Update: AS Roma betaalt miljoenen en huurt Turks international

Maandag, 7 juli 2014 om 18:25Bart Kruyt • Laatste update: 18:17

Salih Ucan vertrekt naar AS Roma. Fenerbahçe meldde twee weken geleden al dat de onderhandelingen met de Italiaanse club van start waren gegaan en inmiddels is er blijkbaar een akkoord bereikt, want Salih is zondag op het vliegtuig naar Italië gestapt. Hij zal vermoedelijk voor twee seizoenen gehuurd worden; daarna heeft Roma een optie tot koop.

/

De twintigjarige Salih kwam op het vliegveld in Istanbul een paar verslaggevers tegen. "Ik vertrek naar Italië voor de medische keuring bij Roma", zo vertelde de aanvallende middenvelder. "Ik zal terugkeren naar Turkije met mijn contract op zak." Roma betaalt naar verluidt vier miljoen euro voor de twee jaar dat het Salih huurt; een definitieve transfer kost de club vervolgens nog elf miljoen euro.

In Italië wordt gesuggereerd dat Roma Salih direct aan Hellas wil verhuren, om de komst van Juan Iturbe mogelijk te maken. De jonge Turk zei daar zelf niets over. Salih speelde in het afgelopen seizoen zestien competitiewedstrijden voor Fenerbahçe, maar was maar twee keer basisspeler.

Update 7 juli 18.24 uur - AS Roma betaalt vijf miljoen en huurt Turks international
Salih Ucan speelt komend seizoen op huurbasis voor AS Roma. I Giallorossi maken via de officiële kanalen bekend dat de twintigjarige middenvelder voor een bedrag van 4,75 miljoen euro overkomt van Fenerbahçe en dat de huur door een optie met één jaar kosteloos kan worden verlengd. De Romeinen kunnen Salih, die één A-interland voor Turkije speelde, voor het seizoen 2016/17 tegen een bedrag van elf miljoen definitief vastleggen.


Poll

Salih Ucan is goed genoeg voor AS Roma


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door rotterdamturk6)

Goede voetballer, maar vond nooit echt dat hij bij Fener past. Wens hem het beste

6 juli 2014 om 18:00

Maar is het niet vreemd om een speler te huren om die vervolgens meteen weer door te huren?

6 juli 2014 om 18:02

In Italië niet.

6 juli 2014 om 18:18

Volgens mij huurde Roma toen Krkic van Barcelona en verhuurde 'm weer aan Milan. Only in Italy, volgena mij.

6 juli 2014 om 18:31

Milan nam de huurdeal van Roma gewoon over, is dat zo ingewikkeld?

Kon ook naar Galatasaray maar ging voor het geld en ging naar Fenerbahce, heeft hij nu zeker spijt van. Net als Stoch, ging voor het geld naar Fener terwijl hij ook naar Galatasaray kon. Hopen dat andere spelers hiervan leren.

6 juli 2014 om 16:24

Salih Ucan is zelf een supporter van Galatasaray, dus van waar haal je deze onzin. Galatasaray had zich uberhaupt nooit gemeld voor Salih Ucan, de strijd ging tussen Besiktas en Fenerbahce. En Fener wilde meer geld geven, dus Salih koos voor Fener.

6 juli 2014 om 17:18

Wat praat je nou onzin. Mensen zoals jij alleen maar Galatasaray was beter dit dat wens hem succes hij gaat lekker voetballen in Europa.

6 juli 2014 om 17:31

Hij heeft dat allang ontkent, en het verhaal dat hij uberhaupt gala heeft afgewezen klopt ook niet want het ging tussen fener en besiktas..

6 juli 2014 om 19:41

Tuurlijk geld David luiz thiago Silva falcao ging ook voor geld tog drogby kwam ook voor geld dus hoezo moet hij na daar

6 juli 2014 om 20:01

En wat is er gebeurd met Ontivero? )

Ik ben hier zo blij mee! eindelijk iemand die weer naar europa gaat! ook nog is een mooie club, als salih zich door ontwikkelt kan het echt een goede speler worden. Laten we hopen dat er meer turkse spelers de oversteek maken naar europese topcompetitiies

Hoop dat hij aan spelen toekomt en zich ontwikkeld, want het is wel een heerlijke voetballer om naar te kijken.

Het is hem gegund. Als hij daar blijft speelt er weer een Turkse knul in Europa bij een mooie ploeg. Voor de Turkse league hebben we wel genoeg aan Diego Ribas en talenten zoals Salih kunnen zich waarschijnlijk toch beter ontwikkelen bij een club als AS Roma die wat meer concurrentie heeft in de league. Liever spelers zoals Arda en Salih in het buitenland om onder de Turkse vlag in ieder geval een goed elftal neer te zetten, dan ze in Turkije te behouden waar ze ook van grote waarde zijn, maar waar waarschijnlijk niet alle potentie wordt gebruikt. Prima zet, en een prima prijs denk ik zo. Hopelijk gaat AS Roma er veel plezier aan beleven en wordt het een vaste waarde in het Turkse nationale elftal

Goed nieuws dat er een Turkse speler bij een topploeg mag gaan spelen, nu hopen op meer

Je kan toch geen speler huren en vervolgens zelf weer verhuren? Zou een rare constructie zijn. Ik begrijp wel dat Roma hem eerst 2 jaar wil huren om zijn ontwikkeling te volgen.

6 juli 2014 om 17:26

Dat dacht ik zojuist ook.

Leuke speler om naar te kijken, uitstekende techniek en inzicht. Roma heeft een goede investering gedaan door hem aan te trekken.

Nu hopen dat hij zichzelf kan bewijzen in de Italiaanse competitie en deze lijn ook weer door kan trekken naar het Turkse nationaal elftal.

Hoop dat hij weer terugkeert bij fener na zijn 2seizoenen in italië..

7 juli 2014 om 19:17

Hij is naar roma gegaan om vervolgens naar gs te keren. Srry matje

7 juli 2014 om 21:29

Ja man

Werkelijk te dom voor woorden om zo een parel als Salih te laten vertrekken. Maar voor de speler is dit de beste optie. Nu gaan we kijken hoe goed Salih mentaal is. Want in je uppie op zo een jonge leeftijd naar Europa gaan, is zeker geen eenvoudige stap. Vooral de Turkse spelers uit Turkije zelf hebben daar in het verleden veel moeite mee gehad. Gelukkig is er bij Roma een echte levende legende om als voorbeeld te nemen. Hopelijk neemt Francesco Totti onze jonge Salih onder zijn hoede.

Succes Salih. Bedankt voor de mooie dingen die je liet zien en hopelijk groeit hij uit tot een wereldtopper. Want die potentie heeft hij zeker wel.

6 juli 2014 om 22:06

Uitstekende voetballer, we zullen je missen bij Fenerbahce😞 . Maar het is beter zo hoe meer Turken naar Europa hoe beter ons Nationale elftal weer word . Veel plezier Salih❤️

7 juli 2014 om 22:58

Ik vind het eerder dom hoe ze getalenteerde spelers als deze omgaan, word er een versterking gekocht zoals Ribas terwijl Salih ook geweldig doet op zijn positie. Helaas word er geinvesteerd in spelers die op hun retour zijn terwijl er genoeg talenten rondlopen die misschien niet per direct hun prestatie zullen leveren maar loop der jaren zeker meer voor onze clubs kunnen leveren. Dat is helaas zo in Turkije met topclubs en hoop dat ze slimmer gaan worden.

Ik hoop dat Salih zich geweldig gaat ontwikkelen en in Europa blijft spelen om Nationaal elftal op hogere niveau te tillen. Ook dat ons Turkse talenten voorbeeld gaan nemen dat ze in Europa zichzelf beter zullen ontwikkelen. Eredivisie voorbeeld waar je als talent perfect kan ontwikkelen.

Ik vind het erg jammer voor Salih. Hij kon in Turkije nog wel verhuurd worden om daarna basis te spelen bij Fenerbahce. Nu zie ik maar 2 wegen voor hem: in het onbekende verloren gaan en dan terugkomen naar een laagvlieger in Turkije of in het onbekende gekneden worden en er sterker uitkomen en de speler worden die heel veel mensen hem voorspellen. Heel veel van onze landgenoten hebben deze weg belopen en er niet goed uitgekomen. Dus de cijfers spreken tegen hem. Maar ik hoop ontzettend dat deze jongen het gaat waarmaken, want ik gun het hem enorm, het ga je goed Salih!!!!

Goede aankoop, ben wel erg benieuwd op welk niveau hij zich nu bevindt. Een back-up voor Pjanic was het enige wat dit jaar nog ontbrak aan ons middenveld en die lijkt nu te zijn gevonden.

Ashley Cole is ook al binnen, dus het begint er solide uit te zien voor Roma komend seizoen. Het enige wat nog ontbreekt, is een goede vleugelspeler. De vraag is nu hoe de soap rondom Benatia gaat aflopen, want daar hangt nu alles vanaf.

7 juli 2014 om 22:05

Zou hij niet eerst verhuurd worden aan Hellas om de komst van Iturbe mogelijk te maken?

7 juli 2014 om 23:16

Hellas wil hem nog steeds huren, maar ze weigeren in ruil daarvoor de vraagprijs van Iturbe te laten zakken.

Ik weet niet hoe het met het bestuur zit en wat de plannen van Rudi Garcia zijn, maar wat mij betreft zakt Verona dan ook maar lekker in de stront. Ucan kan mijns inziens prima gebruikt worden als back-up voor Pjanic en met het drukke programma van Roma zal hij dan ook wel genoeg speeltijd krijgen.

Belangrijkste is dat Ucan speeltijd krijgt, maar Verona moet niet zomaar denken van twee walletjes te kunnen eten.

7 juli 2014 om 23:21

Oke bedankt!

Ja ik begrijp je. Waarschijnlijk wilt Hellas gewoon zo veel mogelijk verdienen aan Iturbe en weigeren ze water bij de wijn te doen. Over Salih: het ligt er ook aan hoe hij zich opstelt in de groep. Spreekt geen Engels, laat staan Italiaans en is nog hartstikke jong en onervaren, ondanks een paar degelijke Europa League duels afgelopen seizoen. Hij moet zich eerst goed weten te aanpassen en als hij zich happy voelt, dan zul je dat snel genoeg merken op het veld. Met koning Totti staat er een uitstekende mentor voor hem klaar en hopelijk slaagt Salih in Europa, in tegenstelling tot veel Turken die met heimwee terugkeren.

Ik heb naast Totti nu in ieder geval nog een reden om Roma op de voet te volgen!

Ik denk dat hij gehaald is als back up voor Strootman, omdat die geblesseerd is. Goed dat hij deze stap maakt, want in Turkije maken ze talenten kapot. Overigens krijgt Turkije eindelijk een fatsoenlijke team met Arda Turan (atletico), Hakan Calhanoglu (leverkusen) en Salih Ucan (roma).

7 juli 2014 om 22:07

Strootman en Salih spelen op verschillende posities. Salih is wat aanvallender ingesteld en zal zich meer moeten concurreren met Pjanic.

8 juli 2014 om 01:41

Omer toprak (leverkusen). Nuri sahin (dortmund).. Turkije heeft allemaal spelers op niveau. Maar het is de afgelopen jaren niet een hechte team kunnen worden. Maar met Fatih Terim gaat het goed komen! On: Salih Ucan is een talentvolle speler. Hoop voor Turkije dat hij de verwachtingen kan waarmaken.

Voor de mensen die het vreemd vinden dat Salih Ucan meteen door wordt verhuurd(dit heeft te maken met het feit dat Turkse spelers buiten de EU worden geteld bij een eventuele transfer. Uit eerdere berichten was op te merken dat As Roma zich graag nog met een Non-Eu speler zou willen versterken.

Absoluute spelermet potentie die ik graag had gezien bij Galataaray. (hij is zelf ook Galatasaray supporter). Bij Fenerbahce heeft ij helaas niet de kans gekregen en denk dat dit de juiste keuze is ook al wordt hij verhuur naar Hellas, omdat hij meer zal spelen. Hoop dat hij zich verder ontwikkelt, zodat we hem ook in de Turkse elftal kunnen gebruiken dat hem zeker nodig heeft.

Btw: 4,75 miljoen euro vond ik een zeer hoge bedrag voor een huurperiode, maar dit komt omdat Fenerbahce nu geen opleidingskosten hoeft te betalen aan Bucaspor...

Salih Ucan heeft een inzicht en techniek van echt top top niveau. Hij moet nog gebraden worden om tot de beste spelers selectie te komen, hier heb je wedstrijd ritme voor nodig. Dit kreeg hij bij Fenerbahce niet omdat zij meer voor namen gaan i.p.v. ieder z´n recht te geven.

Paar goede voetballers in Turkije die worden onderschat zijn Alper Potuk, Salih Ucan, Caner Erkin, Aatih Chahcoeu, Egemen Korkmaz. Ook die jonge vent van Trabzonspor is een goeie.

Ik support geen voetbalclub maar ben er wel eerlijk in dat ik Fener graag Champions League had zien spelen i.p.v. Burak Yilmaz, Semih Kaya drie keer niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7237
5.Hatayspor5314
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder315
A. BayındırKeeper320
Luiz GustavoMiddenvelder281
J. SosaMiddenvelder283
M. YandaşMiddenvelder284
M. ThiamAanvaller286
E. ValenciaAanvaller287
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

Turkije
37 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren