

31 augustus 2014 om 22:11

Beste Kenneth,

Niemand, geen enkel individu, staat boven Ajax. Jij ook niet. Een waardig afscheid hoef je dan ook niet te verwachten. Elke Ajacied gunde je een transfer. Een transfer naar vrijwel elke club was mogelijk, behalve deze. Was een jaar extra op de bank, om vervolgens volgend jaar gratis naar een mooie club te gaan, echt zoveel slechter dan je club zo erg verraden? Je zal hier mee moeten leren leven.

Het gaat je goed bij Feyenoord, maar het respect dat je van mij door de jaren heen hebt gekregen, is verdwenen.

Met vriendelijke groet,
David

31 augustus 2014 om 22:27

Zeikerds, ik ben een Feyenoorder en jullie Ajacieden overdrijven echt niet normaal erg. Je gunt je spelers alles hij kan beter lekker bij Feyenoord keepen dan een jaar bij Ajax op de bank. Zie je meteen weer de triestheid van jullie Ajacieden. Bah!

31 augustus 2014 om 22:38

Feyenoorders doen t zelfde bij Wijnaldum.... Vergelijkbare situatie (al leverde Wijnaldum veel meer op voor Feyenoord). Veel succes aan Vermeer gewenst. Ik snap zijn keuze goed als er geen goede buitenlandse club zich meldde.

31 augustus 2014 om 22:41

Je lult wel anders alsnog morgen bekent wordt dat Clasie en Boetius naar ons komen (niet dat we ze willen hebben)

31 augustus 2014 om 22:45

Lul niet zo slap man, respect zal jij nooit krijgen! Genoeg spelers die vica verca van Ajax naar Feyenoord zijn gegaan en andersom. Beetje zielig vind je niet?

1 september 2014 om 01:07

De Feyenoord fans gedroegen zich natuurlijk als angels toen gini naar PSV ging of wat? Ga nou niet heilig spelen man. Daarnaast reageren er genoeg Feyenoord fans negatief op deze transfer. Vermeer wordt helemaal zwart gemaakt op het internet door een groepje Feyenoorders maar de Ajacieden hebben het weer gedaan. En omdat David, Vermeer geen succes toewenst betekent niet dat iedere Ajacied zo denkt. Ik wens Vermeer namelijk het beste toe.

31 augustus 2014 om 23:51

De selectieve verontwaardiging bij alle Ajax supporters is trouwens wel heel grappig. Een jaar geleden riep iedereen hier op VZ dat Marc fantastisch bezig was, iedereen juichte het nieuwe beleid toe. Want al die boemannen van zaakwaarnemers pakten veel te veel geld en jullie hadden die dure spelers niet nodig om kampioen te worden. En nu schreeuwt iedereen moord en brand; ik heb o.a. deze kreten voorbij zien komen: er moeten spelers bij, Marc maakt de club kapot, 125 miljoen op de bank dus dan kunnen we toch 25 miljoen uitgeven... Ja jullie elftal oogt nu kwaliteitsarm. Tegen Groningen bestond het middenveld uit Serrero, Viergever, Klaassen. Dat legt het af tegen het middenveld van zowel Feyenoord, PSV, Twente als Vitesse. Maar als je vorige jaar zo hard schreeuwde dat de nieuw ingeslagen weg jullie volledige steun had, moet je er nu achter blijven staan. Haal Schone een linie terug en breng Kishna weer in, dan kom je al een heel eind.

Bedankt voor alles, maar ik gun hem daar geen succes. Hoop dat hij over 3 weken tegen Ajax lekker gaat blunderen. Zou me niks verbazen dat hij dan de wedstrijd van zijn leven keept. Goed bezig Overmars.

31 augustus 2014 om 20:17

Zielig

31 augustus 2014 om 20:26

Het is zielig dat je een speler die jaren voor je club heeft gespeeld een blunder gunt terwijl hij nooit klaagt. Daarbij, ajax zou op eigen kracht moeten kunnen winnen van iedere tegenstander. Als er een blunder van de tegenstander voor nodig is toont dat net als vandaag alleen maar de zwakte van ajax.

31 augustus 2014 om 20:42

Ik gun hem inderdaad geen succes bij een rivaal. Waarom zou ik dat moeten doen? Haha jij bent echt een raar ventje.

31 augustus 2014 om 20:46

Haha hou toch op mannetje. Als jij Vermeer zou zijn ga je toch ook voor speeltijd ipv op de bank wegrotten of niet? Dus lul nou niet zo slap

31 augustus 2014 om 21:07

Ik gun hem echt niks en als ik Vermeer zou zijn ja ik zou ook willen spelen maar dit is hoogverraad zou ik nooit doen

31 augustus 2014 om 21:22

@mikedb Waarom zou je een speler die naar de rivaal en concurrent gaat daar succes gunnen? Dat moet je nooit willen, je wilt voor je eigen club toch het beste? Dat is ook precies waarom deze transfer zo idioot is, in principe gun ik Vermeer het beste omdat hij veel voor Ajax gedaan heeft, maar op het moment dat hij naar Feyenoord gaat dan wordt dat toch een lastiger verhaal. Natuurlijk wil je enerzijds dat Vermeer succesvol zal zijn, maar je wilt absoluut niet dat Feyenoord succesvol is als Ajax-fan.
Tja, jammer voor Vermeer dat de fans hem geen succes wensen, maar dan moet hij maar niet naar Feyenoord gaan. Tuurlijk begrijpen wij ook wel dat Vermeer de stap zet om speeltijd te krijgen , dat verdient hij, maar zodra je naar de grote rivaal gaat kan je niet verwachten dat de fans willen dat je succesvol wordt!

31 augustus 2014 om 21:28

Ja daar heb je gelijk in H3nk. Maar Mikedb ziet dat blijkbaar anders. Voor hem moet ik op de banken springen als Vermeer een bal redt tegen Ajax.

31 augustus 2014 om 23:19

Wie zegt dat Ajax een blunder nodig heeft?
Misschien wint Ajax wel 0-3 en maakt Vermeer een blunder bij de 0-2..
Zo wat? ik gun hem ook geen succes bij Feyenoord - Ajax.
Zou heel raar zijn als je hem succeswenst.

Maar fijn spelen jullie maar de gebeten hond, als Pelletje naar ons toekwam was het ook een Judas etc.

En wij zijn zielig?
Ach heb net een fototje gezien van een spandoek bij de kuip met een Drol mar daardoor een kruis en de tekst ''ebole Vermeer''.
Nee jullie zijn lekker bezig.

Topmove overigens... echt top!
Goed voor elkaar Marcie lekker stoken.

31 augustus 2014 om 20:17

Vermeer heeft ons kampioen gemaakt en daar hoor je niemand meer over zeggen. Alleen maar Vermeer met die blunders. Ik blijf het zeggen Vermeer hoort gewoon in de basis te staan bij Ajax. Wat heeft Cillessen nu bereikt bij Ajax?

Ik wens Vermeer heel veel succes toe, Feyenoord gaat hier alleen maar op vooruit, en daarbij heeft ie maar één miljoen gekost.

31 augustus 2014 om 23:26

Stekelenburg heeft ons kampioen gemaakt in 2011,(zelfs verhoeven heeft nog gekeept toen) in de jaren er na hebben vooral Eriksen, Siem en Jan Vertonghen ons kampioen gemaakt.

En afgelopen jaar werd er achterin veel beter gespeeld en minder doorgelaten met Jasper op doel, en dat ondanks een jongere verdediging met minder ervaring.

Hieruit concludeer ik dus dat de invloed van Kenneth nogal overschat word door jou.

31 augustus 2014 om 20:27

Ik snap je wel, maar Vermeer is een Feyenoorder

31 augustus 2014 om 20:45

Ik gun vermeer al her best dw laatste uber-ajacied die de selectie rijk was Ff 2jaar oresteren wn naar de europese subtop waar je hoort bedankt kenneth voor de 3kampioenschappen vooral die magistrale redding op vlemickx was geweldig Je bent voor altijd een ajacied dat is cruijf toch ook jongens

31 augustus 2014 om 20:46

Edit mogelijk maken op app graag

31 augustus 2014 om 21:34

Hij zit in Rotterdam ook gewoon op de bank voorspel ik

31 augustus 2014 om 23:27

Denk niet dat Feyenoord een miljoen euro betaald voor een bankzitter, denk eerder dat Mulder op de bank komt.

Het past helemaal in het transferbeleid van Ajax.

Falen, falen, en nog eens falen. Overmars maakte er al een puinhoop van met betrekking tot inkopen en nu dus ook al bij verkopen. De Boer mag nog wel wat meer kritiek gaan uiten!

Vermeer is overigens het beste gegund. Feyenoord is een mooie club voor hem en daar kan hij zich weer in de picture keepen voor het Nederlands Elftal en eventueel het buitenland.

31 augustus 2014 om 20:17

Heb niet het idee dat de Boer beseft dat met de Jong, Blind en Poulsen 3 hele belangrijke spelers vertrokken zijn. Zelfs Poulsen met al zijn ervaring op het aller hoogste podium was zeker belangrijk voor dit jonge Ajax.

31 augustus 2014 om 20:21

@ Cfcrotterdam

De Boer???? Overmars bedoel je. Frank is niets kwalijk te nemen. Die moet roeien met de riemen die hij heeft / krijgt. Hij heeft om een spits gevraagd en Overmars komt aanzetten met Milik. Tja, wat kan De Boer daaraan doen. Van armoede is Sigthorsson uit de verkoop gehaald en wordt hij opgesteld. De Boer heeft al eens eerder tussen de regels door kritiek geleverd op Overmars, nu weer. Ik sta wat dat betreft helemaal achter De Boer. Overmars had voor acceptabele bedragen een creatieve middenvelder en een goede spits moeten halen. In plaats daarvan is hij in zijn illusie achter Eto'o aan gaan rennen.....

31 augustus 2014 om 20:30

Ergens vermoed ik dat een trainer wel inspraak heeft in de spelers die worden gehaald. De Boer geeft aan wat hij wil en wie hij wil en daarmee moet Overmars dan aan het werk. Frank moet ook aangeven bij de clubleiding dat hij het met deze selectie niet gaat redden, zodat Overmars kan omschakelen. Of zit dit bij Ajax echt anders en laten ze de club het beleid voeren waarmee de trainer dan mag gaan werken? Zou wel slim zijn, want dan krijg je geen spelers die alleen voor de manager komen.

31 augustus 2014 om 20:47

@ Cfcrotterdam

Het zit bij Ajax inderdaad anders. De Boer geeft aan wat voor een type hij wil en Overmars + scouting gaan aan de slag. Dat verklaart ook de vroege afservering van Milik door Frank en het plots uit de verkoop halen van Sigthorsson. De nieuwe spits Milik die Frank opgediend heeft gekregen is totaal niet bevallen en uit armoede heeft men terug moeten vallen op een speler die al in de etalage stond, omdat een wanhoopspoging bij Eto'o niets opleverde.

31 augustus 2014 om 20:21

Ik betwijfel of je Overmars de schuld kan geven bij deze verkoop. Ajax stelt zich zeer menselijk op tegenover Vermeer. Kenneth heeft zijn waarde gehad, en mocht tegen een vriendelijk prijsje weg van Ajax. Feyenoord legt deze prijs neer, waarom zou Overmars dit dan weigeren? Persoonlijk vind ik dat Vermeer Ajax nogal in zn hemd zet door voor Feyenoord te kiezen. Hij kiest ervoor om deze transfer te maken, Overmars dwingt hem niet om naar Feyenoord te gaan.

31 augustus 2014 om 20:24

@ Ajaciedm

Vermeer heeft geen andere keuze, aangezien geen enkele buitenlandse club concreet is geworden. Daarbij is ook Twente niet gekomen (had ik wel verwacht). Het is dus kiezen tussen de bank bij Ajax of in de basis bij Feyenoord. Die keuze is snel gemaakt en ik vind het een goede keuze van Vermeer zelf. Ik ben ook niet boos dat Vermeer naar Feyenoord gaat, alleen wel om de prijs.

Ik ben het er helemaal mee eens dat Ajax Vermeer voor een zacht prijsje van de hand wilde doen, maar toch niet aan je directe concurrentie? Ajax had meer moeten vragen aan directe concurrenten. Nu hebben ze een directe concurrent flink versterkt (vermeer is veel beter dan Mulder) voor een appel en een ei. Dat is idioot.

31 augustus 2014 om 20:35

@hen_nie

Naar mijn weten was er wel buitenlandse interesse voor Vermeer, maar zijn hij en zijn zaakwaarnemer daar zelf niet verder op ingegaan omdat dat niet de clubs waren waar Vermeer naar toe wilde. Naar buiten toe is altijd gecommuniceerd door Overmars dat de prijs 1 miljoen zou zijn. Ik ben er ook niet blij mee dat hij naar Feyenoord is, maar als zij die prijs neerleggen dan is het toch aan Vermeer om daar wel/niet op in te gaan?
Er zijn hier 2 dingen die tegen elkaar botsen, enerzijds je belofte houden dat Vermeer weg mag voor een schappelijke prijs en anderzijds het niet moeten versterken van je concurrent. Ajax heeft gekozen voor het menselijke aspect, waar ik op zich begrip voor heb als je ziet wat Vermeer heeft betekent. Ik vind het minder chique van Vermeer, maar wel een begrijpelijke keuze.

31 augustus 2014 om 20:40

Verschrikkelijk belachelijk slecht gehandeld van Ajax, om Vermeer te verkopen aan nota bene rivaal/concurrent Feyenoord. Begin nu toch wel langzaam maar zeker het vertrouwen in Marc Overmars te verliezen en al helemaal na deze transferperiode.

Sterkhouders dan wel nuttige krachten verliezen, en ondanks de financieel riante positie geen kwalitatief spelersmateriaal halen dat de selectie een impuls geeft, niet dat Ajax alles en altijd moet investeren, maar ook voor de transfer van Blind was toch wel allang duidelijk geworden dat de selectie op enkele posities een versterking nodig heeft, wat overigens ook vandaag maar weer eens op pijnlijke wijze duidelijk is geworden....

31 augustus 2014 om 23:04

Dat ben ik dus niet met je eens. Wij klaagden toch ook steen en been dat Vitesse van Ginkel niet naar Ajax liet gaan? En dan wel voor Feyenoord de prijs voor Vermeer opschroeven, dat klopt niet.

Tjah ik snap Vermeer wel. Hij wilt spelen en Feyenoord is gewoon goed. (EL etc)

Vermeer heeft nog nooit gewonnen als keeper in de Kuip. Ik hoop dat zoiets verder gaat. Want onze Marc Netto weet hoe ie transferzaken moet doen.

31 augustus 2014 om 20:14

Wauw, dat zo wel heel bizar zijn als ie die reeks doorzet haha

31 augustus 2014 om 20:30

Je gunt het Vermeer ook niet dat hij wekelijks speelt. Jammer hoor.

Zorgen jullie nu maar eens dat je weer eens gaat winnen.

31 augustus 2014 om 20:31

@peskens

Wat boeit mij dat nou of Vermeer wekelijks gaat spelen. Netto had moeten overleggen met Boer, dat hij niet naar de indirecte concurrentie moest gaan. Maar dat is jou niet duidelijk en over dat winnen. Dat gaat niet gebeuren met deze armoedige selectie.

31 augustus 2014 om 20:35

'Zorgen jullie nu maar eens dat je weer eens gaat winnen' zozo nu al een grote smoel daar in Eindhoven haha. Terecht gewonnen in Amsterdam daar niet van maar nu al zo'n uitspraak doen gaat ook nergens over

31 augustus 2014 om 20:46

Zo ze staan na 4 wedstrijden boven aan gelijk grote mond.. Zielig hoor zoon reactie.

31 augustus 2014 om 20:49

Ahjacird je bent echt ondankbaar niet normaal

31 augustus 2014 om 20:49

Waarom noem je hem niet gewoon Overmars?
Zo respectloos is dat tegen die man.
Hij maakt inderdaad rare beslissingen, maar daar mag je wel kritiek over hebben, maar houdt het netjes.

Zonder te provoceren, maar Ajax heeft al de laatste jaren een slechte selectie.
Het is een wonder dat De Boer er zo'n goed collectief ervan heeft te weten maken.

Maar als er naar mijn idee 3 sterkhouders (de Jong, Blind, Poulsen ) vertrekken en Ajax geen echte spits heeft, dan ga je een zwak seizoen tegemoet, tenzij de Boer weer een tactische zet heeft.

31 augustus 2014 om 21:31

Hahaha waar heb jij het nou allemaal over man? Zijn punt is toch juist dat hij ontevreden is over het beleid van Ajax? " Zorgen jullie nu maar eens dat je weer eens gaat winnen." slaat dus werkelijk nergens op, want dat is nou juist de issue. Vervolgens ga je hier ook zelf over verder, dat Ajax het nu moeilijk heeft. Waarom dan die opmerking aan het begin? Echt een goedkope provocerende en bovenal arrogante opmerking nu PSV even bovenaan staat.

31 augustus 2014 om 21:10

Zit wel veel frustratie bij jou he?

31 augustus 2014 om 22:14

Je kunt ook zeggen dat Ajax nog nooit gewonnen heeft wanneer Vermeer op het veld stond. In dat geval ziet het er niet zo goed uit voor Ajax .

Verder vind ik het onbegrijpelijk dat Ajax dit toelaat en snap ik de boosheid bij de Ajaxsupporters na deze transferperiode. Ik snap dat Ajax die jongen een transfer gunt, maar ik denk dat je wellicht vooraf duidelijk had moeten zijn dat een transfer naar een directe Nederlandse concurrent niet mogelijk is.

Verder vind ik dat Vermeer anderzijds wel ballen heeft om het te doen. Je weet vooraf niet hoe het Feyenoord-publiek reageert, al is volgens mij de meerderheid nu positief gestemd. Maak je echter een of twee fouten in het begin, dan zit iedereen er meteen bovenop. Des temeer respect dat hij het aandurft. Ik hoop dat hij het goed gaat doen.

Als Feyenoordfan ben ik hier op zich wel tevreden mee. Vond Vermeer nooit echt zo slecht zoals weleens in de media werd beweerd. Heeft ook best vaak hele mooie reddingen. Welkom en veel succes!

31 augustus 2014 om 20:19

Vermeer is een klasse doelman en ik durf te wedden dat geen enkele Ajacied daar ooit aan heeft getwijfeld. Alleen zijn regelmatige blunders hebben hem (terecht overigens) de kop gekost.
En dit is enorm slecht gehandeld door Overmars. Had dan AUB een uitzondering gemaakt voor directe concurrenten mbt tot de transfersom!

Ik wen Kenneth het beste, maar niet tegen Ajax .

31 augustus 2014 om 23:37

Hij is ook niet slecht, maar hij heeft zo zijn rare fratsen.
Op gegeven moment had hij een reeks van fratsen, was hij totaal uit vorm... tja dan word de roep om Cillessen groter, die pakte zijn kans met 2 handen aan.

En ja hij heeft soms geweldige reddingen en reflexen... maar ook wederom houdbare ballen, vaak zijn het balletjes dat als hij blijft staan hij ze gewoon houd, maar hij valt te snel.

Van Geel heef echt helemaal geen idee wat ie doet. Goede keeper hoor en beter dan mulder maar ze hebben nu dus 3 best wel goede keepers en een zeer matige verdediging. Ik snap hier toch echt niks van

31 augustus 2014 om 20:15

@ henkurt

Dat ben ik wel met je eens. Hoewel Vermeer een goedkope versterking is voor Feyenoord, had Feyenoord veel beter een goede verdediger kunnen halen.

31 augustus 2014 om 21:08

Hahn wordt waarschijnlijk verhuurd aan Excelsior

Wat ik me nu echt afvraag is, was er werkelijk geen andere club in Europa die Vermeer voor 1 miljoen wou hebben?

31 augustus 2014 om 20:19

Kennelijk niet of Feyenoord was slagvaardiger.

31 augustus 2014 om 20:22

Misschien wel maar hij wou per se een basisplaat dus.

31 augustus 2014 om 20:26

dat zou nog wel eens het pijnpunt kunnen hebben zijn, veel buitenlandse interesse maar dan alleen als 2e/3e keeper

clubs als bijv. Tottenham en Sevilla die je dan als 2e keeper willen halen ! mooi op je CV maar slecht voor je carriere

31 augustus 2014 om 22:48

AZ had intresse maar hij wilde niet. Feyenoord mooie club voor hem

Nu nog een spits en een linksback (dost/guidetti of altidore en Ake) en we gaan dit jaar weer in top drie meedoen

31 augustus 2014 om 20:16

Ik zal je alvast uit die droom helpen, Feyenoord is vrijwel zeker klaar op de transfermarkt. Heeft Van Geel min of meer gezegd vanochtend.

31 augustus 2014 om 20:22

Ja maar van geel is een meester in ontkennen en zelfs dit bericht ontkend hij dus kun je nagaan ( niemand zag dit aankomen clasie contract) dus heel misschien toch nog wel

Vermeer voor 700.000 euro naar Feyenoord en Boer van Pec voor 1,5 miljoen
naar Ajax .echt een superdeal van Overmars.

31 augustus 2014 om 20:24

Dat meen je toch niet serieus?

31 augustus 2014 om 20:41

Helaas wel, gekkenwerk.

31 augustus 2014 om 23:41

Nee, Vermeer voor 1 miljoen naar Feyenoord en Boer voor maximaal 8 ton naar Ajax.
1,5 miljoen, hoe kom je er bij?

Ik denk dat Feyenoord hier de beste keeper van NL koopt. De transfer ligt gevoelig maar als Feyenoorder heb ik daar geen problemen mee. Mulder heeft Feyenoord veel te veel punten gekost. Welkom Kenneth!!! Ik hoop dat jij lekker gaat vlammen in De Kuip!!!

31 augustus 2014 om 20:22

De beste keeper van Nederland zit nog altijd bij Ajax.

31 augustus 2014 om 20:35

Is niet waar.. Cillessen is niks beter dan Vermeer!

31 augustus 2014 om 20:35

Ja dat zag je vandaag , twee voorzetten van de zijkant en twee keer een doelpunt.
Als je nooit een voorzet probeert te pakken dan kan je er ook nooit onder door duiken maar of dat de manier is ?

31 augustus 2014 om 23:43

Gelukkig pakte vermeer voorzetten altijd.... not.
En ja de beste keeper van de 2 staat nog altijd bij Ajax onder de lat.

statistieken liegen niet, Jasper is beter.

Ja dat is een leuk verzachtend verhaaltje van Rutten maar bij keepers ligt dat toch wel even anders. Dan weet je gewoon dat je vrijwel nooit meer zult spelen als tweede keuze. Rutten draait er altijd een beetje omheen, is niet recht voor zijn raap.

Ja hele rare transfer verder. Je zou eerder denken dat Twente hem kan gebruiken met Marsman, zou een stuk minder commotie veroorzaken ook. Vermeer verpest het misschien voor zichzelf tegenover de Ajax fans en Feyenoord heeft nu ook een ontevreden Mulder.

Hoe denken de Feyenoord fans hier eigenlijk over?

31 augustus 2014 om 21:13

Dat we eindelijk een goede keeper hebben.

Ik ben erg blij met de keeper Vermeer, na Cillessen de beste keeper van de eredivisie. Maar een speler van Ajax overnemen is toch altijd raar.

De meesten zullen net als ik een dubbel gevoel hebben, maar als hij het fantastisch doet is het prima.

31 augustus 2014 om 20:23

Een afscheid zou juist wel grappig zijn: In nota bene een F-Side trui een ereronde maken door de Arena.

31 augustus 2014 om 20:31

Hij heeft Ajax toch zeker geholpen aan 2 kampioenschappen in 2011 en 2012.
Dan verdient hij en afscheid.

31 augustus 2014 om 20:47

Mede geholpen, dat heeft hij zeker niet in zijn eentje gedaan, wat mij betreft verdient hij geen afscheid schandalig gehandeld van Ajax en Vermeer. Ajax überhaupt dat ze instemmen met een dergelijke transfer naar Feyenoord, en Vermeer dat hij deze stap maakt naar Feyenoord, na nota bene uit de Ajax opleiding te komen...
Begrijpelijk dat de Ajax supporters hiervan niks begrijpen en tegelijkertijd ook niet zullen accepteren.

31 augustus 2014 om 23:50

in 2011 komt het meeste op het conto van Steek, en Verhoeven... Die hebben namelijk het meeste gekeept toen.
Vermeer slechts 3 of 4 wedstrijden.

ik had vermeer eerder naar twente verwacht of az want die hebben nog slechtere keepers

31 augustus 2014 om 22:54

Twente ligt hier dan ook gigantisch te slapen. Of ze hebben er geen geld voor ofzo.

31 augustus 2014 om 23:47

Klopt, maar als Feyenoord eenmaal interesse toont is de keuze snel gemaakt.

Wij spelen Europees en dat wilt Vermeer sowieso.

Wat een heetgebakerd volk in Amsterdam. Dit is toch een vrij logische keuze? Kenneth wil elke week keepen en als een club langs komt die hem dat kan bieden dan vind ik het logisch dat hij de overstap maakt. Ook al is het Feyenoord. Kom op zeg.

31 augustus 2014 om 20:21

Het is logisch... zie jij bijvoorbeeld Pelle naar Ajax gaan? En weet voor 100% zeker dat je gaat zeggen verrader. Maar ik wens hem gewoon geluk bij Feyenoord.

31 augustus 2014 om 20:30

Pelle was onze beste speler. Dat kan je van Vermeer toch niet zeggen. Niemand had problemen met Timmer die naar Ajax ging. Dit is vergelijkbaar. Alleen is Vermeer een betere keeper dan Timmer.

31 augustus 2014 om 21:41

Zat Pelle op de bank bij Feyenoord? Nee? Oke dan.

Prioriteiten stellen in Rotterdam? Ze hebben zeker geld te veel??? Twee redelijk tot goede keepers, een zwak elftal met veel te veel middenvelders............ wat een slecht aankoopbeleid toch. Misschien kopen ze ook nog wel een nieuwe trainer, want die hebben ze ook al één.

31 augustus 2014 om 20:22

Hanh is geen goede keeper, en biedt al helemaal geen concurrentie aan Mulder. Mulder is een twijfelachtige keeper die niet heerst in de 16 ook niet eens in de 5 meter. Vermeer is een goede aankoop, zeker voor dit schijntje..... altijd doen. Kenneth is denk ik welkom in Rotterdam.

31 augustus 2014 om 20:25

Maar dat is dan toch heel slecht beleid. Ze kopen Hahn, terwijl dat geen goede keeper is???? Mulder heerst niet in de 5 en 16?? Vermeer wel eens zien keepen?? Als iemand slecht voor de goal keept is hij het wel, hij is een fantastische lijnkeeper maar voor de goal onthutsend zwak.

31 augustus 2014 om 20:36

Hanh is overgekomen van Dordt, daar heeft Feyenoord niets voor hoeven betalen. Verhuren aan excelsior in een hele goede optie. Goed gedaan vind ik.

31 augustus 2014 om 23:53

Dat Kenneth welkom is in Rotterdam volgens jou is mooi, maar zeg dat ook even tegen een stelletje racistische mafkezen.
Een drol afgebeeld met een kruis er doorheen, met de tekst ''ebole Vermeer''
En dat terwijl ook Feyenoord gewoon zwarte spelers heeft.

Dit is overigens een bericht naar alle minder snuggere mensen onder ons volkje in Nederland.
(off; ben wel gewoon voro zwarte piet hoor!)

31 augustus 2014 om 20:23

Jij snapt het niet helemaal he? Ga lekker hockeyen ofzo want voetbalverstand heb je niet knul

31 augustus 2014 om 20:25

Als je Vermeer voor 1 miljoen kan kopen terwijl je 1ste doelmN Mulder is , moet je dat altijd doen . Ik vind t de beste keeper van Nederland . Hij heeft ze mindere periode ook gehad , maar pakt ontzettend veel punten voor je ploeg.

Mooie versterking voor Feyenoord en een mooie club voor Vermeer!! Dan kan hij eindelijk in de basis weer spelen Anyway veel succes bij Feyenoord Kenneth. Ik hoop dat je geweldig keept!!

Ik lees dat Marc dit goed heeft gedaan hoe dan ?
Vermeer verkopen voor 750 000 en dan koop je Diederik Boer voor 800 000 ????
Met alle respect maar dat is de domste deal ooit.

Blijft jammer dat hij naar de rivaal gaat, wat vinden de feyenoorders hier er eigenlijk van?

31 augustus 2014 om 20:21

Alles beter dan Mulder, hij is zo onzeker, en ik zag hem tijdens Feijenoord-Fc Utrecht in de kuip. Hij neemt uittrappen zo sloom, net of hij aan het tijdrekken is, omdat ze 1-0 voorstaan. Maar het was toen nog 0-0....hele tempo uit het spel.

31 augustus 2014 om 20:26

Allereerst vind ik het getuigen van een sterke persoonlijkheid om van Ajax naar Feyenoord te vertrekken, terwijl je door de gelimiteerde transfersom ook aan de slag kon in het buitenland. Daarnaast is hij in alles een betere keeper dan Mulder, veel meer een keeper waarop de verdediging kan bouwen.

Feyenoord krijgt op deze manier een selectie waarmee ze zeker top 3 kunnen spelen. Zelfs vandaag was er al afdoende krachtsverschil met Twente merkbaar.

VERMEER
Wilkshire
Van Beek
Kongolo
NIEUW
Toornstra
El Ahmadi
Vilhena
Bilal
NIEUW
31 augustus 2014 om 20:31

Alles beter dan Mulder. Maar moet eerst nog zien

31 augustus 2014 om 21:12

Mulder kwam ook van Vitesse maar ok heb beetje t zelfde gevoel,was eerst boos wil geen echte ajacied in de kuip maar ja met Mulder in deze vorm wil ik t wel een kans geven. Dus bij deze dan maar hopen dat hij t goed gaat doen want hij zal niet al teveel krediet hebben vrees ik.

Doet zeer om naar persconferentie na de wedstrijd te kijken.... De Boer verteld dat Vermeer naar Feyenoord gaat en de zaal begint spontaan te lachen... Heb ook het idee dat De boer ook compleet verrast is door het nieuws.....

Ik ben echt blij met Kenneth. Feyenoord maakt een stap vooruit. Nu nog een extra verdediger en een spits en we gaan echt meedoen.

Ik hoop met dit spelersmateriaal dat feyenoord toch naar deze basis opstelling gaat toewerken, misschien mijn 'beleid' (wat inhoud plat gezegd: Jong talent boven ouwe lullen) teveel toegepast en een routinier zou wellicht goed zijn, maar vind dit toch het leukste team met dit materiaal.

K. Vermeer
R. L. Cabral
S. V. Beek
T. Kongolo
Woudenberg
J. Clasie
J. Toornstra
T. Vilhena
Basaçikoglu
Elvis Manu
J.P. Boëtius
31 augustus 2014 om 22:14

uhm nee sorry. el ahmadi en wilkshire zullen gewoon spelen

Voordat iedereen weer verkondigd hoe belachelijk deze stap van Vermeer is, zowel aan Amsterdamse als Rotterdamse zijde, zou het ook eens leuk zo'n de keuze van Vermeer en Feyenoord te respecteten. Meningloos....

31 augustus 2014 om 20:31

Meningloos over Vermeer, maar niet over de transfer voor Ajax en het handelen van Overmars..

31 augustus 2014 om 20:33

Volgens mij is aan Rotterdamse kant het gevoel over deze deal vrij goed hoor. Een enkele eencellige hooligan daargelaten maar dat soort idioten neemt niemand serieus behalve politiek Den Haag.

31 augustus 2014 om 20:38

de keuze van Vermeer en Feyenoord snap ik wel. Omdat Vermeer een basisplaats wil en Feyenoord heeft een goede keeper.
Ik snap niet dat Marc Overmars dit doet. Hij versterkt gewoon een concurrent en dat is zoals de Boer ook al zegt niet de bedoeling.
Ik vind dat Marc mag vertrekken want ik heb hem eigenlijk niks goed zien doen. Spelers heel makkelijk laten gaan en zelf niks uitgeven terwijl je meer dan 100 miljoen op de bank hebt staan.

1 september 2014 om 07:46

Ik snap wel wat jullie over Overmars zeggen. Maar dan nog, hij kan Vermeer toch niet dwingen om op de bank te gaan zitten bij Ajax. En zoveel belangstelling is er nu ook weer niet voor Vermeer, anders had hij wel voor een leuke club in het buitenland gekozen denk ik. Daarom kon Overmars in mijn ogen ook niet heel veel anders dan hem te laten gaan.
En aan Feyenoordzijde zou ik zeker blij zijn, omdat Mulder een redelijke keeper is en prima bij PEC zou kunnen keepen (waar ik Boer zelfs een betere keeper dan Mulder vind)

Maar wat gaat er met Hahn gebeuren dan vraag ik me af, is een talent die een toekomst heeft maar als 3de keeper wordt het niks natuurlijk.

Goede versterking voor Feyenoord. Vermeer vind ik een van de beste (Nederlandse) lijnkeepers. Zal Mulder er wel uitspelen denk ik

Kenneth heeft groot gelijk. Hij wil graag 1e keeper zijn bij een grote club en bij ajax krijgt hij die kans niet. hij heeft vaak bewezen dat hij nr 1 is en vervolgens ziet de hele staf het niet. Dit heeft niks met clubliefde te maken van Vermeer naar ajax, maar van spelerswaardering en het inzien van kwaliteit van een speler. En dat hij nu naar Feyenoord vertrekt is heerlijke sneer naar de hele staf.

Ach, het is hem gegund.
En al die mensen die nou Overmars de schuld hiervan geven..., kom op zeg!?
Overmars kan hier heel weinig aan doen.
Het is nou eenmaal zo dat Vermeer heel erg gehecht is aan Nederland. Alleen een buitenlandse topclub had hem misschien doen twijfelen en die is nooit gekomen. En Kenneth hecht er nou eenmaal meer waarde aan om in Nederland te blijven met zijn gezin als om voor enkele tonnen salaris meer naar een vage buitenlandse club te gaan. Dat kunnen we hem moeilijk kwalijk nemen, lijkt mij?? Ik, Ajacied zijnde, neem hem dat in ieder geval niet kwalijk. Ik baal er ontzettend van dat hij naar Feyenoord gaat, maar ik begrijp zijn positie.
Net als die van Overmars! Kenneth heeft zich altijd TOP opgesteld bij Ajax, ook tijdens onderhandelingen. Ook heeft hij er nooit een geheim van gemaakt dat hij best graag zijn hele carrière bij Ajax had willen keepen. Zo een loyale jongen verdient het niet om een transfer geblokkeerd te krijgen, ook al is het dan naar Feyenoord! Het is dan ook lovenswaardig van Marc Overmars dat hij hem laat gaan, hoe erg balen dit ook is voor Ajax en de supporters!
Overigens loopt Kenneth wel een groot risico bij Feyenoord mocht hij in zijn eerste periode blunderen. De kans is dan groot dat hij door het Feyenoord-publiek uitgekakt zal worden. Risicovolle overstap dus, maar ik begrijp zowel hem als Overmars heel goed.

Meer concurrentie is altijd goed dan zal iedereen scherper trainen en wedstrijden spelen want je krijgt maar 1 kans en dan moet je er staan. Ik denk dat Vermeer Feyenoord kampioen kan gaan maken.

Ik gun Vermeer deze transfer maar vind het jammer. Was een van de Ajacieden die Vermeer wel kan waarderen als keeper. Ajax heeft zich correct opgesteld tegenover Vermeer zoals hij dat ook altijd voor ons heeft gedaan.

Iedereen zegt dat Vermeer verrader is maar voeg daar Overmars ook maar aan toe...
Belachelijk dat je als technisch directeur en daarmee ook verantwoordelijk bent voor de beurs hiermee Ajax een tik geeft...

Ajax gecondoleerd met het sportief faillissement!

Vermeer is een betere keeper dan Mulder, maar ik vind hem toch ook niet echt zekerheid uitstralen in de 16. Vooral met hoge ballen wil hij nog wel eens moeite hebben als ik het me goed herinner. Maar ik hoop dat hij het goed gaat doen. Zijn reflexen zijn top.

Sorry maar wat denken mensen hier. Dat vermeer nog jaren op de bank bij ajax wilde blijven zitten. Genoeg is genoeg en alleen wat JL wedstrijdjes is voor hem ook niks. Hij heeft nooit geklaagd en goed overleg met alles en iedereen bij ajax overeengekomen te mogen vertrekken. Feyenoord kan hem de kans gunnen die hij bij Ajax niet kijkt. Ben dan trots erop dat jullie jaren gebruik hebben mogen maken van zo'n goede tweede doelpunten. Echt zielige reacties hier van sommige ajacieden. En ja nou hen, het is jullie concurrent. Nou ieder jaar wordt er ook geroepen dat de afgunst van uit R'dam groter is dan andersom. Gezien de reactie blijkbaar niet. Deze transfer is niet meer dan netjes vanuit Ajax. Ze hebben zolang mogelijk gewacht voor een goede club. Die was er vandaag nog steeds niet. Dus dan maar de minst slecht oplossing, Feyenoord.
Sommige doen alsof het Overmars alleen om geld gaat, maar dit is ook gewoon een keurig overeenkomst tussen voetballers en clubs. Zou ook van de zotte zijn als ajax wel een speler kan dwingen bij te tekenen of anders niet te spelen, maar een speler andersom wel aan zijn contract zou houden zonder reële kans op veel speelminuten.
Ik zeg netjes gehandeld van Overmars.

waar is Ajax mee bezig???????????

Vermeer naar Feyenoord voor 7 en haf ton. wat een onzin

Overmars moet per direct opstappen die vent is seniel aan het worden

Dit bewijst maar weer dat Ajax alleen geïnteresseerd is in geld en dat de prestaties daaraan ondergeschikt zijn. Met het huidige eigen vermogen is Ajax het moreel verplicht om een team bij elkaar te kopen dat de groepsfase van de CL overleeft. Maar, sinds de beursgang zijn uitgaven helaas uit den boze. Onder druk van de aandeelhouders durft Ajax niks meer te kopen. Vorig jaar nog kampioen van de armoede, zelfs dat zal dit jaar niet meer mogelijk zijn.

31 augustus 2014 om 21:01

Wat een onzin. Dit bewijst dat Ajax goed is voor zijn mensen. Vermeer heeft deze keuze gemaakt en Ajax gunt hem deze transfer. Heel logisch.

Ik heb hierboven nog niet veel hersencellen kunnen tellen.

31 augustus 2014 om 20:41

In je eigen hoofd neem ik aan ?

31 augustus 2014 om 20:49

Hahahhaahhaa !!

Vind het raar dat de (de meeste) Ajacieden het Vermeer niet gunnen.
Het is niet zo dat het een topspeler is van de club en wedstrijden beslist die weggaat.
Het is een wisselspeler volgens De Boer en hij is goed genoeg voor de basis.

Paar jaar geleden wouden ze hem nog zo graag weg hebben, toen hij veel blunderde (vooral tegen Utrecht).
Ajax geeft toestemming voor deze transfer, dus als ze 1 de zwarte piet moeten toewijzen is het wel aan het bestuur van Ajax.

Logische keuze van Vermeer en Feyenoord wordt hier ook wel beter van.

31 augustus 2014 om 23:58

Jij vindt het raar. Maar waarom is Wijnaldum verre van populair als hij in De Kuip speelt. Zo werkt dat nu eenmaal. Sommige keuzes zijn not done !

1 september 2014 om 02:08

Misschien juist omdat we Vermeer het beste gunde, en hij in onze optiek naar de meest verschrikkelijke club gaat waar je heen kan gaan. Niemand gunde hem de bank, een schappelijke prijs van 1 miljoen was er gesteld zodat Vermeer makkelijk een nieuwe club kon zoeken. Maar dat hij uitgerekend op deze transfer aanstuurt, daar walgen velen van.

Ik neem Overmars weinig kwalijk, man van zijn woord door zijn afspraken met Vermeer na te komen. Stom alleen dat er geen clausule werd geregeld dat overstappen naar bepaalde clubs binnen Nederland niet voor 1 miljoen kon.

Je hoeft het verder ook niet te begrijpen, jullie hebben geen tweezijdige rivaliteit. Zulk soort overstappen liggen gevoelig, dat merk je nu de 2de doelman (waar hebben we het eigenlijk over ?) naar feyenoord gaat. Zoals je zegt, hij is wisselspeler. Moet je eens nagaan als we het hadden over een basisspeler die daadwerkelijk een belangrijke schakel is.

Na een paar wedstrijden bij NEC pikte Ajax Cilessen op en nu zit het Nederlands elftal met hem opgescheept. Vermeer zijn carrière verpest ook gelijk. Hoop dat Hiddink voor Krul gaat.

Voor de Ajacieden die het Vermeer Niet gunnen. Remember Johan Cruijff , die ging uit onvrede weg bij Ajax naar Feijenoord en iedereen weet wat er gebeurde dat jaar!

31 augustus 2014 om 20:47

het word Vermeer wel gegund maar Feyenoord niet.

Ajax geeft Vermeer nu gewoon weg en nog wel aan Feyenoord.

daar baal ik echt van.

31 augustus 2014 om 21:32

@antonius90, kijk jij gunt het hem wel maar als je sommige reacties van bepaalde Ajax "supporters" leest dan weet je wel wie ik bedoel.
Vermeer heeft Ajax veel gegeven zowel op sportief vlak als persoonlijk vlak en ja hij heeft vorig seizoen een mindere periode gehad. Maar dat betekent niet dat je hem nu hij aan zich zelf denkt moet uitmaken als "homo" ,"verader", etc dan ben je geen echte supporter maar een glory hunter !

Het mooiste is dat we nu wel zullen gaan zien of dat Vermeer zo goed is als dat vele Ajacieden beweren.
Het zou me niet verbazen als Vermeer bij Feyenoord uiteindelijk ook op de bank beland.

Ik Als Ajax supporter gun Kenneth Vermeer zijn transfer. 95% van de Ajax supporters hier op dit forum vonden hem ajax onwaardig.veel is er geschreven dat hij mocht oprotten en dat hij er niets van bakt.
velen zijn vergeten dat met Kenneth op doel Ajax 3 kampioen is geworden.
ik hoop dat Kenneth het laat zien dat hij nogsteeds de beste keeper in de eredivisie is.

het blijft jammer dat de bste keeper van Ajax gaat, maar kenneth het ga je goed...succes bij Feyenoord

31 augustus 2014 om 22:17

Niemand, geen enkel individu, staat boven Ajax. Jij ook niet. Een waardig afscheid hoef je dan ook niet te verwachten. Elke Ajacied gunde je een transfer. Een transfer naar vrijwel elke club was mogelijk, behalve deze. Was een jaar extra op de bank, om vervolgens volgend jaar gratis naar een mooie club te gaan, echt zoveel slechter dan je club zo erg verraden? Je zal hier mee moeten leren leven.

Het gaat je goed bij Feyenoord, maar het respect dat je van mij door de jaren heen hebt gekregen, is verdwenen.

---

Eerder zei ik dit al. Het gaat erom dat een jaar extra bij Ajax echt niet slechter was dan 4 jaar Feyenoord. Hij krijgt pijn in zijn hart hier van. Zal nooit meer met hetzelfde respect krijgen in Amsterdam als nu. Zo dom, zo oliedom. Beïnvloed zijn leven zwaar.

31 augustus 2014 om 22:58

Respect? Ik heb vermeer meerdere malen horen uitfluiten door zijn eigen publiek dus over respect gesproken.
Ik snap dat deze overstap hard aankomt, maar de echte waardering heeft Vermeer te weinig gehad van zijn eigen supporters, misschien dat hij daarom zo makkelijk de overstap heeft gemaakt.

Oh oh Vermeertje toch! Nu loop je al zolang mee bij Ajax en stap je over naar de aartsrivaal...!
Jij als zogenaamde Ajacied had wel beter moeten weten,ondanks dat ik de frustratie kan begrijpen als 2e keeper, weet jezelf ook wel hoe de rivaliteit in elkaar steekt!
Hoe dan ook mijn krediet ben je kwijt en ik wens je veel succes bij dat cluppie.uit 010.
Vanaf nu is het geen Kenneth Vermeer maak Kenneth Kakkerlak.

P.s. Neem gelijk de heer Overmars mee want dit is een steek in het Ajaxhart

Ajax 4 ever ***

31 augustus 2014 om 20:50

Wat een frusterend mannetje ben jij zeg.

31 augustus 2014 om 23:15

Hahaha fantastisch, wat laat jij je kennen zeg, hahahaha.

Dit doet pijn. Mijn favoriete speler naar de aartsrivaal. Echt slecht van Ajax. Vermeer is te goed voor de bank. Maar om dan naar 010 te vertrekken?

Ik vind het een zeer goede aankoop van Feyenoord. Vermeer is gewoon een paar klasses beter dan Mulder. Ik weet zeker dat hij de concurrentiestrijd uiteindelijk gaat winnen.

Ben trouwens ook tevreden over onze selectie. Wij hebben een bredere selectie en wij worden eindelijk weer eens beter als er een speler wordt gewisseld. Dat was de laatste jaren niet zo.

Prima versterking voor Feyenoord. Beste lijnkeeper in Nederland. Jammer dat zijn schoonheidsfoutjes er nooit uitgaan en dat hij bij hoge ballen matig is, maar hij is ontegenzeggelijk beter dan Mulder. Hij is welkom!

Wat zit iedereen toch te zeuren op Overmars, die gast heeft ajax weer gezond gemaakt en we zijn 4 jaar achter elkaar kampioen geworden, wie had dat ooit verwacht. Vind het goeie zaken dat hij niet met het geld gaat smijten. Mensen die steeds zitten te zeuren moeten met namen komen, wat zijn nou direct versterkingen voor ajax dan in de CL? het maakt niet uit wie je koopt, concurreren kun je toch niet met Barca & Psg. Voor de competitie heb je een degelijk team (al was het vandaag Drama) dat moet concurreren met Psv, maar doe nou nu niet net alsof PSV de sterren van de hemel speelt. Je zou Van ginkel kunnen huren of Propper kunnen kopen, verder zou ik niet weten wie er meteen staat bij ajax. Laat Frank maar zijn gang gaan en ajax komt echt wel weer op gang. Vandaag was een pure mentaliteitskwestie, de wil om te winnen heb ik vandaag niet gezien. Wzawzdb!

31 augustus 2014 om 21:25

Ze lopen allemaal te zeiken op overmars en zijn ondertussen vergeten dat dit onderdeel is van de Cruijff revolutie. Daar waren jullie het toch over eens? Of toch maar weer terug naar het grote aankopen tijdperk...

1 september 2014 om 00:01

Want een tussenweg is er niet ?

Nog 3 uur voor 3 spelers.

Het liefst Vertonghen Eriksen en Suarez.

.

31 augustus 2014 om 21:26

Dit geeft het sportieve faillissement van Ajax weer. Dot kaliber spelers kan Ajax niet meer opleiden of scouten.

31 augustus 2014 om 22:10

Tot en met 23.59 uur morgen 1 september is de transferperiode nog open.

Aan de ene kant logisch dat ze hem laten gaan. Maar ik denk dat Feyenoord nu ook veel goals tegen krijgt. Vermeer is een goede keeper maar laat ook vaak steken vallen ben benieuwd.

Ik gun Vermeer alle succes omdat ik hem ken maar Feyenoord? Kom op kan toch niet als echte pure Amsterdammer..

Waarom doe je me dit aan kenneth. Nu ga ik dus wekelijks hopen op puntverlies en tegendoelpunten voor feyenoord terwijl m'n favoriete keeper daar onder de lat staat...

Warner Hahn gekocht en dan ook nog Vermeer? Toornstra gekocht en dan ook nog El Ahmadi?

31 augustus 2014 om 21:43

Een echte topclub heeft concurrentie op het middenveld. Daarnaast zijn Goosens en Vormer weg gegaan, dan zijn El Ahmadi en Toornstra toch wel echte verbeteringen

Voor Feyenoord een topkeeper! Ik kan echter niet begrijpen dat Ajax en Vermeer met deze overstap akkoord zijn gegaan.. Helaas, had hem liever naar het buitenland zien gaan. Dit doet toch wat af aan de status van Vermeer mbt Ajax-fans. Zo'n stap valt gewoon niet lekker.. Al met al kan Feyenoord tevreden zijn.

Voor Feyenoord een topkeeper! Ik kan echter niet begrijpen dat Ajax en Vermeer met deze overstap akkoord zijn gegaan.. Helaas, had hem liever naar het buitenland zien gaan. Dit doet toch wat af aan de status van Vermeer mbt Ajax-fans. Zo'n stap valt gewoon niet lekker.. Al met al kan Feyenoord tevreden zijn.

Voor Feyenoord een topkeeper! Ik kan echter niet begrijpen dat Ajax en Vermeer met deze overstap akkoord zijn gegaan.. Helaas, had hem liever naar het buitenland zien gaan. Dit doet toch wat af aan de status van Vermeer mbt Ajax-fans. Zo'n stap valt gewoon niet lekker.. Al met al kan Feyenoord tevreden zijn.

Ik ben heel erg blij voor onze Kenneth, kan hij eindelijk eens bewijzen dat hij 100x de keeper is dan die uitstralingsloze Nijmegenaar, echt alsjeblieft zeg wat een wanbeleid op keepers gebied en op het gebied van spitsen is Ajax ook echt niet best bezig, Sigthorsson was vandaag weer heerlijk onzichtbaar, de beste spits van Ajax momenteel blijkbaar.

Dit is erg pijnlijk.
Allereerst wil ik zeggen dat ik Vermeer een basisplaats overal gun.
Naar Feyenoord gaan terwijl hij één van mijn lievelingsspelers is, is pijnlijk.

Bij de overgang van Charisteas naar Feyenoord was ik nog jong, maar prikte toen al de ogen uit van hem op mijn poster. Dit zal ik bij Vermeer nooit doen, ben er nu ook wat te oud voor om oogjes uit te prikken. Haha.

Feyenoord kan zijn handjes dichtknijpen bij een keeper als Vermeer.
Hij heeft heel wat jaartjes Cillessen uit het doel heeft weten te houden.

Het gaat je goed Vermeer..

Hoop niet dat die wordt opgesteld tegen Ajax om meerdere redenen.

Bah, heeft mijn weekend echt verpest.

Pfff...na de domper van vanmiddag is dit écht een mokerslag.
Toch kan ik Vermeer best begrijpen. Bij Ajax zou hij weer een seizoen op de bank komen. En bij Feyenoord zou hij eerste keeper kunnen worden. De transferdeadline nadert. Er is geen club gekomen waar hij zelf warm van wordt. Dan is het logisch dat hij vertrekt. Hij speelt bij een club met een mooie historie, een prachtig stadion, je draait altijd bovenin mee en speelt ook europees.

Deze transfer doet pijn, niet alleen qua emotionele waarde. Ook financieel want het ziet er naar uit dat we met de verkoop van Vermeer en de aankoop van Boer zelfs verlies draaien.
Vermeer bedankt voor je bijdrage bij de 3e ster. Jouw redding in de eerste minuut in de kampioenswedstrijd tegen Twente op Brian Ruiz zal ik nooit meer vergeten. Alleen al door dat moment zul je voor mij altijd een held zijn. Het is jammer dat het zo moest eindigen, persoonijk had ik liever jou op goal gehad. Maar ik moet toch toegeven dat Cillessen op dit moment net iets stabieler is.
Ook bedankt met je bijdrage aan de 4 kampioenschappen op een rij. Ik hoop dat het legioen jou wél omarmt zoals een deel van de Ajacieden had moeten doen
Veel succes bij Feyenoord maar dan niet tegen ons.
Enne...eens Ajacied altijd Ajacied hè ;-)

bij deze pak ik een strijk bout en smelt ik de naam vermeer van mijn prachtige ajax keepers tenue,
dit voelt als een dolk ik me rug!

Komt eindelijk een topsportklimaat in Rotterdam. Gaat om 1 ding en dat is prijzen winnen. Nu nog dost en bijker halen. Vermeer Wilkshire beek kongolo bijker Clasie toornstra vilhena Bilal dost boetius

Ik hoor van bronnen die dichtbij Vermeer staan dat deze transfer zelfs transfervrij doorgang heeft gevonden. Dit omdat Ajax vreesde dat de transfer anders geen doorgang kon vinden binnen de huidige transferperiode.

1 september 2014 om 00:05

Ik hoorde van andere bronnen dat Ajax 1 miljoen erbij heeft gegeven. Anders zouden de onderhandelingen te lang duren. En nu konden ze meteen Boer halen.... Duh...

Als Mulder niet voldoet en je haalt hahn voor back-up/concurrentie, want hij schijnt zo goed te zijn. Waarom dan knaken betalen voor een 4e!!! Keeper als we meer zijn gebaat bij een investering in de defensie. Als iemand dit nog kan volgen, dan graag uitleg

Prima aankoop voor Feyenoord plus als Vermeer goed blijft keepen kunnen we over een jaar of twee ook nog dikke winst maken want minder dan 1 miljoen voor deze keeper is een schijntje. Enige puntje van kritiek is dat we geen spits hebben gekocht maar misschien wil Ajax Sigthorson wel in de winterstop voor een appel en een ei verkopen

Blij! Maakt me geen reet uit dat het een ajacied is! Eindelijk weer een goede keeper op doel bij Feyenoord! Yeah!

Wat een jankbeleid is dit zeg.. Jongens als Narsingh, Maher, Ziyech etc allemaal laten lopen omdat ze ''te duur'' zijn/ ''talentvolle'' jeugd in de weg gaan lopen. En nu dit. Een directe concurrent versterken met een prima keeper, voor een appel en een ei. IK had het verlies voor lief genomen en Vermeer gratis laten vertrekken mits hij uitsluitend een buitenlandse club zou kiezen, ipv amper 1 miljoen vangen en zo easy weggeven aan Feyenoord.

Ze moeten eens in de gang lopen, en naar de foto's van o.a. Ibra, Luis en Klaas-Jan bekijken. Voor NL begrippen een dure speler, maar leverde ook een meer dan mooie vergoeding op na verkoop. Niet aankomen met Mickey, er zijn altijd negatieve uitzonderingen en 16 miljoen was natuurlijk gewoon belachelijk.. Narsingh en Maher samen hadden we kunnen hebben voor +/- 10 miljoen..

Vandaag lieten ze het weer eens zien op het veld, hoe dramatisch laag het niveau is, en er eigenlijk gewoon amper talent in de groep zit. Want alleen kunnen voetballen en potentie hebben is niet talent, daar hoort mentale en fysieke aspect ook gewoon bij. De helft van de spelers kunnen amper 90 minuten belopen, missen wilskracht en doorzettingsvermogen. Jammer dat er niet een nieuwe type Davids rondloopt in de academie, zo'n pitbull zouden we nu keihard kunnen gebruiken. En met zo'n karakter maakt het niet uit hoe jong/oud je bent, je pept automatisch je team er mee op.

Iedereen kan zeggen wat ze willen, maar jullie weten ook niet hoe het bij Ajax binnenskamers gaat. Dat weten alleen Mark en Frank. Ga dan ook niet zo dom lopen lullen alsof je weet wat er gaande is. Vermeer is het gewoon gegund een basisplaats te bemachtigen of dat nou bij Ajax of Feyenoord is. Toon een beetje respect voor de man die zonder morren een jaar op bank zat nu is voor zichzelf kiest! En gelijk heeft hij. Ajax heeft vast en zeker al een goede vervanger achter de hand anders laat je je 2de keeper niet zo makkelijk gaan. Het is gewoon simpel zat dat Vermeer te goed is om op te bank te zitten als vervanger.

Beetje mixed feelings hierover, omdat het wel een goede aankoop is met het oog op concurrentie en het is een goede doelman, maar omdat hij een echte Feyenoorder verdrijft, heeft het een bittere nasmaak voor de fans lijkt me.

Ik had trouwens liever een nieuwe verdediger naar Feyenoord zien komen ipv een keeper, aangezien Feyenoord vrijwel de hele defensieve linie kwijt is (bmi, de Vrij, Janmaat).

Ik had dit dus nooit verwacht van Vermeer. Maar ook zeker niet van Dagobert Marc overmars! Schandalig dat hij zonder overleg met de Boer dit gedaan heeft. Bah bah. Clubmensen? Schaars.... Heeeeel schaars

Kan er niet iemand een FB pagina starten dat hij welkom is

Ik hoop dat hij een mooi afscheid krijgt bij Ajax, dat heeft Vermeer verdiend, Maar Ajax nam ook afscheid van Vermeer. En je moet het ook sportief nemen, hij krijgt de kans bij Feyenoord. Ik vind het in ieder geval een wonderlijk transfer. Er gingen er al meer voor, niet de minste.

lijkt me niet verstandig om deze kerel een afscheid te geven dat word een groot drama...
snel via de achterdeur en niet meer terug komen !

Laat hem maar ''intern'' afscheid nemen, want met supporters erbij wordt het een trap na.

Hij heeft Ajax zeker goede diensten bewezen, heeft zich professioneel gedragen en niemand hoopte voor hem dat hij nog een jaar op de bank zat. Maar verwacht geen staande ovatie voor iemand die rechtstreeks naar de rivaal overstapt, zeker niet wanneer hij zelf daar het initiatief in heeft genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AZ109
10.VVV-Venlo9-3
Voor de complete stand: Eredivisie

159 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 september
Manchester United is in gesprek met Angel Gomes om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren