‘Van Geel vliegt naar Portugal voor onderhandelingen over Oliveira’

Vrijdag, 8 augustus 2014 om 19:10Gijs Freriks • Laatste update: 13:16

Martin van Geel is volgens O Jogo naar Portugal gereisd om met Benfica te onderhandelen over Nélson Oliveira. De technisch directeur zou inmiddels op de luchthaven van Faro zijn geland. Het is onduidelijk of hij de 23-jarige Oliveira wil kopen of huren.

/

Oliveira speelt sinds 2003 voor Benfica en had destijds ook de overstap kunnen maken naar onder meer Chelsea. Hij werd lang gezien als de toekomstige spits van de nationale ploeg, maar is nog altijd niet definitief doorgebroken in Lissabon en is voorlopig niet verder gekomen dan veertien interlands. Op het EK van 2012 in Polen en Oekraïne deed Oliveira nog drie wedstrijden mee, maar hierin wist hij niet te scoren voor zijn land.

Oliveira, die in 2012 nog de Globos de Ouro won voor de ‘beste nieuwkomer’ op sportgebied in Portugal, werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan Stade Rennes en Deportivo La Coruña. Eerder stalde Benfica hem bij Paços Ferreira en Rio Ave. Feyenoord ziet in Oliveira vermoedelijk de beoogde opvolger van Graziano Pellè. Eerder werden de namen van Duván Zapata, John Guidetti, Jelle Vossen en Bas Dost genoemd.


Poll

Zou Nélson Oliveira een goede spits voor Feyenoord zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door xajacfa)

De luchthaven van Faro??? Waarom vliegt 'ie niet gewoon naar Lissabon?

8 augustus 2014 om 19:33

Ff een fissa in albufeyenoord mee pakken denk ik.

9 augustus 2014 om 00:21

Benfica heeftbijna iedereen al verkocht....... als ze hem ook nog laten gaan zegt dat genoeg over het niveau van deze speler.... geen topper dus.

9 augustus 2014 om 18:33

Tuurlijk joh als Feyenoord hem wilt is het geen topper maar owe als je zoiets zegt over een mogelijke ajaxankoop dan heb je geen verstand hé.
Top speler speelt niet voor niks bij Benfica.
Nee Eto ken er wel weer wat van man die gozer is zo oud dat ie met een stok moet lopen.

10 augustus 2014 om 00:43

joh even los van de club van je voorkeur als etoo zou komen is het natuurlijk wel goed voor de eredivisie. En na 3 goals tegen 010 vraag ik je wel opnieuw of hij een stok nodig had.....

Zou ook een geweldige spits zijn voor Feyenoord. Maar net zoals Dost etc. lijkt ook deze speler niet haalbaar voor feyenoord. Heel misschien dat een huur nog lukt, maar kopen lijkt mij van niet. Mocht het toch zo zijn. Geweldige spits met nog groeimogelijkheid. Zou een topaankoop zijn.

8 augustus 2014 om 19:56

Dost is niet haalbaar omdat Wolfsburg hem laat gaan als ze een vervanger hebben....

8 augustus 2014 om 20:17

Haha ik moet altijd lachen om reacties van deze speler is niet haalbaar etc.. wat denk je nou zelf dat een van Geel geen research doet of een speler haalbaar is of niet? laat staan er naar toe vliegen

8 augustus 2014 om 20:59

Diezelfde van Geel had Dost al een jaar als opvolger van Pelle op z'n lijst staan en als het eindelijk zover is wordt hij ineens verrast door het salaris van Dost. Ehm, research?!

8 augustus 2014 om 21:06

Lees de reactie is boven mij dus wat nou salaris? dat is de grootste kulargument wat er is. Als je niks weet zeg dan ook niks aub.

8 augustus 2014 om 23:22

Op huurbasis zeker haalbaar en tactisch bijscholen.

Moet het weer zo goedkoop mogelijk van van Geel? Wat moet je nou weer met zo'n spits? Als hij niet eens potten kan breken in Portugal en Frankrijk, wat moet hij dan bij Feyenoord?

Koop Vossen gewoon man. 5 miljoen, klaar! Spreekt Nederlands. Kent de Nederlandse competitie..

Waarom een Portugees?

8 augustus 2014 om 19:21

beetje domme opmerking vind je niet..?
"als hij niet eens potten kan breken in Portugal en Frankrijk, wat moet hij dan bij Feyenoord? "

8 augustus 2014 om 19:44

Okay en Pelle presteerde wel goed bij AZ en Parma?

8 augustus 2014 om 19:26

Ben je nu serieus? De Portugese en Franse competitie zijn beide sterker dan de Nederlandse.

8 augustus 2014 om 19:52

Misschien iets sterker al vraag ik me af hoeveel sterker. Porto Benfica Monaco en PSG zijn sterker, de rest wordt ook in de Eredivisie geen kampioen.

8 augustus 2014 om 19:52

Franse ja, Portugese nee... wel de topclubs, niet de gehele competitie.

8 augustus 2014 om 20:38

Marseille en lyon zijn op dit moment ook gewoon beter hoor

8 augustus 2014 om 20:45

Lyon marseille lille en saint-ettiene zijn echt beter dan ajax psv en feyenoord . Maar ja iedereen overschat het nederlandse voetbal ..

8 augustus 2014 om 21:08

Ajax is zeker wel beter kijk naar afgelopen jaren champions league!!!!

8 augustus 2014 om 19:34

Pelle kon het niet in de Nederlandse en Italiaanse competitie en werd uiteindelijk ook een succes dus zegt allemaal helemaal niets.

8 augustus 2014 om 19:46

Hij kon het ook niet in de serie b

8 augustus 2014 om 19:36

Want Pelle was natuurlijk iemand die potten brak in elke competitie....

8 augustus 2014 om 19:52

Omdat Pelle het heeft laten zien, moeten we nu alle buitenlandse spitsen met Pelle vergelijken?

8 augustus 2014 om 20:02

nee, Fcda nee zeker niet.. maar spitsen en ook andere spelers worden hier en zeker die van Feyenoord afgezeken voordat diegene 1 enkele minuut in het eerste van de Rotterdammers hebben gespeeld daar gaat het om.

8 augustus 2014 om 20:33

Geef mij maar Vossen. Wedden dat niemand zijn komst afzeikt. Dost ook niet, meer op v Geel omdat het zolang moet duren.

8 augustus 2014 om 20:14

Oke. Wat hebben de volgende spitsen gemeen? Pelle, Finnboganson en Bulykin. Well, mislukt in andere competities en succesvol in de Eredivisie. Dus ik zie niet in dat ook Nelson Oliviera een succes kan worden. Daarnaast schat ik de kans zelfs hoger in al de eerder genoemde op voorhand.

8 augustus 2014 om 22:12

hij moet 7 miljoen kosten, lijkt me een beetje veel geld als je nog maar iets van 6 te besteden heb.

9 augustus 2014 om 02:36

Hebben 1,1 miljoen extra na de transfer van mokotjo en de uitbetaling van de fifa voor de wk spelers!

9 augustus 2014 om 09:54

Je en om dat 7 miljoen van de 7,1 miljoen op te maken aan alleen een spits waarvan we niet eens weten wat hij gaat kunnen brengen, terwijl we ook nog versterking op andere posities zouden kunnen gebruiken is nog steeds onverantwoord.

misschien een goedkopere vlucht. zou me niets verbazen bij Feyenoord,,,,

8 augustus 2014 om 19:24

Haha als ie naar Ajax was gekomen had je waarschijnlijk gezegd dat je niet moet oordelen op basis van cijfers.. Volgens mij loopt er bij jullie ook zo'n topspits die het in Duitsland zo geweldig deed nietwaar? Milik? Haha nee dat is natuurlijk een groeibriljant..

8 augustus 2014 om 19:51

inderdaad en dan gebruiken ze het excuus dat hij 'meer' op 10 heeft gespeeld wat helemaal onzin is. Oliveira is trouwens wel een goede spits voor Feyenoord denk ik. lang, sterk, best snel.

8 augustus 2014 om 20:00

En als een psv'er of wie dan ook had gereageerd in plaats van een Ajacied had jij niet zo kinderachtig hoeven reageren. Milik heeft hier niets mee te maken en volgens mij zijn er ook vrij weinig Ajacieden die Milik een echte groeibriljant vinden. Beetje kansloze reactie van je. On: Als Feijenoord deze jongen kan kopen of een optie tot koop kan bedingen dan zou ik het zeker doen. Een spits weer huren heeft weinig zin lijkt me

Het is een risico om deze speler te kopen , als Feyenoord dat wil doen. Maar met Pellé was het ook een risico, dus eigenlijk weet je het nooit zeker.

Inderdaad, matige spits qua statistieken, geeft geen garantie om te slagen.

Gelukkig was dit bij Guidetti en Pelle niet het geval..

Ik kan me voorstellen dat er weer kritiek zal ontstaan echter dit is echt wel een heel bijzondere speler! Ja hij heeft het niet gered bij Benfica en scoorde er maar 8 in Frankrijk.. Echter ligt het nivo daar ook een stukje hoger, zal me niets verbazen als dit de volgende gouden spits van Feyenoord wordt .. Voor alle negatievelingen Guidetti en Pelle hadden ook geen geweldige cijfers voordat ze naar Feyenoord kwamen..

Niet teveel geld willen uitgeven maar wel persoonlijk overal heen vliegen. Kan het geld beter uitgeven aan de juiste zaken mijnheer van Geel

Ach, wat een gerucht. Van Geel is gespot op zestienhoven en heeft een vlucht naar Portugal geboekt. Dan gaan we er namen bij verzinnen! Wie zegt dat ie niet aanschuift voor de verkoop van Clasie aan Porto? Dat ligt het meest voor de hand.. Volgens mij word er nu in de media gewoon gezocht naar een Portugese spits om die te linken aan Feyenoord.. Ik ben benieuwd of ik ernaast zit..

8 augustus 2014 om 19:47

Dat zou pas onlogisch zijn, vind je ook niet? Je gaat toch niet naar de kopende club toe, dat doe je hooguit alleen als je echt van iemand af wil. Aangezien er al vaak genoeg is gezegd dat Clasie niet beschikbaar is voor verkoop, zal van Geel niet zelf naar de kopende club toe gaan. Als Porto Clasie wil hebben, komen ze maar naar het kantoor van van Geel toe.

Van Geel lijkt toch weer een beetje terug te vallen waar het bij zijn vorige clubs ook niet altijd even lekker ging. Het is een prima onderhandelaar in verkopen van spelers en zonder budget is hij ook altijd heel verantwoordelijk bezig. Zie Feijenoord in zijn begin tijd, Roda en ook in het begin bij AZ. Ik hbe bij hem alleen altijd het idee, dat zodra er geld bij komt kijken voor het kopen van spelers, dat hij soms totaal niet weet hoe en waar dat te investeren en om dan met een C-garnituur aan te komen.

8 augustus 2014 om 19:34

Een spits die een prijs pakte voor grootste belofte ( 2 jaar geleden ) en die ook international is is in jou ogen van de C categorie ?? Gelukkig lopen er in de eredivisie alleen maar verdedigers en aanvallers van de buiten categorie hahaha , kijk eens naar wat beelden van deze jongen die slechts 23 is en in Nederland zou kunnen uitgroeien tot een sensatie.. Ja ja dat durf ik te voorspellen.. De Eredivisie is een mooie competitie voor deze jongen om vertrouwen te tanken en dan gaat deze jongen helemaal los!!

8 augustus 2014 om 19:44

Misschien niet helemaal duidelijk verwoordt. Ik bedoel niet an sich met het aantrekken van deze speler. Het is meer in zijn algemeniteit met van Geel dat zodra hij iets te besteden heeft, hij soms niet echt lijkt te weten wat hij precies wilt. En ja ik weet dat hij als grootste belofte is uitgeroepen 2 jaar geleden. Alleen helaas maakt niet iedereen zijn belofte waar uiteindelijk. Hoeveel spelers werden er in het verleden wel niet als uitzonderlijk talent beschouwd en hebben het uiteindelijk niet gemaakt? Tuurlijk is die jongen nog jong en kan hij nog groeien. Maar in mijn ogen is Feijenoord meer gebaat bij een speler die zich toch iets meer bewezen heeft de afgelopen tijd. We hebben de laatste wedstrijden allemaal kunnen zien dat er een directe versterking als spits bij dient te komen. Uiteraard al mocht deze speler komen verdient hij het voordeel van de twijfel, maar of het Feijenoord op korte termijn helpt, durf ik zeker niet stellen op dit moment.

8 augustus 2014 om 20:55

Welke spits die voldoet aan jouw omschrijving is voor max 5 miljoen op te halen en wil naar Feyenoord komen voor maximaal 1,2 miljoen bruto salaris? Ik kan ze zo niet noemen hoor...

Al die betweters weer hier. Het zegt mij niks dat hij in Portugal en Frankrijk niet aan de lopende band scoort. Wie doet dat wel?! O ja, ene Zlatan. Als je bij Feyenoord in de spits staat en je kan overweg met de bal (even heel simpel gezegd) dan maak je er met wat geluk 25 en zonder veel problemen 20. Je speelt tegen spelers als Jordy Buijs notabene.

Laten we nou gewoon de voetballer Oliveira onder de loep nemen. Dan zie je een lange, sterke, redelijk snelle spits met als handelsmerk het uit de rug weglopen van de defensie. Laat die nou ook nog eens goed aan de bal zijn. Hij heeft dus baat bij een goede passer. Is Immers dat? Nee. Kan Vilhena dat? Ja. Moeten we Ziyech halen? Zou geen overbodige luxe zijn.

Geen idee wat hij moet kosten, maar we weten inmiddels dat Vossen te duur is, Zapata onhaalbaar, Guidetti een te grote gok en Bas Dost een gebed zonder einde.

Hup V Geel. Haal die vent binnen.

8 augustus 2014 om 19:59

Moeten we Ziyech halen? Nee. We hebben toch ook nog Sleegers en Karsdorp lopen? Daarnaast hebben we Vilhena op die positie. Als je nu Ziyech gaat halen voor 3/4/5 miljoen, moet je hem gaan opstellen. Feyenoord kan het nu niet maken om dat geld uit te geven voor een bankzitter. Welk talent uit onze eigen opleiding wil je daarvoor aan de kant zetten? Vilhena, Sleegers, Karsdorp, Slabbekoorn of Schuurman? Ziyech is gewoon totaal overbodig en veel en veel te duur om als back up te halen. Dat geld kunnen we beter steken in een extra verdediger bijvoorbeeld.

"drukke martin" komt uiteindelijk met guidetti op de proppen.dat is de enigste die wil.

8 augustus 2014 om 19:47

Ja Guidetti is de verlosser? Hij heeft er helemaal niks van gebakken de laatste 2 jaar maar dat geeft niks, het is gewoon een te groot risico.. Ik zou ook graag de Guidetti van toen hier weer willen zien schitteren, echter Guidetti is niet meer de Guidetti die hij was, en of ie dat weer wordt dat is maar de vraag.. Ik zeg Oliveira zou mooi zijn maar ja ook dit is een gerucht al hoop ik dat ik morgen lees dat ze hem binnen hebben.

Van Geel werkt iig flink aan zn voorraad airmiles......

9 augustus 2014 om 11:58

Duidelijk is in elk geval dat een TD met vliegangst niet gaat werken..

Weet ook niet meer op wie we nu ons geld moeten zetten.
Maar heb Oliver zien spelen en het was positief wat ik zag.
Is technisch goed onderlegd, blijft koelbloedig voor de goal en speelt makkelijk zijn tegenstander(s) uit.

Ik zeg: we zien wek wie gaat komen want heb geen zin meer om naar een speler uit te kijken om vervolgens de volgende dag te lezen dat ze er niet uit komen.

Melvin Platje is ook beschikbaar

Als je ziet waar deze verlosser aan uitgeleend is dat gaat dit hem ook niet worden

Is Charisteas niet beschikbaar?

8 augustus 2014 om 20:46

Dat is een goede. Is nog geen 40 ook en heeft dus ervaring. Vindtt van Geel belangrijk namelijk

Guidetti zijn lijst was slecht, Pelle zijn lijst was slecht, maar het blijft geen schot in de roos.

Deze jongen presteert heel matig, zoek een spits die ze er wel in legt!

106 wedstrijden -16 doelpunten dat is ongeveer 1 op 6..............

2013/2014stade Rennes8
2012/2013deportivo La C 4
2011/2012benfica0
2010/2011paços Ferreira4
2009/2010rio Ave0

Hij heeft zelfs meer gele kaarten dan goals gemaakt, 19!
Hier ga je toch geen geld voor betalen?!

8 augustus 2014 om 22:05

Als ze hem kunnen huren met een mooie optie tot koop zou ik de gok nog wel willen wagen. Maar inderdaad, zijn cijfers zijn niet Florissant....

8 augustus 2014 om 22:14

Er is eindelijk wat geld, wat niet betekend dat het allemaal op moet, maar het is nu 2x goed gegaan met een spits die waardeloze lijst had.

Als je wil gokken koop dan Guidetti of Vossen als die gasten zijn ook nog jong en hebben het al eens laten zien.
Hier zal niemand over klagen als ze er per ongeluk niet 20+ inschieten.
De gok op een spits met weer een matige lijst vind ik te groot.

8 augustus 2014 om 22:23

Exact, er mag best wat geinvesteerd worden in een spits met een staat van dienst. Het geluk van Martin van Geel houdt een keertje op. Bij Guidetti denk ik dat we het met name moeten laten afhangen van zijn medische keuring. Die blessure heeft hem in ieder geval niet geholpen en ik zou niet het risico willen lopen om over 2 jaar met een onverkoopbare chronisch geblesseerde spits te zitten. Vossen lijkt me een goede optie, ook omdat hij Nederlands spreekt! Dat scheelt toch in de communicatie daar voorin. Echter als van Geel een gunstige huurdeal voor deze oliveira kan regelen wil ik hem best een kans geven. Huren met een optie tot koop zou ideal zijn, maar ik betwijfel of Benfica daar mee akkoord zou gaan.

8 augustus 2014 om 23:49

Ik denk dat het virus een dekmantel is van de geruchten die er toentertijd de ronde gingen over Guidetti en dat daarom Feyenoord de gok niet durft te wagen. Het gerucht staat ook gelijk aan 2 jaar geen voetbal.

Het liefst zou ik Zapata zien komen, maar de kans daarop is max. 1%. Carlos Strandberg zou ook een voltreffer kunnen zijn. Dortmund is niet rondgekomen met BK Häcken. Oliviera zou een goed alternatief kunnen zijn, met Te Vrede en/of Manu ga je het niet redden. Het liefst huur met optie tot koop, dan loop je weinig risico. De prijs voor Oliviera is nu het laagst (onder marktwaarde) en na 2 goede seizoenen ligt zijn prijs ruim boven marktwaarde (zie verhaal Pelle).

9 augustus 2014 om 06:40

Op dit moment lijkt Zapata de man te zijn met de beste statistieken, in ieder geval als we kijken naar afgelopen seizoen. Toch een redelijk aantal goals in een geode competitie. Maar zoals je zegt, is er echt een minieme kans dat die komt.

Strandberg ken ik niet, ik heb de naam ook nog niet voorbij horen komen? Wat voor type spits is het?

Te Vrede en Manu gaan feyenoord in ieder geval geen kampioen maken. Manu komt met zijn snelheid het best tot zijn recht opde flank denk ik en Te Vrede is gewoon een prima spits voor de breedte. niets meer, maar ook zeker niets minder. Als Te vrede iest beter een bal vast kon houden, dan kan hij een hele geode "kapstok" worden voor lastige wedstrijden.

Hopelijk komt van Geel gauw met een waardige opvolger voor Pelle op de proppen!

Wat een gezeur over die statistieken.

Luuk de Jong scoorde in 36 wedstrijden voor Gladbach 6 doelpunten en voor Newcastle in 12 wedstrijden 0. In de Eredivisie scoorde hij er 25 in een seizoen. Sanharib Malki scoorde in de Eredivisie in 64 wedstrijden voor Roda 42 keer, in Turkije maakte hij er in 32 wedstrijden 6 en in Griekenland voor Panthrakikos 1 in 13 wedstrijden. Bjorn Vleminckx maakte er voor Club Brugge 9 in 46 wedstrijden maar voor NEC 31 in 63 wedstrijden. Bas Dost scoorde in een seizoen maar liefst 32 goals in 34 wedstrijden voor Heerenveen en maakte er bij Wolfsburg tot nu 12 in 41 wedstrijden.

Leg de Eredivisie statistieken van Marcus Berg, Alfred Finnbogasson, Graziano Pelle, Mounir El Hamdaoui, Mateja Kezman, Nikos Machlas, Jozy Altidore, Bryan Ruiz, Daniel Pranjic, Blaise n'kufo en Dimitry Bulykin maar eens naast hun stats in sterkere competities en je weet dat Nelson Oliveira misschien wel eens heel goed zou kunnen uitpakking in de Eredivisie. Als een speler van net 23 in een Potugese of Franse competitie vaker dan 10 keert scoort is hij ook onhaalbaar voor een Nederlandse club.

Ik hoop echt dat het Feyenoord Lukt om hem vast te leggen.

8 augustus 2014 om 23:43

Duimpje omhoog, Feyenoord doet hier denk ik wel goed aan heeft toch in sterkere competities doelpunten gemaakt zal bij Feyenoord ook meer kansen krijgen en dan heb je het nog niets eens over de spitsen trainers van Feyenoord die schijnbaar ook niet de minste zijn.

Lang verhaal kort ik denk dat dit een typische spits is die wel bij Feyenoord zou passen hij is nog jong dus je kan hem her en daar nog wat verbeteren.

Die man heeft flink wat airmiles gespaard..word nu wel tijd dag hij spits koopt..allee. Met te vrede ga je het niet redden

9 augustus 2014 om 00:53

De kwaliteit die hij zoekt is nu gewoon nog niet haalbaar. De clubs waar ze spelen wachten nog om te kijken of er andere clubs meer bieden.

Ben wel blij dat van Geel op zoek is naar echte kwaliteitinjecties. Zapata, Dost en Oliveira zijn toppers in de eredivisie. Ze kosten dan wel behoorlijk veel maar je kunt beter 6/7 miljoen uitgeven aan zo'n spits dan dat je 3/4 miljoen uitgeeft aan een net-niet spits.

Heb een goed gevoel bij deze spits, net zoals ik bij Pelle niet gelijk alleen het negatieve in zag, ook al werd ik scheef aangekeken door vrienden haha!
Talent heeft deze jongen wel, al zou je op basis van statistieken niet zeggen dat hij de verlosser is voor het nieuwe seizoen. De eredivisie met de verdedigers die er rond lopen is gewoon relatief makkelijk voor een wat sterkere spits.

Off; Met Fifa haalde ik hem toevallig ook altijd als vervanger van Pelle..

Van Geel had beter gewoon 10 tot 20 miljoen meer uit de transfers kunnen halen, dan was Bas Dost nu al lang gekocht en ook nog eens miljoenen op de bankrekening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren