Capello laat aanvaller vallen: ‘Ik ben geschokt, dit had ik niet verwacht’

Vrijdag, 16 mei 2014 om

Fabio Capello heeft enkele veranderingen in de voorselectie van Rusland doorgevoerd. De bondscoach laat Pavel Pogrebnyak thuis en de aanvaller van Reading moet hierdoor blijven wachten op zijn eerste interland sinds de EK-groepswedstrijd tegen Griekenland.

/

“Ik ben geschokt, had dit niet verwacht”, reageert Papo in gesprek met Sovsport. “Ik ben fit gebleven en was Capello dankbaar voor het vertrouwen, maar een paar dagen later ontneemt hij mij alle hoop. Dit is frustrerend.” De ex-speler van onder meer Zenit Sint-Petersburg en VfB Stuttgart maakte dit seizoen 13 doelpunten in 39 wedstrijden in de Championship.

Tot de afvallers behoren ook Artem Dzyuba, dit seizoen met zeventien doelpunten de topscorer van de Russische competitie, Aleksandr Anyukov, Aleksey Berezutsky, Vladimir Bystrov en Yuri Gazinsky. Zij zijn, in tegenstelling tot Pogrebnyak, wel op de reservelijst geplaatst. Capello laat Denis Cheryshev in de aanloop naar het toernooi in Brazilië meetrainen, maar de aanvaller van Sevilla gaat niet mee naar het WK.

Voorlopige selectie:

Doel: Igor Akinfeev (CSKA Moskou), Yury Lodygin (Zenit Sint-Petersburg), Sergei Ryzhikov (Rubin Kazan)

Verdediging: Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Georgy Schennikov (CSKA Moskou), Vladimir Granat, Alexei Kozlov (Dinamo Moskou), Andrei Yeshchenko (Anzhi Makhachkala), Dmitry Kombarov (Spartak Moskou), Andrei Semenov (Terek Grozny)

Middenveld: Igor Denisov, Yury Zhirkov (Dinamo Moskou), Alan Dzagoev (CSKA Moskou), Roman Shirokov (FC Krasnodar), Denis Glushakov (Spartak Moskou), Pavel Mogilevets (Rubin Kazan), Viktor Fayzulin, Oleg Shatov (Zenit Sint-Petersburg)

Aanval: Alexander Kerzhakov (Zenit Sint-Petersburg), Alexei Ionov, Alexander Kokorin (Dinamo Moskou), Maxim Kanunnikov (Amkar Perm) en Alexander Samedov (Lokomotiv Moskou).

Standby: Alexander Anyukov (Zenit Sint-Petersburg), Alexei Berezutsky (CSKA Moskou), Yury Gazinsky (FC Krasnodar), Vladimir Bystrov (Anzhi Makhachkala) en Artem Dzyuba (Rostov).


Poll

Wie is volgens jou beter?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door vcfelxcf)

Dus een veteraantje, actief op het tweede niveau in Engeland moet mee met het grote Rusland? Ik geef Capello groot gelijk. Kwaliteit boven kwantiteit. Neem dan een groot talent mee, in plaats van deze geflopte Fulham-spits.

16 mei 2014 om 21:52

Hij is niet geflopt bij Fulham he . Heeft uiteindelijk 12 wedstrijden en 6 doelpunten uit, wat uitkomt op twee wedstrijden per doelpunt. Niet slecht opzich.

16 mei 2014 om 22:18

Nee dat zie ik nu ook. Toch is ie lager gaan voetballen. Bij Stuttgart was het overigens niet echt een succes.

16 mei 2014 om 23:40

Ja inderdaad, maar spelers uit Rusland floppen best vaak in het buitenland. Ze zijn echt letterlijk verbonden met Rusland. De enige wie niet echt geflopt is in het buitenland was Andrei Arshavin. Vond hem echt goed, maar het schijnt dat hij laks was op de trainingen. Maar die jongen hoefde helemaal niet veel doen. Het was al een geweldige voetbal. Die jongen had gewoon vertrouwen nodig van Wenger, dan was hij echt uitgegroeid tot één van de beste van de Bpl, geen twijfel aan. Herinnerde nog twee geweldige momenten van zijn carrière, toen tegen Oranje, toen had hij letterlijk en figuurlijk Oranje vierkant gespeeld. Die man was letterlijk ''on fire'' toen op het EK. En de tweede moment was dat duel tussen Liverpool-Arsenal. Die man he, Arsenal was echt dat hele duel afhankelijk van hem. 4 doelpunten. Maar uiteindelijk werd het gelukkig 4-4. Wat kon die man voetballen.

17 mei 2014 om 01:27

Ik denk dat Pavlyuchenko ook had kunnen slagen als hij meer het vertrouwen had gekregen van Harry Redknapp. Ik vond hem veel beter dan Peter Crouch en dat heeft hij nog redelijk vaak laten zien zoals met die goal tegen Inter na die magische rush van Gareth Bale.

17 mei 2014 om 03:34

Pavlyuchenko was inderdaad ook redelijk geslaagd buiten Rusland. Eerste seizoen: 36 wedstrijden, 14 doelpunten. Het seizoen erop: 24 wedstrijden, 10 doelpunten. Ena laatste seizoen: 39 wedstrijden, 14 doelpunten. En het laatste seizoen van Roman bij Tottenham: 5 wedstijden, 1 doelpunt. Maar wat me opvalt bij hem, hij is effectief bij de bekerwedstrijden, in de competitie maakt hij lastig doelpunten. 5,5,10,1. Dus derde seizoen was zijn productiefste seizoen. Maar hij was niet verkeerd bij Tottenham. Beter dan die slome spits van een Crouch, die totaal afhankelijk is van aanvoer en zijn kopsterkte. Hij is zo'n flipperkast, is stokstijf, en moet afhankelijk zijn van de ballen die hij krijgt.

16 mei 2014 om 21:54

Ik snap niet waarom hij Dzyuba niet meeneemt. Sterke spits en heeft een oogje voor de goal en topscorer momenteel in de Russische League met 17 goals

16 mei 2014 om 23:00

Dat snapt helemaal niemand. Ik zelf vind het eigenlijk schandalig dat hij niet meegenomen wordt, want hij heeft 10x meer gepresteerd dan Kanunnikov, die wel gewoon opgeroepen wordt. Zal waarschijnlijk te maken hebben dat hij niet helemaal in het systeem van Capello past, maar dan zou ik hem alsnog meenemen als extra wapen. Ik zie hem 10x liever dan Kanunnikov.

Tsja, zo erg verbaasd ben ik dan weer niet. Heb het nooit een echte topspits gevonden. Ik zie meer in Samedov en Kerzhakov samen. Wel opmerkelijk dat de hele selectie, inclusief reservelijst, in de Russische competitie speelt

16 mei 2014 om 20:05

Samedov is geen echte spits, maar een buitenspeler. Verwacht ook veel van hem. Hij is een type speler die een actie durft te maken en voorzetten geeft. Verzaakt nooit en is altijd wel goed voor een voldoende.

19 mei 2014 om 06:49

Samedov is meer een CM.

Ligt het aan mij of heeft Rusland veel minder kwaliteit dan pakweg op het EK in Polen - Oekraïne?

16 mei 2014 om 19:55

Dat lijkt alleen maar zo omdat de wat oudere garde waar Pogrebnyak bijhoort plaats heeft gemaakt voor de ietwat minder bekende spelers die zeer getalenteerd zijn, zoals Kokorin, Shatov en Ionov. Maar dat Dzyuba afgevallen is vind ik nog opmerkelijker dan dat Po is afgevallen.

16 mei 2014 om 20:24

Keepers: 1. Igor Akinfejev (cska Moskou), 13. Anton Shunin (dinamo Moskou), 16. Vjatsjeslav Malafejev (zenit Sint-Petersburg).

Verdedigers: 2. Aleksandr Anjoekov (zenit Sint-Petersburg), 3. Roman Sharonov (roebin Kazan), 4. Sergei Ignasjevitsj (cska Moskou), 5. Joeri Zjirkov (anzhi Machatshkala), 12. Aleksei Berezutski (cska Moskou), 15. Dmitri Kombarov (spartak Moskou), 19. Vladimir Granat (dinamo Moskou), 21. Kirill Nababkin (cska Moskou).

Middenvelders: 6. Roman Shirokov (zenit Sint-Petersburg), 7. Igor Denisov (zenit Sint-Petersburg), 8. Konstantin Zirijanov (zenit Sint-Petersburg), 9. Marat Izmailov (sporting Portugal), 17. Alan Dzagojev (cska Moskou), 22. Denis Glushakov (lokomotiv Moskou), 23. Igor Semshov (dinamo Moskou).

Aanvallers: 10. Andrei Arshavin (arsenal), 11. Aleksandr Kerzjakov (zenit Sint-Petersburg), 14. Roman Pavlyuchenko (lokomotiv Moskou), 18. Aleksandr Kokorin (dinamo Moskou), 20. Pavel Pogrebnjak (fulham).


Deze selectie vind ik meer aanspreken (EK 2012) maar jij als Rusland kenner zal wel weten waarover je praat en ik hoop voor jullie dat die talenten wat kunnen tonen. Want ik vind deze groep er sterk op achteruitgegaan qua ervaring en grote namen. Maar goed, namen zegen niet altijd alles natuurlijk.

16 mei 2014 om 20:38

Lodygin heeft dit seizoen aangetoond een waardige vervanger te zijn voor Malafeev en Shunin heb ik nooit een goede keeper gevonden.

Ik vind de verdediging eigenlijk wel vooruit gegaan vergeleken met die van het afgelopen EK. Kombarov heeft het bij Spartak prima gedaan en verder heb je met Schennikov ook een groot talent. Op de rechtsback positie is Anyukov meer een grote naam en heb ik met spelers zoals Yeschenko en Kozlov ook geen problemen.

De middenvelders zijn ongeveer gelijk. Shirokov is alleen weg geweest omdat hij mot had met Spalletti en als persoon niet goed ligt bij de Zenit-supporters. Hij is nog steeds een belangrijke schakel. Verder is Zyryanov over the hill. In Shatov zie ik een goede opvolger en Fayzulin had ook op het EK aanwezig moeten zijn.

De aanval vind ik nu juist heel erg sterk geworden doordat Kokorin of Kerzhakov de aangewezen spits zal worden. Pav en Po had ik op dat EK ook niet meegenomen omdat ze nauwelijks iets hadden gepresteerd. Wat ik alleen niet begrijp is dat Capello Dzyuba thuislaat. Misschien dat hij in Capello's ogen te statisch is, maar als je 17 doelpunten maakt voor een Russische middenmoter, heb je het wat mij betreft verdiend om mee te gaan naar Brazilië.

16 mei 2014 om 20:02

Heeft geen potten kunnen breken en is wel een beetje voorbij nu.

De hele selectie uit eigen competitie, opmerkelijk. Het zal mij benieuwen hoe ver ze komen.

16 mei 2014 om 19:59

Niet voorbij de groepsfase...

16 mei 2014 om 20:05

Schat je Algerije en Zuid Korea veel hoger in als dit team dan?
Denk dat het achter belgie alle kanten op kan.

16 mei 2014 om 20:08

Ik sluit zelf niet uit dat we eerste eindigen. België heeft natuurlijk de betere spelers rondlopen, maar ze zullen het heel moeilijk tegen ons krijgen met onze diepgaande middenvelders en backs.

Akinfeev
Kozlov
Igna
Vasiiy
Kombarov
Glushakov
Denisov
Shirokov
Samedov
Kokorin
Dzagoev
16 mei 2014 om 20:09

Algerije heeft wel wat namen hoor!

16 mei 2014 om 20:26

En Zuid Korea voetbalt altijd wel aardig en hebben ook enkele goeie spelers, word een dichte groep denk ik, het zal allemaal vlak op elkaar zitten.

16 mei 2014 om 21:47

Denk dat belgie dik boven de rest eindigt en het daarachter spannend wordt tussen Rusland en zuid-korea.

16 mei 2014 om 22:02

@koni020,

Je hebt helemaal gelijk met je opstelling. Kokorin is echt een geweldige spits, wat een speler is dat zeg. De tijd van Kerzhakov is geweest, wordt eens wat tijd voor een frisse spits.

19 mei 2014 om 06:52

Zuid Korea zeeer slimme ploeg die het elk topland lastig kan maken! Ik schat ze hoger in dan Rusland.

Dat Pogrebnyak afvalt kan ik nog mee leven, maar dat Dzyuba afvalt vind ik belachelijk. Dzyuba heeft dit seizoen laten zien dat hij onze beste Russische aanvaller van dit seizoen is. Hij hoort gewoon mee te gaan en niet Kannunikov, die zich bij Amkar niet wist te onderscheiden van de rest. Ik begrijp best dat Capello vindt dat Dzyuba geen echte loper is, maar hij heeft dit seizoen wel bewezen dat hij doelpunten kan maken.

Bovendien heeft ook Mogilevets er helemaal niets te zoeken.

16 mei 2014 om 21:06

Ik snap er ook helemaal niks van... Hij had Ionov lekker thuis moeten laten en Dzyuba mee moeten nemen, maarja...

Verder hoop ik eigenlijk dat Rusland in een 4231(433 met de punt naar voren) zal aantreden, want dan heb je een plekje voor Zhirkov centraal op het middenveld. Ik vind hem als spelverdeler eigenlijk heel sterk spelen altijd... Dan naast Denisov en Shirokov als diepste middenvelder. Speelde bij Zenit een tijdje heel goed toen hij net achter de diepe spits speelde.

Akinfeev
Kozlov
Ignashevich
Berezutskiy
Kombarov
Denisov
Zhirkov
Samedov
Shirokov
Dzagoev
Kokorin
16 mei 2014 om 21:27

Ionov vind ik nog wel handig om mee te nemen, maar ik zou niet weten wat Kanunnikov(3 goals, 2 assists) te zoeken heeft bij het nationale team. Dzyuba is vele malen beter natuurlijk.

Ik zou echt niet met Zhirkov als controleur spelen hoor. In mijn ogen is dat nog altijd een vleugelspeler die voor de acties en de voorzetten moet zorgen. Ik zou dus kiezen voor lopende middenvelders zoals Glushakov en Denisov plus spelverdeler Shirokov.

Wel heel communitisch dit alleen spelers uit je eigen competitie

16 mei 2014 om 19:56

De beste russische spelers spelen gewoon in Rusland. Zo gek is dat toch niet? Vind het een team dat kan verrassen. Niet om de prijzen, maar het kan zeker een sterk land een tik uit delen.

Vind het opmerkelijk dat hier twee spelers van Anzhi tussen zitten, terwijl die ploeg toch echt gedegradeerd is dit seizoen. Aan de andere kant heb ik ook geen enkele wedstrijd van hen gezien, dus misschien verdienen ze het wel. Daarnaast had ik Anyukov ook wel verwacht, maar die staat dus stand-by.

16 mei 2014 om 20:01

Capello is nog altijd zeer gecharmeerd van Yeschenko. Hij heeft zo'n beetje alle kwalificatie-wedstrijden gespeeld en is een back die 90 minuten lang op blijft komen en zijn mannetje achterin staat. Beetje hetzelfde type als Anyukov, maar ik denk dat zijn nummer 1 Aleksandr Kozlov wordt en dat is weer net zo'n type back.

Onbekende selectie op een paar namen na. Over Samedov hoor ik goede verhalen. Iemand die me wat meer kan vertellen over hem.

16 mei 2014 om 21:23

Samedov is een type speler die een actie durft te maken en voorzetten geeft. Hij verzaakt nooit en is altijd wel goed voor een voldoende. Geweldige speler vind ik.

16 mei 2014 om 21:36

Talentvolle speler dus. En hoe staat het met Alan Dzagoev. Stond toch altijd bekend als een van de grootste talenten van Rusland. Heeft hij dat waar kunnen maken of is er iets mis met zijn mentaliteit?

16 mei 2014 om 21:52

Heeft dit seizoen niet zoveel gespeeld door een blessure, maar is nog altijd enorm belangrijk voor ons en het is mede dankzij hem dat we nog kampioen zijn geworden. Hoop dat hij speelt, maar Capello houdt niet zoveel van spelers die amper meeverdedigen, dus ik ben benieuwd.

Ik snap dit dan niet, eerst Hiddink en nu Capello. Ze lijken zo geacclimatiseerd in Rusland, roepen/riepen geen grote vraagtekens op met hun selecties, waren/zijn redelijk succesvol, een team van alle lagen uit de competitie. Al deze dingen getuigen in mijn ogen van een goede scouting en van coaches die goed de spelers in de gaten houden.
Natuurlijk kun je spreken van een vreemde keuze als je spelers van een degradant meeneemt, maar ik vind het toch wel van vertrouwen en ballen getuige. Blijkbaar zijn die spelers uitgeblonken bij hun clubs, ondanks de slechte prestaties van het team.

Het klinkt misschien vreemd dat ik dit zo zeg. Maar de reden voor mijn oprechte verwarring is, dat ik dezelfde Hiddink later ook bij Turkije heb gezien. Had de meest vreemde selecties, selecteerde op basis van naam en club en de opstellingen sloegen nergens op. Het was ook geen onverdeeld succes wat hij daar achter liet natuurlijk.
Moet je je voorstellen dat Hiddink bij ons een speler van een degradant zou mee nemen. Heel Turkije zou op stelten staan.

Daarom vind ik het zo knap dat deze coaches zich zo lijken aan te passen bij de Russische bond, nou ook niet bepaald een land dat bekend staat om een cultuur dicht bij de westerse. Ik heb daar respect voor en vind dat de Russische bond het dan ook netjes doet i.t.t. de onze.

17 mei 2014 om 00:35

Het enige wat verwarring rondbrengt is dat hij een spits die dit seizoen aangetoond heeft het meeste rendement te hebben als het gaat om het maken van doelpunten(dzyuba dus) niet meeneemt en wel een matig spitsje als Kanunnikov.

Verder deel ik je mening als het gaat om Capello, want over Turkije kan ik geen goede oordeel vellen. Ik vind dat Capello er goed aan heeft gedaan door niet constant op namen af te gaan, maar door spelers te belonen voor hun goede prestaties, al neigt hij soms wel van Gaal-trekjes te hebben, want die Mogilevets heeft maar tien wedstrijden gespeeld voor Rubin(waar hij overigens niet echt uitblonk) en dat moet dan mee naar Brazilië...

17 mei 2014 om 00:58

Ja maar beste Koni, dat moet je dan maar door de vingers zien of goedkeuren onder het mom van: Capello weet dondergoed waar die mee bezig is.

Het is in ieder geval geen festijn zoals bij ons destijds, waarbij zelfs de wisselkeeper van Fenerbahçe mocht opdraven. Dat was toen ook gedurende de periode van Hiddink.

Maar ook Hiddink deed het wat betreft systeem, tactiek, opstelling en samenstelling toch wel redelijk goed met Rusland? Sinds hij er is geweest lijkt de Russische competitie en het nationale team almaar in een stijgende lijn te zitten. Of ligt dat aan mij?

Verder wens ik jullie veel succes, gun het je wel. Ik hoop dat de rare beslissingen ook gerechtvaardigd zullen worden en dat jullie kunnen slagen.

Trouwens over van Gaal, ik vind hem juist ook top selecteren. Oké, hij maakt zichzelf af en toe belachelijk en ging wat te ver door over Sneijder. Maar ik vind het bijvoorbeeld heel subliem dat hij er tot noch toe in ieder geval op aandrong dat je echt moest spelen bij je club, wou je aanspraak maken op een plekje. Nou ging die regel niet helemaal op de laatste tijd, maar toen had hij daar wel verklaringen voor. Dus ondanks zijn ietwat rare trekjes, zou ik heel tevreden zijn met hem, als Nederlander zijnde. Ik heb wel vertrouwen in hem eigenlijk.

17 mei 2014 om 01:24

Daarom zou ik normaal gesproken van mijn stoel van verbazing vallen, maar ergens heb ik bij Capello toch wel het idee dat hij weet waar hij mee bezig is. Ik heb veel vertrouwen in hem en ben blij dat hij tot 2018 aan ons verbonden blijft. Ik hoop dat de bond niet van hun standpunt verandert mocht dit WK net zo'n fiasco worden als op het EK 2012.

Hiddink heeft het bij ons op het EK 2008 super gedaan, maar zijn doel was toch om het WK 2010 te halen en dat was hem niet gelukt. Bovendien heeft hij de gewoonte om overal rond te lopen behalve waar hij moet zijn. Dat heb jij als Turk waarschijnlijk ook meegemaakt. Toch moet ik hem wel de credits geven, want hij heeft ervoor gezorgd dat er rekening met ons gehouden wordt. Daarom vind ik het zo zonde dat Advocaat precies hetzelfde deed als Hiddink bij jullie heeft gedaan. Hij ging alleen af op grote namen, die toen nauwelijks speelden. Capello gaat, zoals inmiddels bekend is mede dankzij het boek van Zlatan, niet af op namen maar op prestaties.

Wat van Gaal betreft zie ik wel een vooruitgang zoals ik die ook bij Rusland zie, maar je moet niet te ver doordraven met jonge spelers die alleen in de Eredivisie spelen. Je hebt ook spelers nodig die op een iets hogere niveau spelen, zoals Douglas bijvoorbeeld. Nu lijkt het net alsof je maar een paar wedstrijden goed moet spelen om erbij te horen en dat gebeurd nu precies hetzelfde met Mogilevets. Kwam bij Zenit nooit aan spelen toe, werd verhuurd aan Rubin en doet het een paar wedstrijden leuk en bam: hij heeft kans om mee te gaan naar het WK. Dat vind ik niet fair naar andere spelers die veel beter zijn en beter gepresteerd hebben. Ik zie dan liever de lange Tarasov spelen die, ondanks zijn lange blessureleed en net weer fit is, op basis van de eerste seizoenshelft heeft aangetoond dat hij een plekje verdiend heeft.

Dat Kannunikov mee gaat en Dzyuba begrijp niet begrijp ik niet. Vind het voor de rest niet heel bijzonder, gewoon degelijk. Zou leuk zijn als ze kunnen stunten, want dat zou wel kunnen net als Zwitserland bijvoorbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 34
45 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
GuilhermeKeeper
I. DiveevVerdediger
G. DzhikiyaVerdediger
R. EvgenjevVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

Rusland
12 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren