‘De Vrij geeft jawoord aan United: ‘Van Gaal is mij alles waard’’

Zaterdag, 28 juni 2014 om 20:15Gijs Freriks • Laatste update: 21:21

Louis van Gaal neemt Stefan de Vrij vermoedelijk mee naar Manchester United. De bondscoach heeft de verdediger van Feyenoord bij het Nederlands elftal onder zijn hoede en volgens La Gazzetta dello Sport heeft de 22-jarige De Vrij zijn jawoord gegeven aan het Engelse voetbalbolwerk.

/

Naar verluidt willen the Mancunians zeven tot tien miljoen euro betalen en met een dergelijk transferbedrag lijkt Feyenoord akkoord te willen gaan, zo schrijft de roze sportkrant. De Vrij staat ook nadrukkelijk in de belangstelling van Lazio, maar ‘de oproep van Van Gaal is De Vrij alles waard’, zo bericht het Italiaanse medium.

De Vrij, die bij Oranje een basisplaats heeft op het WK in Brazilië, zou eerder al ‘ja’ hebben gezegd tegen een aanbieding van Lazio, maar de Romeinen schijnen nu te zijn afgehaakt. Lazio zou een formeel bod van 5,5 miljoen euro op de stopper hebben uitgebracht, maar daar nam Feyenoord geen genoegen mee. Inmiddels zou de vraagprijs tien miljoen bedragen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door castiago)

Die jongen is toch veel te slecht voor United joh. Kom op zeg. Waan van de dag heerscht. Is bij Feyenoord al de onzekerheid zelve.

28 juni 2014 om 21:25

Voor een basisplaats wel ja, maar voor op de bank toch een prima speler. Na een jaar of twee zal hij zich toch voldoende hebben ontwikkeld voor een basisplaats. Vind dat hij erg veel stappen heeft gemaakt en ik denk dat zijn plafond nog niet bereikt is.

28 juni 2014 om 22:15

Nee nooit. Vooral niet voor manu. Niet over een jaar niet over twee. Varane is een jaartje jonger dan hem en veeeeeeeeel verder.

28 juni 2014 om 22:22

Alleen is Varane onhaalbaar

28 juni 2014 om 21:25

Hoezo de waan van de dag? De Vrij had afgelopen seizoen misschien een moeizame start maar heeft uiteindelijk een geweldig seizoen gedraaid. Als je je dan bedenkt dat De Vrij al heeft samengewerkt met Van Gaal en dat de verdediging bij United (deels) opnieuw opgebouwd gaat worden zou ik deze eventuele transfer zo gek nog niet vinden.

29 juni 2014 om 01:43

Zeker Demta,hij maakt een geweldige ontwikkeling door. Natuurlijk horen daar ook mindere periodes bij, maar dat is gewoon normaal. Spelers, en zeker verdedigers, worden vaak pas echt constant rond hun 24e.

29 juni 2014 om 11:05

Wat een scherpe argumenten, dit kun je over iedere speler wel zeggen .. Ah wacht maar af tot ie een jaar of 25 is. Subtop europa, meer niet

29 juni 2014 om 12:21

Haha, jouw 'betoog' is ook lekker onderbouwd. Die jongen is 22 man. Zoals hieronder werd vermeld, op zijn leeftijd speelde Stam nog bij Cambuur.

De Vrij speelt al jaren voor 45.000 man in een volle kuip – waar genoeg spelers bezwijken – en houdt zich nu al staande tegen Spanje en Chili op een WK. Of hij de wereldtop haalt of subtop is natuurlijk altijd afwachten, maar er zit echt nog wel rek in deze jongen. Als hij fysiek nog wat sterker wordt kan hij zeker nog ver komen.

28 juni 2014 om 21:28

Zie sinds zijn debuut nog steeds veel potentie in Stefan de Vrij. Heeft zich na een minder jaar aardig sterk terug geknokt, als ik jou was zou ik even z'n leeftijd kijken. Op deze leeftijd was bijvoorbeeld Vertonghen nog eredivisie speler en ongeveer even ver in z'n ontwikkeling. De Vrij moet absoluut stappen gaan maken en onder van Gaal gaat hij de kans krijgen bij een club van wereldformaat, die garantie heeft hij. Waan van de dag leeft sowieso in het voetbal dat is toch niks nieuws?

28 juni 2014 om 21:30

Jaap Stam zat op deze leeftijd nog bij Cambuur... haters gonna be haters blijkbaar.

28 juni 2014 om 21:38

Die tijd was de Eredivisie velen malen sterker joh!

Volgende spelers kan je niet allemaal vergelijken omdat zij verschillende posities hebben, maar qua ontwikkeling vanaf hun 22e naar een bepaald niveau vallen zij prima te vergelijken:

V Nistelrooy - SC Heerenveen
Huntelaar - SC Heerenveen
V Bronckhorst - Feyenoord
Kuyt - FC Utrecht

Het zou wel kunnen opzicht! Dat heeft Suarez ook bewezen recent, al was hij wel veel verder in zijn ontwikkeling!

Ik denk niet dat hij het niveau wat United wil nastreven haalt, maar ik zie hem wel ooit een verdediger worden bij een club à la Tottenham/ac Milan.

28 juni 2014 om 21:32

Vidic is weg , Ferdinand is oud. Smalling en Jones doen volgens mij niet onder voor de Vrij. Dus waarom niet een goedkope talentvolle centrumverdediger erbij halen. Zou mooi zijn voor het Nederlands voetbal.

28 juni 2014 om 21:33

Wat een negatief gezwets. Geef die jongen een kans en we zullen wel zien. Super voor de Vrij als het doorgaat. 3 x beter dan lazio natuurlijk. Mooi voor de eredivisie en nederlands voetbal. Ik hoop dat hij slaagt!

28 juni 2014 om 21:45

Jaartje wennen en dan de nieuwe ferdinand worden

28 juni 2014 om 21:47

Een jonge talentvolle verdediger. Zit nog heel veel rek in. V gaal heeft heel veel talenten ontdekt en groot gemaakt. Dus denk dat hij wat meer oog ervoor heeft dan wij hier.

28 juni 2014 om 21:52

ik vind hem niet minder dan die evans die daar rondloopt

28 juni 2014 om 22:04

Ik snap dit ook niet ...
Echt niet lullig bedoeld ofzo maar De Vrij zet zelfs Smalling niet op de bank & als dat wel gebeurd is het gewoon vriendjes politiek.
Waarom zet Van Gaal United niet aan het werk om Mangala naar Old Trafford te halen? Achter dat soort beesten moet United gaan, want Jones is een potentiele topper!

28 juni 2014 om 23:22

Ik zie Smalling eerder een topper worden, die is als CB al een hele lange tijd zeeeeer sterk bezig. Aan de bal kan die nog verbeteren, maar 1 op 1, in de lucht, op snelheid is hij bijna niet te kloppen.

28 juni 2014 om 22:25

Los van het feit dat ik de berichtgeving niet serieus neem. Als Bütner wel goed genoeg voor Man U was dan is de Vrij het zeker ;-)

28 juni 2014 om 21:32

Hiervoor kun je aangeklaagd worden. Door het woordje 'mij' geeft VZ aan dat de quote daadwerkelijk van de Vrij komt. Uit het artikel wordt verder ook niet duidelijk dat iemand anders dit heeft gezegd. Dat is niet naar waarheid berichten.

28 juni 2014 om 21:49

Ik ben geen jurist, maar lijkt me niet dat voetbalzone hier iets fout doet. Het is enkel een citaat van La Gazzetta dello Sport. Of moet die krant aangeklaagd worden volgens jou?

28 juni 2014 om 22:08

de quote van gazetta is niet: Van Gaal is mij alles waard, maar de oproep van Van Gaal is De Vrij alles waard’. Nu lijkt het net alsof de Vrij dat gezegd heeft. Dat is gewoon een leugen.

Gaat nog minder aan de bak komen dan Büttner by Utd kwam..

28 juni 2014 om 21:29

Buttner was veel minder ver dan De Vrij nu is, grapjas..

28 juni 2014 om 21:54

Ik heb ook nergens vermeld dat de Vrij minder is toch? Lolbroek....

Van Gaal is een fantastische trainer, maar is met aankopen vaak ongelukkig.

De Vrij zou in mijn ogen geen goede verdediger zijn voor Man Utd. Hij mist ten eerste duelkracht voor in de Premier League. Voetballend is het heel aardig, maar daarmee alleen red je het niet bij Man Utd.

28 juni 2014 om 21:32

Klopt wel maar dat ziet Van Gaal ook wel en waarschijnlijk moet De Vrij de eerste maanden de gym in. Met een beest als Smalling of Jones naast zich kan het wel gaan hoor, al ben ik zelf ook nog niet 100% overtuigd.

Kijk eens aan! Dat zou mooi zijn voor de Vrij, zeker dat hij dan gaat spelen! Zou top zijn voor z'n ontwikkeling en ook Man UTD haalt hier gewoon een goede verdediger binnen die nog jarenlang mee kan en enkel nog beter zal worden.

Win-win!

Kan het niveau van Man Utd nog niet aan. Misschien een jaartje verhuren aan bijv Sunderland of Southampton?

7 tot 10? Dan lijkt het me dat ze tien moeten betalen?
Goede transfer en goede prijs voor Feyenoord en de Vrij!

28 juni 2014 om 21:56

10 is buitensporig, 9 fantastisch, 8 normaal en 7 aan de lichte kant

we moeten niet vergeten dat zijn contract over exact een jaar af loopt, dus dat je geen bergen met geld kan vragen

overigens ligt het bedrag ook nog aan eventuele bonussen vast, speelt hij Europees, speelt hij 20 wedstrijden in de competitie en een eventueel doorverkoop percentage

29 juni 2014 om 01:18

8 zou wel aardig zijn inderdaad. Ik geloof daar wel in! Misschien om dat v Gaal er zit met de bonussen erbij die j op noemt. Kan dan wel eens oplopen tot 9 ofz. Doorverkoop ong. 10%? Zal wel redelijk zijn, zie hem uit eindelijk wel zijn ding doen onder v Gaal in man u shirt. Goed voor de naam Feyenoord, goed voor t nl elftal en vergeet niet dat v Gaal uiteindelijk zijn eeuw oude trucje, maak de Nederlanders belangrijk, met v Persie, de Vrij en misschien Strootman??

Opmerkelijk bericht, hoop dat het niet waar is. Je moet er niet aan denken dat je gehele achterlinie uit jonkies bestaat. Wie neemt de leidersrol op zich?

Voor een basisplaats komt ie denk ik nog tekort. Toch is het positief voor het Nederlands voetballer als een de Vrij zich weet te manifesteren bij een Engelse topploeg en wellicht uitgroeit tot een top verdediger onder de hoede van Louis in Engeland.

Lijkt mij een te grote stap, zou beter zijn als hij eerst naar een subtopper zou gaan om toch eerst wat te wennen aan het fysieke geweld.

Het eerste jaar zal hij nog niet veel spelen. Daarna gaat hij gewoon basis halen daar. Nog iets slimmer en sterker worden en Stefan gaat zich gewoon staande houden daar.

De bron is een Italiaanse krant. Nee sorry ik wacht op Nederlandse media als VI en de officiële site van Feyenoord. Bevestigen zij de transfer geloof ik het pas.

De feyenoorders worden wel erg gehyped nu. De vrij naar man U , indi naar porto. Deze jongens ontstijgen de eredevisie niet eens. Jongen kan dit niveau nooit aan.

28 juni 2014 om 21:37

De jongen kan het nveau niet aan? Hij staat toch gewoon op het WK te ballen en tegen teams als Spanje en Chile... blijft gewoon overeind..

Maar volgens jou kan hij het niveau niet aan... jajajajajajaja... Jaap Stam zat op deze leeftijd nog bij Cambuur... Vertonghen onsteeg pas op zijn 24e de NL competitie... zet je subjectieve bril eens af man. Hater.

28 juni 2014 om 21:51

Het zijn gewoon goedkope verdedigers met potentieel goed niveau. Bovendien zijn ze basis international op het WK en doen het uitstekend. Logisch als je je op dat podium bewijst dat de wereld je wilt hebben. Overigens is voor Bruno al een bod binnen van 8,5 miljoen naar het schijnt. Voor De Vrij nog niets concreets behalve de 5,5 miljoen uit Italië. Dat hij gelinkt wordt aan United komt doordat de bondscoach straks daar de trainer is.

Van Gaal maakt zich wel immens populair onder de huidige generatie Oranje

Als alle roddels uitkomen dan hebben we over 4 jaar een topverdediging bij het NL elftal... De Vrij bij Manchester United... BMI bij Porto... Janmaat bij Napoli... em geheid dat een Kongolo, Rekik, Veltman en een Ake dan ook (minimaal) ergens in de Europese (sub-) top spelen..

28 juni 2014 om 21:53

Dat is maar op papier als dat gebeurd. We kunnen nu ook al een linksback van Chelsea (2 zelfs) en United opstellen alleen maken ze geen minuten daar en heb je er ook niks aan.

En trouwens over 2 jaar zal het me niks verbazen als de hele verdediging die er nu staat niet eens meer opgesteld word. Er gaat een half andere ploeg staan, eigenlijk wel van overtuigd.

28 juni 2014 om 22:08

Ohh.. en wie staan er over 4 jaar dan volgens jou?

28 juni 2014 om 22:23

We hebben al een zeer jonge verdediging dus verversen voor over twee jaar lijkt mij niet aan de orde

28 juni 2014 om 22:30

Ik heb het over 2 jaar, 4 jaar is te ver weg. Over 2 jaar verwacht ik dat enkel Robben en van Persie van deze ploeg er nog instaan, mischien Sneijder nog maar zal die weg moeten gaan uit Turkije. Ik zie Maher daar eigenlijk wel staan over 2 jaar, blijft het grootste talent voor op 10.

Keeper, linksback en nummer 10 positie ben ik nog niet helemaal overtuigd wie daar zullen staan. Rest ligt redelijk voor de hand als je gewoon puur naar talent kijkt.

28 juni 2014 om 22:40

Freshzone.. graag namen... wat voor elftal voorzie jij over 2 jaar. Ben benieuwd.

28 juni 2014 om 22:57

Oh ik had een elftal ingevoegd, blijkbaar iets mis gegaan. nouja poging 2 dan

Cillessen
vd Wiel
Van Dijk
Rekik
van Aanholt
van Ginkel
Maher
Strootman
Robben
van Persie
Depay
28 juni 2014 om 23:12

Vd Wiel is minder dan Janmaat.. moet ook weg bij Psg. Rekik is minder ver dan De Vrij maar heeft wel meer talent. Zal afhangen welke club hem huurt of koopt denk ik. Van Dijk is leuk in de Schotse competitie (competitie die nog zwakker dan de eredivisie is) maar viel in de CL keihard door de mand. Van Aanholt ben ik het met je eens.

Van Ginkel en Maher betwijfel ik of ze het gaan halen.. ook bij hun hangt het van de club af en de speelminuten die ze gaan maken. Ik voorzie eerder zoiets als bijgesloten. Over 2 jaar dan heh.

Cillissen
Janmaat
Kongolo
De Vrij
Van Aanholt
Strootmam
De Jong
Robben
Vilhena
Depay
Van Persie

De Vrij lijkt me kwalitatief tekort komen, maar er zijn hem al een paar voor gegaan waarover hetzelfde werd gezegd. Daarbij is Louis wel een echte top trainer die verschrikkelijk goed met jonge jongens kan werken en ze ook daadwerkelijk zichtbaar beter maakt. De prijs waarover ze het hier hebben begint wel meer in de richting te komen dan die de Italianen zouden willen betalen.

Ik zou van dijk nemen als ik van gaal was

28 juni 2014 om 22:13

En dat ben je niet.... als V. Gaal, V Dijk al niet meeneemt, gaat ie hem ook niet halen. Lijkt zelfs in de ogen van V. Gaal nog logisch...

Deze stap zou voor Stefan heel erg mooi zijn, maar red het niet in Manchester.
Voor Feyenoord mooi, levert weer centen op en die kunnen we gewoon gebruiken.
En we hebben leuke vervangers klaar staan voor in de Eredivisie, Europees word een ander verhaal.

Hahn
Cabral
van Beek
Kongolo
Nelom
Vormer
Sleegers
Goossens
Manu
te Vrede
Boetius
28 juni 2014 om 22:16

Vergeet niet dat ee straks geinvesteerd kan worden als Pelle, De Vrij, BMI weg gaan.. ik verwacht meer een elftal zoals bijgesloten..

Hahn
Cabral
Mathijsen
Kongolo
Van Aanholt
Clasie
Toornstra
Karsdorp
Vilhena
Guidetti
Boetius
28 juni 2014 om 22:46

Nadeel is wel dat we maar 25% mogen herinvesteren van wat er binnenkomt, misschien met een beetje kunst en vliegwerk wel 30%. Schuldenvrij betekent voor Feyenoord op dit moment helaas nog niet letterlijk schuldenvrij. De aandelen van de VvF moeten teruggekocht worden en spelers als de Vrij, Clasie en Indi zitten in beloftenpools waar ook nog 18,33% van de transfersom voor moet worden afgedragen. Al met al zal er dus niet veel overblijven om nieuwe spelers van te halen

29 juni 2014 om 14:19

Mooie opstelling !

hij zou nog beter naar Liverpool kunnen gaan (nou ben ik een klein beetje ongeloofwaardig gezien mijn clubvoorkeur)

want met spelers als Agger, Sakho en Skrtel die regelmatig fouten maken, maar wel veel ervaring hebben zou hij binnen 2 a 3 jaar op zeker een vaste plaats hebben.

28 juni 2014 om 22:14

United heeft op dit moment ook niet erg sterke centrale verdedigers londropen. Dus ik zie ook zeker kansen voor de vrij. Io verwacht een verdediging: shaw, vermaelen, de vrij, jones

De Vrij past prima in de roulatie-strategie die Louis van Gaal voor ogen heeft bij Manchester United.

Jawel een verdediger! Dat komt wel goed uit, want met Smalling, Jones heb je 2 die er niks van kunnen. Ook vidic gaat weg daar. Mooie transfer voor De Vrij,maar een basisplaats? We zullen het zien.

ach kom op neem dit soort berichten toch niet zo letterlijk, van Gaal neem Man U over na het Wk en ik geloof dat elke speler al wel gelinkt is aan Man u.. tijdens deze Wk.. de media moet ook zijn blaadjes verkopen.. voetbal en waan van de dag.. en dan vooral de mensen die het nog serieus nemen ook.. jammer dat dan weer wel..

29 juni 2014 om 00:00

Volgensmij is cilissen nog niet genoemd

Ronduit matige voetballer... Het geblunder van Louis gaat door

29 juni 2014 om 01:37

Hahaha ja man doe je bril ff op

Er komt echt nog wel een topverdediger bij. United is nog niet uitgewinkeld. Zoals ik al eerder zei, zie ik de meerwaarde van de vrij niet. Maakt op dit wk toch ook al wat grote fouten. En we hebben Keane Jones Smalling en Evans' al.

Maar die verdediging die Reddevil Ajax neerzet gaat het echt niet worden. Dan eindig je nooit bij de 1e 4.

Vermaelen de vrij. Als centraal duo van een topclub als United. Nee dat kan echt niet..

29 juni 2014 om 00:12

Ik hoop ook erg op een echte topverdediger zoals hummels of mangala. Maar ik verwacht wel dat lvg een jonge speler gaat halen en wil verder gaan met jones en smalling

7 tot 10 miljoen is te weinig! Meerdere clubs zitten achter hem aan, laat ze maar tegen elkaar opbieden. 10-15 miljoen. Kom op Feyenoord, laat nu niet zo maar een paar miljoen lopen, dat kun je hard zat gebruiken. Iedereen praat altijd over het enorme belang van de CL gelden, maar met een beetje hard onderhandelen verdien je achter te tafel net zo veel. Van Geel moet even wat onderhandelingstacktieken opvragen bij Marcel Brands.

29 juni 2014 om 03:06

Hoezo Brands? Die laat z'n spelers voor 'n prikkie gaan. Enige club die er het maximale vangt, is Ajax.

En dan hadden ze kritiek op Moyes zijn transferbeleid ... Hoop voor Man U dat dit niet waar is, want dan wordt middelmaat de maatstaf op Man U.

Nou, ik ga het beleven. In mijn optiek is die de Vrij niet goed genoeg voor de top.
Zal ook wel een gerucht blijken.

Hij speelt al sinds 2009 bij Feyenoord en is nooit eerder in aanmerking gekomen voor een transfer. Als Van Gaal geen bondscoach was, maar bijvoorbeeld nog steeds Van Marwijk, was die A niet opgeroepen en B nooit in de belangstelling gaan staan van grote clubs.

De Vrij moet realistisch blijven, maar als de geruchten waar zijn dan moet die zeker zijn kans pakken. Want als die mislukt bij Man U, kan die na twee jaar alsnog naar een grote club, omdat die van Man U komt.

@lagrandeinter
kijk man dit is echt onzin wat je uit kraamt,
op hoogste niveau spelen en weten je staande te houden vind ik persoonlijk gewoon goed toch.
de vrij doet het goed en wordt alleen maar beter!!!!
je denkt toch niet dat van gaal blind is of wel dan.
kan je een speler noemen dat van gaal heeft gehaald heeft gevalt ?

ten aanvulling:je moet verder kijken en geen oude koeien uit de sloot halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Internazionale 8 0 0 0
2020/2021 Internazionale 32 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt opvallende afwezige in wedstrijdselectie Juventus

Matthijs de Ligt ontbreekt in de wedstrijdselectie van Juventus voor de wedstrijd van zondagavond tegen AS Roma. De Oranje-international zou kampen met een hamstringblessure, zo bericht De Telegraaf. De ernst van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren