Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Waar schuil je als het regent

Laatste update:

Mag ik dan bij jou schuilen,
Als het nergens anders kan?
En als ik moet huilen,
Droog jij m’n tranen dan?
Want als ik bij jou mag,
Mag jij altijd bij mij.
Kom wanneer je wilt,
Ik hou een kamer voor je vrij.

Zo gaat het refrein van het lied Mag ik dan bij jou van de in Utrecht geboren en getogen cabaretière Claudia de Breij. In 2012 kwam het uit, maar pas nu in 2014 breekt het echt door bij het grote publiek. Deze jaren komen, net als de tekst wat mij betreft een beetje overeen met het verhaal van Anouar Kali.

Anoar groeide op in de Utrechtse wijk Ondiep. Een echte volksbuurt, die elke twee jaar volledig oranje kleurt en waar de mensen het hart op de goede plek hebben zitten en hartstochtelijk fan is van ‘Ons eige cluppie’; FC Utrecht.

Anoar speelde veel voetbal op straat, waar hij de broertjes Sneijder, die ook in de buurt woonden, leerde kennen. Vooral Rodney werd een grote vriend van Anouar. Toen Anouar en Rodney 8 jaar waren, kwam de klap voor de hele wijk; na Wesley en Jeffrey Sneijder, gingen ook deze twee grote talenten naar Ajax. Uitgerekend Ajax, de meest gehate club in alle volkswijken van Utrecht, hengelde de vier grootste talenten uit de wijk binnen. Het is alsof jongens uit de Jordaan voor Feyenoord kiezen, of dat spelertjes uit de Schilderswijk of Katendrecht hun heil gaan zoeken in de Arena.

Zowel Anouar als Rodney kwamen uiteindelijk de kwaliteit te kort om het te maken in de hoofdstad. Met hangende pootjes keerden ze beiden terug naar hun geboortestad. FC Utrecht, de club die ze ‘verraden’ hadden, gaf ze een tweede kans.
Vooral Anouar deed het goed. In het seizoen 2012-2013 groeide hij uit tot een belangrijke speler voor de club uit de Domstad. Dankzij zijn goede prestaties in het veld, begonnen de fans hem weer liefkozend ‘jongen van de stad’ te noemen. Het voorval dat hij Ajax boven de plaatselijke FC had verkozen werd hem voor het gemak zelfs door de harde kern in onder andere Ondiep vergeven.

Anouar had hier echter helemaal geen boodschap aan. Na dit seizoen zou zijn contract aflopen en ondanks de vele pogingen van FC Utrecht, weigerde hij het te verlengen. Sterker nog, hij flirtte openlijk in de media dat hij een terugkeer bij Ajax wel zag zitten. Hij meende dat er geen enkel probleem was, hij was immers gratis. Ondanks dat Marc Overmars, sportief directeur van Ajax, liet weten dat Ajax geen enkele interesse had in Kali, hield Anouar hoop. Mede omdat Ajax erg veel geld vroeg als opleidingsvergoeding, toen Anderlecht bij FC Utrecht aanklopte om Kali gratis op te halen. Zodoende bleef Anouar weigeren zijn contract te verlengen. Opnieuw brak Kali het hart van alle Utrecht supporters, en werd hij uitgekotst door de fans.

Groot was dan ook de hoon toen bleek dat hij zijn carrière bij Roda JC zou vervolgen. Want met alle respect voor de Limburgse club, Roda is toch zeker niet een grotere club dan FC Utrecht? De hilariteit was groot. FC Utrecht had zich geplaatst voor Europees voetbal, terwijl Roda net degradatie naar de Jupiler League had weten af te wenden. Ook een hoger salaris leek onmogelijk de factor die Anouar had doen besluiten naar Kerkrade te gaan.

Anouar speelde het daarop volgende seizoen 29 wedstrijden voor Roda en wist daarin maar een keer tot scoren te komen. Roda degradeerde uit de Eredivisie, en wou niet langer doorgaan met Kali. Sterker nog, als hij voor het openen van de transfermarkt een nieuwe club had gevonden, mocht hij gratis weg.

Opnieuw kwam hij weer met hangende pootjes in zijn geboortestad aan.
Bij Utrecht streek men maar weer met zijn hand over zijn hart, en liet hem weer schuilen voor de regen en droogde zijn tranen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi stuk! Goed geschreven en je wordt mee getrokken in het verhaal.

Ik als Groningen supporter heb veel respect voor FC Utrecht. Het is een echte volksclub. Bij Utrecht is het 100% inzetten voor de club belangrijker dan de naam achter op je shirt. Het is dus niet belangrijk of je een mooi cv hebt, het gaat erom dat je alles geeft! En daar was onze grote vriend Dirk Kuyt in die tijd een voorbeeld van. Ook het in de armen sluiten van 'verraders' zorgt voor de sympathie van buitenaf.

Utrecht is een prachtige club!

11 juli 2014 om 12:32

Hartelijk dank voor je complimenten!
Ik vind het leuk om je mening over Utrecht te horen, en het klopt inderdaad wel; wij hebben nooit echt vedettes rondlopen, maar vooral een sterk collectief.

13 juli 2014 om 03:35

vergeet ook Dito niet,

als hij niet was overleden had utrecht een veel sterker team, of financiele situatie gehad

Di Tomasso was een prachtige voetballer, met een geweldige mentaliteit, hij was ook een echte leider en een verpersoonlijking van de club

elke wedstrijd van utrecht mis ik hem wee

het stuk is best aardig. maar je maakt toch wel twee keer een grote fout om zijn naam verkeerd te spellen. inhoudelijk is het ook aardig maar niet echt veel nieuwtjes. taaltechnisch vind ik het wel goed. het leest namelijk erg makkelijk weg. misschien met de volgende clubexpert wat meer nieuwtjes erin gooien. want schrijven kan je zeker.

11 juli 2014 om 12:23

Oei, dat is inderdaad heel slordig..

Over nieuwtjes ben ik het niet helemaal eens, daar is immers het andere deel van VZ al voor.. hier vind je voornamelijk beschouwingen en meningen, naar mijn idee. Wel zal ik proberen de volgende keer wat minder bekende elementen toevoegen. Bedankt voor je reactie, en dan met name je compliment in de laatste zin!

12 juli 2014 om 00:56

precies, dat is wat ik bedoel. over spelers die we al kennen in Nederland is het natuurlijk ook wat lastiger om heel wat nieuws te vertellen.

Goed stuk, jammer dat kali terugkomt.

Hehe, daar is ie dan de CE! Erg mooi stukje, vooral het begin, oh man man man wat mooi. Hier en daar een schrijf of spelfoutje lees ik nu in andere reacties, maar dat viel mij eigenlijk niet echt op. Maar dat maakt ook niet uit, lang verhaal kort: 5.5!

11 juli 2014 om 16:13

De helft van de sterren komt jou toe, jij hebt me immers het idee gegeven om over Kali te schrijven! Bedankt daar voor!

11 juli 2014 om 16:27

Mwah, dat hoeft niet hoor maar toch bedankt. Ik dacht echt dat de vorige daarover ging

Mooi hoor. Zo zie je maar, supporters schelden veel op spelers, maar uiteindelijk ontfermen ze zich ook over diegenen die het niet helemaal hebben gemaakt. Mocht Wijnaldum ooit nog naar Feyenoord willen terugkeren, dan heet ik hem van harte welkom. Mooie CE over een mooie club. 4 sterren

11 juli 2014 om 16:07

Wijnaldum is in tegenstelling tot Kali niet een mislukt. Wijnaldum stond basis bij een ploeg die de halve finales haalde bij een Wk.. Jerson Cabral lijkt me dan een iets betere vergelijking..

Hartstikke bedankt voor je beoordeling en je comment!

Dit is een prima stukje. Ik begreep alleen het deel niet waarin een transfer naar Anderlecht van Utrecht stuk liep op de opleidingsvergoeding die Ajax wilde hebben. Dat is toch een vastgesteld gedeelte van de transfersom? Een transfersom die er niet was.
De enige storende fout vond ik "hartstochtelijk fan is" Het onderwerp is "de mensen" en aangezien dat meervoud is had het "hartstochtelijk fan zijn" moeten zijn. Maar ook het "flirten dat" klopt niet. Je kunt laten merken "dat" je naar een club wil of flirten "met" een club. Laat het artikel een paar dagen liggen nadat je het geschreven hebt, lees het dan opnieuw en dit soort fouten zullen je opvallen.
Een goed idee, verhaaltechnisch heel goed uitgewerkt en niet perfect maar wel heel goed geschreven.

11 juli 2014 om 16:12

Over die transfer naar Anderlecht is niet heel veel bekend. Utrecht had hem graag gratis naar het buitenland zien gaan en verder is bekend dat Anderlecht de deal niet wilde laten doorgaan vanwege een grote opleidingsvergoeding. (die alleen van Ajax kan zijn, dat is immers de enige club die hem heeft opgeleid.)

Die slordigheidsfoutjes zijn super stom.. Ik heb het stuk inderdaad niet meer doorgelezen.. zo is me ook niet opgevallen dat ik Anouar verkeerd heb gespeld, zoals -NEC- al opmerkte.
Daar ga ik de volgende keer inderdaad meer op letten.
Ten slotte nog bedankt voor de complimenten op het einde!

Liefde voor een speler bestaat dus nog, ook al gaat hij naar de rivaal of een club die minder is dan FC Utrecht zelf (met alle respect voor Roda JC natuurlijk). Ik zie dit namelijk niet bij NEC en Vitesse gebeuren, dat bijvoorbeeld Higdon naar Vitesse gaat en na een jaar weer "vrolijk" terugkomt.
Goed stuk! Beoordelen kan ik nu niet ivm telefoon, maar het zou een 4 worden!

11 juli 2014 om 16:16

Het verschil tussen Higdon en Kali, zoals ik ook in het stukje heb proberen toe te lichten, is dat Kali altijd al midden in het Utrecht kamp woonde, en ze tot twee maal toe heeft verraden.
Higdon is niet eens Nederlands, en zal de competitie pas een paar jaar volgen. Kun je hem dan oprecht ietes verwijten als hij naar Vitesse gaat? Ja, natuurlijk wel een beetje, maar het ligt toch echt iets anders, naar mijn mening.
Hartstikke bedankt voor je comment en nog eventuele beoordeling!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren