‘Engelsen hikken aan tegen forse vergoedingen voor NEC-spits’

Woensdag, 11 juni 2014 om 22:59Erik van Dam

NEC verraste vorig jaar zomer de buitenwacht, door Michael Higdon aan te trekken. De ervaren spits was even daarvoor met 26 doelpunten topscorer van de Schotse competitie geworden in het shirt van Motherwell. Hij tekende een tweejarig contract in Nijmegen en deed het er in zijn debuutseizoen prima, met veertien goals. Hij kon echter niet voorkomen dat NEC afgleed naar de Jupiler League.

/

Sinds de degradatie een feit is, kijken de meeste buitenlandse voetballers van NEC om zich heen. Ook Higdon behoort tot het rijtje spelers dat zich oriënteert op andere clubs. Inmiddels is er serieuze belangstelling voor hem van Chesterfield FC uit zijn vaderland Engeland. The Spireites werden afgelopen seizoen kampioen van de League Two, het vierde profniveau. Komend seizoen speelt de club in de League One.

Higdon moet helpen om ‘erin’ te blijven, maar de vraag is of zijn komst wel te verwezenlijken is. The Sheffield Telegraph weet dat Higdons salaris bij NEC ‘flink’ hoger is dan wat Chesterfield hem wil betalen. Bovendien moet er een bedrag betaald worden aan Higdons zaakwaarnemer en zal NEC een transfersom willen. Mogelijk schakelt men daarom over op een alternatief en moet Higdon wachten tot zich een andere club meldt.


Poll

Michael Higdon kan het beste...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door percillanec)

Als Higdon met Nec in de jupiler league gaat spelen dan denk ik dat Nec wel kampioen kan worden. Higdon is natuurlijk van een beperkt niveau maar in de Schotse competitie scoorde hij veel ik denk dat het niveau daar gelijk is aan de jupiler league.

11 juni 2014 om 23:12

@ Dirk19,

Als Higdon van Jupiler League niveau is, dan begrijp ik niet waarom hij het afgelopen seizoen zoveel werd afgekraakt en dat hij niet goed genoeg was voor de Eredivisie.

Voor iemand van Jupiler League niveau deed hij het gewoon prima, met veertien goals. Dus de mensen die hem in het algemeen hadden afgekraakt, spreken zichzelf altijd wel tegen haha (niet persoonlijk tegenover jou).

Ikzelf vind Higdon wel gewoon een prima speler voor een club als FC Utrecht of ADO Den Haag. Hij probeert altijd zo hard mogelijk te werken en hij scoorde afgelopen seizoen, in zijn eerste seizoen Eredivisie, gewoon erg veel voor een spits die volgens sommige mensen 'van Jupiler League niveau is'.

11 juni 2014 om 23:28

14 keer scoren bij een van de slechtste ploegen van de eredivisie is niet niks. Bij de kampioen doet niemand hem dat na.

11 juni 2014 om 23:37

Ik zou zelfs iets verder willen gaan. Ik denk dat hij bij Feyenoord ook van waarde kan zijn. Ik vind Higdon een zelfde type spits als Pelle, hij sterk met het hoofd, is fysiek sterk en kan een bal vasthouden. Hij is voetballend niet zo goed als Pelle, maar met goeie voorzetten vanaf de flanken kan hij zeer bruikbaar zijn. Hij zal niet heel veel kosten, dus als Pelle weggaat zou ik hem wel willen zien komen

12 juni 2014 om 00:38

Ga weg! Hidgon kan uitstekend koppen, nog aardig kaatsen maar voor de rest is het echt helemaal niks. Volgens mij waren er van die 14 treffers nog een stuk of 5 penalties, de rest is uit dode spel momenten. Traag als een slak en positioneel uitermate zwak. Hem vergelijken met Pelle is als zeggen dat Dries Roelvink makkelijk Mick Jagger bij de Stones kan vervangen.

12 juni 2014 om 01:42

Ja Pelle heeft toch ook penalty's genomen voor Feyenoord? Finnbogason heeft toch ook penalty's genomen voor SC Heerenveen? Johansson heeft toch ook penalty's genomen voor AZ? Tadic toch ook? Iedereen van de top 4 heeft gewoon penalty's genomen. Wat is daar nou zo mis mee? Higdon heeft zich keurig geschaard bij de top 5 goal scorers van de Eredivisie. Met of zonder penalty's, hij heeft het fantastische gedaan en ik blijf bij mijn mening dat het een sterke spits is in de Eredivisie.

12 juni 2014 om 01:51

Higdon vergelijken met Pelle slaat inderdaad nergens op, maar ze hebben allebei slechts 2 van hun doelpunten vanaf de stip gemaakt...

12 juni 2014 om 02:11

Pellè kan ook niet voetballen. Als je niet met twee creatieve/snelle dienende spelers speelt heb je niks aan hem: AZ. Hij is sterk, kan de bal op doel knallen en is lang, tot zover Pellè, ook Higdon.

12 juni 2014 om 02:38

Ahahaahhaa. Ik ga stuk, higdon bij feyenoord. De trage zak die met veel geluk scoort. Higdon in de voorronde cl, ik zie het al voor me. Belachelijk dat je dit durft te zeggen.

12 juni 2014 om 03:21

Higdon heeft niks te zoeken in de Jupiter league en zal dus vertrekken.

12 juni 2014 om 06:43

Jij moet niet andere meningen afkraken als je eigen mening nog veel minder dicht bij de waarheid zit, higdon was namelijk helemaal niet de penaltynemer van n.e.c in het begin van het seizoen had hij er 2 gemist en daardoor mocht hij ze niet meer nemen. Dus hij heeft nooit van z'n leven 5 penalty s genomen. Sterker nog hij heeft er bij n.e.c 4 genomen en daarvan maar 2 raak dus de andere 12 doelpunten zijn gewoon doelpunten. En het is een kracht om uit dode spelmomenten te scoren. Higdon heeft afgelopen seizoen de meeste kopduels gewonnen van de hele eredivisie. Zelf heb ik ook wel is gedacht hoe het zou zijn als een higdon bij een club als Vitesse had gespeeld niet dat ik dat hun gun maar ik zie in hem een beetje type bony

12 juni 2014 om 06:45

Je kunt beter een higdon hebben dan zakkenvuller Goossens hahaha maar die vind jij zeker wel eredivsiewaardig? En wat zeiden mensen toen lasse naar Ajax ging he iedereen zei dat die voor de bank was en nu is het 1 van de beste spelers van de eredivisie

11 juni 2014 om 23:58

De Schotse Premier League is nou niet echt gelijk aan de Jupiler League.. Het is fysieker, zwaarder en eist meer van een speler dan een retourtje Emmen..

Enorm kopsterke speler.zou heel fijn zijn voor Nec als hij zou blijven maar het is als buitenlander ook logisch dat je naar een andere club wilt bij degradatie. Kan voor veel eredivisie clubs een leuke aankoop zijn!

12 juni 2014 om 00:22

Wat heeft deze man nou eingelijk te zoeken in de JL kan gewoon van waarde zijn voor clubs als Ado of Utrecht

12 juni 2014 om 00:47

Dit is een jongen die het van voorzetten moet hebben en laat dat nou niet de sterkste kant van den haag zijn.

Tja of je nou met al het geweld naar Chesterfield moet....

Zou fijn zijn als Higdon blijft. Maakt er in de Eredivisie gewoon 14 wat gewoon erg keurig is. Zou er in de 1e divisie gewoon 25 maken. Maar ik zie Higdon helaas niet blijven.

Persoonlijk vind ik het eventueel aanblijven van Alireza veel belangrijker. Kan je die(eventueel met hulp van de investeerders ivm salaris) behouden, dan heb je 20 van het promoveren al gedaan.

Higdon heeft het prima gedaan bij NEC, veel gescoord bij een club die is gedegradeerd. Ik hoop dat hij in Nederland blijft maar wel bij een club in de Eredivisie, volgens mij zou hij van waarde kunnen zijn voor elke club uit het rechterrijtje.

Heb hem 2 keer zien spelen en was echt totaal niet onder de indruk. Kan heel goed koppen maar dat is echt alles. Traag, maar vooral nooit op de goede plek aanwezig. Kot niet voor zijn tegenstander, mist slimmigheid. Heeft dan ook alleen gescoord uit penalties en dode spelmomenten. Zou het in de JL nog wel aardig doen, maar dat is wel zijn top.

12 juni 2014 om 08:08

Als je geen verstand van een speler heb hou dan gewoon jr mond beetje iemand beoordelen op 2 wedstrijden... En hij heeft maar 2 pentalty s erin geschoten (en 2gemist) dus en hij scoorde ook niet alleen uit dode spelmomenten en ja een club als n.e.c was niet echt veel In de 16 van de tegenstander te vinden. Als hij bij een club had gespeeld die veel op de helft van de tegenstander is dan had die mee kunnen doen voor titel topscoorder van de eredivisie. Er waren een aantal n.e.c spelers eredivisie onwaardig maar daar is Michael er niet een van

12 juni 2014 om 13:15

2 wedstrijden is genoeg om bepaalde dingen in een speler te zien. Hij is gewoon ontzettend traag, dat kan niemand ontkennen. Daarnaast heb ik hem geen een keer goed positie zien kiezen of voor zijn man zien komen. Hij kan goed koppen, das natuurlijk een nuttige kwaliteit maar dat is dan ook zijn enige. Ok, hijft ie maar 2 penalties gescoord, dan nog is 12 velddoelpunten niet heel slecht, maar ook weer niet indrukwekkend of zo.

Maar goed, laat NEC hem nog maar een jaartje houden. Als hij echt een Eredivisie-waardige speler is dan moet hij er in de JL, bij een club die in de JL wel veel in de 16 van de tegenstander is, toch wel 25 inleggen....ik denk echter dat dat hem niet lukt, zo wel dan zal ik mijn mening aanpassen....vooralsnog ben ik niet gecharmeerd van hem.

12 juni 2014 om 17:17

er zijn in de eredivisie niet veel spitsen die afgelopen seizoen 12 velddoelpunten hebben gemaakt hoor michael is zeker niet iemand die het van zijn snelheid moet hebben maar hij staat wel (bijna) altijd op de juist plek wint veel luchtduels en kan op die manier dus ook een goede assist geven. misschien is het een tip om bij youtube michael higdon in te typen daar is een filmpje van 10 minuten genaamd season 2012-13 kijk er maar is naar misschien veranderd je mening dan

Hij heeft toch een contract voor nog een seizoen? Als N.E.C. hem het salaris kan/wil geven dan moeten ze hem gewoon aan het contract houden.
Ondanks zijn beperkingen is het in de JL een bruikbare spits. Zeker als de doelstelling van N.E.C. is om snel terug te keren naar Eredivisie. Spitsen liggen niet voor het oprapen, toch?

12 juni 2014 om 17:25

ja heeft hij ook maar hij heeft een heel hoog salaris en daarnaast kan n.e.c nu nog een transfersom beuren en ik denk niet dat hij volgend jaar wil bijtekenen dus dan kan die wel een mooi seizoen draaien maar als die dan gratis de deur uit loopt dat kan n.e.c zich niet permitteren ja of houden en in de winterstop van de hand doen dat zou een tussenoplossing zijn. Je kunt een alireza ook wel in de spits zetten heb je wel een spits met snelheid ook al is hij eigenlijk meer een buitenspeler maar het zal me niks verbazen als die ook voor een appel en een ei wordt verkocht

Higedon zou er voor kunnen zorgen als hij zou blijven dat NEC binnen een jaar zou kunnen promoveren. Hij is een beperkte voetballer, maar wel een beperkte voetballer die er 14 inschoot bij een degradatieploeg. Een niveau lager zou hij er denk ik 25 tot 30 kunnen maken.

ik zou misschien naar fc groningen gaan als hun higdon willen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
11.Willem II18-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder140
A. AkmanAanvaller135
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller123
S. El KarouaniVerdediger140
J. VetMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

12 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren