Update: Tottenham legt Fazio vast als opvolger van Dawson

Woensdag, 27 augustus 2014 om

Tottenham Hotspur heeft ruimte gemaakt voor de komst van Federico Fazio, die waarschijnlijk nog voor het weekend zal worden overgenomen van Sevilla. Michael Dawson heeft afscheid genomen van de club: de Engels international heeft woensdag zijn overgang naar Hull City afgerond. Opvallend, want Dawson was in het afgelopen seizoen nog aanvoerder van Tottenham.

Mauricio Pochettino maakte echter duidelijk dat de dertigjarige verdediger niet in zijn toekomstplannen voorkomt en Dawson trok zodoende zijn conclusies. De verdediger heeft voor drie jaar getekend bij Hull, dat naar verluidt ruim vier miljoen euro heeft betaald. Dawson speelde sinds 2005 voor Tottenham en kwam tot 236 competitiewedstrijden voor de club. Vorig seizoen was hij nog basisspeler.

Dinsdag werd hij medisch gekeurd bij Hull en woensdag tekende hij zijn contract. "Ik ken deze club goed, aangezien mijn broer Andy hier al heeft gespeeld", zei Dawson. "Ik heb nu veel zin om te beginnen. Het was moeilijk om Tottenham na tien jaar te verlaten, maar ik wist dat ik minder aan spelen toe zou komen en daarom was Hull een geweldige kans voor mij."

Update 27 augustus 18.26 uur - Tottenham legt Fazio vast als opvolger van Dawson
Tottenham Hotspur liet Michael Dawson woensdag vertrekken en deed dat om ruimte te maken voor Federico Fazio. In de avonduren heeft de Engelse club de komst van de Argentijnse verdediger officieel bevestigd: hij tekent voor vier seizoenen. De 27-jarige Fazio kwam al sinds 2007 uit voor Sevilla, maar verlaat los Rojiblancos voor circa tien miljoen euro voor White Hart Lane.


Poll

Het is goed dat Tottenham Hotspur Michael Dawson heeft laten gaan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door kaagent90)

4 miljoen, valt mee voor een engels international.

27 augustus 2014 om 10:49

Precies dat is wat ik dacht. Was goed voor PSV geweest, plus dat hij echt nog wel enkele jaren mee kan doen op het hogere niveau.

27 augustus 2014 om 10:49

Meer is die ook niet waard, eigenlijk was Tottenham een stapje te hoog voor hem, Hull city past beter ben hem denk ik

27 augustus 2014 om 13:13

@ tomaster16

Kan je mij misschien uitleggen op basis waarvan jij concludeert dat Tottenham een stapje te hoog voor hem is?
Hij is niet mijn lievelngs verdediger maar de beste man heft niet voor niets 10 jaar de Spurs gezeten, mooi om te zien hij hij soms vol in duels gaat.

Fazio...is dat nu echt een versterking voor Totenham?

27 augustus 2014 om 11:57

Denk het wel, goede cv die ook nog wel eens een doelpuntje meepikt, kan goed koppen en doet geen gekke dingen, prima aankoop van de Spurs.

27 augustus 2014 om 13:10

Ja zeker. Echt een prima verdediger. Ik denk dat die verdedigend in 1 klap meteen de beste is van Spurs. Voetballend is die niet erg sterk behalve een geweldige crosspass.

27 augustus 2014 om 21:24

Dat maakt niet uit dat hij voetballend minder is want daarom staat Vertonghen naast hem.

Prima transfer voor iedereen. Tottenham een extra zakcentje, en een ervaren verdediger voor Hull, en voor Dawson een club die in de beste fase uit zijn geschiedenis zit... En als hij geluk heeft wordt zelfs het Europese avontuur nog even verlengd.

Hull speelt soms met drie verdedigers, en dat zijn met Davies, Chester en Dawson echt drie fantastische voor een club als deze. En bovendien volledig Brits, een zeldzaamheidje tegenwoordig.

Oh prijs de Heer Dawson gaat weg..! Die man was al jaren niet het niveau wat de spurs moeten nastreven. Log en hier en daar ook gewoon dommig. Een hele slordige verdediger.

Ik weet niet wie de nieuwe aankoop is. Het lijkt mij sterk dat die minder is...

27 augustus 2014 om 12:02

Kijk vrij weinig Engels voetbal, (alleen als er geen Spaans of Duits voetbal is) dus weet niet hoe goed/slecht Dawson is, maar Fazio is een goede verdediger, doet weinig gekke dingen, kan behoorlijk koppen en als bonus scoort hij zo'n 2 a 3 doelpunten per jaar.
Het is geen Ramos of Puyol, maar een prima verdediger om erbij te hebben.

27 augustus 2014 om 12:06

Een solide verdediging is al een hele vooruitgang. Wat heeft Dawson ons keer op keer op keer op keer op keer op keer punten gekost. Kon gewoon het niveau niet aan. Was een groot talent maar heeft het, uiteindelijk, niet echt waar kunnen maken. Zal te maken hebben met fysiek. Maar gezien zijn dekkingsfouten heeft het ook te maken met inzicht.

27 augustus 2014 om 12:16

Nou dat heeft Fazio wel, staat vaak goed gepositioneerd, net op tijd een duwtje geven als hij een kopduel dreigt te verliezen etc.
Nadeel is wel, hij pakt nogal eens een gele kaart, maar hoor altijd dat er in Engeland weinig kaarten worden gegeven dus zal het daar wel meevallen.

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat hij weggaat

27 augustus 2014 om 14:50

Nou dan maak je mij erg blij. Gele kaarten haalde Dawson genoeg. Hij was alleen de snelste niet meer en kon niet zo goed verdedigen... Beetje dommig hier en daar.

Ik ben heel benieuwd. Net zoals ik benieuwd ben naar de nieuwe coach. Die het tot nu toe keurig lijkt te doen..!

Na 1 jaar goed voetballen en daarna gekwakkelt met blessures, was hij afgelopen jaar de man die Tottenham naar zoveel nederlagen heeft geholpen. Voor Tottenham een goede zet, voor mijn club weer wat minder doelpuntrijke toppers

Kaboul is trouwens ook niet al te goed, dus dat word vast de nieuwe te kloppen man

27 augustus 2014 om 12:34

En ook 2 dagen na een pak slaag van een titelkandidaat alweer een grote muil uit de subtop.

Het wordt weer lachen dit seizoen.

27 augustus 2014 om 12:51

Dat ligt niet enkel aan Daws maar aan ons aanvallend voetbal zowel uit als thuis. Als je zoveel risico neemt als wij ga je inderdaad vaak op je bek met grote uitslagen. Daws is inderdaad een slome verdediger maar is Skretel en de rest van jullie verdediging zo goed? Dat gaan we zondagdan wel zien Coys

27 augustus 2014 om 15:49

Inderdaad we zullen zien, Pochettini is in ieder geval wel een grote vooruitgang.

27 augustus 2014 om 22:03

Ja, we pakken jullie gwn. Liverpool rekent zich idd na een seizoen al in de top, maar wij gaan winnen! Coys!

Fazio is opzich best een goeie verdediger ofniet? Heb hem paar keer zien spelen voor Sevilla en hij was best goed in die wedstrijden.

27 augustus 2014 om 13:11

Ja zeker. Erg sterke verdediger die zijn duels bijna nooit verliest. Daarnaast is die ook vaak gevaarlijk met dode moment voor de goal van de tegenstander.

Daws is een geweldige aanvoerder geweest en vertrekt nu op het juiste moment. Denk dat hij bij Hull nog wel van waarde kan zijn met zijn ervaring en leiderschap.

Eindelijk van die Dawson af. Het werd eens tijd.

Dank je Dawson voor al de geweldige jaren. Echt een man die altijd 100% heeft gegeven voor de club. Helaas kan je niet meer mee op het niveau wat we willen halen. Dit was het juiste moment om te vertrekken als speler. Het ga je goed en hopelijk kom je in de toekomst terug bij de club, ook al is het niet meer als voetballer!

27 augustus 2014 om 14:19

Niet veel aan toe te voegen. Zal een geweldig onthaal krijgen als Hull naar White Hart Lane komt en terecht.

Speelde een paar jaar terug nog een paar hele sterke seizoenen naast King. Toen die ermee stopte was het met Dawson ook een beetje klaar helaas.

En weer een leuke transfer onder Pochettino. Voor relatief weinig geld een ervaren en goede verdediger binnen gehaald. Hetzelfde met Dier, alleen is hij nog niet zo ervaren. Maar wat ik bedoel is dat Dier voor heel weinig geld is binnen gehaald. Slecht vijf miljoen en nu weer maar tien. Als je kijkt naar de huidige transfermarkt zijn dit echt belachelijk lage bedragen.

Dawson,het ga je goed , kerel.
Niet de top maar zeer betrouwbaar en vooral geen in het oog springende leider.
Fazio is in mijn ogen een speler die drie passen vooruit denkt.
Goede aanwinst voot Tottenham.

Mooie deal dit. Een uitstekende verdediger voor 10 miljoen. Dat zie je niet vaak meer tegenwoordig. Het kan nog eens een leuk seizoen worden dit.

Goodluck Daws voorbeeldige prof en op en top Spurs. Succes met de rest van je carriere.

Uitstekend verdediger Fazio en toch wel beter dan Dawson vind ik. Hopelijk nu want minder goals tegen voor de Spurs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren