Van Veldhoven dankzij Feyenoord naar India voor strijd om landstitel

Vrijdag, 18 juli 2014 om
/

De Indiase profclub Delhi Dynamos krijgt een Nederlands-Belgisch tintje. Half september begint er in het land een (tweede) nieuwe profcompetitie en Feyenoord heeft besloten zich ook in te zetten voor het project, als adviseur. Mede dankzij de Rotterdammers zal Harm van Veldhoven zich als trainer gaan ontfermen over de ploeg.

Voetbal International weet dat de Indian Super League erbij komt om het profvoetbal in India meer aanzien te geven, naar Amerikaans voorbeeld. Delhi Dynamos is een van de acht clubs die straks mee zal doen: het zocht zelf contact met Feyenoord voor advies. Martin van Geel stelde meerdere namen voor als trainer en Delhi Dynamos ging uiteindelijk snel in zee met Van Veldhoven.

De tot Belg genaturaliseerde Nederlander zegt tegen Sporza dat hij uitziet naar zijn avontuur, dat voorlopig drie maanden zal duren. “Je kan wachten tot hier een trainer ontslagen wordt. Maar daar had ik niet de hele tijd zin in en ik wil graag m'n ding doen. Een ander feit is dat Feyenoord je vraagt om dat te doen. Een groot deel van het project wordt door Feyenoord begeleidt, wat het voor mij een stuk interessanter maakt, want dan ben je er toch zeker van dat het gestructureerd zal zijn.”

Van Veldhoven krijgt in India gezelschap van een paar andere oude bekenden. Ex-spits Mads Junker van Vitesse en Roda JC zal voor de club gaan uitkomen. Eigenlijk was hij al gestopt, maar hij wilde geen ‘nee’ zeggen tegen de aanbieding uit India. Daarnaast meldt ook Morten Skoubou, ex-FC Utrecht en -Roda JC, zich bij Delhi Dynamos. Het is de bedoeling dat de club gaat strijden om de titel in India.Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door narsingh)

Wat gebeurt er dan met die andere competitie? 2 competities die los van elkaar staan en allebei het hoogste niveau claimen te zijn? Volgens speelde Crespo en Canavaro nog ff in die eerste league om het te promoten.

Heel Nederland blij dankzij Feyenoord. Van Veldhoven lekker ver weg en niet voor de Nederlandse camera's.

18 juli 2014 om 11:05

Die man gaf wel wat kleur aan de Eredivisie omdat die net even anders was. Deed het ook goed bij Roda.

18 juli 2014 om 11:44

Die man is gewoon één van de betere trainers geweest in Nederland, niet degraderen met Roda en het jaar daarna meedoen voor europees voetbal is moeilijker dan kampioen worden of tweede worden met Feyenoord.
En hij was absoluut niet altijd objectief over het spel, maar dat heeft hij zelfs nog wel eens toegegeven omdat de enige reden was op die manier zijn spelers uit de wind te houden. Met als resultaat dat er daardoor in zijn eerst half jaar degradatie is afgewend.

Was Junker gestopt met voetballen ja? Wist ik niet eens! Skoubo, ook nooit meer iets van vernomen trouwens. Waarom trouwens een tweede league in een land? Word het dan een soort Jupiler league of een tweede hoofdcompetitie ernaast, zoals ik het uit de tekst opmaak

ik dacht altijd dat die een belg was, maar hoezo heeft hij zicht daartoe genaturaliseerd

Spannend hoor India..

18 juli 2014 om 15:29

de indiase competitie is op dit moment nog van een bedenkelijk nivau, maar met de samenwerking van feyenoord, en blackburn rovers worden spelers binnengehaald die geen basisplaats kunnen veroveren in het eerste. daarbij zijn er al al honderden voetbalscholen in india opgericht, en het salaris is best redelijk voor aziatsiche begrippen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België
8 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren