Update: RKC Waalwijk haalt Valpoort terug naar Nederland

Maandag, 28 juli 2014 om

Volgens het Brabants Dagblad zal RKC Waalwijk zich deze week versterken met Sandro Calabro. De gedegradeerde club hoopt de spits woensdag te presenteren aan pers en publiek. Calabro speelde in eigen land al voor ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam.

/

Vorig seizoen diende hij Antwerp FC, de toenmalige club van Jimmy Floyd Hasselbaink. In zijn laatste seizoen op de Nederlandse velden was Calabro behoorlijk op schot: hij maakte toen negentien doelpunten voor Sparta. Hoe lang de 31-jarige aanvaller zal tekenen in Waalwijk is nog niet bekend. Tegenover zijn komst staat volgens de krant het naderende vertrek van routinier Romeo Castelen.

Vorig jaar zomer kreeg hij de kans op een comeback in Nederland en met zes doelpunten in bijna dertig wedstrijden deed de tienvoudig Oranje-international het redelijk. Castelen wilde na de degradatie echter liever niet blijven. Het Brabants Dagblad stelt dat hij waarschijnlijk aan de slag gaat in Australië. Gebeurt dat ook daadwerkelijk, dan kan proefspeler Arsenio Valpoort waarschijnlijk blijven. Jean-David Beauguel en Aurélien Joachim gingen al weg.

Update 20 juli 10.57 uur - RKC Waalwijk bevestigt komst van nieuwe aanvalsleider
Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar zondag is de deal afgerond: Sandro Calabro speelt volgend seizoen voor RKC Waalwijk. Dat maakt de degradant bekend op de website van de club. Calabro zal voor een seizoen worden gehuurd van het Belgische Antwerp FC en kan gezien worden als de vervanger van de vertrokken Aurélien Joachim.

Update 28 juli 17.10 uur - RKC Waalwijk haalt Valpoort terug naar Nederland
Arsenio Valpoort speelt de komende twee seizoenen bij RKC Waalwijk. Via de officiële kanalen laat de degradant weten dat Valpoort inmiddels zijn handtekening onder een verbintenis heeft gezet. De 21-jarige aanvaller debuteerde in het profvoetbal bij SC Heerenveen. In 2013 liet hij zich een halfjaar verhuren aan PEC Zwolle, maar veel indruk maakte hij niet in Overijssel. In de zomer stapte hij over naar de Hongaarse topclub Ferencváros, maar dat avontuur blijft dus beperkt tot een seizoen.


Poll

Sandro Calabro is een geschikte spits voor RKC Waalwijk


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door jollie18)

Serieus? Was moet Castelen nou weer in Australië? De enige reden dat ik kan bedenken is dat hij voor de centen gaat en voor het avontuur. Sportieve ambities heeft hij dus niet meer. Hij kan namelijk nog best mee bij een middenmoter in de eredivisie.

15 juli 2014 om 14:46

Mits fit is Castelen een meer dan prima speler voor plek 8 tot en met 18.

15 juli 2014 om 15:10

@ Funkyg

Alsof het van sportieve ambitie zou getuigen om aan de slag te gaan bij een middenmoter in de eredivisie. Dan zou ik hem groot gelijk geven om voor het avontuur te gaan en naar Australië te verkassen. Dan ziet hij ook nog eens wat van de wereld.

15 juli 2014 om 15:45

ik ben bang dat de middenmoot van de eredivisie niet op hem zit te wachten

ik ben benieuwd hoe rkc het gaat doen in de eerste divisie

15 juli 2014 om 16:22

Dan gaat hij idd voor de knaken...niks mis mee toch zo op het einde van zijn carriere

16 juli 2014 om 01:43

Kangaroos kijken

17 juli 2014 om 13:57

Als ze jong weg gaan om knaken te verdienen is het niet goed. Castelen doet het nu aan het einde van zijn carrière en dan is het wéér niet goed.... Lekker een bak geld verdienen op her einde van je carrière is niks mis mee toch?

17 juli 2014 om 13:22

Denk niet dat Castelen voor het geld zal gaan.
In Australië wordt met een 'salary cap' gewerkt, clubs mogen voor 23 spelers maximaal 2,5 miljoen euro uitgeven aan salarissen. Twee 'marquee players', één Australiër en een buitenlander, krijgen dispensatie en mogen meer verdienen. Lijkt mij niet dat Castelen een keyplayer gaat worden, dus zijn salaris zal niet beter zijn als hier in Nederland

17 juli 2014 om 13:50

ik zeg ga naar FC Utrecht

Verbeek al gehaald voor de flank, en nu nog op de andere flank een speler als Verhoek of Castelen om Boymans als centrumspits goed te kunnen bedienen

Oar wordt waarschijnlijk verkocht door goede optreden met Australie op de WK

17 juli 2014 om 21:19

Ja hij heeft ooit een ado shirtje aan gehad dus ik snap wel dat utrecht hem wil hebben.

20 juli 2014 om 12:15

Aboriginals totaalvoetbal bijbrengen...

Klopt toch wel als vervanger van Joachim en Beaugel. Castelen vertrekt idd en daar komt Valpoort voor. Goede speler voor ons clubje maar waarom weer een 30 er

15 juli 2014 om 15:11

Waar gaat die beauguel dan heen?

15 juli 2014 om 15:18

Gaat naar Dukla Praag

Omdat je op alleen tieners niet kunt bouwen Jolie18.
vind ook de uitspraak weer typisch. waarom Weer een dertiger. naast calabro is zijn Duits jungslager Braber de enige dertigers in de selectie na het vertrek van castelen. en calabro dus met zijn 31 de oudste.

15 juli 2014 om 16:27

Als RKC supporter weet je dat RKC veel spelers haalt die al in de 30 zijn dar bedoelde ik eigenlijk.

15 juli 2014 om 16:54

Persoonlijk heb ik het gevoel dat dit meer verbeelding is dan daadwerkelijk de waarheid.
maar dat kan ik mis hebben

RKC wil volgend jaar weer Jupiler League spelen zo te zien. Wat zijn dit nou voor aankopen? Cambuur weet met minder middelen toch weer een aardige selectie bij een te rapen. Maar dit is gewoon niks. Heeft bij VVV nooit geïmponeerd.

15 juli 2014 om 16:41

In de JL heeft hij zeker geïmponeerd bij VVV kijk maar eens naar zijn statistieken!

15 juli 2014 om 16:47

In de JL ja. Hallo. Hij heeft ook in de eredivisie gespeeld met VVV hè. Toen maakt hij niks klaar. En hij is nu alleen nog maar ouder geworden.

15 juli 2014 om 16:43

@ Azet

Cambuur minder middelen dan dit RKC in de eerste divisie? Natuurlijk niet.

15 juli 2014 om 16:53

RKC heeft een spelersbudget van 8 ton! wat verwacht je dan?

2 seizoenen terug was calabro bij sparta nog goed voor 19 goals in 27 wedstrijden.
in 2009 nog topscorder van de jupiler league met 25 goals.

Rkc speelt in de jupiler league en daar heeft hij het wel goed gedaan

17 juli 2014 om 13:36

Calabro is voor Jupiler League begrippen een uitstekende spits

Rkc heeft dennis rommedahl toch ook nog??

15 juli 2014 om 17:51

Ja idd mits fit

RKC staat er financieel zo ongelofelijk slecht voor dat alle spelers die een doorlooend contract hebben, maar weg willen/kunnen gratis en voor niks de deur uit mogen lopen. Bespaart wordt dan het salaris, met de intentie een nog goedkopere vervanger aan te trekken.
Voorbeelden: Joachim gratis Sofia, Amieux gratis Nac, Castelen gratis Down Under etc. Verder Beaugel (eredivisieclubs liggen te slapen, ideale 442 linkerspits als je een trainer hebt die 3 woorden Frans spreekt) weg voor grijpstuiver, Lieder gratis naar Dordt etc
En dat almal vanwege de mantra 'eerst alle schulden aflossen' (3 miljoen achtergesteld, bijna renteloos).
Financieel gezien zeer d7bieus; een bijstandstrekker gaat ook zijn hypotheek niet versneld aflossen bij een inkomstenbron.
Centen besparen, guldens (foxfonds) laten lopen.....schulden hebben is totaal niet erg als de rentecapaciteit maar wordt opgebracht!

15 juli 2014 om 20:53

Sorry Kwartier,
Lieder kon transfervrij weg want einde contract.
Joachim, Beaugel, Amieux, en Castelen (morgen zeker) hebben alle 4 geld in het
laatje gebracht.
Amieux en Castelen hebben hun contract afgekocht cq zelf het transferbedrag betaalt.
Voor Joachim en Beaugel is wel degelijk een transfersom ontvangen.
Alleen, en dat zou jij ook moeten weten, brengt RKC Waalwijk nooit transferbedragen naar buiten.
Bovendien jouw 3 miljoen achtergestelde leningen zijn niet de schulden die op de schouders van "ons" RKC rusten.
De belastingdienst heeft ook nog wat te vorderen, en de gemeente Waalwijk en Ome Ben krijgen ook nog steeds ieder 10% van iedere transfer.
Zo lang die molenstenen om je nek hangen moet er op de kleintjes gelet worden.
Zie je laatste zin:.schulden hebben is totaal niet erg als de rentecapaciteit maar wordt opgebracht., zo is het.

NAC moet Castelen halen. Vele malen beter dan Hooi en met zijn ervaring is hij een mooie aanvulling op de Bredase selectie

We hebben bij FC Volendam hetzelfde probleem als Rkc, sponsors die stoppen... Elk jaar een mindere selectie, het is helaas niet anders... Het geld is gewoon op

17 juli 2014 om 16:04

Hoe kom je erbij dat sponsoren stoppen? Bij rkc is juist aangegeven dat tot nu toe geen enkele spinsor van vorig jaar die gestopt is.

Ik denk dat elke club in nederland wel gezien of gehoord heeft dat meneer castelen samen met meneer sno de sfeer heeft verziekt in de selectie van rkc het afgelopen seizoen en dat de degradatie mede daardoor veroorzaakt heeft !!!!!!!!!!daarom waarschijnlijk geen club in de ere die er aan denkt om hem binnen te halen.

17 juli 2014 om 13:41

de twee beste spelers van RKC afgelopen seizoen, hebben de degradatie veroorzaakt...... natuuuuuurlijk

17 juli 2014 om 13:51

Grotendeels zijn hun verantwoordelijk voor de degradatie ja. Zij hebben onrust veroorzaakt dat hebben Duits en Van Mosselveld zelf aangegeven in een intervieuw

17 juli 2014 om 16:09

Ja dat durf ik met 99.99% zekerheid te zeggen. Zonderden zich de gehele competitie af met zijn tweeën, na elke training en wedstrijd als een speer weg, op de trainingen in een hoekje met zijn tweeën afzonderen, alleen maar roepen hoe goed ze zijn en dat ze niet alles alleen kunnen. En in de playoffs hadden wij gewoon meer kwaliteit als de tegenstanders, maar met 7/8 man red je het niet tegen je tegensta der. Neppers als Apau Guano liepen er als domme vogels achteraan. Ik sprak na de wedstrijd amieux en die zei al: wij doen ons best alleen de donkere jongens in ons team lopen alles te verzieken en de trainer doet er niks aan. Ben blij dat ze opgerot zijn.

In de reactie van de zaakwaarnemer mis ik nog een aspect. Het bedanken voor de kans die Castelen van RKC kreeg om na vijf jaar blessureleed toch te kunnen voetballen in de eredivisie. Ik zeg niet dat hij moreel verplicht is om in de JL te voetballen, maar dit vind ik nogal minderwaardig over komen.

Castelen heeft zeker genoeg kwaliteit om in de Eredivisie te spelen. De vraag is of iemand nog geld gaat neerleggen om hem op deze leeftijd met zijn achtergrond, over te nemen. Al zal er uiteindelijk vast wel in onderling overleg besloten worden tot ontbinding van het contract. Nu is het afwachten op het officiële nieuws van Calabro en Valpoort.

ben benieuwd waar hij uit eindelijk terecht komt. Hij kan op zich goed voetballen maar hij moet niet denken dat hij het mannetje is naar excelsior uit heb ik het helemaal gehad met hem.

Afgelopen seizoen de beste aan de kant van Rkc! Voor de eredivisie een leuke aanwinst en zou hem eigenlijk ook wel graag bij feyenoord zien komen spelen! Minder hard lopen dan schaken doet hij niet en zijn voorzetten en acties zijn een stuk beter!

Ik hoop dat feyenoord hem haalt voor de rechterkant!

17 juli 2014 om 13:59

@dolledries

Ik hoop van harte dat ze geen uitgerangeerde dertigers meer halen. Dat ze Boularouz haalden vind ik al erg genoeg. Die heeft ook al jaren niets noemenswaardigs gepresteerd. En nu zou Feijenoord een speler moeten halen die al jaren geblesseerd is en 1 seizoen bij RKC redelijk gepresteerd heeft? Nee, dat moeten ze bij Feijenoord niet meer willen.

die jongen kun je goed gebruiken om iets te forceren met zijn snelheid, want een volle wedstrijd houdt hij niet vol..

Hij gaat naar Australië is nu definitief.

Welkom bij RKC! Ben benieuwd hoe we wet in de JL gaan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. SowAanvaller163
D. VenteAanvaller150
M. GrimKeeper00
K. HeemskerkKeeper30
V. TimmersKeeper00
E. VaessenKeeper170
H. DelcroixVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

Nederland
1 fan
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Edinson Cavani heeft een contractaanbieding van Manchester United naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren