FC Groningen verlengt met pechvogel: ‘Bekijken wat zijn rol kan worden’

Woensdag, 4 juni 2014 om 10:50Daniel Cabot Kerkdijk

/

FC Groningen heeft het aflopende contract van Henk Bos met één seizoen verlengd. De noorderlingen hebben daarna de optie op nog eens een contractjaar met de 21-jarige aanvaller annex middenvelder, zo meldt FC Groningen via de officiële kanalen.

Bos is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde in 2011/12 in het eerste elftal. Hij speelde daarna in nog eens vijftien officiële wedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam. Bos raakte vorig jaar in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding zwaar geblesseerd aan de knie. Hij revalideerde het volledige seizoen 2013/14.

“FC Groningen wil komend seizoen bekijken wat de rol van Bos kan worden binnen de eerste selectie en welke ontwikkeling hij na zijn blessure gaat maken”, zo luidt de verklaring van de club. “De club heeft daarom het aflopende contract met hem voor één seizoen verlengd. Na volgend seizoen ligt er aan de kant van FC Groningen een optie om de verbintenis met Bos met nog eens één jaar te verlengen.”


Poll

Een wijze beslissing


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door greatone)

Een jongen die nog wat kan laten zien in het groen-wit.

Zal waarschijnlijk niet echt een dure jongen zijn, maar voor het eerste komt hij echt veel te kort.. Hij is fysiek echt ver onder de maat. Heeft een uitstekende traptechniek, maar zal eerst vele uren in het krachthonk moeten doorbrengen voor hij ooit van waarde zal kunnen zijn voor ons Groningen. Had liever gehad dat Adorjan gebleven was. Aan beide zouden we waarschijnlijk in de toekomst niet veel voor gevangen hebben, maar ik vond Krisztian toch net iets meer hebben dan Henkie. Maar goed, ben wel blij dat we de eigen jeugd veel de kans geven. Vind alleen wel dat Bos al genoeg kansen heeft gehad.

Op welke positie komt hij het best tot zijn recht?

4 juni 2014 om 11:22

Bos is een buitenspeler. Hij heeft wel ruimte nodig om tot zijn recht te komen, want in de duels is hij veel te zwak. Centraal zou hij dus totaal niet uit de verf komen denk ik.

4 juni 2014 om 11:23

Zou het voor Groningen niet een idee zijn nog een buitenspeler te gaan halen. Buiten Kostic kan ik er namelijk geen opnoemen. Ja van der Velden maar die kan het straks ook niet echt meer belopen volgens mij.

4 juni 2014 om 11:27

Daarom zien de supporters ook graag Antonia komen. Hij lijkt mij ook de ideale versterking voor op rechts. Helaas heeft Nijland al aangegeven dat er voorlopig niemand komt, als er niemand vertrekt. Best vreemd, want Antonia zou toch haalbaar moeten zijn. Je kan ook niet van Bos verwachten dat hij daar volgend seizoen staat.

4 juni 2014 om 11:28

Precies ze hebben echt nog een buitenspeler nodig.

4 juni 2014 om 11:31

Is misschien wel verstandig ja. We hebben de afgelopen seizoenen veel buitenspelers onder contract gehad, maar er zijn er enorm veel vertrokken zonder dat het ons wat heeft opgeleverd (jones, Kirm etc.) Van der Velden is ook niet een rasechte buitenspeler. Toch is hij wel enorm belangrijk voor ons elftal, maar qua snelheid is dat niet echt zijn positie zou je zeggen. In principe zou je Chery daar ook nog neer kunnen zetten, je ziet ook vaak genoeg dat Van der Velden en Chery wat omwisselen tijdens een wedstrijd. Ik zie zelf Antonia heel graag komen, dan heb je er in ieder geval een echte buitenspeler bij, vraag is dan alleen: wie haal je er af? Chery en Van der Velden zijn afgelopen seizoen enorm belangrijk geweest voor Groningen, dus dat zou ook wel raar zijn.

Je hebt wel gelijk dat we in de breedte misschien een buitenspeler nodig hebben, maar misschien is Bos daar dan wel meer geschikt voor dan een eventuele aankoop. Een speler haal je bij Groningen namelijk meestal niet voor de bank. Dan is Henkie wel een geschikte speler, en bovendien zal hij waarschijnlijk best kunnen leven met een reserverol, iets waar Antonia bijvoorbeeld niet op zit te wachten lijkt mij.

4 juni 2014 om 11:44

Chery moet je vooral achter de spits laten staan. Wanneer je hem aan de buitenkant zet verkracht je hem zoals Steijn heeft gedaan bij Ado.

Bos had in eerste instantie een optie om zijn huidige contract te verlengen. Dat deed Groningen niet waardoor er nu een "slechter" contract kon worden opgesteld. Voor Bos is het nu zaak blessurevrij te blijven en er iets van te maken.

Deze jongen heeft heel veel pech gehad maar we moeten ook niet vergeten dat hij, toen hij wel speelde, ook geen potten heeft kunnen breken. Hopelijk komt hij sterker terug en kan hij van waarde zijn voor het team.

Had liever gezien dat ze antonia haalden. Heb je veel meer aan!

Antonia met zn extra salariseisen, Daarbij ben ik niet zo overtuigt van Antonia, snel, maar klein, Ik denk dat Rosheuvel van AZ ook wel wat voor Groningen zou kunnen zijn.

4 juni 2014 om 11:51

Denk ook dat een rosheuvel bij groningen meer tot zijn recht komt dan antonia. Meer power en inhoud

Sociaal gebaar van de club, maar eerlijk gezegd snap ik dit niet. Piepklein iel mannetje die bij windkracht 3 serieus moet vrezen dat ie niet weg wordt geblazen. Leuk voor Jong FC, maar verder niets. Veel te licht..maar goed, dat is mijn mening

Hij mag komend seizoen wel op huurbasis bij ons komen spelen! Kan hij mooi weer wat ritme op doen en hebben wij er misschien weer een goedkope kracht bij

4 juni 2014 om 18:50

Zolang er kroegen en bier zijn bij jullie zal het geen probleem zijn.

Deze jongen loopt vaker dronken door de stad dan hij op het veld staat.

6 juni 2014 om 19:37

We hebben wel een paar kroegjes, maar Grunn is altijd dichtbij
Ik denk dat als Bos naar Emmen gestuurd wordt hij weet dat hij met zijn laatste kans bezig is.

7 juni 2014 om 12:58

Jij snapt hem ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder181
C. NgongeAanvaller187
J. LarsenAanvaller186
M. de LeeuwAanvaller171
R. PostemaAanvaller171
M. El HankouriAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Nederland
2 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren