KNVB weerspreekt schwalbe Robben bij late strafschop

Maandag, 30 juni 2014 om 15:37Thijs Post • Laatste update: 15:51

Arjen Robben was goud waard voor het Nederlands elftal door in blessuretijd tegen Mexico een strafschop te versieren, maar er is ook kritiek op de aanvaller. Robben liet zich eerder in de wedstrijd al een keer vallen en daar bood hij later zijn excuses voor aan. Het ging echter niet om het moment van de strafschop, meldt de KNVB een dag later in een speciaal persbericht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Was het een strafschop?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door stephan150)

Domme opmerking van robben. Nooit toegeven dat je een schwalbe hebt gemaakt. Gewoon zeggen dat je iets voelde.

30 juni 2014 om 15:44

Tenminste wel eerlijk.

30 juni 2014 om 15:57

Met eerlijkheid koop je niks in het hedendaagse voetbal... Het was een penalty, niet meer en niet minder. Dat Mexico nu al de hele dag loopt te janken is dan hun probleem, Nederland heeft misschien wel gelukkig gewonnen door een opleving van 10 minuten, maar de penalty was gewoon terecht.

30 juni 2014 om 16:00

Die penalty was ook terecht en Robben ontkende dat niet. Het ging hier over een moment uit de eerste helft waar hij dus wel een schwalbe maakte. Wat mij betreft kan het geen kwaad om daar eerlijk over te zijn.

30 juni 2014 om 16:13

@kanu

Dan moet ik jou toch corrigeren. Daar waar Moreno zijn been brak waar jij het over hebt, maakte Robben geen excuus over. Dat was een duidelijke penalty. Het excuus ging over een paar minuten voor de gegeven penalty, waarbij Robben gelijk zijn optrok toen hij viel.

30 juni 2014 om 16:13

Nou die was echt zwaar onterecht en de overwinning ook.Maar tegenwoordig telt alleen het resultaat maakt niet uit hoe.

30 juni 2014 om 16:14

Het problerm dat je hierdoor krijgt is dat een scheids later mogelijk geen penalty gaat geven waar deze wel terecht kan zijn omdat Robben dan in de ogen van de scheids wel vaker duikt.

30 juni 2014 om 16:17

@reis. 3.0

Ik dacht dat het ging om dat moment waar hij tegen een liggende speler aan liep en toen viel. Of is dat het moment waar jij op doelt?

30 juni 2014 om 16:44

Boeiend of het nou wel een schwalbe was of niet. Zo vaak maken we er geen gebruik van, en word het meer gebruikt tegen ons. Dus waar gaat het over.... Verders moet Nederland zich weer concentreren, maar nu Costa Rica als tegenstander. Zal geen makkelijke opgaven worden maar wel een haalbare. Dus zaterdag weer massaal onze 'helden' steunen en dan zijn we er verdomd dichtbij!!! Kampioenen

30 juni 2014 om 17:04

@kanu

Dat was dus in de tweede helft. Zie ook reactie #70 van Scotsman, het derde moment in zijn uitleg. Het excuus gaat dus niet over het moment waar Moreno zijn been breekt of het moment waarbij de penalty wel gegeven werd.

30 juni 2014 om 17:22

Overwinning zwaar onterecht?
Gast ga toch knikkeren man, overwinning was dik en dik terecht.
Mexico domineerde de 1e helft, echter.... dit resulteerde in 3 kansen waarvan 2 afstandsschoten.

2e helft, en vooral toen Nederland 433 ging spelen kwam mexico niet meer voor in het spelletje.
Strafschop was dik terecht, bekijk de beelden eens op een goed scherm vriendelijke vriend.... hij stond op zijn teen.

We hadden ook al eerder een pingel moeten krijgen.

Vlaar maakte geen overtreding want ook hij raakte eerst de bal, de hoek tussen zijn benen was 90 graden....dus niet bijster hoog, ja hij is zelf groot en die mexicaan klein waardoor het nog wat hoog lijkt.... dan moet je niet in duel gaan met ron beton!

Nederland kreeg kans na kans, zelfs de statistieken geven Nederland gelijk....dus het was ook geen optisch bedrog.

@aknoul.... deze post is voor jou.

30 juni 2014 om 17:37

Zo worden kinderen dus opgevoed. Dit tekent het huidige klimaat. Belangenbehartiging weegt zwaarder dan waarheidsvinding. Jouw opmerking getuigt van grote lafheid.

30 juni 2014 om 17:50

Toch wel: hij kan geschorst worden door de FIFA.. Voor spelbederf. Zou toch wel heel dom en rampzalig kunnen zijn.

30 juni 2014 om 21:11

En hoe kom je aan deze onzin? Serieus spelbederf? Er zijn meerdere schwalbes gemaakt en er kwam een strafschop en denk je nou serieus dat de Fifa iedereen die een schwalbe maakt laat schorsen. Je moet maar eerst nadenken voor dat je iets zegt

30 juni 2014 om 15:47

Robben zei even later volgens mij iets in de zin van: 'maar soms denk je dat ze je gaan trappen, dus dan ga je er al een beetje van uit dat je geraakt gaat worden'. Dat ging over het moment waar hij toegaf in de eerste helft een schwalbe gemaakt te hebben. Meer zelfbescherming.

Maar dat de media het weer verkeerd oppakt en er groot nieuws van maakt, is bekend. Hij had beter zijn mond kunnen houden inderdaad, al vind ik het wel goed dat hij het zegt

30 juni 2014 om 15:50

En net zo ongeloofwaardig worden als Suarez, met z'n, 'ik beet niet, ik viel met m'n tanden op z'n schouder'.. Tuurlijk, en je vrouw gaat niet vreemd, ze struikelde en viel precies op m'n snikkel..

30 juni 2014 om 15:54

Als je fopduiken maakt ben je toch al niet geloofwaardig.

30 juni 2014 om 15:54

Ik kan op mijn telefoon helaas geen duimpjes uitdelen

30 juni 2014 om 16:52

+1 Iedereen kon zien dat het een schwalbe was, dan kan je wel blijven ontkennen tegen beter weten in maar de beelden spreken voor zich.

Suarez kan je inderdaad niet meer serieus nemen door zijn uitspraak.

30 juni 2014 om 17:24

De pingel was geen schwalbe.... was een 100% pingel.
Die andere actie was een 100% schwalbe, dat geeft hij ook toe.

Zoek de beelden maar op, of beter....foto's die ingezoomed zijn, je ziet dat die mexicaan op zijn teen staat... er is contact dus is er geen sprake van schwalbe.

Theatraal naar de grond gaan doet daar niks aan af.

30 juni 2014 om 21:59

Ik vond het geen strafschop want volgens mij raakte Marquez hem niet.
Maar ik kan me wel voorstellen dat de scheidsrechter hem geeft omdat het niet het 1e twijfelgeval was.

30 juni 2014 om 15:54

Was toch ook niet nodig? Iedereen had kunnen zien dat het een schwalbe was.

30 juni 2014 om 16:07

Blink dat was helemaal geen schwalbe,robben word gewoon door Marquez gevloerd die hartstikke te laat komt.

30 juni 2014 om 16:10

Gevloerd is nog al overdreven Blanco. Robben vloog net als RvP (tegen Spanje). Was dit Neymar geweest he... dan zou voetbalzone ontploffen.

Maar dit is gevaarlijk voor jullie. Al de commotie.... De media voert de druk op Oranje netals wat Sanchez bij ons heeft gedaan. En daarom kreeg Hulk ook geen penalty ;-). Want er was er zeker 1.

Dit kunnen jullie dus zeker verwachten tegen Costa Rica: Een scheids die niks zal pikken.

30 juni 2014 om 16:18

@ blink182

Dat is eindelijk een verstandige opmerking. Die commotie zorgt er voor dat een scheids zich wel 2x bedenkt voordat ie een strafschop uitdeelt. Gelukkig dat we 'slechts' tegen Costa Rica spelen en niet tegen een echt topland waar dit het verschil kan maken.

30 juni 2014 om 16:24

ik heb hem vaak teruggezien en ik vind het nogal twijfelachtig, Robben ging heel overdreven liggen maar ik blijf erop dat het een domme actie is van Marquez, die zijn been natuurlijk nooit zo moet neerzetten tegen Arjen Robben.

Als het Neymar was geweest waren inderdaad veel mensen boos geworden maar als zo'n situatie zich voordoet dan snap ik het gewoon van spelers dat ze gaan liggen, hij heeft nu wel mooi die winst zonder extra tijd.

30 juni 2014 om 16:30

Klopt, het is allemaal een game. De Mexicaanse media/spelers hopen dat Nederland eruit vliegt, dus ze gaan niet stoppen met publiceren.
Ze gaan dingen omdraaien (zoals nu het geval is), ze gaan andere wedstrijden analyseren en aangeven hoe vaak NL 'bevoordeeld' werd. Ouwe koeien uit de sloot halen dus.

Straks krijg je een Costaricaan die zal zeggen: Ik hoop dat, Nederland niet nog een keer bevoordeeld wordt (soort van wat Alexis Sanchez heeft gezegd dus).

@ Zlatan

Ja het was ook wel dom van Marquez, want hij is ervaren genoeg. Maar het blijft een heel erg makkelijk gegeven penalty imo.

30 juni 2014 om 17:02

Die uitspraak van Robben is in dat kader dan ook niet slim. Hopelijk hebben we niet zo'n moment nodig tegen Costa Rica en dan gaat het de doofpot in waarschijnlijk.

Het is inderdaad een makkelijk gegeven strafschop, dat klopt. Maar je voelde dit aankomen. Het is gewoon een welbekende optelsom. Terecht? Als je puur naar dat moment kijkt niet, maar als je naar het totaalplaatje kijkt dan verdienden we een strafschop dus in dat kader is het wel rechtvaardig.

30 juni 2014 om 16:46

Komt ook wel vooral door de Nederlands ''media'' die altijd wel opzoek zijn naar aparte uitspraken etc. Ja dan krijg je dit soort dingen wel eens, zoals onze Bondscoach aangeeft: De nederlandse media zijn vaak nadelig inplaats dat het in ons voordeel werkt. Wat overigens jammer is

30 juni 2014 om 17:27

Maar het gaat hier niet over de Nederlandse media.... die heb ik er namelijk niks over horen zeggen.

Het was makkelijk, maar er was contact.

Buitenlandse media interpreteren dit gesprek met ik dacht Jack vG niet goed.

30 juni 2014 om 16:51

Tja, later zou hij ook wel gedacht hebben, "waarom begon ik er uberhaupt over?". Je kunt vaker beter niets zeggen, dan eerlijk laten weten hoe je er over denkt op dat moment. Die ervaring kennen vele van ons bij werkoverleg, denk ik. Je kunt er later nog altijd op terug komen, nadat je er nuchter over na hebt gedacht. Onder het motto "voegt het eigenlijk iets toe?"

jammer dat dit zo groot wordt gemaakt. robben had er eigenlijk zelf nooit over moeten beginnen.

30 juni 2014 om 15:55

Hij had het over het 2de moment waar hij zelf min of meer tegen de (al liggende) benen op liep.
De eerste was een 100 procent penalty, de laatste haakt Marquez hem wel degelijk... dat hij dan zelf zo lomp voorover valt maakt het er juist raar uit zien.. maar goed als hij doorloopt krijgt hij geen penalty waarschijnlijk.

30 juni 2014 om 15:58

Ow. Nu is het jammer. Alleen omdat Oranje zo belachelijk wordt gemaakt en als Spanje won door die onterechte penalty was het meteen het niveau van de scheids is belabberd dit wk en dan was het niet zo erg. Of met Suarez die een week lang werd geconfronteerd door negatieve media-aandacht. Hoop dat volgend week precies hetzelfde gebeurt maar dan omgekeerd dan wil de reacties wel lezen hier.

30 juni 2014 om 16:07

Oranje wordt niet belachelijk gemaakt, in Mexico zijn ze gewoon slechte verliezers. Hij werd ook bij de laatste, de penalty, geraakt en laat zich uiteraard makkelijk vallen, wel een oer en oerdomme actie van die verdediger ook. In de 1e helft was het sowieso al een 100% penalty.

En dat je Suarez hiermee vergelijkt getuigt niet van enig intellect.

30 juni 2014 om 16:10

Gentleman23, lekker aan het provoceren? Het was gewoon een 100 procent strafschop, Marquez kwam te laat en vloerde hem gewoon, Robben had nog een penalty moeten krijgen waar hij door 2 spelers door midden word getrapt....

30 juni 2014 om 16:11

God heb je deze cliniclown ook weer. Klaar met scrabbelen met moeke? Probeer dit keer risk, blijf je hopelijk wat langer hier weg, verschrikkelijke treurwilg.

30 juni 2014 om 16:26

Daar heb je gelijk in Wilshere, dat de Mexicanene slechte verliezers zijn. Ik vind het alleen jammer dat mensen die penalty als een soort goedmakertje zien. Als het andersom was zou er anders gepiept worden. Misschien is Suarez inderdaad geen goede vergelijking, maar ik hrb het dan niet over de actie , maar over de aandacht die er aan werd besteed.

30 juni 2014 om 16:30

@blanco waar heb jij het nou over? Ik heb het helemaal niet over een terechte of onterechte penalty. Dat laatste vond ik geen penalty zoals ik dat zei, ja, die ene actie waar Robben die steekbal kreeg van Van Persie en hij in een sandwich kwam was wel een penalty. Vind het alleen jammer dat die penalty als goedmakertje wordt gebruikt.

30 juni 2014 om 16:31

En probeer jij een psycholoog CojoW, dan leer je je misschien te beheersen en fatsoenlijk praten tot anderen..

30 juni 2014 om 16:49

Als het andersom was geweest, denk je dan dat je de mexicanen had horen roepen hoe onterecht het was?.....precies, denk het ook niet.

30 juni 2014 om 17:31

Heb je de zogenaamde Engelsman zeker weer?
Wat een hoop geschreeuw van jou zeg....

Die pingel van spanje was onterecht omdat Costa zijn voet expres op die van de vrij zet en dan valt.

Robben zette hier niet bewust zijn voet onder(wat ook niet mogelijk is he) bleef haken...en valt.

Er zijn ons dit toernooi 2 onterechte pingels door de strot geduwd, en volgens mij ook 2 onthouden(incl de 1e van Robben)... Niks goedmakertje hoor, punt is...je hoort niemand, ook in Mexico niet over die situaties... ze janken alleen maar over die domme pingel die terecht was omdat de verdediger dom bezig was.

Als dit al een penalty is dan weet ik het ook niet meer.. Ga op duiken robben, je geeft het zelf toe!

30 juni 2014 om 15:46

Man kan je lezen? Dit hele bericht gaat er juist over dat Robben het moment van de penal wel degelijk geraakt werd, hij haalde een eerder moment waarbij dat niet het geval was.

30 juni 2014 om 15:47

Marquez staat op z'n voet en raakt geen bal, dat is een overtreding he... Als had ie er een dubbele salto met schroef achteraan gedaan....

30 juni 2014 om 15:50

Dan ben jij ook dom, blind of ongeletterd.. Dit hele nieuwsbericht gaat erom dat wordt gerectificeerd dat het wel degelijk een penalty was en dat Robben toegeeft (ja, dat geeft hij zelf toe) dat hij in de eerste helft te makkelijk ging liggen. Maarja waarom schrijf ik naar jou, jij kan toch niet lezen

30 juni 2014 om 15:51

Ach hou toch op. Heb van praktisch ieder land overdreven duikelpartijen gezien om een penalty te forceren. Moet Nederland weer het heilig boontje zijn? Met mooi spel toch al vroeg naar huis. en maar niet vallen in een situatie als deze waar er gewoon contact is (penalty situatie). Ga toch weg. Het is een WK. Alles binnen de grenzen is geoorloofd om de cup te pakken.

30 juni 2014 om 17:34

We gebruiken het niet als excuus Rickjuve....we gebruiken keiharde feiten. dat mensen het nu plotseling walgelijk vinden is lachwekkend.
Had hun landje moeten doen.
Als Mexico zo de finale kon winnen.... hadden ze dat natuurlijk niet gedaan(sarcasme)

30 juni 2014 om 17:51

Robben is gewoon cheater, overigens zoals de meest hedendaagse voetballers. Wat wel irritant is dat Nederland niet moet doen alsof zij de enige in de wereld zijn die aan fairplay doen.nederland verschilt niet van andere landen, dat hypocriete morele superioriteitsgevoel moet eens ophouden. Nederland speelt redelijk behoudend en terecht als je daarmee t toernooi mee kan winnen moet je t doen. Nu vinden de meerheid hier op VZ het ook goed, maar als bijvoorbeeld een Griekenland t doet,die geen Robben of een RvP in hun elftal hebben is t in 1x antivoetbal  en één al negatief.robben maakt een schwalbe en wordt geprezen voor 't toegeven daarvan,de wereld op zn kop, had de reacties willen horen als t een Ronaldo of Neymar was geweest. Terecht de kritieken
die Nederland krijgt mocht het andersom zijn geweest dan zou de Nederlandse media en het publiek ook gaan klagen. Zeker als je zelf beweert de de braafste jongen van de klas te zijn. alles binnen de grenzen is indd geoorloofd om de cup te pakken. Heb je helemaal gelijk in maar dit gaat dan ook voor de overige landen.

30 juni 2014 om 16:00

Ik dacht eerst ook dat het geen penal was maar deze foto ( https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t... ) laat gewoon zien dat er op de voet van robben gestaan word. Dat hij dan als een stervende zwaan naar de grond gaat is dan jammer maar het contact is er gewoon 100

Dat was tijdens de uitzending ook wel duidelijk omdat ze het passende fragment
erbij lieten zien. Er zijn gewoon veel mensen die wilden horen dat de penalty
onterecht was of gewoon aan de verkeerde kant van de televisie zaten.

Robben moest gewoon zn smoel houden, beetje interessant lopen doen . Hier pak aan.
In las gisteren al op heel veel sites dat buitenlanse media dachten dat het om de strafschop moment ging.

Maar waarom moet robben dat zeggen? Heel dom.

30 juni 2014 om 15:49

Hij had het heel duidelijk over de eerste helft. Dat gaf hij in de zelfde zin nog aan. De media maakt er gewoon weer een mooi verhaal van, want kan me niet voorstellen dat het zoveel mensen is ontgaan dat hij doelde op de eerste helft.

Ik heb liever dat Robben het eerlijk toegeeft, dan dat een Suarez iemand bijt wat heel de wereld ziet, en het stug blijft ontkennen.

Pfff dat riep ik ook al op verschillende fora, maar men luistert heel erg slecht en neemt maar klakkeloos over wat een sensatiekrant schrijft.

Ook die Mexicanen zijn het spoor volledig bijster. Als je met droge ogen beweerd dat je 85 minuten domineert, dan snap je de betekenis van domineren niet.

30 juni 2014 om 15:54

Precies. 1-0 voorkomen tegen Nederland en dan de doelpuntenmaker eruit halen en hopen je voorsprong 40 minuten te kunnen behouden is gewoon niet zo slim gebleken

Jeetje ik vreesde al een blessure toen ik de titel las.....

30 juni 2014 om 15:47

Haha same here, schrok wel ff
Met of zonder robben is het verschil tussen kwartfinale en finale

30 juni 2014 om 16:01

Daar was ik ook een beetje benauwd voor, dacht ook gisteren al dat hij beter niet over swalbes kon gaan praten.

Diegene die de wedstrijd hebben bekeken snapten natuurlijk ook wel wat Robben bedoelde. Jammer dat die aasgieren altijd maar weer hun eigen verhaal maken, omdat ze blijkbaar niet eens weten waar spelers het over hebben als ze geïnterviewd worden.

Goed van Robben dat hij dit toegeeft

Ik had het al gelezen ja. Met name de New York Times was heel negatief over Robben. De Engelse, Duitse en Spaanse kranten vonden het meer dan terecht dat er een penalty kwam.

Het enige is dat ze het over 2 penaltys hadden. Wat was de 2e? De eerste was 2x een pentalty, maar ze hebben het over 2 verschillende momenten.

30 juni 2014 om 16:23

Er waren drie momenten, ook onder ons Nederlanders heerst helaas nog steeds verwarring.

Goed dat ze dit doen. Want wat je leest in voornamelijk Engelse kranten, slaat nergens op. Die verdraaien zijn woorden, heel smerig.

Ach, gewoon schijt aan hebben. Wij hebben gezien wat er gebeurde. Hij steekt zijn voet uit, en robben maakt daar handig gebruik van. Penalty.

Houdoe en bedankt!

Ze laten zich wel erg kennen bij de Knvb. Kan jou het schelen wat die Mexicaanse mafkezen allemaal te vertellen hebben.

30 juni 2014 om 15:57

Het is natuurlijk wel een beetje dom. Zo voed je de gedachte alleen maar, terwijl het hier anders niet over zou zijn gegaan. Ben het er wel mee eens dat Robben dit beter niet had kunnen zeggen, of in ieder geval niet zo direct na de wedstrijd wanneer de emoties nog hevig zijn.

30 juni 2014 om 17:20

Je weet toch van die Zuid-Amerikanen dat het waardeloze verliezers zijn. Die hadden er altijd wel iets bijgehaald, of er nou iets gebeurd was of niet. Eigenlijk had Robben echt moeten zeggen dat de penalty inderdaad een schwalbe was. Dan hadden we echt kunnen lachen.

30 juni 2014 om 17:37

Die tweet van Klm.... je moet eens weten met wat voor ziektjes en moeders er gescholden werd in het spaans....(of welk taaltje ze daar dan ook spreken) 90% ging over Robben de duiker en puta dit puta dat.

Heel triest allemaal.

Lekker belangrijk, de eerste was een 100% pingel, de 2e had je ook kunnen geven, en bij de 3e werd hij geraakt, maar had ie niet hoeven vallen... Al met al 1 pingel te weinig gekregen...

30 juni 2014 om 15:45

Het waren allemaal geen penals. Zet die bril is af.

30 juni 2014 om 15:47

Dat je over de penalty van de 2-1 twijfelt kan ik begrijpen. Maar "allemaal geen penals?"

zet dan je bril maar eens óp.

30 juni 2014 om 15:49

Kopitered. Oh het is tegenwoordig geen penalty meer als je inbhet strafschop gebied geraakt wordt? Het eerste moment wordt Robben zelfs 2 keer geschopt, eerst op de enkel en daarna op zijn scheen, waar die Moreno zelf een kapotte scheen aan heeft overgehouden. Bij het penaltymoment wordt er duidelijk op zijn voet gestaan.

30 juni 2014 om 15:50

De penalty die nl kreeg was makkelijk, hij werd geraakt maar lanceerde zich daarna behoorlijk met een van persie achtige snoekduik. Maar je kan toch niet beweren dat nl in de 1e helft geen penalty had moeten krijgen? Robben werd daar tot 2 keer toe volledig op de enkels getrapt.

30 juni 2014 om 15:50

Of jij je bril op, eerste helft, wordt eerst aangetikt en vervolgens komt er nog een grasmaaier achter aan die zijn scheenbeen breekt. Beide geen intentie om te bal te raken en wel de speler....

30 juni 2014 om 15:53

De laatste was wel degelijk een penalty, Marquez kwam te laat en vloerde Robben,een straf is een strafschop

30 juni 2014 om 16:02

Het was zeker een overtreding, Robben valt gewoon mooi en overdreven maar deed hij dat niet was die strafschop niet gegeven terwijl dat sowieso had gemoeten.

30 juni 2014 om 17:38

Dan was Liverpool ook geen 2e geworden.... wees dan zo eerlijk met Suarez bij je cluppie.

Het waren 2 penalty's.... dat je er eentje ontkent,... OK, maar 2??? dan ben je niet helemaal helder in je bovenkamer.

Hoe kunnen zoveel mensen op ja stemmen. Je bent behoorlijk deluded als je denkt dat dat een penal was. Robben maakte een schwalbe, en deed dat irritant vaak die wedstrijd.

30 juni 2014 om 15:50

Normaal maakt hij heel veel schwalbes, maar niet deze wedstrijd. Een overtreding is ook in het strafschop gebied een overtreding... Vooral in de 1e helft had hij een penalty moeten hebben, als je dat niet wil zien ben je hier gewoon om te haten.

30 juni 2014 om 15:53

Als er contact is is het geen schwalbe. Ja hij ging te gespeeld naar de grond, maar de overtreding werd wel degelijk gemaakt, daar kan je niets aan afdoen.

30 juni 2014 om 15:53

Op beeld is duidelijk te zien dat die mexicaan zijn voet op die van Robbe zet waardoor hij valt. Heb er zelfs een foto van waarin het heel duidelijk te zien is. Robbe bedoelde de de tweede actie waarin hij zich idd liet vallen. Die eerste had zelfs rood kunnen zijn het is niet voor niets dat die gozer zijn scheenbeen breekt.

30 juni 2014 om 16:03

Rond de 21ste minuut liet hij zich ook al vallen, net op het rand van de 16. Toen had hij ook al geel moeten krijgen. Robben had makkelijk weggestuurd kunnen worden. Want ik bedoel, als de scheids zo makkelijk een penalty geeft, dan had hij Robben ook makkelijk 2x geel kunnen geven. Robben moet oppassen. De scheids die Griekenland - Costa Rica heeft gefloten zou dat niet hebben gepikt.

30 juni 2014 om 16:15

je weet niet of hij 2x geel had kunnen krijgen immers word hij wel geraakt, of laat hij zich raken en dat is onmogelijk om te beoordelen voor een scheidsrechter. Feit blijft dat dit gewoon een terechte strafschop was en die eerste was er over duidelijk ook 1, al moet ik zeggen dat ik dat zelf ook pas in de herhaling zag.

30 juni 2014 om 16:15

Precies blink, ik denk ook dat de scheids hem gaf omdat die heel vaak wegwuifde, hij moest een keer fluiten van zichzelf.

30 juni 2014 om 16:20

Onzin Kopitered. Het was gewoon een overduidelijk penalty, Robben werd gevloerd door een te late Marquez, had hij maar niet zo een overtreding moeten maken...

30 juni 2014 om 15:58

kopitered, jij hebt blijkbaar een andere wedstrijd gekeken dan de rest van dit forum. Ga lekker tennissen en neem een andere nationaliteit aan

30 juni 2014 om 16:02

Eerst was gewoon een penalty, word door 2 spelers door midden getrapt... En de derde was ook terecht, Marquez komt te laat waardoor hij Robben vloerde.. Volgens mankeer je wat aan je ogen..

30 juni 2014 om 17:40

Maakte 3 duikelingen.... 1 schwalbe 2x geraakt....eigenlijk 3 als je die actie er bij telt waarbij een speler zijn been breekt.

Misschien moet jij even objectief doen en je ook niet voordoen als Engelsman of what so ever.

Vond het ook niet zo slim van Robben om dit te zeggen.
Je weet dat met wat knip en plakwerk in Mexico gedaan gaat worden of hij de enig toegekende penalty heeft versierd en dat achteraf ruiterlijk toegeeft.

zo zie je maar weer, wat de media kan aanrichten, stop er eens mee en herhaal het niet 50x

Zijn bekentenis kan nog een naar vervolg krijgen:

Robben, who could face retrospective punishment from Fifa for his comments, will make a statement at a news conference later today following a training session in Rio.

to be continued......

Heb het interview gezien, mijn hemel, het was duidelijk genoeg wat hij bedoelde hoor...
Pffff, die journalisten tegenwoordig zijn vaak nog dommer dan een zak aardappelen...

30 juni 2014 om 16:05

Nou dom zijn ze niet

Natuurlijk snapt iedereen gelijk wat Robben bedoeld. Maar die mensen wachten gewoon op zo'n moment/uitspraak en dan kunnen ze er weer een dik verhaal van maken waar vervolgens de hele wereld over in discussie gaat. Zo verdienen die journalisten ook min of meer hun geld.

Ik vind dat Robben altijd correcte antwoorden geeft in de media en altijd gewoon een punt heeft. Komt super goed over, maar dit over de schwalbe had hij niet moeten vertellen. Want als je dat achteraf toe geeft scoor je daar ook geen punten mee. Iedereen heeft het gezien, mond houden en verder. Nu hij dit gezegd heeft gaat hij ook echt niet stoppen met duikelen. Hij is gewoon zo'n type spelers. Maar goed, lang niet zo erg als bepaalde andere figuren.

Robben had nooit moeten toegeven over zij schwalbes, de media verdraaid altijd alles, zo zie maar weer dat belazerd word.....

De Knvb moet zich ook niet uit de tent laten lokken door die sensatiepersmuskieten.
Gewoon desgevraagd antwoorden : De scheidsrechter heeft beslist , daar moeten we het mee doen.

Tja Robben riep dit zelf op zich af. Snap niet waarom hij er over is begonnen. Als men het er niet over dat moment heeft dan moet je er ook niet zelf over beginnen. Zeker als je daarna "omstreden" valt en dan die penalty wel mee krijgt. Beetje dom na al die jaren media training.

30 juni 2014 om 16:01

Als die wat anders zegt wordt die overal ook afgebrand dus hij kon het toch niet goed doen

30 juni 2014 om 16:09

Nee dat was niet zo geweest. Hij hoefde er niks over kwijt omdat er over dat moment ook niet naar gevraagd is. Ik zag gisteren dat interview en Jack van Gelder haalde specifiek alleen twee momenten aan. Die dubbele overtreding einde eerste helft en die gegeven penalty. Dan is de timing gewoon helemaal verkeerd om een wit voetje proberen te halen door over iets te beginnen waar niemand het over heeft.

Nu heeft die alleen maar verwarring gezaaid bij buitenlandse media en krijgt het dubbel zo hard op zijn flikker

Was dat dan een schalbwe

30 juni 2014 om 16:01

Schwalbe

Dat is met twee maten meten. Elke blind kon/kan zien dat hij een schwalbe gemaakt had. Wij kunnen in ons eigen indianen verhalen geloven en de hele wereld voor gek uitmaken! Maar ik zeg: Be Real.
Over dat incident niet willen praten, vind ik prima, maar om dat te willen rechtvaardigen, is schandalig.

30 juni 2014 om 17:42

Ben jij op je achterhoofd gevallen ofzo?
Kan jij uberhaupt lezen met je belachelijke reactie paard met oogkleppen.
Hij maakte 1 schwalbe, is toegegeven, scheids gaf geen penalty.

De pingel zelf was terecht of je moet echt even langs de pearl!!
Die speler stond op zijn voet...duidelijk te zien in de beelden en foto's die online circuleren.

Gaan we eindelijk gebruikmaken van camerabeelden?

30 juni 2014 om 16:07

Wat wil je bereiken daarmee dan ?
Dat de scheids alsnog de dikverdiende pingel uit de eerste helft geeft zodat het niet 0-1 voor de mexicanen werd maar 1-0 voor Nederland?

30 juni 2014 om 16:11

Beter dan op zo een manier eruit vliegen toch?

30 juni 2014 om 16:25

Mexico ligt er niet uit vanwege die pingel maar door eigen tactische fouten.
Direct na de 0-1 zakten ze in , brachten een defensieve wissel en dachten 40 minuten lang die 0-1 wel vast te kunnen houden.
Tja das schreeuwen om problemen en diie kregen ze ook .

Ik vind het mooi hoe eerlijk Robben elke keer is tijdens zijn interviews maar dit is erg stom. Het was ook te verwachten dat dit uit zijn context getrokken zou worden.

Ik kwam het al tegen in de Amerikaanse media en je komt zoveel domme opmerkingen tegen. Iedereen denkt nu dat het een schwalbe was ondanks de beelden die duidelijk laten zien dat hij werd geraakt

De buitenlandse media gaat hun berichtgeving niet aanpassen of het bericht van de Knvb overnemen, sensatie verkoopt en waarom zouden ze dan hun bericht aanpassen.

30 juni 2014 om 16:48

''ik vind het mooi hoe eerlijk Robben elke keer is tijdens zijn interviews.''
vond je het ook de manier waarop hij dook mooi? walgelijk! ook al is Robben mijn favoriete speler in de selectie, dit had hij niet moeten doen. Hij kon makkelijk door gaan, maar besluit heel vies te gaan vallen, dat mensen dit goedkeuren en ook nog goed gaan praten is werkelijk ongelooflijk. In de extra tijd zouden ze toch wel een doelpunt scoren, Mexico kon helemaal niets meer maar nu ziet iedereen hoe Robben duikt en zeggen ze zo zijn ze door gegaan.

30 juni 2014 om 17:19

Hij dook inderdaad dramatisch maar dat hoort er bij, anders krijg je nooit een penalty als je het niet goed verkoopt. Hij werd geraakt, dus terechte penalty.

30 juni 2014 om 17:21

Het is alleen goedkoop en jammer dat de rest van de wereld de duik ziet terwijl het NL elftal Mexico onder de duim had na die goal van Sneijder.

https://twitter.com/vine_football/status/483309421...
Als je dit zo ziet dan is er toch geen twijfel meer dat de penalty onterecht was. None the less, dom van Robben. Shit storm incomming

Mijns inziens waren er (uit mijn hoofd) vijf penalty momenten, waarvan er 1 door iedereen vergeten lijkt te worden.

Het eerste moment was een handsbal van Mexico in de 16, waarbij Robben helemaal uit zijn plaat ging. Dat moment is op de NOS niet herhaald, maar in het live wedstrijdverslag van de BBC werd in de rust gezegd dat het een penalty had moeten zijn.

Het tweede moment is het moment dat Moreno zijn been breekt. Daar wordt Robben gewoon twee keer geraakt. Eerst wordt hij aangetikt van achteren en daarna krijgt hij een sliding van Moreno tegen zijn enkel. Eigenlijk een dubbele penalty.

Het derde moment is als hij op de rand van de 16 aan de rechterkant de 16 in dribbelt, waarbij hij gaat liggen tijdens een duel met Marquez. Hierbij speelt Marquez zelfs twee keer de bal. Na de tweede keer ligt hij stil op de grond en schopt Robben zelf tegen de enkel van Marquez voordar hij gaat liggen. Dat vond ik de grootste schwalbe uit de wedstrijd.

Het vierde moment is de penalty zelf. Er stond een minuut na de overtreding al een foto op Internet waarop ontzettend duidelijk te zien is dat Marquez met zijn hele rechterbeen de looplijn van Robben blokkeert. Hij kon op dat moment niets anders dan opspringen. Die Mexicanen kunnen zeuren wat ze willen, maar dat was gewoon een oliedomme overtreding.

Het vijfde moment was aan onze kant. Dat was toen Vlaar en De Vrij met behoorlijk gevaarlijk spel een Mexicaan sandwichen na een lange bal in de 16. Ook al speelt Vlaar de bal, hij schopt de bal weg met gestrekt been met zijn voet ter hoogte van het hoofd van de Mexicaan. Dat was op elke andere plek in het veld een vrije trap geweest.

Lekker belangrijk schwalbe of niet....hij had zijn mond moeten houden

De Knvb is nu net zo zielig als die Uruguayen die Suarez lopen te verdedigen

30 juni 2014 om 16:44

Ja dat is ook totaal hetzelfde...... Verder lees de tekst en het interview eens. Duidelijk dat Robben het niet over het penalty moment heeft.

Haha. De Knvb wil even hun reputatie rechtbreiden. Nouja.. ook wel logisch eigenlijk.

Robben moet niet meer onnodig vallen. Dit kan straks onze finale-plek of titel kosten als ze hem weer verdenken van een schwalbe. Maar goed.. ik moet wel zeggen dat de scheidsrechters steeds beter worden op dit WK. Ze zijn niet meer zo vooringenomen. Ze durven bijvoorbeeld nog steeds een penalty te geven nadat diezelfde speler eerder een schwalbe heeft gemaakt.

Nou Fifa; schors Robben maar gauw voor 3 wedstrijden. Alles moet natuurlijk uit de kast worden gehaald om potentiele tegenstanders van Brazilie te verzwakken. Kijk er niet van op als die corrupte kliek zich tot dit niveau verlaagd.....

30 juni 2014 om 16:41

Schorsen voor een Sachwalbe heb ik nog nooit gezien en zal dus ook niet gebeuren. Zou er wel een voorstander van zijn overigens in het algemeen

Jaja en in die situatie waar de kerel die hem tackelt zijn been breekt, werd hij ook niet geraakt, ook een pure schwalbe natuurlijk. Het was een lichte overtreding, maar dezelfde mensen die De Vrij dom noemde omdat hij een tackel inzette tegen Spanje roepen nu schwalbe, terwijl dit veel duidelijker een overtreding was. Een lichte overtreding is ook een overtreding.

Ik ben niet bang voor een straf. We hebben enorm veel schwalbes gezien de afgelopen wedstrijden. Alleen bij Brazilië kan ik er al 5 noemen en daar zijn ze ook onterecht gegeven. Als nu een straf wordt gegeven dan wordt Robben gestraft voor zijn eerlijkheid achteraf. Oneerlijkheid (=leugen) werd nog bestraft bij Suarez met een langer dan gewoonlijke schorsing, aldus de Fifa, gaan ze nu ook eerlijkheid straffen? Ik vind het jammer dat hierover wordt begonnen want ik vind het juist zo fijn om Robben te zien voor de tv. Nu maak je hem monddood misschien.

Mensen die hier durven te beweren dat dit geen 100% schwalbe was zijn niet goed bij hun hoofd..

Robben staat natuurlijk al jaren bekend om zijn zielige duikelingen en het is zijn goed recht om het weer te proberen.. Maar dat een internationaal ervaren scheids als Proenca hier in trapt is natuurlijk een lachertje..

Het is de 94e minuut en Mexico was 75 min de betere ploeg en dan wordt je zo genaaid.. Ik zou er helemaal ziek van zijn als ik mexicaan was, en als dit bij oranje was gebeurd zou heel nederland er schande van spreken..

Feit is dat dit soort bedrog nog steeds niet goed bestraft wordt en spelers als Robben gewoon schaamteloos hun gang kunnen blijven gaan..

Diep triest

30 juni 2014 om 16:39

Na de goal in de 52 minuut ofzo was Nederland sowieso beter en verdiende het ook de gelijkmaker die er verdiend kwam.
Dat Robben makkelijk viel kan ook niemand ontkennen. Maar nu ga je gewoon dingen roepen of juist niet. (je hoopte waarschijnlijk dat Nederland er uit zo vliegen) want over de 100% penalty in de eerste helft hoor ik je dan weer niet. Lekker selectief weer

In de volgende wedstrijden op het WK moeten ze hem 10 m het veld intrappen, voordat die een penalty krijgt. Niemand kan mij vertellen dat dit niet negatieve gedachten over Robben bij de scheidsrechters oplevert. Nou ja, hij is nou eenmaal "der Schwalbenkönig".

Ik vind de uitspraak van Robben typerend voor ons WK. Nooit eerder heb ik hem dit toe horen geven, nu biedt hij gewoon direct na afloop zijn excuses aan. Eerder deed RVP hetzelfde, toen hij zijn excuses aanbood voor de domme gele kaarten en de schorsing die volgde tegen Chili. Iedereen reflecteert hun optreden goed en stelt de prestatie van het team boven hun eigen prestaties op het veld.

Dat de Mexicaanse pers en wereldpers vervolgens zijn woorden verdraaien is jammer. Natuurlijk viel Robben bij de strafschop veel te theatraal. Maar hij werd wel aangetikt. Terechte penalty. De schwalbe eerder in de wedstrijd was dom, maar wel te begrijpen aangezien hij eerder een penalty had moeten krijgen.

Hij duikelde wel een aantal keer gretig naar het gras en de uiteindelijke penalty was ook makkelijk gegeven...maar aangezien die ene in de 1e helft er zeker een was, heeft hij al bij al over de hele wedstrijd zeker 1 penalty verdient.

Dat makkelijk vallen ging om een situatie net buiten de 16, want Robben doelde op de 1e helft.

Ik kan al die commotie wel begrijpen, het was geen penalty. Alleen mag Oranje ook wel eens een gelukje hebben, die Chilenen in de vorige wedstrijd bleven maar bedelen om een penalty en zo zijn er meer landen. Daarbij komt ook nog dat Nederland in de eerste helft een penalty verdiende en al twee onterechte penalty"s tegen heeft gekregen.

Waarom wordt Robben op zijn Schwalbes aan gesproken... Heb al zoveel Schwalbes gezien dit toernooi daar lijkt het aantal van Robben niks bij. Toch klaagt iedereen over hem.. Hoor niemand over de penalty's die hij moest krijgen maar niet kreeg met 2x hand en 2 overtredingen..

Als ze ergens eens over moeten gaan praten laat het dan dat gemekker zijn tegen de scheids of vragen om kaarten.

30 juni 2014 om 17:46

Hulk gaat ook excuses aanbieden en Neymar voor die ellboog
Frankrijk ook voor twee ellebogen
Tiago heeft ook spijt van die zware overtreding tegen Kroatie
Muller baalt ook dat hij Pepe toch wel een beetje naaide

Nee denk het niet
Alleen Nederland moet weer het braafste jongetje zijn
Klein land he dan krijg je dat

We lijken Uruguay wel. Natuurlijk was dat geen penalty

1ste helft wel 1 moeten krijgen

Drie momenten, waarvan Robben al eerlijk toegeeft dat de eerste een schwalbe was. Het moment net voor rust was natuurlijk al een strafschop, Hector Moreno en die andere kerel kwamen vrij lomp invliegen. Daarnaast is bekend dat Moreno zijn scheenbeen heeft gebroken, lijkt me duidelijk.. Moment in de blessuretijd was ook een penalty, zij het licht. Robben wordt licht geraakt door die voet van de verdediger en raakt uit balans. Zijn val is wellicht wat overdreven, echter blijft het een overtreding en een penalty.

het was duidelijk een schwalbe maar het was een opsomming we kregen eerste helft er geen maar nu wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1497 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 7 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Arjen Robben zet bij amateurs van Be Quick eerste stap in trainerscarrière

Arjen Robben wordt vanaf januari de hoofdtrainer van Be Quick Onder 14, het team waarin zoon Luka speelt. Het betekent de eerste trainersklus voor de 96-voudig Oranje-international, die afgelopen zomer definitief...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren