‘Ik ben zwaar teleurgesteld en boos, maar kan mezelf moeilijk opstellen’

Zaterdag, 16 augustus 2014 om 08:42Erik van Dam • Laatste update: 17:58

Marlon Pereira zit in een spagaat bij SC Cambuur-Leeuwarden. De 27-jarige verdediger was een jaar geleden clubloos en kreeg een verbintenis voor een jaar in Friesland. Hij deed het prima in de duels die hij mocht meedoen (twaalf stuks) en verdiende zodoende een nieuwe, tweejarige overeenkomst bij de club. De komst van Vytautas Andriuskevicius heeft het hem echter moeilijk gemaakt.

/

Nadat Martijn van der Laan naar FC Groningen transfereerde en Lucas Bijker naar het centrum verhuisde, rekende Pereira erop dat hij de vaste linksback zou worden. Ineens was daar echter de Litouwse verrassing genaamd Andriuskevicius. “Ik verwachtte dat die nieuwe jongen gehaald was voor een rol als centrale verdediger”, doet Pereira zijn verhaal in een interview met het Friesch Dagblad.

“Maar donderdag werd hij op de training als linksback uitgetest en begon er wat te dagen. Toen trainer Henk de Jong me bij zich riep, wist ik genoeg. Ik moet professioneel zijn en me niet te veel laten leiden door emoties, maar ik ben wel zwaar teleurgesteld. Boos. Ik heb geen begrip voor deze keuze, maar ben de baas niet. Ik kan moeilijk mezelf opstellen”, sipt Pereira. Vorig seizoen was hij afhankelijk van het wegvallen van Bijker en Wout Droste.

Nu moet hij hopen dat Andriuskevicius tegenvalt of dat trainer De Jong toch nog voor hem kiest. Wrang, aangezien Pereira hoopte veel minuten te kunnen maken. Hij liet ook een aanbod van Sparta Rotterdam schieten om die kant op te komen. Zijn vriendin en dochter wonen in de havenstad, op tien minuten van Het Kasteel. “Toch gaf de sportieve uitdaging de doorslag en ben ik bij Cambuur gebleven.”


Poll

Marlon Pereira is goed genoeg voor de basiself van SC Cambuur


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door jan1980)

Concurrentie heb je niet alleen bij topclubs maar zelfs bij Cambuur.erg zwak om zo te gaan zeuren helemaal omdat hij gewoon een aardig salaris zal ontvangen.

Als je daar niet tegen kan moet je maar in een zondagmiddag elftal gaan spelen bij de amateurs :D

16 augustus 2014 om 08:51

Helemaal mee eens. Deze jongen is niet geschikt voor het professionele voetbal. Zelfs Robben heeft niet de garantie op een basisplaats. Wat denkt deze meneer wel niet.

16 augustus 2014 om 09:31

Heel makkelijk gezegd!! Deze jongen zeurt nooit!!! Ideale speler om erbij te hebben.... hij heeft zijm contract verlengd met de voorwaarde dat hij een eerlijke kans krijgt!"afgelopen wedstrijd tegen twente speelde hij gewoon prima!!! Dat hij nu voor die vytas wordt ingeruild is het toch logisch dat hij zwaar teleurgeteld is ?? Hij zou immers een kans krijgen en die wordt hem weer door de neus geboord... als hij nou slecht speelt oke, maar dat is ook niet het geval... hij kon ook naar sparta gaan.. maar hij bleef omdat hij een kans zou krijgen.. lullig dus.... dus wat begrip zeg.. het zou pas erg zijn als hij het niet erg vond om wissel te staan!

16 augustus 2014 om 13:51

Zeurt nooit? Nou nu blijkbaar wel.

En een eerlijke kans? Die zal hij toch wel krijgen? Ook al komt er nu een concurrent? Een club als Cambuur wilt toch graag in de Eredivisie blijven? Dan moet je posities minimaal dubbel bezet hebben.

Matige verdediger. Zegt ook wat over zijn Mentaliteit , waarom speelt Bijker niet linksback? Goede moderne back. Hoop dat die Litouwer goed is voor ze.

16 augustus 2014 om 12:00

Dat staat in de tekst, Bijker is na het vertrek van Van der Laan naar het centrum verhuisd.

je hebt zelf je handtekening onder dat contract gezet, dus moet de schuld bij zichzelf zoeken..

Toch wel grappig, hij dacht dus dat Vytas voornde lcv kwam. Als dit zo was dan was Bijker doorgeschoven naar de back en had hij alsnog niet innde basis gestaan.

16 augustus 2014 om 10:12

Haha. Precies wat ik dacht!

Oh wat is deze jongen diep triest zeg.

Natuurlijk wil elke speler in de basis staan en is het teleurstellend als je daar niet in staat, maar om nou zo te gaan zeuren en zeiken in de media, scoor je bij niemand punten. Niet bij je trainer, niet bij je concurrent, en waarschijnlijk niet bij je medespelers.

Dus niet zeuren en extra hard je best doen op de trainingen en laat zien dat je op die manier beter bent dan die Let in plaats van in de media.

Om dit even te nuanceren:

Ik denk dat bijna alle spelers dit gevoel hebben als ze op de bank belanden. Alleen zijn de meeste spelers zo "slim" om dit zo naar buiten te brengen. Deze jongen verteld wat hij op zijn hart heeft. Slim is het misschien niet, maar wel eens leuk om zo te lezen.

Heb het gehele verhaal gelezen en miste daarin enige vorm van wilskracht of doorzettingsvermogen. Kom op man, train als een beest en laat elke dag zien dat je beter bent. Vechten en afzien ipv treuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
T. BoereAanvaller93
I. KallonAanvaller92
S. StevensKeeper90
A. BanguraVerdediger82
T. KissAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

34 jaar
0 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren