'MVV weet zeker dat deze walgelijke acties niet afkomstig zijn van onze fans'

Woensdag, 27 augustus 2014 om 15:22Matthijs van Laar

MVV heeft openlijk afstand genomen van 'fans' die bedreigingen hebben geuit aan het adres van ex-speler Danny Schreurs. De aanvaller stapte onlangs over naar aartsrivaal Roda JC Kerkrade en dat werd hem niet in dank afgenomen. In de aanloop naar de onderlinge confrontatie tussen de twee Zuid-Limburgse clubs werd hem verteld dat zijn huis in brand wordt gestoken als hij komende zondag scoort tegen zijn ex-club.

/

Vorige week, nadat hij de overstap maakte richting zijn nieuwe club, werd Schreurs’ huis al bekogeld met eieren. MVV spreekt bij monde van voorzitter Paul Rinkens zijn afschuw uit over de bedreigingen. "Profvoetballer zijn is een beroep en brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zowel voor de speler als voor zijn gezin en familie. Kortom, ook voor Danny Schreurs moet er brood op de plank komen en dat verdient hij komend seizoen in Kerkrade", zegt hij in een open brief op de website van de club.

"Als MVV-familie weten wij zeker dat deze walgelijke acties niet afkomstig zijn van onze MVV-supporters", vervolgt Rinkens, die namens de club zijn verontschuldigingen aanbiedt. "Aan Danny en zijn gezin bieden wij onze welgemeende excuses aan en wensen hen veel succes toe voor de toekomst, als voetballer en als mens."Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door wouterjc)

Ach, je moet inderdaad op je hoede zijn. Maar til hier asjeblieft niet te zwaar aan. In de wereld van social media kan elke stumper 'een bedreiging' realiseren. Het is 95% loos alarm. Of dronken, of gesnoven of in welke simpele staat die gozer dan ook verkeerd.

Even extra patrouilleren dan slaapt familie Scheurs beter. De dader even opsporen, die vervolgens komt : "sorry was een opwelling, ik heb 2 kinderen en een baan. Was niet de bedoeling" -verhaal.

27 augustus 2014 om 15:56

Lekker bagatelliseren die handel! Wat een domme reactie zeg.
Juist deze doorgesnoven en bezopen randdebielen moet je hard aanpakken! Drugs en alcohol mogen nooie een excuus zijn ok maar even " een bedreiging " de wereld in te slingeren.
Aanpakken die kn**zen!

Nee klopt, zijn boze Groningers die dit doen heb ik vernomen.

27 augustus 2014 om 15:49

Ja klopt, hier in Groningen balen we verschrikkelijk van deze overstap...!
Mooi trieste bedoeling, mensen die dit flikken.

Snap niet dat MVV met dit bericht komt aangezien Schreurs zelf heeft aangegeven dat de berichten op L1 en andere media sensatiezoekerij waren.

"aan Danny en zijn gezin bieden wij onze welgemeende excuses aan en wensen hen veel succes toe voor de toekomst, als voetballer en als mens."

Goh, ik wist niet dat Danny Schreurs altijd zijn hele gezin mee het veld op nam als hij moet voetballen.

27 augustus 2014 om 15:47

Als er wordt gedreigd dat ze je huis in brand gaan steken misschien niet zo heel verkeerd

Zoals dat ambtenaartje die zei dat Isis een zionistisch complot was, omdat moslims zoiets niet doen.

Wat een onzin.
Tuurlijk zijn dit MVV fans.
Niet het soort dat je er graag bij hebt als voorzitter, dat snap ik, maar wel degelijk tokkies van uit je eigen geleding.

Natuurlijk zijn dit MVV supporters, maar niet het soort wat we graag in de Geusselt zien. Rivaliteit hoort erbij, maar persoonlijke bedreigingen gaan te ver.
Keuze voor Roda is uit financieel oogpunt te begrijpen, maar als MVV fan en Maastrichtenaar had ik liever anders gezien.

Zondag laten we zien wie de baas is buiten de velden!

27 augustus 2014 om 16:01

Hou toch op man, ik als Maastrichtenaar snap prima waarom hij voor Roda JC heeft gekozen.
M'n pa heeft laatst met Danny gesproken (zijn broertje voetbalt bij me) en het is financieel gezien gewoon een logische keuze. Daarnaast is het dicht bij huis.

27 augustus 2014 om 16:15

Ook ik kom uit Maastricht en vind dit gedrag zeer schandelijk, dit soort type mensen die deze domme dingen doen, mogen zich totaal geen MVV supporter noemen, deze zijn meestal ook uit op rellen en dat kost de club meer geld/negatieve aandacht. Zowel financieel als sportief is het voor die jongen een vooruitgang, toen hij voor MVV z'n doelpunten maakte was het toch ook een goede jonge/speler. Gun hem deze transfer dan ook.

Het is niet iemand die ook maar iets te maken heeft met onze club, maar toch bieden we ons excuses aan #logica

Stomme Sjeng, wie zijn het dan? Kabouters? Of is het een complot vanuit Kerkrade om het 'sjieke' MVV-ke in een kwaad daglicht te zetten?

27 augustus 2014 om 16:47

Stomme Sjeng? Hartelijk dank mijnwerker.
Nee het is meer dat MVV zich niet wil identificeren met dit soort mensen.. zo moeilijk is dat toch niet om te bedenken toch?

Daarbij:
Danny heeft intussen op facebook een bericht geplaatst dat die van L1 sensatiezoekers zijn.

Doei.

27 augustus 2014 om 16:56

Mijnwerker? Wist niet dat die er waren in Brabant.

"als MVV-familie weten wij zeker dat deze walgelijke acties niet afkomstig zijn van onze MVV-supporters"

Volgens mij zit daar geen woord Chinees bij.

27 augustus 2014 om 17:01

Pardon gezien je reactie ging ik ervan uit dat je uit de mijnstreek kwam.

MVV wilt zich niet identificeren met dit soort mensen, dus vallen ze niet in de categorie mvv-supporter. Dit heeft niks te maken met voetbal.. dit is crimineel gedrag.

Echter:
Danny heeft intussen op facebook een bericht geplaatst dat die van L1 sensatiezoekers zijn.

Doei.

27 augustus 2014 om 22:29

Jazeker , MVVers doen dit niet, was een Cuyk momentje

28 augustus 2014 om 00:11

Mag ik vragen wat Cuyk hiermee te maken heeft? Cuyk was inderdaad schandalig,maar ook dat was behoorlijk opgeblazen.

28 augustus 2014 om 08:28

Jij hebt ook een te grote mond. Met je reactie dat we zondag wel zien wie de baas is buiten het veld. Ik heb een zwarte pet op van Nike en blauwe jas van stone! Tot dan. Of zie ik je straks in de Mississippi?

Hij weet zeker dat dit geen MVV-supporters zijn? Wat had hij in gedachte dan? Isis ofzo? Wat een idiote reactie zeg. Hij was meer mans geweest als hij zijn MVV-supporters tot de orde had geroepen i.p.v. deze zalvende woorden.

Het ging om een reactie op het supporters-forum:
Iets in de zin van "als Danny scoort zal zijn huis wel in de fik worden gezet" , er is dus geen sprake van directe bedreiging! Meer hypothetisch gelul .. Helaas heeft L1 dit meteen verdraaid naar een sensatie verhaal.

Lees:
Danny heeft intussen op facebook een bericht geplaatst dat die van L1 sensatiezoekers zijn.

" Als MVV-familie weten wij zeker dat deze walgelijke acties niet afkomstig zijn van onze MVV-supporters", vervolgt Rinkens.

Of wel is dit een gevalletje " Wij van WC-Eend, bevelen WC-Eend aan" of wel weet mijnheer Rinkens wie die walgelijke actie heeft gedaan.

Rinkens heeft gelijk, het zijn geen supporters. Het is tuig die gelukkig voor de rest plek hebben genomen in de Geusselt. De media is wel lekker bezig de boel op te blazen, want heel veel meer als "het zou me niet verbazen dat etc." is er niet gezegd.
Zoals al eerder aangeven worden de mensen die de bedreigingen ook echt uiten zelden gepakt omdat de supportersvereniging hen vaak beschermen. Jammer want rivaliteit is mooi mits er ook respect voor elkaar is.

Zijn vast supporters uit friesland due dit doen. Ik geloof Rinkes.Bij MVV doen ze dit niet. Ik denk dat er Ruys in de kabel zit.. Of niet Tiny ?

28 augustus 2014 om 00:20

Wat meneer rinkens er mee bedoelt is denk ik dat dit soort mentaal gestoorde kereltjes wel de club MVV supporteren maar dat de club MVV dit niet als echte MVV supports ziet, zij nemen dus afstand van dit soort nep supporters en wil daar niet mee in aanraking komen, dit omdat zij de club MVV meer negatieve dingen opleveren dan positieve. Ik denk dat we wel allemaal met elkaar eens zijn dat deze criminelen ook meer op problemen uit zijn dan positieve inbreng brengt aan een club

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

MVV Maastricht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. WaemVerdediger20
T. ZeegersVerdediger20
R. ZeegersVerdediger20
R. MatthysKeeper20
O. DžeparMiddenvelder20
L. LabylleVerdediger20
N. SourenMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina MVV Maastricht.

8 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren