Cypriotische titelstrijd wacht bijzondere wending na extreem supportersgeweld

Zondag, 18 mei 2014 om 10:22Thijs Post • Laatste update: 10:33

De supporters van AEL Limassol en APOEL Nicosia liggen elkaar niet en zaterdag was het weer eens raak. De onderlinge ontmoeting was nu ook nog eens de beslissende wedstrijd in de Cypriotische titelstrijd. Het duel werd voortijdig beëindigd, nadat er vuurwerk ontplofte in de buurt van de reservebank van de bezoekers.

Claudiano Bezerra de Silva, voetbalnaam Kaká, werd geraakt door een enorme vuurpijl en hij raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden. Dat gebeurde nadat de clubdokter ter plekke al een hoofdwond had gehecht. De 33-jarige Braziliaan kwam er uiteindelijk nog goed vanaf.

AEL had aan een gelijkspel genoeg om de titel te pakken. Toen de wedstrijd na 51 minuten werd gestaakt bij een 0-0 stand, brak er een groot gejuich los bij de fans van APOEL. Zij verwachten dat de bond hun club een reglementaire overwinning van 3-0 zal toekennen, voldoende om de titel te pakken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door rmadridcf)

the dark Side van het voetbal

Snap nooit de logica dat de club gestraft word voor een groep idioten die niemand in de hand heeft, dit soort mensen een stadionverbod geven werkt niet want ze komen toch wel binnen.

Alleen als er duidelijk nalatig is gehandeld op het gebied van veiligheid vind ik dat de club gestraft moet worden maar dat is zelden.

18 mei 2014 om 10:44

Vuurwerk naar binnen laten smokkelen is toch de schuld van de club? Grote vuurpijlen naar binnensmokkelen.... die kan je niet in je onderbroek steken. Gewoon keihard straffen, zowel de club als de mensen die het vuurwerk afsteken en gooien.

18 mei 2014 om 10:54

Vaak staan daar stewards, vaak vrijwilligers die dat doen en daarnaast is het niet uit te sluiten dat veel vuurwerk binnenkomt onder het mom dat het onder een Tifo actie valt.

Denk dat jij onderschat hoe slinks dat het stadion word in gesmokkeld.

18 mei 2014 om 13:46

Bijvoorbeeld Ajax is een mooi voorbeeld. Dat de directie om de tafel gaat zitten met hooligans en dat soort zaken... Dat laat zien dat die idioten gewoon macht hebben binnen de club. Clubs vinden al die acties achter de schermen prima, maar tegen de media spreken ze van een schande.

Bij veel clubs zijn deze supporters ontzettend makkelijk te vinden omdat ze met z'n allen in het zelfde vak zitten. Gooi dat hele vak het stadion uit en je hebt nergens last van, maar daar zijn clubs te bang voor.

Wie de voetbalwedstrijden bezoeken vind ik verantwoordelijkheid van de club, zij verkopen kaartjes en registeren alles. Clubs weten ook alles, dus moeten ze worden gestraft als het mis gaat.

Dit gaat toch helemaal nergens meer over. Wie doet er nu zoiets? De reserve bank bestoken met vuurwerk. Echt heel extreem! Hopelijk komt hier een gepaste straf voor.

18 mei 2014 om 11:51

Inderdaad. Ik snap het ook niet helemaal. Het is de bedoeling dat iedereen plezier heeft, maar er zitten weer wat debielen bij die het hele spel verpesten

Verschrikkelijk wat ze elkaar daar aandoen. Ik zou zeggen, geef APOEL die punten maar hoor!

Zou een heerlijke straf zijn, malloten met
vuurwerk verpesten de sport, ontzettend dom
dat je club zo een kampioenschap zou missen

Wat een gekken! Dan heb je het even flink verpest voor je club. Zonde dat dit een wedstrijd beinvloed..

Het valt me nog mee dat vz de titel niet " Kaká afgevoerd naar ziekenhuis door supportersgeweld" heeft gemaakt.

Dit is echt abnormaal. Dat sommige mensen zich niet eens kunnen gedragen. Je gaat toch geen vuurwerk in het veld gooien. In elke competitie kom je dit soort dingen tegen en het irriteert behoorlijk. Ik hoop dat de voetbalbonden harder dit soort incidenten gaat aanpakken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AEL Limassol


2 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. PeléMiddenvelder100
S. ŠćepovićAanvaller102
D. KerkezUnknown
Sito RieraMiddenvelder90
A. MajdevacAanvaller93
VózinhaKeeper70
Manuel TorresMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina AEL Limassol.

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
West Ham United ziet Nathan Aké als opvolger van Angelo Ogbonna, die vanwege een blessure de rest van het seizoen lijkt te missen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren