Clermont gaat in zee met 121-voudig international van Frans dameselftal

Zaterdag, 28 juni 2014 om 18:40Gijs Freriks

Clermont heeft vijf dagen na het vertrek van Helena Costa alweer een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De nummer veertien van het voorbije Ligue 2-seizoen maakt via de officiële kanalen bekend dat Corinne Diacre een contract voor twee seizoenen heeft getekend.

/

De 39-jarige Diacre was negentien jaar lang verdediger bij Soyeux en speelde 121 interlands voor het Franse damesteam. Ze nam deel aan het WK van 2003 en de EK’s van 1997, 2001 en 2005. Diacre, die haar carrière in 2005 beëindigde, gaat voor het eerst aan de slag bij een mannenelftal. Dit jaar haalde ze als eerste vrouw de trainerspapieren om in de Ligue 1 en Ligue 2 aan de slag te gaan.

Diacre is bij Clermont de opvolger van Helena Costa. Laatstgenoemde, een 36-jarige Portugese, was slechts anderhalve maand de trainer van de club op het tweede niveau. Ze stapte maandag op vanwege meningsverschillen met de directie.


Poll

Ga jij volgend seizoen wedstrijden van Clermont kijken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door tim-ajax1900)

Wilt die club alleen maar vrouwen ofzo??

28 juni 2014 om 20:01

Jij niet dan?

28 juni 2014 om 22:27

Inderdaad, vrouwen omdat het vrouwen zijn. Pijnlijk en slecht beleid.

Waarom willen ze alleen vrouwen daar?

28 juni 2014 om 19:37

Anders krijgen ze geen artikel op Vz.

28 juni 2014 om 19:45

Hahaha +1

Is inderdaad heel erg vreemd dat er daar nu twee keer achter elkaar vrouwen als meest geschikte kandidaat uitkomen. Als je beste kandidaat een vrouw was en je kiest daarvoor, dan spreken we van gelijkheid. Hier lijkt het er echter op dat er iemand is die wordt gekozen omdat ze een vrouw is.

28 juni 2014 om 21:54

Indd, daar lijkt het wel op. In dat geval is het gewoon gtote aandachtstrekkerij.

De zin 'ze stapte maandag op vanwege meningsverschillen met de directie linkt naar een artikel waar aan het einde staat : Het is niet bekend waarom ze heeft besloten om er na 49 dagen mee te stoppen.
.

On: Ben hier wel benieuwd naar. Heeft veel wedstrijden gespeeld dus dat is in ieder geval een voordeel. Hoop voor haar dat de spelers er gewoon normaal mee om kunnen gaan.

Pure publiciteit. Er is niet eens over nagedacht, wat al vast stond was dat het een vrouw zou worden. Puur voor aandacht. Als zij het goed doet, word de club goddelijk geprezen voor deze zet, en zullen er waarschijnlijk meerdere clubs vroueen aannemen.

Als het een ramp word, kun je het haar natuurlijk niet kwalijk nemen. Ik vind dit een zeer trieste zaak. Niks tegen de vrouwen natuurlijk, maar ik betwijfel of ze uperhaupt de papieren er voor heeft.

29 juni 2014 om 02:01

Ik zou er tevreden mee zijn! Bij ons hebben wij al een heerlijke verzorgster en als wij dan ook nog eens een heerlijke hoofdcoach zouden krijgen (die zich dan wel gewoon met ons in de kleedruimte moet omkleden) dan zou ik 3x zo hard mijn best doen hahaha

ik wacht wel tot er in voetbal international iets boeiends te zien is van haar.. de 2e divisie uit Frankrijk kan mij nou niet echt inspireren om de tv aan te zetten.

Apart dat er bij Clermont 2x oprij een vrouwelijke trainer wordt aangesteld. Valt niet veel eer te beleven met dit spelersmateriaal.

Ik vind het wel een goede ontwikkeling, ik wacht met smart op de vrouwelijke Mourinho

Enige waar ik bang voor ben is dat, een 'voetbalster' minder 'gewicht' heeft t.o.v vedettes als een bekende mannelijke trainer/speler voor de groep staat.

Waarom een vrouw als hoofdtrainer? Het hoort gewoon niet bij het voetbal, en dat zullen sommige mensen wel weer seksistisch vinden klinken maar het hoort gewoon niet, gewoon een man bij een herenelftal. Volgens mij doen ze dit echt alleen maar voor de publiciteit.

Deze club wilt graag in het nieuws komen en dat proberen ze door dit soort acties. Deze mevrouw zal na een maand of twee ook de club verlaten en dan is deze Franse laagvlieger maar liefst vier keer internationaal in het nieuws gekomen.

Die club leert het ook nooit he

Wauw als er een reactie niet in het straatje van voetbalzone past dan verwijderen ze die ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Clermont Foot

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Troyes AC16-8
16.Lorient15-12
17.Clermont14-12
19.Metz12-15
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
V. N'SimbaVerdediger161
A. ZedadkaVerdediger160
J. DossouMiddenvelder161
F. OgierVerdediger151
J. BerthomierMiddenvelder151
S. SamedMiddenvelder150
M. BayoAanvaller158
Voor de complete selectie: Clubpagina Clermont Foot.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren