Europees avontuur voor FC Groningen al ten einde

Donderdag, 24 juli 2014 om 21:20Gijs Freriks • Laatste update: 22:17

FC Groningen keerde na zeven jaar terug op het Europese podium, maar het avontuur heeft maar twee wedstrijden geduurd. De noorderlingen hoopten het karwei in de tweede voorronde van de Europa League na het doelpuntloze gelijkspel bij Aberdeen af te kunnen maken, maar in de plaats daarvan gingen zij donderdag in eigen huis met 1-2 onderuit. Aberdeen speelt in de volgende ronde tegen Real Sociedad.

/

Groningen kon rekenen op de steun van een uitverkocht Euroborg, maar dat mocht dus niet baten. De Eredivisionist begon overigens niet onaardig: een kopbal van Johan Kappelhof werd van de lijn gehaald door Adam Rooney en Filip Kostic, die misschien wel zijn laatste wedstrijd voor De Trots van het Noorden speelde, schoot rakelings voorlangs. De thuisploeg domineerde, terwijl de tegenstander op de counter loerde. Na 25 minuten brak Aberdeen tegen de verhouding in de wedstrijd open.

Jonathan Hayes ging over het been bij Rasmus Lindgren en verdiende een strafschop, die werd benut door Rooney. Zeven minuten later, in minuut 33, werd het zelfs 0-2: Rooney raakte de lat, waarna Niall McGinn zonder problemen de rebound kon benutten. Groningen wist niet wat het overkwam, maar zette voor rust nog even aan. Nadat Tjaronn Chery al een mogelijkheid had laten liggen, was het via Maikel Kieftenbeld wel raak.

De aanvoerder kopte op aangeven van Hans Hateboer de aansluitingstreffer in het doel en daardoor zocht Groningen toch nog met een relatief goed gevoel de kleedkamer op. Trainer Erwin van de Looi voerde in de rust een dubbele wissel door: Jarchinio Antonia en Michael de Leeuw kwamen in het veld voor Kieftenbeld en Danny Hoesen. Groningen voerde in het eerste kwartier na rust de druk flink op, maar Aberdeen overleefde deze fase.

Als Groningen nog geloofde in de volgende ronde, dan had de kans van De Leeuw er na 63 minuten in gemoeten, maar de invaller miste een honderdprocentkans. Het was pompen of verzuipen voor de groen-witten, maar verder dan een gevaarlijke en harde voorzet van Kostic kwamen zij niet meer. De bezoekers uit Schotland vergaten in de slotfase de genadeklap uit te delen, maar verzekerden zich dus wel van de derde voorronde in de Europa League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

212 reacties (laatste reactie door ramonfcu)

Well done the Dons, mooi resultaat voor Schots voetbal!

Deze uitslag toont eens te meer aan dat de Schotse competitie hier in NL erg onderschat werd. Vorig jaar de krachtmeting tussen Celtic en Ajax die onbeslist bleef, nu loopt Aberdeen met de winst weg. De volgende keer dus wat beter nadenken wanneer je begint over 'juplier League niveau'!

24 juli 2014 om 21:24

Groningen had veel meer het overwicht, maar als je zo weinig kansen creëert en je hebt de scheids ook nog is tegen, tja..... Eigen schuld. Hier had meer ingezeten.

24 juli 2014 om 21:31

Sorry hoor, maar als je echt beter bent maakt de scheids hier niete uit en dit is het bewijs dat play-offs in Nederland zijn onzin is, want een nr. 8 kost ons punten

24 juli 2014 om 21:37

nummer 7. AZ was nummer 8 en dat was een beter alternatief geweest

24 juli 2014 om 21:55

Tja geeft maar weer goed aan dat de playoffs niet kloppen. AZ was compleet kapot aan het einde van vorig seizoen, wat op zich vrij logisch is. Dus als de goede clubs te ver komen in Europa, moeten ze daar het volgende seizoen de tol voor betalen. En dan worden we opgescheept met clubs als FC Groningen en vorig seizoen FC Utrecht.

Maargoed het probleem lost zich vanzelf op, aangezien we over een paar seizoenen zulke clubs niet eens meer mogen inschrijven voor de voorronde van de EL en zoals vanavond is bewezen, volkomen terecht.

24 juli 2014 om 21:55

Het bewijs dat wat jij zegt onzin is. Als je veel beter bent dan je tegenstander, de scheidsrechter werkelijk waar een dwaas is, om over de grens nog maar te zwijgen en alles wordt afgefloten dan kun je ook niks creëren. Als je dan ook nog eens je eigen kansen niet afmaakt.. zoals de Leeuw 1 op 1.. ja dan wordt het moeilijk, maar met Playoffs heeft dit helemaal niks te maken. AZ verliest in zo'n situatie ook gewoon.

24 juli 2014 om 22:10

Haha ik denk dat weinig eredivisie clubs vanavond verloren hadden van dit Aberdeen. Je verschuilen achter de scheids en de grens slaat nergens op, die waren niet zo slecht, Groningen daar in tegen wel. Te vaak vallen waar niks aan de hand is, werkt op een gegeven moment in je nadeel. Als je veel beter bent dan de tegenstander, moet gewoon winnen en niet door domme fouten verliezen. Groningen heeft gewoon een dramatische wedstrijd gespeeld op een knollentuin, beide om je voor te schamen.

24 juli 2014 om 22:17

FC Groningen gezien ook tegen Oldenburg, maar ze hebben gewoon een waardeloos elftal. Aberdeen is terecht een ronde verder, want zij waren het minst slecht. De nr. 7 van Nederland heeft niets te zoeken in Europa, dat zag je vorig jaar aan Utrecht en nu aan Groningen. Gewogen en te licht bevonden!

24 juli 2014 om 22:21

Je spreekt jezelf tegen. Eerst zeg je dat de play-offs slecht zijn en vervolgens geef je Utrecht als voorbeeld van het feit dat play-off de mindere clubs europa in (kunnen) laten.je noemt nu dus Utrecht, maar Utrecht was tijdens de competitie 2012/13 gewoon 5de en dus de hoogst geclasseerde in de stand die de play-offs inging. Zij verdiende het dus gewoon het meest om daar te staan, dat ze dan afgelopen seizoen compleet gefaald hebben in de voorronde is weer een ander verhaal.

24 juli 2014 om 22:38

Ach, weet je, afgezien van Feyenoord, Ajax PSV en Twente maakt het niet uit. Het ene jaar is bijvoorbeeld Groningen beter, het andere jaar bijvoorbeeld AZ. AZ heeft het trouwens de afgelopen jaren wel goed gedaan in Europa. Dat kunnen we van de andere clubs helaas niet zeggen. Dat we niet tegen middenmoters uit de spaanse of engelse competitie opkunnen is geen schande. Maar de schotse competitie stelt, afgezien van Celtic, toch ook niks voor. Het wordt elk jaar triester lijkt het wel en zo scoren we als Nederland geen punten. De grootste aanfluiting was natuurlijk FC Utrecht vorig jaar. Ook elke onbekende oost europese ploeg lijkt tegenwoordig te sterk voor onze nr 4 tm 7. Alleen AZ maakt hier uitzondering op.

24 juli 2014 om 22:54

2e doelpunt was sowieso 100% hands!

24 juli 2014 om 23:06

@forza, hoeveel punten heeft Feyenoord afgelopen seizoenen voor NL behaald en hoeveel AZ?

24 juli 2014 om 23:13

Nou, ik heb het over de clubs onder de door mij genoemde 4. Ik heb willen zeggen dat de nr 7 in de nederlandse competitie een jaar later wel zwakker kan zijn dan de nr 13 bijvoorbeeld. Dit was als reactie op wat ik hier las op het playoffsysteem.

24 juli 2014 om 23:21

Als we minder clubs mogen inschrijven en de prestaties blijven gelijk, dan behalen we een hoger gemiddelde... dus in principe is het niet heel slecht.
Ik verwacht dat de overige clubs het wel gewoon goed gaan doen overigens.

25 juli 2014 om 00:23

@ForzaOranje: Met Feyenoord bedoel je die club die ons al jaren voor joker zet in Europa? Dit is ook weer een lachwekkende vertoning geweest van Groningen. Ik kan me die gênante pitch invasion nog herinneren na het behalen van Europees voetbal, en dan dit presteren. Kunnen we niet gewoon elk jaar Ajax, PSV, Twente en AZ afvaardigen? En dan de rest lekker laten strijden voor dat overige ticket?

25 juli 2014 om 00:54

Ja, ik weet dat Feyenoord er elk jaar ook weinig van bakt maar ze staan wel nagenoeg elk jaar in de top 3 in de competitie. Mijn 1e reactie was gericht op de opmerking van iemand dat het raar is dat de playoffs belangrijker zijn dan de plaats op de ranglijst. Dat mag iemand vinden maar voor de subtoppers maakt het niet uit omdat in het seizoen erop de nr 13 sterker kan zijn dan de nr 5, 6 of 7. Die verschillen vaak. Alleen Ajax, Feyenoord, Twente en PSV zijn nagenoeg altijd de sterksten. Voor de groep eronder is het het ene jaar club A, die dan europees mag spelen en het volgende seizoen is club B sterker die dan geen europees speelt. Het maakt dus niet zoveel uit of de winnaar van de playoffs het jaar daarop europees speelt ipv een team dat in de competitie een paar plaatsen hoger is geëindigd. Of dat eerlijk is of dat je graag ziet dat dat anders zou moeten is een ander verhaal.

24 juli 2014 om 21:25

Sorry hoor maar ik vond die Schotten niet eens heel goed spelen, Groningen stond zeer matig te verdedigen waardoor ze 2 cruciale fouten maakten waaruit Aberdeen kon scoren. Verder was Groningen de hele wedstrijd wel beter.

24 juli 2014 om 21:25

De nummer twee die moeizaam wint van een slap groningen. Kom kom, stelt nog steeds geen drol voor hoor en daar doet deze pot weinig aan af.

24 juli 2014 om 22:22

Nou, Groningen wilde toch zo graag Europa League fase. Nu is het opeens slap. Juist de wedstrijd van het jaar waarin je weer een stap dichterbij de EL fase bent en je verliest in eigen huis nadat je vorige week met 0-0 gelijk had gespeeld en iedereen wel ff dacht dat ze de klus thuis zouden klaren. Net als Utrecht vorig seizoen tegen een Luxemburgse club. Is dat typisch Nederlands om zo makkelijk te denken?

25 juli 2014 om 00:58

Spreek ik ergens iets uit wat te maken heeft met makkelijk denken? Ik zeg alleen dat Groningen slap speelde, heb je de wedstrijd gekeken of niet?

25 juli 2014 om 13:57

Dat mag alsnog geen excuus zijn, je wilt je toch plaatsen voor de EL fase?
Dan speel je de wedstrijd van het jaar en dan speel je slap... lekker is dat. Veel Nederlandse clubs zijn echt dramatisch Europees. En dat is al jaren zo!

25 juli 2014 om 16:32

Gast waarom reageer je op mij? Ik geef nergens excuses of wat dan ook, lees eens waar ik op reageer en wat ik reageer.

24 juli 2014 om 21:25

Benieuwd wat van der looi nu roept op de grote markt! ;p

24 juli 2014 om 21:26

Het zijn beide gewoon dramatische competities, dat er nog serieus mensen zijn die denken dat de Eredivisie en Serie A van een gelijkwaardig niveau zijn.

24 juli 2014 om 21:37

Inderdaad. De serie A mag de schoenen nog niet poetsen van de Eredivisie Maar even zonder dollen, natuurlijk een beetje jammer dat de nummer 8 weer belangrijke punten aan het vernaggelen is. Play-offs moeten maar weer snel afgeschafd worden.

24 juli 2014 om 21:38

Nee joh, de eredivisie is veel leuker

24 juli 2014 om 21:43

tja, wat kan je erop zeggen zoals gewoonlijk spelen Nederlandse ploegen beter maar de winst gaat naar de tegenpartij. Dan wordt er gezegd dat de kansen er wel in moeten.

Dit is natuurlijk onzin, wanneer je de betere ploeg bent en aanvallender speelt geef je te veel ruimte weg en krijg je ze tegen. Daarom kan Groningen zomaar verrassen tegen een Ajax of Feyenoord omdat ze daar accepteren te moeten counteren.

Wanneer gaan we het nou eens leren in Nederland, druk zetten is vermoeiend en teams zijn eraan gewend.

24 juli 2014 om 23:55

Ga jij lekker naar de serie A kijken dan! Na 25 minuten ben ik het al zat. Ik geniet meer van Cambuur-Gae dan van Fiorentina-Palermo. Gebeurt geen zak daar. Je wint sowieso elke week de toto als je zegt dat er het weekend niet meer dan tien doelpunten vallen. Mijn reactie is misschien wat overdreven, maar ik begrijp niet dat je hier op een NL forum de eredivisie gaat afvallen.

24 juli 2014 om 21:26

krijgen we dit gedoe weer. Ten eerst de penalty was wel erg makkelijk gegeven. Ten tweede de schotse competitie is gewoon ook minder dan nl. En ten derde elke nederlandse ploeg die via play off voetbal europa in gaat doen het altijd het slechts. Fc utrecht vorig jaar als nieuw top voorbeeld hiervoor.

24 juli 2014 om 23:57

En dat bewijst maar weer eens dat die play-offs niet goed zijn voor het NLse voetbal..

24 juli 2014 om 21:27

Eens. De Schotse competitie wordt schromelijk onderschat. De meesten hier denken dat de Nederlandse competitie superieur is aan de Schotse maar dat wordt waarschijnlijk alleen maar gezegd om enkele discutabele selecties voor zichzelf te kunnen rechtvaardigen. De Nederlandse competitie stelt gewoon helemaal niets voor... maar wat Groningen vanavond heeft laten zien is ook niet echt representatief voor het Nederlandse niveau. Dit was echt een wanvertoning waarbij vd Looij wel een overdreven behoudende tactiek heeft gekozen.

Gefeliciteerd overigens.

24 juli 2014 om 21:40

Wat is dit voor een onzin, Michael Higdon, de allerslechtste spits die het Nederlandse voetbal ooit heeft gekend werd topscorer van de Schotse competitie. De Nederlandse competitie is meer dan superieur aan de Schotse competitie.

24 juli 2014 om 21:52

Die allerslechtste spits ooit legde er anders afgelopen jaar 14 doelpunten in, en dat voor een degradant. Leverde hem een 5e plek op de topscorerslijst, voor de spitsen van PSV en Ajax.

Niet slecht voor een eerste seizoen in een competitie waar een totaal ander voetbal wordt gespeeld.

24 juli 2014 om 22:05

Ja, dat is inderdaad een wonder. Zo af en toe scoorde hij een penalty, kreeg hij een bal tegen zijn voorhoofd aangeschoten of met name de goal tegen RKC was lachwekkend, waarin hij na zijn eigen mispeer de bal zo kon binnentikken.

24 juli 2014 om 22:27

Moet je nagaan, de spitsen van bijvoorbeeld Psv, Ajax en Vitesse hebben minder vaak gescoord dan Higdon, hoe slecht zijn die dan wel niet? Higdon heeft absoluut zijn beperkingen(voetballend matig en zet amper druk) maar maakt er wel gewoon 14 in het slechtste NEC van de eeuw.

24 juli 2014 om 23:11

Ja de allerslechtste met 14 doelpunten? Ik weet niet of dit provocerend is bedoelt of dat je het echt meent. Ik hoop het eerste voor je.

24 juli 2014 om 23:23

Haha ga weg man, een competitie die bestaat uit ? 12 teams??
Celtic die al het CL geld krijgt, de rest stelt 0,0 voor.
En ja de schotse league stelt niks voor, vergeleken met hun is de Nederlandse competitie een topcompetitie!!!!!

24 juli 2014 om 23:45

Nee maar nu even serieus. In Schotland is voetbal een ondergeschoven kindje. Dat is hier in Nederland wel even anders... Van Nederlandse clubs wordt gewoon verwacht dat we vd Schotse winnen. Tegen Celtic is dat misschien nog wel heel moeilijk maar tegen de rest...

25 juli 2014 om 03:50

Toch maakte die slechte spits hier 14 goals bij een team dat degradatie voetbal speelde. Koekoek!

24 juli 2014 om 21:27

Groningen speelde gewoon veel beter. Overigens speelde Ajax over het algemeen ook gewoon beter tegen Celtic

24 juli 2014 om 21:45

Beter zijn en verliezen is gewoon niet goed, kan je beter slechter spelen en winnen voor de verandering. We spelen altijd beter maar winnen nooit wat, het probleem in Nederland.

24 juli 2014 om 21:58

@julfeyenoord: Nederland kiest er vaak voor om lekker aanvallend voetbal te spelen, waardoor je soms in het mes loopt. Als Ajacied zijnde vind ik aanvallend voetbal belangrijk, maar die paar wedstrijden in de CL tegen bijvoorbeeld Real Madrid mag Ajax van mij best 532 of een dergelijk systeem spelen.

24 juli 2014 om 22:36

Nederland speelde volgens velen afgelopen WK ook gewoon beter, eindstand... word je geen wereldkampioen.

25 juli 2014 om 04:30

@pf10 klopt en daar baal ik van, eigenlijk is het ieder WK hetzelfde. en vond ik dit WK eigenlijk een uitzondering en genoot ervan. Dit Nederlands elftal was volgens velen niet in staat om veel te winnen, en dan naar de halve finale gaan is een redelijk goede prestatie.

Puur als je naar het team kijkt van bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of PSV hebben we meestal daar de beste talenten rondlopen met spelers die ieder minimaal de middenmoot van de premier league kunnen slagen met enkele spelers die ergens in de top mee kunnen spelen.

Dan verwacht je toch dat we meer winnen op een El/cl ik baal ook van Feyenoord in dat opzicht maar Ajax doet precies hetzelfde winnen van Barcelona, spelen beter dan AC Milan maar verliezen omdat je er niet doorheen komt, mensen weten tegenwoordig goed dat Nederlandse clubs graag op de helft van de tegenstander spelen maar dat is makkelijk te verdedigen, het is volgens mij tijd dat Nederlandse clubs meer in de omschakeling gaan spelen en resultaten boeken, want telkens als een speler die terug naar Nederland komt gaat spelen in de competitie komt er niet veel van terecht en zijn talenten beter.

Hoop dat Feyenoord volgend weekend een keer speelt om het resultaat, en niet om beter te zijn.

24 juli 2014 om 21:28

Het is wel de Schotse nummer 3 dus top tegen Groningen subtop/middenmoot .

24 juli 2014 om 21:29

Sorry, maar afgezien van Celtic stelt de schotse competitie niet veel voor. Tsjonge de groepsfase moet nog beginnen en groningen is niet bepaald het niveau van Ajax. Als belg zijnde schat ik de Nederlandse competitie veel hoger in.

On topic: zuur voor Groningen en onterecht over 2 wedstrijden. Maar goed,zonder geluk vaart niemand wel.

24 juli 2014 om 21:31

Groningen had dit meer verdient dan Aberdeen. Het wil niet gelijk zeggen dat de schotse competitie nu gelijk ineens goed is of gelijkwaardig vooral niet na 2 wedstrijden die jij noemt. Groningen heeft de wedstrijden misschien een beetje overschat. Helaas telt alleen het eindresultaat en dat is in het voordeel van Aberdeen.

24 juli 2014 om 21:38

Nummer 3 van Schotland tegen de nummer 7 van Nederland!! Mag het? Natuurlijk heel slecht van Groningen maar Aberdeen was echt niet beter.

24 juli 2014 om 21:40

zie nu net de penaltie en was er geen 1 super slecht dus van de scheidsrechter die er goed voor stond maar heb toch echt 2 penalties voor groningen gezien die 1 een duw in de rug tijdens een aanname en de 2de bij bij een voorzet waar een schot iemand van groningen gewoon met 2 handen op de schouders van een groningen speler leunt en duwt
waar hij wel steeds bij minder contact aberdeen een vrije trap gaf
verder was het een mega slechte wedstrijd waarbij groningen voetbal speelt en waar aberdeen geluk had dat het dankzij de scheidsrechter met 11 man rond de eigen 16 meter kon blijven spelen

25 juli 2014 om 03:53

Is het in Nederland anders. Nee. Ajax wordt met twee vingers in de neus vier keer op rij kampioen terwijl ze ook nog CL spelen. De rest stelt niet veel voor.

25 juli 2014 om 04:36

@cammie, onzin 2 vingens in de neus klinkt arrogant en zou je niet moeten zeggen. Dit klopt ten eerste niet en ten tweede klinkt het gewoon lomp, Ajax in 1995 was goed, dit klinkt gewoon dom en arrogant.

en Winterburn, we zagen weer een klassiek voorbeeld dat Nederlandse teams beter zijn maar niet voor resultaten gaan, daarom winnen we vaak oefenduels en verliezen we als het er omgaat. hoop dat dit een keer gaat veranderen, helemaal met clubs die niet Ajax heten want geen van ons allen staat bekend om dat mooie voetbal, dus waarom niet gewoon voor de winst gaan.

25 juli 2014 om 13:06

Joh ik ben geen Ajacied maar Ajax wordt toch vier keer op rij met twee vingers in de neus kampioen. Ja Feyenoord, Twente of PSV kietelen wat maar dat stelt niks voor. Aankomend jaar wordt Ajax voor de 5e keer op rij kampioen, dat kan ik je op een briefje geven.

25 juli 2014 om 14:01

@winterburn... resultaat telt toch? Feit is dat Aberdeen doorgaat.. Nederlandsers kunnen echt door blijven zeiken over beter zijn, men moet een keer naar het resultaat kijken. Misschien dat er dan meerdere prijzen in de wacht kunnen worden gesleept.

24 juli 2014 om 21:54

@alpenreus: Bedoel je die confrontatie met Celtic waar Ajax uit verloor door een onterecht gegeven strafschop?

24 juli 2014 om 21:58

Ach Utrecht wint vrij gemakkelijk met 2-1 van Dundee (de nummer 4 van vorig jaar). Een oefenwedstrijd dat geef ik toe, maar toch... En zowel Ajax als Groningen waren beter in hun wedstrijden tegen de Schotten. 'jupiler league' niveau is populistich gebrabbel, maar de Schotse competitie is wel van een lager niveau dan de Nederlandse. Dat moet jij ook wel inzien. Wel gezellige mensen altijd die Schotten.

24 juli 2014 om 22:21

Naja als je een penalty en een buitenspel goal nodig hebt..

24 juli 2014 om 22:38

Ik kan me een 4-0 van Utrecht op Celtic heel goed herinneren. Dit is een slecht resultaat van Groningen, dat dit wordt gezien als een verrassing, geeft de verhoudingen al goed aan.

25 juli 2014 om 00:48

3 x v Wolfswinkel en 1 x Maguire

25 juli 2014 om 00:49

Leverde een mooi tripje naar liverpool en daar clvoor naar Zurich tegen Luzern

24 juli 2014 om 23:23

Wilde letterlijk dezelfde reactie plaatsen. Volkomen mee eens, word moe van de mensen die dat arrogant bleven roepen. Technisch ligt het niveau wat lager maar fysiek is het toch echt een paar niveaus hoger, welk in deze tweestrijd duidelijk is aangetoond.

25 juli 2014 om 00:01

Scheids tegen slaat nergens op zijn gewoon smoesjes voor het verlies Groningen had gelijk gespeeld en had het vandaag af moeten maken

25 juli 2014 om 00:46

Is het de Rooney die by Yeovil heeft gespeeld?

25 juli 2014 om 00:57

Antwoord hb k al, het is hem. Ik verkaxls een paar jaar naar Yeovil Town vandaar me interesse

25 juli 2014 om 00:57

Ik verkas eens per jaar

25 juli 2014 om 03:35

Nu moet je het natuurlijk niet gaan overdrijven! Normaal is Groningen ook gewoon verplicht om tegen Aberdeen door te stromen. Dat gezeur over de zwakte van de Eredivisie begint echt triest te worden. Gelukkig leiden wij nog echt talenten op en hebben we veel Nederlanders in de selecties zitten op een paar uitzonderingen na! Dit is gewoon kudde-gedrag om weer te kunnen zeggen: "zie je wel, de Eredivisie is niet veel beter dan bijvoorbeeld Schotland".. Als je serieus denkt dat een Schotse competitie beter is als die van Nederland, snap je niet helemaal wat de aspecten van een pure voetbalclub zijn... Daarnaast moet ik wel zeggen dat Aberdeen terecht door is omdat Groningen simpelweg het lef niet had om naar eigen kwaliteit te voetballen..

Als je zo inspiratieloos, slap en laf kan voetballen als in de eerste helft dan wil je niet winnen. Aberdeen gaat terecht door en Groningen met vd Looij moeten zich kapotschamen.
Dit was niets minder dan een wanvertoning van de bovenste plank. Ze hadden hun zaak totaal niet voor elkaar.
Je hebt nooit gespeeld om te winnen vd Looij

Tjonge FC Groningen, wat hebben jullie weer aangetoond wat het niveau is van de Nederlandse eredivisie. Wat een schandalige vertoning, met een elftal wat redelijk intact is gebleven zo verliezen van een subtopper uit Scotland. Het was 1 groot drama, zowel de spelers, de wissels als het veld. Totaal Europa onwaardig en hopelijk stellen de andere clubs uit de eredivisie niet zo teleur en laten ze wel zien dat de eredivisie wat te zoeken heeft in Europa.

Lekker begin van het nieuwe voetbalseizoen…

24 juli 2014 om 21:23

Die Kostic... Elke voorzet kwam niet aan en was met zijn hoofd ergens anders.. maar waar naar: Sporting Portugal.

Verdient Aberdeen, maar ik had toch liever AZ gehad, die pakken voor Nederland ten minste punten voor coefficentenlijst .

24 juli 2014 om 21:27

Dan had AZ de play-offs moeten winnen

24 juli 2014 om 21:28

Ik probeer niet door me AZ-bril te kijken, maar het klopt wel..
Een middelmatige tegenstander als Aberdeen moet je toch kunnen verslaan, heb me geërgerd aan de mentaliteit van de groningen, koppies omlaag en weinig beweging.

Nou had Groningen het wel verdiend hoor, het elftal van AZ was niet aan te zien na de winterstop.
Hopelijk doen de andere ploegen het europees beter..

24 juli 2014 om 21:35

Op basis van wat zou de nr 7 van Nederland sowieso moeten winnen van de nr 3 van Schotland?

Ik verbaas me er over dat men er zo makkelijk over denkt, terwijl het eigenlijk al jaren duidelijk is dat de Eredivisie af aan het takelen is.

24 juli 2014 om 21:38

Tja ik snap er niks van, vier je notabene eind van vorig seizoen groot feest dat je Euorpa haalt, hele stad op de kop iedereen blij. Zorg je dat je de meeste spelers behoud en goed voor de dag kunt komen als je playoffs moet spelen en dan maak je er zo'n vertoning van...echt een schande.

En aub doe wat aan die grasmat, zo wil je toch niet voor de dag komen? Om je kapot te schamen, je hebt zat tijd gehad om dat op te lossen en straks maar weer zeuren dat jullie er niks aan kunnen doen etc.

Zeer slechte beurt van Groningen, Hans en de zijnen kunnen voorlopig ff hun mond houden en zich diep schamen voor deze vertoning.

24 juli 2014 om 21:40

Helaas was AZ kapot aan t einde van een zwaar lang seizoen waar t de meeste wedstrijden speelde in de clubhistorie. AZ had nog gunstiger geloot en sowieso wel deze tegenstander uit en thuis verslagen. AZ heeft gewoon veel meer ervaring met Europese wedstrijden.

25 juli 2014 om 03:42

@sammerens

Als de Eredivisie aftakelt, takelt de Schotse competitie net zo hard mee af... Heeft niets met het verlies van deze wedstrijd te maken. Groningen was duidelijk niet goed genoeg voorbereid en idd moet een nr 7 uit de Eredivisie kunnen winnen van de nummer 3 van Schotland.. (zeker sinds Rangers niet meer op het hoogste niveau voetbalt "nog niet".. Draai het eens andersom: De nummer 3 van Schotland heeft moeite met de nummer 7 van de Eredivisie...

25 juli 2014 om 10:26

@sirius,

Ik ben het dan niet met je eens. De Eredivisie is echt niet zo ver verheven boven de Schotse dan onze nummer 7 met gemak van Aberdeen zou moeten winnen.

Ik zie je punt in het omdraaien niet zo? De nummer 3 van Schotland heeft het moeilijk met de nummer 7 van Nederland. En? De Schotse competitie is toch ook gewoon kleiner dan die van Nederland. Het gemiddelde niveau zal in de Eredivisie zal gewoon iets hoger liggen. Reëel gezien vind ik dan dat je kan stellen dat die clubs elkaar niet veel ontlopen. Velen stellen dat het een schande is dat Groningen heeft verloren. Dan denk ik dus dat we het niveau van ploegen die bij ons op plek 5-6-7 eindigen te hoog inschatten.

heel erg slecht helaas :/

Heel erg jammer dat Groningen niet doorgaat naar de volgende ronde. Als je als Nederlandse subtopper niet kan winnen van een Schotse subtopper verdien je de volgende ronde jammer genoeg ook niet. Tegen Sociedad zouden zowel Aberdeen als Groningen weinig kans hebben gemaakt maar voor Groningen zou het wel een erg mooie ervaring zijn geweest. Ik hoop dat de andere 5 ploegen veel punten gaan pakken en Pec kan met veel geluk in de loting ook de groepsfase halen.

Hoppa, daar gaan de coëfficiënten weer hoor. Schandalig resultaat.

24 juli 2014 om 21:26

Niet best inderdaad, helaas hebben wij niets in Europa te zoeken. Maar dit was vorig jaar niet anders bij Feyenoord, Vitesse en wie was die derde ook alweer? Alleen AZ en Ajax deden het aardig. Maar zelfs dat was niet veel. Helaas.

24 juli 2014 om 21:30

Utrecht

24 juli 2014 om 21:35

Utrecht

24 juli 2014 om 21:40

Oh ja.

25 juli 2014 om 04:37

We hebben genoeg in Europa te zoeken, alleen zullen we eens moeten leren om niet mooi te spelen maar te presteren. Nederland en z'n zesjes cultuur is dit!

24 juli 2014 om 22:05

Zeik toch niet zo over de coëfficienten joh. Het 'play-off team' komt zelden verder dan twee rondes, ga maar na afgelopen vier jaar: Groningen, Utrecht, Heerenveen, Ado. Daar gaat het hem echt niet in zitten hoor. De ploegen in de EL doen het iets minder ja, en dat kost inderdaad een paar punten. Maar de belangrijkere reden dat we er Europees niet zo goed meer op staan in vergelijking met vroeger is omdat de Nederlandse giganten (ajax/psv/feyenoord) niet meer zo ver komen in Europa als vroeger. PSV of Ajax kwam vaak de CL-poule wel door vroeger, ze werden ook gevreesd door de buitenlandse clubs. Dan is het nu allemaal wel een stuk minder, hoe goed sommige wedstrijden van Ajax ook zijn in de CL, ze komen niet verder en dan heb je niks.

24 juli 2014 om 22:29

Oh dus omdat Ajax de groepsfase niet doorkomt mag Utrecht verliezen van een bierteam uit Lichtenstein. De landen ranglijst wordt samengesteld op basis van het gemiddelde van alle deelnemende teams uit dat land en als Europa League teams er in de allereerste ronde al uit gaan trek je het gemiddelde gewoon ontzettend omlaag. Niet alleen is dit een sportieve aderlating, maar ook een financiële aangezien al die Uefa Euros naar landen als Zwitserland, België of Turkije gaan.

24 juli 2014 om 22:40

Ik neem aan dat hij bedoelt dat clubs buiten de traditionele top 3, Twente en AZ historisch gezien sowieso nooit iets presteerden, ook toen PSV en Ajax nog wel eens door de groepsfase CL wilden komen. Nu de grote clubs in Nederland het af laten weten staan we er slechter voor omdat de kleinere clubs nog steeds slecht presteren.

Utrecht mag uiteraard nooit van amateurs verliezen, maar is niet de grootste reden dat we zakken op de ranglijst.

24 juli 2014 om 22:42

@Nul-twintig:

Je leest niet goed.

Utrecht mag niet verliezen van een bierteam uit Luxemburg, dat zeg ik ook nergens. Maar het blijft een feit dat de laagst geklasseerde Nederlandse ploegen er altijd al vroeg uit vlogen. Dat is niet goed... maar dat is wel altijd zo geweest. Dus zij kunnen niet gezorgd hebben voor een lager gemiddelde. De hogere teams doen het minder dan vroeger en die drukken dus net zo goed op een lager gemiddelde als de laag geklasseerde teams.

En wat als we minder punten krijgen, so what. Dan krijgen we zometeen een plaatsje minder te verdelen in Europa, maar dat is het plaatsje van ploegen als Utrecht en Groningen zelf. Waar maken jullie je allemaal zo druk om.

En al dat geld van de Uefa, ach... Ik kijk geen voetbal vanwege het geld dat er in omgaat. En sowieso; al winnen jullie de CL, Marc gooit toch al het prijzengeld in zijn grote Dagobert Duck kluis.

@fl0r1d43: Juist, dat bedoel ik

Het slechte spel van de 1e helft kwam ons helaas duur te staan. Het werd ons trouwens ook niet gegund door de scheidsrechter die wel erg veel van Aberdeen leek te houden. Dat mag natuurlijk ook geen smoes zijn. Groningen heeft de kansen gewoon moeten afmaken maar ze deden dat niet. Zonde.. Gefeliciteerd Aberdeen!

toch altijd weer zonde, ado, vitesse, utrecht, heerenveen en feyenoord die toen zelfs dubbel faalde en vorig seizoen weer!... (gelijk bij hun 1 ste cl voorronde en toen ook nog eens gelijk el voorronde ) afgelopen jaren in poule fase bereiken... en nu dus ook groningen...

altijd wel jammer, eerst goed spelen en het verdienen... en dan de meeste clubs waarbij de sterke spelers weggaan of de vorm niet meer gevonden kan worden van voor de zomerperiode.

Erg leuke wedstrijd om te kijken, jammer dat Groningen niet doorgaat maar was te verwachten natuurlijk.

Schandalig..... Hier moet je thuis gewoon met 4-1 van winnen

24 juli 2014 om 21:28

Zelfs nu zeg durf je dat nog te stellen? Nadat ze je er net hebben uitgekegeld? Bizar de derde van Schotland tegen de 7de van NL, dat alleen al zou je een indicatie moeten geven dat dit allerminst een makkelijke opgave ging worden.

24 juli 2014 om 21:58

Heb je überhaupt de wedstrijd gezien? Groningen was by far de betere ploeg.
Had sowieso veel meer verdient..

25 juli 2014 om 02:10

Als je zo verdedigd, dan verdien je helemaal niks.

Ongelooflijk zwakke ploeg dat doorgaat, een kick and rush ploeg.
Groningen in de eerste helft, inspiratieloos, strijdloos alles was slecht.
Zelfs de arbitrage hield niet over, Kostic speelde wel z'n allerslechste match. Hier speel je dus het hele jaar voor, leuk.

Hopelijk heeft Boogers deze wedstrijd ook gezien en doet hij een nieuwe poging om Yoell van Nieff te huren. Vind het zo zonde dat hij daar maar een beetje bijloopt terwijl hij zoveel meer in zijn mars heeft.

Jammer. Zeer onnodig dit had groningen naar zich toe moeten trekken

Daargaan we weer.
Straks feijenoord nog en pec en het "feest " is weer compleet.
En ik had nog wel zo n goede hoop dit jaar .

24 juli 2014 om 21:46

Feyenoord kan bij verlies in voorronde CL altijd nog in de EL komen. Verder verwacht ik dat PSV de EL haalt met daarbij nog Feyenoord of Twente. Pec Zwolle kan nog verassen als ze het op hun heupen krijgen. Ajax krijgt waarschijnlijk een makkelijkere loting in de CL. PSV kan wel overwinteren in de EL. Ik zie nog wel reden voor vertrouwen.

25 juli 2014 om 01:06

ik hoop dat je gelijk krijgt.

25 juli 2014 om 04:38

Als PEC voor de verandering eens gaat nadenken over hoe ze spelen zoals ze dat tegen ajax en feyenoord deden afgelopen jaar kunnen die wat doen misschien.

25 juli 2014 om 02:13

Nou, Groningen had ik wel ingecalculeerd. Pec ook, als Feyenoord, Twente en PSV de groepsfase maar halen. Die hebben er tenminste nog iets te zoeken.

Zo, weten we gelijk weer waar we staan.het opportunisme van het WK zal gelijk weggespoeld zijn.
In Europa stellen we echt geen reet meer voor. Daar voetbal je dan een heel seizoen voor, om je vervolgens door een stel middelmatige Schotten te laten uitschakelen.straks krijg je PET Zwolle ook nog in Europa, en het maakt niet uit wie de tegenstander word, ook die zullen er linea recta uitvliegen.en dan Feyenoord die ook nog geen ronde gaan overleven. Wat een absolute armoede.waarom doen we nog moeite om ons voor die vernederingen te kwalificeren, zijn we soms masochisten?

24 juli 2014 om 21:29

Haha wat een geweldige reactie. Kan ik van genieten na die 90 minuten triestheid.

Ge-wel-dig gedaan door Groningen. Dikke pluim voor Van der Looi die lekker aanvallend voetbal op de mat wil leggen op het moment dat het ergens om gaat. Heerlijk om te zien dat er twee doelpunten nodig zijn om maar de geringste mate van passie los te krijgen. Het was niet om aan te gluren en een schande van de bovenste plank.

Begint weer net zo drama als vorig seizoen met Nederlandse clubs in Europa! wat is dit nou? FC Groningen had hier normaal gesproken twee keer van gewonnen. Zat totaal geen voetbal in die ploeg. Kostic blonk niet uit en de verdediging was niet Europees niveau waardig. Bah wat een teleurstelling.
Volgende week gaat PSV zeker weer met B elftal? En Feyenoord is een leeg gekocht zooitje wat ook snel weer gaat stranden zoals gewoonlijk. Wat triest hé.

24 juli 2014 om 21:38

FC Utrecht kon vorige jaar niet winnen van een Café-elftal uit Luxemburg, vond ik helemaal lachwekkend. Ik bedoel, die zag echt niemand aankomen..

24 juli 2014 om 21:45

Ja dat was ongelofelijk. Maar het blijft zo ondermaats dit. Ieder jaar hebben alle Nederlanders zoals ik optimistische gedachten van te voren. wij denken dat we dan wel even met 4 clubs de Groepfase in gaan (wat vroeger heel normaal was)
Maar die tijden raken op helaas. We moeten de verwachtingen minder maken zodat t iets minder teleurstellend is.
Alleen AZ had vorig jaar een bovenmaats gepresteerd in Europa. Zo zonde dat die zonder zitten.
Samen met Ajax en PSV (twente) één van de weinige die bijvoorbeeld verder dan de Groepfase kunnen konen.

25 juli 2014 om 22:55

voor de duidelijkheid het was differdance uit luxemburg en een cafe elftal doe je ze wel tekort mee ze zouden hier onderin de eredivisie spelen en welke club hier heeft daar nog nooit van verloren voor de rest doet utrecht het anders altijd wel goed in europa

24 juli 2014 om 21:44

En vervolgens vliegt Ajax er weer uit in de groepsfase, waarna de Ajax supporters allemaal weer klagen over pech, onrecht of omkoping. Vervolgens loten ze weer 'een makkie' in de EL, waarna na de loting volop reacties komen over de route naar de finale.

Zoals gewoonlijk worden ze er dan de eerste de beste ronde alweer uitgeknikkerd, waarna men probeert de wanprestaties wegwuift omdat er in de groepsfase 1 wedstrijd gewonnen is van een al geplaatste grootmacht, de ploeg die won in de EL toch wel van heel hoog niveau is en wss de EL gaat winnen (en er vervolgens de volgende ronde ook uit ligt) of door te wijzen naar andere de 'grotere wanprestaties' van de andere Nederlandse ploegen.

Kortom: Beetje onnodig om op zo'n manier over de andere Nederlandse clubs te spreken, want de rijkste en grootste club van Nederland laat zich ook gewoon jaarlijks te kijk zetten. Het bovenstaande lijstje met waarschijnlijke smoezen doen daar niets aan af. For the record, voordat hier een stortvloed van Ajacieden komt: Ik dik het bewust aan vanwege de negatieve toon van Ajax4xcl ten overstaande van de Nederlandse collega ploegen.

Wees eens wat realistischer zou ik zeggen. Aberdeen was gewoon nr 3 in Schotland en Groningen 'slechts' de nummer 7 van Nederland. Dat ze op een andere en minder mooie manier voetballen zegt simpelweg niet alles. Volgens mij won een andere Nederlandse club ook niet beide potjes van de kampioen van die zogenaamde inferieure Schotse competitie. Waarom zou het dan vanzelfsprekend zijn dat onze nr 7 hun nr 3 wel op zou moeten rollen?

Bekijk alles eens wat meer in perspectief. Dan komt er misschien toch iets meer besef dat ploegen met minder grote namen echt niet per definitie te doen zijn. Daarnaast hou je altijd verrassende uitslagen in beker competities, dus verrassingen ontkom je af en toe sowieso niet aan.

24 juli 2014 om 22:02

Poeh het valt niet mee om je verhaal logisch te lezen...maargoed je gaat volgens mij volkomen voorbij aan het feit dat FC Groningen schandalig voor de dag kwam vandaag. Leuk verhaal dat Aberdeen de nr. 3 is etc. Maar daar moet je gewoon van winnen. Zo niet dan moet je helemaal niet mee willen doen aan de EL. Ga dan lekker tegen de amateurs voetballen in de regio. Nu moet ik als buitenstander hier hoopvol naar kijken, omdat ik graag wil dat alle Ned. clubs het goed doen in Europa, maar dan krijg je zo'n wedstrijd voor de kiezen. Om je voor te schamen, zo willen we de eredivisie toch niet op de kaart zetten? Die Kostic kunnen ze voor een ton ophalen, als je rechtsback van Aberdeen niet voorbij kunt komen, op welk niveau wil je dan voetballen?

24 juli 2014 om 22:13

Goed verhaal! Ondanks dat ik al sinds eind jaren zestig Ajacied in hart en nieren ben, krijg je het eerste duimpje omhoog van mij.
Inhoudelijk ben ik het helemaal met je eens. Desondanks hoop ik wel op betere tijden...

24 juli 2014 om 22:14

Ik betrap me er sowieso wel regelmatig op dat ik mezelf gedurende het typen regelmatig corrigeer waardoor ik woorden vergeet of totaal in de verkeerde vorm laat staan. Wellicht beter nalezen voortaan, maar het komt vooral omdat ik me dus regelmatig verlies in het verhaal.

Waar het me gewoon vooral om gaat is dat we erg minderwaardig doen over ploegen uit het buitenland en net doen alsof de nummer 7 van Nederland per definitie superieur is aan de complete subtop van alle andere landen behalve Duitsland, Engeland, Italië en Spanje.

Jij roept ook 'leuk verhaal dat Aberdeen de nummer 3 is', maar het is toch ook gewoon zo. Denk je nou echt dat men in het buitenland vindt dat het geen schande is als een ploeg verliest van Groningen? Groningen is gewoon ook een Europese nobody, toch vinden wij hier op 1 of andere manier dat ze superieur moeten zijn ten opzichte van alle subtoppers die niet uit de 4 grootste competities komen.

Ongelooflijk dat je alles waar je een paar maanden terug zo hard voor hebt gewerkt zo eenvoudig weg geeft.. Deze tegenstander stelde echt niks voor maar je verliest er wel van dus moet je concluderen dat je zelf totaal niet thuis gegeven hebt.
We hebben best een leuk team maar met deze instellingen leg je het gewoon af tegen beperkte voetballers die wel een goed team vormen en het besef hebben dat het er echt om gaat.

Wat een vreselijke afgang tegen een bierteam uit Schotland waar louter spelers inliepen die net terug van Mallorca waren aan hun fysiek te zien.
Kijken of Nijland nu nog steeds van die interessante praatjes heeft dat Europees voetbal in september moet beginnen, als je zo speelt verdien je het niet om ooit nog Europees voetbal te spelen. En wat is die Hoesen een partij slecht.

misschien maar goed als we straks 1 plek verliezen voor Europees voetbal. Zijn nu te veel ploegen die er niets te zoeken hebben. hopelijk zijn we dan ook klaar met die play offs.

We kunnen gewoon alle rechten voor EL en CL gewoon doneren aan andere landen. Want in Nederland stelen we geen hout voor. Goed bezig Fifa: fraude tot in het hoogste orgaan, geen regels voor belachelijke transferbedragen (door clubs die het niet kunnen veroorloven) en daardoor een graai mentaliteit waardoor geen club meer normaal kan bouwen aan een elftal. Goed bezig allemaal. Voetbal wordt met het seizoen leuker en leuker.

Ik begin nieuwe zinnen wel degelijk met een Hoofdletter, maar VZ pikt dat niet op.

24 juli 2014 om 21:55

Nee, jij vergeet spaties achter je leestekens te zetten, waardoor je geen hoofdletters krijgt.

Weg met die stomme playoffs!! Heerenveen was makkelijk door gegaan

24 juli 2014 om 21:36

Heerenveen had dan wel de playoffs gewonnen, als ze de beste waren.

25 juli 2014 om 03:59

Nee de nummer 8 ipv de nummer 5 van de competitie Europa in sturen is een goed idee. KNVB zet de eredivisie voor schut met die kut playoffs.

25 juli 2014 om 11:13

Playoff is ook maar een momentopname.
DIe kan je door een beetje pech en een scheidsrechterlijke dwaling verliezen. Over een hele competitie is dat een stuk minder.

25 juli 2014 om 14:15

@cammie Gelukkig is dat niet gebeurd, want AZ was achtste vorig seizoen.

24 juli 2014 om 22:07

Zoals tegen Molde twee jaar geleden?

Niet zo eenzijdig kijken, Heerenveen heeft zijn wanprestaties in Europa ook geleverd.

Met meer inzet en strijd had Groningen wel gewonnen zoals ze ff speelde in het begin van de tweede helft. Je zag toen gelijk dat het beter ging, maar daarna werd het weer rustig rondtikken laag tempo etc.

Verbaast me toch wel dat Niall Mcginn nog steeds bij Aberdeen zit. Die is toch wel toe aan een stap hogerop, lijkt mij.

Jammer Groningen. Het was leuk geweest als ze nog even punten hadden gepakt voor de coëfficiëntielijst vlak voor ze naar de slachtbank van Sociedad zouden afreizen. Die eer is nu aan Aberdeen besteed.

24 juli 2014 om 22:11

Buraspor ook al niet door tegen een onbekende tegenstander. Conclusie: clubs van Nederland en Turkije die buiten de top 5 vallen hebben niets te zoeken in Europa helaas! Wat een schande

24 juli 2014 om 22:21

Bursaspor heeft mijn avond aardig verziekt ja. Dat je tegen Aberdeen (schotse nummer 2) eruit vliegt, kan ik ergens nog snappen maar dat je tegen ene Chikichukuchaka uit Georgië uitgeschakeld wordt.. Dat is pas een schande.

25 juli 2014 om 02:22

Als je hebt gezien hoe Bursaspor die penalty's nam, echt dramatisch...
Terechte nederlaag wat mij betreft.

25 juli 2014 om 15:02

Nummer 3 van Schotland. Nee dat van Groningen mogen wij geen begrip voor hebben. Ze mochten eerst wel gaan presteren in Europa in plaats van in mei feesten of je de Europa League al gewonnen hebt.
Ik wist inderdaad ook niet wat ik zag wat Bursaspor deed. Ik dacht uit 0-0 die hebben er geen zin in zo vroeg in t seizoen. Maar dat je thuis ook niet tot scoren komt is droevig.
Heb jij de wedstrijd gezien trouwens? Ik keek lijdzaam naar Grunn ;

Dat Europese avontuur hebben ze snel afgeraffeld in Groningen. Se komende vijftien jaar hoeven we vat Groningen geen Europese ambities meer horen na deze wanvertoning neem ik aan.

Nou, Feyenoord wordt straks ook weer direct uitgeschakeld en we staan weer volledig met beide voetjes op de grond na dat hoopgevende WK. Tsjongejonge, niet te geloven.

Aberdeen thuis, altijd lastig.. Wat is de Eredivisie toch tenenkrommend slecht tegenwoordig. Jaren terug was het nooit een probleem om clubs van dit kaliber te verslaan, nu zijn zelfs Aberdeen en Petrolul te sterk voor Nederlandse subtoppers. Dat er dan nog mensen zijn die denken dat de Eredivisie en de Serie A van een gelijkwaardig niveau zijn, wat een grap. Een subtopper als Lazio zou op volle sterkte met speels gemak winnen van dergelijke clubs.

24 juli 2014 om 21:51

De kampioen van Roemenie schakelde de kampioen van Nederland uit.
De nummer 3 de nummer 3 van Nederland.
Aberdeen de nummer 3 van Schotland schakelt de nummer 7 van Nederland uit,

Zijn toch gewoon indicaties wat het gemiddelde niveau van de Nederlandse competitie is.

Ik ben het wel een beetje eens je hoor, maar je laatste zin vraagt toch om reactie.
Je hebt het neem ik aan over het Lazio dat vorig seizoen in de poulefase gelijkspeelde tegen Trabzonspor en Appolon, om vervolgens in de KO fase direct uitgeschakeld te worden door Ludogorets? Dat feit maakt jouw punt wel wat minder valide natuurlijk.

24 juli 2014 om 22:41

Haha, ik had misschien iets duidelijker moeten zijn. Lazio was afgelopen jaar zeer zwak, het zwakste Lazio in jaren. Ook binnen de club rommelde het. Daarnaast staakte de supporters ook voor langere tijd, iets wat zeker mee heeft gespeeld. Maar het jaar ervoor hadden ze bijvoorbeeld weer zeer goede resultaten, met onder andere winst op Gladbach en een andere goede ploeg.

Die Play-offs ook maar gewoon afschaffen, is nog niets goeds van gekomen. Die play-offs is gewoon een moment opname, de ranglijst laat zien wie het beste is overall, Nederland laat hier weer belangrijke punten liggen bahbah.

Met alle respect, maar een club als Groningen heeft ook niets te zoeken in Europa. Snel maar afschaffen die playoffs aan 't einde van 't seizoen, want dit kost ons weer punten...

En we gaan als Eredivisie zijnde weer verder waar we twee seizoenen geleden mee begonnen... Over een jaar of 3 kunnen we ons het best vergelijken met competities als de Bosnische en de Finse. Wat een schande toch weer zeg.

24 juli 2014 om 21:40

Niet 'als Eredivisie' want Ajax, AZ, PSV en Twente halen regelmatig wat punten. De rest bakt er gewoon niets van met jouw club voorop.

24 juli 2014 om 21:53

Dat doen de topclubs in diverse kleinere Europese competities ook. De prestaties van de rijkste club(s) zijn natuurlijk geen indicator voor de rest van de competitie.

24 juli 2014 om 22:00

De enige die het vorig jaar goed heeft gedaan is AZ. Als topclubs zijnde verwacht ik van Ajax, PSV en Twente toch een stuk meer. En ja, mijn club bakt er al helemaal niks van, dat ga ik niet ontkennen.

24 juli 2014 om 22:42

Oja want Twente doet het zo slecht...
QF uitgeschakeld door Villareal, logisch
jaar later uitgeschakeld door Schalke, logisch (lomp dat je speelt met een b-elftal maar oke)
vorig jaar niet mewgedaan dus sowieso geen punten binnengehaald

Die kritiek op Twente snap ik niet zo goed

Weer wordt bewezen dat de playoffs helemaal nergens om gaan. Volgens mij gebeurt het nu al een paar jaar dat de winnaar van de playoffs er meteen uit ligt.

Erg jammer weer dit. De play-offs afschaffen en gewoon de nummer 5 de EL in laten gaan.

Dit is niet de schuld van Groningen, maar van de KNVB. Mensen zullen het niet met me eens zijn, maar ik ben nog steeds van mening dat de hoogstgekwalificeerde team Europa in moet. Ze hebben de play-offs verdient gewonnen dus daar heb ik het niet over. Maar Heerenveen was in de competitie de beste van de 4. Groningen was de nummer 7. De play offs moeten afgeschaft worden, je kan een klote jaar hebben en pieken in de play offs. Als je wat wil bereiken in Europa moeten de beste teams in Europa actief zijn, daar zat Groningen niet bij. Jammer dat ze deze wedstrijd verloren hebben, had veel meer ingezeten. Had ze toch wel wat sterker verwacht met nieuwelingen Antonia, Hoessen. Zaten allebei niet in de wedstrijd.

Als ik het mocht zeggen zou Groningen nu 10 strafpunten krijgen in de competitie voor het verkwanselen van onze tickets. Wat een schande. Maar in onze competitie kun je helaas rustig profiteren van vermoeidheid bij andere clubs die wel iets presteren in Europa en/of beker, daar houdt de bond toch geen rekening mee

Mochten we denken dat het Nederlands voetbal nog iets voorstelde na het WK ? Welcome to Earth !

Klasse hoor!! Echt top om te zien hoe Groningen het Nederlandse voetbal op de kaart heeft gezet vanavond. Ik heb genoten.. dit geeft de burger moed! Thanks voor de punten trouwens, kunnen we goed gebruiken.

In de Eredivisie hebben we gewoon een paar (hele) goede, onderschatte spelers die in een goeddraaiend Oranje erg goed mee kunnen, maar over het geheel genomen stellen de elftallen uit Nederland Europees gezien geen reet voor. Enkel sommige individuen(denk hierbij aan Depay, Clasie, Blind, De Vrij, Kongolo, Wijnaldum, Boetius etc.) die op termijn gewoon internationaal gezien het redelijk ver kunnen gaan schoppen

Geen Europees voetbal meet voor Nederlandse clubs, dat moeten we met zijn allen niet meer willen.
Het is te vernederend voor woorden.

En die Van Gaal maar blijven brullen dat de Eredivisie tot de beste competities(tactisch) van Europa behoort.
Wat een belachelijke idioot zeg.

24 juli 2014 om 22:00

Wellicht heeft hij best een punt. Met alleen tactiek win je echter geen Europese bekers. We doen wel lacherig over kick & rush of technisch inferieure ploegen. Die ploegen strijden echter wel een stukje harder dan het gros van onze Nederlandse voetballers, die naar mijn mening wellicht te veel gepamperd worden.

De beuk er in en strijden voor elk grassprietje. Iets wat ik toch te vaak mis bij het voetbal in Nederland.

De trots van het noorden is de schlemiel Nederland.

schande voor het nederlands voetbal

24 juli 2014 om 22:10

Een schande die de knvb zelf veroorzaakt door die achterlijke nacompetitie.

Terecht. Groningen heeft 2 grote kansen gehad. Dat is te weinig als je zo slecht verdedigd.

Helaas, geen droomfinale in de Europa League, het was toch leuk geweest als de finale FC Groningen - PEC Zwolle was geworden.

Scheids was dik partijdig

Laten we aberdeen niet onderschatten , die hebben afgelopen seizoen uit 2x zoveel punten gepakt dan thuis , als Kostic geen pepernoot raakt en Aberdeen met 6 man in de verdediging staat kun je er niet dooheen, hun hebben een mentaliteit die wij Nederlanders niet hebben, een Rooney zou makkelijk mee kunnne in een FC Twente, Die rechtsback van hun ook , even als die nummer 8 die gasten zijn ontzettend slim, ze lieten Bottheging opbouwen wat die niet kan mijn conclusie is dat Aberdeen onderschat word.

24 juli 2014 om 22:11

Nog even en je gaat roepen dat Aberdeen tot de subtop van Europa behoort. Het is gewoon een uitermate zwakke ploeg die je met combinatievoetbal uit en thuis van de mat moet spelen.

24 juli 2014 om 23:57

uitermate zwakke ploeg? het zal me niks verbazen dat deze gasten Real Sociedad uitschakelen, mij hoor je niet zeggen dat Aberdeen tot de subtop van Europa behoort, maar FC Groningen hoort dat zeker ook niet. lang en na niet waarhebben we het over.
en combinatie voetbal ? tikkie breed tikkie terug hebben we genoeg gezien vanavond.
je kunt zeggen wat je wilt maar Aberdeen heeft geen slecht elftal

Was in het stadion. Terecht verloren helaas. Vond Van der Looi slecht wisselen en blijkbaar kon hij in de rust de spelers niet meegeven om rustig voor de goal te blijven. Alles door het midden. Onnodig eruit helaas.

Klote Groningen, ze kunnen er echt helemaal geen reet van

24 juli 2014 om 22:13

Baal hier ook van, geeft voor mij wel het kwaliteitsverschil tussen AZ als semitop en clubs als grunn, Utrecht en vitesse etc aan. AZ overwintert 99 procent van de keren in Europa en haalt2x kwartfinale en 1x halve. Daarom is AZ na detraditionele top samen met twente toch de semitop in NL, beetje dezelfde rol als Arsenal in Engeland speelt, ook Te weinig prijzen

Dit is wel weer erg jammer hoor!

ik zie veel reacties dat groningen makkelijk aberdeen zou moeten kunnen verslaan; echter het nederlands voetbal stelt geen ruk meer voor..

Jammer en helaas, eerste helft weg gegeven. Tweede helft gevochten als leeuwen maar helaas niet gescoord.
Vanaf tribune was de leiding ook dramatisch, misschien dat het op tv mee viel?

Wordt we schijt ziek van die mensen die lopen te janken dat Groningen niet Europa in had gemoeten.
Zullen we dan de landskampioen ook niet meer de CL in sturen? Komen ook nooit verder als poule fase... En dan verder prutsen in EL. Of alle andere teams die EL spelen, bakken er over het algemeen ook weinig van.
Uitzondering was AZ met enige geluk met de tegenstanders zeer knap gepresteerd. Maar natuurlijk geen garantie dat zij nu wel waren door gegaan.
Dus gewoon domme non discussie die nergens over gaat!!

Er is maar één oplossing hoor en dat is fusioneren. België met Nederland. De beste 8 van België met de beste 10 of 12 van Nederland. En de rest naar een tweede klasse of eerste divisie. Dan ga je nog geen CL finales winnen, maar dan plaats je je wel makkelijk voorbij zo'n Aberdeen. Budgetten gaan immers voor alle clubs quasi verdubbelen want meer TV-gelden. Niet alleen door de kijkers uit Nederland en België, maar ook door de kijkers uit andere landen. Zo'n competitie is immers wel aantrekkelijk voor hen.

Er is gewoon geen andere manier om op zijn minst in het spoor te blijven van de grote voetballanden. Probleem is dat de meeste mensen tegen zullen zijn, vooral omdat het vernieuwend is en daar houden mensen niet van. Een ander deel is tegen omwille van sentimentele redenen.

Maar als je iets wil gaan betekenen in Europa, dan moeten de budgetten fors omhoog. En dat lukt niet op je eentje. Like it or not.

Zulte Waregem is trouwens wel door tegen die ploeg uit die wereldcompetitie van Polen.

24 juli 2014 om 23:44

Goeie reactie maar wel een kanttekening. We hebben het hier telkens over het falen van nederlandse clubs tegen "bierteams". Een hogere begroting zie ik op zich dan niet als een oplossing omdat ik denk dat veel teams nog wel een (fiks) lagere begroting hebben dan onze nederlandse subtoppers. Daarnaast wil bijvoorbeeld Ajax niet meer aan salarissen betalen dan een bepaald niveau. Alleen buitenlandse clubs worden steeds gekker en gekker. In Engeland worden de clubs verkocht aan rijke sjeiks....oke, al ben e als club je identiteit kwijt. In Spanje worden Barcelona en Real Madrid gesteund door hun banken die op hun beurt weer worden gesteund door de europese belastingbetaler en dat is in en in triest!!

Verder wel een leuke gedachte om de nederlandse en belgische clubs samen te voegen in 1 competitie.

Zwak van groningen. Onderschat de tegenstander nooit. Zeker als het verschil ee gewoon amper is.

Vooropgesteld dat ik vanavond het duel tussen FC Groningen en Aberdeen niet zelf gezien heb. En het moet doen met de commentaren die hier worden gegeven. Maar als je het onderspit moet delven tegen de nr 3 van de Schotse competitie dan moet je je als bestuur, trainer en spelers van FC Groningen diep en intens schamen. De Trots van het Noorden heeft zichzelf, zijn aanhang en vooral het Nederlandse voetbal een hele slechte dienst bewezen. Ik vind het uiterst ongepast om met excuses als het missen van kansen of een offday van het arbitrale trio te komen. Als je op papier beter bent dan je tegenstander moet je er kost wat kost voor zorgen dat je wint. Het zou verstandig zijn dat Hans Nijland eens een toontje lager gaat zingen. Want zijn pronkende en ronkende verhalen hoe goed en talentvol zijn FC Groningen wel niet is worden met de dag ongeloofwaardiger. Hier past alleen maar schaamrood!

Laat toch gewoon de beste clubs europa in gaan . Ik weet het Pec en Groningen hebben het zelf afgedwongen maar als je je plek wilt houden op de fifa ranglijst kan je beter AZ en misschien Heerenveen sturen. Overigens was Groningen de volgende ronde helemaal niet doorgekomen tegen Sociedad.

25 juli 2014 om 11:20

Bekerwinnaar verdient gewoon Europees voetbal. PEC heeft die beker terecht gewonnen.

Playoffs (een verkort toernooi) moeten worden afgeschaft. Eén "toernooi-ploeg" is genoeg. De verliezende bekerfinalist (dit keer iet het geval) zou ook niet Europa in moeten.

en als Groningen van Aberdeen had gewonnen dan hadden ze tegen Sociedad geen schijn van kans gehad..
Hetzelfde zal helaas ook voor Feyenoord gelden , als ze al van Besiktas weten te winnen zullen ze daarna in de laatse voorronde uitgeschakled worden. En laten we eerlijk zijn, ik denk dat er geen enkele Nederlandse club is die 2 voorronden CL zou overleven, ook dat onze landskampioen zou de handen meer dan vol zal hebben aan Atll. Bilbao, Napoli, Arsenal, Bay Leverkusen of Porto.
En de komende jaren zal het eerder nog moeilijker worden om deze voorrondes door te komen, AZ ( hebben het echt prima gedaan de laatste jaren ), Twente & PSV hebben ( nog ) een geplaatste status maar dat lijkt ook slechts een kwestie van tijd voordat we die ook kwijt raken....al mel al ziet het er de komende paar jaar niet al best uit voor de Nederlandse clubs

Zonde. Al had ik Groningen in de eventuele volgende ronde zowieso kansloos geacht tegen sociedad

Ik ben onthutst over de zwakte van mijn FC Groningen. Dit had ik niet verwacht. Aberdeen is geen goede ploeg en daarvan wordt niet gewonnen. De eerste helft heeft Groningen het weggegeven. Misschien 1 kans gehad. In mijn optiek is wedstrijdmentatlitieit hieraan ten grondslag. Vanaf de eerste minuut moet je de indruk geven dat je wil winnen. In de tweede helft zag je het even, Aberdeen had het toen lastig. Met een gezapig tempo, balletje breed en balletje terug ga je niet winnen. Ben nu echt benieuwd wat dit Groningen in de competitie laat zien. Maar ik had liever nog naar een vervolg van de EL gekeken.

Dit doet pijn maar het was te verwachten.
Groningen ligt er uit. PEC volgt. Dan hebben we Feyenoord, Twente, PSV en Ajax nog over.
Europees voetbal is schaken. Rustig blijven, weinig kansen weggeven en zelf toeslaan bij de kansen die je krijgt.
Dat alles is gebaseerd op ervaring en die hebben clubs als Groningen, Pec, Utrecht niet.
Europees voetbal is dus geen feestje voor de winterstop.

Hopelijk scoren de top 4 clubs wel heel veel punten anders leveren we nog een Europese plek in.

Misschien een beetje slecht, maar ik wist niet eens dat Groningen had gespeeld en zeker niet dat ze eerder al uit hadden gespeeld. Het zegt misschien ook wel iets over de Europa league die de meeste pas volgen van af de kwartfinale.

Blijkt maar weer dat AZ toch echt een stap hoger is dan alle sub topclubs van NL. Bedoel tuurlijk hadden we zelf in de playoff finale van grunn moeten winnen, maar vergeet niet dat we tot de laatste maand in Europa, de beker en de competitie speelden. En dat is geen incident geweest de laatste 10jaar met oa 2 kwartfinales en een halve fibale. Is gewoon een semi topclub

Wat een slechte scheids, die is 100 procent zeker weten omgekocht. Dramatisch slecht, net zoals Fc Groningen in de 1e helft. De 2e helft was goed, echter ontbrak het aan scherpte voorin. Een gestolen overwinning voor de Schotten!

25 juli 2014 om 04:11

Huilebalk. Als je zo zwak verdedigd en voorin geen potten kan breken dan kan je alleen maar jezelf het verwijten en dan geef je niet de arbitrage de schuld. Wat een stel zwakke tammo's bij elkaar vanavond.

Haha, en maar roepen dat Groningen meer ging laten zien nadat ze de play-offs van ons hadden gewonnen. Wel zonde, kost weer punten!

25 juli 2014 om 00:30

Zit dat zo diep?

25 juli 2014 om 10:23

Oh nee hoor, maar wel ironisch. Eigenlijk vooral triest dat Nederlandse clubs het zo af leggen. Niet alleen Groningen nu hoor, ook Vitesse tegen Petrolul.

Grappig hoe mensen hun conclusies trekken. Een matig Aberdeen dat misschien 2 a 3 keer voor de goal komt en daarbij 2x scoort. Is dat nou een concreet argument waarom die SPL superieur zou zijn aan de eredivisie? Groningen verdiende de overwinning op basis van het vertoonde spel. Echter liet Hateboer zich 2x van zijn slechte kant zien door buitenspel op te heffen, omsat hij niet met zijn centrale verdediging meeschuift. Botteghin gaat ook niet vrijuit, maar de chaos werd toch echt veroorzaakt bij Hateboer.

Onnodig was dit. Groningen had de kansen en de kwaliteit om dit Aberdeen gewoon goed aan te pakken, maar was niet fel genoeg. Ik ben helaas bang dat met ploegen als Pec, Vitesse en het uiterst verzwakte Feyenoord in het vooruitzicht dit weer echt een dramatisch jaar voor Nederland op Europees gebied gaat worden.

Europa League (en zeker de voorrondes) zijn een walhalla voor de Chinese gokkers. Peking bepaalt wie er doorgaat. Het is niet anders.

Wat Gaat nederland achter uit zeg. 5 jaar overzicht

2009/2010
3e kwalificatie wedstrijd, Nac gaat eruit tegen Villareal.
Heerenveen gaat er in de groepsfase poule: (sporting CP, Hertha Bsc, Ventspils)
Laatste 32: Ajax gaat eruit tegen Juventes, PSV gaat eruit tegen Hsv, Twente gaat eruit tegen Werder Bremen

2010/2011
Play offs groepsfase: Feyenoord gaat eruit tegen Gent
Groepsfase: AZ eruit poule: (sheriff, Dinamo Kiev, Bate Borisov) FC Utrecht eruit poule: ( Napoli, Liverpool, Steaua Boekarest)
Laatste 16: Ajax gaat eruit tegen Spartak Mouskou
Laatste 8: Twente gaat eruit tegen Villarreal, en PSV gaat eruit tegen Benfica

2011/2012
3e kwalificatie ronde: ADO eruit tegen Omonia Nicosia
laatste 32: Ajax eruit tegen Manchester United
Laatste 16: PSV eruit tegen Valencia, Twente eruit tegen Schalke
Laatset 8: AZ eruit tegen Valencia

2012/2013
3e klalificatie ronde: Vitesse eruit tegen Anzhi
play offs: Heerenveen eruit tegen Molde, AZ eruit tegen Anzhi, Feyenoord eruit tegen Sparta Praag
groepsfase: PSV eruit groep: (dnipro, Napoli, AIK Solna) Twente eruit groep: (hannover, Levante, Helsingborgs)
Laatste 32 Ajax eruit tegen Steaua Boekarest

2013/2014
2e kwalificatie ronde: Utrecht eruit tegen Differdange
3e kwalificatie ronde: Vitesse eruit tegen Petrolul
play offs: Feyenoord eruit tegen Kuban Krasnodar
groepsfase: PSV eruit groep: (chernomorets Odessa, Ludogorets, Dinamo Zagreb)
Laatste 32: Ajax eruit tegen Rbz
Laatste 8: AZ eruit tegen Benfica

Nu alweer is FCG eruit tegen Aberdeen. en ik zie Zwolle de groepsfase natuurlijk ook niet halen.

Conclussie is dat we verliezen van ploegen waar we van Moeten winnen, en een grote stunt zit er bij ons ook niet meer in. We winnen af en toe een leuk wedstrijdje tegen een top team, maar toch trekken we steeds weer aan het kortste eind, ik denk dat de mentale weerbaarheid zo verschrikkelijk laag is bij de Nederlandse ploegen.

Logisch toch. Deze wedstrijden komen gewoon te vroeg.
meeste teams zijn nog niet compleet voorbereiding zijn net begonnen.
nieuwe spelers en weinig ritme.....

Nee als we meer kan willen maken moeten de eredivisie eerder beginnen. zodat er meer ritme en automatisme is.

25 juli 2014 om 00:07

Schotse Competitie is toch ook nog niet begonnen? moet Groningen gewoon eerder de voorbereiding beginnen als ze meer tijd nodig hebben. Dit vind ik een slecht argument.

25 juli 2014 om 22:38

Nou Aberdeen had natuurlijk al een ronde op zitten.
Nadeel van te vroeg beginnen is het risico dat seizoen te lang duurt en dat je dan in januari opgebrand bent.

ach ja het is wel zuur. Na het behalen van europees voetbal vier je feest en dan is snel over.

Je kon er op wachten. De tegenstanders van de play-offs grijpen de uitschakeling van Groningen maar weer eens aan om te roepen dat we van deze play-offs af moeten.

Hoe lang zou het nog duren voordat deze mensen eindelijk eens gaan beseffen dat er zonder play-offs voor meer dan de helft van de clubs ver voor het einde niets meer op het spel staat??
Met als gevolg competitievervalsing, doordat deze clubs nergens meer voor hoeven te spelen en het gewoon laten gaan.

25 juli 2014 om 03:20

@ marosa

Laat er dan maar niks meer aan zijn voor een deel, dat is voor het algemene Nederlandse voetbal belang het beste. Die competitie vervalsing is er in mijn ogen al, AZ draait overal een goed seizoen maar komen daardoor lucht tekort om ook nog eens die play- offs te moeten spelen. Waardoor een club die lager genoteerd staat vervolgens Europa in gaat. Zoals het de traditie zo langzamerhand betaamt liggen ze er meteen na de eerste beste wedstrijd er alweer uit. Al die liedjes dat ze op de trekker naar Madrid gaan kunnen ze wel veranderen in dat ze lekker op de trekker in Groningen blijven.

Jammer van de arbitrage maar alsnog had Groningen genoeg kansen. De Leeuw had moeten scoren, en kostic had er ook wel minstens 1 mogen maken. Volgend seizoen beter

Jammer voor Groningen en het Nederlandse voetbal.

Maar ik blijf er bij dat dit ook komt door het gedrocht dat play-offs heet.
Een ploeg die een minder seizoen heeft gehad hoeft maar even te pieken en het play-off ticket voor Europa is verdiend. Dat klopt gewoon niet.

Ik ben soms al blij als de competitie erop zit. Kun je daarna nog een keer in half lege stadions gaan zitten voor die klote tickets waarin je in de derde voorronde in Europa tegen FC bal op het dak speelt en er meteen uit vliegt.

Om deze reden ben ik echt blij dat Vitesse er afgelopen seizoen meteen uit ging tegen Groningen. Word je die ellende ook weer bespaart en kun je rustig op vakantie.

Tjah, als je zo bang bent als FC Groningen om een doelpunt tegen te krijgen en erg behoudend gaat spelen roep je het over jezelf af dat het mis gaat. En inderdaad, een gemakkelijk gegeven penalty en een zuivere handsbal voorafgaand aan de 2e goal. Een wedstrijd duurt nu éénmaal 2x 45 minuten en niet 1x 45 minuten. Het was bar en boos en heeft ook totaal niets te maken met de playoffs zoals die in Nederland aan het einde van de competitie gespeeld worden. Als FCG de eerste helft net zo gespeeld had als de 2e helft dan zou Aberdeen geen schijn van kans hebben gehad. FCG is ten onder gegaan aan het eigen toch wel laffe voetbal van de 1e helft.

pfff schaam je kapot man. Weg met die play-offs!!! Heeft geen enkele toevoeging.

Beste Erwin van der Looi,

Daar stond je dan als een volksmennertje op de Grote Markt te schreeuwen; ' helemaal niks in Heerenveen!'

Heerenveen, die 3 plaatsen hoger eindigden dan jullie. Heerenveen die thuis met 4-2 van jullie won en jullie in Groningen door jouw taktisch geblunder geblunder, met 1-3 compleet weg speelde.

Hee Erwin... Karma is a bitch hahaha!

25 juli 2014 om 09:07

Dat waren precies mijn eerste gedachten toen ik de eindstand meekreeg. Een tripje naar Schotland haha, mooi man.

Foei, Foei.....heb je daar de nacompetitie voor gewonnen een paar maanden geleden.....wat een afgang....weer erg goed voor het coëficiënt van Nederland....... Straks mag iedere club in NL voorronde gaan spelen in de zomervakantie

1e helft lag het tempo veel te laag, desondanks hadden Kostic en Chery 100% kansen. Daarna het 1e doelpunt kun je over speculeren. Het 2e doelpunt was 100% hands, maar ook waardeloos slap verdedigd Door Botteghin. 2e helft was de helft van Groningen, maar helaas geen goals...

Als je dan weer beelden ziet hoe de Groninger supporters zich voor de wedstrijd al hebben gedragen, lijkt het me niet verkeerd voor de maatschappij dat deze club alvast uit het toernooi verdwijnt. Ze kunnen het blijkbaar nog niet helemaal handelen hoe het is om Europese gasten te ontvangen. Sad

We zijn weer begonnen waar we vorig seizoen zijn geëindigd: k***en op de arbitrage. Laat ik voorop stellen dat ik vanaf de tribune het gevoel had dat beide goals (geen penal, en de tweede leek op buitenspel) onrechtmatig leken, maar uiteindelijk heeft de leiding er een beter zicht op dan wij op de tribunes. Feit blijft wel dat de arbitrage de wedstrijd totaal niet in handen had, ontzettend slecht trio, maar dit is absoluut niet de reden waarom wij verloren hebben. Groningen heeft zichzelf tekort gedaan door de eerste helft gewoon dramatisch slecht te voetballen. Of het de zenuwen waren of iets anders, het leek in ieder geval nergens op. Met name Botteghin viel op met de ene foute pass na de andere. In de tweede helft probeer je dan nog wat en heb je op zijn minst recht op een 2-2 voor eigen publiek, maar zelfs dat zat er niet meer in. Verloren door eigen toedoen, maar van een schande zou ik niet willen spreken. In de tweede helft heb ik genoeg gezien om toch met een positief gevoel richting volgend seizoen te gaan. Daarnaast vielen zelfs in de eerste helft wel wat pluspuntjes te benoemen (hoesen die veel inzet toonde en sterk in de lucht was, en Lindgren die overal en nergens de afvallende bal won).

Eerlijk gezegd kan ik er niet al te veel mee zitten deze keer. Zou niet weten waarom ik me telkens zou moeten opwinden over iets waar je niets aan kunt doen. Ze hebben het totaal aan zichzelf te wijten gehad de eerste helft. Voor de Eredivisie een sterke selectie, dus kom maar op met die competitie! En mocht Kostic nog vertrekken? No worries. Gister veruit de slechtste man van het veld, net zoals een paar maal vorig seizoen. Speler van het Jaar geworden, maar wie op hem heeft gestemd heeft volgens mij barweinig verstand van voetbal.. Heeft geweldige dingen gedaan, maar is mentaal nog veel te zwak om een stap hogerop te kunnen.

Jammer en onnodig,verkeerd wisselbeleid van vd Looi, Islamovic is een goede spits en laat hij op de bank zitten De Leeuw speelde goed hoor maar is gewoon geen spits...
En ja de laatste jaren is het hetzelfde liedje, Heerenveen, Vitesse, Utrecht, Feyenoord allemaal er direct uit.
Nu zo makkelijk kritiek te hebben dat Grunn europees speelt is dus niet terrecht, als je de play offs wint sta je hier terrecht, hadden Heerenveen, AZ of Vitesse het vorig jaar in de play offs maar beter doen.
Laatste deel vd competitie was Grunn gewoon de beste afgelopen seizoen.

Spijtig voor het Nederlandse voetbal dat Groningen niet doorgaat, al met al was Groningen na het behalen van het Europeesvoetbal gewoon blij met een dooie muis.

Knvb moet er serieus aan gaan denken om de play offs te veranderen, of de best of de rest (nummer 5 dus) te sturen, of de best geplaatste op de Europeesche ranglijst. Of iets anders verzinnen. Zoals afgelopen jaar dat AZ (veel) meer dan alle andere clubs in de eredivisie wedstrijden heeft gespeeld en dan nog playoffs moet spelen, de batterij is dan leeg. De playoffs is een moment opname en geeft geen representatief beeld van de sterkte.

Afin, het is zoals het is, de Knvb gaat voor de commercie (en is geen haar beter dan de Fifa). De overige clubs moeten de eer van het Nederlandse voetbal maar hoog houden, al vrees ik dat ook Zwolle weinig kans maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder191
J. LarsenAanvaller197
M. de LeeuwAanvaller181
C. NgongeAanvaller187
R. PostemaAanvaller181
M. El HankouriAanvaller170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

38 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren