‘Door het duwen van de arbiter brak ik niet door in het nationale elftal’

Zaterdag, 9 augustus 2014 om 09:35Daniel Cabot Kerkdijk

Fernando maakte deze zomer voor een bedrag van vijftien miljoen euro de overstap van FC Porto naar Manchester City. Hoewel de 27-jarige Braziliaan als een van de beste defensieve middenvelders van dit moment wordt beschouwd, heeft hij geen enkele A-interland voor zijn vaderland achter zijn naam staan. De internationale loopbaan van Fernando werd in een vroegtijdig stadium verstoord.

/

In een wedstrijd van Brazilië Onder-20 tegen de leeftijdsgenoten van Chili, tijdens de Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschappen, viel Fernando namelijk een scheidsrechter aan. Hij duwde de leidsman tegen de grond en kreeg een rode kaart. Daar bleef het niet bij: de FIFA deelde de middenvelder een internationale schorsing van een jaar uit. Daardoor raakte Fernando uit beeld bij de bondscoaches en slaagde hij er niet in om de stap naar de A-selectie te maken.

“Ik was toen heel erg jong”, blikt Fernando terug. “Ik was meer een kind. En nu ben ik een man, dat is het verschil. Het incident zorgde ervoor dat ik niet doorbrak in het nationale elftal. Maar goed, ik heb er veel van geleerd. Nu probeer ik altijd rustig te zijn op het veld en mijd ik discussies met de arbiter. Een belangrijke les. Ik speelde toentertijd goed, was jeugdinternational, maar het incident zal mij altijd blijven achtervolgen. Ik denk niet dat het de enige reden is dat ik niet meer ben opgeroepen, maar goed, het was wel een heel belangrijke factor.”

Fernando hoopt op eerherstel. “Ik denk dat ik Manchester City kan gebruiken om in Brazilië meer op te vallen. Iedereen kijkt naar de Premier League en City doet altijd mee om de titel.” Fernando verkreeg onlangs ook de Portugese nationaliteit, maar hij mag alleen A-interlands voor zijn vaderland spelen. Dit omdat hij ten tijde van Brazilië Onder-20 niet over de Portugese nationaliteit beschikte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door silvacity)

Tjaah, is dom geweest, maar ik denk dat het inderdaad, zoals hij al aangeeft, niet de enige reden is.

Fernando verkreeg onlangs ook de Portugese nationaliteit, maar hij mag alleen A-interlands voor zijn vaderland spelen. Dit omdat hij ten tijde van Brazilië Onder-20 niet over de Portugese nationaliteit beschikte.

Ik kende deze regel niet..

9 augustus 2014 om 14:46

Hmm maar geld deze regel over heel de wereld? Aangezien dat Amrabat El Ahmadi etc. Ook voor de jeugd van nederland hebben gespeeld maar nu toch voor Marokko spelen.

9 augustus 2014 om 17:23

Lees dan goed wat er staat

Dat laatste zinnetje is toch een openbaring voor mij. Ik wist niet dat als je een officiële wedstrijd voor een jeugdteam speelt en je niet over een andere nationaliteit beschikt je dan niet voor andere landen uit mag komen.

Dus moet je je nu sportief in beeld spelen...

De wedstrijden die ik van hem heb gezien bij fc porto, en de pre season matches van city lijkt hij me zeker goed genoeg voor de Braziliaanse elftal. Maar dit is nou typisch een speler waarvan ze genoeg hebben je ziet tegenwoordig weinig/minder aanvallend braziliaanse talent als vroeger...

9 augustus 2014 om 10:24

Ik denk dat dat een beetje komt doordat ze nu in Brazilie ook op tactisch gebied meer getraind worden. Vroeger waren ze wat dat betreft erg vrij en was iedereen aanvaller en de slechtste aanvaller werd dan maar verdediger.

9 augustus 2014 om 18:18

Fernando is fantastisch. Verdedigend gezien zeker beter dan Fernandinho. Maar Fernandinho heeft meer loopvermogen en heeft naar mijn mening een betere dribbel en techniek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Chelsea108
4.Everton106
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller41
Ferran TorresAanvaller42
R. MahrezAanvaller31
N. AkéVerdediger10
João CanceloVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

0 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren