‘Feyenoord-doelwit’ stuurt aan op vertrek: ‘Volgende week een oplossing’

Vrijdag, 8 augustus 2014 om 08:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:42

/

Jelle Vossen heeft geen trek in een langer verblijf bij Racing Genk. De aanvaller, die de voorbije weken genoemd wordt als mogelijke nieuwe spits van Feyenoord, wil vertrekken en ook de naderende aanstelling van Franky Vercauteren als nieuwe hoofdtrainer brengt hem niet op andere gedachten.

Vossen, 25 jaar, hoopt dat er snel duidelijkheid komt over zijn toekomst. “Er moet volgende week een oplossing uit de bus komen”, vertelt de aanvaller aan diverse Belgische media. “De eventuele komst van Vercauteren verandert voor mij niets. Zijn terugkeer zou een goede zaak zijn voor de club, maar ik wil vertrekken. Ik heb nood aan een nieuwe uitdaging.” Feyenoord had naar verluidt drie miljoen euro over voor de aanvaller, die echter lijdzaam toeziet hoe de Genkies het dubbele vragen.

Vossen maakt deel uit van de selectie voor het competitieduel met Lokeren. Of dat zijn laatste duel voor de club wordt, weet hij niet. "De transferperiode duurt nog drie weken. We zullen zien. Maar ik zal wel alles geven, voor de fans. De ploeg heeft een goed resultaat nodig en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen." Vossen heeft nog een contract voor twee seizoenen.


Poll

Denk jij dat Jelle Vossen deze zomer bij Racing Genk vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door stefzz11)

Tja, als zelfs Vossen daar al weg wil, dan weet je wel dat het schip zinkende is bij Genk. Dat wordt weer helemaal niks dit jaar.

Feyenoord leg 5 miljoen neer en een 4 jarig contract en klaar ben je. Spreekt de taal en kan zich makkelijk integreren in de groep. Heeft een aardige cv qua goals. Met de aanvoer van Bilal en boetius zal hij er in de eredivisie ook gewoon 25 inschieten. Verder nog ayoub hateboer en boer aantrekken. Clasie voor een zak geld verkopen en immers weg laten vliegen naar een first division clubje.

Boer
Hateboer beek kongolo woudenberg
Karsdorp vilhena ayoub
Bilal vossen boetius

8 augustus 2014 om 09:05

Groningen laat Hateboer niet gaan. Daarnaast heb je hem niet meer nodig. Eerder een linksback.

Daarnaast is het niet realistisch dat Feyenoord Clasie én Immers laten gaan.

8 augustus 2014 om 09:09

Ik mag hopen dat ze Immers wel laten gaan. Wat een dramatische voetballer is het.

8 augustus 2014 om 09:46

Immers heeft er een aantal sterke seizoenen opzitten bij Feyenoord hoor. Speelde afgelopen seizoen erg sterk en qua statistieken een van de beste 10s van de Eredivisie. Immers moet gewoon een linie terug zodat Vilhena op zijn natuurlijke positie kan spelen, zal veel doen voor de groei van die jongen.

8 augustus 2014 om 10:10

Voor Immers zijn doen is het sterk, met alle respect is het niet het niveau wat wij achterna streven. Werkt ontzettend hard en zit vaak kort op tegenstanders, maar technisch gezien moet er een betere op 10. Mis die flair van Immers om een mannetje te passeren, waardoor je in een overtal situatie komt. Vind het meer een speler die op 10 moet als het niet loopt en Feyenoord achter staat, dan kan je op z,n Haags gaan rauzen

8 augustus 2014 om 11:26

@greenberry
Donder toch op. Als Immers nu zn waarde nog niet voor je bewezen heeft heb je gewoon oogkleppen op. Immers staat niet op nummer 10 om zijn fluwelen balbehandeling, maar omdat hij aanvallen van tegenstanders ontzettend goed kan ontregelen. Heb je wel gekeken de afgelopen twee jaar? Die vent zet heel goed druk, heeft een goede passing en is gevaarlijk bij aanvallen(afronding laat te wensen over, evenals zijn balbehandeling). Heeft niet voor niets de zilveren schoen gewonnen afgelopen jaar omdat de Knvb graag wou dat Blind de gouden schoen won (laatste wedstrijd belabberd gespeeld, tegengoal zijn schuld, maar toch een 7). In een systeem zonder Pelle lekker box-to-box laten spelen en Vilhena op 10 zetten.

Word een beetje moe van mensen die ooit hebben besloten dat Immers niet goed genoeg is en daar aan blijven vasthouden...

8 augustus 2014 om 12:40

@feye88

Goed onderbouwde reactie. Ik zie ook dat veel Feyenoordsupporters alleen maar kijken wat Immers in aanvallend opzicht betekend (wat ook niet slecht is), maar qua verdedigend niveau voor een nummer 10 is hij eigenlijk de eredivisie al ontgroeid. Voor de tegenpartij een hele vervelende stoorzender in de opbouw.
Ook is het een kilometervreter, ik durf zelfs te beweren dat door hem de spits van Feyenoord zo makkelijk goals maakt omdat hij zo veel ruimte creëert.

Enne.. Over je laatste opmerking over Blind, beetje jammer man. Daar laat je je echt kennen. Of denk je echt dat er complottheorieën over dat soort dingen gaande zijn?

8 augustus 2014 om 12:52

@88 feye

Jij draait nu de rol van een nummer 10 om; je complimenteert hem met zijn vverdedigende werk en bekritiseert zijn balbehandeling en afronding.

Mijn inziens moet dat toch echt andersom zijn.

Ben het trouwens wel met je hoofdpunt eens hoor, dat Immers meer heeft betekend voor Feyenoord dan dat menig persoon denkt.

8 augustus 2014 om 09:25

Utrecht zal Ayoub ook niet meer laten gaan. Dan hadden ze eerder moeten handelen, nu gaat er niemand meer weg zo vroeg voor de start van de competitie.
En als ze hem wel willen, zullen ze boven de 2 miljoen moeten bieden.. Zie ik Feyenoord niet doen.

8 augustus 2014 om 09:47

Waarom niet? Ze hebben nog zo'n 7 miljoen te besteden en als ze Vossen voor een zacht prijsje weten te halen. Zeker als Vormer deze zomer nog vertrekt zie ik Feyenoord wel Ayoub halen deze zomer.

8 augustus 2014 om 10:04

Utrecht heeft de selectie nu helemaal rond, er zal niemand meer bijkomen maar ook zeker niet vertrekken.
Dat is voor Utrecht gewoon niet ideaal.
Dus als iemand een speler van Utrecht wil kopen, zullen ze al gauw 1 tot anderhalf miljoen meer moeten betalen dan 2 weken terug. Dat is niet marktconform, en dus zal Feyenoord daar nooit haar geld aan besteden. Zeker niet gezien (gedwongen) beleid van de afgelopen jaren.

Ayoub heeft nog een 2-jarig contract en wordt gezien als 1 van de grootste talenten die we momenteel bezitten in de selectie.

8 augustus 2014 om 09:43

Hateboer hebben ze niet meer nodig, ze hebben Wilshire vastgelegd. En waarom zou je Boer willen halen als Feyenoord net een nieuwe keeper heeft gekocht? Sorry, maar met dit elftal wat je daar hebt staan gaan we de top 5 niet halen.

8 augustus 2014 om 10:45

Mochten ze willen dat ze Wilshire hadden vastgelegd
Scheelt maar 1 letter maar wel een hele boel geld, het is Wilkshire, een hele goede rechtsback

8 augustus 2014 om 11:33

Haha true. Maar denk dat jij ook een klein foutje maakt, want het is Wilshere en niet Wilshire

8 augustus 2014 om 14:28

Boer!? Jij ziet ze ook vliegrn of niet? Ze hebben Hahn van dordrecht deze zomer nog als keeper gehaald, dan ga je Boer toch niet halen..

Volgende week is nog te vroeg voor v Geel. Hij moet nog 3 weken wachten. Het is dan pas tenslotte 31 augustus..

Feyenoord heeft toch geen interesse in Vossen? Toch alleen Dost, Guidetti en Zapata staan in de belangstelling? Vossen is direct speel klaar, snap niet waarom Feyenoord hem niet wilt..

8 augustus 2014 om 09:12

Feyenoord wilt hem wel.....maar alleen voor 3 miljoen.
Ik vind Vossen beter dan Dost. Beide kunnen niet meevoetballen, maar Vossen is wel een echte killer. Dost kan alleen koppen. Met Bilal en Boetius moet je echter niet van kopballen hebben.

8 augustus 2014 om 09:17

Waarom alleen 3 miljoen? Dat is toch logisch dat Genk dat niet accepteert? Bied gewoon 5 miljoen. Dan heb je hem waarschijnlijk wel binnen. Desnoods met een prestatie bonus.

Feyenoord zit gewoon te wachten op een koopje in de laatste dagen. Kansloos als je het mij vraagt.

8 augustus 2014 om 09:18

Feyenoord had wel intresse in Vossen en heeft al een keer 3 milj geboden.
Echter wil Genk 6 hebben volgens mij dus na onderhandelingen misschien 5?

Echter na de eerste nee is MvG weer op 2 onhaalbare gaan wedden en moet nu dus eigenlijk weer de stap naar Vossen maken.
Wat je zegt spreek de taal en is fit.

Na Vossen nog een linksback en je kan hegt seizoen in.

Wuilkshire van Beek Kongolo Nieuwe

Clasie Immers Vihenna

Bilal Vossen Boetius

Denk dat je hiermee prima kan mee doen

8 augustus 2014 om 09:22

Inderdaad. Een betere optie als Guidetti als je het mij vraagt. Guidetti heeft daarentegen ook nog een hoger salaris.

Een goede linksback is wel moeilijk. Zie zo snel geen optie?

Dost en Zapata hoeven van mij niet als je Vossen voor 5 miljoen kan binnen halen.

8 augustus 2014 om 09:43

Ik hoop dat Woudenberg doorbreekt op de lb positie.

Goed nieuws voor Feyenoord. Dit maakt zijn komst misschien wat haalbaarder. Die 6 miljoen die ze eerder vroegen is absurd.

3 miljoen is wel wat weinig voor een vlot scorende spits. 4 miljoen zou ik wel ok vinden, maar dat hebben andere clubs recent al op tafel willen leggen. Hij zal wel rond de 5 miljoen buiten gaan.

Feyenoord is een leuke club, maar de stap van Genk naar daar is relatief klein. Maar goed, da's zijn keuze natuurlijk. Hij wou zelfs in Engelse 2de klasse gaan ballen, zo doende...

Vossen is het slachtoffer geworden van zijn trouwheid aan de club. Ik vind het jammer dat Genk zo moeilijk doet. Nu dat Genk het minder doet zullen er niet veel aanbiedingen zijn. Hij heeft zijn kans gemist, want ik ben er zeker van dat hij een jaar of 2 geleden zeker naar een grotere competitie kon.

Deze jongen is misschien iets te lang in België gebleven.

8 augustus 2014 om 09:58

Mja, hij heeft toch ook al wel een paar interlands met België op zijn naam (waar hij meestal wel als invaller fungeerde, maar soit). Het is eigenlijk jammer voor hem dat dit net het jaar van het WK was en dat hij niet bij de WK-selectie zat. Als ze Origi niet uit de hoge hoed hadden getoverd, dan had Wilmots hem denk ik wel meegenomen naar Brazilië.

8 augustus 2014 om 10:02

Mja, Genk is altijd al een club geweest die moeilijk doet wanneer spelers willen vertrekken.

Denk maar aan Defour, Bolat, Courtois, Benteke, Casteels en zo veel anderen

Het is echt niet toevallig dat ze een reeks spelers hebben gehad die met de Wet van 78 (een wet waardoor een speler spotgoedkoop weg kan) dreigen en dat zelfs effectief hebben gedaan. .

Ook het recente 'arrest Dahmane' is weer eens een Genk productie.

Is zo'n typische club die steeds het onderste uit de kan wil, zelden meewerkt met de speler, de eigen portemonnee vooropstelt en spelers gewoon als een soort commodity zit te beschouwen.

Hoeveel spelers daar met 'zever' zijn vertrokken, het is niet meer te tellen.

Mocht ik voetballer geweest zijn, ik zou nooit voor zo'n club hebben willen spelen.

8 augustus 2014 om 12:11

Wat een domme opmerking. Bij Courtois,benteke en Casteeld werd er helemaal niet moeilijk gedaan. Bolat en Defour was voor een rechtstreekse concurrent. Normaal dat je je dan minder opstelt. Genk heeft altijd het etiquette van een sympathieke club te zijn. Nu is het even anders, dat kan je wel zeggen

8 augustus 2014 om 12:28

Casteels is effectief met de Wet van 78 vertrokken. Dat doet een speler alleen wanneer er een probleem is met de club.

Defour wou naar Ajax, geen rechtstreekse concurrent me dunkt, maar Genk vroeg te veel geld. Na dreigementen met de Wet van 78 is die voor een relatief lage som naar Standard getrokken.

Courtois heeft moeten pushen met de Wet van 78 om zijn transfer te verkrijgen.

Op Benteke kwam een bod binnen van 7 miljoen van Aston Villa, wat werd geweigerd. Pas nadat Benteke 'moeilijk' begon te doen, mocht ie weg.

Bolat haat Genk. Bolat zijn contract liep af, werd in de B-kern gestopt, werd gedwongen om bij te tekenen. Heeft ie niet gedaan en is voor een klein bedrag tijdens de winterstop naar Standard vertrokken.

Genk is nog altijd een sympathieke club, maar op bestuursniveau wat betreft vertrekkende spelers is het altijd al een ramp geweest. Altijd lastig doen, altijd te veel vragen, regelmatig spelers gijzelen met de B-kern, etc...

Vossen is geen kandidaat voor Feyenoord. Ze hopen nog steeds op Dost de laatste dagen vd transferperiode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Racing Genk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. ItoAanvaller3811
P. OnuachuAanvaller3833
B. LimbombeAanvaller40
G. ArteagaVerdediger251
C. CuestaVerdediger340
J. LucumíVerdediger380
Voor de complete selectie: Clubpagina Racing Genk.

9 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren