‘Ik wil PSV en de Eredivisie als springplank gebruiken, net als anderen’

Maandag, 26 mei 2014 om 11:21Erik van Dam

PSV maakte vijf dagen geleden bekend dat het Lasse Mikkelsen en Mathias Bonde Mouritsen naar Nederland haalde. De twee Deense talenten, ieder zestien jaar oud, tekenden een contract tot de zomer van 2017. Mikkelsen zegt dat hij de Eindhovense club graag als springplank wil gebruiken richting een grotere club, de komende jaren.

Mikkelsen is helemaal klaar voor de overstap van Esbjerg fB naar PSV. “In de winterstop wilden ze me graag al hebben, maar toen moest ik mijn middelbare school eerst nog afronden. Dat is nu bijna voorbij en ik voel me klaar voor een nieuwe uitdaging”, zegt de jonge doelman. “Ik wil PSV en de Eredivisie straks graag als springplank gebruiken, net zoals anderen voor mij gedaan hebben.”

“Er zijn veel goede voorbeelden van Deense spelers die zich daar goed ontwikkeld hebben. Zelf droom ik ervan ooit onder de lat te staan bij een Premier League-club”, zegt Mikkelsen enthousiast. Zijn land- en leeftijdsgenoot Bonde Mouritsen werd overgenomen van Aarhus en kan op het middenveld uit de voeten.


Poll

De Eredivisie is een hele goede springplank voor talenten


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door afca_leeds)

Laat ze eerst het niveau van psv is halen voordat er over een volgende stap wordt gedacht

26 mei 2014 om 18:01

@ basnieuwegein

Is het tegenwoordig ook al verboden om dromen/ambities te hebben en om die vervolgens ook uit te spreken. Deze jongen zegt helemaal niets verkeerd, je kan ook overdrijven door overal een negatieve draai aan te geven.

Het is toch juist mooi die ambitie. Tuurlijk eerst bewijzen, maar hopen mag!

26 mei 2014 om 11:36

Ik heb ook de ambitie om het nederlands elftal te halen, maar met mijn 25 jaar en 4 jaar zonder competitie voetbal wordt dat een lastig verhaal.

26 mei 2014 om 11:41

Zij worden op hun 16e al gehaald door een profclub, iets wat jou blijkbaar niet is overkomen. Wat is er mis met ambitie als je 'voorlopig' op de goede weg bent!...

PSV scout niet op persoonlijkheid merk ik bij Bakkali en dit soort jongens

26 mei 2014 om 11:43

Wat dacht je van dat jochie van Feyenoord, dat te beroerd was om met zijn leeftijdsgenoten in de B2 te spelen en daarom weg wilde? Krijg je dezelfde problemen mee als met Bakkali. Veel plezier met hem!

26 mei 2014 om 11:44

Een jongen van 16 die hoopt ooit in een grotere competitie te mogen spelen stiekem hopen ze het allemaal alleen de een zegt het hard op en de ander niet dus daar lijkt me niks mis mee. Bakalli een ander verhaal maar met zoveel talent snap ik de gok wel.

26 mei 2014 om 11:47

Bakali was ook nog heel jong toen PSV hem haalde.

26 mei 2014 om 11:51

Met ambitie is niks mis. Met de mentaliteit van Denen doorgaans ook niet, dus het zal wel meevallen met die mentaliteit denk ik

26 mei 2014 om 12:09

van Persie was ook een boefje, Ibra is nog steeds een boef...waarmee ik alleen duidelijk wil maken dat het wel heel toevallig zou zijn als de topspelers allemaal nette keurige voorbeelden zijn.

Nee joh, als het gaat om voetbal talent moet je t er uit kunnen halen. En kun je dat niet, laat m gaan. Als het talent en de werkkracht groot genoeg is komt het er echt wel een keer uit.

26 mei 2014 om 18:02

@ maroc007

Hoe weet jij nou of zij "persoonlijkheid" tekort komen ? Deze jongen geeft gewoon aan wat zijn ambitie/droom is. Daar is toch niets mis mee, je moet niet overal een punt van maken hoor.

Tja weinig spannend.
Was raar geweest als ze op 16 jarige leeftijd een transfer naar de eredivisie zouden maken.. en vervolgens zeggen dat ze hopen dat dit het eindstation van de hun carrière wordt.

Ben benieuwd, de laatste tijd doen de scandinaviërs het prima!

26 mei 2014 om 14:01

Precies. Ambitie tonen mag, en die jonge kereltjes zijn enthousiast bij een interview, geef ze eens ongelijk.

Ben benieuwd wat voor spelers het zijn. Begreep dat Bonde wel een groot talent was. Het is altijd afwachten, maar zoals je al aangeeft is het met Scandinaviers een gokje waard!

dan ben je 16 heb je nog 5 keepers voor je voor het eerste en heb je het al over springplanken... loopt over van zelfvertrouwen is ook een kwaliteit maar kan nog veel gebeuren. Voor welk team is de beste man gehaald?

Aan zelfvertrouwen in ieder geval geen gebrek. En ik maar denken dat die Denen altijd bescheiden waren en liever hun voeten (in dit geval handen en voeten) lieten spreken in plaats van hun mond. Ik wens hem in ieder geval veel succes met zijn poging om Zoet uit het doel te keepen. Maar als ik het zo lees is dat voor hem slechts een formaliteit.

26 mei 2014 om 18:09

@ Dijotteke001

Wat is hier dan onbescheiden aan ? Sorry hoor, maar je kunt het ook overdrijven. Deze jongen spreekt gewoon uit waarvan hij droomt, daar is helemaal niets mis mee. Voor de rest is het ook niet iets nieuws dat (buitenlandse) talenten de Eredivisie zien als goede springplank. Verder kan ik uit deze tekst beslist niet opmaken dat hij het als een formaliteit ziet om Zoet uit het doel te keepen, dat is wat jij ervan maakt.

26 mei 2014 om 20:29

Volgens mij noem ik hem niet onbescheiden, maar zeg ik dat het hem aan zelfvertrouwen niet ontbreekt en dat Denen volgens mij altijd bescheiden mensen zijn.

ik zeg niet dat hij onbescheiden is, maar ben wel van mening dat hij, voor een jongen van 16 die nog helemaal niets heeft laten zien gewaagde uitspraken doet. Dat ben ik niet gewend van Deense sporters.

Persoonlijk heb ik het ook niet zo op spelers die al over volgende stappen beginnen te l#llen nog voordat de inkt van hun contract is opgedroogd. Laat eerst maar zien hoe goed je echt bent en als je het dan nodig vind om praatjes te hebben, heb je tenminste recht van spreken.

28 mei 2014 om 14:03

@ Dijotteke001

Daarmee impliceer je toch dat hij onbescheiden is ? Vind jij deze uitspraken nu echt zo gewaagd ? Komop elke puber (voetballer) die weet wat hij/zij wilt spreekt uit welke doelen zij nastreven, dan zeggen we toch ook niet dat ze niet zulke gewaagde uitspraken moeten doen. Dit vind ik dus niet vallen onder de noemer " het hebben van praatjes", sorry maar die zogenaamde "nederlandse nuchterheid" (die eigenlijk niet eens meer bestaat in mijn ogen) slaat echt teveel door.

Belachelijk om dit soort dingen te gaan roepen! Natuurlijk is ambitie goed maar daar hoef je niet zo te koop mee te lopen. Elke voetballer wilt zo hoog mogelijk spelen maar als iedereen dit gaat roepen zal de binding tussen supporters en clubs snel verdwijnen.

26 mei 2014 om 14:03

Een beetje aambitie? Die jongen is 16 en enthousiast tijdens een interview? Mogen kinderen niet meer enthousiast zijn, maar moeten het media getrainde robots worden dan?

26 mei 2014 om 18:13

@ Ajaxpyjama

Wat is hier belachelijk aan ? Mag je tegenwoordig al niet meer je dromen uitspreken omdat anders een paar tere hartjes gebroken worden, sorry maar ik vind dat jij hier wel overdrijft. Dit horen we ook bij onze club vaak genoeg en daar hoor je niemand over, die zogenaamde Nederlandse nuchterheid slaat ook weleens te ver door.

26 mei 2014 om 20:34

@afca_leeds
Bijna iedereen geeft hier aan dat ze vinden dat deze jongen voor zijn beurt praat en nu eigenlijk al te veel praatjes heeft en jij geeft bij iedereen de reactie dat jij dat belachelijk vind.
Dat jongetjes bij Ajax dit ook regelmatig roepen klopt inderdaad. Dat is ook precies de reden waarom de mensen die geen supporter zijn van Ajax in veel gevallen echt een antipathie jegens deze club heeft.

@ttiborr
Een beetje ambitie is niks mis mee. Maar hij heeft nog helemaal niets laten zien en verwacht nu al dat hij over een paar jaar te goed is voor een club als Psv. Als je dat als 16 jarige roept, moet je ook niet zeuren dat mensen je als praatjesmaker bestempelen.

28 mei 2014 om 14:32

@ Dijotteke001

Dus omdat iedereen er een bepaalde mening erop nahoud moet ik het maar hetzelfde ervan vinden en betekend dat ook dat dit automatisch de enige juiste manier van denken is ? Dan zeggen ze dat wij Ajacieden doorgaans arrogant zijn, beetje kort door de bocht vind je niet ? In veel andere landen heeft men niet zoveel op met die zogenaamde "nuchterheid" dat je niets mag zeggen omdat je dan zogenaamd teveel praatjes zou hebben, dus zo zaligmakend is het niet.

Daarnaast hemelen we onze eigen talenten ook vaak genoeg op voordat iets bereikt hebben. En zijn we met Oranje vaak al kampioen voordat het tournooi daadwerkelijk is begonnen en zo zijn er nog wel meer voorbeelden te vinden. Het valt dus wel mee met die bescheidenheid/nuchterheid in Nederland.

Zoals ik in mijn andere reactie op jou ook vermelde vind ik dat die zogenaamde "nuchterheid" doorslaat ja. Ik zie dat jij vijfenendertig bent, maar zeiden jouw ouders toen je jong was ook dat je teveel praatjes had wanneer je hen vertelde wat jij later wilde worden ? Of zal jij dit ook tegen jouw eigen kinderen zeggen als ze zestien zijn en jou vertellen wat hun doelen zijn ? Ik denk van niet en ja ik blijf het overdreven vinden, dat jij het daar niet mee eens kan maar doe nou niet alsof jouw mening hierover zaligmakend is.

Kennelijk is het voor sommigen al teveel wanneer iemand zijn dromen vertelt. Het is algemeen bekend dat buitenlandse talenten maar ook onze eigen talenten Nederland alleen maar zien als een springplank naar Europa. Waarom is het dan opeens zo slecht als een buitenlands talent dat zegt.
Verder geef ik helemaal niet bij iedereen een reactie, als je goed gekeken zou hebben heb ik dit maar twee keer gedaan, mijn derde reactie betrof een persoon die stelde dat het die jongen aan "persoonlijkheid" ontbrak. iets wat we onmogelijk nu al kunnen vaststellen omdat niemand die gozer nog kent. Je moet dus niet zo overdrijven met je "iedereen".

Die zogenaamde "haat" richting Ajax komt mijn inzien vaak voort uit eenzijdige rivaliteit wat veelal gebaseerd is op selectieve verontwaardiging. Als een Ajacied iets roept is het al snel arrogant, maar als precies hetzelfde gezegd word door iemand van een andere club is het opeens " zelfvertrouwen" etc etc. Daar zijn genoeg voorbeelden van te vinden hier op Voetbalzone.

leuk om ambitie te hebben maar mischien is het een goed idee om eerst proberen te slagen in de eredivisie.

Hopelijk worden deze Denen wel wat beter dan Peter Møller, Jacobsen, Jensen, Kasper Bøgelund of Zanka...

Esbjerg is echt prima vodka.
Goedkoop, en best te tikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Esbjerg FB


3 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. LarsenMiddenvelder173
N. Strunck JakobsenMiddenvelder171
L. ParunashviliMiddenvelder150
M. WolfeMiddenvelder151
E. SørensenAanvaller156
P. SchmidtAanvaller141
S. SimpsonAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Esbjerg FB.

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren