Update: Cambuur huurt talent van Manchester City tot winterstop

Vrijdag, 25 juli 2014 om

SC Cambuur gaat met Albert Rusnák het nieuwe seizoen in. De middenvelder van Manchester City werkte een succesvolle stage af bij de Friezen en keerde vrijdag terug in Leeuwarden, waar hij direct verder ging met trainen. Technisch directeur Marcel Keizer bevestigt dat Rusnák gehuurd wordt.

/

Keizer vertelde dit aan De Huis aan Huis. Rusnák werd vorig seizoen twee keer verhuurd door Manchester City. In zijn eerste verhuurperiode kwam hij tot twee invalbeurten bij Oldham Athletic, in de tweede helft van het jaar kwam hij tot drie basisplaatsen bij Birmingham City.

Dat Rusnák bij Manchester City is beland is overigens geen toeval. Zijn vader, eveneens Albert Rusnák genaamd, is werkzaam geweest als scout van the Citizens. Rusnák senior was in het verleden ook profvoetballer. Zijn zoon zien we volgend seizoen dus in de Eredivisie spelen.

Update 25 juli 16.10 uur - Cambuur huurt talent van Manchester City tot winterstop
SC Cambuur heeft de komst van Albert Rusnák bevestigd. De aanvallende middenvelder wordt echter niet voor een heel seizoen gehuurd van Manchester City, maar in eerste instantie slechts voor een halfjaar. "De huurperiode van een half jaar is gebruikelijk in Engeland, maar het is zeker niet uitgesloten dat deze termijn bij wederzijdse tevredenheid verlengd gaat worden", zegt technisch directeur Marcel Keizer van Cambuur. "Voor ons is het fantastisch dat we een speler met de kwaliteiten van Rusnák hebben weten binnen te halen. Hij is een zeer slimme speler en brengt enorm veel creativiteit."


Poll

Denk je dat SC Cambuur volgend seizoen tegen degradatie moet strijden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door randy1991)

Zijn cv is noet zo denederd maar lihkt mij toch wel een versterking voor cambuur

25 juli 2014 om 11:40

Ljiktt mji ok well en bettje ja!!!

25 juli 2014 om 11:45

Zei Albert Rusnak

25 juli 2014 om 11:45

Nelehaal nee meens

25 juli 2014 om 11:48

Hoezo is het dan een versterking voor cambuur als zijn cv niet zo denderend is? Ken hem niet maar als jongens met dit soort cv's je in de eredivisie moeten houden dan vraag ik me af of je die niet zelf kan opleiden

25 juli 2014 om 16:28

Heeft een aparte cv. Zijn vader haalt hem naar City, wordt uitgeleend aan Oldham, speelt er 2 wedstrijden en gaat dan weer terug. Afgelopen januari voor 1 maand verhuurd aan Birmingham, speelt 3 wedstrijden basis, zijn huurperiode wordt verlengd tot einde seizoen en dan speelt hij niet meer.

Ik weet niet precjes wat ik moet denken van hem maar zou me graag laten verrassen door die jongen

25 juli 2014 om 12:04

Die jongen is ook nog maar 20 he

schijnt de smaakmaker te zijn op de trainingen en in oefenwedstrijden. er zou nog een goede linksbuiten komen en een centrale verdediger. nog 2 directe versterkingen dus.

Nienhuis
Droste
Reijnen
.
Bijker
El Makrini
Rusnak
Meleg
Narsingh
Ogbeche
.

Voor Cambuur gewoon een degelijke aanwinst voor het komende seizoen. Goed gehandeld door de Friezen, zeer knap!

Beste VZ Rusnak word gezien als een middenvelder, die ook uit de voeten kan op de vleugels. Hij is dus gehaald als middenvelder en als een "10"

25 juli 2014 om 12:48

dus hij zal de rol van Ritzmaier opvullen? we hebben na Ritzmaier en Paco v Moorsel geen nieuwe CM of AM gehaald.

25 juli 2014 om 14:14

Hoop eigenlijk gewoon een middenveld met de punt naar achter, met El Makrini als cvm en Rusnak en Meleg als aanvallende middenvelders. Daar komt Meleg imo ook veel beter tot zijn recht.

25 juli 2014 om 15:19

Denk dat dit het word. met El Makrini als verdedigende middenvelder

Nienhuis
Droste
Rhijnen
?
Bijker
Rusnak
el makrini
Vd Streek
Narsingh
Ogbeche
Meleg
25 juli 2014 om 20:24

die lege plek zou dan Mart Dijkstra kunnen zijn. speelde einde van het seizoen ook vaak verdediging. of ze moeten nog een halen, huren ofzo.

Grappig dat er in de titel vleugelspeler staat terwijl hij steeds aangaf richting Cambuur datie nergens anders als op tien wilde spelen haha

Kan iemand mij misschien vertellen of hij gehuurd is of gratis overgenomen?

25 juli 2014 om 11:49

"technisch directeur Marcel Keizer bevestigt dat Rusnák gehuurd wordt."

staat in de tekst.

25 juli 2014 om 11:50

Het artikel kan dat voor je doen....

Zijn daar goed bezig in Leeuwarden. Veel spelers en vooral bepalende spelers weg, maar ook jong bloed, nieuw talent en ervaring is er voor terug gekeerd. Dit lijstje: Daniel de Ridder, Etiënne Reijnen, Furdjel Narsingh, Sander van de Streek, Berend Schootstra, Calvin Mac-Intosch, Jurjan Wouda, Ron Janzen en Dejan Meleg. En dan ook nog deze speler erbij. Ja hij heeft nog feitelijk gezien niets laten zien, maar wat is de Eredivisie toch een mooie competitie voor dit soort talenten. Zou mij niet verbazen als hij helemaal opbloeit en het goed gaat doen.

25 juli 2014 om 11:53

Daniel de Ridder wil ik nog maar bezien, maar over het algemeen inderdaad zeer goed gehandeld op de markt gedurende de zomerperiode.

25 juli 2014 om 13:54

De ridder en Narsingh alweer geblesseerd...

25 juli 2014 om 14:04

Daar heb je het al. De Ridder heb je gewoon echt helemaal niks aan...

25 juli 2014 om 14:11

narsingh heeft lichte klachten en doet daarom nu even niet alles mee. die wordt gewoon gespaard voor de competitie die veel belangrijker is. en de ridder was al geblesseerd toen cambuur hem binnen haalde, alleen ze geven hem de tijd om hier fit te worden en weer op niveau te komen. dus een beetje overdreven reacties

25 juli 2014 om 14:44

Al is hij wel fit, je hebt weinig aan Daniel de Ridder...

25 juli 2014 om 16:27

Eens, behalve dat er waarschijnlijk wat meer vrouwelijke supporters komen.
Serieus: ik snap werkelijk niet wat clubs in de Ridder hebben gezien. In mijn optiek komt hij nog tekort in de topklasse.

25 juli 2014 om 17:56

Die hebben dan mooi pech, de seizoenskaarten waren al uitverkocht voordat de transfermarkt geopend was

25 juli 2014 om 17:56

Narsingh is werkelijk Altijd geblesseerd. Het is een prima speler, er gaat veel dreiging van hem uit en heeft tevens een goede voorzet. Maar die jongen is gewoon te blessure gevoelig. Wat dat betreft moeten we in Zwolle misschien wel blij zijn dat hij vertrokken is.

Gewoonbass wordt gehuurd, voor 1 seizoen

Zojuist maakt Cambuur zelf bekend, dat hij nog niet difinitef gehuurd is.

Onderhandelingen lopen nog steeds volgens Cambuur zelf op twitter.

25 juli 2014 om 13:18

Mogelijk zijn dit onderhandelingen over een optie tot koop oid. Goede speler heeft absoluut overtuigd tegen de graafschap en kollum. Kan wel eens een van de verrassingen van het seizoen worden!

Bedankt, sorry zag het over het hoofd 😅.

Ziet er goed uit allemaal

Belangrijk is nog een linker centrale verdediger (ze zijn nu bezig met het omscholen van Lucas Bijker om de opvolger van van der Laan te worden). Dan kan Bijker weer naar de linksback.
Daarnaast nog een linker centrale middenvelder al heeft dat in mijn ogen geen prioriteit. El Makrini, Bakker en Rusnak lijkt me een Eredivisie waardig middenveld!
Daarnaast een pracht aanval, hopen dat ze allemaal wat fit blijven.
Ook is Oscar Feldballe momenteel lekker bezig. Heeft een jaar nodig gehad om zich wat thuis te voelen bij Cambuur. Hopen dat hij het ook waar kan maken dit seizoen.

NU AL ZIN AN

Nienhuis
Droste
Reijnen
Bijker
Pereirra
El Makrini
RUSNAK
Bakker
Narsingh
Ogbeche
Meleg
25 juli 2014 om 12:05

Feldbale vertrekt waarschijnlijk naar Noorwegen. en ik denk dat je een verdedigende middenvelder bedoeld

25 juli 2014 om 14:16

Oscar Feldballe, is dat de broer van?😜 Verder denk en hoop ik op vd Streek ipv Bakker op het middenveld. Feldballe is overigens al definitief naar Noordwegen.

Mooi primeurtje voor de 'huis aan huis'.

25 juli 2014 om 13:22

Knap. Ik absoluut niet.. kan t nie over mn hart verkrijge om in een ajaxshirt te lopen...

Vond hem positief opvallen in wedstrijd Graafschap Cambuur. Heeft een aardige steekpass en speler met veel diepgang. Lijkt qua stijl op Ritzmaier vind ik!

Heb hem een enkele keer zien spelen, maar maakte toen een prima indruk. De vleugels zijn bij Cambuur met Meleg en Rusnak nu echt een klasse beter dan vorig jaar. Weten ze ook de vertrokken spelers als Ritzmeier goed op te vangen dan kan Cambuur wederom verrassen.

25 juli 2014 om 13:55

Rusnak komt op het plaats van ritzmaier de vleugels worden bezet door meleg, narsingh met de ridder als back-up

Rusnak is de opvolger van Ritzmaier. Narsingh en de Ridder voor Lukoki en Meleg voor Manu.
Het lijkt erop dat we er beter op zijn geworden.

25 juli 2014 om 13:56

Narsingh en de Ridder zijn beide alweer geblesseerd. En Meleg raakt tot dus ver nog geen pepernoot. Maar even afwachten allemaal. Gelukkig is Obecghe in Bloed vorm.

25 juli 2014 om 14:09

Narsingh wordt uit voorzorg aan de kant gehouden.

jammer dat het in eerste instantie maar een half jaar is.

Even een vraagje; hoe zit het met lukoki ? Daar waren ze toch ook nog mee in gesprek ? En aan voetballen zal hij bij ajax dit jaar denk ik ook niet aan toe komen..

25 juli 2014 om 16:40

Lukoki vertrekt wrs naar zwolle of naar het buitenland

Zo jammer dit. Gaan de kleine clubjes van Nederland nu ook al spelers van Oliesjeik clubs huren? Ik mag toch hopen dat ze zelf ook nog wel iemand kunnen opleiden van het niveau van dit pappa's kindje?

Ik snap het ook niet, want hier heeft zo'n club echt helemaal niets aan! Hier komen ze geen steek verder mee.

25 juli 2014 om 17:00

De speler heeft gewoon een goede indruk gemaakt dat de club in handen is van Manchester city doet daar niets aan af. En kleinde clubjes van Nederland? Van de Eredivisie Ja, van nederland nee.

25 juli 2014 om 18:17

Fachten is een gefrustreerde Fries die zichzelf duimpjes geeft. Niets van aantrekken.

25 juli 2014 om 18:12

De kleine clubjes die geen geld in het laatje hebben om spelers te halen of zelf op te leiden, ja dan hou je vrij weinig opties open he?

Ben benieuwd wat deze speler in petto heeft. Hij kan zich mooi in de kijker spelen bij cambuur, waar er veel minder druk op zijn schouders ligt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Jong Ajax4328
5.NAC Breda3813
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
P. BosKeeper00
B. PrinssenKeeper00
S. StevensKeeper220
A. BanguraVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

18 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Liverpool gaat nog deze maand een bod op Pedro Brazao van OGC Nice uitbrengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren