Update: Roda-speler neemt bedreigingen serieus en doet aangifte

Woensdag, 27 augustus 2014 om 11:53Erik van Dam • Laatste update: 11:58

/

Aanstaande zondag staat de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV op het programma. De clubs uit Kerkrade en Maastricht zijn elkaars rivalen en spelen dit seizoen, voor het eerst sinds jaren, weer eens in dezelfde competitie. Roda JC nam na de entree in de Jupiler League liefst vier spelers over van de ‘buurman’ en dat heeft kwaad bloed gezet. Danny Schreurs moet het nu ontgelden bij zijn oude club.

De 26-jarige aanvaller was de laatste van het kwartet die de overstap maakte van MVV naar het Parkstad Limburg Stadion. Eerder trokken Nathan Rutjes, Tom Van Hyfte en Yannick Derix ook al richting Kerkrade. Schreurs maakte vorig seizoen zes doelpunten in Maastricht en het seizoen ervoor zelfs tien. De supporters van MVV kunnen niet verteren dat hij de overstap heeft gemaakt naar de streekgenoot.

Schreurs heeft volgens de Limburgse zender L1 nu gehoord dat zijn huis in brand zal worden gestoken, als hij zondag het doel vindt namens Roda JC. Ook vreest hij dat MVV-fans hem zaterdagnacht uit zijn slaap zullen houden, in aanloop naar de wedstrijd. Vorige week, nadat hij de overstap maakte richting zijn nieuwe club, werd Schreurs’ huis al bekogeld met eieren.

Update 27 augustus 11.53 uur - Roda-speler neemt bedreigingen serieus en doet aangifte
Danny Schreurs heeft besloten om aangifte te doen vanwege de bedreigingen waar hij mee te maken heeft gehad. "'Je kan het beter wel serieus nemen", zegt de aanvaller tegen L1. "Ik ga niet zo maar gewoon even de stad in. Vooral met de kleine. Dat is helemaal vervelend." Schreurs maakte onlangs de overstap van MVV naar Roda. Vorige week werd zijn huis al met eieren bekogeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door supertramp)

Triest dat rivaliteit zó ver moet gaan. Gaat te ver dit, daar waar ik de frustratie begrijp van de fans. Maar dit gaat te ver.

27 augustus 2014 om 07:59

Gaat volgens mij te ver idd

27 augustus 2014 om 09:32

Het dreigen iemands huis in brand te steken gaat inderdaad te ver. Al zie ik dat natuurlijk nooit gebeuren. Een speler de hele nacht uit zijn slaap houden vind ik persoonlijk wel humor en wordt wel vaker gedaan. Ook vroeger toen alles beter was.

Emotie onder fans van MVV begrijp ik volkomen overigens. Roda is de club die al decennia spelers van andere Limburgse clubs weg lokt. Wanneer je weet dat er rivaliteit bestaat weet je ook dat er dan een reactie zal komen. Maar het moet natuurlijk wel allemaal normaal blijven en binnen de perken!

27 augustus 2014 om 10:20

Slaat gewoon nergens op, welke bedreiging dan ook.

Het kwade bloed richting Roda heeft echter niet als oorzaak dat ze in Kerkrade spelers uit de rest van Limburg weghalen. Dat gebeurt nl. niet of nauwelijks. Behalve dan dit seizoen.

Roda wordt al jarenlang kunstmatig in leven gehouden door de gemeente. Tientallen miljoenen belastinggeld heeft de club opgesoupeerd. Toen het financieel slecht ging met de rivalen uit Sittard en Maastricht, lagen in no time de brieven van Roda bij de sponsoren van de rivalen op de deurmat: "kom maar naar ons, wij spelen eredivisie en zijn gezond."

In de Westelijke Mijnstreek (Fortuna-terrein) hangen al jaren Roda-abri's rond de thuiswedstrijden, maar toen twee jaar geleden Fortuna-supporters bij wijze van grap een handvol Fortuna-abri's rond het Roda-stadion lieten plaatsen was de provincie te klein. Woedend waren ze bij club en gemeente ;-)

Zulke zaken vergroten de rivaliteit en de afschuw tegen de 'grote buur' uit Kerkrade. Met de derby's in aantocht verwacht ik dan ook nog wel wat ludieke acties. Maar het moet wel ludiek blijven. Bedreigingen of wat dan ook zijn natuurlijk not done. Ik hoop dan ook dat het gewoon leuk blijft...

27 augustus 2014 om 11:08

Lijkt me vrij logisch dat bij degradatie van de de andere limburgse clubs roda contact zoekt met sponsoren. Andere divisie. Net als reclame, maken, eredivisie voetbal en zeker in die tijd tegen clubs als Milaan is toch wat anders.

Wat betreft gemeente subsidie. Tuurlijk kan ik je geen ongelijk geven. Maar weet wel dat er geen enkele club in zuid-limburg die geen royale gemeente steun heeft gehad. En dan moet je ook niet vergeten dat van die schuld, een zeer groot deel 21 miljoen. Direct voortkwam uit de banken crisis, de hypotheek verstrekker van het stadion viel om en Kerkrade stond logischerwijs garant en hebben uiteindelijk het stadion bij Roda Gekocht voor 1 euro en is de garantstelling van de gemeente omgezet in een huurschuld van Roda.
Lijkt me nog altijd een betere constructie dan schulden via allerlei omwegen ergens parkeren of de burgemeester bedreigen.

27 augustus 2014 om 15:21

In dit geval heeft MVV het ook aan zichzelf te danken door hem geen of een te slechte aanbieding te doen. Hij trainde er al mee en tja Schreurs is een broodvoetballer (net als de overige 99,9999% van alle spelers) en als MVV te laat komt en Roda komt wel langs valt hem niets te verwijten.

Overigens no topic. Volkomen belachelijk welk dreigement dat ook en gewoon strafbaar dus politie doe je best

27 augustus 2014 om 11:35

De Limburgse media zijn voortdurend uit op sensatie. De bron zegt eigenljk genoeg, Schreurs heeft het "onrechtstreeks" gehoord. Dit slaat gewoon op een forumbericht dat helemaal niet als dreigement bedoeld was. In Limburg houdt de media wel van een 'vuurtje opstoken', goed wetend dat de landelijke media er snel genoeg bovenop springt. Dit bericht is pure cafépraat en laat iets zien over het (plaatselijke) niveau van de media in dit land.

Voetbal is emotie en soms figuurlijk oorlog. Maar sommige mensen die voor een club supporteren zou je moeten beschermen tegen zichzelf en de gemeenschap.

Dit is niet normaal, dat is het nooit geweest en zal het ook nooit worden.

Supporters die ex-spelers of andere mensen bedreigen, zetten zichzelf buiten de maatschappij.

Het is dan ook tijd om ze naar een huis van bewaring te brengen waar ze effectief buiten die maatschappij zitten. En graag voor langer dan een dag.

27 augustus 2014 om 10:15

Eieren gooien op huizen is een reden om iemand op te sluiten? Al die 15 jarige kinderen er ook maar achteraan dan? Laten we ze ook gelijk maar uit de maatschappij halen inderdaad.

27 augustus 2014 om 10:18

Laten we mafkeze in denhaag maar het land uitsturen met hun ISIS vlaggen, volkert van der G die lekker vrij kan rondlopen, pedofielen die bij een speeltuin in de buurt mogen komen. Bontkraagmarrokaantjes die met ze 5en een meisje mishandelen. Maar je hebt gelijk eieren gooien is veel erger.

27 augustus 2014 om 10:31

Afcamokumwest,

Wat u doet heet absolutistisch redeneren.

Dit doet u:

A = erg
B = nog veel erger

Waarna u de cognitieve denkfout maakt door te stellen dat A helemaal niet erg meer is.

We zullen eens zien of u het nog kan relativeren wanneer uw huis of auto beklad is met eieren.

Het is een milde vorm van vandalisme en kan vrij intimiderend overkomen. Wellicht doen zijn vrouw en kinderen, als hij die heeft, en hijzelf de komende weken geen oog meer dicht 's nachts.

Gezellig eh?

Komt nog eens bij dat het eieren gooien werd overtroffen met het dreigen van brand.

27 augustus 2014 om 12:00

Absolutisch relativeren noem ik dat

27 augustus 2014 om 13:43

Afaamokumwest, jij kan je beter niet wagen aan dat soort termen, want absolutisch relativeren is iets dat niet bestaat.

Te triest voor woorden dit...

Helaas kan politie hier vaak maar weinig mee.

27 augustus 2014 om 08:02

Helaas DOET de politie hier weinig mee.

27 augustus 2014 om 08:06

Het is zeker ook een kwestie van kunnen. Het is makkelijk om hard te schreeuwen dat de politie zo weinig doet, maar geloof mij maar, de meeste agenten willen echt wel. Het is alleen zo overgereguleerd en teveel administratief werk geworden. Triest maar waar.

27 augustus 2014 om 08:54

Ja inderdaad, ze moeten eerst altijd alles uitzoeken of ze wel mogen hier, voordat ze over kunnen gaan tot actie.

maar meeste mensen hier zijn zo kortzichtig, en het is altijd lekker makkelijk mee praten, en dan geven ze de politie maar de schuld.

27 augustus 2014 om 09:19

Ik geef de gewone politie man of vrouw niet de schuld. Het gaat om de regelgeving hiero.
De halve dag langs de kant van de weg staan en auto's flitsen levert ook een hoop administratief werk op.
Zolang de staatskas niet wordt gevuld heeft het hier geen prioriteit tenzij er echt iets gebeurt.

27 augustus 2014 om 09:36

Jij weet dat agenten die flitsen bij de verkeerspolitie horen en zich dus niet bezig houden met bijvoorbeeld de opsporing n.a.v. bedreiging!

Jij gaat ook je brood niet bij de slager halen, of wel?

27 augustus 2014 om 09:39

Deels waar natuurlijk. Juridische stappen ondernemen is misschien wat moeilijker
maar als ze weten wie dit roepen kunnen zeker wel een keer langs gaan en een stevig gesprek aangaan. Aan de hand van dat gesprek kun je prima beoordelen of dit een uitspraak is uit emotie of dat dit een daadwerkelijke bedreiging is. Als blijkt dat dit iemand is van de harde kern (die overigs allemaal bekend zijn bij politie en justitie) en al meer op zijn kerfstok heeft kun je dit beoordelen als bedreiging en is die persoon prima op te pakken.

27 augustus 2014 om 10:21

We halen ons brood bij iemand die alles doet. Een supermarkt dus. Zo is het met de politie tegenwoordig ook.

27 augustus 2014 om 11:55

Nee dus. Zie jij een rechercheur op een drukke feestdag het verkeer regelen?

Bovendien heb je in een supermarkt ook een aparte brood en een aparte vlees afdeling! Dus je voorbeeld raakt ook kant nog wal!

Niet normaal is dit die mensen zouden een taakstraf moeten krijgen. Alleen al voor die bedreiging. Ongelooflijk dat dit gebeurd niet normaal gewoon.

trieste acties. Zulke zogenaamde "supporters" opsporen en weren uit de stadions. Zijn ze aangesloten bij een amateurclub, ook daar verbannen. Dit hoort niet in het voetbal thuis

Wat een achterlijk gedoe zeg. Ik hou van voetbal en ben echt een fan van real madrid maar ookal zou ronaldo naar Barcelona gaan zou ik er niet eens over nadenken om hem iets aan te doen of zijn huis. Ik zou hem alleen een verrader noemen of als ik de kans had hem uit te fluiten tijdens een wedstrijd.

Dat er dan toch mensen zijn die gewoon zulke dingen willen doen of zeggen en een gevangenisstraf willen riskeren voor haar of zijn voetbal club moet je toch echt een heel laag iQ hebben.

Zielige personen zijn dit leef gewoon je eigen leven en ga gewoon gezellig naar je favoriete club als ze verliezen jammer winnen ze juich lekker.

Waarom reageren ze zo? Danny kreeg toch geen nieuw contract bij Mvv.
Moet hij dan werkeloos thuis zitten ipv te voetballen voor Roda?

27 augustus 2014 om 08:21

Nu laten de Mvv-ers zich toch echt kennen zeg. In een jong verleden zijn RODA-spelers en trainers: Trost, Luijpers, Castro, Knops, en nog een hele rits naar Mvv gegaan of zijn er nog steeds, maar geen 1 is ooit bedreigd geworden door de Roda fans. Ondanks de rivaliteit blijft het maar een spelletje, maar voor sommige mensen is haat blijkbaar belangrijker. Gaat nergens meer over!

Suggestieve titel weer van voetbalzone. Schreurs is niet direct bedreigd, maar indirect. Hij heeft via via gehoord dat zijn huis in brand zou worden gestoken. En nu heb ik een vermoeden waar dit vandaan komt. Op het forum heeft namelijk iemand gezegd, nadat er eieren tegen zijn huis aan zijn gegooid, dat wanneer Schreurs de winnende treffer zou maken, het hem niets zou verbazen dat zijn huis in brand zou worden gestoken.

Blijkbaar wordt dit dan als een bedreiging gezien of moeten we zeggen dat het goed voer voor de media is zodat zij het weer kunnen opblazen? Met die eieren tegen het huis, is al de grens opgezocht. En wanneer ze hem 's nachts wakker zouden houden, worden daarmee ook geen regels overtreden. Maar denken jullie werkelijk dat er iemand zijn huis in brand zou steken?

27 augustus 2014 om 08:24

Maar waarom die eieren?
Had MVV hem maar een contract moeten aanbieden. Nu heeft hij eieren voor zijn geld gekozen, en transfer vrij naar Roda gegaan.

27 augustus 2014 om 08:41

@ Vierdag MVV heeft hem een contract aangeboden, maar dat was dermate laag dat hij er niet mee akkoord ging. Wat dat betreft kan ik begrijpen dat hij naar een andere club gaat. Maar dat hij als rasechte Maastrichtenaar naar Roda gaat, heeft bij veel mensen kwaad bloed gezet. Vandaar die eieren tegen zijn huis. Nu wil ik dat niet goedkeuren, maar hij heeft daardoor geen persoonlijke of emotionele schade.

@dolledries meen je dit serieus? Vergelijk jij het vermoorden van mensen nu echt met een transfer van MVV naar hun aartsrivaal? Waarschijnlijk heb je gelijk, er lopen gekken rond. Maar nog schrikbarender is dat jij er één van bent. Zijn huis is niet in brand gestoken, hij is niet eens bedreigd, maar toch vind je het te triest voor woorden?

27 augustus 2014 om 09:08

MVV zag het als jeugd speler al niet in hem zitten. Toen hij naar Fortuna ging, werd hij toen ook bedreigt? En nu weer niks van MVV waarin waardering blijkt.
Wat willen die Maastrichtenaren nu, dat hij amateur wordt?

27 augustus 2014 om 09:17

MVV zag het als jeugdspeler wel degelijk in hem zitten, dat hij naar Fortuna ging had te maken met een ruzie tussen hem en zijn coach. Hij is ook nooit bedreigd toen hij naar Fortuna ging, heb je dat net helemaal zelf verzonnen?

27 augustus 2014 om 09:33

Waaruit blijkt waardering van MVV voor deze speler ? Nu ex MVV speler.
Of hij daarmee emotionele schade heeft weet ik niet. Hij is toch een ras echte Maastrichtenaar ?

27 augustus 2014 om 10:22

Vandaar dus die eieren. Die had hij toch gekozen voor zijn geld? (lol)

27 augustus 2014 om 08:25

Kijk af en toe is naar het Journaal of lees een krant. Er worden tegenwoordig mensen mishandeld/vermoord voor helemaal niks, dus het zou mij niet verbazen als er een paar gekken rondlopen die dit echt van plan zijn!

Te triest voor woorden dit.....


een ludieke actie zou veel leuker zijn en maakt waarschijnlijk ook nog meer indruk op hem

27 augustus 2014 om 08:34

Ach die stoute VZ toch en zijn inwoners zijn al niet veel beter. Het ligt altijd aan de anderen in zo'n situaties, toch?

Toch koppen andere media nét hetzelfde als VZ, neem bv. de website van L1 zélf:

" Roda-speler Danny Schreurs bedreigd"

http://www.l1.nl/nieuws/265761-roda-speler-danny-s...

En ja ook een bedreiging via-via, is een bedreiging. Eieren gooien tegen een huis is niet de grens opzoeken, dat is er over gaan. Iemand 's nachts wakker houden, valt dan weer onder de noemer 'nachtlawaai' en mag ook al niet. De overtreffende trap is dan weer dreigen met brand.

Ja er moet vast wel iemand gezegd hebben dat men zijn huis in brand zou steken.

Anders kan het nieuwtje niet via-via tot bij hem geraken.

Of bedoel je dat hij gewoon liegt?

27 augustus 2014 om 08:51

Zoals aangegeven in mijn vorige post, heb ik het ook over de media in het algemeen en niet alleen vz. De media weten altijd alles op te blazen, overdrijven en suggestief te zijn. Blijkbaar ben jij iemand die meegaat in de dans van de media en alles gelooft wat zij schrijven. Ik niet, ik ben liever kritisch en vorm mijn eigen mening. En niet alleen wat betreft dit onderwerp maar in het algemeen.

Daarbij wil ik niet zeggen dat hij liegt. Maar dit laat me eerder denken aan dat spelletje vroeger op de basisschool. Een eerste persoon fluistert iets in het oor van de buurman, die weer bij zijn buurman etc. nou je weet de uitkomst daarvan.

27 augustus 2014 om 09:01

De media overdrijft wanneer zijn huis 's nacht is bekogeld met eieren. Hoezo?

Ik hoop dat die 3 x scoort tegen mvv. Achterlijke idioten daar zeg. Idioten heb je bij iedere club wel. Maar spelers bedreigen kan echt niet!

27 augustus 2014 om 10:57

Met ijzeren staven gooien ook niet …
Of het veld op rennen en de keeper van de tegenstander schoppen, kan ook niet…

Idioten heb je overal, niet alleen bij MVV! Helaas, dat wel!

De trainer bij MVV was al eens gestopt na bedreigingen. Bij MVV moeten ze zich eens afvragen of ze nog wel willen voetbalen voor dat stelletje debielen dat daar rond loopt.

Diep triest, en is het niet zo dat Mvv hem heeft laten gaan.
Omdat Mvv hem een lager aanbod heeft gedaan, als ze hem een beter bod hadden gedaan was hij misschien gewoon gebleven. Want wat zou jij doen als je baas zegt je moet zoveel procent van je loon inleveren??
Mensen doe een beetje normaal en probeer eens naar te denken.
Want je weet niet wat je jullie club aan doet!!!!

27 augustus 2014 om 09:02

Contract stelde geen klote voor: 1.000€ Netto per maand, dan ga je je horizon verbreden denk ik als normaal denkend mens. Maar sommige mafketels bij Mvv vinden dat hij bij Mvv had moeten tekenen uit liefde voor de club. Maar van clubliefde alleen kun je geen gezin onderhouden.

27 augustus 2014 om 09:12

Bij mij op mijn werk staan geen 5000 mensen per week mij aan te moedigen en te steunen door dik en dun. Beetje een vreemde vergelijking.

Los daarvan vinden de meeste mensen het niet erg dat hij weg is. Al 1,5 jaar hopeloos uit vorm, dus met een netto salaris van 1.700 per maand kreeg hij al een prima contract aangeboden om één keer per week op het veld te staan en af en toe een beetje te trainen. Geen enkele club is zo dom om 70.000 euro per jaar salaris te betalen voor zo'n matige en blessuregevoelige voetballer. Of toch?

Financieel gezien begrijp ik zijn keuze volkomen, maar dat het net naar de aartsrivaal is, zijn mensen gewoon niet blij mee.

Eerlijk gezegd verbaast dit me niet echt. Dat een (groot) deel van de MVV-aanhang een hekel aan Roda heeft is wel bekend, maar dit soort dingen slaan weer totaal nergens op en hebben niets met voetbal te maken. Ik weet best dat niet alle MVV supporters zo zijn, maar als ik soms dingen lees of hoor van MVV supporters, dan vraag ik me toch af of ze nog wel helemaal lekker zijn.

Net nadat Roda degradeerde een paar maanden terug was er hier iemand op VZ die verkondigde dat Roda-supporters weinig functionerende hersencellen hadden en dat MVV Roda zou gaan opvreten, 'als het niet op het veld is dan is het wel daarbuiten.' Nogmaals, ik zeg niet dat alle MVV supporters zo zijn, maar dit illustreert wel hoe sommigen er blijkbaar over denken. Het zou me niets verbazen als er zondag meer gebeurd dan slechts een voetbalwedstrijd.

27 augustus 2014 om 09:53

Zo'n soort debielen heb je in elke stad, toch? En hoe groter de stad, hoe meer van dat soort behandelgevalletjes er rond lopen. Negeren en links laten liggen werkt meestal prima!

27 augustus 2014 om 09:57

Bij elke club zitten dat soort mensen, ook bij jullie. Enkele jaren geleden waren supporters bij jullie er ook niet vies van om een scheidsrechter telefonisch te bedreigen. Wat te denken van jullie eigen voorzitter bedreigen en zijn kinderen te intimideren? En een paar maanden geleden zijn jullie eigen spelers bedreigd en hebben zelfs twee spelers klappen gekregen. Ome Nol werd bedreigd door de "harde kern" van Roda. En dan durf jij je publiekelijk af te vragen of ze bij MVV nog wel helemaal lekker zijn?

Daarbij dient ook nog het verschil gemaakt te worden dat bij bovengenoemde feiten, de bedreigingen ook daadwerkelijk zijn geuit. Bij Danny Schreurs heeft hij het indirect via via gehoord. Het staat dus niet eens vast dat hij ook bedreigd is. Waarvan ik ook hoop dat het niet zo is.

Ook bij jullie geldt dat niet alle supporters zo zijn, maar het is ondertussen wel een imposant lijstje bij jullie aan het worden. Met die laatste zin probeer je te insinueren dat wanneer er zondag "meer" gebeurt, het per definitie de schuld is van de MVV supporters. Maar het is gebleken dat ze er bij jullie ook niet vies van zijn.

27 augustus 2014 om 11:09

Ja dat durf ik. De reactie die ik hier op VZ noemde, daar heb ik er elders nog meer van gezien. Tuurlijk zitten er bij Roda en iedere club ook dat soort mensen en hun acties zijn zeker ook verwerpelijk. Als ik me afvraag of ze nog wel helemaal lekker zijn, heb ik het ook enkel over 'voetbalfans' die dat soort praat verkondigen. Nogmaals, ik heb niets tegen de normale MVV supporters.

Daarnaast heb ik je hier eerder zien zeggen dat je liever kritisch bent dan dat je alles van de media overneemt. Ik neem het je niet kwalijk, maar het moment dat spelers van Roda klappen zouden hebben gekregen van supporters is onjuist bericht door de media. Na de verloren thuiswedstrijd tegen ADO zou er één enkele fan op een speler af zijn gegaan, maar deze fan werd door andere fans op tijd tegen gehouden. Dit werd later door de speler in kwestie (ard van Peppen) bevestigd. De andere momenten die je noemt kloppen helaas wel. Van den Bunder heeft ons uit de rode cijfers gehaald, maar heeft er voor de rest een grote zooi van gemaakt en lag zelfs op bij eigen personeel onder vuur. Bij Hendriks was het zo dat hij mensen als Sef Vergoossen en Servé Kuijers binnen de club wilde brengen, mensen die zes jaar terug fervent vóór een fusie waren. Dit is natuurlijk nooit een reden om zulke belachelijke bedreigingen te uiten, maar een klein deel (zo'n 50 man als ik sommige berichten mag geloven) van de harde kern vind blijkbaar van wel (wederom de rotte appels die bij elke club zitten). Waarschijnlijk zijn het ook dezelfde idioten die ten tijde van de fusie uit frustratie stoeltjes kapot trapten.

Met die bedreigingen richting Schreurs... één ding weet ik wel en dat is dat enkele supporters blijkbaar zoveel frustratie/woede of weet ik wat tegen Roda hebben dat het me niets zou verbazen als het daadwerkelijk zo zou zijn.

Mocht er zondag iets gebeuren dan zullen zoals altijd beide partijen schuld daaraan hebben, maar toch kan ik mij niet aan het gevoel onttrekken dat het in dat geval toch meer van MVV kant zou komen mocht iets gebeuren, maar dat is misschien gewoon mijn verkeerde inschatting. Daarnaast kan ik me ook nog vrij recente beelden voor de geest halen van misdragingen van supporters in een uitwedstrijd bij een amateurclub (jvc Cuijck?) waarbij dacht ik zelfs de eigen trainer werd aangevallen. Ik kan het mis hebben, maar ik denk dat jullie 'lijstje' ook niet veel beter is dan dat van ons.

Afijn, laten we gewoon maar hopen op een fijne wedstrijd zondag zonder al te veel gezeik eromheen.

laat ik beginnen dat ik zelf een echte mvv fan ben,dit soort achterlijke mensen kunnen nooit mvv supporters zijn zoals het bedoeld is mvv supporter te zijn maar het schijnt toch zo te zijn dat mensen met een blinde haat naar andere mensen toe tot dit soort belachelijke uitspraken en bedreigingen komen. .maar ik heb al vaker mijn stem laten horen op het mvv forum over dit soort uitspraken en beledigingen naar mensen van andere clubs en vooral richting roda en dan werd er gezegd dat tijden veranderen ,maar ik vind nog steeds dat het komt door de opvoeding die je van thuis uit mee krijgt en daar zal ik niet voor mijn mond houden en het blijven zeggen.

27 augustus 2014 om 10:54

Amen!
Rivaliteit is 1 ding, dit is iets anders…

Tuurlijk snap ik de gevoeligheid van de overstap. Dat heb je overal. Supporters van bijv NEC zouden het ook niet prettig vinden als 4 spelers van hen naar Vitesse zouden overstappen. Of wat was de reactie van de supporters van Cambuur ook al weer toen trainer Lodeweges bekend maakte dat hij naar Heerenveen zou gaan?


Waar het om gaat is: waar trek je de grens? Zouden we het wel ludiek hebben gevonden als Scheurs zijn voordeur rood/wit zou zijn geverfd, bijvoorbeeld?

Volgens mij moeten we de grens trekken bij persoonlijke bedreiging. Dat dien geen supporters, dat doen idioten!!

Het is niet normaal, dat ze het richting de speler doen. Maar ene kant had ik dit verwacht. Overal gebeurd het wel eens keer. Nu mvv en dadelijk fortuna. Op de manier hoe roda het doet vind ik ook niet goed

Dit zijn zeker geen supporters. Fanatiek voor je cluppie opkomen mag. Echter er zijn grenzen.
Tussen Vitesse en NEC speelt hetzelfde. Denk dat je wel respect voor elkaar en elkaars club moet hebben. Dit gaat echt te ver!

doe aangife. boek een hotelletje. schiet er drie in en zet een emmer water klaar.

Wat een stel kneuzen ook daar in Maastricht. Hebben ze nou echt niet door dat zij verantwoordelijk zijn voor het kapot maken van hun 'eigen' club.

Geloof dat ze in eerder stadium de trainer toen al hadden bedreigd.

27 augustus 2014 om 11:34

Jammer Funkyg dat ook jij mee gaat wat in de media allemaal wordt geschreven. Om te beginnen de generaliserende zin "wat een stel kneuzen daar in Maastricht". Daarmee geef je eigenlijk aan dat iedereen in Maastricht een kneus is en iedere supporter afzonderlijk de speler bedreigt. Los van het feit dat er bij lange nog niet eens vast staat dat hij daadwerkelijk bedreigd is. Immers, Schreurs heeft het via via gehoord.

Wat betreft de bedreigingen naar de trainer, dat is pertinent niet waar. Er zijn supporters persoonlijk bij hem thuis geweest en hebben met hem gepraat. In de verschillende media stond dat hij, zijn vrouw en zijn dochter werden bedreigd. Zijn vrouw gaf aan dat zij nooit bedreigd is geworden en dat ze niet eens een dochter hebben!

27 augustus 2014 om 13:47

Waren het niet de MVV supporters die probeerden het veld te bestormen nadat ze compleet afgingen tegen amateurs in de beker? Volgens mij moesten er toen toch wel wat mensen onder politiebegeleiding naar huis.

27 augustus 2014 om 13:57

Zoals Danny Schreurs zelf letterlijk zegt: "l1 stelletje sensatiezoekers".
Iemand heeft op het forum van MVV gezegd, dat wanneer Danny Schreurs de winnende goal maakt tegen Mvv, het hem niet zou verbazen dat het huis van hem in brand wordt gestoken.

Voor L1 wederom een mooie aanleiding om eens de sensatie te gaan zoeken en een ongenuanceerd nieuwsbericht hierover te plaatsen. Vervolgens nemen alle andere media het klakkeloos over.

Ook die hele situatie in Cuijck is door de L1 (lokale zender) ontzettend opgeblazen.

We zullen zondag zien wat er gebeurt! 3-2 voor roda zeg ik!!

Hier het bericht waardoor Danny dit waarschijnlijk heeft vernomen via via:

''tja Danny, volledig je eigen schuld dat je huis wordt bekogeld! Als je volgende week de winnende treffer scoord dan zou het me niks verbazen als je huis afbrand. Danny woont ook nog in een echter maastrichtse volkswijk, vandaar het voor hem extra moeilijk zal zijn''

Dat lijkt me toch wat anders dan dreigen zijn huis af te branden. Natuurlijk niet goed dat zijn huis is bekogeld met eieren, laat dat duidelijk zijn.

Deze idioten heb je natuurlijk bij iedere club, ook bij Roda, en zie ik het liefst voor altijd uit de straten van Nederland verbannen, want met zo weinig hersencellen ben je een gevaar voor de samenleving. Eigenlijk zou je er niet over moeten schrijven, want aandacht is één van de dingen die ze graag willen.
En als het ze echt om Danny gaat zouden ze misschien weer een paar mensen uit Maastricht zelf moeten bedreigen aangezien ze zijn contract hebben laten aflopen en daarna een dusdanig laag aanbod gedaan dat de keuze tussen hoger salaris en spelen in het drukste stadion van de JL met reële kans op promotie net iets aanlokkelijker is.

Alleen maar extra motivatie om het net te vinden! Zondag is gehaktdag! Met minder dan een overwinning nemen wij geen genoegen! Laat dat arrogante Sjengenvolk maar zien wie de trots van het zuiden is!

27 augustus 2014 om 12:28

Kunnen Eva en Wolfs niet even een kijkje nemen bij MVV (flikken) Maastricht

Het getuigt van weinig smaak en gebrekkige enquete om met verse levensmiddelen te gooien om ongenoegen te uiten. Het ware eleganter en charmanter geweest om de eieren als donatie te schenken aan een van de voedselbanken in Maastricht.

Schandalig dit. Snap niet dat supporters altijd te weten komen waar hij woont. Nu moet hij verplicht verhuizen denk ik. En zaterdag maar even bij iemand anders logeren.
Triest volk dat van Mvv. Echte relnichten die het al vaker bond hebben gemaakt. Kan die keer van vorig seizoen nog wel herinneren in de Beker bij die amateurclub Cuijck.
Bij AZ hebben ze ook een keer in de Beker toen het AZ stadion paar maanden oud was het uitvak gesloopt door de ramen in te slaan.

27 augustus 2014 om 12:55

Gast. Zei je dat ook toen die mafkees Esteban een rotschop gaf? Nooit generaliseren! Zijn altijd maar een paar idioten die dat doen.

27 augustus 2014 om 13:16

Volgens mij gaf Esteban de (rot)schop

27 augustus 2014 om 13:25

Generaliseren is wel makkelijk, in dat kader zou ik het grappig vinden dat een ajax supporter verwijst naar beker incidenten...

Overal en bij iedere club lopen idioten rond en het is jammer dat veel supportersvereniging hen rugdekking geven (zoals vak 040? die het allemaal wel mee vond vallen). Het liefst zou je deze mensen voor altijd uit stadions verbannen.

Laten we zondag nu maar hopen op een goede pot voetbal met winnend doelpunt van Schreurs, op zijn duits (er zullen toch wel spreekkoren over zijn) in de 93ste minuut.

27 augustus 2014 om 16:38

Ajax4cl

Dat een Ajacied ons uitmaakt voor relnichten.. ik viel bijna van me stoel af sorry.
Zal ik even een hele lijst maken van ongeregeldheden waar Ajax in betrokken is? Pyro show in de kuip, in Dresden, rellen in Glasgow en tegen Celtic thuis. Ik zal je de hele lijst besparen ..
Ook dat verhaal over AZ is echt dikke onzin.. alsof je met de blote vuist door dat glas komt.. wat een niveau hier!

Dat Danny niet meer met de kleine door Maastricht kan lopen is onzin, er zullen heus wel wat opmerkingen gemaakt worden, meer cynisch dan bedreigend.
Er zijn vaker Roda spelers te vinden hier op vrijdag of zaterdag avond, worden gewoon met rust gelaten. Maar nu er op het supporters-forum 1 verkeerde opmerking wordt geplaatst, komt sensatie media l1 weer in actie. Chapeau.. altijd het negatieve belichten en 100x uitvergroten.

Danny heeft inmiddels op facebook geschreven dat L1 (de media die dit bericht de wereld in heeft geholpen) sensatiezoekers zijn.

Terechte aangifte. Hoop dat hij zijn vrouw en kinderen tijdens de wedstrijd laat onderduiken en zelf een hattrick scoort.

Ik wacht op de volgende *update* waarin aangegeven wordt dat dit bericht pure sensatiezoekerij was van de Limburgse media. Schreurs geeft dit zelf aan op zijn facebook.

Inderdaad, ik hoop ook dat L1 plus alle andere media een rectificatie plaatsen.
Zoals Danny Schreurs zelf letterlijk zegt: "l1 stelletje sensatiezoekers"

Dit is precies wat ik eerder al aangaf omtrent de media. De eerste plaatst het en vervolgens nemen alle anderen het klakkeloos over, zonder enige vorm van bron controle. Hiermee zet vooral L1 de club MVV en haar supporters wederom in een kwaad daglicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
G. JoppenVerdediger21
X. LambrixVerdediger20
R. de BoerKeeper20
F. MayerVerdediger20
B. ReithVerdediger20
N. RöselerVerdediger20
T. van de PavertVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

8 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren