Zidane verwelkomt boomlange spits: ‘Grootste transfer in onze historie’

Woensdag, 23 juli 2014 om

Real Madrid heeft zich versterkt met Eero Markkanen, een 23-jarige boomlange aanvaller uit Finland. De enkelvoudig international is gehaald voor de beloftenploeg van Zinédine Zidane en heeft 2,2 miljoen euro gekost. Real en AIK uit Stockholm, de club waar Markkanen vandaan komt, hebben de transfer woensdag bevestigd.

/

Markkanen begon zijn carrière bij JJK Jyväskylä en werd door die club liefst vijfmaal verhuurd, aan onder meer HJK Helsinki. Met die club werd de aanvaller vorig jaar landskampioen, al had de speler daar met één doelpunt in zes wedstrijden slechts een bescheiden aandeel in. Voor het Zweedse AIK kwam Markkanen afgelopen seizoen tot zes goals in zestien duels.

“Dit is de grootste transfer in de geschiedenis van AIK”, zegt algemeen directeur Thomas Edselius. “We verkopen een speler aan ’s werelds grootste club en dat maakt mij bijzonder trots.” Markkanen, die een vierjarig contract bij Real heeft getekend, spreekt van een ‘droom die uitkomt’: “Ik wil mijn medespelers, de voorzitter en technische staf van AIK enorm bedanken, ik zal jullie nooit vergeten.”Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door chin)

De nieuwe Jan Koller! rare transfer gezien zijn middelmatige statistieken, maarja ze zullen wel weten wat ze doen

23 juli 2014 om 19:29

Nou madrid niet hoor.

23 juli 2014 om 21:09

@ Denizemre

Madrid doet het toch allemaal zoo slecht

23 juli 2014 om 19:33

ze vergeten er bij te zetten dat hij gehaald is voor Real Madrid B.

jammer voor Eero Markkanen, hij gooit zijn hele carriere kwijt, hij is namenlijk niet het type spits dat Real Madrid zoekt of wilt hebben, voetbald niet echt mee en is ook niet erg snel. dit soort type spitsen zijn goed voor Heerenveen. een aanspeel punt, een afmaker.

6 doelpunten in 14 wedstrijden (speelde niet volle 90 minuten) heeft wat leuke doelpunten gemaakt bij AIK maar had daar zeker niet moeten vertrekken, zijn kans om Pohjanpalo, Pukki of Tim Väyrynen uit de basis te spelen lijken mij hierdoor al weer verder gedaald. Mixu kijkt niet snel naar Real Madrid B.

Tim Väyrynen speelt voor Borussia Dortmund B maar was al opgeroepen toen hij nog bij FC Honka Speelde. (zijn vader heet toevallig Mika Väyrynen, maar dat is niet de Väyrynen die we kennen van Heerenveen) just for the info

23 juli 2014 om 19:36

Dat staat er bij in de eerste alinea alleen niet in de titel omdat dat niet genoeg clicks oplevert

23 juli 2014 om 19:37

Jeron,

Onder Zidane trainen en spelen bij Real Madrid Castilla is zo slecht nog niet. Zal ook goed betalen en je speelt in de 2de Spaanse divisie. Je kan stappen maken die slechter betalen overigens.

Vaak gaat zo een jongen overigens naar de Nederlandse of Duitse competitie (scandinavisch talent) wat dat betreft wel opmerkelijk te noemen.

Lijkt overigens wel meer op een ''opvulling'' van R.m. Castilla en geen toekomst voor Real Madrid zelf. Leuk avontuur, dat wel.

23 juli 2014 om 19:43

ik ben bang dat ook onder Zidane en bij Real Madrid B (castilla) hij niet veel gaat spelen, hij zal daar gewoon bank zitten. denk dat hij meer minuten gaat maken bij Real Madrid C als bij het B elftal.

erg jammer, is gewoon een 2e Pukki geval, jaartje Spanje (pukki ging destijd naar Sevilla B en 1 wedstrijd gespeeld voor Sevilla eerste) daarna terug naar Finland.

Markkanen, gaat hetzelfde verhaal worden, hij komt gewoon te kort, hij had bij AIK moeten blijven voor minuten te maken en vervolgens naar een club als Groningen ofzo moeten gaan.

overigens ben ik geen fan van hem, ik zie liever Pohjanpalo spelen en Tim Väyrynen.

23 juli 2014 om 19:56

Hij gaat in de derde spaanse divisie spelen. Castilla is vorig jaar gedegradeerd en vooral omdat er vporin niet veel rondliep. Na Jese, Morata en Joselu is er niemand echt erna gekomen, alles moest van Willian Jose komen.

23 juli 2014 om 20:15

Voor Real Madrid Castilla, olv Zinedine Zidane. Ik ken deze voetballer niet, en ben dus benieuwd wat hij zal brengen.

23 juli 2014 om 20:17

Hoe zit het met Juanjo Narvaez? Castilla speelt nu op het derde niveau, dat kan hij prima aan, evenals De Tomas..

23 juli 2014 om 21:03

Als je weet dat Zidane trainer is bij Real B weet je vanuit de titel dus ook dat het om Real B gaat.

23 juli 2014 om 21:58

@ Isco Juanjo heeft afgelopen seizoen prima gepresteerd voor Juvenil A in de Youth CL en de jeugdcompetitie. Persoonlijk denk ik dat Zidane hem naar Castilla overhevelt, maar als hij daar niet genoeg minuten maakt remt dat zijn ontwikkeling alleen maar. Met Juanjo moet Real zeer zorgvuldig omgaan, een doelpuntenmaker pur sang en de toekomstige eerste spits van het elftal

23 juli 2014 om 22:54

Als ze er niet heen zoeken, en hem niet willen... Waarom kopen ze hem dan?

23 juli 2014 om 19:35

Dit zal de derde spits worden lijkt mij, een type pinchhitter die zich thuis voelt op de bank.

Nu moet er nog een tweede spits komen achter Benzema.

23 juli 2014 om 19:57

Neen. Dat wordt hij niet. Als je leest, weet je dat hij gekocht is voor Real Madrid Castilla, waar momenteel alleen De Tomas in de spits kan.

23 juli 2014 om 19:59

Is gehaald voor Real Madrid B. Zidane is (nog) niet de trainer van het 1e.

23 juli 2014 om 20:25

Als het eerste hem nodig heeft dan speelt hij daar toch gewoon?

23 juli 2014 om 20:52

Dan zal De Tomas de voorkeur krijgen boven deze speler. Daarbij zullen waarschijnlijk Jesé, Bale en Ronaldo ook eerder in de spits komen dan hij.

23 juli 2014 om 21:01

Best dan gewoon De Tomas nemen als tweede spits achter Benzema.

Hij gaat nevernooit in het eerste spelen. Alleen 2e elftal misschien. Hij gaat ook nooit doorbreken.

23 juli 2014 om 19:38

Dan nog, is R.m. Castilla sportief een vooruitgang en financieel waarschijnlijk ook. En Zidane als trainer is genoeg onder te leren.

23 juli 2014 om 21:53

De titel is weer zo lekker misleidend... grootste transfer in geschiedenis... voor aik ja.

Ik neem aan dat hij voor Castilla gehaald is.. vage aankoop...

23 juli 2014 om 19:35

Staat gewoon in de tekst.

Vreemde transfer. Je hebt met De Tomas al een groot talent in de gelederen. Om dan ook nog 2,2 miljoen te gaan betalen voor een spits die (al) 23 is, vind ik wel erg overdreven voor Castilla. Als ik zo zijn statistieken schrijf, is het nu ook geen topspits. Stond blijkbaar niet eens basis bij Aik. Maar goed, Zidane zal het wel goed hebben gezien. Varane werd ook uit het niets gehaald en kijk hoe dat is uitgepakt.

23 juli 2014 om 19:33

2,2 mil voor een reserve spits van het tweede elftal..

23 juli 2014 om 19:40

Volgens mij wordt er vergeten dat er ook in de lagere divisies van spanje gewoon op behoorlijk niveau gespeeld wordt. De wedstrijden worden daar ook doodleuk door Canal + uitgezonden en de televisiegelden zijn aantrekkelijk. De segunda is nog zo verkeerd niet (ook al de Castilla ploeg eruit gedegradeerd is het wel hun ambitie).

Eigenlijk zou er een wedstrijd uitgeschreven moeten worden voor de meest creatieve misleidende titels op voetbalzone, deze zou ook weer aardig meedingen om de prijzen....

Mooie transfer voor deze jongen, ken hem niet, maar zal vast aardig tegen een bal kunnen schoppen.

Zoals in de tekst te lezen is: hij is voor Castilla gehaald. Zal waarschijnlijk nooit in het eerste team te zien zijn.

huh? hoezo dat, je zou toch denken die hebben ze niet nodig.


of is dit zo'n transfer ala alex schalk die psv toen kocht voor de belofte in eerste instantie

waarschijnlijk dus dat laaste

Ik lees steeds Marokkanen i.p.v Markkanen haha. Vage aankoop voor Castilla dit...

23 juli 2014 om 19:35

Grappig...

Wie is dit nou weer?

Het zal deze jongen er puur om gaan dat hij het shirt van Real kan dragen en kan zeggen "ik speel voor Real Madrid (.. en dan heel zachtjes Castilla er achteraan fluisteren..)" Geloof niet dat er ontzettend veel verschil is tussen de hoogste Zweedse divisie of de Segunda B.

Ach, geen baanbrekende transfer, wel een hoop geld evengoed. Leuk voor die jongen en een extra wapen voor Zidane. Als ik in deze jongen zijn schoenen had gestaan had ik waarschijnlijk precies hetzelfde gedaan :-)

Jammer is dit, bij castilla moeten de talenten klaargestoomd worden voor het grote werk. En het doet er dan niet toe of je promoveert of degradeert.

Zidane, de coach van het beloftenteam, verwelkomt boomlange spits. Meestal maakt Voetbalzone idd misleidende titels, maar deze is toch heel duidelijk?

Vreemde transfer, €2,2 miljoen betalen voor een invaller bij een Zweedse club. Heel vreemd.

Belachelijk veel geld voor een back-up spits voor Castilla, dat pas is gedegradeerd. Castilla moet een stap zijn naar het eerste, ze moeten talenten klaarstomen, niet 23-jarige nobody's oppikken die geen toekomst bij de club hebben.

23 juli 2014 om 21:11

Tja het is ook Zidane die Varane binnen haalde Hij zal het wel weten zeker!

23 juli 2014 om 23:20

Nee, in deze vind ik het echt slecht. Castilla is er gewoon als tussenstap voor de talenten uit La Fabrica. Wat heeft het voor nut als je allemaal 23-jarige spelers daar in laat spelen. Ik vind het maar vreemd dat er 2.2 miljoen wordt neergelegd voor deze speler. Het lijkt misschien weinig omdat het Real Madrid is, maar het is wel een derde divisie team. Dan is het gewoon heel veel geld.

Vraag me af wat Zidane in hem ziet, ik ken hem niet, maar zijn statistieken beloven niks. Ben benieuwd.

Misleidende titel, dacht even dat deze jongen meer gekost moest hebben dan Gareth Bale...

Verder weet ik niet wat ik van deze aankoop moet vinden. Op basis van zo'n filmpje kan je ook geen conclusies trekken, maar ik lees dat zijn statistieken ook niet heel denderend zijn. Maar goed, we zullen zien!

Nou, zelfs van het filmpje word ik niet enthousiast.

Off: Als je een dubbele punt en aanhalingstekens zet achter Zidane verwelkomt spits, impliceer je daarmee dat Zidane dat heeft gezegd en niet de algemeen directeur. Ik ben echt veel matige journalistiek hier tegen gekomen op VZ, maar dit kunstwerk komt zeker in de top drie. Wat een drama.

ON: Is gehaald voor Castilla jongens. Ze zullen Benzema hierdoor wel niet in de uitverkoop doen .

wil real madrid wat aan de shirt verkoop doen in zweden?

Het staat niet in de tekst, maar volgens wikipedia is hij 1.97m. Voor een veldspeler best lang inderdaad.

Wordt toch je hoort toch nooit meer over !!

wat een ongelooflijke slechte materiaal voor een compilatie op alle vlakken en die muziek die zegt alles… wat een tempo… verschrikkelijk…
Straks is die gozer 27 speelt ie nog steeds in de belofte, eeuwige belofte… tsjah wat wil je Finland en voetbal.. de enige die het kon was een ajaccied..en die opmerking van die voorzitter..als een kers op een koeienvlaai

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Actuele wedstrijden

Finland
1 fan
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019 PSM 3 0 2 0
2018 Dalkurd 12 1 0 0
2017/2018 Dynamo Dresden 3 0 0 0
2017/2018 Randers FC 8 0 0 0
2017 AIK 13 2 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren