Heerenveen betaalt iets meer dan miljoen euro voor Noorse ‘komeet’

Vrijdag, 30 mei 2014 om
/

Morten Thorsby vervolgt zijn nog prille loopbaan zo goed als zeker bij sc Heerenveen. Stabaek IF uit Noorwegen maakt vrijdagavond via de officiële kanalen melding van een akkoord met de Friese club over een eventuele transfer van de achttienjarige middenvelder.

Stabaek IF benadrukt dat Thorsby, een aanvallende middenvelder, zelf nog wel tot een vergelijk met Heerenveen moet komen. Als ook de medische keuring geen problemen oplevert, dan mag de tiener zich speler van de Friezen noemen. De verwachting is dat de transfer in de komende dagen wordt afgerond. Met de overstap is ongeveer 1,1 miljoen euro gemoeid.

Hans Vonk, manager voetbalzaken van Heerenveen, wordt door Noorse media geciteerd. “Thorsby is een intelligente speler die zich als een komeet heeft ontwikkeld en zich nog verder kan ontwikkelen. Hij past prima binnen onze voetbalfilosofie”, claimt de sportbestuurder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door equis viris)

Heerenveen heeft volgens mij nog meer contacten in Scandinavie, dan de Scandinavische ploegen....
Elk jaar komt er een legertje daarvandaan. Uiteindelijk worden 1 of meerdere tegen dikke winst verkocht.

31 mei 2014 om 00:24

Een legertje?
Dat valt de laatste jaren reuze mee. Momenteel maar 2 Zweedse keepers en onze Ijslandse Finnbogason. O ja en een Finse linksback op de bank.
Daarbij houdt het wel op.
Momenteel zijn er andere clubs in de Eredivisie die heel wat meer Scandinaviërs hebben dan wij.

Hoop dat dit nieuws betekent dat Ziyech op het punt staat te tekenen bij zijn nieuwe club. Ben benieuwd of deze jongen het waar gaat maken. Komt wel als een verrassing zeg

31 mei 2014 om 01:27

Waar komt sinkgraven vandaan dan?

31 mei 2014 om 01:32

Sinkgraven is gewoon Nederlands. Hij speelt er al vanaf de d-jeugd.

31 mei 2014 om 08:30

@liamvitesse1

Sinkgraven komt uit Meppel. Gewone nuchtere Hollandse jongen dus. Zijn vader (harry Sinkgraven) was ook profvoetballer bij Zwolle, Groningen en Cambuur.

31 mei 2014 om 02:45

Zeker. Riemer dan he. Die heeft die contacten allemaal. Is dit een groot talent. Weet iemand dat?

Ik denk niet dat veel van ons deze jongen zullen kennen, maar voor een 18-jarige speler 1,1 miljoen betalen is veel. Mocht hij floppen dan maak je flink terwijl bij transfers zoals die van Sana veel minder risico is. Dan maar hopen dat het een aanwinst is voor de Eredivisie en Scandinaviers kunnen hier sowieso wel redelijk aarden normaal gesproken.

31 mei 2014 om 00:10

Even gecheckt en 1, 1 miljoen Noorse kronen is een magere 135 duizend euro wat de verwachtingen van deze achttien jarige flink zal doen dalen.

31 mei 2014 om 00:16

Maar in het artikel staat duidelijk vermeld dat het over 1.1 miljoen euro gaat. De verwachtingen mogen dus weer stijgen!

31 mei 2014 om 00:37

Het gaat om 9 miljoen Noorse kronen = 1,1 miljoen euro.

31 mei 2014 om 00:21

Ik geef je helemaal gelijk! Heel onverstandig dit. Heeft nog niks bewezen, hier betaal je als heerenveen zijne toch geen 1,1 miljoen voor.... Ik weet niet wat ze dan denken te kunnen vangen voor ziyech, maar vind dit dus vrij onverstandig. Uberhaupt een 18 jarige vervanger halen voor je beste speler vind ik al raar.

31 mei 2014 om 01:04

Haha als Heerenveen deze speler over 3/4 jaar voor 10 keer het dubbele verkoopt lach ik je echt uit...maar snap in princiepe wel dat dit een erg groot risico is en hoop echt niet een gevalletje Sana.

31 mei 2014 om 07:35

Over die tijd loopt zijn contract weer af. Misschien zijn zijn salariseisen niet zo hoog, dat t rendabel is

Is dit de vervanger van die Ziyech? en waar gaat die heen? en voor hoeveel?

Waarschijnlijk is het geen 1,1 miljoen, maar is het in kronen.

31 mei 2014 om 00:11

Onzin. In de Noorse media wordt over 9 tot 10 miljoen Noorse Kronen gesproken, wat op ongeveer 1.1 miljoen euro uitkomt.

31 mei 2014 om 06:24

Ja, het bedrag is in Kronen.

dit is een zeer groot talent in de Noorse Competitie, en deze jongen zal uiteindelijk Ziyech kunnen vervangen. ik zeg uiteindelijk aangezien hij niet gehaald is voor de basis maar voor de toekomst. hij zal hier en daar meespelen met het 2e van Heerenveen en langzaam inval beurten maken om zo te wennen aan het niveau.

jongen heeft een goede bal aanname, goed overzicht en geeft redelijk wat goede langeballen.

31 mei 2014 om 00:11

Is wel te hopen, 1,1 miljoen kronen komt neer op 135.000 euro. Dan is het wel te overzien.
Wanneer het 1,1 miljoen euro is mag ik hopen dat ze rond zijn met de verkoop van Ziyech.

31 mei 2014 om 00:11

Dat is 135.000 euro, lijkt me onwaarschijnlijk

Ik ben benieuwd, vind het een behoorlijk bedrag voor zo'n jonge jongen uit de Noorse Tippeligan

Volkomen onverwachts en ik denk niet dat iemand eerder van deze speler gehoord heeft.

Gelet op het feit dat het een aanvallende middenvelder is en er met Sinkgraven en Ziyech al twee aanvallende middenvelders in de selectie zitten, verwacht ik dan ook een spoedige transfer van laatstgenoemde. Ik gok naar Twente als vervanger van Tadic, zoals eerder al gesuggereerd werd, bovendien schijnen club en speler al rond te zijn.

On topic: Lijkt me een talentvolle speler die 2-3 jaar in ons shirt kan schitteren om vervolgens voor de hoofdprijs verkocht te worden, maar een transfersom van 1.1 miljoen euro? Voor een 18-jarige Noorse middenvelder met nog geen twintig wedstrijden op het (noorse) hoogste niveau?

31 mei 2014 om 00:45

Gezien de huidige situatie van Heerenveen verwacht je niet dat ze snel zulke bedragen op tafel leggen inderdaad. Maar ik denk dat deze jongen grondig is bekeken door riemer en Annie l, die nog veel werk doen in Scandinavië, en goed genoeg is bevonden!

31 mei 2014 om 07:21

Hoe is het eigenlijk met die Wolf gegaan? Hij kwam toch ook voor een stevig bedrag binnen om vervolgens via een achterdeur te verdwijnen?

31 mei 2014 om 08:26

Achterdeur? Voor het dubbele verkocht na een half jaar!

31 mei 2014 om 10:48

Mijn vraag was te kort door de bocht: sportief vertrok hij toch via de achterdeur? Heb het beeld dat hij geen basisspeler was. Financieel is het los daarvan natuurlijk dan wel een goede zaak.

31 mei 2014 om 17:58

Is gekocht voor +- 1.5 miljoen en nog geen half jaar later weer doorverkocht voor 2.5 miljoen. Leuke winst natuurlijk, maar als hij 1-2 jaar langer in Nederland had gespeeld was hij het viervoudige waard geweest.

Erg jong en veel geld. Heerenveen heeft toch meer behoefte in wat oudere spelers met wat ervaring. Maar goed, in Scandinavië is het vaak prijs voor Heerenveen. Als het daadwerkelijke een aanvallende middenvelder betreft zou dit dan kunnen wijzen op een vertrek van Ziyech ook korte termijn? Vraag me af wie Heerenveen nog meer op het lijstje heeft staan. Als Ziyech en Finnbogason daadwerkelijk vertrekken lijkt het mij dat Heerenveen toch wat moeten kunne halen en dat ze een betere ploeg op de been kunnen brengen als de laatste jaren. Misschien zit dan weer Europees voetbal in het vat.

Ik had niet zo'n prijzige speler verwacht bij Heerenveen. Volgens mij moet ook Heerenveen, net als Groningen, aardig op de centjes letten. Hopelijk kan hij zijn prijskaartje waarmaken en in de toekomst een dikke winst opleveren.

31 mei 2014 om 10:55

Elke club in de ere divisie moet op zijn centjes letten, maar dat betekent nog niet dat je niet moet investeren.

Ze gooie een paar man in de WW en halen dan een snotneus voor een miljoen.

31 mei 2014 om 08:35

Tsja, voetbal is de core-business. We kunnen wel mensen op kantoor hebben en vervolgens minder kwaliteit maar dan schiet je je doel voorbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Juventus bereidt een bod voor op Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren