Overbodige Derijck rondt terugkeer naar Den Haag af

Woensdag, 27 augustus 2014 om

Timothy Derijck is terug bij ADO Den Haag. De verdediger was overbodig bij PSV en heeft woensdagochtend een tweejarig contract getekend in het Kyocera Stadion, met een optie voor nog een seizoen. Het is niet bekend of ADO een transfersom heeft betaald of dat PSV de verbintenis van Derijck, die nog een jaar doorliep, heeft laten ontbinden. In dat geval zou hij transfervrij zijn.

/

De 27-jarige Derijck speelde in het verleden al tweeënhalf jaar voor ADO en was een van de steunpilaren in het team dat Europees voetbal haalde. Het leverde de verdediger een transfer naar PSV op en hoewel hij in zijn eerste twee jaar nog wel redelijk vaak meedeed, kwam hij in Eindhoven niet helemaal uit de verf. Vorig seizoen werd Derijck al verhuurd aan FC Utrecht, waar hij echter ook op de bank belandde.

Henk Fraser maakte desondanks duidelijk dat hij de Belg graag terug wilde halen naar ADO en de oefenmeester heeft zijn zin gekregen. Derijck zal woensdagochtend om 11.30 uur direct meetrainen en kan aankomend weekend in de uitwedstrijd bij SC Cambuur weer meedoen.

"Ik ben enorm verheugd met het feit dat ik terugkeer bij ADO Den Haag", zegt Derijck op de website van zijn management. "Bij deze club ken ik veel mensen en heb ik, tot nu toe, de mooiste periode uit mijn voetballoopbaan meegemaakt. Toen ik een aantal weken geleden hoorde dat trainer Henk Fraser me er graag bij zou hebben, heb ik geen seconde getwijfeld. ADO past bij me en ik pas bij ADO. Ik zie er naar uit om mijn wedstrijden weer te gaan spelen voor het fanatieke ADO-publiek, want ook dat publiek heb ik de afgelopen jaren enorm gemist."


Poll

Timoty Derijck is een aanwinst voor ADO Den Haag


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door gompie070)

Top hij gaat knallen! FC Den Haag eeeyyyooooo

Mooi dat hij weer terug is, jammer dat het op een hoger niveau niet gelukt is. Derijck is een op-en-top professional. Werkt hard, goede instelling en een fijne vent in de groep die nooit klaagt. Hij was alleen niet goed genoeg voor Psv, kon de laatste stap niet zetten om aansluiting te vinden. Dat is geen schande, hij heeft er in ieder geval alles aan gedaan.

Ik hoop dat hij de ervaringen bij PSV meeneemt en dat hij bij Ado weer gaat knallen. Ik hoop alleen wel dat hij in de wedstrijden tegen PSV nog wat kleine slippertjes maakt..

27 augustus 2014 om 11:14

Ik hoop voor jou en ADO dat het door jou geschetste beeld klopt! Dan kan het een aanwinst zijn voor Ado. Bij FC Utrecht hebben we hem helaas heel anders meegemaakt namelijk. Deed niet zijn best op de trainingen, had vedette neigingen en had een negatieve invloed op de sfeer. Dat was op een gegeven moment zo erg, dat hij zelfs niet meer mee mocht trainen. Zijn bijnaam werd vervolgens dan ook Diva, gezien zijn trekjes. Dat terwijl hij in het begin gewoon het vertrouwen kreeg en binnengehaald werd als ervaren verdedigers van een Nederlandse topclub.

Ik hoop voor ADO dat Derijck weer in de vorm van zijn ADO periode kan komen, dan kan het zeker een aanwinst zijn. Hij zal daarnaast wel moeten, want als hij het bij ADO niet redt, zullen de clubs na 3 mislukte verblijven (psv, Utrecht en Ado) het niet meer met hem aandurven denk ik.

Derijck belandde hier in utrecht op de tribune. Leverde een wanprestatie door geen leider van de defensie te zijn en snapte zelf niet waarom hij naar de tribune werd verbannen. Hoop voor ado dat hij het nu wat beter gaat doen.

Nou is PSV ook weer van Derijck af lijkt mij. Kwam te kort.

Prima versterking. Hopen dat hij weer gaat knallen voor Ado.

Lang geduurd om dit af te ronden! Onze verdediging begint nu wel enigszins vorm te krijgen. Wormgoor definitief naar de bank!

Welkom terug Timmie! Er staat een mooie basis voor dit seizoen! Voor de rechtsbuiten positie zal nog een speler worden gehaald.

Verder op de bank: Zwinkels, Ebuehi, Wormgoor, Buwalda, Bakker, Jansen, Gehrt, Schet, Houtkoop.

Hansen
Zuiverloon
Derijck
Kanon
Meijers
Malone
Kristensen
Alberg
Aankoop
Kramer
van Duinen
27 augustus 2014 om 11:16

Hopelijk zal wanneer er in de winterstop geld ter beschikking is worden doorgeselecteerd.
Spelers als Houtkoop, Schet en Wormgoor mogen dan van mij vertrekken.

Wanneer Korte zich nadrukkelijk bewijst bij Dordt kunnen we hem in de winterstop terughalen.

27 augustus 2014 om 11:19

Bakker, Jansen én Gehrt op de bank?? Vergeet het maar hoor pik, ik betwijfel nog of die Kristensen in de basis hoort vond hem niet só overtuigend dus dan is er nog sowieso plek voor Jansen en misschien voor Bakker.

27 augustus 2014 om 11:27

Nou ik denk dat Gehrt onze belangrijkste speler is. Jansen is niet ons beste schakel en Bakker kan je als invaller gebruiken. Op het middenveld kennen we een luxeprobleem.

27 augustus 2014 om 11:27

Haha Kristensen zal Fraser never nooit uit de basis halen. Deze speler speelde vaak in de basis bij FC Kopenhagen en ook vaak Champions League. Tegen FC Groningen was hij één van de betere op het veld.

27 augustus 2014 om 11:29

Gehrt zou zolang er geen rechtsbuiten komt, daar hangend kunnen spelen. Ik zie hem echter geen Alberg uit de basis spelen.

27 augustus 2014 om 11:27

En Kanon. Speelde een top partij afgelopen zondag. Hij zal toch weer plaats moeten maken.

27 augustus 2014 om 11:28

Voor wie zal Kanon plaats moeten maken?

27 augustus 2014 om 12:23

Voor Derijck. Verwacht centrum met Derijck en Wormgoor

27 augustus 2014 om 13:30

Dat denk ik niet. Wormgoor is de slechtste verdediger die we hebben. Kanon en Derijck zullen het centrum gaan vormen met Zuiverloon als rechtsback.

Vanwaar nou weer die sneer naar de PSV-supporters, timothy? Wat hebben ze ooit misdaan bij jou? Misschien zijn ze niet alle 33.000 niet zo fanatiek als bij ADO, ze zijn wel allemaal rentw trouw. Wij zijn blij dat we van je af zijn in ieder geval

27 augustus 2014 om 11:34

Het ontbreekt Derijck nogal aan zelfreflectie, dat was in zijn jaar bij Utrecht ook zo. Het lag allemaal aan de rest, behalve aan zijn gebrekkige instelling en vedetteneigingen. Dus trek het je niet aan!

Kan ook met andere factoren te maken hebben gehad, maar zo hebben wij hem helaas ook meegemaakt.

27 augustus 2014 om 12:35

Ik pak het als PSV supporter niet op als een sneer, hij heeft de ADO supporters gewoon gemist omdat die voor hem hebben gejuicht omdat hij het daar goed deed, dat zal hij van PSV supporters ook niet hebben verwacht bij zijn prestaties bij PSV.

Waar is die sneer dan? Hij geeft alleen aan dat hij de ADO supporters heeft gemist.

Als Derijck zijn ervaringen van de vorige twee clubs in zijn mentaliteit en spel meeneemt, dan heeft ADO een geweldige verdediger aangetrokken. Hoe dan ook, wens ik ADO veel succes met hem.

Lekkah! Hopelijk eindelijk die Wormgoor op de bank, wat een dramatische speler vindt ik dat.
Qua achterhoede en middenveld zijn we goed bezet, voorin is het nog te mager...

Opstelling met 3 spitsen waarvan Van Duinen wordt gebruikt als flankspeler is niet de meest ideale,
hoop dat we overstappen op 4-4-2 (ruit)
of 4-3-1-2 met Alberg net achter de twee spitsen.

Hansen
Zuiverloon
Derijck
Kanon
Meijers
Kristensen
Jansen/Bakke
Gehrt
Alberg
v Duinen
Kramer
27 augustus 2014 om 12:00

Ik vind Malone erg verdienstelijk spelen, vooral in aanvallend opzicht.
Denk niet dat hij er snel uit wordt gehaald door Fraser, hij zou niet misstaan in jouw opstelling!

27 augustus 2014 om 12:24

Ik weet niet waarom en wat het is, maar ik heb het niet zo op Malone ondanks dat hij het best goed doet.
Wellicht zou hij dan op de plek van Janssen/bakker moeten spelen.

27 augustus 2014 om 12:04

Zie mijn opstelling. Fraser zal echt niet van 4-3-3 af gaan stappen. Er komt nog een goede rechtsbuiten.

27 augustus 2014 om 12:24

Namen...

27 augustus 2014 om 12:27

Op zich niks mis met jou opstelling, maar mis toch een Bakker, Gerht of Janssen.
Maar ja je kan moeilijk met 13 man gaan spelen.

4-3-3 is geen verkeerde opstelling als je spelers hebt zoals Verhoek - Bulykin en Kubik,
dan is het perfect.
Maar Van Duinen is eigenlijk spits, Kramer ook. Schet geeft weinig goeie voorzetten, al gaat dat steeds beter.
Eigenlijk zouden er twee goede buitenspelers bij moeten komen om Van Duinen te bedienen.
Zolang die er niet zijn kan je denk ik beter spelen met 2 spitsen en Alberg er kort achter.

27 augustus 2014 om 13:26

van Duinen is een speler met diepgang. Hij zelf heeft aangegeven het liefst in een 4-3-3 opstelling aan de zijkant te willen spelen. Daar heeft hij ook het meest rendement. Kijk de wedstrijden van vorig jaar er maar op na.

27 augustus 2014 om 13:28

Ze waren bezig met Josefzoon, weet niet of dit nog steeds het geval is. PSV wil namelijk niet verhuren. Andere namen heb ik nog niet gehoord.

27 augustus 2014 om 15:12

Volgens mij heeft Van Duinen onlangs juist aangegeven dat hij het liefst in de spits speelt.
Op zich heb je wel gelijk dat hij eht moet hebben van diepgang, maar dat kan als spits ook.
Vaak is het bij Mike zo dat hij de bal krijgt op eigen helft ergens aan de zijkant en zich te pletter rent met bal en deze dan simpel kwijt raakt.
Uiteraard uitzonderingen daar gelaten (wedstrijd tegen Twente thuis!).

27 augustus 2014 om 20:41

Nee zeker niet. Mike moet in de diepte bespeeld worden anders heb je niets aan hem. Hij is niet balvast en sterk genoeg. Of zoals jij zegt in een 4-4-2 systeem als 2e spits fungeren maar dat gaat niet gebeuren omdat Fraser 4-3-3 blijft spelen.

Of Mike moet bij een counterploeg gaan spelen.

In zijn laatste seizoen bij ADO was hij zo ontzettend goed. Ben echt blij dat hij weer terug is en als hij zijn oude niveau weer kan halen gaan we weer heel veel plezier aan hem beleven

Goed nieuws dat het eindelijk rond is. Was al een tijdje sprake van maar het heeft allemaal wat langer geduurd. Door zijn komst heb je nu 4 goede opties voor het centrum. Derijck, Kanon, Zuiverloon en Wormgoor. Zuiverloon kan uiteraard ook nog als back spelen. Kanon heeft een sterke indruk gemaakt als linker centrale verdediger en wie weet verovert hij nog een basisplek. Opstelling: (zonder de paar grote versterkingen die vooral in de winter en volgende zomer zullen komen) ---------------Hansen--------------- Malone-Derijck-Kanon-Meijers --------------Kristensen------------ ------Alberg-------------Jansen Van Duinen-Kramer-Houtkoop

27 augustus 2014 om 13:26

Geen Zuiverloon in je opstelling???

27 augustus 2014 om 15:17

In eerste instantie zie ik hem wel spelen nog naast Derijck in mijn ideale opstelling maar op termijn hoop ik dat Kanon de lijn doortrekt en dus is dat voor ADO een heel interessante speler om naast de ervaren Derijck op te stellen. Een Ivoriaan (21) van 1,88 en een linksbenige centrale verdediger. Met kracht, snelheid en opbouwend vermogen. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar als ADO zijnde zou het niet slim zijn om hem die kans op ontwikkeling te ontnemen. Zulke jongens kunnen namelijk wel een keer voor 3 a 4 miljoen vertrekken. Al moet ik zeggen dat Zuiverloon ijzersterk speelt en hij dan maar evt als rechtsback moet spelen (op de plek van mijn favoriet Malone) maar dan moet er plek gemaakt worden voor Malone op het middenveld als je het mij vraagt. Malone kan heel goed voetballen en heeft veel diepgang en kracht dus zie hem daar ook best wel zijn wedstrijden spelen. Al met al heeft ADO nu al best een leuke selectie. En dat zonder de 3 a 4 'topversterkingen' die ik de komende 2 transferperiodes wel verwacht.

27 augustus 2014 om 15:46

Wat hebben wij trouwens een heerlijke keeper in huis gehaald met Martin Hansen van net pas 24. Een ijzersterke Deense keeper die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Liverpool en nu al een toppertje lijkt als je kijkt naar de indruk die hij nu al heeft achtergelaten. Echt een keeper die ADO regelmatig de 0 kan bezorgen en dus heel veel punten en met een beetje mazzel voor het 3e jaar op rij een klassering in het linkerrijtje. De komst van Derijck is ook een heel goede zet om de structurele stap naar het linkerrijtje te maken. In de winter hoop ik uiteraard nog op de komst van jongens als Gudmundsson of Verhoek. Jongens die niet altijd aan spelen toe komen maar goede versterkingen zouden zijn voor ADO.

27 augustus 2014 om 20:44

Ik denk ook dat Malone naar het middenveld verkast ten koste van Jansen. Zuiverloon zal rechtsback gaan spelen en Derijck samen met Kanon in het centrum. Wormgoor ligt er een maand uit met een blessure, die zie ik ook echt niet meer in de basis komen.

27 augustus 2014 om 20:45

Hansen is inderdaad een TOP aankoop! Sinds Drobny niet meer zo een goede keeper bij ons gezien.

Voor ADO zeker een aanwinst. Kunnen ze weer net als in het succesvolle seizoen 2010/11 zingen: Lalalalalalala Timoty Derijck! Timoty! Timoty Derijck!!
Weet dat nog goed.
Als die Chinees het gaat waarmaken kan ADO in de winterstop ook versterkingen halen.

Zeer beperkte 'verdediger' met bovendien een misplaatste arrogante houding. Hier wordt geen enkele Eredivisieclub sterker van.

27 augustus 2014 om 13:27

Dat vind jij... Derijck heeft zeer verdienstelijk gespeeld in het tenue van ADO Den Haag!

27 augustus 2014 om 14:05

Jaren geleden heeft hij het inderdaad wel een tijdje aardig gedaan, maar inmiddels is hij zwaar door de mand gevallen bij zowel PSV als Utrecht. Bovendien lijkt hij zichzelf een hele meneer te vinden sinds PSV hem vastlegde, terwijl hij er feitelijk niet zoveel van kan.
Ik heb ook mijn twijfels bij zijn mentaliteit en veerkracht.

Jij zal misschien hopen dat hij weer helemaal opbloeit, we zullen zien.

27 augustus 2014 om 20:46

Dat zal denk ik helemaal goed komen. Hier krijgt hij het vertrouwen.

Derijck is ook belangrijk voor de wat jongere verdedigers in de selectie , met zijn ervaring kan hij ze ook verder helpen.

Succes ermee, hier was het alleen maar huilen met de pet op met die Derijck. Zou ook wel niets worden bij Ado, in Utrecht werd hij ook binnengehaald als een ervaren verdediger die er wel wat van kon. Maar dat bleek totaal niet zo te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.ADO Den Haag20-11
12.Willem II19-8
13.FC Emmen17-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

7 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren