‘Wij zitten in de finale, dat kunnen Roda JC en NEC niet zeggen’

Woensdag, 14 mei 2014 om 18:14Thijs Post

RKC Waalwijk stond in de nacompetitie tegen De Graafschap met de rug tegen de muur en het scheelde niet veel of de ploeg van Erwin Koeman was al afgedaald naar de Jupiler League. In de finaleronde van de nacompetitie komt RKC in actie tegen Excelsior.

/

Dat RKC tegen De Graafschap geen goed voetbal liet zien, is volgens coach Koeman onbelangrijk. “Daar gaat het niet om. Het gaat puur om het resultaat. Wij zitten in de finale. Dat kunnen Roda JC en NEC niet zeggen”, doelt hij in gesprek met het Brabants Dagblad op de uit de Eredivisie gedegradeerde clubs.

Keeperstrainer Rob van Dijk van Excelsior stond jarenlang onder contract in Waalwijk. Hij kent geen genade met zijn ex-werkgever. “Ik hoop dat Excelsior de Eredivisie bereikt. Hoe sneu ik het ook voor RKC zou vinden als ze zouden degraderen. Ik sta nu onder contract bij Excelsior en geef alles voor deze club”, zegt hij tegen Omroep Brabant.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door matje84)

Ik zou lekker even met RKC bezig zijn als ik Koeman was. Ze zijn door het oog van de naald gegaan, grote mond is nergens voor nodig.

14 mei 2014 om 19:16

En daar doelt hij ook op. Door het oog van de naald. Op zijn Italiaans dus. En dat is zeker geen probleem. Zeker op dit moment niet. Het komt misschien een beetje verkeerd over , maar hij heeft wel een punt. Ps: heb je de tekst wel gelezen?

Beetje onnodige sneer van een Koeman die de laatste tijd zeer onsympathiek overkomt. Wat is er toch met die relaxte gozer gebeurt?

RKC zie ik ook gewoon degraderen hoor. Excelsior speelt sinds het vertrek van Tomasson zeer goed en leuk voetbal...

14 mei 2014 om 18:23

Ik zie ze het inderdaad ook niet redden tegen excelsior.

Niet te vroeg juichen Erwin je kan nog steeds degraderen, en die uitspraak over Roda en Nec slaat nergens op.

14 mei 2014 om 18:37

Als je kijkt naar het team heeft erwin het heel goed gedaan. Nec en Roda hadden betere teams dus hij mag dat best zeggen!

14 mei 2014 om 18:44

Kan het beter voor zich houden, pas nadat ze zich veilig hebben gespeeld mag hij roepen wat hij wil, want als hij alsnog degradeert krijgt hij de deksel op de neus.

14 mei 2014 om 18:47

Ik denk niet dat er slechtere teams bestaan dan nec dit seizoen...

14 mei 2014 om 18:50

Het Gaat erom dat rkc (terecht) kritiek kreeg op zijn spel tegen de graafschap. Maar al met al hebben ze nog een goede kans om behouden te blijven en dat kunnen nec en roda niet zeggen. Niet op alle slakken zout leggen.

15 mei 2014 om 14:59

@nec4life1
roda heeft die uitdaging aangenomen volgend jaar doen we wel een wedstrijd wie het beste team heeft


maar koeman moet indd even op zijn woorden letten want dadelijk gat hij er nog uit tegen excelsior

maar dat RKC nu in de finale staat betekent niet dat ze al veilig zijn het betekent alleen nog gedegradeerd zijn.

Als je het verschil tussen de selecties van Excelsior en RKC ziet dan mag je de conclusie trekken dat RKC zich heel eenvoudig gaat handhaven.

14 mei 2014 om 18:24

Ik denk eerlijk gezegd dat Excelsior zal promoveren

14 mei 2014 om 18:52

Die spits van Excelsior! Wat een gast, waar komt die vandaan? Die gaat er zeker een inschieten tegen Mitch Apau.

14 mei 2014 om 19:37

Jaa enorm sterke spits.. Veldwijk komt volgens mij, weet niet zeker hoor, uit de jeugd van FC Utrect. Die club wil hem nu volgens mij weer terughalen maar hij heeft een doorlopend contract bij excelsior

14 mei 2014 om 20:19

Veldwijk is via de jeugd van Volendam in de beloften van FC Utrecht terecht gekomen. Heeft daar een paar wedstrijden de kans gehad en niets laten zien. Hij ontwikkelt zich nu goed in de JL, maar ik denk dat hij maximaal het onderste niveau in de eredivisie aankan.

14 mei 2014 om 18:24

dat zou je ook denken van sparta en nec en toch ging dat fout voor nec

14 mei 2014 om 18:33

Tjah wie had verwaxht dat nec zo kansloos tege sparta ten onderging dus ik zie rkc er echt nog wel uit vliege al hoop ik it niet

14 mei 2014 om 19:38

@ Rafo

Ik denk juist dat Excelsior gaat promoveren. Ik heb toch wat meer met RKC dan Excelsior, maar Excelsior maakt bij mij een hele sterke indruk en RKC juist niet.

Hij heeft wel een punt. Je kan wel over RKC heen vallen maar ze doen wat ze moeten doen. Ook al is het kantje boord.

Wij hadden het tenminste verdiend, kan RKC niet zeggen'

14 mei 2014 om 18:51

Als je al begint over wij dan is de objectiviteit ver te zoeken.

14 mei 2014 om 19:38

Haha dat zijn jouw woorden.. ik beschouw de fans als onderdeel van de club..

14 mei 2014 om 19:39

Roy, je hebt gewoon gelijk hoor met dat 'we'.

14 mei 2014 om 19:45

Tjaa dacht ik ook.. blijkbaar heb je toch mensen die er niet goed tegen kunnen dat de Graafschap (!!) op dit moment beter kan voetballen dan een eredivisie team, denk binnen een week JL team, genaamd Rkc..

15 mei 2014 om 11:20

Ja ik kan er heel slecht tegen dat De Graafschap beter speelt dan Rkc. Het beheerst mijn leven compleet.

17 mei 2014 om 16:58

Dat is hartstikke fijn voor jou knaapje

17 mei 2014 om 17:03

Moest je zo lang nadenken pik?

Hoop dat Erwin RKC in de eredivisie weet te houden. Gun het zowel de coach als de club. RKC vind ik een sympathieke club, die met veel jonge spelers het toch voor elkaar krijgt om leuk voetbal te spelen. Wat mij betreft mogen RKC en Sparta volgend seizoen in de eredivisie spelen.

Erwin hou die praatjes nou voor je tot je ons verzekerd heb van weer een jaar eredivisie. Tuurlijk telt het resultaat maar kom zeg de manier waarop wij speelde tegen de Graafschap. Speel je morgen en zondag weer zo spelen we volgend seizoen gewoon tegen nec en roda hoor

14 mei 2014 om 18:25

Dat weet ik wel zeker.. Excelsior speelt beter veldspel dan de Graafschap. Ook hebben ze een eredivisie waardige spits rondlopen

14 mei 2014 om 18:47

Juist het spel wat excelsior speelt ligt rkc beter dan het kick and rush spel wat de Graagschap speelde

14 mei 2014 om 19:40

Nou dat durf ik niet te zeggen hoor.. van Hoevelen en vooral Gouano wonnen veel kopduels.

Nee, natuurlijk kan Roda dat niet zeggen, die zijn rechtstreeks gedegradeerd.
Dus eigenlijk is het best een domme uitspraak.

Koeman heeft gelijk, Roda en NEC staan daar niet. Maar wat heb je eraan als je in de finale staat en dan alsnog uitgaat? Hoop voor RKC niet dat het gebeurt, maar kans is wel aanwezig.

Gebeurt ook niet vaak dat 3 ploegen degraderen, tenminste ik kan het mij niet herrineren.

14 mei 2014 om 18:40

Ik ook niet maar las dat laatste keer in 2001 was

14 mei 2014 om 19:37

Het was 2002 om precies te zijn. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren.

14 mei 2014 om 19:39

Zou ook kunnen, toch spectaculair als er 3 club zouden degraderen!

15 mei 2014 om 15:05

was dat niet het jaar dat fortuna ook degradeerde
zou wel toevallig zijn dat 2 keer limburgse clubs er 2 extra meetrekken naar de JL

Laat al de anti Rkc opmerkingen maar weer komen. Jullie zeggen altijd heb een beetje sympathie voor die kleine clubs, maar als het Rkc is Ho maar.

14 mei 2014 om 18:48

Zou mooi zijn als RKC er uit vliegt.

14 mei 2014 om 19:38

hahaha @vendaron held

14 mei 2014 om 19:51

@roy

Held.... Het is een kruik die het zegt. Die kan je niet objectief nemen.. Zoals RKC die kruiken niets gunnen, gunnen hun ons ook geen eredivisie.

14 mei 2014 om 20:17

Logisch met het voetbal wat Rkc speelt.. en niet te vergeten dat kleine stadion dat niet eens gevuld kan worden..

14 mei 2014 om 21:19

Je gaat ergens anders over praten dan over de rivaliteit tussen RKC en Willem Ii.. Maar goed.. Ten eerste het spel is niet om aan te zien, mee eens. Maar ik kan me nog een periode bedenken dat jullie niet anders deden? Of zit het je nog steeds dwars dat we jullie in 2009 naar de jupiler hebben geschoten en dit jullie andersom niet is gelukt?

Over het stadion, die is inderdaad klein, maar bij jullie zit die gelukkig wel altijd vol? Of zat die vorige week voor het eerst vol dit jaar? Daarnaast zit RKC Waalwijk ingesloten door betaald voetbal organisaties, waardoor wij als RKC nooit meer supporters zullen krijgen dan dit.

Over de wedstrijd tegen Excelsior ben ik echt niet zeker, mochten we de confrontaties met Excelsior winnend afsluiten, dan hebben wij weer een mooie prestatie neergezet. Maar het voetbal zal echt beter moeten dan de afgelopen wedstrijden, waarbij wij totaal niet hebben gevoetbald.

15 mei 2014 om 07:21

Ik weet niet welke kant je nu op wilt maar als jullie zo in de Eredivisie blijven zou het wel erg onterecht zijn

Worden 2 hele mooie wedstrijden tegen Excelsior. Ik denk persoonlijk dat de Rotterdammers terugkeren, omdat ze veel meer vetrouwen hebben dan Rkc.

Die Erwin Koeman schreeuwt de afgelopen weken wel erg hoog van de daken.
RKC kroop tegen de Graafschap al door het oog van de naald en tegen Excelsior gaan ze het niet redden.
Excelsior is een goede voetballende ploeg die over 2 wedstrijden gezien de betere zal zijn en dus verdiend gaat promoveren.
Het wordt komend seizoen bijzonder in de JPL met clubs als de Graafschap, NEC, Roda JC, VVV enz

14 mei 2014 om 19:57

Wanneer heb je Erwin Koeman hoog van de daken horen schreeuwen? Hij zit zich juist steeds in te dekken! Hij zegt elke wedstrijd dat het een wereldprestatie is als RKC erin blijft... Dus weet niet waar jij dit vandaan haalt?

Heb zin in morgen en ook met vertrouwen naar Rotterdam. RKC heeft alles gespaard voor de finale en gaan morgen en zondag vlammen. Zou gek zijn 3 eredivisie clubs naar JL. Maar we zullen het zien. De nul houden is belangrijk.

Mochten we het niet halen dan hebben we denk ik wel een probleem want dan kom je niet zomaar weer terug. Met Roda en NEC

14 mei 2014 om 20:18

En de overige 17 teams doen ook gewoon mee!!

Domme en onnodige sneer. Nu mogen ze er keihard uit van mij ook al heb ik niets met Excelsior. Het was puur geluk tegen De Graafschap, zeg dat dan. Koeman snapt hopelijk wel dat er bij degradatie een groot probleem is want terugkeren binnen een jaar wordt lastig met clubs als Roda, NEC en VVV in de Jupiler.

14 mei 2014 om 21:30

Geluk viel wel mee. We zijn niet weg gespeeld door de graafschap. Alleen in de slotfase zijn we goed weg gekomen.

14 mei 2014 om 22:18

heb je de wedstrijden wel gezien? De graafschap had meer echte kansen, had in doetinchem een penalty moeten krijgen nadat will vast gehouden werd. Daarnaast kreeg rkc bij de 0-1 in doetinchem de vrije trap wel erg makkelijk mee, en vergat de scheids in waalwijk te fluiten voor een overtreding van sno op breinburg voordat de 1-1 viel.

In mijn ogen komen ze dan ook goed weg.

Erwin, waarom deze compleet onnodige sneer? Heb je wat te bewijzen?

Degraderen is degraderen Koeman. Zie er eerst maar eens in te blijven. Krijgt voor volgens seizoen geen bonuspunten als je pas degradeert in de finale van de Play offs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TahiriMiddenvelder311
L. DaneelsAanvaller312
S. BakariAanvaller281
K. LamprouKeeper320
F. StokkersAanvaller285
R. van der VenneMiddenvelder274
S. SowAanvaller261
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina RKC Waalwijk.

12 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren