Update: Franse voetbalbond laat Racing Lens toch toe in Ligue 1

Maandag, 28 juli 2014 om 18:25Gijs Freriks • Laatste update: 18:28

Racing Lens won half mei met 0-2 van Bastia en keerde daarmee na drie seizoenen terug in de Ligue 1. De club uit Noord-Frankrijk heeft echter te vroeg gejuicht, want men mag komend seizoen niet op het hoogste niveau actief zijn. Volgens de Direction Nationale du Contrôe de Gestion (DNCG) heeft Lens het financiële plaatje niet in orde.

/

De DNCG houdt de boekhoudingen van de Franse clubs in de gaten en stelt dat Lens onvoldoende heeft aangetoond welk budget het precies heeft. De club leverde bovendien alle papieren te laat in. Les Sang et Or gingen tegen de beslissing van de DNCG, die eind juni werd genomen, in beroep, maar dat is nu dus afgewezen. Lens laat het daar echter niet bij zitten en gaat in hoger beroep bij het CNOSF.

Als dat orgaan zijn beslissing neemt, is de competitie van de Ligue 1 echter al lang begonnen en de kans is dan ook groot dat FC Sochaux de plek van Lens inneemt. De nummer twee van het voorbije Ligue 2-seizoen is in handen van de rijke Azerbeidzjaanse Hafiz Mammadov. Die heeft grote plannen en wil komend seizoen met een budget van 45 miljoen euro werken.

Voorzitter Gervais Martel was onlangs in Azerbeidzjan om de papieren te regelen, maar tien miljoen euro, die door Mammadov zouden zijn overgemaakt, kwamen vanwege een nationale feestdag in Azerbeidzjan te laat binnen. Derhalve besloot de DNCG Lens te weren uit de Ligue 1. Mammadov werd afgelopen woensdag volgens L'Equipe gearresteerd in Azerbeidzjan, maar het is nog niet bekend waarom.

/

Aréola
Alphonse Aréola keept volgend seizoen waarschijnlijk niet meer voor Racing Lens. Paris Saint-Germain wil de 21-jarige doelman, die afgelopen seizoen al op huurbasis voor de club uit Pas-de-Calais speelde, aan een club uitlenen die op het hoogste niveau acteert. Aréola, die in Parijs een contract heeft tot de zomer van 2016, traint momenteel nog met Lens mee, maar gaat naar alle waarschijnlijkheid naar Bastia. Aréola speelde tot dusver twee wedstrijden voor PSG en afgelopen seizoen kwam hij tot 35 wedstrijden in dienst van Lens.

Update 28 juli 18.25 uur - Franse voetbalbond laat Racing Lens toch toe in Ligue 1
Racing Lens speelt komend seizoen toch in de hoogste divisie van Frankrijk. De promovendus werd vanwege ontbrekende miljoenen aanvankelijk geweerd uit de Ligue 1, maar de Franse voetbalbond FFF heeft besloten dat de club uit Pas-de-Calais gewoon mag meedoen, al moet Lens van de FFF wel een salarisplafond instellen en/of de transferuitgaven flink terugschroeven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door timkah)

Lens moet gewoon de Ligue 1 in als ze de beste waren van de ligue 2. Dat is wat ze dan verdienen okal zijn ze niet rijk zoals die andere.

15 juli 2014 om 19:29

Zeker als het geld er wel is, maar door omstandigheden wat te laat binnen was!

15 juli 2014 om 19:35

Misschien was er iets meer aan de hand dan dat alleen het geld te laat binnen was.

16 juli 2014 om 06:14

Ze waren niet de beste maar de nr 2 van ligue 2.
Lens wilde met een budget van 45 miljoen werken, maar 10 miljoen ontbreekt dus en de eigenaar zit in de bak.
Nu blijft waarschijnlijk de derde van onderen, in de ligue 1. Sochaux.

Ik zou het vreemd vinden als Sochaux in de ligue1 blijft want als nummer 18 hoor je te degraderen. De plek van Lens zou door een andere club uit ligue2 moeten worden overgenomen.

Een beetje een wazig artikel in mijn ogen. Ineens hebben ze het over Sochaux dat de plek inneemt en daar achteraan komt een zin dat de nummer 2 van de ligue 2 afgelopen jaar een multimiljonair als eigenaar had, maar dat dit niet helemaal pluis was. Ik dacht dus dat dit over sochaux ging en dat zij eveneens niet mochten promoveren hierdoor.. Aan de hand van de reacties zie ik dat Sochaux eigenlijk gedegradeerd is en vandaar de plek inneemt, maar het is erg rommelig allemaal..

15 juli 2014 om 20:46

Dat stuk achter die zin gaat om Lens, beetje raar geformuleerd maar het klopt wel.

15 juli 2014 om 20:53

Erg rommelig stuk inderdaad. Ook dat stuk over Bastia. Eerst hebben ze van Bastia gewonnen waardoor ze promotie afdwongen. Daarna wil PSG die keeper verhuren aan een club op het hoogste niveau en gaat hij waarschijnlijk naar Bastia. Maar Bastia speelt toch helemaal niet op het hoogste niveau?

15 juli 2014 om 21:22

jawel je hebt volgens mij 2 clubs die Bastia heten . waarvan er 1 in de Lique 1 speelt en een in de Lique 2

15 juli 2014 om 22:18

Je hebt 1 club die Bastia heet. Bastia komt van het eiland Corsica. Je hebt nog een andere club van Corsica en dat is Ajaccio.

15 juli 2014 om 23:19

Je hebt toch 2 teams die Bastia heten . T staat zelfs op internet je hebt SC Bastia en ook nog Ca Bastia en die zijn volgens mij dit jaar gedegradeerd uit de Lique 2 .

16 juli 2014 om 06:39

Bastia doet hier helemaal niet ter zake. Dat was een competitie wedstrijd in ligue2.

Bastia CA ( gedegradeerd uit ligue2) en Bastia SC (middenmoter uit ligue1). Werkt erg verwarrend in dit verwarrend stuk. 2 Verschillende Bastia's in een stuk over geld problemen voor Lens waarbij het lijkt dat Sochaux met 45 miljoen werkt.

15 juli 2014 om 22:34

Rommelig stuk zeg niet normaal. Wie is nou de nummer twee dan van 2de divisie? En souchaux blijft er dan nu in ofzo? Raar stukkie

16 juli 2014 om 00:58

De nummer twee van de tweede divisie was RC Lens, FC Sochaux de nummer achttien van de Ligeu 1. Sochaux zou dus eigenlijk degraderen maar dat is nu ineens niet meer zeker.

16 juli 2014 om 06:26

De nummers 1,2 en 3 van ligue2 promoveren en de nrs 18, 19 en 20 van ligue1 degraderen.
Lens was nr 2 van ligue2 en Sochaux was de nr 18 van ligue1.
Lens gaat dus niet promoveren en Sochaux dus niet degraderen.

''de Dncg houdt de boekhoudingen van de Franse clubs in de gaten en stelt dat Lens onvoldoende heeft aangetoond welk budget het precies heeft. De club leverde bovendien alle papieren te laat in''

Als dit de reden is dan is het toch echt Racing Lens z'n schuld. Jammer, want op voetballend gebied lijkt het prima te gaan, maar deze domme fouten hebben de succes van vorig seizoen teniet gedaan.

Dit is trouwens ook de club waar Varane speelde voordat hij naar Real ging.

Verbaast me niet. Hafiz Mammadov is laatste tijd erg slordig bezig. In plaats van elke dag een nieuwe club kopen moet hij zich op de clubs die hij heeft concentreren. Ook bij FK Baku heeft hij wat problemen veroorzaakt door de salarissen niet te betalen. De bericht van L'equipe over een zogenaamde arrestatie klopt ook niet, want hij heeft 5 dagen geleden Sheffield Wednesday gekocht en reist ook elke dag van de ene land naar de andere. Hij moet wel proberen om alle clubs in handen te houden en niet de controle te verliezen, anders zal het snel fout gaan.

16 juli 2014 om 00:44

@aze/che 4 Ever

Maar dat is dan, met alle respect, toch gewoon dom van die Mammadov? Als je al een club in de problemen bent gekomen, dan gaat het je bij een tweede toch ook niet gebeuren als je weet wat je fout deed? En nu ook Scheffield Wednesday, pfff... Ik hoop eigenlijk dat dit met Lens in ieder geval voor dit seizoen niet goed gaat aflopen, maar ik vind dit heel erg sneu voor de fans van Lens en de spelers en iedereen die zijn ziel en zaligheid wel geeft voor die club.

Maar weet jij toevallig in hoeverre deze man zijn financiele situatie is of iets dergelijks. Want ik vind dit wel een bijzonder verhaal.

16 juli 2014 om 01:32

Hij pakt dit inderdaad niet goed aan. Hij wil een project opzetten om het Azerbeidzjaans voetbal naar een hoger niveau te tillen, maar is daarin een beetje te gehaast. Bij FK Baku ging alles goed tot dat de doelstelling vorig seizoen niet werd gehaald en als dat zo is, dan zijn de spelers daar altijd de schuldige van, want in Azerbeidzjan denken veel mensen van " laat ze eerst maar presteren en dan pas krijgen ze betaald". Dus door de tegenvallende resultaten is de geld kraan dicht gedraaid en mochten veel spelers vertrekken, wat betekent dat ze weer opnieuw moeten beginnen. Maar heb er wel vertrouwen in dat het goed komt, als Hafiz Mammadov geduld heeft. Het probleem is dat hij te veel projecten in een keer wil uitvoeren. Naast het heropbouwen van FK Baku heeft hij een samenwerkingscontract met Atletico afgesloten, waarbij hij Atletico financieel steunt en Atletico helpt op hun beurt om Baku een groot club te maken. Daarnaast heeft hij kort geleden ook een samenwerkingscontract afgesloten met Porto en Sheffield Wednesday gekocht, dus is hij nu eigenaar van 3 clubs( FK Baku, Lens en Sheffield) en hij wil zijn imperium uit breiden door River Plate te kopen. Financieel zit het bij hem wel goed, hij is een van de rijkste mensen van het land, dus geld heeft ie zat. Maar het hebben van 4 clubs vraagt om problemen. Hij kon beter de samenwerking tussen Baku en Ateltico rustig voortzetten en dan pas over andere clubs denken.

16 juli 2014 om 10:17

Ik vind het wel een mooi project en hoop dan ook wel dat het lukt, want ik hou er wel van als wat onbekendere landen wat bekender worden. Maar zoals je zegt, bij FK Baku pakt hij het al niet goed aan, want je moet je spelers tevreden houden. Ik neem aan dat doelstelling kampioen worden was of iets in die richting?

Maar het is dan geen domme man als je ziet wat hij allemaal voor elkaar krijgt. Integendeel zelfs, maar hij pakt het verkeerd aan. Maar hoe wil hij dat nou gaan doen met River Plate? Dat snap ik dan weer niet... Of personeel natuurlijk, dat kan ook....

Maar je hebt verder helemaal gelijk en ook heel erg bedankt voor je info, heel erg blij mee!!

16 juli 2014 om 18:39

Het is ook een heel mooi project, maar hij pakt het niet goed aan. Heb ook nog geen idee hoe hij River Plate deel wil maken van het project. We zien wel hoe het gaat aflopen.

Bij Baku was de doelstelling Europees voetbal halen, maar ze werden vijfde(van de 10 clubs). Inmiddels zijn er al 9 spelers vertrokken en moet het team opnieuw gebouwd worden.

16 juli 2014 om 23:10

Pff... Heel erg zonde zeg. Hij kan beter een stap terug doen denk ik, maja dat zal wel niet. Hoop dat het nog wat kan worden dan voor hem en jullie.

Goede zaak, hard optreden tegen financieele wanorde is de enige manier. Maar starten ze wel in ligue 2 of wachten ze alles af met het risico helemaal niet te spelen?

16 juli 2014 om 01:04

Op dit moment zouden ze eigenlijk moeten starten in de Ligue 2. Echter is Lens nu voor geen een competitie ingeschreven dus is men nog niet speelgerechtigd, dus kan men nog afwachten tot het hoger beroep. Echter dient die waarschijnlijk pas wanneer de competitie al bezig is dus lijkt mij het dat ze daarop wachten. Als ze gelijk krijgen mogen ze alsnog gaan spelen in de Ligue1. Maar als Sochaux dan al wedstrijden daarin heeft gespeeld, dan weet ik niet hoe het zit, daar moet ik het je antwoord voorlopig even op schuldig blijven. Maar ik volg de Ligeu 1 redelijk nauwkeurig, dus als ik hier weer wat meer informatie over te weten kom ben jij de eerste die het hoort

Wat een matig artikel zeg.. Ik kan er soms echt niks van maken. Naja.. On: het zou schandalig zijn als Sochaux er dan nog in blijft..

16 juli 2014 om 01:01

Hoezo schandalig? Sochaux is afgelopen seizoen gedegradeerd met 41 punten, halverwege de competitie hadden ze er pas 11. Dat betekent dat ze een grandioze inhaalslag hebben gemaakt in de tweede seizoenshelft. En ze hadden aan het einde een punt te weinig. Dus schandalig? nee. Terecht? Dat is een ander verhaal en maar net hoe je er tegen aankijkt.

Aww dit is zo pijnlijk, zeker voor zo'n mooie club. Was opgewonden over het feit dat zowel Metz als Lens promoveerden, jammer voor Lens.

Baal hier echt flink van..... Eindelijk weer de Ligue 1 in en dan krijg je dit! En dat voor een voormalig topclub in Frankrijk welke zoveel mooi talent naar voren heeft gebracht als Varane, T. Hazard, Aurier, Kakuta, Seydou Keita, Kolodcieczak....

16 juli 2014 om 00:34

Het spijt me heel erg voor je kerel, maar ik ben voor Sochaux en dit is voor mij natuurlijk heel mooi nieuws.

We zijn afgelopen seizoen op zo'n rotmanier eruit gevlogen dat ik van mening ben dat we wel een nieuwe kans verdienen. Een geweldige comeback, die alleen de echte Ligue 1 kenners weten, zolang voor gevochten en dan de laatste speeldag een slechte dag hebben tegen de rechtstreekse concurrent.

Maar ik vind dit voor jou heel erg zuur mijn vriend. Ik wens jou heel veel sterkte toe, je zou het nodig hebben vrees ik!!

16 juli 2014 om 09:54

Ik snap dat jij het niet erg vind, ik gun het Sochaux ook wel, alleen niet ten koste van RC Lens

Maar het is nog niet definitief, Les Sang et 'or zijn in hoger beroep gegaan dus ik blijf hoop houden!

16 juli 2014 om 10:11

We wachten maar rustig af en tot die tijd fingers crossed. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel, hoe eindeloos hij ook kan zijn

Maar nogmaals, ik vind dit gewoon heel erg slordig van eigenaar en voorzitter, hiermee gooi je je eigen glazen in...

28 juli 2014 om 19:00

En ja hoor!!!!!!! Gewoon Ligue 1!!!!!

28 juli 2014 om 21:25Gefeliciteerd in ieder geval, het is je van harte gegund, maar stiekem baal ik wel een beetje heel erg. Maar aan de andere kant, is kampioenskandidaat zijn ook wel een keertje leuk tot het seizoen 2015/2016! (hoop ik )

29 juli 2014 om 08:54

Sportieve reactie! Succes in de Ligue 2!

Goed nieuws! Alleen kut dat Aréola alweer is uitgeleend aan Bastia door Psg, dat nota bene in de Ligue 2 speelt... Nochtans wou PSG hem aanvankelijk uitlenen aan een club uit de Ligue 2, dus dit is echt hard. Als ze niet veel mogen uitgeven dan maar veel lenen, PSG bv. heeft genoeg toptalenten ter beschikking die echt behoefte hebben aan speelminuten.

28 juli 2014 om 19:03

Bastia is Ligue 1. PSG wilde Areola sowieso uitlenen aan een Ligue 1 club. Aangezien het van les Sang et 'Or hoogst onzeker was dat ze Ligue 1 gingen spelen koos PSG voor zekerheid door Areola te verhuren aan Bastia helaas...... Ik baal er goed van, maar we gaan er komen, ik weet het zeker!

28 juli 2014 om 19:40

Wat een ontzettend laag niveau hier op VZ. Bastia in de ligue 2...

Verdiep je er eerst in voordat je ergens op reageer.

28 juli 2014 om 21:08

Klopt, er is geen een Bastia dat in de Ligue 2 speelt. CA Bastia is gedegradeerd naar het National en SC Bastia speelt nog altijd in de Ligue 1.

Goed nieuws dit, zie veel liever lens in de ligue 1 dan sochaux. Lens is een slapende reus met een geweldige jeugdopleiding en enorme achterban, verrijking voor de ligue 1 zeker als felix bolaert straks compleet gerenoveerd is.

Gelukkig zijn we dus definitief va dat matige Sochaux af. Ligue 1 is weer een mooie club rijker! Volgend jaar nog hopen op een stunt van Stade Lavallois.

28 juli 2014 om 20:48

waarom Stade Lavallois als ik mag vragen is toch geen mooie club met historie.. ik zie veel liever nancy stade brest troyes en auxerre terug in de ligue 1.. maar dat is mijn menig

29 juli 2014 om 12:10

Zegt een fan van roda nu iets over matig voetbal? Heb je afgelopen seizoen na dat gebragel gekeken van je eigen clubje? Dat was nog een stuk minder dan matig. In de eredivisie zijn ze ook blij dat ze van jullie af zijn, maar in de JL en zeker in Sittard, is het jullie van harte gegund om te degraderen. Jammer voor Sochaux, maar leuk/mooi voor Lens met die fanatieke fans op de lange zijde.

31 juli 2014 om 23:45

Wat heeft Roda JC hier in vredesnaam mee te maken??

Ik ben ook zeer boos op de club en vind de degradatie meer dan terecht.

Gelukkig dat Lens terugkeert, toch een aantal leuke voetballers en een leukere ploeg dan Sochaux.

Aangezien ze niks mogen uitgeven zullen ze toch zeer waarschijnlijk volgend seizoen weer een stapje lager voetballen

29 juli 2014 om 08:59

@ Octopus:

Ik zeg laat je verassen. Ze hebben nu al goede spelers als Kantari, Landre, Ducasse, Nomenjanahary en Salli.
Het is gewoon een goede, jeugdige ploeg die, met enige versterking inderdaad erbij, keurig in de Ligue 1 kan blijven. Waar ze uiteraard ook thuishoren!

29 juli 2014 om 13:56

Ik denk dat ze zo moeten gaan spelen, met het huidige spelersmateriaal.

Riou
Touré
Yahia
Kantari
Baal
Le Moigne
Cyprien
Valdivia
Touzghar
Coulibaly
Nomenjanahar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RC Lens

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.OGC Nice6616
7.RC Lens6214
9.Nantes557
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
F. SotocaAanvaller356
F. HaiseUnknown
David CostaMiddenvelder333
I. GanagoAanvaller285
J. LecaKeeper270
J. ClaussVerdediger375
Voor de complete selectie: Clubpagina RC Lens.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren