PSV aast nog altijd op Defour en Rekik: 'Ik geef niet op'

Donderdag, 24 juli 2014 om 11:51Thijs Post

PSV geeft de komst van Steven Defour en Karim Rekik nog niet op. Intern is afgesproken dat er niet meer dan vijf miljoen euro wordt uitgegeven aan een transfer en daardoor lijkt de komst van Defour uitgesloten. Directeur Marcel Brands geeft de moed echter niet op, zo laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad.

/

“We hebben aangegeven dat we hem graag willen hebben, maar het is nu onmogelijk om de vraagprijs voor Defour te betalen. Maar ik geef niet op”, laat Brands optekenen. Ook Karim Rekik staat nog altijd in de belangstelling van PSV. Rekik werd vorig seizoen al gehuurd van Manchester City en hij moet opnieuw naar Eindhoven komen.

“We hebben intern besloten dat we voor hem gaan, ook het aantrekken van een tweede centrale verdediger hangt af van zijn komst. Komt Rekik straks terug, dan hebben we waarschijnlijk een voorkeur voor een rechtsbenige speler”, aldus Brands.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door kerzoep)

Prima maar zorg ook dat je een alternatief hebt want de competitie begint over twee weken geloof ik.

24 juli 2014 om 12:15

Competitie begint in het weekend van 9 augustus, dus nog 3 weken, voor Ajax en PEC een weekje eerder

Wat mij betreft hoeft Brands niet met een alternatief te komen, hoewel ik van alle clubs in Nederland het minst met PSV heb, gun ik de supporters dat Brands een keer vreselijk op zijn bek gaat, zodat hij zijn ontslag krijgt.
Bedoel het technisch beleid bij Twente mag dan niet super wezen, maar vergeleken met dat van PSV mogen wij Twente supporters absoluut niet klagen.

24 juli 2014 om 12:23

2 weken en 2 dagen. De tijd begint te dringen en ik hoop dat Brands nog alternatieven heeft anders is de breedte maar slapjes en ontbreekt er nog steeds ervaring.

24 juli 2014 om 12:27

@ Wandering

Als ajacied hoop ik jusit dat Brands zo lang mogelijk blijft zitten. Het wanbeleid op transfergebied viert al 4 jaar lang hoogtij onder Brands. Dat hij niet op wilt geven is leuk gesproken in de media maar gewoon ongelofelijk dom. De competitie begint vrij snel en je moet het team nog verstevigen op 2 van de belangrijkste posities binnen een elftal. Schiet lekker op dan!

En eerlijk gezegd snap ik echt niet waarom ze op Rekik blijven wachten. Het is een leuk talent dat vorig jaar in het begin een paar goede wedstrijden speelde. Maar over het gehele seizoen is hij geen speler geweest die PSV vooruit heeft geholpen. Naar mijn idee kan je beter proberen bijvoorbeeld Botteghin op te halen bij Groningen die fantastisch speelde afgelopen seizoen. Of had Brands juist zijn miniem aanwezige connecties moeten gebruiken en Viergever voor 1,5 miljoen aan moeten trekken.

Met Botteghin of Viergever weet je dat je de komende 3 jaar goed zit en kan bouwen aan een elftal. Nu zit je 3 weken voor de start nog te hopen op een verdediger die misschien komt voor een huurperiode. Waardoor hij de gehele voorbereiding mist en je volgend seizoen weer precie shetzelfde rondje moet gaan doen.

Nee, laat Brands maar lekker bij PSV blijven. Des te beter is dat voor Ajax, Feyenoord en Twente

24 juli 2014 om 12:44

@ JK - Ajax, helemaal gelijk, het is al donderdag
@ D - Bergkamp
Als Twente supporter hoop ik het natuurlijk ook, maar na 4 jaar met Brands opgescheept te zitten gun ik de PSV supporter nu wel eens wat beters.
Structureel weigeren de defensie op orde te brengen, echt hoe verzin je het, hopen op Rekik en als dat dan niet lukt, net voor het sluiten van de transfermarkt een paniek aankoop doen, dat is het transferbeleid van Brands, maar zoals ik al typte, na 4 jaar verdient de PSV supporter wat beters.
Zoals ik ook de Ajacieden na jaren geen kampioenschap weer eens die schaal gunde (nu vind ik het wel weer genoeg )
Moet wel zeggen dat ik liever naar Ajax kijk als naar PSV ook niet zo moeilijk, zoals ik al typte van alle Nederlandse clubs heb ik het minste met Psv
Maar 4 jaar lijden onder het juk van Brands vind ik wel genoeg.

24 juli 2014 om 13:01

Ach in de vakantietijden hou ik de dagen soms ook niet meer helemaal bij haha!
Je hebt we gelijk hoor, ik vind het verbazingwekkend hoeveel jaar achter elkaar je kunt weigeren om de defensie echt te versterken, en nu ook weer. PSV heeft behoefte aan een leider achterin met ervaring, niet een knulletje als Rekik die op een leuk begin na helemaal niets heeft toegevoegd aan Psv.

24 juli 2014 om 13:25

@ Wandering

Ik ken het gevoel dat je beschrijft, ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om te zien dat Feyenoord weer op de goede koers is. Kan ik echt van genieten. Natuurlijk hoop ik dat Ajax altijd boven ze eindigt en van ze wint. Maar het snappen doe ik wel.

En hetgeen waardoor het eigenlijk komt is omdat (veel van de) PSV supporters die-hard achter Brands staan en weigeren te luisteren naar rationele feiten en statistieken. ZO is een veelgehoord argument dat Brands goed verkoopt. Terwijl als je het in het juiste perspectief zet hij slechter presteer dan Overmars, van Geel en Munsterman.

Maar als je dat dan uitlegt word je weggeschreven als Anti, gekleurde bril etc.

24 juli 2014 om 13:34

@wandering

Lees je zelf ook terug wat je typt? "structureel weigeren de defensie op orde te brengen" serieus? denk je gewoon echt dat hij dat weigert!? Je moet wel een betaal bare speler hebben die ook nog eens naar PSV wil. Vertel mij eens wie je nu als versterking in de verdediging zou zien? Ik kan er niet zo makkelijk op komen of je moet er echt behoorlijk wat voor neerleggen!

24 juli 2014 om 13:53

hou op digennario, hij heeft jaar in jaar uit nagelaten om de prioriteit te geven aan de verdediging. als het crowd pleasertje dat hij is koos hij er steeds voor het echte geld uit te geven aan aantrekkelijke aanvallende spelers. Steeds als het krap werd moest er nog een verdediger komen maar dan ging hij klagen over beperkt budget. Noem eens een naam? Virgil van dijk had ie werk van kunnen maken, moisander idem. Voor dit moment weet ik het niet, maar ik doe dat werk niet fulltime voor 5 ton per jaar, hij wel, dus van hem mag je verwachten dat hij dit nu eens oplost, en als het veel moet kosten, dan is dat maar zo.

24 juli 2014 om 14:00

Want de supporters spelen natuurlijk? Met frank aan het roer maakt geen enkele Ajacied zich zorgen en al helemaal niet om dit PSV. Ook met Defour en rekik voorzie ik geen problemen voor Ajax.
PSV heeft/gaat zich ongetwijfeld versterken, maar is dat genoeg? Ajax heeft zich al versterkt. Eindelijk een paar vleugels die een mannetje kunnen uitspelen en een spits die goed mee kan voetballen. Tsja

24 juli 2014 om 14:02

Wat is de zwakste linie van PSV op het moment? Juist de verdediging en voor welke linie willen ze een paar miljoen uitgeven om die te versterken? Inderdaad het middenveld en niet de verdediging.

Ik denk dat ze uiteindelijk teveel gaan betalen voor Defour die geeneens echt nodig is en dan of Rekik gaan huren of een paniekaankoop gaan doen.

Het zou toch logisch zijn om het geld wat ze aan Defour willen uitgeven te gebruiken aan een goede verdediger of niet?
En waar moet je die verdediger vandaan halen? Dat noem je scouting maar ik vraag me soms af of PSV deze wel heeft.

Met Willems en Bruma in de basis is de verdediging gewoon absurd zwak en elk jaar hopen dat ze Rekik kunnen huren begint gewoon zielig te worden. Hak de knoop door en koop een goede verdediger of geef de jeugd de kans want die 2 die er nu staan zijn gewoon waardeloos.

24 juli 2014 om 14:06

@wandering

helemaal mee eens. het is en blijft wonderlijk hoe die man er steeds mee wegkomt. Het zal de zachte, vergevingsgezinde Brabantse aard van de PSV supporters zijn, maar de man is werkelijk zo glad als een aal. Daarnaast heeft hij zoveel mazzel aan zijn reet hangen qua timing. Elke keer dat de psv achterban het dan toch zat begint te raken volgt weer een mooie verkoop die dan onterecht grotendeels aan hem wordt toegeschreven. Want laten we wel zijn, Lens, Strootman en Mertens voor zoveel geld verkopen is meer een gevolg van wat een gek ervoor geeft, dan van briljant uitonderhandelen. Dat kan je in mijn ogen nog eerder toeschrijven aan het knap aanprijzen door een zaakwaarnemer.

Het aantrekken van spelers en samenstellen van een evenwichtige selectie tegen overzichtelijke kosten is waarop Brands eigenlijk zou moeten worden afgerekend maar dat lukt hem steeds weer niet. Aan het begin van ieder seizoen is wat verdient met transfers en staat er een selectie met mooie namen, aan het end van het seizoen bleek de verdediging weer gatenkaas en de rest van het team los zand. Dat ligt dan gek genoeg steeds aan de onervarenheid van de trainer, aan blessures, aan pech, aan de media of de rest van de wereld, maar niet aan Marcel natuurlijk. Nu is zijn vriend Gerbrands ook nog eens binnen gehengeld dus Brands zit vooralsnog gebakken.

Voor mij is het heel simpel, zolang die verdediging niet op orde komt, en dat komt die niet, wordt het niks daar. Het vertrouwen geven aan Bruma en Willems is een grote inschattingsfout, lopen beiden totaal naast hun schoenen. Bruma omdat hij al in grotere competities op de bank heeft gezeten, Willems god weet waarom ziet zichzelf als god's gift to football, sprak er vorig jaar in zijn meest dramatische period nog openlijk over dat hij dit seizoen wel zou zijn uitgeleerd bij PSV en klaar was voor de top. Cocu lijkt mij niet de man die daar wat discipline en nederigheid instampt, Brands lijkt mij niet de man die een stel sterkere personnlijkheden beschikbaar stelt. Dat wordt dus weer makkelijk scoren tegen psv.

24 juli 2014 om 14:27

Ik lees hier continu het gezanik op de verdediging van Psv, maar volgens mij is het hele elftal door het ijs gezakt vorig jaar. Na een goed begin waarbij de verdediging uitstekend functioneerde, is het berg afwaarts gegaan. ik begrijp die hele kritiek niet, omdat een goede onderbouwing ontbreekt. Een trainer zal in overleg met de TD het elftal samenstellen, ik heb Cocu niet horen klagen, maar een aantal, voornamelijk Ajax supporters, hebben het stokpaardje om Brands af te zeiken en de verdediging onder de loep te nemen. Het is een mentale kwestie geweest waardoor PSV heeft gefaald, het miste ervaring in elke linie en deze spelers worden nu eenmaal niet het bravoure aangeleerd zoals in Amsterdam. Daar ligt de voorsprong van Ajax, meer gogme en mentaliteit in de opleiding, maar kwalitatief heeft Brands altijd een elftal neergezet wat boven Ajax had kunnen eindigen, helaas is dat niet het enige wat je nodig hebt in een elftal. Moet je Brands daarop afrekenen? Nee, dat zit hem in de hele organisatie en daarom ben ik blij met de belangrijkste aankoop.... Gerbrands.

24 juli 2014 om 14:42

@ vossing

Geweldig dat jij maar wat roept om het roepen, overigens is " wandering" een FC Twente supporter. Lekker makkelijk om altijd maar naar Ajax supporters te wijzen, terwijl er ook genoeg andere club supporters precies hetzelfde zeggen. Maar goed dat selectieve "vingertje wijzen" zijn we wel gewend .

Waarvoor moeten wij bang zijn ? Onze trainer heeft al bewezen dat het een goede trainer is, terwijl die van jullie eerst nog maar moet bewijzen of hij het ook kan zonder dat zijn handje word vast gehouden. Hoe saai het soms ook is, wij hoeven ons geen zorgen te maken over het positiespel omdat er ingeslepen is. Wat de stap naar attractiever voetbal kleiner maakt en/of vergemakkelijkt.

In Eindhoven willen ze sinds een paar jaar ook aanvallend voetbal, maar het positiespel is nog lang niet waar het zijn moet. De opbouw van achteruit was ook niet bepaald om over naar huis te schrijven, dus ook daar is nog een hoop werk te verrichten en tenslotte is er ook nog geen balans gevonden tussen talent en ervaring. Dat zijn een hoop puzzelstukjes die nog in elkaar moeten vallen.

24 juli 2014 om 15:42

@jk
@bergkamp
@wandering
@manodios
etc etc etc

Namens heel psv :bedankt voor jullie onnalaabare steun en bezorgdheid om ons psv.

Het is enorm fijn om jullie als mede trouwe honden van onze club op ieder nieuwsitem terug te vinden .
Goed ook dat jullie de dagen af tellen zodat eenieder weet waar we aan toe zijn.

Jaloers ben ik ook op de hoeveelheid energie die jullie er iedere keer maar weer bereid zijn om in te steken.waren alle supporters maar zoals jullie.
Nogmaals oprecht dank.

24 juli 2014 om 17:08

Met alle plezier jongen. Dit is een publieke site voor voetbalnieuws, als je er niet mee om kunt gaan dat supporters van andere clubs reageren op berichten over PSV voel jij je wellicht meer thuis op een psv forum? Probeer dat eens, dan hoef je je niet te storen aan kritische supporters en kun je wellicht ook inhoudelijk iets toevoegen, want daar kom je nu helaas niet aan toe.

Overigens verwar je bezorgdheid met verbazing. Soms is het, als je ergens dicht op zit, lastig om het overzicht te bewaren. Met name supporters, die leven op hoop, en door hun blinde liefde veel door de vingers zien, verliezen nog weleens de realiteit uit het oog. Feit is dat de je club de laatste 3 jaar 43-47 tegengoals kreeg. Prutswerk voor een club die beroemd werd vanuit een solide verdediging. Er werd nooit een punt van gemaakt om die steeds weer zwakke verdediging eens echt een upgrade te geven, terwijl steeds flink geld werd uitgegeven aan aanvallender linies. Als dan de verantwoordelijke voor het samenstellen van die selecties 2 weken voor de competitie wordt hervat in de media roept dat het allemaal nog maar ff afwachten is, moet jij niet vreemd opkijken als anderen zich daarover verbazen.

24 juli 2014 om 17:53

Hij laat nu al jaren zien dat de prioriteit niet de verdediging is. Keer op keer wordt de nood daar weer genegeerd. Ik hoop echt voor je dat je familie bent van Brands en hem daarom tegen beter weten verdedigt. Als je oprecht tot deze conclusie bent gekomen ben ik bang dat er iets mis met je is.. :P

24 juli 2014 om 17:56

Haha, het feit dat dit het enige is wat je te zeggen hebt op deze betogen zegt ook wel weer genoeg. Succes volgend jaar, dat jullie Brands nog jaren de hand boven de kop mogen houden.

24 juli 2014 om 18:04

Ja Stratumseind het is nu eenmaal de realiteit en ik ben niet te beroerd om mijn visie te delen over het geweldige beleid van Brands. Je moet begrijpen dat PSV al veel verder had kunnen zijn als er wel een competent persoon achter het scherm stond. Maar blijf je vooral focussen op ons.

24 juli 2014 om 18:52

Snel hopen opeen nieuw psv gerelateerd topic dan maar met zijn allen??
Iedereen blij .
Sommige pakken mijn post verkeerd op helaas.
Ik vind het namelijk echt aandoenlijk dat medeleven .

ik wou dat ik dat kon opbrengen voor een andere club.

24 juli 2014 om 20:04

Het is niet dat ik Brands' verdedig, ik vind het alleen raar kortzichtig om te stellen dat hij "weigert" om de verdediging te versterken. De naam van vandijk is gevallen. Er is toen gekozen voor Bruma dat de zelfde type verdediger is, het enige verschil is dat Bruma het algehele team niet goed draaide. Niemand kan zeggen of van Dijk wel de personality is die PSV bij de hand zou hebben genomen want dat weet niemand.
PSV ging voor Viergever maar die koos voor Ajax, Moisander idem! Dus daar is mijn reactie op gebaseerd. Afgezien van de verkopen heeft Brands niet succes gehad, ik ben ook niet tevreden over hem. Maar sommige reacties hier zijn een beetje te kort door de bocht, net als dat de verkopen niet zijn verdiensten zijn geweest. Als dat zo is dan is dat bij elke TD zo.

24 juli 2014 om 21:17

Focussen op jullie, dat kan en mag niet van Vz.....een kritisch woord over jullie supporters en we worden er afgeknikkerd en krijgen minpunten, maar de scherpe reacties op mijn (al verwijderde) reactie kunnen blijven staan. Ik had echt gehoopt dat voetbalzone nu eindelijk eens een objectieve site was geworden....maar ja, ik blijf hopen
afz. Calimero (ik was eens een grote struisvogel, maar ben door VZ een heel klein Calimerootje geworden).....

Hoe lang ga je ermee wachten Brands? Volgend week begint PSV al met een EL wedstrijd.

Rekik nog een jaar huren zou perfect zijn voor zowel PSV als Rekik zelf. Die jongen zit anders de rest van het jaar op de tribune bij Man City en ik denk hij de Eredivisie op dit moment nog niet ontgroeid is.

24 juli 2014 om 12:13

Denk niet dat het zover komt dat hij daar op de tribune gaat zitten rotten, maar misschien probeert City of Rekik zelf nog een andere club te vinden om aan verhuurd te worden, in een grotere competitie. Niet dat hij bij psv is uitgeleerd, integendeel. Maar dat is het nadeel van dit soort constructies, die grote clubs wachten rustig tot de laatste dagen van de transfermarkt om te kijken hoe hun selectie ervoor staat en houden dan opruiming. Idem Vitesse, die moeten ook elke zomer en winter heel lang wachten.

Die jongen heeft uiteraard geen toekomst bij City en moet vooral klaargestoomd worden voor verkoop. We weten allemaal hoe het gaat, de basisspeler van City voor de positie van Rekik stopt een keer, of wordt verkocht, dan wordt er voor 35 miljoen een vervanger gehaald. Die zal altijd de voorkeur krijgen boven een speler uit de eigen opleiding. Dan mag Rekik een keer vertrekken voor 5 miljoen en verkiest hij een subtopper in Duitsland omdat die een goed salaris betalen.

Hoop voor psv wel dat ze hem nog een jaartje erbij krijgen want hij heeft het redelijk gedaan, 10x beter dan Bruma in elk geval.

24 juli 2014 om 12:28

De kans is vrij groot dat Rekik bij Man C moet blijven dit seizoen, dit vanwege de homegrown regel en de straf die Man C van de Uefa heeft gekregen.
Misschien herinner jij je Boyata nog, de speler die Twente huurde van Man C, die was heel wat slechter dan Rekik en heeft zelfs een nieuw contract gekregen vanwege de homegrown regel.
Dus het zal mij niets verbazen als Man C besluit om Rekik bij de selectie te houden.

Memphis Depay - Luuk de Jong - Luciano Narsingh
Steven Defour - Georginio Wijnaldum - Oscar Hiljemark
Willems - Rekik - Bruma - Arias
Zoet

Zelfde elf als vorig jaar, iedereen een jaar verder, Luuk de Jong Locadia/matavz & Defour Schaars

nu is het ingespeeld, die achterste 5 ook, Narsingh in vorm gaat minstens net zo presteren als Ruiz 2e helft van seizoen.

Dan zou het er prima uit zien, al ben je dan allerminst nog zomaar kampioen want ik denk dat ajax toch weer aan het langste eind trekt. Twente ook leuk team, Feyenoord heeft veel kwaliteit ingeboekt, maar je weet het nooit. Vitesse zie ik het absoluut niet doen, maar goed t blijft de eredivisie.

24 juli 2014 om 12:06

Maar de eerste wedstrijden zijn Depay, Wijnaldum en Arias er nog niet bij. Rekik is er voorlopig ook nog niet, net als Defour. Willems is nog geblesseerd. Voordat je met deze opstelling zou kunnen spelen ben je al weer aardig wat weken verder, mocht alles lukken.

24 juli 2014 om 12:08

In principe is dit gewoon het beste team in de Eredivisie, en dat zeg ik omdat PSV heeft wat Ajax niet heeft, namelijk een goed centrum (ben niet weg van Serero) en een rechtsbuiten. Uiteraard zal het wel weer niet goed lopen en wint Ajax alsnog de titel, maar als ik een leuke pot voetbal wil kijken zou ik toch liever PSV opzetten.

24 juli 2014 om 12:13

Leuk team op papier, maar die met die 2 c.v daar achterin word het weer helemaal niks.
Goeie c.v daar valt en staat alles mee, dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien bij psv.

24 juli 2014 om 13:55

Serero is anders een meester in de omschakeling. PSV kan zo iemand wel gebruiken. Serero kan gemakkelijk van aanval naar verdedigen gaan. Daarnaast draait hij 9vd 10 x zijn tegenstander dol. Helaas kan hij niet goed schieten en zijn passing is veels te veilig. Maar puur kijkend naar het positie spelletje is serero onmisbaar. Dat zag je toen hij geblesseerd was. De jong, duarte en schone lieten noppes zien op serero zijn positie en zijn alle 3 aan de bal veel trager.

24 juli 2014 om 15:29

@ Nul-twintig

Voorlopig is de balans in de ploeg bij PSV nog ver te zoeken, dus hoezo hebben ze dan een betere selectie ? De aanval van beide ploegen zijn nieuw en moeten zich beide dus nog bewijzen. Overigens heeft Ajax ook een echte rechtsbuiten of ben jij Muric nu alweer vergeten ?

Het geraamte bij Ajax staat er, het positiespel is erin geslepen (wat ze in Eindhoven ook nog flink moeten verbeteren). In de verdediging hebben ze alleen Arias staan die wat brengt, Bruma moet zichzelf nog bewijzen zowel opbouwend als verdedigend. Het is onduidelijk of Rekik komt of dat Brands überhaupt in staat is om een redelijke of goede verdediger te vinden (laat staan dat ze op elkaar zijn ingespeeld voordat de competitie begint). Bij Ajax is de verdediging nog intact gebleven aangezien Moisander er nog is..

De gewenste ervaring in de vorm van Defour is ook nog niet binnen, als hij komt moet het middenveld ook nog op elkaar ingepspeeld worden. Het is ook nog niet duidelijk of Cocu zich positief ontwikkeld heeft als trainer en of hij erin zal slagen om er een hecht team van te maken. Al met al zijn er nog een hoop vraagtekens voor een team dat zogenaamd de beste zou zijn. Wat betreft ben ik wel benieuwd waarom jij de selectie van PSV als de beste beschouwd ?

24 juli 2014 om 16:04

Muric heeft nog geen enkele minuut gespeeld dus die kunnen we niet beoordelen. Juist dat geslepene is niet om aan te zien; ben een beetje klaar met die steriele balbezit troep. Verdedigend is Ajax zeker de beste ploeg in de competitie (zeker nu Feyenoord al zijn kwaliteit heeft ingeleverd). Als Defour binnen is heb je gewoon een heel aardig middenveld met diepgang. De aanval is om te smullen met een Depay die helemaal doorgebroken is en Narsingh met die geweldige voorzet. Als de Jong een beetje op niveau komt tikt die er ook 25 in.

In potentie is dit het beste team, maar het is sowieso het leukste team.

24 juli 2014 om 19:52

@ Nul-twintig

Dat Muric nog niet gespeeld heeft doet er in deze niet toe omdat jij beweerde dat PSV beter zou zijn omdat zij een rechtsbuiten hadden en Ajax volgens jou niet.

Daarbij geloof ik niet dat jij een echte Ajacied bent. Niet omdat jij kritisch bent, maar omdat jij het doet voorkomen alsof Ajax ook het aanstaande seizoen weer verder zal gaan met dat steriele spel wat de laatste jaren enig sinds gedwongen gespeeld werd. Als jij een Ajacied zou zijn geweest had je geweten dat:

- Ajax in tegenstelling tot PSV altijd de intentie heeft om aanvallend te spelen.

- Ajax aan het einde van het vorige seizoen al stelde dat men dit seizoen de volgende stap moest maken, door weer het oude vertrouwde Ajax spel te gaan spelen.

- Ajax eindelijk weer over echte (potentiële goede)buitenspelers beschikt om daadwerkelijk ook zo te kunnen gaan spelen.

Waardoor je dus mag aannemen dat Ajax niet nog een seizoen zo gaat spelen als voorgaande seizoenen. Dat PSV in potentie de betere ploeg is moet dus nog maar blijken, ik noemde het positiespel omdat dit een vereiste is om verzorgd aanvallend voetbal te kunnen spelen. Overigens ben ik wel benieuwd waarom jij hun een leukere ploeg vind hebben.

Is dat gebaseerd op de namen bij PSV of op het vertoonde spel ? Op die paar eerste wedstrijden na heeft PSV vorig seizoen ook nauwelijks tot geen aanvallend goede wedstrijden gespeeld. En zoals ik in mijn eerste post al aangaf zijn er nog tal van knelpunten die PSV moet oplossen voordat ze verzorgd aanvallend voetbal kunnen spelen. Ik vind het dus veel te voorbarig om nu al te zeggen dat de ene ploeg beter en leuker is dan de andere omdat dit allemaal nog maar moet blijken.

24 juli 2014 om 12:18

Die opstelling teken ik voor!

24 juli 2014 om 12:19

Goeie opstelling naar mijn zin! Ik zeg doen!

24 juli 2014 om 12:29

@ Maher 4 Ever

Nu is het ingespeeld op elkaar?
Voorhoede: alleen Depay is hetelfde gebleven. Luuk de Jong is nieuw en Narsingh heeft vorig seizoen vrijwel niet gespeeld
Middenveld: Defour is aangetrokken en nieuwe, Wijnaldum 3/4 geblesseerd geweest.

Hoe bedoel je op elkaar ingespeeld?

24 juli 2014 om 12:50

Voor de linksachter hadden ze allang Jonas Knudsen kunnen halen. Jonge kerel met veel talent die de soms nogal nonchalant ogende Willems van concurrentie kan voorzien. Maar nee, Brands wacht net zo lang tot de transfermarkt gesloten is en dan is nog het verdedigende probleem niet opgelost.

Waarom moet Defour nou zo nodig komen? We hebben genoeg middenvelders! Hiljemark heeft vorig seizoen laten zien nooit te verzaken en hij kan nog verder groeien. Geef hem gewoon de kans, hij is zeer geliefd bij het publiek.

24 juli 2014 om 13:01

Ja precies. Ik vraag me ook af Defour zoveel beter is dan oscar. Defour leest het spel beter en kan beter de link zijn tussen verdediging en aanval maar vind dat oscar dynamischder is. En daarnaast is oscar een echte bijtertje is

24 juli 2014 om 12:58

Je heet Maher4ever maar je haalt Maher uit je basiself...?!

24 juli 2014 om 14:05

Ja Bruma en Willems zijn zoals elk jaar een jaar verder maar deze 2 staan al jaren stil in hun ontwikkelig dus ik betwijfel dat ze nu wel opeens beter geworden zijn.

24 juli 2014 om 15:29

Die staan helemaal niet stil in hun ontwikkeling. Denk je nu echt dat ze niks geleerd hebben van afgelopen jaar?

Wat is Brands nu van plan met de cv positie? Hij gaat nu voor dezelfde korte termijn oplossing als vorig jaar. Dit is geen beleid!

24 juli 2014 om 12:13

Hoe kun je dat nu roepen als je niet weet wat zijn lange termijn idee is? Wellicht is de inschatting dat Hermannsson, Koch (wel een rechtspoot) of Hendrikx volgend jaar klaar zijn voor het eerste. Ik ben het helemaal met je eens dat huren niet de meest ideale oplossing is maar als er een goede structurele gedachte achter zit is er niet zoveel mis mee.

24 juli 2014 om 15:47

v Buyten komt er nog bij.
Even geduld nog en dan gaat het er alsvolgt uit zien:

zoet
arias
v buyten
rekik
willems
wijnaldum
defour
maher
narsingh
de jong
depay

Hij is gewoon er mee bezig, dan komt het wel goed met Defour Rekik een ander verhaal omdat Man City hem liever aan een club in Engeland verhuurd. Maar goed ik geloof er wel in dat ze komen. Met Maher vorig jaar duurde het ook heel lang.

24 juli 2014 om 12:35

Defour kun je zo binnenhalen als je wilt, alleen kost het je wel 6-7 miljoen euro! Maar goed, PSV kennende zullen ze dat nog wel op tafel leggen, aangezien de druk anders te groot wordt voor meneer Brands.

Ik zou wel eens willen weten wat plan B is mocht dit niet lukken. Kijk is verder dan je neus lang is Brands want binnenkort moeten de mannen er staan in de EL.

Het is goed dat je overtuigd bent van je visie en dat je daaraan vasthoudt. Het wordt echter wel tijd dat er spelers bijkomen want deze selectie is veel te smal om een seizoen mee te beginnen. De defensie vooral is erg zwak bezet. We hebben momenteel maar twee centrumverdedigers met eredivisie ervaring en dan vind ik Hendrix nog beter op het middenveld. En tot overmaat van ramp is de enige linksback in de selectie geblesseerd en die mist de eerste wedstrijden van het seizoen. Tegen Botev Plovdiv of St. Pölten valt dat nog op te vangen maar als straks de eredivisie begint mag er wel een redelijk team staan. Brands wacht veel te lang met zijn plan B (mocht hij die al hebben) en als het niet lukt met Rekik en/of Defour komen er paniekaankopen.

Maher moet spelen man, 1 van de grootste talenten/spelers, breekt dit seizoen door. (tot in verre hij dat bij AZ al niet was)

Ja ik ben erg benieuwd of Defoer werkelijk gaat komen voor rond de 5 miljoen euro. Porto heeft geld zat en weet ook wel dat Defoer nog meer aanbiedingen gaat krijgen. Ik ben benieuwd of Brands dit voor elkaar krijgt. Maar zo te horen komt er geen verdediger meer buiten Rekik dan is het wel magertjes allemaal.

Als Rekik niet snel komt dan moet PSV gewoon voor Daniel van Buyten gaan. Hij is transfervrij en hij kan nog best twee jaar mee. Hij maakte een goede indruk op het WK en heeft veel ervaring, voor mij zou hij de perfecte verdediger zijn met zijn ervaring. De verdediging is de achilleshiel van PSV en ik denk dat van Buyten de verdediging een stuk stabieler maakt.

24 juli 2014 om 14:46

Ik weet het niet, maar het lijkt mij niet dat van Buyten zin heeft om in Nederland te gaan spelen. Die zal wel lekker naar de zandbak gaan of naar de States om nog even zijn zakken te vullen.

24 juli 2014 om 22:46

Proberen kan nooit kwaad, hij wordt ook in verband gebracht met topclubs uit Belgie. Of je nu naar Belgie of Nederland gaat maakt niet veel uit.

Dat Brands het nog niet opgeeft met betrekking tot Defour is logisch.
In tegenstelling tot wat voetbalzone suggereert kan PSV wel meer dan 5 miljoen investeren. Er is echter een basisbedrag van 5 miljoen en de rest dient aangevuld te worden met transferinkomsten.

Van de inkomsten van Matavz, Zanka en Tyton is Luuk de Jong aangeschaft.
Voor Defour is er nu 5 miljoen beschikbaar en zal er dus nog een transfer moeten komen. Brands zal dus druk bezig zijn met de belangstelling die er is voor Bakkali (circa. 3 miljoen). Als deze speler verkocht wordt is er dus een budget van 8 miljoen euro.

Ik zeg niet dat PSV dit gelijk allemaal dient te investeren in Defour maar bij een dergelijke transfer is er direct meer onderhandelingsruimte.
Als PSV Rekik dan kan huren (alleen salariskosten) en dan nog een ervaren CV kan halen voor 1 a 2 miljoen is naar mijn mening de selectie nagenoeg rond zonder veel te investeren uit eigen middelen.

Ik moet t nog maar zien met die Defour. het is al wel vaker voorgekomen dat er in de eredivisie 'goede' spelers uit het buitenland het niet waarmaakten.

Psv is weer zo dom gebleken, halen ze voor 6 miljoen de Jong, die 2 seizoenen mislukt is bij 2 verschillende ploegen, terwijl je voor dat bedrag beter 1 sterke verdediger kon halen. Dan heb ik liever dat ze met Locadia spelen en achterin veel sterker staan. Daarom juich ik het ook toe dat een type Defour naar Psv komt. Die zal de verdediging zeker kunnen ondersteunen met zijn kwaliteiten en ervaring en is het bedrag dat ze voor hem betalen ook gewoon waard. Voorin zit het in mijn ogen, indien Depay of Bakkali niet vertrekt, ook wel goed en breed. Op het middenveld heb je mede dankzij Ritzmaier en Hendrix ook genoeg opties. Alleen achterin wordt het nog een probleem. Willems is geblesseerd en Rekik komt wss niet terug.

Ben benieuwd hoe Brands dit gaat oplossen. Er moet zeker nog 1 verdedigende middenvelder komen en 2 verdedigers. Met een budget van 5 miljoen ga je dat denk ik niet redden.

Ik mis alex de tank zo intens hè. Gewoon zo'n beest achterin.. :'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

België
12 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren