WK-sensatie kan alle kanten op: 'Ik heb verschillende aanbiedingen ontvangen'

Woensdag, 9 juli 2014 om 13:16Bart Kruyt

Dankzij een geweldig WK komt Guillermo Ochoa ongetwijfeld bij een mooie club terecht. De doelman van de Mexicaanse ploeg keepte tegen Brazilië de wedstrijd van zijn leven en was ook tegen Kameroen, Kroatië en Nederland niet verkeerd bezig. Ochoa is transfervrij, nu zijn contract bij het Franse Ajaccio is verlopen, en kan in de zoektocht naar een nieuwe werkgever alle kanten op.

/

De 28-jarige Ochoa keepte drie jaar bij Ajaccio, maar trekt nu verder. "Ik heb verschillende aanbiedingen ontvangen", zegt de trotse Mexicaan. "Van ploegen uit Frankrijk, maar ook uit andere landen uit Europa. Maar dit is nog niet het moment om te beslissen, ik ga alles rustig analyseren en neem mijn tijd. Ik denk dat ik over twee weken wel zal weten waar ik mijn loopbaan zal vervolgen en dan zal ik dat laten weten aan de media."

Ochoa wordt in verband gebracht met onder meer Arsenal, Liverpool en Málaga, maar zijn zaakwaarnemer claimt dat de keeper het liefst in Frankrijk wil blijven. "Hij heeft ook twee aanbiedingen van clubs uit de Ligue 1 ontvangen, maar die hebben we afgewezen, want zij boden niet de uitdaging waar hij naar op zoek is. Guillermo wil in Frankrijk blijven, maar als de juiste club niet langs komt, dan kijken we verder in Europa", zegt Christophe Monga.


Poll

Guillermo Ochoa is goed genoeg voor de Europese top


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door *liverpool#1*)

Speelde dit WK goed maar denk niet dat hij het vast gaat houden, hij mag wel trots zijn op zijn prestaties in Brazilië en als hij het niveau wel vast kan houden kan hij de Europese top zeker aan.

9 juli 2014 om 13:41

Overhyped. De helft van de ballen die hij tegenhield wist hij zelf niet eens dat hij ze tegenhield. 3x werd van dichtbij op zn lichaam gekopt, keek hij eerst achter zich of de bal in het netje lag.

9 juli 2014 om 14:38

Dat neemt niet weg dat het goede reflexen waren en daarnaast heeft ie ook gewoon supermoeilijke ballen eruit gehouden. Ik zie hem wel bij de Europese top keepen.

9 juli 2014 om 15:44

Het woord 'overhyped' wordt de laatste tijd ook overhyped.

9 juli 2014 om 16:22

Kende jij Ochoa wel voor dit WK? Ik namelijk wel en hij heeft gewoon laten zien waartoe hij in staat is. Al voor dit WK zei ik al dat Barcelona hem had moeten kopen, maar aangezien die nu al 2 andere doelmannen binnen gehaald hebben kan een andere club van hem genieten.

9 juli 2014 om 17:29

Geweldige keeper. Enige minpuntje is dat hij eigenlijk bijna alle ballen wegstompt

Een WK-sensatie ophalen komt meestal wel bedrogen uit, hopen dat ie deze piek kan vasthouden, want dit was echt een prachtige keeper samen met een aantal anderen.

9 juli 2014 om 13:23

Als tweede keeper is hij gewoon een goede keus voor heel veel clubs.

9 juli 2014 om 13:25

Klopt, maar het is de vraag of hij zelf genoegen neemt met een rol als tweede keus... Lijkt me niet, aangezien hij een puik wk gespeeld heeft.

9 juli 2014 om 13:26

Lig eraan hoeveel$$$$$$$ hij er voor krijgt

9 juli 2014 om 13:34

Hij gaat echt geen tweede keeper willen zijn hoor.

9 juli 2014 om 14:04

Te kort door de bocht, in 2010 waren (vrij onbekend voor het grote pubiek) Ozil en kheidira de wk sensaties, die maakte toen een transfer en de rest is history

9 juli 2014 om 14:22

Stonden toen beide te boek als grote talenten, vele hadden wel verwacht dat ze goed zouden spelen destijds. Maar deze jongen kende niemand. Ik heb hem eerst echt even moeten googelen. En hij speelt niet voor niets voor een ploeg die gedegradeerd is.

9 juli 2014 om 14:27

Ze stonden bekend als talenten ja, maar dat is alsnog geen garantie op succes. Op het WK zijn ze pas echt doorgebroken, en dat kan ook met Ochoa. Zelf kende ik hem wel door FM, daar stond hij ook te boek als groot talent, maar nu kan hij definitief doorbreken.

Hij deed het zeker niet slecht maar had gewoon continu het geluk dat hij op de goede plaats stond.
Leuk voor subtoppers als Fiorentina, Malaga en Southampton maar topclubs zijn veel te hoog gegrepen.

9 juli 2014 om 13:27

Is her niet gewoon een kwaliteit om op de juiste plek te staan? Hij staat daar niet per ongeluk. Net als dat Inzaghi altijd op de juiste plek stond.

9 juli 2014 om 13:37

Tuurlijk een kwaliteit, maar laten we niet vergeten dat ie voor t wk gwn bij ajacciao speelde en daar een prima keeper was, maar de top is te hoog gegrepen

9 juli 2014 om 13:44

Ik vond het ook erg vaak gewoon gelukkig..
Je kunt wel zeggen dat de keeper altijd op de goede plek stond en dat dat een kwaliteit is, maar hij heeft gewoon geluk gehad, dat de afronding vaak gewoon niet zuiver was.. Een keeper kan zo excelleren als hij veel houdbare krijgt, een topspits behoort de keeper gewoon kansloos te laten.. Hij had het geluk dat de spitsen tegen hem vaak niet zuiver afrondden.. Zo zie ik het.

9 juli 2014 om 14:00

Daar doe je hem wel iets tekort mee. De 1-0 van muller had ochoa gehad, ben ik van overtuigd. Die man heeft een instinct voor positionering.

9 juli 2014 om 14:53

Laten we dan ook niet vergeten dat hij naar Ajaccio ging omdat dat de enige club was dat hem bleef volgen, terwijl hij beschuldigd werd van doping gebruik, terwijl andere clubs afhaakte. Nadat hij onschuldig bleek te zijn vond hij het wel zo eerlijk om dan voor Ajaccio te kiezen.

9 juli 2014 om 16:18

Dat zullen we helaas nooit weten metalist..

Ik moet ook wel zeggen dat er bij Brazilië een drama van een keeper in de 5 meter rondloopt..
Ik vind Ochoa geen slechte keeper hoor, maar ook geen topper.

vond dat hij veel geluk had. De bal werd vaak gewoon tegen hem aan geschoten.

9 juli 2014 om 14:10

Praat toch geen onzin. Hij stelt zich niet alleen goed op zodat ze vanzelf tegen hem aanschieten, maar hij pakte ook nog eens fantastisch een bal van Neymar.

Dit soort spelers die het goed doen op een WK zijn geen garantie voor succes in clubverband, vaak stijgen spelers tot hun uiterste op een eindtoernooi als een WK en vaak kunnen ze deze vorm niet vasthouden, maar misschien is hij een uitzondering en vindt hij een mooie club waar hij het goed gaat doen.

9 juli 2014 om 13:36

Dat vind ik zo'n onzinnig argument. Bij een speler die een goed seizoen heeft gehad bij zijn club en dan een transfer maakt, is die garantie er ook niet.

ac milaan pak je kans. Gelijk een goede keeper erbij en nog gratis ook

9 juli 2014 om 13:37

Ze hadden al interesse voor het WK maar nu zal hij wel teveel vragen, Galliani kennende

Om een keeper of speler alleen op basis van hun WK prestatie te halen zou uitermate dom zijn. Het is veel relevanter hoe een speler/keeper bij zijn club presteert.
Stekelenburg was bijvoorbeeld ook een baas op het WK. Als je hem op basis daarvan zou beoordelen, kon die bij iedere topclub terecht. Beoordeel jij hem op basis van zijn clubprestaties dan is Fulham momenteel wel zijn niveau.

9 juli 2014 om 13:38

Hij speelde ook gewoon goed bij América en Ajaccio dus clubprestaties zijn ook een referentie

Zie hem graag naar Arsenal komen als vervanger van fabianski...
Kan hij in de fa cup aan het niveau wennen, en wie weet waar het schip uiteindelijk strandt

Dit is nou typisch zo'n keeper die op het WK goed presteerd en bij zijn komende nieuwe club gaat tegenvallen.volgens mij is hij niet zo heel goed.

9 juli 2014 om 14:08

Hoezo gaat hij bij zijn nieuwe club tegenvallen? Heb jij een glazen bol ofzo?

9 juli 2014 om 14:19

Klopt,ik heb een glazen bol thuis staan.die bol zegt ook dat we vanavond met 2-1 van Argentinie verliezen.

9 juli 2014 om 15:18

Superlex jou glazenbol is niet 100% wij gaan juist met 2. 1 winnen vandaag.verder denk ik dat deze keeper bij veel clubs gewoon onder het latje kan staan is gewoon 1hele goede keeper niks mis mee.

Zou een goede aanwinst voor Atletico Madrid zijn denk ik.

Idd deze jongen is alles behalve een wk-revelatie hoor, prima keeper die voor veel ploegen een aanwinst zou zijn, zeker voor een Milan of Arsenal

9 juli 2014 om 14:07

Hij is juist wel een wk-revelatie. Voorheen was hij vrij onbekend, nu dus niet meer.

feyenoordt hij is transfervrij
of kunnen ze niet zijn loon betalen ??????? of az of psv
als ze hem kunnen en willen betalen waarom niet bedoel eredivisie moet ook een x omhoog dus gewoon geld leggen voor 1 of 2 sterspelers en om hun heen een team bouwen dan komt het goed met nl teams maar nu alleen maar klaarstomen voor de grotere teams plus de jeugd gaat veelste snel weg en dan falen in andere teams kijk naar castanios babel afelay allemaal verpest als ze 2jaar langer waren gebleven dan waren we ook wel als nl teams teams om rekening mee te houden voor bijv el cl stel voor feyenoordt komt met ozil of costa of manduzic ofzo (wel als ze betaalbaar zijn uiteraard) maar lijkt erop dat knvb het wel goed vind zo of niet aandurft ofzoiets

9 juli 2014 om 14:17

Ten eerste heeft Feyenoord het geld niet voor Ochoa. Ik denk dat Ajax de enige club is die Ochoa misschien kan betalen, maar zelfs dat weet ik niet zeker. De begrotingen van de Eredivisie-clubs is niet dusdanig groot dat ze toppers kunnen halen. Ten tweede verdient Ochoa beter dan 'slechts' de Eredivisie. Ochoa kan makkelijk mee bij een AS Monaco of Atletico Madrid.

Ik probeer je reactie echt serieus te nemen, maar Feyenoord met Ozil, Costa of Mandzukic de Champions League in? Kom op, wees even realistisch. Feyenoord kan het salaris van 1 van deze 3 nooit betalen en deze 3 zouden ook nooit, maar dan ook nooit in de Eredivisie willen voetballen als ze bij Bayern, Arsenal, Real Madrid of Chelsea kunnen voetballen. Ik snap dat je het geweldig zou vinden als jouw club zulke toppers in huis zou halen, maar ga daar maar niet vanuit. De Eredivisie is een opleidingscompetitie, waar we mogen genieten van spelers als bijvoorbeeld Tadic en Depay, maar er komt een tijd dat deze een stap hogerop verdienen, zoals Tadic nu met Southampton. Hierna moeten de Eredivisie-clubs weer nieuwe talenten klaarstomen om zich te bewijzen in de Eredivisie en later een stap hogerop te doen.

9 juli 2014 om 14:30

Als je wil dat mensen je serieus nemen zou ik je aanraden gebruik te maken van interpunctie. Dit is onleesbaar en er valt verder dan ook weinig over te zeggen. Feyenoord met Özil of Costa, goeiemorgen jongen.

Ochoa is een uitstekende keeper, die voor velen pas is opgevallen door zijn uitstekende prestaties op het WK. Bij zijn vorige clubs, het Mexicaanse America en Ajaccio, keepte Ochoa ook al goed en de Mexicaan verdient een stap hogerop.

Ik denk dat Atletico Madrid een goede club voor Ochoa is. De club uit Madrid zit zonder keeper na de terugkeer van Courtois naar Chelsea en ik denk dat de Spaanse competitie Ochoa ook wel ligt. Een andere goede kandidaat lijkt me AS Monaco. Ik schat Ochoa hoger in dat Subasic en Roma is simpelweg te oud. De gehuurde Romero keert volgens mij terug naar Sampdoria.

Ook wordt Arsenal als mogelijke club voor Ochoa genoemd, en ik zal de komst van de Mexicaan zeker toejuichen, maar ik denk dat Ochoa nu voor speeltijd moet gaan en ergens als 1e doelman moet gaan fungeren.

Och weer een WK-hype die ineens tot de groten behoort? Hij heeft een paar leuke ballen tegengehouden en verder heeft hij voornamelijk ballen tegengehouden waarvan hij zelf niet eens wist dat hij ze tegenhield. Benieuwd wat we hier verder nog van gaan horen, ik vermoed niks.

Haha er worden een paar ballen tegen hem aangeschoten en hij is de sensatie van het wk. Als deze jongen zo geweldig was hadden we toch al een stuk meer van hem moeten horen?

Ga alle reddingen maar terug halen dan zal je zien dat alle ballen niet meer dan een meter bij hem vandaan kwamen.

Zou een uitstekende versterking zijn voor Ac Milan. Hij is transfervrij en keepte fantastisch. Vooral de redding op de kopbal van Neymar was fenomenaal.

AS monaco schijnt een keeper hebben afgewezen dus ochoa grijp je kans

9 juli 2014 om 17:17

je begrijpt toch wat ik bedoel zie hier mensen met type fouten als een gek en kom je mij wijzen op puntjes en bullshitt maar hoe dan ook ik snap ook wel dat feyenoordt het niet kan maar was een vraag en de talenten van nl teams moeten gewoon tot hun 23a25ste blijven als het lukt dan he bedoel gewoon in hun contract zetten met een clausule als ze eerder weggaan inplaats voor 5 a 20 mil te krijgen zouden we bijv meer voor spelers kunnen vangen zulke dingen bijvoorbeeld weet niet of het kan gewoon een vraag aan jullie hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Mexico

FIFA ranking: 9
26 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Mexico147
3.Canada106
4.Panama80
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Midden-A...
SpelersPositieW
A. VegaAanvaller
G. MartinoUnknown
R. CotaKeeper00
G. OchoaKeeper
J. OrozcoKeeper00
N. AraújoVerdediger50
J. DomínguezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Mexico.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Mexico.

8 fans
Keeper, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren