Update: ‘Man van honderd miljoen euro’ zet voet in Newcastle

Zondag, 13 juli 2014 om 21:30Gijs Freriks • Laatste update: 22:00

Rémy Cabella lijkt zijn carrière te vervolgen bij Newcastle United. Laurent Nicollin, de algemeen directeur van Montpellier, bevestigt zaterdagavond in gesprek met Mlactu dat er een akkoord is bereikt over een transfersom voor de 24-jarige middenvelder. Cabella moet alleen zelf nog tot een vergelijk komen met the Mapgies.

/

Als zijn vakantie op Corsica erop zit, wordt naar alle waarschijnlijkheid de laatste hand aan de transfer gelegd. Volgens Franse media gaat het om een transfersom van vijftien miljoen euro. Een eerste bod van tien miljoen zou door Montpellier zijn afgeslagen. Newcastle zit overigens al veel langer achter Cabella aan, die vorig seizoen goed was voor veertien doelpunten voor de kampioen van 2011/12.

In januari had Newcastle veertien tot achttien miljoen voor de frêle middenvelder over. "Of Newcastle een goede bestemming voor hem is? Laat me niet lachen”, reageerde clubeigenaar Louis Nicollin destijds. “In Engeland heb je Arsenal, Chelsea en de Manchester-teams. Als Newcastle twintig miljoen en Arsenal vijf miljoen biedt, zou ik hem nog niet verkopen. Daartoe ben ik in staat. Ik raad hem af om naar Newcastle te gaan."

In mei deed Laurent Nicollin, voorzitter annex algemeen directeur, daar nog een schepje bovenop: "Als een club honderd miljoen euro biedt, zullen we erover nadenken. Anders niet." Het is echter duidelijk dat Montpellier blufpoker speelde, want men lijkt nu akkoord te zijn gegaan met vijftien miljoen euro. Cabella moet na Ayoze Perez, Jack Colback en Siem de Jong de vierde zomeraanwinst van Newcastle worden.

Update 13 juli 21.30 uur - ‘Man van honderd miljoen euro’ zet voet in Newcastle
Het lijkt erop dat Rémy Cabella zich spoedig voetballer van Newcastle United mag noemen. De 24-jarige aanvallende middenvelder van Montpeller is inmiddels in Newcastle. Fans van the Magpies maakten zondag foto’s van de Fransman bij St James’ Park en verspreidden deze via social media. De verwachting is dat Cabella voor een bedrag van tien miljoen euro in de Premier League aan de slag gaat, al werd afgelopen week een totale transfersom van vijtien miljoen euro genoemd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door ddt)

Nu weten we ook dat we die gasten niet meer serieus hoeven te nemen na die uitspraken. Zeer matig potje blufpoker.

11 juli 2014 om 21:47

Gaat van 100 naar 15 miljoen in 2 maand tijd. Die kerel heeft volgens mij z'n middelbare school niet afgemaakt of heeft gewoon 0 gevoel voor handel.

11 juli 2014 om 21:53

En dat terwijl ze eerder een hoger bod deden... Zeer matig gedaan van de voorzitter!

12 juli 2014 om 12:59

Als je deze man niet kent en je puur baseert op zijn gekke uitspraken die langskomen op VZ, dan kan ik me goed indenken dat je hem niet al te serieus neemt.
Zou je je verdiepen in 'loulou' dan zou je met veel respect over deze man praten. Hij heeft Montpellier terug gebracht naar de Ligue 1 en vervolgens zelfs de titel gewonnen op het moment dat PSG al miljoenen aankopen deed.
Ze hebben al jaren een geweldig transferbeleid en een hele goede jeugdopleiding. Ze pikken veel jongen spelers op uit de Ligue 2 voor weinig geld en regelmatig worden ze voor veel geld verkocht. Uit de jeugdopleidingen stromen regelmatig jongens door denk oa aan Cabella, Belhanda en Stambouli.
Ik durf wel te zeggen dat zonder Loulou Montpellier misschien niet eens op het hoogste niveau actief zou zijn.

12 juli 2014 om 13:12

Niet serieus nemen qua transferonderhandelingen natuurlijk, dat is tenslotte waar het hier over gaat. Ik heb het niet over de persoon in het algemeen.

Misschien kun je op korte termijn succes hebben met dergelijk blufpoker, maar op lange termijn moet je het niet te bont maken, iets wat deze meneer dus wel heeft gedaan.

Montpellier zet hoog in,maar uiteindelijk krijgen ze ''maar'' 15 miljoen. Al met al een goeie speler voor Newcastle, zijn goed bezig met het versterken van hun selectie. Was ook wel nodig na de slechte resultaten van de afgelopen tijd..

14 juli 2014 om 00:49

een vlotscorende spits kunnen ze anders ook wel nog gebruiken nu Remy weg is,want die scoorde vaak.maarja wie scoort vaak en is niet te duur???

prima titel weer VZ. zal zo wel weer weggehaald worden maar t slaat echt nergens op de laatste tijd.

man van 100 miljoen.. serieus

11 juli 2014 om 21:44

Lees jij het artikel wel?

Dit snap ik niet. Eigenlijk beledig je gewoon keihard een partij waar je zaken meedoet. Als ik newcastle was had ik hem niet gehaald want met zo iemand zou ik geen Zaken doen, goede speler natuurlijk maar er zijn vergelijkbare spelers die je kan halen waar ik liever iets meer voorczou betalen dan met zon gast om de tafel te moetenczitten

12 juli 2014 om 01:11

Dat dacht ik dus ook.. Als er zo minachtend over 'mijn' club gesproken zou worden, zou ik als TD van Newcastle geen interesse meer hebben in zaken doen met Montpellier.

Man man, wat een bedragen. Dat is toch compleet gestoord.

En als er überhaupt voetballers op deze aardkloot rondlopen die 100 miljoen waard zijn, staat hij in ieder geval niet in mijn lijstje.

11 juli 2014 om 21:30

Dat van 100 miljoen was een uitspraak van de directeur van Montpellier die hem nog niet wou verkopen. Gewoon blufpoker, bijzonder matig uitgevoerd overigens. Hij wordt voor 15 miljoen overgenomen

11 juli 2014 om 21:37

Dat weet ik, maar hij noemt het bedrag wel.
Ik wil er alleen mee zeggen dat het echt onbeschoft veel geld is voor een voetballer. Met Bale zijn ze deze drempel overgegaan en dat had mijns inziens nooit mogen gebeuren.
De Fifa kan toch een transferplafond instellen. Daar wordt het voetbal niet slechter van hoor.

11 juli 2014 om 21:52

Compleet mee eens, ook de salarissen mogen lager van mij. Een salarisplafond + een transferplafond lijken me prima ideen.

Haha dit is goed nieuws. Eindelijk een versterking die we echt nodig hebben. Een jonge met een versnelling creativiteit een steekpass. De eerste aanwinst deze zomer waar ik enthousiast van wordt.

13 juli 2014 om 22:55

Siem? Maar ja, uitstekende speler die ons echt vooruit helpt. Fucking finally, Ashley.

Ik dacht dat bale ff langs kwam
Nee maar ff serieus hij is Max die 15 mil. waard moet niet gekker worden
Begrijp wel waarom David luiz 50 mil. heeft gekost die kan je ook in de spits zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Southampton36-17
17.Burnley 33-17
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JoelintonAanvaller263
C. WilsonAanvaller2310
B. DawsonUnknown
PacoUnknown
K. DarlowKeeper250
A. CarrollAanvaller171
D. GayleAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

7 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren