Oranje heeft aan één flits van aanvalstrio voldoende

Zaterdag, 31 mei 2014 om 22:26Gijs Freriks • Laatste update: 22:34

Het Nederlands elftal heeft de voorlaatste oefeninterland voor het WK in Brazilië in een winstpartij omgezet. De verliezend finalist van 2010 rekende door een doelpunt van Robin van Persie met 1-0 af met Ghana. Oranje is nu al dertien jaar ongeslagen in De Kuip; de laatste nederlaag dateert van oktober 2000 (Portugal, 0-2). Woensdag volgt het uitzwaaiduel met Wales.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Oranje op het WK de halve finale bereikt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

306 reacties (laatste reactie door football14)

de Vrij of de Guzman man of the match. De Vrij laat alles er makkelijk uitzien, heeft 90 minuten lang geen fout gemaakt en wist constant de bal naar voren te spelen en naar een medespeler (waar BMI meer moeite mee had). De Guzman was eigenlijk overal en heeft heel veel vuil werk opgeknapt, maar ook aanvallend voegde hij het nodige toe.

Aan de andere kant was BMI opbouwend rampzalig. Bijna elke bal die hij naar voren speelde kwam bij een tegenstander uit. Zwakste man op het veld. De twee backs vielen me erg mee. Hebben beide eigenlijk een 100 procent assist gegeven, die een iets scherpere Robben gewoon promoveert tot doelpunt. Beide ook niet echt verdedigende foutjes gemaakt. Zeker blind maakte een goede indruk.

31 mei 2014 om 22:31

Ik vond robben heel dreigend, sterk. Blind vergeleken met ecuador beter. Bmi was verschrikkelijk.

1 juni 2014 om 00:35

Vond blind opvalender dan janmaat

1 juni 2014 om 00:38

pff die robben na 15 jaar profvoetbal ofzo kan nog steeds niet goed afronden ik zou lens graag basis zien de volgende wedstrijd

1 juni 2014 om 01:07

@langeslurf

Je hebt gelijk Robben moet maar op de bank als hij zo dramatisch speelt. Lens wass trouwens ook niet best maar tochzou Lens die kans gemaakt hebben.

1 juni 2014 om 01:49

Tuurlijk, onze beste man moet op de bank. Serieus?

1 juni 2014 om 02:12

Lens? Viel dramatisch in en is niet eens afgetraind!

1 juni 2014 om 03:00

het is een oefenwedstrijd he bovendien kan je robben beter sparen voor hij weer geblesseerd raakt

1 juni 2014 om 06:37

leekos, klopt als een bus, blind viel beter op, janmaat had ik een idee van dat hij op een rem speelde, miste die felheid, wat hij normaal heeft, of hij nu wat angstiger was of dat het afgesproken werk was, weet het niet, maar zijn ssnelheid die hij heeft heb ik niet veel gezien.

1 juni 2014 om 08:09

Janmaat was gewoon slecht! Liep zonder bal maar doelloos heen en weer te draven langs de zijlijn en verdedigend viel hij door de mand! Deze man kan gewoon niet verdedigen! Blind was veel effectiever en zorgvuldiger in zijn momenten uitkiezen!

1 juni 2014 om 08:16

Janmaat viel verdedigend door de mand? Laat me niet lachen, die heeft 70 minuten lang asamoah uit de pot gehouden, dat kunnen niet veel backs hoor

1 juni 2014 om 08:41

Nee Janmaat speelde een wereldpartij? Die liep alleen maar als een blind paard op en neer te rennen dat er gaten vielen van hier tot Tokyo vielen! In vergelijking met Blind die zijn momenten uitkiest en er op de juiste momenten staat is Janmaat een aanfluiting! Om maar niet te praten spreken over Martins Indi! Die neemt zijn Feyenoord niveau gewoon mee naar oranje!

31 mei 2014 om 22:31

Vlaar kan je thuis laten, oogt te dik en weet soms niet wat hij met de bal aan moet. De Vrij speelt erg sterk inderdaad, want Stefan heeft niet voor niets belangstelling van Lazio Roma.

Blind maakte een goeie indruk, terwijl veel hem niet liever zien in Oranje (onbegrijpelijk)?

31 mei 2014 om 22:37

@coopers

Best wel begrijpelijk hoor, kritiek op Vlaar maar Blind degelijk vinden. Overduidelijk dat je door een ajaxbril kijkt.

31 mei 2014 om 22:37

Dat komt omdat tegen Spanje Navas tegenover hem staat en bij Chili Sanchez. Dat kan niet goed gaan met Blind en zijn snelheid. Voetballend staat hij natuurlijk niet ter discussie, maar daar gaat het volgens mij ook niet over.

31 mei 2014 om 22:39

Wat is daar verkeerd aan?

31 mei 2014 om 22:39

vedetterut, Navas gaat niet mee (geblesseerd)

31 mei 2014 om 22:48

Navas gaat niet mee en Sanchez staaat volgens mij centraal in de aanval.

31 mei 2014 om 22:59

Kevink , rot toch op met je anti Ajax bril.
Blind speelde solide. Blind verdedigde goed en koos gewoon gedoceerd de aanval. Niet roekloos. En hij was degene die de aanzet was voor het doelpunt. En dan die misser van Robben alleen voor open doel na een perfekte voorzet van Daley.
Je mag misschien, om welke reden dan ook, geen Daley fan zijn, maar ga geen domme dingen over deze wedstrijd zeggen over Daley. Wees een man!!!!!

31 mei 2014 om 22:59

Dan staat hij tegenover Pedro, die is ook altijd met de brommer.

31 mei 2014 om 23:00

@thereddevil
Vargas staat centraal.

31 mei 2014 om 23:05

Volgens mij heeft blind pedro als tegenstander gehad en dat ging gewoon goed.

31 mei 2014 om 23:05

Deja vu.
We kennen het verhaaltje intussen wel. Ik kan me het voorlaatste seizoen nog goed genoeg herrineren toen Blind linksachter speelde bij Ajax. Bij elke CL wedstrijd en ook in de wedstrijden zoals tegen P S V met hun zogenaamde snelle buitenspelers, zou Blind helemaal uit zijn hemd worden gezet.
Wie speelde die wedstrijden juist heel sterk? ja, juist: Daley Blind. Maar gaan jullie maar lekker door met de zoveelste buitenspeler op te noemen en dat die Daley te kijk gaat zetten. Hij rijgt ze stuk voor stuk aan zijn palmares van spelers die niet veel hebben kunnen betekenen als ze tegen hem gespeeld hebben. En tot dat het gebeurd is blijven jullie lekker speculeren (of eigenlijk hopen, wat al belachelijk is) dat hij een flater slaat. En als hij dan een keer een mindere wedstrijd speelt, dan lijkt het wel alsof jullie allemaal in een grote orgie een groepsorgasme krijgen. Pfffff, Trieste figuren zijn jullie zeg.

31 mei 2014 om 23:10

Klopt helemaal! Blind like a boss

31 mei 2014 om 23:13

Blind speelde inderdaad gewoon redelijk.

31 mei 2014 om 23:18

@adutchbrew

Dat niet iedereen jouw mening deelt wil niet zeggen dat ze triest zijn. Er zijn ook genoeg momenten geweest dat je wel aan Blind kan twijfelen. Maar goed, ik heb vertrouwen in van Gaal en als hij denkt dat Blind het beste op die plek is, prima. Maar een fan zal ik ook niet zijn.

Verder was Oranje vrij mat, het gaf niets weg, maar over de hele wedstrijd gezien was het voetbal nog niet fantastisch. Ze moeten nog steeds een beetje wennen op elke positie. Alleen ging Robben inderdaad lekker zijn gang en kreeg een aantal goede kansen. Maar er is nog tijd en van Gaal zal blijven kneden.

31 mei 2014 om 23:26

ramarky,
Tegen Ecuador speelde Blind niet echt goed, en toen heb ik ook niemd bekritiseerd. Maar ik wordt kotsmisselijk van die blinde anti-Daley hetze die er de ronde gaat. Als hij minder speelt, bekritiseer hem, maar als hij een degelijke pot heeft gespeeld, wees dan een man en erken dat dan ook. (dit niet specifiek tegen jouw bedoeld trouwens).

31 mei 2014 om 23:41

Blind maakte een prima indruk? Ik vond hem verre van Oranje-waardig, want een slappe speler is dat zeg. Vlaar was net als Martins Indi wat paniekerig, maar haalde imho een voldoende. De Vrij heeft me verrast, speelde rustig en gaf niets weg.

Nigel de Jong man of the match. Veel kilometers en correcte passjes/onderscheppingen gemaakt.

31 mei 2014 om 23:51

Je hebt gelijk met Nigel als Man of the Match. Hij was er een grote reden voor dat de centrale verdedigers een relatief makkelijke wedstijd konden spelen.

En ja, Blind maakte een prima indruk. Hij is geen flashy player. Dat weten we wel. Maar hij deed het verdedigend uitstekend en koos gedoceerd de aanval. Hij was ook een van de schijven waaruit het doelpunt viel, al moet de klasse van de "grote 3" daar wel het krediet voor krijgen. Maar die niet te missen kans van Robben was ook gewoon goed gedoceerd aanvallen en niet roekeloos.dat roekeloze kan het misschien leuk laten lijken, maar je zet wel extra druk op je medespelers als het dan fout loopt.

1 juni 2014 om 00:04

Het is ongelofelijk wat een rode lap blind is op deze site.
Alleen omdat zijn vader in de technische staff zit of is het jaloezie?
Ik snap er totaal niks van.

Die jongen speelde gewoon goed en als je dat niet hebt gezien ben je zelf blind.
Hij is samen met cillisen en veltman de enige eredivisie spelers die echt tegen de top hebben gespeeld en goed ook.

1 juni 2014 om 01:18

Vlaar maakte ook op mij ook ziet zo n goede indruk. Dat terwijl we van Aanholt en Büttner hebben maar die gaan niet mee.

1 juni 2014 om 01:57

Ik ben geen fan van zowel Feyenoord als Ajax dus ik kan neutra op jou reageren en je vragen welke wedstrijd je gekeken hebt? Ik heb het in het stadion kunnen zien en het was afschuwelijk wat nagenoeg het hele Nederlands elftal heeft laten zien. Ook Daley blind die als back een aanvallende functie heeft en op twee voorzetten na niets aanvallend heeft gebracht en ondanks dat hij het niet uitstraalde steeds die bal maar achteruit speelde.. dat is het grote probleem van deze opstelling er zijn veels te veel verdedigend ingestelde spelers die continue terug willen.. tegen een land als Ghana dit op de mat leggen het is niet om aan te zien en de druk op de verdediging wordt juist enorm hoog zo. Het rendement van de backs is k*t. Terug naar 433 backs netjes achterin laten en creativiteit voorin brengen punt naar voren.

Krul, janmaat vlaar de vrij Blind de jong de guzman Sneijder depay v. Persie Robben

1 juni 2014 om 06:47

je mag dan in het stadion hebben gezeten en ze hebben inderdaad weer vaak terug gespeeld is geworden, waar ook ik voor de tv me aan ergerde, maar zal zijn redenen gehad hebben bij iedereen, maar die hetze op blind is al jaren aan de gang en hij bewijst bijna iedere keer het tegendeel, daar moeten ze eens mee stoppen, jaloezie zal echt een grote factor hierin zijn, omdat zijn papa in de staf zit, wakker worden allemaal en of het elftal mooi of slecht voetbal laat zien, als we winnen moet het zo maar zijn.

1 juni 2014 om 07:55

Dat probleem van terugspelen blijf je houden, aangezien Nederland met 7 spelers achterin speelt die totaal niet kunnen opbouwen, en in paniek raken als er een keer druk word gezet.

1 juni 2014 om 09:04

@jolano, jij hebt het over een hetze tegen Blind maar het niveau hier op voetbalzone is inmiddels zo ver gedaald dat het zelfs bij een topic over het Nederlands elftal alleen maar lijkt te gaan om het afkraken van de concurrent. Of het nu om Ajax, Feyenoord, Psv, Vitesse of Twente gaat, het is gewoon te zielig voor woorden. Jij voelt je blijkbaar alleen aangesproken mbt tot Blind maar kijk eens wat een hoop andere spelers over zich heen krijgen, van vooral weer Ajacieden. Het komt van alle kanten en is gewoon te triest en te zielig voor woorden. Bah.

2 juni 2014 om 18:52

Marchello1
Ga voor het gemak eens een keertje turven op topics over Ajax en over andere teams en ga dan eens optellen hoeveel reakties er van niet Ajacieden op Ajax topics worden geplaatst en dan op niet Ajax topics en hoeveel er door Ajacieden daarop gereageerd wordt.
Als je dat eenmaal hebt gedaan en je hebt je optelsommetje hebt voltooid, dan kun je je afvragen waarom Ajax fans zo op jullie posts reageren. Jullie komen als duizenden bijën op een honingkorf af. Prachtig, dat ongewilde respekt.

31 mei 2014 om 22:32

De Vrij is opbouwend onze beste verdediger, maar verdedigend zal geen enkele spits er bang van worden. al moet ik eerlijk bekennen dat uitstraling overschat wordt hoor. De Vrij verloor zowel vandaag als tegen Ecuador geen enkel duel.

31 mei 2014 om 22:35

De vrij is gewoon een prima verdediger. Ik hoop dat hij naar Italië gaat en wat body kweekt. Potentie zat die jongen.

31 mei 2014 om 22:53

Ik denk dat dat body kweken wel goed komt. Hij oogt nu al fysiek een stuk sterker dan aan het begin van het seizoen.

31 mei 2014 om 23:17

Eindelijk iemand, die iets zinnigs zegt.

1 juni 2014 om 01:01

Dat is toch ook de reden waarom Louis hem centraal zet en Vlaar aan de rechterkant. De Vrij moet de opbouw op zich nemen en ik vond vandaag dat juist Vlaar en BMI daar te veel mee bezig waren. Dan moet de Vrij zich gewoon laten gelden achterin en die bal opeisen.

31 mei 2014 om 22:33

Sneijder was overduidelijk de man. De guzman vond ik ook zeer goed. Loopt heerlijk tussen de linies en verricht veel arbeid. BMI Tsja dat wordt nog wat op het WK

31 mei 2014 om 22:37

Volgens mij verwar je de guzman met nigel de jong

31 mei 2014 om 22:41

De Jong speelde ook prima. Zeker. De Guzman vond ik alleen in aanvallend iets sterker.

31 mei 2014 om 22:50

ik vond nigel toch beter ookcaanvallen veroverde de bal en..gaf gelijk een goede pass vooruit.

31 mei 2014 om 23:17

Is dat ook eigenlijk niet hoe het hoort gezien de taakverdeling. Nigel wordt nooit opgesteld voor zijn aanvallende kwaliteiten. Maar verdedigend is hij gewoon een beest. En hij is ook volwassener dan bv tijdens het WK, toen hij nog weleens te ver wilde gaan. Nee, de Jong is echt de speler die je voor je defensie wilt hebben. Jonathan speelde een heerlijke partij. Dat zeker. Deed wat hij moest doen. Verdedigen als de tegenstander de bal had en meedoen aan aanvallen in balbezit.
de Vrij speelde goed samen met Vlaar. BMI de minste, al pikte hij het beter op in de tweede helft. Sneijder nog steeds de man van de geniale pasjes. Er hadden er meer door gescoord mogen worden. Depay liet zien waarom hij er niet klaar voor is, al heb ik vertrouwen in dat het een goede international gaat worden. Probeerde bv een schot dat geen zin had, toen hij een voorzet had moeten geven. Cilessen had gewoon een hangmat tussen zijn doelpalen moeten hebben. Die heeft alleen moeten voetballen. Haast geen een keer gekeept. Dus dan kun je duidelijk beter hem of Vorm dan Krul in je doel hebben.
Robben wat ongelukkig in de afronding, maar wat een heerlijke speler om in je team te hebben.

31 mei 2014 om 22:48

De Guzman inderdaad sterkt, ik vond het duo de Jong, de Guzman sowieso goed staan. Zorgen voor stabiliteit, stabiliteit die achterin weer ver te zoeken was. De Vrij inderdaad degelijk BMI draaaamatisch, ook verdedigend vond ik. Maar goed een alternatief is er niet echt, Kongolo kun je daar ook moeilijk neerzetten, snap nog steeds niet dat die mee gaat. Vlaar ook matig, verdedigd is hij prima, maar hij kan gewoon niet opbouwen.

31 mei 2014 om 23:03

Naar mijn mening werd BMI vooral in verlegenheid gebracht door Cilessen (die de ballen te laat en met een stuiter met verkeerde coaching passte) en het middenveld (vooral Sneijder, die verder goed speelde) die zich niet snel/ goed/overtuigend genoeg aanbood. BMI heeft vandaag alleen een moeilijke wedstrijd gespeeld door zijn eigen teamgenoten.

31 mei 2014 om 23:22

diegopeladona
BMI speelde niet denderend omdat hij niet kan voetballen. Ga niet de schuld aan andere geven aub. De andere kregen ook zulke ballen toegespeeld, maar die weten wat ze ermee moeten doen. BMI speelde Blind geregeld een paar ballen af, toen hij twee drie spelers om hem heen had. En nog speelt Blind de bal gewoon af aan een medespeler, omdat die dan ruimte heeft.
Ik was in het begin van de van Gaal periode enthusiast over Bruno, maar ik reserveer mijn enthusiasme nu toch even wat langer. Hoop voor die jongen dat hij zich herpakt zoals in het begin.

31 mei 2014 om 23:38

@adutchbre
Niemand kreeg zoveel slechte ballen zoals BMI dat kreeg.
Ook BMI kwam er af en toe uit. Maar hij werd continu door zijn medespelers niet goed aangespeeld en het middenveld deed te weinig om hem snel van zijn lijden te verlossen.

Verdedigend was het allemaal voor de rest goed.

31 mei 2014 om 23:43

diegopeladona
Opinies verschillen. BMI liet het er uit zien alsof hij zoveel slechte ballen kreeg aangespeeld omdat hij niet het technische vermogen lijkt te hebben om er gewoon een makkelijke voortzetting mee te creeeren.
Stefan, kreeg hetzelfde soort balletjes toegespeeld, maar wist daar gewoon een simpel voetballende oplossing voor te vinden. Bruno oogde al nerveus als Jasper naar hem keek.
En nogmaals, ik ben zeker geen anti Bruno fan. Was in het begin ook best enthusiast over hem. Maar ik ben nu ietsjes meer gereserveerd over hem. Hoop dat het er bij hem verder dan ook volledig uitkomt. Misschien is een goed WK toernooi wel de aansteker daarvoor.

1 juni 2014 om 00:01

@adutchbrew
Natuurlijk verschillen de meningen. Maar Cilessen heeft volgens mij 80 procent van zijn paniek korte passen naar BMI gespeeld.

Ik ben absoluut geen fan van Bmi, maar ben zelf ook een voetballer en zie echt wel het verschil tussen een goede bal en een stuiterbal of een te langzame bal.. etc.

Cilessen heeft qua passing vandaag een belabberde pot gespeeld. Bovendien heeft het middenveld zich onvoldoende overtuigend aangeboden.
Ik stel niet dat hij technisch de perfecte pot heeft gespeeld, doch wel dat het hem absoluut niet makkelijk werd gemaakt.

Stefan heeft een uitstekende pot gespeeld, maar hij heeft het ook makkelijker gehad.

1 juni 2014 om 01:33

ik lees al lang op dit forum, maar vandaag heb ik me dan eindelijk aangemeld. wat een zielige reacties hier zeg. als blind een goede pas geeft, 100 ajacieden die even moeten aangeven: "wat een wereldpas!"
janmaat geeft een goede voorzet, alle feyenoorders: "janmaat wat een geweldenaar"
blind geeft een pas opzij, feyenoorders: "blind blijf thuis kneus."
bmi geeft een slechte pas: "beter stellen we veltman op!"

mensen stop hiermee, van gaal ziet ze dagelijks en stelt de beste mensen op. loop niet te janken bij elk foutje omdat je denkt dat jouw clubspeler het beter kan. als die zo goed was, zou hij er zelf wel staan.
het is gewoon te zielig hoe je eigen spelers ophemelt en andere spelers hier probeert neer te halen.
we hebben allemaal t zelfde doel, support nederland en het team wat erbij hoort. als je dat niet kunt, blijf lekker weg. en stop ook individuele spelers aan te vallen, er staat een team!

1 juni 2014 om 06:55

diegopeladona, jongen jongen, makkelijk de keeper de schuld geven aan het onvermogen van Bmi, hij speelde gewoon niet goed jongen, wees eens een man en geef eens toe dat die beter kan spelen als die gisteren deed,
BMI maakte gewoon geen goede indruk gisteren en moet de schuld daarbij bij zich zelf zien en dat denk ik ook wel dat hij dit wel doet. Cillissen doet dit vaker en daar zal hij zich op moeten instellen, ik wordt er soms ook bang van als cillissen dit doet, maar het loopt meestal goed af, omdat men goed oplet.
Gisteren winnen we met een niet mooi elftal, misschien willen wij alleen maar mooi voetbal zien, want winnen met dit elftal, zal meer met lelijke wedstrijden kunnen dan met mooie wedstrijden.

1 juni 2014 om 12:17

@payforpleasure
Ik deel jouw mening voor een groot deel. Ik ben het met jou eens dat we aan het Nederlands elftal moeten denken en niet aan de achtergrond van de speler. Dus iedere speler beoordelen op zijn prestaties bij het Nederlands elftal.

@jolano
Meningen verschillen, maar ook de analyses van mensen. Dit komt omdat mensen gekleurd naar feiten kijken en tijdens het analyseren bepaalde factoren minder belangrijk maken dan andere factoren, die bij een ander weer heel belangrijk worden geacht. Hierdoor krijg je een andere uitkomst.

Dit geldt nu ook voor jouw analyse.
Ik stel dat BMI heel veel slechte ballen heeft gehad, te traag en met een stuiter, terwijl de andere verdedigers van Oranje dit niet zo kregen. Feitelijk werd hij continu in een moeilijke positie gebracht. Jij vindt mijn conclusie onzin, maar weet wel te vertellen dat je bang wordt als Cillissen steeds zo een bal passt. Cillissen heeft een 7.1 gekregen van de mensen!! hij heeft geen enkele redding moeten verrichten. Hij moest enkel met de bal aan de voet het spel verleggen.. en dat deed hij dramatisch.. BMI krijgt een 5.5, terwijl hij veel van zijn duels wist te winnen, goed ingreep en ook enkele goede passes heeft afgegeven. Enkel werd hij vaak - door de slechte ballen van Cillissen en de passieve houding van de middenvelders bij het aanbieden - in verlegenheid gebracht. Iedereen schrijft het op zijn conto.. maar als team moet je weten wat je sterke en zwakke punten zijn. Je speelt Cillissen ook niet steeds op zijn verkeerde been aan om dan te zeggen dat hij niet goed aan de bal is. BMI kreeg van alle verdedigers de meest rotte ballen, daar is iedereen het denk ik over eens, maar BMI moet volgens mensen a la iniesta de bal aannemen en de rust in het spel bewaken en zonodig een dribbel aangaan, indien zijn medespelers zich niet willen aanbieden.. etc etc.. Daar ben ik het niet mee eens. En dan kan dit nog de mening zijn van alle mensen hier, dan nog kan ik het hier niet mee eens zijn.

Hij speelde geen perfecte wedstrijd, maar zijn medespelers lieten hem ook niet in zijn spel komen.

31 mei 2014 om 23:11

""de Vrij of de Guzman man of the match. De Vrij laat alles er makkelijk uitzien, heeft 90 minuten lang geen fout gemaakt en wist constant de bal naar voren te spelen en naar een medespeler""

De Vrij speelde degelijk en ook niet meer dan dat. Hij had het niet moeilijk, het meeste werk werd namelijk gedaan door de Jong. Overigens speelde hij heel knullig de bal in de voeten van de tegenstander in de tweede helft bij het opbouwen.

Dan Guzman. Die vond ik juist helemaal niet goed. Koos altijd voor de veilige oplossing. Terwijl je van hem verwacht dat hij een bal vooruit durft te spelen. Bovendien is het een verbindingsspeler wat we zoeken op die positie. Je merkte duidelijk dat er geen creativiteit was vanuit dat blok. Ik zie daar dan nog liever Clasie die aanvallend kan denken. Nee. de Guzman viel erg tegen.

31 mei 2014 om 23:18

Zo zie je maar weer dat twee mensen dezelfde wedstrijd kunnen kijken en er iets totaal anders uit kunnen halen. De Vrij heeft al twee wedstrijden al zijn directe duel gewonnen, heeft nauwelijks ballen blind weggetrapt, ontzettend rustig/zeker aan de bal en geeft leiding aan de complete verdediging. Daarnaast heeft hij een prima inspeel pas.

De Guzman deed zijn verdedigende taak meer dan goed, heeft veel ballen onderschept. Dat hij weinig gedurfde ballen heeft gespeeld komt omdat Nigel de Jong nooit naar voren gaat en Sneijder/van Persie/robben zich nooit terug lieten vallen. Die stonden constant alle drie strak tegen de buitenspel lijn aan. Zo kan je nooit degelijk opbouwen.

31 mei 2014 om 23:20

Die enkele keer dat de Vrij de bal verspeelde, verbleekt bij het aantal keren dat zijn meeste ploeggenoten de bal zomaar verspeelden.....ff opletten graag

31 mei 2014 om 23:30

Ik zeg ook niet dat de Vrij slecht speelde. Ik zeg alleen dat het hem niet moeilijk werd gemaakt. Hij moet nog echt getest worden.

De Guzman hoort de man te zijn die doorschuift naar het middenveld, want de Jong is niet de type speler die het spel kan verdelen. De Guzman moet gedurfd spelen anders kan er nooit een aanval vanuit het middenveld opgezet worden. Hij heeft mij niet overtuigd. Op zijn positie wil ik iemand zien die snel de diepte zoekt. Wat ik vandaag zag is iemand die de bal altijd veilig een linie terug speelt. Dan zie ik liever Clasie, heeft meer diepgang.

1 juni 2014 om 06:19

Tekent de instelling van de Guzman....veiligheid vóór alles....geen onnodig risico op balverlies. Clasie is inderdaad wat meer geneigd directer de diepte te zoeken, maar ook hij zal altijd voor de minste risico kiezen. Een goede tegenstander kan dodelijk zijn in de omschakeling bij balverlies, want je staat verdedigend dan vaak verkeerd.

1 juni 2014 om 15:18

Je kan op safe spelen en wanneer nodig de diepte zoeken. Ik denk dat dat ook de rol moet zijn van de positie van de Guzman. Anders vraag ik me af wie anders de bal een linie naar voren moet spelen. Je mist dan de aanvoer naar Sneijder toe. Dat vind ik cruciaal. Sneijder moet de aanvallen opzetten vanuit de as. Het liefst zie ik Sneijder aangespeeld worden wanneer hij niet omgeven is door 3 man. Dan moet je toch als de Guzman iets meer risico in je spel zetten. Ik geef toe dat dit voor weinig spelers is weg gelegd.

1 juni 2014 om 11:08

Ik heb de vrij wel een paar foute passes zien geven

Blind en de Vrij speelden een geweldige partij, kan je niet zeggen van Martins Indi en Vlaar. Hopelijk mogen Kongolo en Veltman starten woensdag tegen Wales in de Amsterdam Arena.

Robben, Van Persie, Sneijder, De Guzman, N. de Jong mogen ook een dikke pluim verdiend worden.

Al met al een lekkere overwinning voor onze boys!

31 mei 2014 om 22:31

Vind Blind eerlijk gezegd niet op een bijzondere manier opvallen in het Nederlands elftal. Komt veel beter tot zijn recht in een aanvallendere speelstijl! Moet zeggen dat je verwacht dat er toch wel een marge van twee doelpunten verschil zou ontstaan maar die Ghanese selectie was ook niet mis.

31 mei 2014 om 22:36

Heb je de pass van Blind gezien (eerste helft) op Arjen Robben. Daarvoor liet hij nog eens goeie slidings zien, veroverde goed de bal tegen de Ghanezen, tik-takie lekker met de ploeg mee, dat kan je niet van dikke Ron Vlaar zeggen.

Vind het toch schrikbarend dat Ron Vlaar als enigste van onze verdediging in het buitenland speeld en zo armoedig voetbalt.

31 mei 2014 om 22:55

Volgens mij ging er genoeg fout in de communicatie tussen BMI en blind. Dat maakt hij niet goed met één voorzetje. Blind is de minst slechte optie voor die positie, maar dat maakt hem nog niet goed. Vond het helemaal niks. Dikke Ron kan tenminste nog duels winnen en kan met zijn hoofd ook nog wat, dit in tegenstelling tot de trage kleine Blind. Ik zou geen moment bang worden als hij mijn directe tegenstander is. Of op snelheid erlangs, of het fysieke duel van hem winnen. Eitje

31 mei 2014 om 23:09

Nee jij weet wel hoe je blind moet verslaan.

Blind is de enige uit de eredivisie die tegenover wereldtoppers heeft gestaan.
En heeft dat buitengewoon goed gedaan.
Maar wacht even hier is een mannetje en die weet hoe je wint van blind.
Misschien had je dat door moeten bellen naar jou club dan hadden ze misschien wel 2 keer gewonnen van ajax.

31 mei 2014 om 23:54

@psv: als Blind jou directe tegenstander zou zijn had je al 5 panna's om de oren gekregen als je de bal voor het eerst zag... Dat je haat tegen Blind ontzettend groot is kan ik begrijpen, aangezien je Psv supporter bent. Blind speelde gewoon een prima wedstrijd, termen zoals, de minst slechte optie enz. zijn van mensen die niet rationeel kunnen nadenken en hun haat voor alles wat in Amsterdam speelt niet aan de zij kunnen zetten. Doe mij maar Blind, die in verschillende grote wedstrijden in de laatste 3 seizoenen heeft laten zien zich uitstekend staande te kunnen houden tegen top voetballers dan een van Aanholt, Büttner, Pieters en al helemaal de over het paard getilde en uiterst on sympathieke Willems.

1 juni 2014 om 00:02

Je kunt me wel op mijn clubvoorkeur aanspreken, maar je bent het toch wel eens dat dat zijn zwakste punten zijn. Hij heeft gelukkig een prima spelinzicht daar kan hij nog het een en ander mee compenseren. Maar hij komt snelheid, kracht, en lengte te kort om echt een toegevoegde waarde te kunnen zijn.

Edit:
Haha de haat komt toch echt van jullie met al die PSV referenties, ik vind Blind een sympathieke speler maar niet bijzonder goed. Maar ik juich net zo hard voor hem als de rest hoor, het is Nederlands elftal, Dat jullie zielige Ajax fans daar altijd een club wedstrijd van willen maken, en op jullie pikkies zijn getrapt als er kritiek op jullie spelers is, ga je gang. ik doe er niet aan mee.

1 juni 2014 om 00:12

Nou ja vertel jij maar wie blind er dan heeft uitgelopen?
Ik heb het nog niet zien gebeuren namelijk.
Kracht heeft hij gewoon en gebruikt hij goed.

Dat hij niet een spelbepalende speler is dat weet iedereen.
Dat zijn maar weinig spelers die dat kunnen.
Daar heb je sneijder van persie en robben voor.
Blind is een waterdrager en dat doet hij buitengewoon goed.

Maar ja op deze site is er gewoon een hetze gestart tegen niet alleen blind maar zelfs tegen ajacieden.

1 juni 2014 om 01:30

Hij speelt dan ook maar bij Aston villa

31 mei 2014 om 22:32

Jij bent wel in een hele euforische stemming zeg.

Ik heb aardig wat zaadpartijen van oranje gezien maar deze komt toch echt wel bovenaan.
Man man man wat droevig, gelukkig hield die vent met zn toeter me wakker anders was ik in slaap gedonderd.

Mag hopen dat dit even warmdraaien was anders is het gewoon gezien na 3 potjes, op plek 4.

31 mei 2014 om 22:38

Ja met jou instelling kan je net zo goed thuis blijven.. zeur piet!

31 mei 2014 om 22:48

Hhaha.
Je heb gelijk.

Ik heb er wel vertrouwen in, op zo'n toernooi is alles anders.
Vind het alleen beetje vreemd dat er zo slap wordt gespeeld, tegen Spanje wordt je zo gewoon afgeslacht.
En erg jammer dat Van Aanholt niet meegaat, je mist gewoon die snelheid waar Blind nu staat, er wordt gewoon veel te veel tikkie teruggepast.

31 mei 2014 om 22:56

Die toeter was irritant ja, zal ook wel flink last van zijn hand hebben inmiddels.

Het was wel een slechte pot, maar ze hebben ook wel veel slechter gespeeld. Het was duidelijk te zien dat ze niet 100% gaven.

Ondanks dat het aanvallend niet erg goed was stond de verdediging er wel. De poulefase komen we wel door.

31 mei 2014 om 23:38

Ik ben het volledig met je eens. Huilen met de pet op dit oranje. Onder Van Marwijk was het zelden genieten maar deze huidige groep is nog veel treuriger. Thu tegen Ghana en driekwart van de wedstrijd was veilig rondspelen en onder druk staan. Echt geen greintje plezier of kwaliteit straalt ervan af, ja Robben kan wel ballen en Sneijder doet sinds tijden weer z'n best. De rest? Van Persie is bang geblesseerd te raken en de rest probeert heel hard niet de slechtste van het veld te zijn. Het systeem lijkt op dat van Jol bij Ajax. Drie jongens voorin en de andere 8 proberen de bal daar te krijgen.

31 mei 2014 om 22:34

Nou ik vond Sneijder anders maar weinig toevoegen. Het ontbreekt het Nederlands elftal aan kwaliteit. Wanneer je maar met 3 echt aanvallend ingestelde spelers speelt moet je als nummer 10 wel wat laten zien. Daarnaast heb ik me geërgerd aan Cilessen die de bal soms 20 seconde aan zijn voet hield om hem vervolgens over de zijlijn of in de tegenstander zijn voeten te schieten.

31 mei 2014 om 23:38

Brainfart,
Ik geloof dat je dat opgelopen hebt: een brainfart. En juist tijdens deze wedstrijd tegen Ghana. Cilessen laat zien dat hij ook onder druk niet nerveus wordt. Houdt de bal gewoon vast totdat hij ziet waar hij de bal naar toe wil trappen. Dat hij een een of twee ballen over de zijlijn trapte is voor jou de aanleiding om hem meteen maar af te schrijven? rare gozer ben jij toch.
We moeten gewoon eerlijk zijn en zeggen dat niemand wijzer is geworden van Cilessen in het doel, want zoals ik al eerder stelde, als het op keepen aankwam, had hij net goed een hangmat tussen zijn palen kunnen plaatsen. Maar hij voetbalde geewoon lekker mee als elfde veldspeler als dat moest.
En dat BMI het af en toe moeilijk had met aanspeelballen van Jasper, is meer een reflective van Bruno hoor. Die heeft gewoon geen voetballend vermogen lijkt het wel, terwijl ik in het begin van de van Gaal era best wel enthusiast was over hem. Nu lijkt zijn ontwikkeling stil te hebben gestaan. Zeker tov Stefan, die het moeilijk heeft gehad en zich nu nadrukkelijk etaleert. Hij staat nu ook terecht in de basis ipv Veltman.

1 juni 2014 om 01:23

Jammer dat er een aantal Ajacieden zijn die moeite hebben om de spelers van hun club objectief te beoordelen wanneer ze voor Oranje uitkomen. Zijn spelhervattingen waren gewoon matig. Dat mag je best zeggen. Ik heb hem ook helemaal niet afgeschreven. Wanneer jij een discussie wil aangaan met iemand moet je de andere geen woorden in de mond leggen om die vervolgens te weerleggen. Cilessen heeft minimaal drie keer de bal buiten de lijnen geschoten en een voor mij onbekend aantal keer in de voeten van de tegenstander. Jij geeft aan dat hij zich niet nerveus laat maken en rustig de bal vasthoudt tot hij ziet waar hij de bal naar toe kan trappen. Heeft hij 20 seconde nodig om te bedenken de bal weg te geven? Ik vond hem qua spelhervattingen tegen Ghana erg matig en tegen Frankrijk had hij dat schot van Benzema moeten keren. Prima dat jij hem een geschikte keeper voor Oranje vindt, maar wat mij betreft horen Vorm en Krul boven hem te staan.

1 juni 2014 om 07:10

nou, dan doe hetzelfde en kijk kritisch naar jou eigen club, want dat is juist wat vele andere niet kunnen en zon haat hebben op Ajax dat je van ten voren kan vaststellen dat zij de meest kritiek krijgen en eventueel de schuld ook nog eens, blind bv, die krijgt al kritiek zolang hij al speelt, in het begin was hij slecht ja, maar is sterk gegroeid, niet de snelste nee, maar komt er meestal wel uit en zorgt dat de bal meestal bij een medespeler komt of verdedigd de bal uit. en ga zo maar door, laten we gewoon als een nationale supporters achter onze jongens staan of het nu feyenoorders, ajacieden of psvers en andere compitities zijn.

31 mei 2014 om 22:35

Het heeft ook gewoon met de posities te maken.
Het is niet voor niks dat veltman vlaar en indi er niet goed spelen.

31 mei 2014 om 22:39

Blind geweldig? Echt kerel Hoe hard ben je op je hoofd gevallen? Te komisch voor woorden, die jongen laat 1 goed ding zien en meteen ben je al zijn geval vergeten, zelfs al gebeurde het daarna.

31 mei 2014 om 22:42

Kevin, hjj heeft de hele wedstrijd goede dingen laten zien. Maar omdat jij 100% overtuigd bent dat ie er niks van kan, kan ik jou daar niet van overtuigen

31 mei 2014 om 22:43

Ja dat je geen Blind-fan bent, dat laat je wel merken

1 ding goed laten zien?? Dan laat hij een wedstrijd goed zien, is het weer niet goed! ja jongen.. ga lekker met al die andere haters lekker een clubje oprichten ''matige Blind'' of ga achter Oranje staan azijn zeiker.

31 mei 2014 om 22:49

Blind speelde degelijk, maar toch niet bijzonder verder. Een goede voorzet, Janmaat had ook 1 goede voorzet. Ik vond ze beide oke spelen, maar niet bijzonder.

1 juni 2014 om 08:31

Vond juist een paar Feyenoorders zwaar tegenvallen! Janmaat die als een dolle zonder bal heen en weer liep te draven naar voren, verdedigend gaten laten vallen en kan gewoon totaal niet verdedigen. Als je dit soort onbezonnen acties tegen Spanje doet heb je de zwakste kant van Nederland blootgelegd! Martins Indi bleef met kunst en vliegwerk overeind. Neemt zijn vorm van Feyenoord gewoon mee naar oranje wat een drama! Als je hiermee begint op het WK dan start je al met 10 man! Vlaar en de Vrij speelden goed en Blind speelde degelijk en koos zijn momenten uit. Al die kritiek op Blind is onterecht en is veruit de beste verdediger tot nu toe, of je moet Kongolo erin willen zetten die kampt met kinderziektes op het hoogste niveau!

1 juni 2014 om 01:23

Sneijder en van Persie vond ik niet geweldig maar de Guzman , Robben en N de Jong vond ik de drie beste van het veld.

1 juni 2014 om 01:31

Vlaar prima. Zie ik liever dan Veltman. Maar Martins Indo, wat een drama is dat. Van Persie ook heel matig, lijkt geen actie meer te kunnen maken.

1 juni 2014 om 08:19

Weet niet of t aan blind of BMI lag maar t liep op links voor geen meter,wat Ghana ook door had. Er liep daar steeds iemand vrij in tegenstelling tot de rechterkant dat liep prima BMI en Blind waren verreweg de zwakke plekken.

Man of the match duidelijk Wesley Sneijder!

31 mei 2014 om 22:32

Duidelijk?! Wat heeft ie allemaal voor goeds gedaan, heb ik iets gemist? MotM : Robben.

31 mei 2014 om 22:34

Blind?

31 mei 2014 om 22:37

Sneijder. Zijn passing is magistraal. Robben speelde voor zijn doen niet eens super. De guzman komt ook wel in aanmerking voor de motm prijs.

31 mei 2014 om 22:38

Robben Motm? Hij heeft kansen gehad die hij Moest hebben gemaakt gezien zijn status. Ik vond hem onder zijn niveau spelen vandaag. Had niet zoveel dreiging (ondanks de 100% kansen die hij in zijn schoenen kreeg geworpen) en hij was ook niet scherp vandaag, zoals hij normaal wel is.

31 mei 2014 om 22:39

Speelt gewoon scherp en eist de bal continu op. Iedere pass die die geeft is gigantisch strak en hij versnelt hiermee het spel en zorgt ervoor dat andere op eenzelfde manier passen. Zonder sneijder zou het allemaal veel langzamer gaan.

31 mei 2014 om 22:33

Vond guzman en de vrij ook erg lekker ballen anders

31 mei 2014 om 23:26

Motm: Nigel de Jong! Kan je altijd op vertrouwen, haalt altijd een voldoende. Zoals altijd verdedigend zeer sterk, en die heb je echt nodig in Brazilië. De grootste sterkhouder in dit Oranje, zonder twijfel.

1 juni 2014 om 02:10

Als er dan al een man of the match was dan was dat inderdaad de jong al was het alleen al omdat hij de enige was die passie uitstraalde!

Geen goede wedstrijd van Oranje vind ik.

In de eerste helft had het wel 3-0 kunnen staan uit goed uitgevoerde counters al is het de vraag of Nederland met die tactiek moet willen spelen.

Opbouwend was het de hele wedstrijd zéér zwak, dat is gewoon een gevolg van de 5-3-2 formatie waardoor er te weinig vrije mensen op het middenveld of in de aanval lopen. Daardoor creëren we ook nauwelijks kansen terwijl de tegenstander met een beetje scherpte de wedstrijd kan domineren. We moeten gewoon weer 4-3-3 spelen. Eigenlijk bizar hoe Van Gaal "zijn" 4-3-3 heeft ingeruild voor een inferieure formatie. Schandalig hoe we als Nederlands Elftal lange ballen aan het roeien zijn.

Lichtpuntjes waren het controlerende blok De Guzman - Nigel die verdedigend een goede wedstrijd speelden. Aanvallend gezien konden ze de bal simpelweg nauwelijks kwijt naar voren, dat is niet hun schuld. Ook Blind viel reuze mee als linkvervleugelverdediger.

Opvallend hoe Van Gaal met Huntelaar om gaat. Op een gegeven moment speelden we zelfs zonder spits. Ik zou Huntelaar in de basis zetten en Van Persie in een vrije rol vanaf rechts. Maar Van Gaal gunt hem niet eens een invalbeurt. Mag hij dan tegen Wales spelen? Ik reken er maar niet op...

Tenslotte: Ghana had 3 rode kaarten moeten hebben: te late tackle van achteren op Robben, gemeen spel van Essien door met zijn gewicht op het standbeen van Van Persie te gaan staan, elleboog van Boateng tegen het hoofd van Blind.

31 mei 2014 om 22:41

Elleboog Boateng? Dat meen je toch niet hè? Daar was echt niets aan de hand, Boateng had zijn armen redelijk laag en Blind staat voorover gebukt en kijkt gewoon niet uit zn doppen.

31 mei 2014 om 22:45

Ga ergens anders over blind haten!

31 mei 2014 om 23:18

Hij mag toch gewoon zijn mening uiten?

31 mei 2014 om 23:59

Kevin K,
Jesus wat ben jij een irritant ventje die geen snars om het voetbal geeft op dit topic, maar enkel aan het rukken bent op Blind en/of alles dat met Ajax te maken heeft, want op Ajax topics heb je ook eindelijk een leven. Ga het niet nazoeken, maar het zou mij niets verbazen als je meer posts hebt geplaatst op Ajax gerelateerde topics, als dan op je eigen club, welke het dan ook mag wezen.
Je bent een echte man hoor.

On: en als je dat vb dat je aanhaalt echt wilt gebruiken (was het die bij de zijlijn?) dan raad ik je aan om hem nog maar eens na te kijken voordat je je voor lul zet. Boateng zijn hand ging helemaal omhoof, terwijl zijn hand daar niets te zoeken had.

1 juni 2014 om 07:14

kevink, het was weldegelijk een elleboogstoot, alleen jij ziet weer wat anders, blind gaat echt niet zomaar aan zijn neus voelen, dat er meestal wel wat drama bij zit bij iedere speler is normaal denk ik, maar je kijkt echt alleen maar negatief naar andere spelende spelers van een andere club dan naar die van jou. ga fietsen en laat voetballen maar aan andere over.

31 mei 2014 om 23:05

@ Geert VS: Het was inderdaad geen goede wedstrijd. Maar het was duidelijk te zien dat ze er ook niet voor gingen. Ze speelden op misschien 80%, aanvallend gezien dan. Druk werd er bijna nooit gezet.

Lange ballen roeien is ook niks mis mee. Dat tikkie breed levert je in aanvallend opzicht ook niks op. Met een lange bal kan je voor een verrassende situatie zorgen. En met Sneijder, Robben en Van Persie heb je prima spelers die in zo'n situatie voor een doelpunt kunnen zorgen.

De Guzman en De Jong speelden prima. Je zag ze wel zoeken maar een afspeelpunt was moeilijk te vinden.

3 rode kaarten is natuurlijk belachelijk. Die late tackle was een gele kaart met een hele duidelijke waarschuwing waard. Die van Essien weet ik niet welk je bedoelt (heb de hond nog moeten uitlaten, dus heb een stukje gemist ), en die 'elleboog' van Boateng was ook geen rood. Hij kwam wel hard in, maar uiteindelijk is het vooral ongelukkig hoe ze met elkaar in aanraking komen. Daarvoor moet je gewoon een waarschuwing geven, en je kan eventueel geel geven voor onbesuisd inkomen oid.

31 mei 2014 om 23:12

Als Oranje op 80% zou spelen dan zou ik woest worden als ik Van Gaal was. De enige die misschien niet alles gaf was Martins Indi, al leek dat meer onkunde dan onwil.

Robben zei in het interview achteraf zelfs dat de scheids tegen hem zei dat in een WK wedstrijd hij wel rood gegeven zou hebben

Dat van Boateng was misschien niet zo erg, ik overdreef omdat hij een speler is die regelmatig gemene streken uithaalt.

31 mei 2014 om 23:54

Niet zo overdrijven dan

Het was ook wel overduidelijk dat de scheidsrechter geen zin had om een kaart te trekken, en daar had hij ook wel enigszins gelijk, anders heb je kans dat zo'n wedstrijd helemaal uit de hand loopt. En ook Robben had dan geel moeten krijgen natuurlijk.

Toch denk ik dat ze niet alles hebben gegeven, en dat is natuurlijk ook niet raar als je kijkt naar hoeveel wedstrijden sommige spelers hebben gespeeld (robben) of recent geblesseerd zijn geweest (van Persie). En ze hebben nog een WK voor de boeg. Het is ook niet erg, maar ik heb ze bijna helemaal geen druk zien zetten naar de tegenstander. Misschien dat het bij de tactiek hoorde, maar het viel me wel op.

1 juni 2014 om 00:00

Hans Kraaij noemde Robben nog een "opgevoerd veulen" en Robben beaamde dat door te stellen dat hij altijd voluit wil spelen.

Van Persie werd gewisseld omdat hij waarschijnlijk last had van die gemene actie van Essien.

Ze hebben idd geen pressie gespeeld, komt door de 5-3-2 formatie, dan heb je te weinig mensen voorin om zo te kunnen spelen. Het is totaal niet wat we gewend zijn in Nederland. We moeten terug naar 4-3-3.

1 juni 2014 om 00:09

Ik vind het te makkelijk om het maar op de formatie te schuiven. Ik heb momenten genoeg gezien waar er wel druk gezet zou kunnen worden met een mogelijk goed resultaat, maar waar dat niet werd gedaan.

De formatie is sowieso niet heilig voor mij. Of je nou 5-3-2 of 4-3-3 speelt, beide keren gaat Janmaat opkomen. Van Persie blijft in de spits staan, en ook Robben behoudt zijn vrije rol wel.

Uiteindelijk voetbal je ook voor een groot deel op gevoel. Als je ergens een kans ziet om een goeie loopactie te maken maak je die wel, ongeacht wat rol is.

Het zal er wel mee te maken hebben, maar als Nederland in een finale ook niet meer als dit kan laten zien.. Ze hebben gewoon niet alles gegeven.

1 juni 2014 om 00:46

Als je druk zet moet je dat wel met genoeg spelers doen, anders wordt je gewoon dol getikt. Oranje heeft in 5-3-2 te weinig mensen voorin om succesvol druk te zetten.

Beslissingen maak je in het veld vaak in een split second, je moet wel op gevoel spelen. Maar gevoel is logica die (nog) niet onder woorden is gebracht. Wat je onderbewuste genereert gaat veel sneller dan wat je bewust kan doen, maar beiden zijn gewoon vormen van logica.
De vaste patronen van 4-3-3 zitten door middel van gewenning in het onderbewuste en worden op gevoel uitgevoerd. Nu we met een nieuwe formatie zitten gaat niet alles vanzelf waardoor het tempo omlaag gaat. Looplijnen zijn vaak foutief, driehoekjes worden niet vanzelfsprekend gemaakt maar ontstaan op dit moment slechts bij toeval.

Het is duidelijk dat we niet kunnen opbouwen in 5-3-2 en het spel dus niet kunnen maken. Moeten we dan gaan counteren? Nee, Ronald de Boer had vandaag alleen maar goede analyses en zei als vooruitblik op de wedstrijd tegen Spanje dat we niet moeten verdedigen omdat Spanje het balletje toch wel van links naar rechts tikt en die goal toch wel zal komen. Ze willen er altijd onder uit voetballen dus speel pressie zoals Ajax Barcelona versloeg en hoe Salzburg op hun beurt Ajax weer versloeg.
Verder kunnen we tegen Chili en Australië gewoon domineren en dus ook met 4-3-3 spelen.

1 juni 2014 om 01:28

Die 5-3-2 moet je eigenlijk zien als een 3-5-2 de backs komen op het middenveld te spelen. Snijder moet dan natuurlijk niet als een soort spits gaan spelen want dan wordt het een 3-4-3 systeem en dat is niet de bedoeling.

1 juni 2014 om 01:45

@ Geert VS: +1.

Toch blijf ik wel het Gevoel houden dat er meer had ingezeten.

Maar verder zeg je goede dingen waar ik het ook wel mee eens ben.

Ik blijf het 5-3-2 of 3-5-2 systeem niet verkeerd vinden, maar het is wel zo dat voor een WK het kort dag is om systemen in te slijpen. Maar Sneijder, Robben en Van Persie zijn alle drie spelers die het niet nodig hebben om in een bepaald systeem te spelen. Alle drie hebben ze de kwaliteit om van niets iets te maken, en door individuele kwaliteiten de wedstrijd te beslissen.

Met 5-3-2 heb je toch een extra verdediger en kan je de zwakste linie enigszins ontzien.

Het hangt ook van de tegenstander af welk systeem je beter kan gebruiken.dat klopt.

1 juni 2014 om 07:15

een rode kaart had gemoeten en dat is die tackle op robben, gewoon om iemand erg te blesseren.

1 juni 2014 om 02:15

Wij hebben geloof ik wel de zelfde wedstrijd gezien haha!bijna volledig met je eens.. Alleen over dat van blind valt te discussiëren

Weer een belabberd saaie wedstrijd

31 mei 2014 om 22:40

Dit was trouwens b team van ghana

31 mei 2014 om 22:43

Maakt dat iets uit? Dan is het nog slechter. Ps. Boateng?? Is een topper geen b speler

31 mei 2014 om 23:27

Kill wat weet je van ghanese elftal.. Pas 2de helft kwam prince in.. De rest (behalve essien en asamoah) in de eeerste helft was b team.
Zag je niet hoe ghana ging spelen in de tweede helft? Nls speelde toen alleen op de counter.. Jammer genoeg voor nl want ik had meer verwcht van hun..vooral tegen b team van ghana.
Ik neem aan dat dit de sterkst elftal van nl was..?.
Maar ja alles kan gebeuren in voetbal.
Hopelijk gaat het goed tijdens wk anders ligt nl na 2 wedstrijden thuis, net als ek..

1 juni 2014 om 00:47

Dapper mannetje. Ghana heeft al helemaal niks te zoeken op het wk

Redelijke wedstrijd, maar veel wijzer zijn we er niet uit geworden. Het gevaar moet voornamelijk van Robben en Van Persie komen, en dat was de eerste helft ook het geval. Sneijder heeft buiten de goal weinig laten zien, maar die staat nog wel op als het toernooi is begonnen. Nigel de Jong moet alleen spelen tegen grote tegenstanders; tegen een ploeg als Ghana moet je daar gewoon een voetballende middenvelder als Clasie hebben staan want De Jong speelt bijna alleen maar achteruit.

Achterin vind ik Vlaar en De Vrij een prettig duo vormen, maar Bruno Martins Indi gaat niet echt mee in die cadans. Veel slordigheden van hem deze wedstrijd.

Positief vond ik overigens De Guzman; balvast en met af en toe een interessante pass naar voren. Ik zie in hem eigenlijk onze tweede nummer 10 als het bij Sneijder niet loopt (na het afvallen van Van der Vaart).

Met gereserveerd positivisme zie ik het WK tegemoet..!

31 mei 2014 om 22:46

Eerst stevige kritiek op blind hebben en nu hem voor het gemak even weglaten uit je analyse

31 mei 2014 om 23:12

Waar heb je het over?

1 juni 2014 om 12:33

Mooi gezegd

31 mei 2014 om 22:49

Dat is dan ook de kwaliteit van Sneijder, in een moment kan hij een wedstrijd doen kantelen door een goede actie te maken ook al is hij de rest van de wedstrijd bagger. Spelers die dat soort bevliegingen hebben, moet je er gewoon bij hebben op een WK.

31 mei 2014 om 23:04

HAHAHA, de Jong een beetje schofferen ten faveure van die midget Clasie die tegen o.a. Frankrijk grandioos door het ijs zakte. En vervolgens je betoog starten met De Jong moest het alleen opnemen tegen die beren en dan stellen dat Clasie dat dan wel even zou oplossen. Tsja.... Dan snap je er vrij weinig van.

1 juni 2014 om 08:54

Snap jij hem? Clasie die het voetballend wel zou oplossen! Er was juist geen aansluiting omdat meneer Sneijder continu als 3e spits ging spelen. Waardoor er een gaten vielen op het middenveld. Die Sneijder is gewoon een luie donder die te beroerd is om ballen op te halen.

Saaie pot, hopelijk gaat Nederland iets leuker spelen dan dit....
Cilissen heeft vaker de bal aangeraakt dan Van Persie of Sneijder, volgens mij

31 mei 2014 om 22:34

Na de Jong, Vlaar en de Guzman heeft Cillessen de meeste balcontacten gehad...

31 mei 2014 om 22:37

Dat gaat niet gebeuren met dit systeem.

1 juni 2014 om 00:49

Ik heb liever de punten dan leuk spel...

Die Ghanezen spelen echt hard, soms wat over de schreef, dat hoeft toch echt niet in een oefenpot. Ze zijn er uiteindelijk zelf de dupe van geworden door het uitvallen van Jerry Akaminko, hun sterkste verdediger.

31 mei 2014 om 22:32

Nederland speelde ook hard. Ghana zette goed druk

31 mei 2014 om 22:39

Valt wel mee hoor. Moet je spelers ff aaien of zo? Fysieke spel hoort erbij. De jong is zelf ook geen lieverdje

31 mei 2014 om 22:42

Ze speelden met b-team eh.. Als je niet weet.. Pas de 2de helft kwam er een paar van de a

Prima wedstrijd. Hulde voor Oranje in het schitterende tenue.

Na het zien van deze wedstrijd kan ik niet anders dan concluderen dat dit systeem niet past bij dit Oranje. Dit systeem wat door velen wordt beschreven als een extra zekerheid in defensief opzicht zorgt eigenlijk alleen maar voor onduidelijk.

Tijdens de aanvallen staan de twee vleugelverdedigers heel erg diep opgesteld. Bij balverlies lijdt dit vrijwel altijd tot een situatie waarbij er maar drie verdedigers achterin zijn. De middenvelders kunnen de positie van een back dan niet overnemen, zoals normaal gesproken wel mogelijk is, omdat anders het middenveld open ligt.

Tijdens de opbouw speelt Sneijder te diep waardoor het tweemans-middenveld vrijwel nooit aanspeelbaar is. Hierdoor zien de verdedigers zich meestal genoodzaakt om de lange bal te spelen. Hier ligt overduidelijk niet de kracht van dit Oranje.

Het enige pluspunt is eigenlijk de driemans-voorhoede. Het is overduidelijk dat deze drie een goede klik hebben en elkaar blindelings kunnen vinden. Het is dus belangrijk een opstelling te kiezen waarin deze drie op de posities kunnen blijven spelen zoals ze nu doen.

Dit Nederland heeft helemaal geen vijf verdedigers nodig. Dat is er gewoon één te veel. Dit Oranje heeft een extra middenvelder nodig. Dit zou Clasie of Fer dan moeten zijn. Dit moet er dan voor zorgen dat het middenveld meer aanspeelbaar is en dat er in een kleine ruimte gecombineerd kan worden. Dat is ons sterkste punt.

Ik mijn ogen is dit de sterkste opstelling:

Keeper
Janmaan
Vlaar
de Vrij
Linksback
de Jong
Clasie/Fer
de Guzman
Sneijder
Robben
van Persie
31 mei 2014 om 22:54

Afgezien van dat ik het eens ben met je reactie, denk ik dat Louitje daar anders over denkt. Waarschijnlijk heeft hij het idee dat onze spelers niet goed genoeg zijn om te kunnen domineren. Er is daardoor uit armoede maar gekozen voor counteren.

1 juni 2014 om 02:30

Helemaal met je eens. Dit systeem werkt voor 9 mensen verwarrend. Voor Cillessen waar hij zijn bal kwijt moet voor de opbouw. Dit mag dus nooit BMi zijn. Vlaar en Bmi hebben geen idee hoe ze hun functie moeten vervullen, ze zwemmen veel te veel. De vrij raakt geisoleerd doordat hij twee matige voetballers naast ziche heeft en de jong en de guzman vaak afgedektcstonden en de backs te ver. De backs kunnen deze functies niet aan. Het zijn geen liechtsteiners of bijv fuchs van schalke die 90 minuten lang rennen en altijd op tijd terug zijn. De Guzman was verdedigend in orde maar aanvallend kon het beter. Sneijder liep constant uit zn positie. En robben was ook ongewoon in dit systeem.

Nederland kan veel beter het gebruikelijke 433 blijven spelen met lens op de flank en Sneijder met de punt naar voren. Of 422 met huntelaar en v persie voorin en robben en wijnaldum als wingers. Sneijder en de jong centraal op t middenveld.

Iedereen zeuren over Blind, de beste verdediger vandaag!

Bmi en Vlaar, wat een matige spelers, Vrij en Janmaat ook matig vandaag.

Vooral de Feyenoord verdedigers, een beetje druk en ze schieten hem naar voren.

En nu dan ook zeiken op de andere spelers he?

Blind snoert mondjes!!!!!

31 mei 2014 om 22:35

Blind heeft voor het eerst in zijn leven een goede voorzet gegeven. Hij blijft in de diepte kwetsbaar, maar ik moet zeggen dat Blind goed heeft gespeeld vandaag.

In dit systeem, met een Sneijder die erg diep staat, waardoor er maar twee middenvelder aanspeelbaar zijn, kan de verdediging niet veel anders dan de bal naar voren roeien.

31 mei 2014 om 22:48

Rvpstriker, dan heb jij geen ajax gekeken dit seizoen! Heeft wel degelijk goede voorzetten gegeven

31 mei 2014 om 23:25

inderdaad. welgeteld 1 hele assist dit seizoen. Ik vond De Vrij wel goed overigens, samen met De Guzman. Blind deed het aardig, al kan je volgens mij net zo goed middenvelders opstellen daar.... Net als Juve speelt....

1 juni 2014 om 01:35

Daar heb je gelijk in dan moeten ze de lange bal geven maar Sneijder moet ook meer terug spelen dan kan hij die aanspeelbare man zijn! Zo was het ook bedoeld.

31 mei 2014 om 22:36

Blind heeft helemaal niet hoeven te verdedigen vandaag. In balbezit is hij aardig(lees: tikkiebreed, verspeelt hem dus nooit) Dus je lult onzin. Dat je De Vrij matig vond en verder alle Feyenoorders slecht vond zeg genoeg over jouw objectiviteit. De Vrij was namelijk een van de betere.

31 mei 2014 om 22:36

Zet je oranjebril op, je ajaxbril kan je tot augustus in de kast leggen

Al dat gezeik van Ajacieden over Feyenoord-spelers en vv....te triest voor woorden

31 mei 2014 om 22:54

Is ook andersom. Feyenoorders haten alleen over blind, cilessen en veltman

31 mei 2014 om 23:05

vv staat dan ook voor vice versa wat een synoniem is voor 'andersom'

31 mei 2014 om 23:13

Sorry ik ben geen talent in nederlands

1 juni 2014 om 00:32

Ja het is kinderachtig. Wordt tijd dat VZ eens ingrijpt, want het begint erg storend te worden.

31 mei 2014 om 22:38

Jij bent hier blind volgens mij...

31 mei 2014 om 22:41

De vrij was solide vandaag hoor.
BMI was onderaan uiterst matig. Zeer overschatte voetballer. Veel gezeik op blind en Veltman, maar BMI hoort er wel in? Hahaha

31 mei 2014 om 22:43

Wat ben jij lekker objectief zeg, met je "de feyenoorders doen het niet goed"...blind had in de aanval maar 2 ballen die goed waren. De rest was gewoon matig. De Vrij daar in tegen, heeft geen enkel duel verloren. Dit zijn feitem vriend..

31 mei 2014 om 22:50

Ik vond De Vrij vooral opbouwend onrustig, de tactiek 5-3-2, maar in balbezit stond het vaak 3-2-5.

Ghana stond in de eerste helft best vaak 1 tegen 1, ze speelde het bijzonder slecht uit.

Ik hou me hart vast met achterin Vlaar indi en de vrij, daar word je in de Eredivisie niet eens kampioen mee!

Als ze goed spelen ben ik de eerste die het toegeeft, maar laten we eerlijk zijn het was achterin een zooitje!

1 juni 2014 om 01:40

Precies! Omdat Sneijder voorin stond en bleef de backs kwamen daar dan ook nog overheen als Engelse sweepers. Dan staan er 5 voorin terwijl Nigel en de Guzman het dan met z'n tweeen moeten opknappen op het middenveld.
Zo gaat het in ieder geval niet werken. Het moet beter dat weet van Gaal ook.

31 mei 2014 om 22:45

De Vrij matig? De Vrij was de beste verdediger vandaag, beter dan Blind.

31 mei 2014 om 22:48

Lastig hé, je Ajaxbril afdoen... Blind was goed, maar ik vond de Vrij beter. BMI en Vlaar waren inderdaad matig en Janmaat speelde niet zijn allerbeste wedstrijd.

1 juni 2014 om 00:06

de Vrij speelde heel goed de laatste wedstrijden in Oranje en zou van mij ook een hogere score dan Blind krijgen, maar Blind speelde gewoon een degelijke wedstrijd. Het voordeel van Daley is dat hij haast nooit door een ondergrens zakt.
Degene die Blind en de Vrij af zouden kraken zijn met hun club bezig en niet met het nederlands elftal.

Zeer matige wedstrijd. Ik zie het bijzonder somber in voor het WK. Eerste helft nog wel een paar kansjes maar daarna geen fatsoenlijke aanval meer gezien. Zeer slordig in balbezit. Helaas niet genoeg creativiteit.

1 juni 2014 om 00:25

Is niks geks aan. Italie speelde ook maar 0-0 tegen Ierland. Spanje speelt ook veel matige oefenduels.

Daarnaast hebben we niks weggegeven. Dan hoef je ook niet veel te scoren

Matige pot. Natuurlijk is het maar een oefenduel, maar dit waren wel de 11 spelers die het in Brazilie moeten doen, en ik heb nu weinig goeds gezien. Ghana is geen slechte tegenstander, dat zeker niet, maar Nederland moet hier toch echt met 3/4-0 winnen. Nederland heeft voldoende kansen gehad, maar de aanvallers maken het niet af. Als je dit tegen een Spanje doet wordt je keihard afgestraft. De heer van Gaal kan wel doodleuk zeggen dat Nederland bijna geen kansen tegen krijgt met dit systeem, maar kom op, dit is Ghana, wat wil je straks tegen Spanje, of Brazilie als je de groepsfase overleeft. Ik heb weinig vertrouwen in dit elftal op het WK. We zullen het zien.

Gevaarlijkste man aan de kant van Ghana was.. Jasper Cillessen.
Kom op zeg we hebben toch wel betere keepers dan dat. Elke keer als hij de bal kreeg hoefde je maar tot 5 te tellen en de tegenstander had hem al. Belachelijk wat een balverlies. Voetballende keeper? laat me niet lachen zeg.

BMI ook zwaar onvoldoende, een beetje druk en alles slaat op tilt in zijn hoofd.

31 mei 2014 om 22:37

Pff echt irritant die Cillessen. Altijd maar van die korte onnodige passen. Doe mij maar Krul.

31 mei 2014 om 22:45

Kan iemand mij vertellen hoe je via de voetbalzone app dingen kan liken?

31 mei 2014 om 22:45

Inderdaad volgens mij is er geen enkele lange bal van hem aangekomen bij een ploeggenoot. Waarom hem er in zetten als je ook Krul en Vorm en hebt, twee Premier League keepers. Het lijkt soms wel als of Vorm en Krul als minder worden gezien, omdat ze nooit bij een Nederlandse topclub hebben gespeeld.

31 mei 2014 om 22:48

Ik dacht al, ben ik de enige die zich zo irriteert aan cillessen? Man man man, wat vreselijk, duurt een halve minuut nadat hij een bal ontvangt voordat hij er iets mee doet, vertraagd het spel ongelooflijk. Bovendien bij elke pass of uittrap, verspeelt hij de bal of brengt hij een eigen speler in gevaar. Ongelooflijk dat blijkbaar krul en vorm een nog slechtere indruk hebben gemaakt dan cillesen, dat kan toch bijna niet

de intervieuw van van gaal, geeft hem voor het eerst met alled gelijk

Nederland krijgt t wel heel moeilijk het beste team neerzetten en 1-0 winnen? hmm volgens mij halen ze de groepsfase niet eens..

31 mei 2014 om 22:57

De groepsfase is al behaald doordat we ons vrij gemakkelijk en ongeslagen gekwalificeerd hebben. Die groepsfase zou ons eindstation kunnen zijn maar dat denk ik niet. Ik denk zelfs dat we de groep gaan winnen en tot de kwartfinale gaan komen. Daar moeten we tegen Uruguay en dat gaan we niet redden.

Ik heb voetbal gekeken en Oranje speelde voetbal met een opstelling die Van Gaal gemaakt had. Ze scoorden de 1-0 al vrij snel en wisten er daarna geeneen meer in te schieten. Eerste overwinning van Oranje in 2014, het WK-jaar. WK is in Brazilië en begint over twee weken.

Degelijk en sobere wedstrijd van Nederland. Ghana zeer zwak weet ik niet wat die President van dat land bezielt om te zeggen dat ze wereldkampioen kunnen worden.

31 mei 2014 om 22:48

Gast, serieus? Ghana trad op met een B-elftal. De wedstrijd was geheel anders gegaan als Asamoah Gyan, Kevin Boateng en Sulley Muntari er vanaf het begin instonden.. Ghana acht ik niet tot een favoriet of zoiets, maar ze kunnen wel verassen. Vorig wk haalden ze op 1 haartje na de halve finale niet. En deze selectie is net zo goed. Dat betekent dat je misschien wel eens iets kan betekenen op een wk. En sinds wanneer is hoop hebben in je land verkeerd?

31 mei 2014 om 23:34

Een land dat door wissels een B-team heeft wordt geen wereldkampioen. Daarom zijn spanje, brazilië en duitsland ook huizenhoog favorietr

1 juni 2014 om 00:57

Hoop is niet verkeerd, maar je moet wel realistisch blijven...

Wat ik er van vond.
Cillissen. Die heeft 3 lange ballen bij een teamgenoot gekregen. Oogt nonchalant en verschrikkelijk traag in de opbouw. Brengt continu zijn verdedigers in de problemen.
Drie centrale verdedigers leverden alle lastige ballen in bij de tegenstander, lopen als onzekere hertjes op ijs over het veld. Vlaar en BMI nemen geen enkel risico en krijgen de bal niet bij de middenvelders.
Backs Blind en Janmaat laten zich compleet weg lokken uit de verdediging, aanvallend was Blind prima, maar mist creativiteit.
Guzman en De Jong speelden verdedigend goede partij, maar totaal geen samenhang met de aanval. Sneijder speelde spits. Waarschijnlijk dat Van Gaal het daarom een 3-4-3 opstelling noemt. Sneijder was niet te bereiken vanuit de verdediging, De Jong en De Guzman liepen ook niet genoeg vrij.
Drie voorhoede spelers waren teveel op elkaar aangewezen. Vleugels onbezet, want Janmaat en Blind kwamen weinig op.

Verdedigend natuurlijk niets weggegeven. Maar of we zo Spanje van ons afhouden, daar twijfel ik heel erg hard over.

31 mei 2014 om 22:51

Backs vond ik vandaag aanvallend wel leuk, maar als we tegen Spanje moeten spelen komen de backs waarschijnlijk niet aan aanvallen toe en dan ben ik bang dat, met name blind, dan volledig door de mand gaat vallen.

Armoe of realisme??
Zo wen er maar vast aan met zijn allen want dit soort voetbal krijgen we dus te zien.
Veel beter dan dit gaat het niet worden met dit systeem.
Cillisen die 5 man direct voor zich heeft staan en alle ballen blind naar voren rost met als gevolg direct balverlies.
Daarom spelen de guzman en de jong (weliswaar beide goed) 15 meter te ver terug en kan je met dit systeem nooit druk zetten.
Daardoor komt het ook dat "we" sneijder te diep vinden staan.

De 5 mans verdediging weet niet wat ze moeten doen.
Blind en BMI lopen te zwemmen en weten beide niet van elkaar wat ze moeten doen.
Al met al is het niet mijn soort voetbal maar tevens besef ik ook dat "we" niet veel beter kunnen.
Voetbal van achter uit is toch een nederlands handelsmerk en juist dat kan de keeper niet en de 5 voor hem niet en eigenlijk de jong en de guzman ook niet.

Ik houd het maar op realisme geboren uit armoede.

31 mei 2014 om 22:53

Vreselijk zwakke wedstrijd idd, miste ook vleugelspelers, dacht af en toe: oh nu die bal breed leggen, maar dan stond er geen vleugelspeler en moest het door het drukke centrum opgelost worden..

31 mei 2014 om 23:11

Ik hoop dat Spanje en Chili "vergeten" zijn om vanavond dit Oranje te analyseren.

Wat druk op onze linkerflank zettten en op de keeper bezorgt ze gewoon een simpele winst.

Voetbalzone zorgt ervoor dat met deze titel het lijkt alsof nederland goed heeft gespeeld. Dat is zeker niet de waarheid

Helaas was niet echt een flitsende oefeninterland, maar dat is het bijna nooit. Ik ben een groot fan van LvG, maar ik kan hem niet helemaal volgen. Cillissen is nu al een geweldige keeper, maar waarom in vredesnaam staat Krul met zijn Premier League ervaring niet op goal? Waarom is van Aanholt naar huis gestuurd? Ik miste diepgang en snelheid op de linkerflank, Blind is een middenvelder. Zou Louis ook met zijn rug net als Essien, naar de buitenlandse competenties hebben gekeken? Had een Douglas, Emanuelson en Elia er graag bijgehad. Of had in ieder geval, graag gezien dat ze een eerlijke kans kregen.

Wat ghana slecht zeg.. Passen, controlle enz.. Zijn zlecht.
Physic zjn ze wel goed ..

31 mei 2014 om 22:41

Grappig dat je het zegt, want ze waren vandaag van vergelijkbaar niveau met nederland.

31 mei 2014 om 23:30

Yiano kom op.. Nls was veel beter in de eerste helft,, maar dat was zo
Omdat ze speelfr met b team.. 2de helft ging wel wat beter

31 mei 2014 om 23:32

Ja eh.. Ik maak me vooral zorgen om hun bal control. Want als je geen goeie control hebt, dan wordt het moeilijk om te passen..
Ja ik ben ghanees .. Jij dan?

Wat een armoede van achteruit. Met name Indi en Vlaar schrijnend in de opbouw.

31 mei 2014 om 22:46

Vlaar vond ik meevallen, is echt een sterke verdediger hoor! Opbouwend idd niet best maar is ook niet perse zijn taak denk ik. de guzman is meer de opbouwer denk ik in dit systeem (samen met de backs natuurlijk). BMI vond ik matig vandaag maar wie anders als linkspoot achterin?

1 juni 2014 om 01:50

Vlaar zie ik niet graag met de bal aan de voet naar voren lopen. Die is hem zo kwijt.
Geen snelheid en beroerde techniek.

Het was absoluut niet sprankelend, maar het had wel 4-0 kunnen zijn en de Ghanezen waren echt nul keer gevaarlijk. Opbouw moet echt beter.

voetbal was misschien niet best maar door deze wedstrijd heb ik wel zin in het wk gekregen. Er is weer wat meer hoop.

Kijk mooi voetbal is leuk maar het kan gewoon niet met deze selectie. De selectie is namelijk niet in balans qua niveau. Dit systeem is gewoon een geniale oplossing van van Gaal. Je geeft letterlijk niets weg (ja komt door systeem; opbouwend minder snel balverlies en bij tegenaanval 8 a 9 man achter de bal). Aanvallend krijg je zoals van Gaal zelf ook zegt elke wedstrijd wel een aantal kansen (waarvan er statistisch gezien altijd minimaal 1 100% is).

Als je zo speelt op een WK word het natuurlijk billenknijpen dat er geen persoonlijke fouten gemaakt worden maar als het lukt win je elke wedstrijd met 1 a 2-0 en dan doe je het gewoon goed!

Grootste verrassing voor mij was de guzman. Ik was nooit echt enthousiast over hem maar hij speelde goed, ook samen met de jong (wat een kast! :') gewoon een degelijk slot op de deur.

Ik heb er zin in.

Weet iemand of er tegen Wales met een totaal ander elftal word gespeeld of dat van Gaal verder gaat met 'zijn elf' (ivm wedstrijdritme enzo)?

31 mei 2014 om 23:03

Als je in je sterkste opstelling met 1-0 van een b team van Ghana wint zal je niet van Spanje en Chili winnen.

31 mei 2014 om 23:13

Wel als je nog 2 weken hebt om dit systeem er verder in te slijpen zodat de opbouw beter staat. Kijk als de verdediging goed staat dan hoeft er maar 1 bal goed te vallen die een wedstrijd kan beslissen. Normaal houd ik niet van zulk zakelijk voetbal maar ik denk echt dat dit de oplossing is dit WK!

Heerlijke pot gezien...
Na 13 min kon ik wat anders gaan doen. Sneijder, ben jij spits? Nee ga dan op je positie voetballen. En achterin teveel balletjes op 'zeker' gegeven. Neem eens initiatief!! Wel een mooi uitgespeelde goal gezien. Op naar Wales!

deze wedstrijd is anders verlopen dan ik had gedacht. Ik had verwacht dat de verdediging problemen zou hebben (de Ghanezen zijn enorm snel en rennen alle Nederlanders eruit) en dat de aanval vlotjes zou verlopen. Realiter was het juist andersom. De verdediging was min of meer perfect -Ghana heeft volgens mij geen één zuivere doelpoging gehad - terwijl de aanval ietwat zwakjes oogde. Veel kansen werden niet benut doordat de spelers niet scherp waren.

31 mei 2014 om 22:46

Nederland kwam totaal niet aan voetballen toe, omdat ze achterin nog niet snappen hoe opbouwen werkt. Verder mis je voetballend vermogen op de flanken, omdat twee ok spelers alle creativiteit moeten brengen die ze niet hebben. De linies liggen te ver uit elkaar, waardoor de lange bal ook niet gespeeld kan worden.

De aanval kwam, vooral in de tweede helft, niet in het spel voor omdat de verdediging teveel zekerheid in bouwde.

Vergeef me voor m'n negativiteit, maar wat een drama pot van oranje-kant. Er was amper sprake van opbouw, alles ging lang en voor het eerst kregen de jongens vandaag te maken met een ploeg die vroeg en georganiseerd druk zet zoals redbull bij ajax deed. Het Nederlands elftal had er duidelijk geen antwoord op. De jong, de guzman en Blind waren na mijn mening de enige voldoendes. Maar dat betekent niet dat Blind daar moet staan. Vandaag had hij het makkelijk met die Ghanese rechtsbuiten, maar voor een eindtoernooi is hij veel te traag en snelheid is voor een back een van de belangrijkste dingen.

31 mei 2014 om 22:50

Geen antwoord op? Ajax had er geen antwoord op, volgens mij heeft nl geen kans tegen gehad...

Sneijder en Robben absoluut ook een voldoende en van Persie automatisch door zijn winnende goal ook eh..

En snelheid maakt echt niet uit, het gaat om timing. Een goed back heeft snelheid niet nodig en gebruikt het alleen als offensief wapen..

31 mei 2014 om 23:10

1 Geen antwoord op in de zin van voetballend onder de druk uitkomen. Dit lukte nauwelijks.
2 Sneijder heeft helemaal maar dan ook helemaal niets laten zien. Robben een voldoende zou nog kunnen, maar als je van persie een voldoende geeft terwijl hij niets heeft laten zien op z'n goal na, kan je robben ook een onvoldoende geven als hij wel het een en ander heeft laat zien maar grote kansen mist.
3 Alle backs van waardige voetballanden zijn rap. Pereira, coentrao, alba, carvagal, digne, johnson, shaw, abate, enz.

31 mei 2014 om 23:20

1 het is een aantal keer gelukt maar idd moet de opbouw nog stukken beter maar er is nog wat tijd daarvoor (hierom ben ik voorstander van Veltman ipv de vrij, vind ik sterker in de opbouw).
2 sneijder begon ijzersterk, met veel passie en jaagde goed door, hij was beslissend bij de goal. Je ziet dat wanneer die 3 eenmaal los raken ze zo beslissend kunnen worden, dit zag je al bij de goal. Sneijder en robben leverde weinig ballen in, dit waren veelal de jong en die 3 achterin. Robben creeerde veel kansen, en ja hij mist kansen maar dat komt dan vanzelf als de scherpte er is doordat er wat op het spel staat tegen die tijd.
3 dat sluit mijn theorie niet uit.van de back die je noemt zijn het bijna allemaal backs die defensief gewoon kwetsbaar zijn! ze gebruiken hun snelheid in de aanval maar verdediging kun je enkel repareren met snelheid, niet veroveren!

31 mei 2014 om 23:47

De Vrij speelde redelijk goed en jij wil hem vervangen voor Veltman. Op je hoofd gevallen ofzo?

1 juni 2014 om 12:08

Ik denk dat zijn hoofd als stuiterbal is gebruikt in zijn kindertijd

2 juni 2014 om 20:07

De Vrij speelde volledig passief, dan kun je wweinig fout doen... Veltman is opbouwend veeeeel sterker en durft tenminste risico te nemen!

Heb de wedstrijd helaas moeten missen.
Zie nu wat hoogtepunten.

Vind deze uit-shirts wel ontzettend mooi hoor.

1 juni 2014 om 01:14

Wees blij want het was voor het grootste gedeelte niet om aan te gluren!
Die spaarzame hoogtepunten is het beste wat je kan zien van deze wedstrijd.

Mijn conclusies nav NED-GHA:

- BMI speelde enorm slecht
- Blind viel me reuze mee als Lb
- 5-3-2 oogt ontzettend onwennig en vandaag creatief lamgeslagen (op de eerste 20min na)
- 30 balletjes terug op Cillessen, tenenkrommend
- De Guzman en De Jong oogde prima verdedigend, creatief nauwelijks
- Sneijder stond vaak veels te diep als 10
- Verdedigend helemaal niks weggegeven, dat wel

Persoonlijk denk ik dat er te weinig tijd is dit "nieuwe" systeem te perfectioneren.
Vanavond liep het in ieder geval voor geen meter.

Mijn optimisme is wat gezakt helaas.

1 juni 2014 om 11:26

Sneijder stond niet alleen te diep heel vaak, maar je zag ook dat zowel robben als van persie elke keer op 1 lijn stonden, met sneijder erbij. 1 keer niet, dat was het doelpunt. Toen mocht sneijder wel diep gaan haha. hij moest wel, en ik denk dat ze dit systeem met z'n 3en vaker wouden uitproberen in et veld

Lees ik hier dat mensen Vlaar te dik vinden? Hebben jullie toevallig Teletubbies ipv de wedstrijd opstaan?! Vlaar verkeert in uitstekende vorm fysiek gezien, misschien wel het best van alle spelers!!!
Reageren

mooie wedstrijd.
er waren maar een paar uitgespeelde kansen maar je zag dat ze bereid waren om te strijden.
spelers wouden flammen en daar hou ik van.
waar ik vooral positief verrast over was is de verdediging.
ze kwamen er voetballend uit en speelden gelijk vooruit.
vond wel dat ze elkaar vaker moeten opzoeken en dingen voetballend oplossen.
daarmee bedoel ik dat niet alleen sneijder robben en van persie hun acties moeten maken en de bal krijgen.
de rest moet ook aangespeeld worden en ruimte moet hebben om hun tegenstander te verrassen. als voorbeeld neem ik dan een mooie loopactie van blind die een 1-2tje wou doen met robben maar robben gaf niet de bal terug. terwijl als je daar weer gelijk doortikt met de 1-2 blind weer zo een bal pan klaar neerlegt.

31 mei 2014 om 22:53

Ik heb geloof ik een andere wedstrijd gezien.

de Vrij speelde uitstekend, BMI was heel matig, Vlaar voldoende en Blind en Janmaat ook voldoende

Maar Cilissen ? pffff elke bal diep en kwijt ! mijn hemel wat was dat slecht !

31 mei 2014 om 23:09

Hij kon de bal ook nergens kwijt he. De 3 achterin hadden het veld veel breder moeten maken en het voetballend ook beter op moeten lossen. De enige die me nog kon bekoren was de Vrij.

1 juni 2014 om 01:23

Vlaar zou ik een zeer krappe voldoende willen geven, voor de rest met je eens.

30 ballen op Cillessen vond ik echt tenenkrommend!
Achterin kon hij nauwelijks de bal kwijt, voorin stond kleine Sneijder vaak op één lijn met Robben en Van Persie, tel daar bij op de zwak opbouwende verdedigers en de defensief ingestelde De Jong en in mindere mate De Guzman en dan valt Jasper weinig te verwijten.

1 juni 2014 om 08:16

koempel ik zou jou een ruime onvoldoende willen geven voor je reactie.
cillessen is traag en verspeeld de bal maar dit is in het topvoetbal normaal,
het resultaat is uitstekend, fysiek hebben we het niet ondergedaan voor een team zoals ghana. De verdediging oogde sterk dus waarom hebben we het over de opbouw. Tuurlijk ging er nog veel fout maar dit is het nieuwe voetbal waar veel mensen op VZ nog aan moeten wennen. Realistisch goede pot in plaats van het fifa voetbal wat iedereen wil zien.

Het blijft behelpen. Nog steeds ga ik er van uit dat we de eerste ronde van het WK niet overleven. Afgaande op vanavond ben ik daar steeds meer van overtuigd. We zijn afhankelijk van Robben en Sneijder. Zoals zo vaak van Persie ook vanavond weer flets in Oranje. Toch maar eens Huntelaar in de spits proberen. Daarnaast een dramatisch slecht Bmi, hij kan gewoon niet voetballen en dat is een probleem in dit spel. Ook Vlaar komt veel en veel te kort. Probeerde in ieder geval nog een leuke kamikaze actie op het eind. Ook bij hem weinig voetbal intelligentie. Janmaat en Blind deden het redelijk, maar worden tegen echt goede buitenspelers natuurlijk tureluurs gespeeld, maar dat zien we tijdens de WK nog wel. De Vrij voldoende, middenveld matig, 2 mans voorhoede als gezegd volkomen afhankelijk van Robben. Wie denkt dat we met deze selectie het ver gaan schoppen tijdens het WK: dream on..

Gelieve 3 wissels...

1. Cilissen eruit, Krul erin. Cilissen is veels te onrustig... bracht verdediging te vaak in de problemen uittrappen dramatisch.
2. BMI was dramaitsch opbouwend.. per direct Kongolo erin. Verdedigend op hetzelfde nivea als BMI en kan dus wel opbouwen. Zal een stuk schelen.
3. Sneijder... voetballend geen enkele chemie met Robben noch Van Persie. Deed me aan het WK denken toen Van Persie ook geen enkele bal van Sneijder kreeg.

31 mei 2014 om 22:55

Van Persie moet gewoon lekker op "10" spelen, dan maar Huntelaar in de basis. Een "10" in dit systeem moet vaak in de "16" komen, Sneijder is daar maar 1 keer geweest. Met Huntelaar heb je ook nog iemand die in de lucht wat kan.

Krul
Vlaar
De Vrij
Kongolo
Janmaat
Fer/DeGuzman
De Jong
Blind
Van Persie
Huntelaar
Robben
31 mei 2014 om 22:56

Ik ben het met 1 en 2 wel eens. Vond verder Sneijder ook niet al te sterk, maar geen enkele chemie is wat overdreven. Gewoon wel een assist.

Nederland heeft wel naar behoren gespeeld. In verdedigend opzicht dan. Vooral de 2 controleurs en de 5 verdedigers hebben okay gespeeld. Maar de samenwerking tussen de trio voorin moet beter. Sneijder speelde meer als een spits. Hierdoor moet RvP zich steeds laten zakken en is dan meteen minder gevaarlijk.
De ruimte tussen de 2 controleurs en de 3 voorin zijn ook te groot.

Desondanks denk ik dat ze van Chile kunnen winnen, omdat Chile zelf met 3 verdedigers speelt. Bij een goed uitgespeelde counter kan je zelfs een 3x3 situatie creëren. Chile is een ploeg die altijd leuk voetbal laat zien, en zorgen altijd voor problemen, maar ze winnen nooit van toplanden. De vraag is: is Nederland nog steeds een topland?

31 mei 2014 om 22:57

Toch kreeg van Persie een schietkans toen hij zich een keer uit had laten zakken en de combinatie aanging.

31 mei 2014 om 23:05

Tegen Ghana ja.

31 mei 2014 om 23:07

Nu even niet. De generatie die nu 23-28 is heeft gewoon niet voldoende kwaliteit. Als gevolg daarvan moet de zeer talentvollen generatie daarachter (20-23) het nu overnemen. Die mist nog de ervaring. We moeten hopen op weinig tegengoals en bevliegingen voorin om ver te komen. Dat is vanavond gelukt maar tevens een wankele basis. We hebben als land te maken met een tussengeneratie. Dat kan wel eens gebeuren. Hebben zelfs Brazilie en Duitsland wel eens last van gehad om maar even de twee grootste voetbalnaties op aarde te noemen. Dus het is zeker geen schande. Het enige wat je kan doen is accepteren dat het even wat minder is en keihard achter de ploeg gaan staan. Maar ja, we zijn Nederlanders. We zeiken liever af als een stelletje verwende kinderen.

1 juni 2014 om 02:11

Wie zijn die hele talentvolle daarachter dan?

1 juni 2014 om 02:14

Sneijder heeft inderdaad helemaal niet in zijn taak gespeeld en daardoor is het systeem niet goed uit de verf gekomen. Ik hoop dat hij de volgende wedstrijden beter naar van Gaal luistert.

Waar komt die liefde voor de vrij toch vandaan? Die gast doet helemaal niets, neemt geen enkel initiatief en gaat nooit mee naar voren. Ja hij maakt niet veel fouten, maar dat komt ook omdat hij alles aan zijn medespelers overlaat. Verdedigend zag ik alleen vlaar en bmi in actie komen en aanvallend deed hij helemaal niets! Gauw inwisselen voor Veldman, die durft wel wat. Blind goed, Cillessen goed, Janmaat redelijk, Vlaar redelijk en bmi deed ook alles fout. Wat een ellende dat we met dit soort spelers naar het wk moeten.

31 mei 2014 om 23:03

jij bent dus ook niet serieus te nemen he ?
De Vrij speelde wederom een prima pot, Blind deed het ook boven verwachting goed

Maar cillissen vond jij goed? heeft geen enkel schot op doel gehad, maar als hij dan een uittrap had ging die of over de zijlijn of in de voeten van een Ghanees . nee cillissen was alles behalve goed !

1 juni 2014 om 01:00

Hahahahahaahaha. Jij bent gek geworden. De Vrij is beter dan Veltman. Triest mannetje dat je bent. Kinderachtig!

1 juni 2014 om 12:11

Veldman is niet geselecteerd... Je schrijft niet eens de naam van je bejubelde speler goed. De Vrij stond inderdaad nogal ongelukkig daar centraal, waar hij wel mandekking leek te hebben en erg weinig werd aangespeeld

Louis van Gaal moet in zijn optimisme niet vergeten dat Ghana een aantal sterkhouders niet liet spelen of maar een gedeelte.

Het grootste gebrek van dit Oranje is het gebrek aan automatismen.
En eigenlijk is Louis daar zelf debet aan omdat geen enkele speler ervaring heeft met dit spelsysteem.
Het 4-3-3 zit in feite in ons bloed en ook wanneer spelers nog nooit met elkaar samengespeeld hebben dan zitten de aiutomatismen er al snel in.

Verder is opvallend het totale gebrek aan creativiteit, met name in de defensie en bij de beide vleugelverdedigers waarvan in het 5-3-2 meer gevraagd wordt dan bij het 4-3-3.

Positief is wel dat Oranje een sterk controlerend duo heeft wat veel onheil van de zeer matig opbouwende defensie heeft voorkomen en die door Cillessen met zijn abominabele uittrappen overwerk werd bezorgd.

Sneijder wil veel te veel en moet zich eens gaan concentreren op zijn "10" rol en 10 meter meer naar achter spelen.

Beste spelers vanavond, de Guzman met zijn geweldige actieradius en vele intercepties en De Vrij die als enige van de defensie taktisch-positioneel uitstekend speelde en ook nog als enige van de defensie over wat creativiteit beschikt.

Vooruitzichten: niet al te best.
Ondanks dat er geen kansen werden weggegeven tegen een niet op volle strekte spelend Ghana, beschikt dit Oranje overt te weinig creativiteit om vanuit de 5-mans defensie goed lopende counters te plaatsen.
Voorlopig zie ik nog geen perspectief om de groepsronde te overleven of van Gaal moet eens wat creativiteit tonen met de laatste oefenwedstrijd tegen Wales.
Op deze manier en met het gros van de spelers gaan we geen WK potten breken.

1 juni 2014 om 01:27

Helemaal mee eens, ik ben er best van geschrokken eigenlijk.

1 juni 2014 om 02:17

Ik ben het helemaal met je eens dat N de Jong en de Guzman veel overwerk werden bezorgd!
Dit moet echt veel beter worden uitgevoerd. Met name door Sneijder die het liet afweten en Spits ging spelen.

Bah bah, wat een vreselijk slechte wedstrijd, dit systeem werkt voor geen meter, ik miste vleugelspelers en de backs kunnen dit echt niet oplossen als we tegen Spanje spelen.
Vond het dieptepunt toch wel dat er bij een corner van NL de bal binnen 2 passes terug was bij cillesen, zonder enige druk van Ghana, dat is toch beschamend..

31 mei 2014 om 23:05

Inderdaad, voor creativiteit moet je niet bij onze beide backs zijn.

Onze nationale trots, Daley Blind, speelde bijna de hele wedstrijd zonder directe tegenstander en wist met die situatie niets te doen, op een goede pass op Robben na.
Diegene die hem meer dan een zesje geven zijn blind(e) clubsupporters.

31 mei 2014 om 23:30

Als je zo weinig doet met de ruimte die je krijgt (hoefde de hele wedstrijd maar twee persoonlijke duels uit te vechten en er werd nauwelijks tot geen druk op hem gezet), dan verdien je absoluut geen 7.

Devies van deze wedstrijd was duidelijk: niet in problemen komen (fysiek en tactisch), soms proberen de bondcoach te laten zien wat je kunt en proberen te winnen.ik denk dat Nederland een prima pot heeft neergezet in de omstandigheden waarin deze plaatsvond.

En als ik eerlijk ben, zie ik weinig verschil met de aanpak onder Van Marwijk: goed - het gekozen systeem is anders, maar het is nog altijd een kwestie van een blok neerzetten dat de kwetsbaarheid van de relatief zwakke defensie ongedaan maakt en voorin de creatieve vrijheid geven aan onze uitblinkers. Het enige verschil was dat volgens Van Marwijk (en Van Basten) dat volgens een tactiek á la de Hollandse school moest en Van Gaal vindt dat er een andere oplossing voor is.

En dat is juist positief. Immers, met dezelfde formule (en enig fortuin) zijn we vice-wereldkampioen geworden. Als je niet verliest tegen Spanje en weer tegen Brazilië boven je normale niveau uit kan stijgen voor een helft (mits je ze treft) , zou je opnieuw ver kunnen komen.

De eerste 10 minuten was nederland goed maar daarna zakte het steeds dieper weg.
Sneijder werd niet bereikt en we zijn te afhankelijk van ingevingen van Robben en van Persie.

BMI was vandaag echt de slechtste van het veld. Geen 1 pass kwam aan, Vlaar speelde alles terug op Cillissen.

Het oogde allemaal onzeker en de vrije man wordt niet bereikt.
De enige die een voldoende halen waren de Guzman, Robben, de Jong en de alom bekritiseerde Blind.

Nederland heeft een matig elftal en ik heb er een hard hoofd in of we de groepsfase gaan overleven.

Er zit totaal geen voetbal in,

In principe heeft de verdediging niks weggegeven en had NL een paar goeie kansen.

Echter, enkele minpunten zijn de opbouw van achteruit, BMI die soms onzeker oogt en voorin kwam bijna alle dreiging van Robben. Vind dat vpersie zich dus meer moet laten gelden. Verder ergerde het me dat de bal telkens naar achteren werd gespeeld. De Guzman speelde een goeie pot, maar is geen Raffa die even wegdraait en een masterpass in huis heeft. Zo iemand miste je, want de verdedigers hadden moeite om Sneijder te vinden.

Degelijke pot van Oranje. Blind viel me positief op, vooral de eerste helft liep hij erg veel. Janmaat, De Jong, De Vrij en De Guzman zaten er heel kort op, dit moeten ze tegen Spanje ook doen. Sneijder moet minder diep spelen, zeker 10-15 meter achter de aanvallers. Hierdoor creëert hij meer ruimte voor zichzelf en de aanvallers.

Tegenhouden lukte nog wel. Opbouw van achteruit was gewoon belabberd. Ik ben me echt rot geschrokken van de paniekerige voortzettingen van BMI en Cillessen. Veel te snel steeds maar de lange peer naar voren en hopen op bevliegingen van RvP en Robben. Sneijder bleek geen aanspeelpunt op het middenveld want hij stond voortdurend veel te diep. De Vrij en De Guzman zijn mij wel goed bevallen. Nog altijd geen enkele hoop op een succesvol Wk.....

Ik snap al dat geklaag niet wat Blind betreft, speelde degelijk tot goed.
Ik hoop dat hij een basis plaats krijgt tijdens het WK en dat hij dan de sterren van de hemel speelt en zo de monden snoert.
Maar ja, durf te wedden dat er weer een paar pipo's wat verzinnen om hem te bekritiseren alleen maar om het bekritiseren.

Voor de rest vond ik de Guzman en de Vrij goed spelen en viel Indi zwaar tegen, moet echt beter anders moet ie straks de bank warm houden tijdens het Wk.

Mensen die hier de verdediging roemen omdat ze niks weggegeven hebben zijn wel heel erg snel tevreden.
De 5 achterin (muv de vrij een beetje) kunnen geen fatsoenlijke inspeelpass geven.
Tel daarbij onze nieuwe jan jongbloed op die het wereldrecord ver trappen wil verbeteren en het zo geroemde nederlandse voetbal is volledig naar de haaien.
Voetbal van achteruit werden we om geroemd en gevreesd , nu gaan de echte tegenstanders analyseren waar de raket van cillesen terecht komt om van daaruit te laten zien dat dit spelsysteem er 1 is wat nederlanders niet beheersen.

31 mei 2014 om 23:10

Ik vond niet dat Cillessen er veel aan kon doen dat hij de lange bal moest spelen. Blind en Janmaat waren vaak in de opbouw naar voren en hij had weinig mogelijkheden.

Cillessen is gewend om op te bouwen, dus dit lijkt me noodzaak of opdracht.

31 mei 2014 om 23:18

of angst en gebrek aan kwaliteit.
Als keeper moet je "eisen " dat je voorwaartse zich aanbieden.
Bovendien kan je de lange bal spelen en wat cillisen doet : blind naar voren rossen.

1 juni 2014 om 02:23

Het voordeel is dan nog dat Cillissen zelf ook niet precies weet waar zijn peer naar toe gaat.
Die kan dus overal terecht komen. misschien een keertje goed op Robben met geluk.

Waarom zo negatief mensen?

5-3-2 is een tactiek waar je verdedigend weinig weggeeft en aanvallend via counters en evt. uitgespeelde aanvallen tot scoren komt. Dit heeft NL vandaag gedaan. Het is saai, maar wel resultaat en dat telt! Liever wereldkampioen met resultaatvoetbal dan in de groepsfase met mooi voetbal eruit liggen.

31 mei 2014 om 23:11

Op deze manier krijg je met oersaai voetbal een paar draaien om je oren in de poule en eindig je als je geluk hebt als derde. Spanje en Chili maken gehakt van je als je zo slordig en fantasieloos speelt als vanavond; Australie zou op basis van inzet een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen.

31 mei 2014 om 23:19

Welke counters? Nederland heeft geen enkele counter opgezet deze wedstrijd. Ook niet verwonderlijk, van de 3 centrale verdedigers is de Vrij de enige die het voetballende vermogen heeft om op te bouwen, BMI en Vlaar hebben dit beiden overduidelijk niet. Daarnaast hebben zowel Blind als Janmaat de snelheid niet om de vleugels op te zoeken en daarnaast ook een totaal gebrek aan creativiteit om een mannetje te passeren of onder druk een voorzet te geven.

Sneijder is normaal gesproken de aangewezen man om een counter op te zetten, maar speelt door het ontbreken van een spits op de positie waar normaal gesproken de spelers moeten spelen die hij wegstuurt en krijgt daarnaast veel te laat een bal door het totale gebrek aan opbouw vanuit achter en de te grote ruimtes tussen de linies.

Cilissen is daarnaast erg slecht met uittrappen en voortzetting van het spel. Nee, op de counter ga je het niet redden. 4-3-3 is beter voor de counter dan deze opstelling waarbij alles veel en veel te traag gaat

Vorm
Janmaat
de Vrij
Vlaar
Kongolo
de Jong
Sneijder
de Guzman
Robben
van Persie
Lens?
31 mei 2014 om 23:34

Je bent volgens mij de eerste die het snapt, als niemand de bal wil achterin en ze niet breed maken, kan Cillessen weinig anders. En speelt ie x iemand aan achterin gaan ze lopen pingelen of komt ie net zo hard terug.
Maar goed, niet hoogstaand, wel aantal kansen gehad, niks weggegeven. BMI opnieuw zwak., zijn geluk is dat er geen linksbenige CV meer is op Kongolo na dus.

Wat een verademing die Guzman.. Nigel ook sterk .. Miste wel veel creativiteit. .. Weinig voetbal en durf/lef..

Van de verdediging vond ik alleen de Vrij en Blind sterk.. De rest was matig vooral die Indi .. Dat is toch serieus een lachertje 1ste klasse.. Heeft alleen zijn postuur mee werkelijk waar..

1 juni 2014 om 09:11

Indi is volgens mij meestal matig in het Nederlands elftal , loopt heel onzeker in de rondte en lijkt ook wel vaak alsof hij geen enkel overzicht heeft

Prima speelwijze voor het klimaat en de omstandigheden daar in het Braziliaanse. Met 7 man voor de pot en de drie voorin mogen (en kunnen!) het opknappen. Sneijder stond veel te diep, maar dat zal woensdag anders zijn. De Vrij heeft stappen gemaakt, wachten tot na het WK en dan komt er een grotere club voor hem dan Lazio. Al zou het voor NL 11-tal goed zijn als-ie in Italië het vak echt gaat leren. BMI moet gewoon zijn mannetje slopen en verder niks. Blok De Jong/de Guzman functioneert prima. Alleen die keeper... Bij Ajax dacht ik dat het teveel zelfvertrouwen was, maar het is gewoon gebrek aan handelingssnelheid. Hij kan de keuze niet (snel genoeg) maken... Hou m'n hart vast wat dat betreft. Maar al met al denk ik dat dit elftal best een potje kan breken.

Al dat gejank over de verdediging... We hebben geen kans weggegeven! Robben nog even op scherp en we komen de poulfase echt wel door.

Men speelde met de handrem er op, zeker tweede helft. Het is leuk dat je wint, dat geeft vertrouwen, maar ik vond vooral wat zorgelijk dat Oranje te vaak met alleen maar drie spelers over de helft kwam. We zullen in de komende weken wel zien of dit systeem ons goed doet. Voor nu kan het zeker slechter.

Prima wedstrijd.je had hier met 3-0 moeten winnen normaal gesproken als Robben die twee grote kansen maakt. Ghana niets gecreëerd

Je zag dat met name v persie na die charge op Robben zich inhield...leek bang voor een blessure en kreeg ook nog een flinke tik op zijn enkel.

Sneijder moet iets minder diep spelen dat ging nergens over.
Positief: de guzman en de jong

Wereldkampioen wordt je hier niet mee maar ik zie geen enkele reden om niet de tweede ronde te halen

Was dit Ghana B? Ik heb veel betere voetbal van hun gezien de afgelopen wedstrijden..

Serieus 1 sneu doelpuntje tegen Ghana toen ze nog stonden te slapen en daar moet je het met deze zogenaamde top voorhoede mee doen. Ik dacht dat ik me zorgen moest maken om de defensie.

31 mei 2014 om 23:41

Als Robben die twee opgelegde kansen maakt sta je na 15 minuten voor.

Vooral die eerste maakt mijn neefje van 4 nog..

Komt wel goed

31 mei 2014 om 23:44

Als, als, als. Robben was dramatisch. Die heeft een lang seizoen gehad en gaat ben ik bang geen potten breken. Deze laffe opstelling helpt ook niet. Wat als Nederland tegen een vroege achterstand aanloopt? Schakel je niet zo makkelijk meer om naar een ander systeem.

1 juni 2014 om 00:23

Zegt allemaal niks. Als (ja, weer als...) het goed gaat tegen Spanje, en de geest krijgen dan gaan de goals vallen. Kijk maar naar het vorige WK. Het spel was niet om aan te gluren, maar de goals vielen wel.

Niet vergeten dat je op het WK maar 1 of 2 momenten nodig hebt om een wedstrijd naar je hand te zetten. We weten ook dat landen als Spanje moeite hebben om in hun ritme te komen. Brazilië in de achtste finales treffen is alleen maar gunstig. Iedereen zegt dat ze gehakt van ons gaan maken, maar zo sterk zijn hun echt niet. Neymar had een drama seizoen en de rest van de aanval is minder dan hem. Zolang Oranje niks weggeeft achtering en met 1-0 winnen, maken wij ook kans op de titel

"onze " keeper denkt nog teveel in zijn nec periode en rost alles naar voren.

Op links lopen er 2 te zwemmen (bmi en Blind)
Weten van elkaar niet wie wat moet doen.
Als een voetballende tegenstander daar druk gaat zetten krijg je een aflevering van Hans Kraaij jr.

Op rechts speelde Janmaat weliswaar niet goed maar bleef wel samen met de vrij zijn positie houden en die wisselwerking zag er verdedigend in ieder geval wat beter ingespeeld uit.

Vlaar is een ouderwetse laatste man zonder inspeelpass of andere opbouwende kwaliteiten.

Doordat er geen enkele opbouw is van achteruit omdat "we" een zenuwpees in de goal hebben staan zijn "we " de bal zeer snel kwijt en lopen de jong en de guzman (die beide vandaag goed speelden ) 15 meter te ver naar achteren.

Hierdoor ontstaat er een niet te overbrugen gat naar sneijder die weliswaar volgens de kenners iets te diep stond maar doet hij dat niet is de ruimte naar de 2 spitsen weer te groot.

Kortom : keeperswissel , linkerkant vervangen en voetballen van achteruit zodat de jong en de guzman wat verder naar voren komen te spelen en daardoor de linies beter op elkaar aan kunnen laten sluiten.

Als Louis het niet snapt moet hij maar ff bellen.

1 juni 2014 om 00:11

Helemaal met je eens. Puntenpakker Zoet moet terug de selectie én op goal. En onbegrijpelijk dat Louis aan sterkhouders zoals Willems en Rekik voorbij is gegaan. Met hen zou Oranje weer wat klasse terug krijgen. ...

1 juni 2014 om 00:31

Een slimme reactie verwacht ik sowieso niet van jouw maar dit slaat weer alles.
Zoet rekik willems......ik heb ze niet genoemd dat komt weer uit jouw triest kokertje.

Ik zou het mooi en interessant vinden als je met argumenten mijn mening zou weerleggen.
Maar ik besef me ook dat dat voor sommige teveel van het goede is .

1 juni 2014 om 01:25

bogarde
hoe triest kan je worden??
Als je het met iemand niet eens bent kom dan met tegen argumenten of geef een onderbouwde reactie.
Wat je hier doet is kleuterklas niveau.

1 juni 2014 om 07:38

@Stratumseind; ik was het helemaal met je eens toch ? En kom dus met namen van spelers due vervangen hadden moeten worden. Cillessen kan er niets van. Zoet is veel beter. Sterke keeper, goed in de spelhervattingen. Indi was reuze slecht. Aan Rekik had je veel meer gehad. Verdedigend beter, goede opbouwer, meer flair, Europees ervaren. En Blind is een prutser, voegt niets toe, kan niets. Een fitte Willems zou ideaal geweest zijn. Die jongen is zo goed, zeker daar hij in dit systeem niet hoeft te verdedigen. Kan hij naar hartelust aanvallen. Tot slot; op 10 hebben we met Sneijder een probleem. Wijnaldum hoort hier te spelen. Mits fit, was hij de beste van de Eredivisie. Onbegrijpelijk dat Van Gaal dit niet inziet. Die lijkt met zijn hoofd al in manchester te zitten. ..

1 juni 2014 om 10:30

Als je zoiets "bedenkt" om te gaan posten drink je dan tegelijkertijd een litertje azijn ??

Als je een ongeïnteresseerd B-elftal van Ghana al niet kan oprollen met een nulletje of vijf dan kan je er vanuit gaan dat Louis en zijn mannen snel weer op het vliegtuig terug naar huis zitten. 50/50 dat je de poules doorkomt, daarna maakt Brazilië gehakt van ons.

Niemand kijkt op van die flut verdediging met al die flut Feyenoord verdedigers, als deze verdedigers de toekomst zijn dan hoop ik dat de volgende generatie snel onderweg is en dat het niveau weer zoals vroeger was ,Dat de feyenoord supporters ook nog blij zijn dat al die Feyenoord verdedigers erin staan zegt al genoeg over het niveau van Feyenoord de laatste 15 jaar,Wees rieeel mensen!Dit zijn gewoon mieren in de verdediging! Niemand word bang van ze,conclusie poulfase eruit! Voor alle haters komaaaaa allemaal yuuu

1 juni 2014 om 00:17

Van alle Feyenoorders bij Oranje is er maar eentje die zich staande houdt en dat is de Vrij. Kongolo kan hem volgen in potentie, maar komt op dit WK toch echt te kort. Verder vind ik dat Blind, Martins Indi en Clasie helemaal niets op dit WK te zoeken hebben.

Oranje houdt zich staande in de poule en is het afwachten wie ze daarna treffen. Brazilië is te doen maar zullen extra gemotiveerd zijn, vanwege de onterechte uitschakeling 4 jaar geleden. Kroatie is gelijkwaardig met Oranje. Als het trio Sneijder, v Persie en Robben gaat draaien dan worden wij ook zeker gevaarlijk hoor.

1 juni 2014 om 09:53

Tegen Wales Kongolo maar eens uitproberen als vervanger van Martins Indi.

Nederland wordt saai. Alle hoop is gevestigd op Robben, Sneijder en Van Persie. Maar de 3 achterin is drama. Geen voetballend vermogen, geen tempo, geen ideeën.

Wat ging er goed?

Robben, Nigel de Jong, de Vrij en de Guzman waren de besten vandaag. Erg mooi, om in elke linie minimaal 1 speler in vorm te hebben. Middenveld laten staan zo, prima gebalanceerd. Als het duo achter Sneijder meer aan kunnen sluiten met de aanval tijdens balbezit of de counter dan is dit team levensgevaarlijk met Robben en Sneijder. De Vrij en de Guzman hebben me enorm verrast, de Vrij gaf niks weg en was opbouwend prima. De Guzman liep veel kilometers en was aanvallend prima. Zoals ik net al zei: Als hij en de Jong dieper spelen bij balbezit, kunnen ze het Spanje en misschien Brazilië of Kroatie bijzonder lastig maken.

Wat ging er mis?

Cillessen, Vlaar en Martins Indi waren paniekerig en jaagden de bal te snel weg wat voor onnodig balverlies zorgde. Op die manier corners weggeven is slecht, en geef je tegenstanders extra kans om te scoren, ook als ze de mindere zijn. Blind? Vervangen en in deze vorm nooit meer oproepen. Wat een beperkte speler is dat. Multifunctioneel en superfit hoorde ik van Gaal zeggen. Je hebt er bijzonder weinig aan als hij ze mannetje op kilometers afstand dekt en alleen maar balletjes breed of terug speelt. Martins Indi, Blind en Cillessen vervangen door respectievelijk Veltman of zelfs Heitinga (Ik zag liever van Dijk of Douglas meegaan), van Aanholt of Emanuelson en Krul. Veel betere en completere keeper dan Cillessen, plus internationaal ervaring in de beste competitie ter wereld: de Premier League.

Lees je mee van Gaal? Als je potten wilt breken op het WK dan moet je zo gaan spelen, met deze spelers

Krul
Heitinga
de Vrij
Douglas
Janmaat
N. de Jong
de Guzman
Emanuelson
Sneijder
Robben
v Persie
1 juni 2014 om 08:48

Niet Heitinga??? Hij heeft het afgelopen seizoen echt matig gespeeld. Dat is niet genoeg om mee te gaan naar het WK.

1 juni 2014 om 13:44

Maar heeft wel op het vorige wk in de finale gestaan, dus heeft als enige in onze verdediging de nodige ervaring. Heitinga is echt niet minder dan Martins Indi en Kongolo

2 juni 2014 om 17:11

Oke, maar ik denk dat een speler in vorm is meer kan dan een speler uit vorm.

Ik erger me aan de reacties hier zeg, ajacieden kraken Feyenoord spelers af en Feyenoorders kraken Ajax spelers af. Dit is potverredomme Nederlands elftal, kijk met een ander bril naar deze wedstrijd,

Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat Virgil van Dijk geen enkele kans heeft gekregen . Is er ooit iets voorgevallen tussen van Gaal en hem ? Waarom niet eens een oefenwedstrijd uitgenodigd ? Droevig.....

1 juni 2014 om 02:32

Als ik Vlaar zie stuntelen ben ik geneigd het met je eens te zijn. Maar dat geldt ook voor Büttner.

1 juni 2014 om 13:46

Buttner is beter dan Blind, dat is iets wat ik wel zeker weet. Van Dijk komt er wel in na het WK, jammer genoeg niet nu. Van Gaal heeft oogkleppen op

Ik geloof niet dat er iemand van onze tegenstanders wakker ligt van deze partij. Voetbal durf ik niet te noemen. Als je in de Kuip zo droevig speelt tegen een ongeïnteresseerde tegenstander lijkt het erop dat het resultaat van "de 11" belangrijker was dan het voetbal. En met tenenkrommend resultaat voetbal kun je een eind komen.

1 juni 2014 om 07:42

Wij zijn de nieuwe Italianen van Europa aan het worden.

1 juni 2014 om 07:57

Maar of je daar als voetbal fan trots op moet zijn? Het zal wel wennen en het resultaat vergoed veel maar onze naam kan in de prullenbak.

1 juni 2014 om 08:08

Nee zeker niet trots. Maar het is wel de realiteit. Het is heel jammer dat we 2 Internationale toppers als Strootman en Van der Wiel moeten missen. Met deze selectie is Italiaans voetbal misschien wel het beste, maar leuk is anders !

Dramatisch gespeeld vanavond.
Robben wat was je slecht en sneijder speelde wel echt een lekkere westrijd en blind samen met de jong ook!

1 juni 2014 om 08:46

Niet heel bijzonder. 2 schoten, 1 op goal. Je ziet nog wel duidelijk het verschil tussen Robben en Depay.

Ik vond het wel prima, de wedstrijd gister. 1 geweldige aanval, en het was meteen een goal. Die kansen van Robben, tja, maar ik denk wel dat hij ze gewoon scoort op het WK. Was een beetje nonchalant.
Verder is dit een prima resultaat tegen een goed land. Ghana heeft echt wel goede spelers. Boateng is Europese sub-top, net als Muntari en Essien. Atsu vind ik behoren tot de beste spelers van de eredivisie.
Goed resultaat, moeten we maar eens vergelijken wat Duitsland en Portugal spelen tegen Ghana.

Verder vind ik het raar dat mensen balen dat er weinig is gescoord. Een groot deel van de mensen die hier negatief is over het aanvallende spel, stond achter het 5-3-2 systeem. Je kan nou eenmaal niet verdedigend spelen en alsnog met 7-0 winnen. Het is het een of het ander.
Juventus speelt ook 5-3-2, en die winnen ook niet met grote cijfers.

Laat Krul of Vorm beginnen ik ben Cillissen echt zat met al die onnozole trappen richting : lege plekken , uit schieten , gevaarlijk in vlaar's voeten.
Laat Jasper niet op doel op het WK aub

1 juni 2014 om 09:50

De Cv's kunnen niet voetballen. Blijven bijelkaar in de dekking lopen. Dan is het lastig om een bal mee te geven. Voorin hebben we niemand met enig fysiek lopen. Dus daarom moet de bal naar de zijkanten waar Janmaat en Blind staan, met alle gevaar van dien...

Maar goed, als Cillessen de ballen maar tegen houdt, daarvoor staat hij er.

1 juni 2014 om 14:13

Sneijder moet zich ook aanbieden op het middenveld.

Opbouwend was het in de tweede helft erg matig en voor toen Ghana wat eerder stoorde..
Vlaar wist zich geen raad met de vrije bal en oogde voor mij,helaas, als de zwakste schakel in de verdediging en ik ben bang dat dat zo blijft. BMI was ook niet top maar weet niet of die wel als basisspeler gezien wordt.

Wist niet wat ik zag toen Vlaar zijn man ging uitkappen centraal vijf meter voor zijn strafschopgebied.. Hoe bedenk je het! En dan met een slechte balcontrole opkomen en je bal kwijtraken.. Waardoor de tegenstander snel kan omschakelen... Dat moet je tegen Spanje niet doen.

Genoten van het verschil dat Robben maakt in kracht, gedrevenheid en techniek.

1 juni 2014 om 14:15

Dat was inderdaad en dramatisch moment van Vlaar wat geen betrouwbare indruk maakt.

Cillesen maakt een betrouwbare indruk.
Vlaar scoorde een voldoende, maar het kan beter..
De Vrij speelde goed, straalde rust uit en gaf uitstekend rugdekking.
Janmaat veel meters gemaakt, verdedigend niet heel sterk en aan de bal iets te onbesuisd.
Blind speelde heel volwassen in bal bezit beter als Janmaat, ook veel meters gemaakt en maakte zijn te kort aan snelheid goed met positiespel en vroege voorzetten en heeft genoeg longen om de afstanden 90 minuten te lang te belopen.
De Jong brengt fysiek en agressie op het middenveld.
De Guzman was fel in zijn verdedigende taken en juist relax in balbezit.
Sneijder gaf te ondersteuning aan het middenveld en hield de ruimtes voor Robben en Van Persie dicht. Dat miet beter.
Robben altijd dreigend, hield zich in na die ene tackle en afronding moet beter.
Van Persie op 3 momenten na vrijwel onzichtbaar, maar dat gebeurt wel heel vaak met Sneijder in het veld.

De doelpunt was heel mooi uitgespeeld. En je zag dat Robben en Sneijder even omgewisseld hadden. Sneijder 2e spits en Robben ingezakt als 10. Er ontstond een driehoek die werd prachtig werd uitgespeeld.

Dus Sneijders veldbezetting moet beter, zodat er meer ondersteuning voor het middenveld is, meer ruimte voor Van Persie en meer driehoekjes voorin.

Kongolo zou ik op de plek Indi willen zien. En Kuyt een keer inbrengen voor Janmaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1680 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren