Effectief Turkije wint tweede testwedstrijd in vijf dagen tijd

Zondag, 25 mei 2014 om 20:56Gijs Freriks

Turkije heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar de kwalificatiereeks voor het EK in Frankrijk in een winstpartij omgezet. Na de overwinning op Kosovo (1-6) waren de roodhemden van Fatih Terim zondagavond met 1-2 te sterk voor Ierland. Zowel Turkije als Ierland is overigens niet aanwezig op het WK in Brazilië.

De Turken werken toe naar de kwalificatiecampagne waarin zij onder meer het Nederlands elftal treffen en zullen gematigd tevreden zijn over de oefenwedstrijd in het Aviva Stadion in Dublin van zondagavond. Het Ierland van Martin O’Neill was namelijk de betere partij, maar doordat Onur Kivrak geweldig stond te keepen en de bezoekers dodelijk waren in de afronding, ging de zege naar Turkije.

Ahmet Ilhan Özek van Karabükspor opende na ruim een kwartier spelen de score door een voorzet van Gökhan Gönül hard in de korte hoek te koppen. Die goal volgde op een serie gemiste kansen van de Ieren. Turkije kreeg voor rust nog wel een forse domper te verwerken: middenvelder Selçuk Inan moest zich met een blessure laten vervangen door Oguzhan Özyakup van Besiktas, die nog in de jeugd van AZ speelde.

Mevlüt Erding dacht er na veertig minuten 0-2 van te maken, maar zijn knal in de kruising leverde geen doelpunt op, omdat hij reeds buitenspel had gestaan. Invaller Tarik Camdal van Eskisehirspor verdubbelde een kwartier voor tijd alsnog de marge door op aangeven van Özyakup raak te schieten. Potter Jonathan Walters deed nog wat terug, maar Turkije trok de zege over de streep.


Poll

Een terechte zege voor Turkije?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door turko0592)

Wat een geweldige poll!

De wedstrijd werd niet uitgezonden volgens mij.

25 mei 2014 om 21:09

Turkse zender liet hem zien Show Türk.

26 mei 2014 om 20:29

Galatasaray wil Erding kopen voor 8 miljoen euro. Heb je dat ook gehoord?

Verschrikkelijke eerste helft en een matige tweede helft.

Met Terim gaat het niet goed komen met het Turkse elftal. Hij weet nog steeds niet hoe en welke spelers hij moet gebruiken. Wat ben ik blij dat hij weg is bij GS zeg.

25 mei 2014 om 21:05

Wat praat jij nou onzin hij heeft een keer verloren en dat was tegen Nederland. Ga hier geen haat tonen.

25 mei 2014 om 21:12

Sorry, ik doe niet aan scorebord journalistiek.

25 mei 2014 om 21:20

Gs12

Je praat onzin want het enige wat een Fatih Terim nu kan doen is een 23 Turks spelers selecteren en met dat elftal te winnen of het verschrikkelijk is of mooi het enige wat telt is resultaat.

25 mei 2014 om 21:22

Nogmaals, ik doe niet aan scorebord journalistiek. Maar leuk voor jou dat jij zo oppervlakkig kan zijn en daar ook nog eens trots op bent.

25 mei 2014 om 21:30

Helemaal mee eens .

25 mei 2014 om 22:54

Jij bent blijkbaar 12. Terim is de beste turkse coach ooit. Geen discussie over mogelijk.

25 mei 2014 om 23:11

Gs12 je hoeft niet aan scorebord journalistiek een echte fan voelt spanning ondanks dat zijn club/land slecht voetbal speelt.

En als ze uiteindelijk zoals Griekenland een EK winnen, of zoals Nederland in de finale van een WK komen met resultaat voetbal zal je niemand horen klagen.

Over paar jaar zal je vergeten hoe Turkije speelde het enige wat je herinnert zijn de presentatie.

Vraag aan een bekende hoe Turkije op het WK 2002 of EK 2008 speelde en ze zullen zeggen dat we goed waren en daarom 3de werden maar waarschijnlijk is de helft vergeten hoe wij speelde en welke formatie.

25 mei 2014 om 23:30

@piratekings

Hoe wil je met slecht voetbal resultaten halen op een EK of een WK? Tot nu toe hebben we 3 toernooien gemist. Met hersenloze voetbal gebaseerd op passie (en pressie) zoals van vandaag kom je gewoon nergens op een toernooi. Dat is niet hoe je resultaatvoetbal speelt. Jij verwart resultaat voetbal met slecht voetbal. Griekenland speelde absoluut niet slecht in 2004. Ze speelden lelijk maar zeker niet slecht, anders werden ze geen kampioen natuurlijk.

Het voetbal van Terim in de afgelopen maanden met het Turkse voetbal biedt mij geen hoop. Zelfs toen we wonnen van Roemenie en die andere ploegen in de kwalificatie was ik niet tevreden met het spel. En zoals verwacht heeft Nederland ons compleet weggespeeld terwijl zij voor koek en ei speelden!! Dat is toch belachelijk!!!

Terim is geen slechte coach maar hij heeft hele belangrijke minpunten.

1) Er is geen sprake van organisatorisch voetbal in zijn team. Defensief en offensief doen we maar wat, zo lijkt het in ieder geval heel vaak.

2) Hij begrijpt voetballers niet. Een middenveld van Selcuk-Nuri-Bilal... kom op zeg. Een kleuter ziet dat dat niet gaat werken. Calhanoglu op rechts terwijl hij liever centraal speelt. Een 4-3-3 opstelling die nergens op slaat. Bij GS haalde hij ook zulke fratsen uit na het seizoen 11/12.

26 mei 2014 om 01:36

Ik zei vandaag hetzelfde tegen een vriend van me..

Een middenveld Selcuk , Bilal, Nuri? Dan moet je echt paar raki op hebben gehad.

Qua motivator is er geen betere dan Terim maar technisch en tactisch schort er nog altijd veel aan.. Ik hou mn hart vast voor de kwalificatie..

25 mei 2014 om 21:12

Het zijn niet voor niks oefenwedstrijden he. Je kan ook niet van de spelers verwachten dat ze in een oefenwedstrijd tegen Ierland volop gaan strijden na een seizoen gevoetbald te hebben.

En op je mening over Terim ga ik niet eens discussieren. Een betere trainer dan Terim zou de TFF en Galatasaray zich niet kunnen wensen.

25 mei 2014 om 21:21

Dan kun je ook niet verwachten van Ierland dat ze volop strijden, of wel soms? Oefenwedstrijdje of niet, ik vond dit teleurstellend van ons.

25 mei 2014 om 21:33

Je kan niet verwachten dit en je kan niet verwachten dat... Pffff ik ben hier echt spuug zat van. Wat mogen wij dan wel verwachten van die stelletje verwende dwazen?

Die jongen heeft gewoon gelijk. Ik schaam me dood om mijn eigen nationale elftal.

25 mei 2014 om 21:33

Hetzelfde geldt voor Ierland ja, heb gewoon een beetje vertrouwen in Terim. Hij
heeft het in het verleden vaker goed gedaan dan slecht.

Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat we ons kwalificeren voor 2016!

25 mei 2014 om 21:36

Als ze in een cruciale wedstrijd in de poulefase tegen Tsjechië ook zo ongemotiveerd spelen dan heb je alle gelijk van de wereld.

Off: Ik vind die oefenwedstrijden aan het einde van een lange seizoen sowieso nutteloos. (behalve de teams die naar het WK gaan)

25 mei 2014 om 21:41

@gs12

Ben het met je eens dat mensen zich laten leiden door het resultaat. Sommige hebben waarschijnlijk de wedstrijd niet eens gezien.

In de eerste helft begon Turkije goed met het druk zetten naar voren, maar ze vielen daarna snel terug. Long werd geduwd door Toprak. Met een beetje pech stond je met tien man en een penalty tegen. Caner Erkin zijn zwakte, het verdedigen werd door Mcgeady pijnlijk zichtbaar. Veruit de beste man van de Ieren in de eerste helft; Mcgeady. Turkije had in de eerste helft geen brekers op het middenveld opgesteld waardoor Ierland ook makkelijk tot kansen kwam.

Twee katachtige reddingen van Onur Kivrak en het wegwerken van Caner twee keer voorkwamen Ierse doelpunten. Een goed uitgespeelde aanval die door Selcuk Inan werd ingeleid zorgde voor de 0-1. Gönül zette goed voor en Ahmet Ilhan (reserve bij Karabük) kopte de bal hard in.

In de tweede helft was Ierland de mindere, de gevaarlijkste man Mcgeady leek op en werd gewisseld. Fatih Terim verdient zeker kritiek, omdat hij Ozan Tufan voor de tweede keer op een positie zet waar hij bij Bursa niet speelt. De rechtsback mocht tegen Kosovo in het centrum van de verdediging spelen en vandaag als verdedigende middenvelder. Ishk Dogan speelde als linkermiddenvelder, terwijl hij linksback is. Gezien het gebrekkige verdedigen van Caner verwachtte je dat Ishak op linksback kwam en Caner werd doorgeschoven naar linksmidden, dit gebeurde niet.

Tarik Camdal speelt bij Eskisehir als rechtsback, mocht bij Turkije rechtsmidden/voor spelen om daarna met Olcan van positie wisselen waardoor hij linksvoor stond om de wedstrijd tenslotte ergens in het midden te eindigen.

Hakan Calhanoglu werd in de eerste helft op linksvoor/midden gezet, maar was onzichtbaar, ook niet bepald zijn ideale positie. Nuri Sahin speelde heel erg veilig zonder veel risico in zijn spel, moet als aanvoerder(!) meer brengen.

Genoeg kritiekpunten, ik hou het maar hierbij.

off: Jullie app is een ramp, doe er wat aan!!!

25 mei 2014 om 23:05

Turkije was in de eerste helft dramatisch maar in de tweede helft waren we gewoon veel beter. Dit Turkije mist natuurlijk een breker in de naam van Topal, Balta hoort natuurlijk nooit maar ook nooit in de basis te staan. Gelukkig beschikken we over Semih en Egemen, en in de toekomst nog over de toptalenten genaamd Kaan Ayhan (Schalke) en Koray Gunter. En natuurlijk onze sterspeler Arda ontbreekt. Terim was gewoon een beetje speler aan het testen. Ik verwacht nog echt dat we mooie dingen gaan bereiken onder Imparator. Een 4-5-1 formatie zou het beste zijn; Gonul-Toprak-Semih-Caner-Topal-Nuri- Calhanoglu ( op '10'-Arda-Tore en in de spits Mevlut of Burak. Geweldig team op de rechtsbuiten (Tore nog steeds niet constant genoeg) en spitspositie na.

26 mei 2014 om 00:14

Dit heeft niet veel meer met Terim te maken. Willen jullie niet inzien dat we gewoon een hele matige lichting hebben in Turkije!? Wat denken jullie nou wie er ook komt als bondscoach krijgt het gewoon heel moeilijk, De ambities stroken niet met de realiteit en dat is dat er weinig kwaliteit zit in de Turkse selectie. Turkije moet opnieuw beginnen en de komende 10 jaar uit het hoofd zetten en zorgen dat ze een goeie jeugdopleiding opzetten. Ze kunnen bij Nederland in de keuken kijken of bij Belgie of Zwitserland en daar lering uit trekken. Anders komt het nooit goed met het Turks voetbal en blijft het aanmodderen en hopen op wonderen zoals in 2008.

26 mei 2014 om 21:48

Jij slaat echt nergens op. Terim is de beste trainen die jullie kunnen hebben. Terim is ook een beter coach dan Mancini

Je ziet een enorm verschil genaamd : Fatih Terim.

25 mei 2014 om 21:34

Doe je Turkse bril af , Turkije zal met terim niks bereiken vanwege zijn echo , hij denkt dat ie veel kan maar kan niks .

25 mei 2014 om 23:35

Echo? Krijgt Terim een kind dan?

Mooie bal van Ozyakup bij de 2e goal.

25 mei 2014 om 21:11

Dat is die van Arsenal toch? Speelt bij besiktas nu? Basisspeler daar of? Ben erg benieuwd naar zijn ontwikkeling

25 mei 2014 om 21:21

Ja hij is die van Arsenal en heeft bij Besiktas een basisplek. Speelt daar ook goed en volgend jaar kan je hem in Europese wedstrijden van Besiktas volgen mits ze niet uitgeschakeld worden.

25 mei 2014 om 21:31

Ook al worden ze uitgeschakeld, dat zijn toch ook Europese wedstrijden.

25 mei 2014 om 22:59

Oguzhan gaat nog erg ver komen. Veruit de beste speler van Besiktas dit seizoen. Ik zie hem nog wel in de toekomst een topclub bereiken. Hij is nog maar 22 en beschikt over enorm veel potentie.

De laatste keer dat de Turken van de Ieren wonnen was in 1967. Dus dit is een onverwachte goede prestatie. Erg knap! Er werd me nog ingefluisterd dat de Turken het weer goed beginnen te doen, maar ik luisterde niet helaas. Knap werk ook van Fatih.

25 mei 2014 om 21:23

Wat is hier knap aan?. Met alle respect het is maar Ierland.

25 mei 2014 om 23:57

ierland ja, met een hoop spelers uit de premier leaque, van everton,stoke city enz.

26 mei 2014 om 01:37

Wat is je punt?.

26 mei 2014 om 20:32

Dat Ierland een prima elftal heeft die je niet moet onderschatten.

26 mei 2014 om 23:51

Ik onderschat ze toch ook niet?. Gentleman23 doet als of Ierland een voetballand ala Spanje is. Ik ken genoeg spelers van Ierland, maar je kan ook overdrijven om te zeggen dat het erg knap is.

Die pass van Ozzy, offf wat een genot

Kan iemand mij vertellen hoe Mevlüt Erding speelde? Was in goede vorm bij ons de laatste competitiewedstrijden, hopelijk kan hij die vorm doortrekken.

Ierland was veel beter, zeker in de eerste helft. Met name die kans van op vijf meter had erin gemoeten. Bovendien hadden ze in de eerste helft minimaal één strafschop moeten krijgen. Na de 0-1 was we even klap die verwerkt moest worden, maar naderhand was. Ierland die weer de aanval zocht, weliswaar maakte men wel wat meer fouten. Maar Ierland verdiende minimaal een gelijkspel en eigenlijk wel de winst. Turkije was erg efficiënt, Ierland liet veel kansen liggen. Jammer.

Turkije heeft echt een dramatische lichting voetballers. Ik zie geen grote talenten doorbreken ik zie nauwelijks spelers doorbreken in het buitenland. We kwalificeren ons niet voor eindtoernooien. Terwijl landen als Griekenland er altijd bij zijn. Turks voetbal moet helemaal gerenoveerd worden. Ze moeten kijken naar de lange termijn en een goede jeugdopleiding neerzetten door het hele land. Er zit zoveel potentie die er helemaal niet uitkomt. Tactisch blijft het ook dramatisch wat Turkse voetballers laten zien ze doen maar wat er zit totaal geen idee achter. Er waren tijden dat ik trots was op het Turks elftal omdat ik in ieder geval zag dat ze streden tot het einde en nooit opgaven ondanks al hun beperkingen maar die mentaliteit is ook ver te zoeken.

Iedereen heeft het over Turkije is slecht dit en dat. Ik vindt dat Turkije ook slecht is. En Fatih Terim is tactische gewoon slecht. Een speler motiveren kan hij heel goed. Maar tegen grote landen wordt je tactische kapot gemaakt. En dan ook nog is. We hebben onder hem maar 1x verloren. Sorry hoor maar kijk is tegen wat voor landen je hebt gespeeld. We hadden het gisteren moeilijk tegen Ierland. Haha sorry hoor maar dat slaat echt gewoon nergens op. Eerlijk is eerlijk. Ik kan er niet meer van genieten.

Maar dan wordt er gezegd van de buitenlanders dit of dat. Sorry hoor maar, waarom doe jij je eigen spelers niet goed opleiden? Afgelopen zaterdag had de eerste Turkse speler opgeleid in Turkije finale Cl kunnen spelen. Door blessure niet kunnen spelen oke dat kan, maar het is toch triest eigenlijk. Nederland met 16 miljoen inwoners had de laatste 6 jaar minimaal 1 Nederlander in de finale staan. In Turkije denkt iedereen aan zijn eigen zak. Iedereen wilt zijn eigen zak vullen. Het is gewoon een corrupte competitie. Ik vindt het heel jammer dat ik dit zo type maar het zijn wel feiten. En dat weet iedereen.

26 mei 2014 om 09:12

100 procent waar !

Eerlijk jongens.. selcuk inan hoort toch gewoon niet te spelen.. die man komt op alle fronten te kort fysiek vooral.. niet normaal hoe hij hem laat spelen

Ons land is gevaarlijk als het goed draait kwaliteit hebben wij zeker alleen het moet goed draaien een vast 11 maken, dit moet onze vaste 11 worden

Kivrak
Gonul
Semih
Toprak
Erkin
Topal
Tore
Sahin/Hakan
Turan
Erdinc
Yilmaz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
B. YılmazAanvaller
S. BolatKeeper
B. YılmazAanvaller30
U. ÇakırKeeper30
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
M. DemiralVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

Turkije
2 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Adana Demirspor 12 0 0 0
2020/2021 Adana Demirspor 15 0 3 0
2019/2020 Adana Demirspor 10 0 4 0
2019/2020 Antalyaspor 4 0 1 0
2018/2019 Antalyaspor 2 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren