‘Barcelona ziet laatste bod van 43 miljoen euro afgeslagen worden’

Dinsdag, 29 juli 2014 om

Barcelona heeft de hoop op de komst van Marquinhos definitief laten varen. De Catalanen hebben volgens Globo Esporte een laatste bod van 43 miljoen euro op de verdediger uitgebracht, maar dat is door Paris Saint-Germain afgewezen. De Braziliaan gaat nu zijn contract in Parijs waarschijnlijk met één seizoen verlengen.

/

Barcelona wordt al maanden in verband gebracht met de twintigjarige Marquinhos. In juni werd beweerd dat men twintig miljoen plus Daniel Alves zou overhebben voor het talent, terwijl later werd geschreven dat de clubs aan het onderhandelen waren over een transfersom van circa 35 miljoen. Marquinhos zou bovendien niet onwelwillend tegenover een transfer hebben gestaan.

De enkelvoudig A-international gaat zijn contract, dat tot de zomer van 2018 doorloopt, nu met één jaar verlengen en er ligt ook een salarisverhoging voor Marquinhos in het verschiet. Trainer Laurent Blanc heeft al de beschikking over centrumverdedigers als Thiago Silva en David Luiz, maar ziet in het jeugdproduct van Corinthians een goede back up. Marquinhos maakte vorig jaar voor 31,4 miljoen de overstap van AS Roma naar het Prinsenpark.

Barcelona heeft dus definitief een streep gezet door de transfer van Marquinhos en lijkt nu werk te gaan maken van de komst van Daniel Agger. Volgens de Catalaanse krant Sport is een akkoord met Liverpool naderbij en de verwachting is dan ook dat de 29-jarige Deen binnenkort wordt gepresenteerd. Barcelona legde eerder ook al Jérémy Mathieu vast.


Poll

Denk jij dat Marquinhos deze zomer bij PSG vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door nwa27)

Ik denk dat psg hier wat laat liggen hoor dikke 40 mil voor een wisselspeler, hij heeft alleen wel veel potentie maar met luis en silva achterin speelt hij niet veel

29 juli 2014 om 22:03

Het is Luiz met een z. Ik vind dat je wel gelijk hent over het feit dat Luiz en Silva meer potentie hebben dan Marquinhos.

29 juli 2014 om 22:40

Als we bijdehand gaan doen.. Wat bedoel je met hent? On: ik kan me voorstellen dat Marquinhos weg zou willen. Barca zou een prima oplossing zijn.

29 juli 2014 om 23:22

@lucjuuh het is overduidelijk dat hent een typ fout is..

30 juli 2014 om 00:11

Typfout, niet typ fout.

30 juli 2014 om 08:15

Waarom maak je een typfout? Het is hebt! Niet hent!

31 juli 2014 om 00:14

@numbernine Waarschijnlijk zelfde reden waarom jij ze ook maakt. @kattenplas dat weet ik maar bedankt in iedergeval. Voor de mensen die nog bijdehand willen zijn er zit een verschil tussen iemand zijn naam verkeerd spellen en een typfout maken..

30 juli 2014 om 00:32

Leon helemaal gelijk je heb david luiz en thiago silva

30 juli 2014 om 00:40

Barca opstelling??? Ter Stegen 1 Alves 22 Pique 3 Agger 5 Alba 18 Xavi 6 Iniesta 8 Rakitic 4 Messi 10 Suarez 9 Neymar 11

30 juli 2014 om 11:37

Xavi of busquets gaat denk ik spelen. maar aangezien mascherano heeft laten zien dat hij het heel goed kan, zal hij misschien ook wel opgesteld kunnen worden.

Voor 43 miljoen haal je Benatia. Ik snap het bestuur totaal niet. Eerst matthieu en nu Agger.

29 juli 2014 om 22:42

Als je daar nou nog €18m bij optelt kom je in de buurt.

29 juli 2014 om 23:27

Niet zo tof doen jonge.

30 juli 2014 om 10:47

Dat is hij wel waardt.

Barca kan veel goedkopere verdedigers halen. Marquinhos heeft zeker talent, maar voor dat bedrag kunnen ze beter Hummels halen.

Agger for crying out loud. Wat een giller. Moet hij met 50 meter in zijn rug spelen? Ik heb er weinig vertrouwen in met de watervlugge Pique naast hem..

29 juli 2014 om 21:15

Agger is niet eens een basisspeler bij Liverpool. Ik snap dit echt niet!

29 juli 2014 om 22:34

Liverpool -> Barcelona is dan ook een stapje terug...

30 juli 2014 om 00:13

op z'n minst 2

Typisch het beleid van een club die teveel geld heeft.. 43 miljoen voor een wisselspeler en dat dan weigeren!
Agger weet ook gelijk dat ie niet 1e keus is, zal ook lekker gevoel zijn als ie het vliegtuig instapt richting Catalonië..
Volgens mij als Barca beter zou scouten in eigen land dan zouden ze voor 10 mil toch wel een geschikte kandidaat kunnen vinden bij een club zoals Sevilla en Bilbao??

Nou, dat is leuk... Zitten we straks met Mathieu en Agger! Geweldig bestuur!!!

Nu lijkt er het eindelijk op dat ze gestopt zijn met Marquinhos, was toch wel een maand duidelijk dat psg het niet zou doen. Nu voor benatia of laporte gaan, en niet agger.

43 miljoen kunnen ze ook gewoon clausule van Laporte activeren. Met Mathieu hebben ze dan een ervaren kracht en Laporte iemand om te groeien. Voor 43 miljoen kunnen ze ook Benatia of Hummels halen als ze een CV van formaat willen. Maar nee alleen achter Marquinhos aangaan en als dat niet lukt dan voor Agger. Na Mathieu hoeven we niet nog een 30'er als CV.

Dan kunnen ze die 43 mil. aan benatia of hummels besteden

Marquinhos heb ik nog nooit een hele wedstrijd zien spelen, maar ik weet wel dat hij een groot talent is. Of hij echter zoveel geld waard is als in dit artikel aangegeven wordt, zal ik echt niet weten.

Agger is haalbaar, wil weg bij Liverpool als hij daar niet in de basiself mag spelen. Schrijnend dat je als Barcelona zijnde telkens met lege handen thuiskomt en dan maar bij een reservespeler moet aankloppen. Ze hebben het echt niet makkelijk.

Met pijn in mijn hart kijk ik toe hoe dit bestuur deze prachtige club naar de filistijnen helpt.

29 juli 2014 om 23:10

Precies, zo voelt het ook. Man, man , man kan het niet geloven kut beleid

30 juli 2014 om 00:12

De jaarcijfers zeggen heel iets anders...

30 juli 2014 om 04:35

De tijd dat Barcelona mij betoverde speelden ze nog zonder sponsor op het shirt, prachtig om naar te kijken. Nu kijken we naar jaarcijfers, met een sponsor op het shirt, transfers om je pet bij op te eten.

Als PSG di maria graag wilt zo ik Marquinhos zeker verkopen voor 40 miljoen

Zo zie je maar weer dat Real Madrid's bestuur beter, sneller en gerichter is dan Barcelona. Zij kunnen iedereen die ze willen in principe naar Madrid krijgen terwijl Barcelona met alle moeite Mathieu binnenhaalt en Agger nu wilt aantrekken nadat de eerste 4 keuzes niet doorgingen. Haal nou Benatia voor die 43 mil. Ben je klaar voor volgend seizoen.

29 juli 2014 om 23:22

'moeite'. Mathieu wilde zelf al naar Barcelona en ging in principe erg vlot.

30 juli 2014 om 01:23

Perspectief.

Barcaboy bedoelde dat de ploegen niet meewerken als Barca komt aankloppen
terwijl er bij Real altijd medewerking verleent wordt.
Wie zou er nu neen tegen een Barca of Real kunnen zeggen als speler?
Als er moesten zijn zijn ze op een vinger te tellen. ;-)

Barca is financieel 'n stap trg en sinds de laatste 2 jaar ook sportief. Barca kan niet meer bij de grote clubs vissen, dit is nu enkel voor het kaliber clubs Real, Bayern en City.

Logisch, PSG betaalde maar liefst 35 miljoen voor hem. Ik vind wel dat ze hem meer moeten gaan gebruiken komend seizoen, ik hoop niet dat de komst van mister Luiz hem in de weg zal zitten want vind dit echt een groot talent. Gelukkig gaat hij niet naar Barcelona, maar voor hetzelfde aantal miljoenen moeten ze echt wel een andere verdediger kunnen kopen die erg goed is.

Voor Barcelona zijnde jammer maar dit had je kunnen verwachten. PSG hoeft het niet te doen voor het geld en daarbij waarom zou je zo'n groot talent als Marquinhos weg doen. Snap echter nog steeds niet waarom Barcelona niet verder kijkt dan haar neus lang is...als ze daadwerkelijk 43 wilden bieden op Marquinhos waarom dan niet dit geld gebruiken voor een Benatia of voor een talent als Alvarez Balanta? Ze gaan weer voor de, met alle respect, op zijn retour zijnde spelers als Mathieu en Agger. Agger is een redelijke verdediger maar geen top.

29 juli 2014 om 22:30

idd maar de vraag is waarom marquinho's daar wilt banken. als hij namelijk weg wilt dan moet psg wel. blijkbaar denkt hij dat tie luiz of thiago eruit gaat spelen.
grote onzin natuurlijk. die jongen blijft nog minstens 2 jaar op de bank daar.
daar sta je dan als een van de grootste talenten. je speelt niet en je komt dus ook moeilijker aan een transfer omdat je vrijwel niks laat zien.
hij vergooit z'n hele ontwikkeling daar bij psg. nadat ze luiz hadden gehaald moest hij eigenlijk zelf op zoek gaan ,maar volgens mij vind hij het prima. zal wel komen omdat hij daar bakken met geld verdient.
zo'n iemand wil je eigenlijk niet eens. laat staan voor 43 mil.
en als psg zo moeilijk doet dan moet barca ook alves niet laten gaan naar psg.
alves kan vast nog wel een andere mooie club vinden. hij heeft tijd zat aangezien hij nog minstens een jaar bij barca speelt. denk dat hij nog voor 1 jaar verlengd en dan pas vertrekt als cuadrado er is.
verder geef ik je groot gelijk maar mathieu is een hele goede speler. natuurlijk een tikje te duur maar je vind zeker niet iemand die zo goed is als hem voor minder.
van agger weet ik eigenlijk niet zoveel aangezien ik niet vaak de BPL volg maar dat is nog niet rond dus misschien is dit wel gewoon onzin. misschien wil barca gewoon laten zien dat er meerdere mogelijkheden zijn. vooral omdat er zoveel word gevraagd voor hummels benatia mangala laporte etc etc.
ik hoop dat barca 1 van hun clausules activeerd en ze gewoon haalt.
dan hebben we achterin een geweldige concurrentie en zal iedereen top fit moeten zijn om te spelen.

29 juli 2014 om 23:09

Alsof Marquinhos bij barcelona 60 wedstrijden gaat spelen.
Enrigue gaat gewoon met macherano en pique het seizoen in.

Ik vind het raar waarom barca 63 miljoen (43 mill en mathieu 20 mill) niet gewoon 50 miljoen gebruikt voor een toekomstige topper.
Wel de hoofdprijs voor neymar en suarez maar niet hoofdprijs voor wat je echt nodig hebt.

29 juli 2014 om 23:48

ik denk niet dat de opstelling vast staat bij enrique hoor.
zeker niet mascherano die 1 meter 70 is.
dat hebben we wel gemerkt tegen real. stonden makkelijk voor en dan komen de voorzetten van real en dan staan we gelijk. puur allemaal omdat mascherano gewoon te klein is.
verder is de samenwerking tussen pique en masche ook niet de beste.
enrique gaat ze echt niet allebei opstellen als marquinho's het goed doet.
weet zeker dat hij een betere kans heeft bij barca dan bij psg.
hij moet alleen bartra voor blijven.verder denk ik ook niet dat hij meteen basis staat voor het hele seizoen maar bij barca krijg je sneller de kans dan elders.
maargoed zoals ik zei. als deze jongen z'n geld wilt verdienen op de bank dat doet hij dat maar lekker.
iemand moet gemotiveerd zijn om te spelen en al helemaal bij barca.
dit is dus niet het geval bij marquinho's ,anders blijf je daar niet als ze thiago silva hebben en luiz net voor 60 mil is gehaald.
verder heeft hij ook totaal geen interesse getoond in barca dus laat hem maar psg blijven. voor 43 mil haal je een topper die wil dolgraag naar barca wilt.

Barcelona moet nu gewoon 40-50miljoen betalen voor benatia of hummels, of je koopt ze allebei Real madrid die doet dat wel willen ze iemand goeien ze zoveel mogelijk geld op tafel en barca wel 20mil betalen voor matheui en dan niet 20-30mil betalen voor hummels barca moet gewoon 2 super goeie verdedigers halen en dan zijn ze weer net zo goed als 2009-2010 waar ze alles wonnen

Dus hij gaat wel naar barca. De komende dagen wordt het rustiger en maken dan de deal bekend. Zoals zo vaak met transfers.

De laatste keer dat Barcelona een echte centrumverdediger heeft gehaald, was Chygrynskiy in 2008. Puyol/pique is een prima duo geweest, maar bij blessures is het al tijden een probleem. In de CL finale van 2009 al moest Yaya Toure in het centrum spelen. Bartra die de laatste twee jaar in belangrijke wedstrijden noodgedwongen moest spelen, is ook niet altijd een succes geweest. Met de aanhoudende blessures (en nu het pensioen) van Puyol is het alleen maar erger geworden. Mascherano heeft het op zich prima gedaan in de verdediging, maar dat is ook geen echte centrumverdediger.

Agger lijkt me ook niet het antwoord, omdat je met Mathieu al een ervaren linksbenige verdediger hebt. Als er dan een moment is om flink centen neer te leggen voor een jonge topper, is het nu. Zeker als volgend jaar dat transferverbod nog in gaat. Betaal maar gewoon de volle prijs voor een Hummels. Het zou ongelooflijk zijn als ze aan het eind van de zomer met lege handen staan. Vooral omdat ze wel genoeg miljoenen hadden voor Suarez.

29 juli 2014 om 23:56

sinds 2009 inderdaad . Wow. ongelovelijk dat het bestuur nu in 2014 nog steeds geen antwoord heeft op het probleem achterin.
belachelijk. maar er is dus nog 43 mil die alsnog word gebruikt om en cv te halen.
laten we hopen dat het een topper is.

Gezien de aankopen van barcelona raad ik ancelotti om de lange bal te hanteren en vooruit te verdedigen.

Agger Mathieu Macherano Bartra Pique
Allemaal slecht met 40 meter ruimte in hun rug.
Ronaldo Bale en benzema rennen dat simpel uit.

D. Alves en J. Alba kunnen het wel eventueel aan met snelheid maar die zijn voorin bezig.

Aan de andere kant nu kan barca wel wat uitrichten bij corners.

Ach ja, waarom ook topverdedigers halen als je Mathieu en Agger kunt halen. Als je een aantal miljoenen meer neertelt haal je een verdediger van het kaliber Hummels of Benatia. Maar die zijn natuurlijk niet nodig, want tegen een Real Madrid of Chelsea red je het ook wel met Pique, Agger en Mathieu. James, Ronaldo en Bale lachen zich dood. Goed bezig, Zubi, goed bezig..

29 juli 2014 om 23:15

Lachten Ronaldo, Bale zich ook kapot toen ze in de competitie 2x verloren van Barca ? Met dat o zo zwakke verdediging?

30 juli 2014 om 00:23

Luister, ik vond het uitstekend dat we de Classico's wonnen, maar leverde het een prijs op? Nope, titel naar Atletico en beker CL naar Real. Er zijn te veel punten verloren in de competitie door, precies, fouten van de verdediging. Pique is een goede verdediger als er een coach type a la Puyol naast hem staat. Zijn Mathieu en/of Agger dat? Ik betwijfel het. Alba en Alves zijn meer voorin dan achterin bezig, Bartra is redelijk, maar niet de snelste en Mascherano hoort op de CVM positie thuis, zie het Wk.

Niet alleen sportief gezien is er weinig vertrouwen, als je 90 miljoen neertelt voor Suarez die 4 maanden nog geschorst en 20 miljoen neerlegt voor een 30 jarige subtopspeler begrijp ik daar weinig van. Net zo min begrijp ik dat Fabregas en Sanchez, twee belangrijke spelers voor Barcelona, zo makkelijk zijn weggegaan. Voor een schijntje. Over financieel wanbeleid gesproken. Enige verantwoorde aankopen zijn Ter Stegen en Rakitic. Bravo en Halilovic zijn leuk, maar te veel voor betaald.

Mocht het goed uit pakken, zal ik de eerste zijn die het toegeeft dat ik fout zat. Maar ik heb met het bestuur van Zubizarreta weinig vertrouwen, dus ik hoop dat ik fout zit..

30 juli 2014 om 11:05

Als je ziet hoe Barca de Clasico's won, daar zit ik dan keihard om te lachen. Met natuurlijk weer onterecht rood voor Ramos.

30 juli 2014 om 12:43

@ajaxcunian

Nee maar wel toen Real de Copa won, want die 2 zeges leverden geen prijzen op

Waarom halen ze Benatia niet gewoon die wil weg en voor 45 à 50 miljoen staat je verdediging als een huis. Alves, Pique, Benatia, Alba met Mathieu en Bartra als backups is gewoon erg goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

16 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren