Australië wil stunten: ‘Misschien kunnen we Nederland en Spanje verrassen’

Vrijdag, 23 mei 2014 om 11:17Thijs Post

Het wordt voor het Nederlands elftal nog een flinke klus om de groepsfase van het WK te overleven. Er wordt vooral gewezen op de tegenstand van Spanje en Chili; Australië wordt gezien als zwakke broeder in de groepsfase. The Socceroos zelf geven zich niet zomaar gewonnen. Aanvaller Mathew Leckie waarschuwt Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Australië kan stunten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Altijd een prima sportmentaliteit en Nederland heeft ook nog nooit gewonnen van Australie.. Alhoewel dat altijd vriendschappelijk was en Nederland daar toch net wat minder fanatiek in is dan landen met de sportmentaliteit van Duitsland, VS of Australie bijv...

Maar volgens mij is de selectie ook niet meer zo goed als in 2006.. Dus kan mij niet voorstellen dat ze potten gaan breken of een punt pakken... Hoop van wel maar dan niet tegen ons

23 mei 2014 om 11:58

Ik vind het Australische voetbalteam juist altijd verschrikkelijk irritant. Ik kan me de wedstrijd herinneren vlak voor EK 2012 (meen ik), waarin ze als ware houthakkers twee Nederlandse spelers blesseerden terwijl ze niks te winnen hadden. In alles is te zien dat voetbal niet dé sport is, en dat de voetballers beïnvloed zijn door rugby en (vooral) Australian Football..

Mooi om te zien, gewoon strijden voor wat je waard bent. Daar kan je altijd mee verrassen en een stuntje neerzetten. Desondanks denk ik toch dat Australië toch wel de ploeg is waar Spanje, Chili en Nederland allemaal van moeten winnen om aanspraak te maken op de tweede ronde. Als je die niet wint mag je namelijk onderling helemaal niks meer laten liggen. Zou toch wel heerlijk zijn als Nederland zelf niet verliest van Spanje en Chili het niet redt tegen Australië.

Denemarken kon het ook tegen oranje,, waarom australie niet? is een beetje hetzelfde niveau denk ik.

23 mei 2014 om 11:41

dat denemarken was wel in de top 10 van de fifa wereldranglijst. dus ik schat ze toch wat hoger in dan Australië

23 mei 2014 om 11:45

Toch ook een team met mindere namen, meeste zijn eredivisie niveau bij denemarken. En die fifa ranglijst vind ik geen betrouwbare bron zolang zwitserland er door blatter hoog in blijft staan.

23 mei 2014 om 11:51

Als jij denkt dat Zwitserland er alleen maar zo op staat vanwege Blatter, zou ik als ik jou was nog maar eens naar de resultaten van de Zwitsers kijken. Die hoge plek op de wereldranglijst is volkomen verdiend.

23 mei 2014 om 12:12

@michielho
zwitserland het land dat in 2006 en 2010 de langste reeks neerzetten zonder tegengoals te krijgen op het wk.

het enige land dat tijdens de laatste 3 grote toernooien van spanje heeft kunnen winnen.

dus staan echt niet alleen daarom hoog hoor.

23 mei 2014 om 13:38

Het puntensysteem van de fifaranglijst zegt natuurlijk (lang) niet alles over de kwaliteit van een ploeg, maar het systeem en de telling is gewoon transparant. Dat zwitserland zou worden voorgetrokken is absoluut niet mogelijk.

23 mei 2014 om 14:07

Ik vind zwitserland absoluut niet een van de 10 beste ploegen, en de ploegen waar ze tegen gespeeld hebben zijn de meeste ook niet echt van hoog niveau.

23 mei 2014 om 17:43

@ sprokkie

Jawel hoor dat is prima mogelijk. Zwitserland zou bevoordeeld kunnen worden met lotingen voor kwalificaties en toernooien. Ik zeg niet dat het gebeurd maar ze kunnen wel degelijk voorgetrokken worden.

Australië gaat die matige defensie van ons er makkelijk uit counteren waarschijnlijk. Op het middenveld tandloos en traag, achterin idem. Dit wordt gewoon weer een gevalletje 2012.

23 mei 2014 om 11:44

En ze winnen makkelijk van Chili toch??

23 mei 2014 om 15:19

Geen idee, maar ik verwacht niet dat Nederland door gaat. De selectie is te triest daar voor.

24 mei 2014 om 12:31

En de selectie van Chili en Australië zijn zoveel malen minder triest dat ze verder komen?

Australië heeft een goeie verdediging en een top keeper , zouden wel eens de revelatie van het WK kunnen worden samen met Chili

23 mei 2014 om 11:53

En wie zijn dat dan volgens jou?

23 mei 2014 om 14:30

Mat Ryan is een goede keeper. Hij heeft echt een goed seizoen gedraaid bij Club Brugge. Hij is ook nog eens uitgeroepen tot keeper van het jaar in België. De verdediging vind ik ook wat minder. Jedinak, Cahill en Rogic vind ik wel goede spelers op het middenveld.

23 mei 2014 om 14:38

Tsja, als je het Australie van nu vergelijkt met wat het een aantal jaar geleden was, dan is het toch vrij weinig. Verwacht zeker niet van dit team dat het een revelatie gaat worden.

Tegen Nederland wel, Chili en Spanje zijn te sterkt maar je weet nooit. 1.Spanje 2.Chili 3. Australië 4. Nederland op doelsaldo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Australië

FIFA ranking: 41
13 fans
Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren