Van Gaal heeft verrassingen in petto in voorselectie

Dinsdag, 13 mei 2014 om
/

Louis van Gaal heeft dinsdagavond eindelijk bekendgemaakt welke dertig spelers hij heeft opgenomen in de voorselectie van Nederland voor het WK 2014. Het was de bedoeling dat de groep in de middaguren al bekend zou worden, maar de bondscoach wachtte tot de avond. Hij wilde de spelers die níet meegaan naar Brazilië eerst zelf op de hoogte stellen. Van Gaal heeft een paar verrassingen in petto.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kun jij je vinden in de voorselectie van Louis van Gaal?


Gerelateerd

849 reacties (laatste reactie door mariachi9)

Ongelooflijk dat van der Wiel er niet bij zit. Traint wekelijks op topniveau tegen spelers van wereldklasse en heeft dit seizoen veel gespeeld, waaronder ook in de Champions League. Heeft bovendien ook al ervaring op een eindtoernooi.

13 mei 2014 om 21:21

indd, Bizar en onbegrijpelijk als Van der Wiel gewoon fit is. In mijn ogen is het ook een domme keuze om Van Dijk en Emanuelson niet mee te nemen. Passen prima in het systeem

13 mei 2014 om 21:28

Als spanje de clubs ziet waarbij onze achterhoede spelen lachen ze ons dubbel en dwars uit....

13 mei 2014 om 21:29

Als ze dit bij Manchester United lezen kan Van Gaal zijn carrière daar gedag zeggen. Straks speelt Verhaegh daar op de rechtsback en Jordi Clasie op het middenveld.

13 mei 2014 om 21:30

Niet alleen Spanje, ook in Chili en Australie lachen ze zich rot. Alleen Vlaar die in het buitenland speelt en Veltman, Rekik en Blind met enige ervaring op internationaal niveau. Alle Feyenoorders hebben geen enkele Europese wedstrijd gespeeld in een hoofdtoernooi, maar wel lekker mee naar het WK joh. Lachwekkend

13 mei 2014 om 21:32

Helemaal gelijk. Greg zou gewoon no 1. moeten zijn op rb. En hoezo worden rekik, kongolo, veltman etc kansen geboden en van dijk nooit? Zelfde voor emanuelson. En kan iemand mij vertellen wat Promes hier doet ipv Klaassen, van Ginkel, etc?

13 mei 2014 om 21:32

Dat van der Wiel er niet bij zit kan ik me wel voorstellen. Voetballend hoort hij er wel bij, maar tijdens het afgelopen ek bleek hij het buitenbeentje van de groep en de oorzaak van onrust. Dan kun je beter een bikkelaar als Verhaegh erbij halen.

13 mei 2014 om 21:35

@ Ajaxfandennis23,

Dit is niet bizar, maar dit is nog erger dan bizar dat Gregory van der Wiel er niet bijzit en Paul Verhaegh wel.

Met alle respect voor Verhaegh, maar met een speler als hem kan je toch niet aan komen zetten op het WK als Nederland-zijnde?

Van der Wiel heeft dit seizoen erg veel gespeeld: in de Franse competitie, in de Franse beker en hij heeft vrijwel alle Champions League wedstrijden van Paris Saint Germain meegespeeld.

Ik heb niks tegen Louis van Gaal, maar hij maakt wel vaker rare keuzes: Virgil van Dijk niet uitproberen bij het Nederlands elftal, terwijl dat zeker wel van toepassing kan zijn, om de drie wedstrijden van doelman wisselen, bankzitters en matige spelers als Kenneth Vermeer en Paul Verhaegh meenemen en Wesley Sneijder lijkt/leek toch wel allerminst verzekerd van deelname aan het WK onder van Gaal.

Als clubcoach, vind ik, van Gaal een geweldige en veel betere coach, maar als bondscoach, vind ik, hem eerlijk gezegd drie keer niets.

Ikzelf zou met dit elftal naar het WK gaan:

Keepers: Tim Krul ( Newcastle United ), Michel Vorm ( Swansea City ) en Jasper Cillessen ( Ajax ).

Verdedigers: Gregory van der Wiel ( Paris Saint Germain ), Daryl Janmaat ( Feyenoord ), Douglas ( Dinamo Moskou ), Stefan de Vrij ( Feyenoord ), Virgil van Dijk ( Celtic ), Bruno Martins Indi ( Feyenoord ), Erik Pieters ( Stoke City ) en Terence Kongolo ( Feyenoord ).

Middenvelders: Nigel de Jong ( AC Milan ), Jonathan de Guzmán ( Swansea City ), Leroy Fer ( Norwich City ), Marco van Ginkel ( Chelsea ), Wesley Sneijder ( Galatasaray ) en Rafael van der Vaart ( Hamburger SV ).

Aanvallers: Jeremain Lens ( Dinamo Kiev ), Jean Paul Boëtius ( Feyenoord ), Robin van Persie ( Manchester United ), Klaas Jan Huntelaar ( Schalke 04 ), Arjen Robben ( Bayern München ) en Memphis Depay ( PSV ).

Krul
v.d.Wiel
Douglas
v.Dijk
Pieters
de Jong
Fer
Lens
Sneijder
Robben
v.Persie
13 mei 2014 om 21:35

Rekik ervaring op internationaal niveau ?

13 mei 2014 om 21:35

Of ze zullen zich realiseren dat de Nederlandse competitie beschikt over een aantal toptalenten in de verdediging aangevuld met wat spelers die eht internationaal al bewezen hebben.

13 mei 2014 om 21:38

@marijnafca

Dus omdat Feyenoord geen Hoofdtoernooi speelt mogen er geen Feyenoorders mee... Logisch.. hahahaha

13 mei 2014 om 21:44

@ sittardrulez Toen was v Persie ook een vd problemen, wou je die ook thuislaten? Gewoon achterlijke actie. Kies je iemand van met alle respect Augsburg boven iemand die dagelijks met spelers als Ibra en Silva traint.

13 mei 2014 om 21:45

@merijnafca, onderbouw jij is even 7 vervangingen in de voorselectie die jij in plaats van "deze lachwekkende feyenoorders" wel mee zou nemen ?

13 mei 2014 om 21:46

Ik denk dat de reden dat Van Der Wiel er niet bij zit te maken heeft met zijn knieblessure die hij half maart opliep. Hij loopt daar sindsdien behoorlijk mee te kwakkelen. Dan zal Verhaegh de tweede rechtsback achter Janmaat worden.

13 mei 2014 om 21:47

Niet gaat haten, zet even je Feyenoordbril af en beoordeel dit objectief. Hij wil ermee aangeven dat Feyenoordspelers niks gewend zijn op internationaal clubniveau, niet over het niveau van de Feyenoord spelers (of hun potentie) zelf. Ik ben het met marijnafca eens dat een verdediger die wekelijks tegen, met alle respect, Joachim, Demouge en Powel speelt, niet opgewassen is tegen topspitsen als Negredo/torres enz. Van Gaal heeft wel eens vaker wonderen verricht, maar dit jaar ben ik er echt bang voor..

13 mei 2014 om 21:47

Janmaat speelt 10x beter dan van der wiel. Maar hij had uhm wel kunnen mee nemen als reserve. #1 blijft Janmaat .

13 mei 2014 om 21:50

Misschien psg gaan volgen voor je dat zegt. Spelen in de Ligue 1 en CL is wel even ander niveau als de Eredivisie.

13 mei 2014 om 21:57

Dat was 4 jaar geleden precies hetzelfde. Niet zo overdrijven.

13 mei 2014 om 21:57

Ik zeg niet dat ze allemaal lachwekkend zijn. Janmaat, Boetius en Indi heb ik nog een beetje begrip voor want die hebben potentie. Maar de Vrij, Vilhena, Kongolo en Clasie komen echt tekort

13 mei 2014 om 22:01

Ik ben t helemaal eens met je lijstje, dit zijn in mijn ogen de sterkste spelers die we hebben.

13 mei 2014 om 22:03

@ritalin,

Van der Wiel zat tijdens het ek bijna altijd in zijn uppie met een koptelefoon hiphop te luisteren en had totaal geen binding met de groep. Wat moet je dan met zo iemand? En op het veld was hij elke wedstrijd de slechtste.
Van Persie is onmisbaar, van der Wiel niet.

13 mei 2014 om 22:03

Zeer? Nee hoor, Feyenoord speelt met 10 Nederlanders, Ajax met 5 of 6 dus zo heel veel maakt het niet uit in dat opzicht. Bovendien is het duidelijk te onderbouwen waarom deze Feyenoorders niet geselecteerd behoren te worden. Ze spelen slecht (vilhena, de Vrij), hebben geen enkele topwedstrijd gespeeld (kongolo) of komen gewoon voetballende kwaliteiten tekort (clasie).
Maar staar je lekker blind op deze selectie, Feyenoord is tweede , Ajax kampioen en drie keer van jullie gewonnen, dus wat moet er dan precies zeer doen?

13 mei 2014 om 22:05

Van der Wiel heeft een blessure, van Aanholt is een logische vervanger, jammer voor Emanuelson, had je goed kunnen gebruiken voor de linkerkant.

13 mei 2014 om 22:05

Al hebben deze Feyenoorders geen europese ervaring, zijn het wel talenten en al is ervaring belangrijk, kwaliteit is dat ook. Overigens vind ik het lachwekkend dat Vilhena mee mag, matig seizoen gehad. Van der Wiel is ook beter dan Janmaat, misschien wil van Gaal iemand die met dit systeem uit de voeten kan op de vleugels?

13 mei 2014 om 22:07

Ik log speciaal even in om je toch een duim te geven, dit lijkt meer op ipv dat van van Gaal.
Ik had ipv de Vrij toch Ron Vlaar meegenomen, hij is aanvoerder, en speelt wekelijks op een erg hoog niveau.
Maar voor de rest zeker iets waarmee je voor de dag kunt komen op een WK.

13 mei 2014 om 22:08

Ligt het aan mij of wil Louis gewoon niet verder komen dan de eerste ronde? Hoe haalt hij het in z'n hoofd om met zo'n verdediging aan te komen in Brazilië?

Mijn selectie zou zijn:

Keepers: Krul, Cillessen, Vorm

Verdedigers: van der Wiel, Janmaat, Douglas, de Vrij, Vlaar, Heitinga, van Dijk, Martins Indi, Emanuelson, Büttner

Middenvelders: N. de Jong, Blind, Fer, van Ginkel, Sneijder, van der Vaart

Aanvallers: Robben, Van Persie, Huntelaar, Kuyt, Depay

Zo heb je iig nog spelers die op internationaal (top)niveau spelen in grote competities, met enkele grote talenten uit de eredivisie.

Mijn basisopstelling zou dan zijn:

Krul
Douglas
Vlaar
van Dijk
van der Wiel
Ginkel/Fer
de Jong
Emanuelson
Sneijder
Robben
van Persie
13 mei 2014 om 22:09

@nickerddd

Juist dán is van der Wiel perfect. Verhaegh speelt als Fullback bij Augsburg, zeer verdedigend dus. Van der Wiel is een Wingback, eentje die voluit aanvalt. Echt een onbegrijpelijke keuze dit.

13 mei 2014 om 22:10

Janmaat is nummer ene op die positie, is fel en aanvallend hele dreigend en verdedigen staat Janmaat zijn mannetje, helemaal mee eens barcastyle.

13 mei 2014 om 22:11

@m.madrid
Met Celtic en Stoke City worden ze ook niet bang hoor .

Hier een poging van mij om enkele keuzes van Van Gaal te beargumenteren:

Van der Wiel is wat mij betreft een prima back, Janmaat heeft Van Gaal de afgelopen twee jaar nooit teleurgesteld en is bovendien bekend met het 3-5-2 systeem. Als er dan gekozen moet worden tussen Verhaegh en Van der Wiel als back-up, snap ik de keuze wel. Van der Wiel heeft altijd een wat afstandelijke houding gehad en kan ongeïnteresseerd overkomen, absoluut niet wenselijk als je Janmaat juist scherp moet houden.

De absentie van Van Dijk vind ik wat lastiger in te schatten, aangezien ik dit seizoen slechts een handvol wedstrijden van hem heb gezien. De technische staf van Oranje heeft hem elke wedstrijd gevolgd en hem blijkbaar te licht beoordeeld. Wie ben ik dan om te zeggen dat hij mee moet, het is altijd een verdediger geweest die aanvallend prima was, maar verdedigend vaak uit positie stond bij Groningen. Waarschijnlijk is het tactisch vermogen nog niet goed genoeg in de ogen van Van Gaal.

Over het grote aantal Eredivisie spelers kan ik het volgende zeggen. Van Gaal heeft altijd een voorkeur gehad voor jonge jongens die hij naar zijn eigen visie kan vormen. Bovendien zijn de geselecteerde jongens wel degelijk getalenteerd en hebben potentie om Oranje de volgende jaren naar een hoger niveau te tillen. Pieters bijvoorbeeld, is altijd een relatief beperkte speler geweest. Ik ben blij dat spelers als Rekik, De Vrij, Bmi, Kongolo en Veltman de voorkeur krijgen.

Ik zeg niet dat dit de redenen zijn van Van Gaal, maar zo zou ik het kunnen onderbouwen en ik vind het allemaal nog niet zo heel onlogisch. Ik heb er zeker vertrouwen en ga liever ten onder met jonge jongens uit de Eredivisie en een Hollandse filosofie dan één ronde verder en afbraakvoetbal met voetballers als Pieters en Emanuelson.

13 mei 2014 om 22:13

ok dus hij is wel 100% fit en heeft ook wedstrijden gespeeld?

13 mei 2014 om 22:18

Ben ik met je eens, maar ik probeerde me in te leven bij Louitje haha.

13 mei 2014 om 22:22

Check! We hebben blijkbaar het geheugen van een geit. Op het EK verreweg de slechtste speler. Totaal geen interesse in het toernooi. Kan echt geen bal afpakken, alleen maar mee lopen. Dat kan hij prima. Verder redelijk aanvallen maar totaal geen verrassing in zijn spel. Ik zie liever Janmaat. Alleen al die beleving en uitstraling. Dan maar verliezen met Janmaat.. ipv de Wiel.

13 mei 2014 om 22:33

Dus omdat Veltman international heeft gespeeld is hij wel terecht geselecteerd? Die man kan Pelle niet eens tegen houden laat staan een echte topspits op het WK! Die Feyenoorders daar hebben sowieso 3 de hele kwalificatie gespeeld en goed ook! Die hebben dus laten zien in oranje te horen en Veltman maar 1 wedstrijd en dat zag er behoorlijk pijnlijk uit tegen Falcao! Dus eerder lachwekkend dat Veltman mer is!

13 mei 2014 om 22:34

Gezien de concurrentie op het middenveld valt Vilhena nog wel af.
Overigens is hij de laatste maanden wel in vorm.

13 mei 2014 om 22:40

@merijn: wat 33n domme onzin om te roepen dat een veltman beschikt over europese ervaring. Wat waren het? 3,5 wedstrijd waaronder 1 tegen een celtic? Tik dat voor het gemak even weg tegen het aantal interlands dat een stel Feyenoorders achter de naam heeft staan of telt dat niet mee?

13 mei 2014 om 22:41

Waarom zou Van Der Wiel mee moeten. Van Gaal maakt de spelers de laatste trainingen vaak mee, hij zal de juiste keuzen hebben gemaakt. Een gemist zal Van Der Wiel niet zijn.

13 mei 2014 om 22:42

@FCB_Prithwi Ja ik had Heitinga ertussen gezet voor de ervaring, maar op de plek van Heitinga zou je ook wel iemand anders neer kunnen zetten zoals bijvoorbeeld Matthijsen. Hij zit op de bank en gaat komt er alleen bij de hoogste noodzaak in..

13 mei 2014 om 22:43

Van Persie onmisbaar? gelukkig heeft hij ook zoveel gescoord op eindtoernooien.
Natuurlijk hoort hij er bij, maar maak hem niet belangrijker dan dat hij is.
Greg hoort er gewoon bij.
Greg is een hele andere persoon geworden sinds het EK.

13 mei 2014 om 22:44

Wat een rare opmerking. Was jij der bij? Hij zat toen in een slechte periode, ook bij Ajax. Nu is hij afgetrainder dan ooit bij een topploeg.

13 mei 2014 om 22:45

Haha gast afbraakvoetbal met Emanuelson? Die gast zou aanvallend meer brengen dan linksbacks die nu mee gaan hoor!

13 mei 2014 om 22:48

Het gaat niet om feyenoorders, maar om ervaring.....

13 mei 2014 om 22:48

Dat ondanks Ajax zo goed is dat de spelers niet de trots van het land zijn. Jij mag je kampioenschap vieren met spelers die niet uit de jeugd komen en wij zijn trots op onze jeugd die ons 2e heeft gemaakt met paar toevoeging van buiten af. De successen komen wel, maar wel met onze eigen jongens. Van deze selectie heeft de helft een Feyenoord achtergrond en dat doet jou pijn! Jij valt alleen de Feyenoord spelers aan dus het is wel duidelijk waar het jou echt om gaat! En grappig dat he gelijk moet opscheppen over het kampioenschap, laat ook duidelijk zien waar het jou om gaat. Iets als gloryhunters noemen ze dat ook wel eens!

13 mei 2014 om 22:50

@san90 beetje domme opmerking, 3x verlies voor fey afgelopen seizoen. En als er 1 door de mand viel was het janmaat wel, vooral in de kuip. Als je dan toch op basis van paar wedstrijden iemand beoordeeld, neem dat dan ook mee.

13 mei 2014 om 22:50

Vind de verdediging van Spanje ook niet bepaald indrukwekkend in verdedigend opzicht(de Cv's) met name Pique laat verdedigend nog al wat steekjes vallen.
Maar in balbezit zijn ze natuurlijk sterk.

13 mei 2014 om 23:12

100% met je selectie eens. Van Gaal snapt er de ballen niet van. Alles verliezen met deze groentjes en weer naar huis.. Verhaegh??? Geen vdWiel, Van Dijk, Pieters? Kom toch op joh.

13 mei 2014 om 23:27

Volgens mij hield hij een topspits genaamd Falcao aardig in bedwang...
Die man was onzichtbaar tijdens Nederland - Colombia

14 mei 2014 om 01:01

Miss van dijk , emanuelson erik pieters of is hoj geblasseerd vander wiel affeley moet je eigenlijk meeneme ook al speelt hij niet maar traint met messi en xavi wat wil je nog meer en ik had eigenlijk ook marvin emnes willen zien altijd gevaarlijk die gast is goed maar ja kijke wie afvalt

14 mei 2014 om 01:22

Qua van Dijk begrijp ik het enigszins juist wel. Hij heeft maximaal 8 wedstrijden op hoog niveau gespeeld, de rest in Schotland, en met alle respect, dan acht ik de Nederlandse competitie vele malen hoger. Dat vd Wiel niet mee is, vind ik idd vreemd. Nu maar afwachten wie er nog afvallen.. Zal je zien dat hij Robben, v Persie en de Jong nog thuis laat..

14 mei 2014 om 02:08

Ik ben blij dat ik niet de enige bent doe dat ziet, Janmaat is even goed pf beter en geen arrogante man. Daarentegen is van der wiel arrogant en als je zo'n speler op de bank zet krijg je wrijving. Ik geloof in van Gaal dat hij weet wat hij doet, en dat is enorm goed. Il begrijp dat de meeste die voor Ajax zijn hier minder blij mee zijn omdat het een product van de club is, maar dezelfde tijd begrijp ik heel goed dat dit een teamsport is, en de spelers die zijn opgenomen meer te bewijzen hebben. Kortom ik verwacht wel wat van dit oranje.

14 mei 2014 om 08:36

en tijdens die klassiekers viel ook clasie door de mand en vilhena snap ik ook niet voor de rest zijn de spelets van feyenoord terecht

14 mei 2014 om 16:45

Rochester ik kan me redelijk goed in jouw opstelling vinden!

Ik zou alleen Vlaar meenemen en in de basis zetten en daarvoor De Vrij weglaten. Verder zou ik Blind meenemen in plaats van Van Ginkel. Die heeft niks gespeeld dit seizoen en Blind is een van de weinige Nederlandse middenvelders die Verdedigend iets in kan brengen naast de Jong en Strootman. Maarja die is geblesseerd.

Voor de rest een uitstekende selectie!

14 mei 2014 om 17:09

Als ik zie dat Van der Wiel, Emanuelson van Dijk of Vermeer er niet bij zijn,
maar bv. wel Kuyt , D Klaasen en de Vrij dan kan ik me niet overal in vinden.
Maar de meeste spelers zijn wel ok lijkt mij.
ik verwacht trouwens dat die laatste drie nog wel gaan afvallen.

14 mei 2014 om 19:42

Hé jongens van der wiel heb zelf af gezegd door de telefoon hij heb last van zijn linker buitenbeentje

13 mei 2014 om 21:29

@bloomfield,
Voor een keeper is dat toch heel anders als voor veldspelers hoor.

13 mei 2014 om 21:32

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de drie andere keepers. Waarvan Zoet naar verwachting uiteindelijk wel zal afvallen. Desondanks hij in vele dingen beter is dan Cillessen. Meevoetballen, hoge ballen, penalty's killen, reactievermogen. In mijn ogen de toekomstige keeper van Oranje.
Nu staat vooral Krul nog hoger op mijn lijstje, maar als Zoet zich weet door te ontwikkelen is hij voor mij de nummer 1 van Oranje.

13 mei 2014 om 22:12

Forzezitterd. Cillessen heeft op mij geen indruk kunnen maken in Oranje. Hij oogde onzeker en is zwak op hoge ballen. Ook de schot van Benzema tegen de Fransen moest hij hebben, doe mij Krul maar, dan de overschatte Cillessen.

13 mei 2014 om 22:47

Overschatte Cillessen? volgens mij stond er toen geen verdediging tegen de Fransen kijk hoe Nederland weg gespeeld werd.
in de voorgaande wedstrijden die Cillessen keepte, o.a tegen Turkije hield hij Oranje op de been.
Met je overschat, wat een onzin zeg, hoezo is hij overschat? het is ook altijd mis he... onderschatten overschatten wat een gezanik.
Misschien word hij wel op waarde geschat....schat.

13 mei 2014 om 22:54

Dus je leert alleen als je met topspelers traint? Tegen topspelers spelen in een top competitie leer je niks van he.

En wat zou trouwens Van der Wiel leren van Ibra of Silva? Spelen niet eens zelfde positie, en dan heb ik nog niet eens over het denkvermogen en het verschil in potentie....

13 mei 2014 om 23:37

De eerste redding van de wedstrijd kwam van Vlaar af die op de doellijn stond, toen Cillissen voor de tweede paal koos, misschien moet jij de samenvatting maar eens gaan kijken.

14 mei 2014 om 01:28

Van Gaal wilt een voetballende keeper, Krul heeft vanaf zijn 17de een bal naar voren leren trappen bij Newcastle, maar niet in de voeten bij de verdediger .. Dat zal de reden straks zijn dat Cillessen de eerste keeper straks zal zijn.. Ga ik vanuit iig..

14 mei 2014 om 02:09

@ndisdenaam

Cillessen en rustiger? Dat kan je nooit serieus menen, zelfs in vergelijking met een cocaïne verslaafde is Cillessen nog onrustig, hoeveel ballen heeft hij dit seizoen wel niet uit paniek en onkunde over de zijlijn getrapt? Gemiddeld wel 2 per wedstrijd met als dieptepunt uit tegen vitesse waar hij de eerste helft hooguit 2 a 3 ballen bij medespelers kreeg.

13 mei 2014 om 21:43

Jpb is nog een beetje een jongetje en Depay een volwassen brutale vent in wording. Zijn onbevangenheid kan onze joker zijn op het WK. Daarbij verdedigt Depay altijd heel goed mee en zou hij ook bij 5-3-2 als linkervleugelspeler kunnen spelen

13 mei 2014 om 22:04

VD Wiel is volgens mij niet helemaal fit. Waarop baseren jullie die onzin dat hij niet goed in de groep ligt?

13 mei 2014 om 22:48

Lastig kiezen, ik zie zelf in Depay een type Robben.
Boetius kan eventueel voor aanvoer zorgen zodat RVP er ook wat aan heeft.
Dus als je uberhaupt moet kiezen zou ik dit als onderbouwing gebruiken voor Jpb.

14 mei 2014 om 10:05

Lijstje ziet er wat mij betreft prima uit. Ik denk alleen dat hij eerder Vilhena dan Clasie thuis laat. Depay zal inderdaad wel mee gaan, kan nog best belangrijk worden op het WK. Het is wel een speler die een wedstrijd kan open breken. En itt Boetius schrikt Depay niet van een beetje fysieke kracht, iets wat je op een WK met regelmaat tegen zult komen.

13 mei 2014 om 21:23

idd, van gaal zal hier wrs wel weer vage redenen voor hebben...

13 mei 2014 om 21:23

Verhaegh en Rekik eerder dan vd Wiel... En Kuyt erbij. Van Gaal ga aub snel naar united...

13 mei 2014 om 21:32

Wat dacht je van Veltman en dan als toppunt Kongolo, die nog nooit een wedstrijd op niveau gespeeld heeft.

13 mei 2014 om 21:41

Kongolo toont al sinds hij speelt aan dat hij verreweg de beste verdediger in de eredivisie is. Dat is nu een van de weinig dingen die van Gaal doet die ik wel begrijp. Is nu al veel verder dan bijvoorbeeld BMI in zijn ontwikkeling.

Om een idee te geven, bij de grootste Feyenoord fansite heeft Kongolo over het hele seizoen gemiddeld een 7.7 gekregen en daarmee met afstand speler van het seizoen geworden. De nummer twee Boetieus kwam niet verder dan een 6.8 en Pelle niet verder dan een 6.6. BMI en de Vrij kregen een 5.9 en 6.1.

13 mei 2014 om 21:45

@Ravnoss hoe verklaar je het dan dat hij al niet twee jaar speelt in de basis bij Feyenoord?

13 mei 2014 om 21:52

Sinds hij dit seizoen een kans heeft gekregen is hij niet meer uit de basis geweest?

13 mei 2014 om 21:52

Dat werd na een goede, maar korte serie wedstrijden ook gezegd van Veltman, de Vrij en BMI..

13 mei 2014 om 22:08

Toen Veltman en Denswil een paar wedstrijden uitstekend speelden waren zij ook geweldig. Nu zijn ze volgens veel Feyenoorders heel slecht. Hetzelfde begint met Kongolo. Het gebeurde ook met De Vrij. Ik vind wel dat Kongolo meemoet, we hebbeb weinig betere linkspoten die in vorm zijn en die Van Gaal mee zou nemen.

13 mei 2014 om 22:08

@ 7ereniela Kongolo is nog zo jong. Had hij dan al twee jaar moeten spelen in het eerste? Nee man, dat kwam door Mathijsen en BMI die in vorm waren.

13 mei 2014 om 22:13

Het verschil met Veltman, Denswil, Bmi, de Vrij, Rekik, Bruma etc. is niet alleen dat hij uitstekend begon, maar tot op heden nog geen slechte wedstrijd heeft gehad. Hij blinkt elke week uit. Het is niet voor niks dat een speler als Pelle na een seizoen gemiddeld op een 6.6 komt in de ogen van het Feyenoord publiek en Kongolo een 7.7 haalt. Wat, zoals ik al aangaf, hem met kop en schouders de best presterende Feyenoorde en speler van het seizoen maakt.

Ik wil niet uitsluiten dat er ooit een terugval komt. Maar vooralsnog heeft hij geen steek laten vallen.

13 mei 2014 om 22:20

@Martyn Dus omdat BMI en Matthijsen niet in vorm waren moet Kongolo maar mee? Je gaat toch werkelijk waar geen speler mee doen die nog geen 30 Eredivisie (!) wedstrijden achter z'n naam heeft staan. Dan krijg je weer een Jetro Willems effect. Mag je hem niet kritisch beoordelen omdat hij nog zo jong is. Moet je er weer 3x 90min lang medelijden mee hebben. Bah!

13 mei 2014 om 22:25

@7ereniela Je moet de beste meenemen. Kongolo is een klasse beter dan BMI in eigenlijk alle facetten van het spel, wat hij elke week weer laat zien. Moet je dan BMI opstellen alleen omdat hij een paar wedstrijden meer ervaring heeft? Van Gaal heeft altijd laten zien dat spelers die goed genoeg zijn, ook oud genoeg zijn. Zo deed hij het bij Ajax in 95, bij Barcelona en bij Bayern Munchen. Iedere keer met veel succes. Ik hoop dat hij het nu ook doet.

13 mei 2014 om 22:52

De beste verdediger ook nog wel, zag vanmiddag nog een paar Feyenoorders de Vrij de beste Nederlandse verdediger noemen.
Wat is het nou?

13 mei 2014 om 22:52

Kongolo zal zich kapot schrikken als hij tegenover Diego Costa staat. Hij zal wel meegaan als lb

13 mei 2014 om 23:09

in een 532 zie ik hem nog wel staan.
als de Lcv, vlaar CV en Rcv... maakt mij vrij weinig uit.
De Vrij of eventueel Veltman, als ajacied en kennis altijd leuk om te zien

13 mei 2014 om 21:24

Onbegrijpelijk dat hij niet kiest voor vd Wiel. Een degradatiekandidaat in Duitsland heeft meer kwaliteit dan de kwartfinalist van de Champions League? De speler die al ervaring heeft met het spelen van een WK-finale wordt thuis gelaten ten koste van Paul Verhaegh.

Oke, ik ben er klaar mee. Roep Danny Landzaat, Barry van Gaalen, Danny Koevermans en weet ik wie maar op, het maakt niet meer uit.

13 mei 2014 om 21:30

Onbegrijpelijk, Rekik? Verhaegh? Wat een drama. Waar zijn Van Dijk, Pieters, Urby en Stekelenburg.

13 mei 2014 om 21:37

Stekelenburg is over the hill..

13 mei 2014 om 21:41

Iedereen is beter dan Zoet.

13 mei 2014 om 21:43

Uhmm verhaegh was dan toch wel even aanvoerder van de nr 8 van de bundesliga. Ken je feiten

13 mei 2014 om 22:54

Mag ook gezegd worden dat ik hem tegen Portugal (verhaegh) uitstekend vond spelen.
Toch ben ik van mening, dat als je toch 532 gaat spelen... dat je aan Janmaat en Greg meer heb dan aan Janmaat en Paul V.

14 mei 2014 om 10:09

Janmaat speelt toch. Paul verhaegh zal normaal gesproken niet veel spelen.
Maar van Gaal laat wel mensen thuis waarvan ik toch denk dat ze wat toe kunnen voegen. Je kunt iedere willekeurige eredivisie CV thuislaten en Boulahrouz mee nemen. Een beetje beest kunnen we toch wel gebruiken. En wat te denk van Anita? Speelt het hele seizoen bij Newcastle en vervolgens mag ie thuis blijven en roept hij Vilhena en Clasie op... Pieters nog zo een speelt iedere wedstrijd bij Stoke.

13 mei 2014 om 21:28

Achja joh kijk naar de selectie het is gewoon dramatische gesteld, het is beter om niet te gaan je gaat voorschut staan.

13 mei 2014 om 21:33

Beter verdiepen jullie je eerst voordat je een statement maakt!! Van der Wiel is niet fit!!!! Hij heeft de laatste 4 wedstrijden ook niet gespeeld bij PSG omdat hij nog steeds sukkelt met een knie blessure.

13 mei 2014 om 21:46

Dan nog is vd Wiel 10x beter dan Verhaegh, met alle respect.
Van Persie heeft ook 2 maanden niet gevoetbald, is dus ook zeker niet fit.
Zullen we die dan ook maar thuis laten en Locadia in de spits zetten?

13 mei 2014 om 21:36

Deze selectie laat je bijna denken dat Feyenoord kampioen is geworden dit jaar.

13 mei 2014 om 21:44

Nee,
Dit laat blijken dat Feyenoord meer Nederlandse spelers heeft dan Ajax

13 mei 2014 om 22:56

Lol, ach zo heeft iedere club zijn periodes, een tijdje hiervoor was Ajax jaren de hofleverancier, nu Feyenoord.
Prima toch snap de ophef niet zo.

13 mei 2014 om 21:51

Beetje jammer dat ze je geen kampioenschap hebben bezorgd/ gaan bezorgen. Maar goed, extreem zwakke voorselectie maar helaas hebben we niet veel beters.. Gisteren voorselectie van Spanje en dat moet je eens vergelijken met dit.......

13 mei 2014 om 21:53

14 spelers waarvan alleen RvP en Kuyt 1x allebij iets hebben gewonnen.. Succes!

13 mei 2014 om 22:18

Waarom denk je dat spelers van ex-Ajax en in mindere maten Feyenoord en PSV het beter presteren in Europa dan de rest van de Eredivisie? Juist, omdat ze gewoon mentaal beter zijn in het moeten presteren. Deze spelers zijn leuk voor een oefenwedstrijd tegen Polen ofzo, maar niet om het WK te winnen.

13 mei 2014 om 22:25

Schijnbaar heeft van Gaal met al zijn ervaring en kennis een andere mening! !

13 mei 2014 om 22:53

@coc

Grappig van die 14 Feyenoorders, dat zal zeker geen link hebben met het feit dat dit Nederlands Elftal het slechste is in een hele lange tijd? Wees maar trots hoor!

13 mei 2014 om 22:56

'sloot zich af' ja, is als persoon en als voetballer veranderd in positieve zin.

14 mei 2014 om 08:45

Nou daar dacht ik ook al aan ik zie deze selectie niet ver komen. (ja Brazilië is ver) En dat ligt eraan dat het hele team niet goed is op een enkele uitzondering.

13 mei 2014 om 21:38

Achja. Van Gaal gaat er toch heen voor zichzelf omdat ie ooit eens een WK wilde meemaken. Dus voor de spelers doet ie 't toch niet.

13 mei 2014 om 21:39

Begrijp het ook niet, één van de beste rb's in Europa (zeg ik als niet Nl'er), het is niet dat NL zo dik in de topverdedigers zit en dan laat je de beste van het pak thuis.... Wauw.

13 mei 2014 om 21:41

De reden dat Van der Wiel er niet bij zit is waarschijnlijk zijn blessure waarmee hij kwakkelt. Kan me voorstellen dat Van Gaal eieren voor zijn geld kiest en geen geblesseerde speler wil meenemen. Snap al die heisa over de reserve rechtsback niet zo, als daar het WK van moet afhangen wordt het sowieso een lastig verhaal.

Had trouwens Buttner stiekem wel verwacht als je het dan toch hebt over spelers die wekelijks op topniveau trainen, helemaal met het oog toekomstig trainerschap van V Gaal bij United.

13 mei 2014 om 21:47

Helemaal mee eens. echt ongelooflijk dan Van der Wiel gepasseerd is. Dat Janmaat eerste RB is kan ik nog inkomen, maar van der Wiel helemaal passeren en Verhaegh er wel bij doen vind ik echt bizar. Ook van Ginkel had er van mij bij gemogen in plaats van Promes. Van Ginkel vind ik toch een zeer talentvolle speler die in mijn ogen iets meer heeft bewezen. Ik ben benieuwd over een maandje. Als hij toch gaat presteren, vergeet iedereen zijn selectiebeleid.

13 mei 2014 om 22:52

Inderdaad erg verrassend. Verhaegh en Van der Wiel zijn twee totaal verschillende types backs, misschien ligt het daar aan. Met Janmaat en Van der Wiel heb je twee dezelfde, nu heb je meer mogelijkheden om van systeem te wisselen.

13 mei 2014 om 21:52

Dat Vermeer er niet bij zit vind ik dan weer wel terecht. Keeper die af en toe een wereld redding maakt, maar ook heel veel stomme fouten maakt. Lijkt hier niet in te groeien. Wat mij betreft zijn Krul, Vrom en Cillesen de beste Keepers om voor het eindtoernooi te selecteren.

13 mei 2014 om 23:00

Zou inderdaad opmerkelijk zijn geweest.
Nooit een goede goalie gevonden, ja als 2e keeper vond ik hem uitstekend.
Ik was vroeger ook reserve keeper, als ik mocht keeper keepte ik fantastisch en kreeg ik compliment op compliment van de tegenstander, maar als vaste keeper wat ik ook eens ben geweest was ik niet bepaald een goede goalie.

Zo ook Vermeer.

13 mei 2014 om 22:13

Volgens mij weet iedereen het hier beter dan van Gaal. Van Gaal heeft hoogstwaarschijnlijk gelijk. Die jongens trainen daar samen en de zwakste valt af. Blijkbaar vonden van Gaal en zijn technische staf dit het beste voor Nederland dus ja

13 mei 2014 om 22:25

Hij zal niet hebben laten zien wat hij zou moeten laten zien!! Ik ga ervan uit dat ze op basis van een heel seizoen en deze dagen een juist besluit hebben genomen!!

13 mei 2014 om 23:03

Geblesseerd....

13 mei 2014 om 22:25

VdW is geblesseerd! Klaassen had beter mee kunnen gaan ipv Vilhena, vind ik ook een goeie, want hij is een box to box speler die hard werkt en kan scoren.

13 mei 2014 om 23:59

Fijn van Louis om deze jonge kern een kans te geven op het WK 2014 maar deze is wat te vroeg voor hun,ze zijn hoogstwaarschijnlijk wel de toekomst voor NL maar alles op zijn tijd ..

14 mei 2014 om 00:10

zowieso de hele verdediging is lichtgewicht,

alleen Ron Vlaar en paul verhaeg hebben wat internationale ervaring, waarom nu niet Douglas geprobeerd en Virgil van Dijk, daarvoor heb je deze tijd toch, maar als je met 0 europese ervaring verdedigers naar een WK gaat weet je dat je gaat falen.

zo jammer, misschien speculeren op een ander systeem, maar dan nog moet je met deze verdedigers alle geluk van de wereld hebben.

14 mei 2014 om 11:42

Afvallers zijn al duidelijk: Zoet, Van Aanholt, Rekik, Quincy Promes, Wijnaldum, Boetius.

14 mei 2014 om 17:24

Oh het leek mij juist eerder dat Kuyt en de Vrij en Clasie gaan afvallen.

13 mei 2014 om 21:30

Waar is van gaal mee bezig man? Verhaegh kan je toch niet serieus nemen. Geen van der wiel is echt een aderlating voor het nederlands elftal. Hij is beter dan Janmaat, traint dagelijkt met wereldtoppers, speelt champions league en zou prima in het 532 systeem passen

13 mei 2014 om 21:39

Vd wiel heeft serieuze knieklachten en is dus niet helemaal fit heb ik me laten vertellen. Kan momenteel de concurrentie dus niet echt aangaan. Janmaat is gewoon een prima alternatief.

13 mei 2014 om 21:40

Falcao zit toch ook bij de voorselectie en die is al helemaal niet fit.

13 mei 2014 om 22:11

Ja dat is een goede vergelijking inderdaad

13 mei 2014 om 21:34

Geen grote verassingen op Gregory van der Wiel na. Marco van Ginkel heeft een jaar niet gespeeld logisch dat hij niet meegaat, Vermeer heeft het laatste half jaar alleen in het 2e elftal gespeeld logisch dat hij niet meegaat, Luciano Narsihing is bijna het gehele jaar geblesseerd geweest en na zijn terugkomst vervangen door Ruiz, logisch dat hij niet meegaat. Van Luc Castiangos is het wel bekend, mist veel te veel kansen en heeft zich totaal niet bewezen, logisch dat hij niet meegaat en met Davy Klaassen zouden de mening verschillend zijn, maar zal de 23 koppige selectie toch niet hebben gehaald. Daarentegen volkomen mee eens dat Tonny Trinidade de Vilhenna en Terence Kongolo meegaan ongelooflijk goed half jaar achter de rug. Hoop dat Kongolo meegaat, potentiële wereldtopper ?

13 mei 2014 om 21:39

De rechtsback van FC Augsburg, die 8ste werden in Duitsland plus hij is aanvoerder daar. Gewoon een prima back in mijn ogen.

13 mei 2014 om 21:49

Prima back idd, maar zo goed als vd wiel niet.

13 mei 2014 om 21:56

Van der Wiel die bij Ajax geen basisplaats kon afdwingen ten opzichte van Van Rhijn? En er puur bij gebrek aan beter instaat bij Psg? Nee ik denk dat De Boer en Van Gaal er toch wel wat meer verstand van hebben.

13 mei 2014 om 22:11

Van der Wiel speelde niet meer omdat hij ging vertrekken en daarom van Rhijn alvast wilde laten wennen, niet omdat hij geen basisplek kon afdwingen. Van der Wiel is beter van Verhaegh kan je in mijn ogen niet eens over discussiëren..

13 mei 2014 om 22:12

Alles goed en aardig, maar van der Wiel was gewoon basisspeler bij Ajax, maar raakte geblesseerd en toen kwam van Rhijn. Toen hij weer fit was was hij gewoon weer basisspeler

13 mei 2014 om 23:05

Bij gebrek aan beter.... is dat niet overal zo?
Als er een betere spelers als Ronaldo bij Real speelde op die positie speelde Cristiano ook niet.... logic.

Van der Wiel is onbetwiste basispeler bij Psg.
Kom niet met nonsense aan.

14 mei 2014 om 06:57

Van gaal is in zijn verdediging gewoon op zoek naar communicatief sterke persoonlijkheden. Lijkt me dat dit ook mee heeft gespeeld in zijn keuze voor Verhaegh (die dit middels zijn aanvoerderschap wel bewezen heeft, net zoals Ron Vlaar overigens).

Heel veel van ons succes staat of valt met de organisatie in de verdediging en dan kun je nog zo'n topper zijn op voetbalgebied; als niemand aangeeft wie welke man moet dekken of waar moet instappen dan ben je in juni gauw weer thuis. Van de jongere gasten kun je dit in mindere mate verwachten al ben ik gecharmeerd van de communicatievaardigheden van Veltman (en ja die klapt weleens uit de school en ja ik ben voor Ajax)

Vanderwiel communiceert voor mijn gevoel met name graag met zijn The Beats, minder met teamgenoten. Dat kunnen we niet gebruiken (buiten zijn kniekwetsuur om).

13 mei 2014 om 21:23

Ach ja. Alsof wanneer Greg erbij zat we wel ver zouden komen

13 mei 2014 om 21:25

nee maar je kan op zijn minste je beste spelers mee nemen

13 mei 2014 om 21:36

Emanuelson is een net niet speler en heeft geen winnaarsmentaliteit. Zou die never nooit meer opstellen bij nl

13 mei 2014 om 23:11

Geen winnaarsmentaliteit... net niet speler... beter dan de welke speler dan ook op linksback.
Kan overal uit de voeten op links wat ik dus als een pluspunt zie bij Oranje.
Kan enorm veel loper, en heeft snelheid... ook niet onbelangrijk wil je snel kunnen omschakelen.

13 mei 2014 om 21:25

Klopt, maar of het WK nu afhangt van wie er back up rechtsback is... Het boeit me geen reet wie de back up is eigenlijk. Niet zeuren dus mensen!

13 mei 2014 om 21:29

Mij boeit het wel als Janmaat geblesseerd raakt. Dan ben ik er een stuk geruster op als Van der Wiel zijn plaats overneemt dan wanneer Verhaegh in het veld komt.

Dus wel zeuren.

13 mei 2014 om 21:35

Tegen Portugal leek er anders een goeie kop op te zitten bij verhaegh. Gaf Ronaldo geen seconde en die brutaliteit / mentaliteit is wel wat je nodig hebt op een WK.

13 mei 2014 om 22:35

Kijk dat is nu een prima argument, Pieterpost!
We zullen snel te horen krijgen wat Van Gaal bewogen heeft Verhaegh boven vd Wiel te kiezen. Wellicht heeft het inderdaad met die recente blessure te maken en dan zit driekwart van de leden moord en brand te schreeuwen over de back-up van Janmaat.

Louis die snapt er allemaal niks van en United here he comes.
Tis net een kudde schapen die lopen te blèren.

13 mei 2014 om 21:28

Want met vd Wiel op de bank, kom je wel langs Spanje en met Verhaegh niet????
Alsof dat het verschil maakt, of je vroeg naar huis gaat.
Janmaat is eerste keuze, en die speelt.
De beste spelers maken nog niet altijd het beste team.
Legio voorbeelden, van teams met op papier minder individuele kwaliteit, die het op een eindronde als team toch prima deden.
Zal vast een reden achter zitten dat hij vd Wiel niet mee neemt, die op meer gebaseerd is dan alleen zijn voetbal kwaliteiten.

13 mei 2014 om 21:30

Met een geblesseerde Janmaat op de tribune en een Van der Wiel in het veld maken we meer kans dan wanneer Verhaegh er moet staan.

Over zijn gedrag binnen de spelersgroep kan ik niet oordelen, maar lijkt me zo een vervelende jongen.

13 mei 2014 om 21:46

Ja, met een geblesseerde Robben op de tribune, maak je misschien met, pak hem beet, Elia ook wel meer kans met Kuyt, maar nogmaals, er zal wel meer aan ten grondslag liggen als alleen zijn voetbal kwaliteiten.
Verhaegh is, zeker verdedigend, echt niet zo beroerd als iedereen hier doet voorkomen hoor, al is van der Wiel voetballend natuurlijk beter.
Maar misschien binnen de spelersgroep helemaal niet zo'n toffe peer.
Kan zomaar een hoop schelen.

13 mei 2014 om 21:51

Van der Wiel is niet fit. Dus dan staat hij ook niet op het veld he.

13 mei 2014 om 21:29

Zo erg is het ook weer niet. Janmaat had toch gespeeld hoe dan ook. Alhoewel wiel wel gewoon 2e keus had moeten zijn, zeker met die 5-3-2 opstelling. Verhaegh staat nou niet bepaald bekend om zijn aanvallende capaciteiten. Gregory zal al die verhalen van 2 jaar geleden, koptelefoon dit dat gezeik met Robben wellicht tegen hebben

13 mei 2014 om 21:25

Stekenburg is op het moment niet goed genoeg. Zit op de bank bij Fulham, zegt toch genoeg
van der Wiel, heeft te weinig loopvermogen voor het syteem dat gespeeld gaat worden is verdedigend ook slecht
van Dijk nog niet goed genoeg. Te weinig ervaring.
Pieters: had mee gekunnen, maar is niet echt noodzakelijk
Emanuelson, speelt vrij weinig
Klaassen en van Ginkel te jong en onervaren voor de positie waar ze moeten spelen.

13 mei 2014 om 21:27

Van Dijk weinig ervaring, maar Bmi, De Vrij, Rekik, Kongolo en Veltman niet?

13 mei 2014 om 21:28

Van der wiel speelt op een veel hoger niveau dan verheagh
Van dijk heel veel meer ervaring dan een de vrij, hij speelt champions league.
Emanuelson had wel mee gemoeten, heeft loopvermogen en ook ervaring, meer dan een van aanholt

13 mei 2014 om 21:28

van dijk heeft te weinig ervaring maar kongolo de vrij en veltman hebben genoeg ervaring ?
pieters is 10 keer beter dan welke linksback die we nu hebben
klaasen en van ginkel zijn te jong maar clasie is wel oud genoeg
de spelers die jij niet goed genoeg vindt zijn allemaal beter dan de spelers die er nu bij zitten

13 mei 2014 om 21:28

Ah dus Kongolo en Vilhena zijn niet jong en onervaren?...

13 mei 2014 om 21:31

Die gaan ook afvallen.

13 mei 2014 om 21:32

Te weinig loopvermogen? Die man is in goede doen van achterlijn tot achterlijn. Deze redenatie zou echt belachelijk zijn. Verheagh heeft wel veel loopvermogen? Je kan toch niet met droge ogen beweren dat Verheagh beter is dan een uitblinker bij PSG?

13 mei 2014 om 21:33

Ze zeiden gister dat ze van dijk 17 keer hebben bekeken..nou als ze hem dan niet selecteren zal dat meer dan logisch zijn.

13 mei 2014 om 21:35

van der Wiel te weinig loopvermogen haha wat een lachertje, als van der Wiel te weinig loopvermogen heeft moet je vooral Verhaegh selecteren.

13 mei 2014 om 21:46

Op toch een beetje op te komen voor Verhaegh, hij is aanvoerder en vast rechtsback van de nummer 8 van de Bundesliga. Als er een competitie is waar je veel moet lopen dan is het de Bundesliga wel. Speelde naar mijn inziens tegen Portugal een prima pot.

Daarnaast is de reden dat Van der Wiel er niet bij is, zijn lopende blessure waarmee hij al een tijdje kwakkelt. Zo heel raar is het dan toch niet dat Van Gaal het risico niet wil lopen om daarmee een plek in de selectie te "verspelen"?

13 mei 2014 om 21:52

Sinds wanneer is Van der Wiel een uitblinker bij Psg?

13 mei 2014 om 23:02

Is Van der Wiel nu al opeens een uitblinker bij Psg? Hij doet leuk mee in de competitie. Lekker balletjes naar Zlatan schieten die ze dan met een dubbele salto tussen negen man in de kruising in ramt. Hij staat niet eens altijd in de basis.

13 mei 2014 om 23:15

Mits fit staat Greg in de basis ja.

14 mei 2014 om 00:52

Val wel mee dat niveau van vd Wiel. In Frankrijk maar 3 echt zware tegenstanders en een paar wedstrijden CL. Verhaegh speelt bijna wekelijks zware wedstrijden in Duitsland. Geen CL, maar toch zo'n 10 zware tegenstanders in de competitie. Is ook meer een verdediger dan vd Wiel. Want die is verdedigend niet zo sterk. Op vorige WK had hij nog 2 middenvelders, v Bommel en de Jong, die rugdekking konden geven.

13 mei 2014 om 21:25

Echt waar he, mijn eerste reactie was ook: "heh? ......... heh? heh? huh? echt geen Van der Wiel? heh????"

Ook Pieters er niet bij terwijl die het keihard verdient. Anita niet opgeroepen terwijl die veel beter is dan die Eredivisiekleuters.

13 mei 2014 om 21:26

Van der Wiel en Emanuelson kan ik begrijpen, maar Stekelenburg? Die heeft alleen maar dramatisch gepresteerd of op de bank gezeten, van Dijk speelt in een competitie nog zwakker dan de onze, Van Ginkel is het hele jaar geblesseerd geweest. Zoet zal afvallen als keeper en hoogst waarschijnlijk hebben die andere gewoon een betere indruk achtergelaten in de stage. Ik was er niet bij, jij wel?

13 mei 2014 om 21:26

de Vrij en Kongolo vind jij vreemd maar een Veltman noem je dan weer niet, Iets met een Ajax bril ?

Voor de rest had ik van der Wiel liever gezien dan Verhaegh en Emanueslon had ik er toch ook liever bij gehad.

13 mei 2014 om 21:33

Een Ajax bril ? de Vrij is een houterige verdediger en Kongolo? Hoe vaak heeft die meegedaan bij Feyenoord? 3 keer? Of scouten we tegenwoordig ook al bij de beloftenteams

13 mei 2014 om 21:36

En Veltman heeft afgelopen half jaar blunder na blunder begaan.

13 mei 2014 om 21:36

Erm, Kongolo heeft 23 eredivisie potten op zijn naam, Veltman 32. Toen Veltman debuteerde (met waarschijnlijk minder potten op zijn naam dan Kongolo nu) vond je het wel logisch zeker?

13 mei 2014 om 21:36

Het is een kwestie van smaak. Vind Janmaat een zeer goede back en als hij door Van Gaal in de basis wordt gezet kan ik dat ook begrijpen. Maar van der wiel zou ik in dat geval zeker meenemen om de eerste keus scherp te houden. Stel je voor dat Janmaat op het Wk geblesseerd raakt. Dan zet je met droge ogen Verhaegh erin?

13 mei 2014 om 21:40

Houterig is iets overdreven maar sinds wanneer moet een verdediger de samba doen dan ?

Heb jij Kongolo in de 18 wedstrijden op fouten kunnen betrappen ? en volgens mij werd Veltman op basis van 3 a 4 wedstrijden voor de eerste keer geselecteerd, en ook nog eens hopeloos uit vorm de laatste maanden. ken je feiten want dit gaat natuurlijk helemaal nergens over. Dat bedoelde ik dus met een ajax bril.

13 mei 2014 om 22:43

Helemaal geen gekke gedachte van je!
+1 voor jou

13 mei 2014 om 21:27

Met Zoet, De Vrij, Clasie en Kongolo is niks mis in een voorselectie. Noem dan ook Veltman erbij, maar nee je hebt je Ajaxbrilletje weer op. Van sommige is het gewoon logisch dat ze er niet bij zitten hoor! Bijvoorbeeld Stekelenburg. Dat Van der Wiel er niet bij zit verbaast me wel, maar in de interlands die hij speelde onder Van Gaal heeft hij duidelijk laten zien sowieso niet beter te zijn dan Janmaat.. Maar dan had ik hem alsnog verwacht ipv Verhaegh hoor..

13 mei 2014 om 21:27

Agh weer een Ajacied die Feyenoorders afzeikt. Als iemand deze selectie verdient is het Stefan de Vrij, heeft in de tweede seizoenshelft echt fantastisch gespeeld werkelijk bijna geen fout gemaakt. Dus ook meer dan verdient dat hij er bij zit. Ook Kongolo is gewoon terecht. Multifunctioneel en dus een perfecte back up voor de verdediging. Speelde bovendien ook gewoon zeer sterk te tweede seizoenshelft. Zoet en Verhaegh zijn idd wel raar. vd Wiel zou niet fit zijn volgend twitter.

13 mei 2014 om 21:29

Nope, Vlaar, Douglas en Van Dijk, dat zijn de enige fatsoenlijke verdedigers die we hebben. En als 4e CB zou ik Hooiveld meenemen. Hij kan niet voetballen, maar een man uitschakelen kan hij wel, en hij staat tegenover spitsen als Suarez, Rooney, Aguero, Van Persie, Sturridge en Eto'o, niet tegen Sigthorson en Pelle.

13 mei 2014 om 21:33

Wel grappig dat iedereen steeds met Douglas en vdijk komt, terwijl bijna niemand meer dan 4 potten van die gasten gezien heeft. Ik ben het er mee eens dat die jongens misschien eerder een kans hadden moeten krijgen, maar dat ze er nu niet bij zitten is niet heel verrassend.

13 mei 2014 om 21:35

Slechter dan wat er nu staat kan het niet.

13 mei 2014 om 21:36

Ja man Hooiveld, je bedoeld die man die erg vorig jaar 5 in eigen doel schoot?
En ga me niet vertellen dat je Douglas wekelijks ziet spelen, en daar dus een goede mening over kan vormen.. De eredivisie spelers niet meenemen omdat ze niet genoeg tegenstand hebben en dan vervolgens wel een speler van Celtic meenemen, waar de tegenstand nog veel minder is. lekker logisch.... Accepteer het nou gewoon dat de Feyenoorders op dit moment de beste verdedigers van Nederland zijn. We hebben nou eenmaal geen topverdedigers.

13 mei 2014 om 21:36

Hooiveld? Volgens mij mis ik iets, ooit wel is iets over gehoord maar nooit zien spelen.

13 mei 2014 om 21:52

@Weef ik heb Douglas 6 jaar lang mogen bewonderen. Zowel in de eredivisie, EL, CL. Heeft meer verdedigende kwaliteiten dan al die jonkies bij elkaar. Pelle en Bony schakelde hij lachend uit. Ik zie Veltman nu nog steeds springen in de lucht. Schandalig dat z'n vent in z'n voorselectie zit. Potentie zeker, we spelen een WK. Geen beloftencompetitie.

13 mei 2014 om 22:10

De Douglas waar jij het over hebt zou er inderdaad bij moeten zitten, maar het laatste anderhalf jaar (in NL) dat ik van hem het gezien was allerminst overtuigend. Zolang we recentelijk geen potten van hem hebben gezien kunnen we er weinig over zeggen.

13 mei 2014 om 22:53

Iedereen schakelde de Pellè van AZ lachend uit.

13 mei 2014 om 23:33

Migi84 jij weet net zo goed als ik dat Douglas veruit de beste verdediger is van het stel.

13 mei 2014 om 21:31

vdwiel en vdijk kan ik nog mee inkomen , maar de overige namen zijn toch geen verrassing? Emanuelson had van mij wel mee gemogen, maar is nooit in beeld geweest. Hetzelfde kan je ook zeggen van vdijk, maar doodat die zoveel aandacht heeft gekregen in de media vind ik dat een ander verhaal. Pieters en vginkel hebben gewoon nog te weinig laten zien na hun blessure en missen waarschijnlijk ritme. Klaassens vind ik op dit moment gewoon echt tekort komen voor Oranje.

13 mei 2014 om 21:31

Klaassen past niet goed in dit systeem denk ik, ik verwacht veel krachtpatsers in de as met daarvoor Sneijder. In zo'n systeem heb je weinig tot niks aan de talentvolle Klaassen, aangezien je voor de 10 betere opties hebt (vd Vaart, Wijnaldum wellicht zelfs).

Clasie past wel ideaal in het systeem, naast een De Jong kan hij voetballend wat toevoegen, terwijl hij verdedigend (vooral positionerend) uitstekend is. De Vrij kan ik dan ook nog wel accepteren, omdat hij net redelijk ok is en er helaas geen alternatieven zijn in de ogen van Van Gaal (van Dijk telt ie blijkbaar niet mee)

Ik ben erg verrast over Urby, misschien tegen beter weten in, maar het lijkt me wel een speler die gemaakt is voor die linksback positie. Het lijkt er steeds meer op dat Kongolo dus nog echt de kans gaat krijgen ook..
Tot slot erg jammer natuurlijk dat Van Ginkel er niet bij zit, maar het zal dan wel duidelijk gewest zijn dat hij niet klaar was voor een WK

13 mei 2014 om 21:34

Stekelenburg keept helemaal niet zo goed in de PL, terwijl PSV meerdere malen is gered door een uitstekende Zoet. Tevens gaat Zoet toch nog afvallen dus veel maakt het niet uit.

Van Ginkel heeft een jaar nauwelijks gespeeld en Nederland gaat nu spelen zonder echt lopende middenvelder. Daarom zal bijvoorbeeld Klaassen er ook niet bijzitten.

Van Dijk past blijkbaar niet in het plaatje van Van Gaal. Ik had hem er graag bij gezien, maar snap wel dat Van Gaal dan eerder voor de Feyenoorders gaat aangezien die het systeem al goed onder de knie hebben.

Ook heeft hij gekozen voor Van Aanholt in de voorselectie. Een aanvallende back en hij verkiest hem denk ik boven Emanuelson omdat die volgens Van Gaal nog steeds als middenvelder wordt gezien denk ik en ook niet gigantisch veel heeft gespeeld. Al heeft Van Aanholt dat ook niet dus ik snap je vraagtekens. Pieters is blijkbaar te verdedigend bevonden ofzo?

Dat Van der Wiel er niet bij zit vind ik onbegrijpelijk, maar misschien heeft Van Gaal dezelfde motieven als Deschamps die Nasri niet meeneemt. Zitten kloten op WK en EK en nu op de blaren zitten.

Selectie voor Verhaegh is dan redelijk begrijpelijk als Van der Wiel vanwege zijn gedrag er niet bijzit. Van Rhijn heeft immers niet zo'n geweldig seizoen gedraaid en betere rechtbacks lopen er niet rond dus ja.

De Vrij doet het de laatste tijd prima en kent het systeem, Kongolo is de revelatie van Feyenoord en doet het uitstekend in dit systeem en Clasie kan als voetballende controleur naast De Jong.

Van Gaal heeft het trouwens nog gehad over vijf basisplaatsen die al vaststaan. Ik denk zelf dat dit: Van Persie, Robben, De Jong, Vlaar en Janmaat zijn. Zeker nu Van der Wiel helemaal niet meer meegaat.

ik mis toch echt pieters ook, speelde een jaar in de bpl en deed dat niet echt slecht vind ik
en waarom niet douglas? speelt toch ook gewoon in een betere competitie dan de eredivisie bij een goede club
emanuelson was ook goed geweest voor 5-3-2
en van aanholt slaat natuurlijk nergens op

Leuk dat King Louis toch nog een selectie heeft weten te maken waardoor we er in de poulefase al uitleggen.

13 mei 2014 om 21:30

ik denk dat louis het gaat proberen om 4e te worden hij heeft lang gezocht maar heeft in rekik zijn man geworden om alles verdedigend te verneuken en aanvalleen met promes en boetius geen goals te maken

13 mei 2014 om 21:37

Een prestatie op zich. Geen Vdw, Van Dijk en Pieters. En dat zijn dan nog de meest logische keuzes. Keuzes die iedereen zou maken. Zelf zou ik Emanuelson en Buttner er bij zetten. Kom op, denk je dat Pedro of Alexis bang zullen worden van Verheagh? Janmaat vind ik nog we kunnen, maar meer als back-up.
Volgens mij is Van Gaal al binnen bij Man U, anders zou hij zichzelf echt niet zo belachelijk maken.
Ik zie het al voor me in de Spaanse kleedkamer. Del Bosque tegen het team: 'verhaegh,rekik en Veltman zullen spelen'. Spaanse kleedkamer lacht zich kapot. Dan zegt Del Bosque tegen Torres: 'jij mag spelen, zelfs jij kan dit niet verpesten, hahahaha'.
Ik noem nu Torres, maar dit kan ook zomaar in de Chileense of Australische kleedkamer plaats vinden. Ik vindt Torres namelijk in potentie een topspeler en verwacht dat weer veel zal gaan scoren als hij naar Atletico zou gaan(ruilen voor Costa + geld?)

13 mei 2014 om 21:57

Ik vind het ook raar dat niemand Anita noemt toch een vaste basisklant bij Newcastle. Zou hem veel liever zien dan Vilhena.

13 mei 2014 om 22:05

Je hebt helemaal gelijk, maar de verwachting is dat hij toch zou afvallen en omdat LvG hier Fer, De Guzman en De Jong heeft valt niemand dat op, mij ook niet. Anita zou bij Chili en Australie in de basis staan/

13 mei 2014 om 23:04

Ohjee, is Australie nu ook al beter dan Nederland?

13 mei 2014 om 23:32

Het is natuurlijk sarcastisch bedoeld ;-)
Met Janmaat heb je natuurlijk een goede verdediger. En we hebben ook nog eens goede spelers, Robben, Van Persie,, De Jong, Sneijder etc.(sommige wereldtop, sommige daar net onder)

Oke, hier begrijp ik heelemaaal niks van... Hoe kun je van der Wiel nou niet meenemen? :S absoluut de beste rechtsback van Oranje..

13 mei 2014 om 21:33

Ik vind van der Wiel helemaal niet zo goed spelen bij PSG en alsof dat wat verschil zou maken.. Hij is echt niet (veel) beter dan Janmaat. Ook al vind ik wel dat hij beter is dan Verhaegh.

Hmm vind het heel raar dat Verhaegh er wel bij zit en van der Wiel niet.

13 mei 2014 om 21:55

Van der Wiel is toch ook licht geblesseerd? Kan me voorstellen dat Van Gaal geen niet okselfrisse spelers wil meenemen en Van der Wiel is ook weer niet zo belangrijk om op 'm te wachten, zoals op Robben in 2010.
En die ene keer dat Verhaegh meespeelde, deed ie 't gewoon goed.
Heb een beetje meer vertrouwen in Van Gaal....

14 mei 2014 om 17:30

Als van de Wiel geblesseerd is kan ik het wel begrijpen. Je neemt natuurlijk alleen top fitte spelers mee.

Paar mooie namen ertussen en echt niet zo slecht als sommigen denken. Jammer dat Van der Wiel er niet eens bij zit.

Kunnen hier nog spelers bij komen? Of alleen nog maar afvallen (7 stuks)

13 mei 2014 om 21:23

Alleen nog maar afvallen, dat zei hij vandaag in de persconferentie

13 mei 2014 om 21:31

Alleen bij een blessure mag er voor 12 juni nog een vervanger worden opgeroepen.

13 mei 2014 om 21:45

Iedereen dus op Verheagh afstappen. Zijn we van hem af. En dan zal je zien dan LvG Van Rhijn zal oproepen. hahah

13 mei 2014 om 21:59

En die vervanger zit al bij deze 30 namen. Van buitenaf komt er niemand meer bij.

Hij heeft "verrassingen in petto" in de voorselectie? Nee Voetbalzone. De verrassingen in de voorselectie zijn er al, die heeft hij dus niet meer "in petto". Zucht. Het taalniveau is zo erbarmelijk.

13 mei 2014 om 21:45

Ok, niemand boeit die titel wat

13 mei 2014 om 22:55

Van Aanholt is wel een verassing, want hij had aangegeven dat er geen extra Eredivisie spelers bij zouden komen. Nu dat wel gebeurd is dat toch gewoon een verassing die hij in petto had?

Toch nog een speler uit de eredivisie erbij die niet bij de 20 namen zat terwijl van Gaal zei dat dat niet zou gebeuren. Al kun je zeggen dat van Aanholt technisch gezien van chelsea is.

Dat Van der Wiel er niet bij zit is voor mij wel aderlating. Die wordt niet bang van een Xavi of iemand. Die traint elke dag met toppers. Ik weet het niet met dit WK. Ik laat het maar op me af komen.

13 mei 2014 om 21:36

Volgens mij kan je dat ook het beste maar doen, het op je af laten komen.

Natuurlijk moet een bondscoach keuzes maken, maar meestal zijn die in elk geval te begrijpen, ook al ben je het er niet mee eens. Maar ik heb steeds vaker het gevoel wanneer ik zijn keuzes zie dat die man in een andere wereld o.i.d. leeft.

Misschien doet hij het wel bewust zodat hij weer aandacht krijgt.

Ik zou het niet weten.

Denk terecht als ik het lijstje zo bekijk! Klaasen wellicht verrassend maar wel terecht zijn betere spelers op die positie

Zoals verwacht hoort Van Der Wiel niet echt bij. Van Der Wiel is verdedigend matig, aanvallend voegt hij niets toe.

13 mei 2014 om 21:24

Ik denk dat Zlatan daar heel anders over denkt @blanco

13 mei 2014 om 21:27

Zlatan maakt van kansloze ballen een goal, dat is het verschil. Van Der Wiel vaak kansloze voorzet zien geven die nergens op sloegen.

13 mei 2014 om 21:43

Maar je kan me echt niet wijsmaken dat de rechtsback van PSG minder is (zeker in een 532-systeem) dan de rechtsback van FC Augsburg...

13 mei 2014 om 21:27

Vandaar dat hij in de basis staat bij een van de beste clubs in Europa.

13 mei 2014 om 22:01

Door zn blessure al een tijdje niet meer hoor. Dus die vlieger gaat niet op.

13 mei 2014 om 22:12

Je zegt het zelf al.. Door z'n blessure. Hij heeft gewoon een goed seizoen gespeeld en hoort er altijd bij te zitten. Dit is echt een keuze die nergens op slaat. Maar goed, ook met Van der Wiel gaan we dit WK niet winnen natuurlijk.

13 mei 2014 om 21:26

Ik kan me voorstellen dat Van Ginkel niet fit genoeg bevonden werd. Vilhena en Wijnaldum zullen hoogstwaarschijnlijk afvallen.

13 mei 2014 om 21:32

Wijnaldum gaat wel mee.
Clasie zal eerder afvallen.
We hebben maar 2 echte middenveld plaatsen. Dus daar hoeven we max 4 spelers voor te hebben. Fer, De Jong, Wijnaldum en De Gumzan.

13 mei 2014 om 21:34

Clasie gaat sowieso niet afvallen. Boetius, Zoet, Wijnaldum, Promes die gaan volgens mij zeker afvallen.

13 mei 2014 om 21:40

@ Ansjo: Vilhena valt denk ik ook nog wel af.

Ik ben vooral benieuwd wat Van Gaal in de verdediging gaat doen. Ik denk dat Van Aanholt en Kongolo om een plek zullen strijden, en wellicht nog een centrale verdediger?

13 mei 2014 om 21:46

@jackbrown ik denk dat dat rekik zal zijn. Veltman is de enige verdediger die echt durft de voetballen en ondanks dat niet iedereen hem een topper vindt denk ik dat van Gaal erg gecharmeerd is van hem

13 mei 2014 om 21:53

@ martijnr12: Dan moet Veltman niet die foutjes gaan maken die hij net iets te vaak heeft gemaakt dit seizoen. Ben zelf ook wel gecharmeerd van hem overigens.

Misschien dat Van Gaal ook Vlaar nog naar huis stuurt, al zou ik hem er zelf bij houden.

Ook had ik Mathijsen sowieso bij de voorselectie gehaald.

13 mei 2014 om 21:38

Hoe kan je van Ginkel boven Vilhena selecteren ? Vilhena heeft het geweldig gedaan en van Ginkel is er het hele jaar uit geweest. Daarnaast vind ik Wijnaldum een onderschatte speler in Nederland.

Louis toch, wat hebben Dirk Kuyt en Van der Vaart hier te zoeken?...

Van der Wiel traint met Zlatan en Cavani en doet het echt uitstekend... Ongelofelijk dat Verhaegh erbij zit en niet VD Wiel

Geen Vermeer in ieder geval. Afvallers ; Zoet? Promes? Narsingh zal echt balen dat hij de laatste maanden op de bank heeft gezeten. Weg Wk..

Ongelofelijk, wat heeft die van gaal met de eredivisie. Ik ben niet echt een fan van Van der Wiel maar weet wel dat hij 3 keer zo goed is als Janmaat en 10 keer zo goed als Paul Verhaegh. Alsjeblieft zeg.

Dit is toch weer schandalig. Van der Wiel traint gewoon wekelijks op hoog niveau en kwam ook geregeld aan speelminuten. Hij is veel beter dan Verhaegh. Ook jammer dat Van Dijk opnieuw geen kans krijgt nadat hij een topseizoen heeft gespeeld. Lachwekkende keuzes van Van Gaal.

Waarom is vaanholt hier? van Gaal zei toch dat hij geen eredivisie spelers zou selecteren die niet op kamp waren? En wat dacht je van van Dijk?

13 mei 2014 om 21:32

Hji kon niet mee, omdat hij nog play-off wedstrijden moest spelen met Vitesse.

13 mei 2014 om 21:42

Van Aanholt speelde in de play-offs, dus kon er niet bij zijn.

on: van der Wiel voor verhaegh en dan klopte het. Kongolo enzo vallen nu toch nog af.

Van der Wiel schijnt niet helemaal fit te zijn. Ik denk dat Van Gaal daarom even afwacht om hem bij de selectie te betrekken. Daarna zal Verhaegh gewoon eruit gebonjourd worden.

13 mei 2014 om 21:24

Bron?

13 mei 2014 om 21:26

https://twitter.com/mkrabby/status/466296561761521...

13 mei 2014 om 21:28

Dan zou hij juist nu geselecteerd worden en niet Verhaegh. Onmogelijk om vd Wiel opeens op 2 juni mee te nemen naar Brazilie helaas.

13 mei 2014 om 21:26

Dat kan helemaal niet, uit deze 30 moeten namelijk de 23 gekozen worden.

13 mei 2014 om 21:29

Eventuele stand-by list? Of wordt dat uit deze selectie gedaan, waar de afvallers op de stand-by list komen?

13 mei 2014 om 22:26

Je mag alleen spelers vervangen als ze geblesseerd zijn. Artsen van de Fifa moeten het dan zelfs nog goedkeuren. Dus in principe komen de 23 uit deze 30.

13 mei 2014 om 21:28

"de definitieve WK-lijst bestaat uit twintig veldspelers en drie keepers. Deze lijst kan uitsluitend spelers bevatten, die ook al in bovenstaande voorlopige selectie waren opgenomen."

Aldus de website van Ons Oranje van het Nederlands Elftal. Wat jij hier zegt klopt niet, helaas zal van der Wiel niet worden opgeroepen.

13 mei 2014 om 21:30

Ah oké, duidelijk. Dan moet ik helaas mijn woorden terugnemen.

13 mei 2014 om 21:55

@ King_osgood: Of Van Gaal moet iemand instructies geven om Verhaegh een rotschop te geven. Tot 24 uur voor de eerste wedstrijd mag er nog iemand worden opgeroepen om een ernstig geblesseerde speler te vervangen. Het moet dan wel zeker zijn dat hij het toernooi absoluut niet zou kunnen spelen. Dan zou het kunnen.

Verder heb je gelijk natuurlijk.

Dit is nog maar eens het bewijs dat Feyenoord echt goed bezig is. Hartstikke trots op mijn club!

Ik vind wel dat vd Wiel geselecteerd had kunnen worden, en ook jongens als Pieters en Douglas had ik wellicht een kans gegeven.

Edit: Spelfoutje

Waar zijn spelers zoals Van Dijk, Vd Wiel, Emanuelson en evt Buttner?

Goede keuzes hoor, vind alleen Vilhena ipv Klaassen opmerkelijk, en verhaegh natuurlijk

13 mei 2014 om 21:38

Vilhena gaat mee op snuffelstage denk ik... voor de lagere termijn vindt de staf hem blijkbaar een groter talent dan Klaassen. Ik ook overigens. Jij blijkbaar niet.

13 mei 2014 om 21:57

Ik weet niet of Vilhena een groter talent is. Maar hij verdiend het in elk geval wel meer dan Klaassen. Hij heeft toch al wat meer laten zien dan Klaassen, die het natuurlijk wel leuk doet. Uiteindelijk komt een WK voor beiden eigenlijk te vroeg.

Zeeeer matige selectie dit...enige échte toppers zijn NdJ Robben en Rvp...sneijder is natuurlijk een vraagteken en de rest is echt B-garnituur. Die verdediging zal zwaar afzien.

Erik Pieters? Virgil van Dijk? Douglas? Gregory van der Wiel? Douglas doet het dit seizoen goed bij Dynamo, Pieters is basisspeler in de Premier League, Van Dijk is verkozen tot beste speler van Celtic en Van der Wiel heeft Jallet uit de basis gespeeld, maar is nu even geblesseerd, maar tijdig fit voor het WK, me dunkt.

13 mei 2014 om 21:59

Je haalt me de woorden uit de mond. Schandalig dat één iemand zoiets kan bepalen. Komt Nederland met een half Feyenoord aan die het hele jaar afhankelijk zijn geweest van Pelle.

13 mei 2014 om 21:59

Volgens mij is van Gaal echt niet goed wijs. Hoe kan je nou iemand van Augsburg verkiezen boven iemand die op topniveau speelt bij een grote club als Psg. Hiermee ga je geen potten breken op het WK.

Louis heeft het moeilijk omdat hij op sommige posities uit een heleboel spelers kan kiezen die gelijkwaardig zijn maar Verhaegh verkiezen boven van der Wiel is echt ondenkbaar. Wiel speelt goed en toont toch een goede mentaliteit.

Naar mijn idee prima selectie. Toch verwacht dat vd Wiel erbij zou zitten. Prima seizoen gedraaid bij PSG.. Blijf het toch ook jammer vinden dat van Dijk geen kans krijgt. In een 5-3-2 systeem toch een prima CV?

Vindt het toch vreemd dat vanderwiel niet erby zit, heeft jallet eruit gespeeld by psg dus had hem erby verwacht En klaassen eerlijk gezegd ook

13 mei 2014 om 21:44

naazimm,

Gregory heeft knieproblemen, heeft ook al een aantal weken bij PSG niet gespeeld.

Klaassen is ook niet geheel fit, helaas voor hem.

Maar van Gaal heeft gelijk je moet wel spelers meenemen die 100 procent fit zijn.

Geen van der Wiel is een redelijke vreemde keuze. Verder zijn de afvallers niet verwonderlijk, al had ik de voorkeur van Klaassen boven Vilhena gegeven. Vooral erg blij met Kongolo, heeft aangetoond dat hij verreweg het grootste verdedigende talent van Nederland is en nu al veel verder is dan bijvoorbeeld een Bmi.

nou wat een drama hier. ik heb vd wiel nog niet een keer fatsoenlijk zien spelen bij Oranje. Janmaat is tegenwoordig gewoon veel beter. over verhaegh kan je discussieren maar Vd wiel er niet bij is geen ramp

Ongelooflijk, wil Van Gaal niet winnen? Geen Van Dijk, geen Douglas, geen Van der Wiel, geen Emanuelson, geen Pieters maar wel een hele rij eredivisiespelers, uit de eredivisie komen alleen Janmaat en misschien Depay in aanmerking voor Oranje, de rest allemaal niet.

Maar 2 verdedigers Niet uit de eredivisie!! Ik ga stuk om deze selectie. Promes wel maar Elia niet? Hoe dan? Emanuelson? Van der Wiel? Van Dijk? Nederland kan nu alleen maar hopen op een gelijkspel tegen Australie. Echt te schandalig voor woorden dat zo'n man aan het roer staat.

13 mei 2014 om 22:00

Elia heeft het station Twente al gepasseerd. Hij is altijd beter dan Promes en Boetius. Meer ervaring en een van de beste spelers die Nederland heeft om bijvoorbeeld in de 65ste minuut in te brengen. Elia speelt elke week bij Bremen als het goed is. Vergeet niet dat deze jongen nog puik kan voetballen!

Tsjonge jonge. Hoe kan je Verhaegh boven van der Wiel zetten? Augsburg of PSG. Wat een kromme redenatie van ome Louis. Wiel en Janmaat zouden moeten uitvechten wie 1e rechtsback wordt.

Van der Wiel had er wel bij gemogen inplaats van Verheagh, verder niet veel verrassingen hoor.

In een 352 heb je toch veel meer aan VD Wiel dan aan Verhaegh. Ongelooflijk domme keuze!

Wat een grap, volgens mij wil van Gaal razendsnel aan de slag in Manchester. Bizarre keuzes weer. Vreemde man..

Ik heb Louis altijd verdedigd, maar dit gaat te ver. Verhaegh?!?! Dan kan je net zo goed Melvin Platje oproepen, dan maakt het toch allemaal geen drol meer uit...

Geen van der Wiel maar wel Verhaegh. Geen Emanuelson maar wel Van Aanholt. Geen Douglas /van Dijk maar wel Kongolo?? Is van Gaal helemaal gek geworden??

Geen van der Wiel, geen van Dijk geen Klaassen.. snap ook niet waarom hij dan wel half Feyenoord meeneemt, volgens mij is Klaassen kampioen geworden niet Vilhena, Clasie etc. Ook zou ik Fer nooit meenemen speelt echt heel heel matig. De Guzman is nog tot daar aan toe..

13 mei 2014 om 21:27

Rancune richting Ajax, anders is het niet te verklaren. Vilhena heeft niks gepresteerd afgelopen jaar. Jongolo heeft tien wedstrijden gespeeld in de eredivisie.

13 mei 2014 om 21:29

Ajax werd kampioen omdat ze als collectief goed waren, Feyenoord heeft gewoon meer individuele kwaliteitsspelers!

13 mei 2014 om 21:34

Nee, Ajax en Feyenoord hebben allebei gewoon matige spelers. Ik zou uit de eredivisie enkel Janmaat en Depay meenemen.

13 mei 2014 om 21:36

Meer individuele kwaliteit ja? Dan heeft Feyenoord wel heel dramatisch gepresteerd door drie keer(!) te verliezen van een kwalitatief minder elftal. Is Koeman dan toch niet zo'n fantastische coach als jullie willen doen geloven? Feyenoord is zwaar overgewaardeerd.

13 mei 2014 om 21:37

Ach komop Stravven, zoveel spelers heeft Nederland niet in het buitenland. Alleen Vanderwiel, Vlaar, Van Dijk, Bacuna, Maduro en dergelijke. Maar of je een betere selectie hebt dan...

13 mei 2014 om 21:40

En wat wil je kwijt over Veltman?

13 mei 2014 om 21:43

En ze moeten bij Oranje niet als collectief functioneren? Je kan beter teamspelers hebben die hard werken voor de groep dan individualisten zoals die Feyenoorders als ik het zo hoor. 7 jongens dat is bijna het hele elftal. Als die individueel allemaal beter zijn dan was Feyenoord strak bovenaan geëindigd.

13 mei 2014 om 21:51

@ Frikx: Dit geeft alleen aan dat er meer Nederlanders bij Feyenoord lopen, niet dat ze op 7 plekken beter zijn dan Ajax.

13 mei 2014 om 22:02

In het Deense elftal staan meer Ajacieden dan Feyenoorders!

13 mei 2014 om 22:08

En dan met 8 spelers naar Brazilie ?

13 mei 2014 om 22:32

Het kind van een Vilhena is net 18 en heeft al 50 Eredivisieduels op zijn naam.

Geen van der Wiel, van Gaal is echt knettergek geworden. Maakt niet uit wat iedereen zegt over zijn gedrag tijdens het EK, die jongen heeft een WK finale gespeeld, heeft een basisplek bij PSG en speelt op topniveau. En dan selecteer je vervolgens Verhaegh en van Aanholt. Dan heb je geen verstand van voetbal

Jammer voor Klaassen maar ja. Van der Wiel zit er denk niet bij omdat het nogal een irritant mannetje schijnt te zijn.

Ik denk dat Zoet, van Aanholt, Promes, Vilhena, Wijnaldum, Boetius af gaan vallen. De 7e speler die af moet vallen zou ik echt niet weten. Fer? De Guzman? Toch vd Vaart?

13 mei 2014 om 21:41

Mijn oprechte complimenten voor het stuk realisme in jouw bericht (als enige die ik tot dusver gelezen heb).
Als je bedenkt met welk systeem van Gaal wil gaan spelen op het WK zijn jouw afvallers de meest waarschijnlijke.
En inderdaad de zevende komt waarschijnlijk uit de geselecteerde middenvelders.

13 mei 2014 om 21:48

Keepers: Cilissen, Krul, Zoet

CV: Veltman, de Vrij, Rekik, Bmi, Vlaar
LV: Blind, Kongolo
RV: Verhaegh (vd Wiel niet fit las ik), Janmaat

CM: Clasie, N. de Jong, Fer

AM: Sneijder, vd Vaart

Spitsen: van Persie, Huntelaar

Vleugelspitsen: Lens, Robben, Kuyt, Depay

Ik denk dat dit het gaat worden met de optie Blind als middenvelder. BMI en Kongolo kunnen beiden ook op de flank en ook centraal. Dus wellicht dat Rekik nog weggaat voor een de Guzman.

13 mei 2014 om 22:21

Hoezo is Van der Wiel een irritant mannetje? Ik heb er niks over gelezen.

13 mei 2014 om 23:04

Nou dat was mijn 1e gedachte. Tijdens het EK werd hij behoorlijk uitgekotst door de rest. Maar blijkt nu dus vooral een knieprobleem te zijn.

Geen Klaassen bij de eerste 30, ,wel Promes. Dat vind ik ook wel vrij verrassend.

13 mei 2014 om 21:30

Promes zien ze volgens mij meer als buitenspeler ook al staat ie nu tussen de middenvelders.

13 mei 2014 om 21:38

Dan vervang ik hem voor Wijnaldum, die amper gespeeld heeft dit jaar.

Bij Klaassen is de pijp wel flink leeg, misschien speelt dat mee. De Boer zei dat zelfs al pas geleden..alsof hij liever niet wil dat Klaassen uberhaubt ging. Maar beter ook waarschijnlijk.

13 mei 2014 om 21:41

Ah joh Wijnaldum, Promes, Vilhena, Zoet, Boetius, van Aanholt die gaan denk ik sowieso niet mee.

oooww nee toch...
Van gaal waar ben je mee bezig..
Rekik, die man speelt al maanden zo slecht!
Ik snap ook niks van promes en Boëtius.
en geen Van Der Wiel? louis heeft echt een hekel aan die gozer..
Kunnen we nog afzeggen?

13 mei 2014 om 21:49

Nee, we kunnen helaas niet meer afzeggen.
Maar gelukkig zullen de stations toch niet op tijd af zijn, waardoor wij meer tijd hebben om Van Gaal te overtuigen dat VdW meemoet

Vd Wiel thuis laten...is ie wel helemaal lekker. Speelt bij een topclub, heeft wk en champions league ervaring...

Geen vd wiel? Merkwaardig. Tuurlijk kan je discussieren over wie beter is, maar hij verdient toch zeker een selectieplaats.

Vilhena wel, klaassen niet vind ik ook merkwaardig, zelfde geldt voor promes, en al helemaal voor zn lieveling Wijnaldum. Kom op, hij heeft 7 maanden niet gespeeld en vilhena valt niet eens op bij Feyenoord. Klaassen scoort meer dan 10 goals en speelt CL.

Agh ja, vam Gaal zal het wel weten. Als bovenstaande spelers er wel bij waren hadden we ook niet door de poulefase gekomen.

Rare man die v Gaal.

13 mei 2014 om 21:40

Tja Immers scoorde er 12 dus dat is geen argument. Denk dat Klaassen beetje vermoeid was of oogde in de stage want had hem wel mee zien gaan eigenlijk. Vd Wiel was al geen 100 fitte speler,daarom denk ik Verhaegh en v Gaal gaat altijd voor t team en deze spelers zullen t wel hebben laten zien afgelopen dagen. Hoop dat Guus na dit Wk wel doorgaat met deze spelers maar vrees dat ie voor de oudere garde gaat weer,vind iig deze selectie best logisch als je de kwalificatie heb gevolgd.

13 mei 2014 om 21:49

Ik kan een eind meegaan in je argumenten. De pijp van Klaasen leek leeg. Maar de vergelijking met Immers slaan we gewoon maar even over, Klaasen speelde niet eens vanaf het begin van het seizoen en heeft het goed gedaan in de grotere wedstrijden.

Maar inderdaad, het enige excuus wat ik kan bedenken is dat zowel vd wiel en klaasen niet fit zijn. In dat geval is deze voorselectie logisch.

Ik ga er vanuit dat wijnaldum,depay,promes,rekik,vilhena,zoet en boetiuis afvallen.

DIt verrast me zo voorselectie. Maar heb wel vertrouwen in de man L. God Van Gaal. Maar Verheagh is een vreemde keuze inplaats van van der Wiel. Maar ik heb wel vertrouwen in een stunt van Oranje in Brazilie want het blijft Louis!

Voetbalinhoudelijk slaat het nergens op om Van der Wiel thuis te laten. Hij zal wel een keer de verkeerde sokken hebben gedragen tijdens het ontbijt met Louis.

Wat een belachelijke voorselectie. Spelers als Patrick van Aanholt, Terence Kongolo, Karim Rekik, Paul Verhaegh, Leroy Fer, Quincy Promes, Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum hebben niks te zoeken op een WK. Van Gaal moet echt stoppen met zulke vreemde keuzes en het meer serieus gaan nemen. Ik hoop toch dat ik het fout heb en dat ze ver zullen komen, maar we zullen het zien.

3x Ajax, 4x PSV en 7x (!) Feyenoord

13 mei 2014 om 21:29

Dat had je al kunnen weten!

13 mei 2014 om 21:33

Ja, dat is erg zat dat er zoveel Feyenoorders bij zitten. Gelijkspel tegen Australie en weer terug naar huis.

13 mei 2014 om 21:38

en 14x (oud)feyenoord

hahaha wat een lachertje die van gaal!

Wat een ongelofelijke slechte selectie! lijkt wel jong oranje waar je naar kijkt..
nu maar hopen dat ze er meteen de eerste ronde uit liggen, zijn we ook meteen van dat gezeik af!

Geen schaken is trouwens wel één verademing maar Kuyt wel. Ongeloof..

Echt Verhaegh boven van der Wiel? Dat kan alleen maar zijn omdat van der Wiel niet met van Gaal om kan gaan (of andersom). De rest van de afvallers is wel logisch, al had ik verwacht dat Vilhena daar ook bij zat, want die heeft ook geen geweldig seizoen gedraaid.
Vraag me wel af wie van de keepers nog af gaat vallen. Hoop dat onze Zoet mee mag met van Gaal naar Brazilie. Zou een mooie ervaring voor hem zijn.

Ik mis van der Wiel en van Dijk en Kuyt vind ik nu niet per se nodig. Voor de rest kan ik me erg goed vinden in deze selectie. Mensen het is maar een voorselectie, things can still change. Word als Feyenoorder stiekem wel een beetje trots hoor

van der wiel die speelt bijna altijd in de basis, en dan hebben we lens die geeneens basisspele isr bij ze club.

Ik had toch wel Vd Wiel en Narsingh verwacht.

Dat Clasie, Vilhena en Promes erbij zitten is lachwekkend, die vallen denk ik ook nog wel af van de 7.

13 mei 2014 om 21:48

Clasie gaat mee geloof me. Ik vind hem ook drie keer niks, maar hij gaat me.

Jongens, komop, we weten allemaal waarom LvG dit doet. Hij zorgt ervoor dat men denkt dat wij zo'n grote groep hebben dat spelers als Van der Wiel thuis gelaten kunnen worden. Brazilie deed het ook met Lucas Moura.

Mensen die namen als emanuelson, stekelenburg en heitinga roepen hebben geeen verstand van voetbal. Of ze zien de spelers nooit spelen en denken alleen omdat ze in een grotere competitie spelen dat ze dan ook automatisch beter zijn.
Wie ziet emanuelson wel een spelen? Dramatisch!!!! aan de bal ok, maar verdedigend???? die moet je echt niet in de basis willen.
Stekelenburg? Heeft maar een handvol goede wedstrijden in de PL gekeept.
Heitinga? Kon zich niet eens onderscheiden bij een degradant in de Pl.

Overigens mis ik wel butnner. De keren dat ik hem heb zien spelen was niet slecht. En die jongen die blijft maar gaan, daarom denk ik dat hij in een 5-3-2 systeem ideaal de linksback positie kan opvullen.
Verder is het wel heel raar dat Verhaegh de voorkeur krijgt boven van der wiel. Ik had janmaar ook boven van der wiel gekozen, daar niet van, maar verhaegh boven van der wiel??? daar kan ik niet inkomen.

13 mei 2014 om 21:58

Met je oordeel over Hetinga en Stekelenburg ben ik het volkomen eens. Maar Emanuelson is op dit moment samen met Büttner toch wel de beste linksback. Als Emanuelson speelt is hij vaak een van de betere spelers bij AC Milan.

Iedereen is op voorhand al lekker negatief, zullen we t gewoon lekker afwachten. Van Gaal weet heus wel wat hij doet.

Geen grote verassingen op Gregory van der Wiel na. Marco van Ginkel heeft een jaar niet gespeeld logisch dat hij niet meegaat, Vermeer heeft het laatste half jaar alleen in het 2e elftal gespeeld logisch dat hij niet meegaat, Luciano Narsihing is bijna het gehele jaar geblesseerd geweest en na zijn terugkomst vervangen door Ruiz, logisch dat hij niet meegaat. Van Luc Castiangos is het wel bekend, mist veel te veel kansen en heeft zich totaal niet bewezen, logisch dat hij niet meegaat en met Davy Klaassen zouden de mening verschillend zijn, maar zal de 23 koppige selectie toch niet hebben gehaald. Daarentegen volkomen mee eens dat Tonny Trinidade de Vilhenna en Terence Kongolo meegaan ongelooflijk goed half jaar achter de rug. Hoop dat Kongolo meegaat, potentiële wereldtopper ?

Vind er geen verrassing inzitten,ieder mens weet dat Janmaat alles heeft gespeeld in oranje,dus wordt de nr1 back vd wiel is geeneens 100 fit en je moet iemand als 2 meenemen dus dat is Verhaegh. Heitinga is al jaren niet best bezig,Klaassen zal wel afgevallen zijn vanwege de 3 daagse stage maar da's eigenlijk de enige verrassing voor mij.

Snap dat Van Gaal de spelers niet vanmiddag wilde bekendmaken, anders was hij nu nog bezig met het uitleggen van bepaalde keuzes...

vdwiel heeft een peesontsteking, raar dat dat niet bij dit bericht staat.

Speciaal ingelogd voor deze flutzooi, jongens serieus. VAN DER WIEL niet in de voorselectie, staat zo vaak in basis bij psg en wordt toch niet gekozen boven Janmaat die normaal eredivisie niveau speelt. Van Gaal is echt een beetje stoned. Misschien te overdreven dit maar sorry, echt ongelooflijk

13 mei 2014 om 21:40

Las ergens dat hij niet fit is. Dacht eerlijk gezegd dat het was omdat hij niet lekker in de groep ligt.

Kampioensmateriaal. Holland gaat het gewoon flikken dit jaar mannen. Ik reserveer mijn plekje op de gracht alvast.

Van Gaal heeft overal waar hij heeft getraind prijzen gepakt behalve.....

Inderdaad het Nederlands elftal. Het gaat gebeuren!

Hij kiest gewoon voor de sterkste selectie zie opstelling. Dan wel met formatie 5-2-1-2 met Sneijder robben en vanpersie voor!

Kampioenen!

Cillessen
Janmaat
Rekik
Blind
Veltman
Indi
De Jong
Sneijder
Fer
Robben
Van Persie

Feyenoord hofleverancier. Proficiat. Ook heel erg nadelig voor Feyenoord, omdat de voltallige basis niet beschikbaar is voor de voorronde Champions League.

Ach. Van der wiel speelt niet, verhaegh wel en heeft robben en consorten afgestopt en ook de spitsen van borussia. Van dijk vind ik wel jammer maar dat komt. Keepers terecht, zoet beter dan vermeer en stekelenburg (sowieso pauper keeper). Gewoon leuke ploeg en 4 jaar geleden klaagde ook iedereen.

Toch wel jammer dat het Van Gaal niet lukt om door te selecteren. Hoop echt dat hij niet naar United komt.

Ongelooflijk slechte selectie zeg. Vind verhaegh niet slecht maar vd wiel is beter dan Janmaat. Dus dan is de keuze al helemaal raar. Voor de rest kan ik me er redelijk in vinden, alleen is Pieters echt heel veel beter dan van Aanholt. Die heeft toch wel zo slecht gespeeld de afgelopen tijd. Ook had ik graag van Dijk erbij gezien maar dat was allang bekend dat het niet ging gebeuren. Gelukkig heeft hij het niet in zijn kop gehaald Sneijder te passeren. Kongolo kan ik inkomen, maar straks dus een verdediging met janmaat-vlaar-Veltman-indi-blind
met daarvoor de jong en clasie/fer/de guzman. Wat een zwak en lachwekkende opstelling. Denk fraag terug aan reiziger, stam, de boer en bogarde

13 mei 2014 om 21:37

En daar wonnen wij ook niets mee :-). Vsllen nog mensen af en de rest gaat er voor.

Zo jammer dat spelers als Afellay, Elia, Strootman en Van Ginkel er (door omstandigheden) niet bij zijn... Vooral die eerste twee. Altijd twee frisse jonge spelers geweest die af en toe mochten invallen bij het grote Oranje. Nu ze zelf op een goede leeftijd zijn loopt het niet met hun carrieres.. Ik heb geen gevoel bij het huidige Nederlands Elftal. Kijk de namen die in 2010 ook aanwezig waren.. Vijf spelers maar.

ik mis Gregory maar ook pieters meer dan 30 wedstrijd premier league of emanuelson zou ook nog kunnen

Ik had al geen vertrouwen in het WK en nu al helemaal niet. De verdediging is hartstikke wankel.

Van der Wiel heeft de vorige keer op het Wk toch aangetoond de sfeer in de groep te verpesten? Daarom kun je beter zulke etters thuislaten en een rechtsback meenemen die wel graag in teamverband wil werken en zich maar al te graag wil bewijzen.

Belachelijk dat Van der Wiel en Emanuelson niet bij de selectie zitten. Er wordt echt met 2 maten gemeten want er zitten echt veel te veel spelers uit onze zwakke eredivisie in deze selectie.

Vgaal wil zo snel mogelijk aan de gang bij M.united zo te zien. Hij denkt hoe eerder, hoe beter. Wat verkeerde keuzes maakt hij nu. De namen wel geselecteerd hadden moeten worden spelen allemaal in het buitenland. Jullie weten wel wie ik allemaal bedoel.

Misschien handig om ook te melden dat Locadia afgevallen is, VZ?

Vd Wiel gaat niet mee ivm peesblessure!

Afvallers :

- Promes
- Zoet
- Rekik
- VdV / Vilhenna ?
- Veltman ?
-JpB ?
-Sneijder ?

13 mei 2014 om 21:40

Ik denk i.p.v. Rekik, Kongolo.
Ipv. Sneijder, Clasie.

13 mei 2014 om 21:43

Kongolo en Rekik schelen qua voetbalkwaliteiten niet veel, maar Louis van Gaal heeft meerdere malen aangegeven een Rookie mee te nemen en dat is in dit geval Kongolo die het ook uitstekend heeft gedaan de afgelopen 3 maanden. Sneijder en Clasie zou idd allebei kunnen.

13 mei 2014 om 21:50

Clasie of de Guzman valt af.

Belachelijk dat Van der Wiel, Pieters & Van Dijk (die allen iets kunnen toevoegen aan Oranje naar mijn mening) nog niet eens de kans krijgen van de heer Van Gaal. Ik ben blij als we van deze man af zijn na dit WK.

Onbegrijpelijk natuurlijk, Van der Wiel speelt op een beter ploeg, Van der Wiel is verdedigend en aanvallend beter dan Verhaegh. Janmaat en Van der Wiel zouden het duo moeten zijn. Als je 5-3-2 wilt spelen moet je opkomende backs hebben met een goede trap, Janmaat en Van der Wiel hebben dat beide, maar Verhaegh is veel beperkter.

Vilhena is toch nog helemaal niet klaar voor het grote werk?hij zou Van Dijk ook een kans moeten geven aangezien hij constant goed speelt, in ieder geval beter dan Rekik.

Pieters heeft ook helemaal geen kans gehad, eentje die nog wat toe kan voegen aan Oranje, speelt toch wekelijks tegen goede aanvallers.

Heitinga en Emanuelsson hebben ook helemaal geen kans gekregen terwijl Heitinga vorig WK een van de mannen was die het team goed liet functioneren.
Emanuelsson speelt ook wekelijks tegen prima aanvallers en is zelf in de aanval ook wel goed.

Ik vind het niet eens zo een slechte selectie.. Van gaal zal zo wel ze redenen hebben.. ken die verhaegh niet maar misschien is hij verdedigend wel sterker dan vd wiel. En vorig jaar was vd wiel nog een geldwolf en niet nederlands elftal waardige speler en was hij alleen met ze muziek bezig, en nu worden mensen boos dat hij er niet bij is. Alsof hij het wk gaat brengen. Het is ook nooit goed he. Ik denk dat het nederlands elftal ons alle gaat verrassen.. jong en gretig team met de juiste ervaren spelers erbij.. kuyt is misschien wel oud, maar hij blijft een vechter en heeft het meestw doorzettingsvermogen..

13 mei 2014 om 21:57

Cilissen speelt CL, de andere keepers niet, is toch net even wat ander niveau.

Serieus mensen, dat v.d Wiel erbij moet zijn is natuurlijk waar, maar hoe dan ook hebben we een zeer matig elftal. Op het middenveld hebben we heel weinig echte klasbakken. De Sneijder van 2010 is er niet meer. De huidige Sneijder en v.d Vaart zijn echt veel en veel minder. De verdediging is matig of onervaren. De aanval? Robben en van Persie zijn in goede doen nog hele goede spelers, maar laten we nou niet verwachten dat Kuyt de messias is. Ook de jonge Boëtius en Promes zijn nog veel te jong voor het echte grote werk.

Ik voorspel niet meer dan een derde plek. Spanje en Chile hebben gewoon betere ploegen zelfs als je Douglas, van Dijk, van Aanholt of andere spelers mee zal nemen.

Ik mis in de verdediging toch wel wat ervaring.
Ik had zeker Mathijsen, Pieters of Vd Wiel erbij gedaan.

Met alle respect Verhaegh, Van Aanholt of Kongolo/rekik, daar win je niet mee.

Klaassen zijn tijd komt wel, al is het wel lullig dat Promes er wel bij zit en Klaassen niet. Maar over 2 en over 4 jaar is Klaassen ook weer 2 jaar verder in zijn ontwikkeling.

Wat betreft van der Wiel is het natuurlijk belachelijk dat die niet eens bij de eerste 30 zit. Met alle respect voor Janmaat en Verhaeg maar ik schat van der Wiel toch nog net ietsjes hoger in. Maar mijn kijk hierop zal wel niet goed zijn aangezien ik nooit op topniveau heb gevoetbald, Wat een grap. Ook had ik Virgill van Dijk meegenomen.

Hoop niet dat van Gaal nog verrassingen heeft voor de definitieve selectie want dan tsjaaa ( ze worden toch geen wereldkampioen).

van der Wiel is op dit moment geblesseerd. Dus, van Gaal zal daarom Verhaegh in de voorselectie hebben gezet en afwachten of van der Wiel op tijd fit is.

En dat is geheel begrijpelijk, want dan kan hij iig al beginnen met zijn systeem mocht van der Wiel geblesseerd blijven.

Gelijk dat gezeik van iedereen......

13 mei 2014 om 21:44

Dat kan niet.

Spelers die niet in deze voorselectie zitten kunnen niet meer naar het Wk.

13 mei 2014 om 21:52

Oke. dan is het jammer voor van der Wiel....

Maar Van Gaal zei toch dat spelers die er in Hoenderlo niet bij waren sws niet meegaan naar het WK.Maar waarom Van Aanholt wel dan? Hij was zelfs een paar weken voorbij gestreefd door Rochdi Achente

Verhaegh gaat jullie allemaal verbazen let maar op!

We hebben slechts 3 Nederlanders die wekelijks op wereldniveau spelen! En daar laat hij er 1 van thuis.... Ongelooflijk!

Wel - Geen

Verhaeagh - van der Wiel
Vilhena.... Vilhena omdat die tegen Cambuur goed was? - Klaassen (talent van het jaar)
van Aanholt - Emanuelson
Rekik - van Dijk of Mathijsen
Vorm ? Die is 1,80 - dan kan je nog beter Vermeer hebben!
Kuyt?? - 10 anderen

Valt me nog mee dat hij wel voor Wijnaldum en Kongolo kiest... dat vind ik wel een goede zaak! Maar hoe kan je in vredesnaam...

verhaegh en van Aanholt .... boven ... van der Wiel en Emanuelson kiezen ???? Dan ben je echt de weg kwijt!

13 mei 2014 om 21:37

Met alles met jou eens maar Vorm is goed voor Nederland beter dan Vermeer.

13 mei 2014 om 22:36

Thanks

Alleen heb je Vorm tegen Estland gezien? Een rolletje in de hoek en een lob die verre van perfect was waar hij niet bij kon!

Het spijt me zeer maar ik ben absoluut geen fan van Vorm... kan goed keepen, maar komt gewoon 10 cm te kort voor de absolute top! Vermeer is niet mijn vierde keus.. maar wel beter dan Vorm... Ik geloof niet dat Stekelenburg er ineens geen zak meer van kan... dus begrijp niet dat hij geen kans krijgt!??

En tot slot.... Heel Nederland zal me uitlachen... Maar na Krul en Cilessen is Bizot de beste Nederlandse doelman van dit seizoen.... Die heeft echt onmogelijke ballen gepakt... als je een compilatie zou maken is het een wonder dat Zoet erbij zit en Bizot niet!!

Geen Van der Wiel maar wel Verhaegh? Van der Wiel speelt in de basis bij een van de sterkste clubs van dit moment. Heeft zelfs de aanvoerder eruitgespeeld en dan wordt hij gepasseerd door Verhaegh..

En dan te bedenken dat deze man volgend haar misschien meer dan 100 miljoen euro mag spenderen bij mijn club

Is het dan zeker dat Van der Wiel niet mee kan? Het zou wel een versterking zijn voor dit elftal want met dit elftal zie ik Nederland niet verder komen dan de achtste finale.

De afvallers voor mij zijn; Zoet Rekik Clasie Promes Vilhena Verhaeg Wijnaldum.

Btw, belachelijk dat v.d.wiel er niet bij zit.

Wat een reacties mensen, alle keuzes zijn te begrijpen! Vd Wiel speelt in Frankrijk, wat ook geen sterke competitie is terwijl Verhaegh iedere week sterk speelt in de Bundesliga!

Zie die Diego Costa in de catacomben staan, kijkt eventjes naar links en wat ziet hij?
Stefan de Vrij, de grootste miet uit de historie van het Nederlands voetbal.
Vervolgens schiet hij er 3 in en is onze WK droom naar de knoppen, Schandalig!!

13 mei 2014 om 21:44

Stop met haten op Stefan de Vrij, dat is zo 2013... Beetje lullig om berichten zo op de man te spelen hè..

13 mei 2014 om 21:49

Ach dan vul je op de plaats van Stefan de Vrij de naam van Kongolo in, een jongetje dat net komt kijken

lachwekkend, VD wiel de beste Rechtsback van nederland naar mijn mening thuislaten, wel allemaal talentjes selecteren, maar spelers als vd wiel kuyt laat die thuis, 4e plaats in de poule zal helemaal verdiend zijn dit Wk.
en dan klagen ze altijd over een hoog Ajax gehalte, maar ieder talentje van feyenoord mag mee en klaassen wordt thuisgelaten. naja zal aan mij liggen maar ik vind het vrij vaag deze voorselectie

Geen Van der Wiel?! Sorry hoor maar dat is voor mij echt een keuze die niet uit te leggen is. Misschien dat Janmaat hem voorbij gestreeft is, maar Verhaegh zeker niet. Ik zou Van der Wiel zelf trouwens in de basis zetten en Janmaat op de bank houden als backup maar goed. Dat zeg ik niet omdat ik voor Ajax ben, maar omdat ik er bij Van der Wiel meer vertrouwen in heb dat hij op het hoogste niveau kan presteren dan bij Janmaat.

Zeer merkwaardige keuze... maar ik laat me graag verrassen (mits positief) meneer Van Gaal!

Verhaegh zal de reserverol achter Janmaat waarschijnlijk beter invullen dan Van der Wiel.... Verder zijn er toch geen opvallende namen afgevallen???

En er gaan er nog 7 he......

13 mei 2014 om 22:00

Precies, wat je zegt over de rol achter Janmaat is voor mij ook de verklaring van het weglaten van Van der wiel.

De overige afvallers zijn terecht in mijn ogen, al had ik Klaassen wel eens op hoog niveau willen zien. Tegen Barcelona speelde hij erg goed. Maar ook voor het thuis laten van Klaassen lig ik niet wakker.

lachwekkend om van der wiel niet mee te nemen
redenen staan hierboven wel goed aangegeven dacht ik zo

Zijn het soms de "de huh echt serieus meen je dat nou hou eens op selectieweken" ?

Kan iemand mij vertellen of v/d Wiel heeft gespeeld de laatste weken.
Ik weet alleen dat hij geblesseerd was.

Onbegrijpelijk Verhaegh kiezen boven vd Wiel en hoezo neem je vd Vaart mee, weet zeker dat een van Ginkel met weinig wedstrijd ritme meer kan brengen dan vd Vaart. Van Gaal ziet het dus niet zitten in Van Dijk helaas, is meer een kerel dan De Vrij is mijn mening.

13 mei 2014 om 21:43

Misschien dat v/d wiel voor onrust zorgde in Ek 2012. Van daar dat hij niet is geselecteerd

Nog erger dan ik al dacht
Alleen maar eredivisie jeugd in de verdediging
En Vlaar, die heeft ervaring maar zoals op ek gezien is ook hij niet goed genoeg
Vd Wiel, Emanuelsson, Anita, v Dijk, Douglas, Buttner allemaal niet mee dan ben je toch niet goed wijs.
Dat kan niet goed gaan.

Zie die Diego Costa al staan als ze tegen Nederland moeten, staan ze in de catacomben, hij kijkt eventjes naar links en wat ziet hij? Stefan de Vrij, de grootste miet die ooit op de Nederlandse velden heeft rondgelopen, wat een lachertje!
Ronduit schandalige dit!

En Wijnaldum dan? In heel dit seizoen letterlijk 3 wedstrijden gespeeld!En V.D.Vaart dan! Die gast sukkelt met blessures

Toch grappig dat je feijenoord team kan maken met spelers van nu en vroeger! Denk dat van aanholt prima keuze is op de lb positie in een 5-3-2 systeem. Van der wiel is raar maar zal wel een goede reden zijn. Iedereen meteen zo negatief. Denk dat het een positieve groep is zonder onrust stokers!! Ben benieuwd naar het elftal wat over blijft. Gewoon positief zijn ipv al die negatieve reactie's. Straks lopen ze weer allemaal oh wat goed en wat prachtig. Te triest

Afvallers zijn denk ik ook al bekend.
Krul, Promes, Vilhena, Boëtius, de Vrij/rekik of Veltman, Kongolo of van Aanholt en Wijnaldum..
Vind het echt bizar dat Verhaegh boven VDW word verkozen.
Ben benieuwd naar de gedachtegang hierachter.
Voor de rest geen verrassingen als je kijkt naar het selectiebeleid van van Gaal

Ziet iemand Terence Kongolo Diego Costa tegenhouden? Of Clasie op het middenveld een duel winnen van Xavi?

13 mei 2014 om 21:44

Clasie zal Pogba flashbacks krijgen als Vidal voor de 100e keer over hem heen dendert.

13 mei 2014 om 21:48

Lijkt me dat De Jong, Sneijder en Fer of de Guzman spelen. Met twee diepe vleugelverdedigers Janmaat en Blind/kongolo of van Aanholt
Clasie is de stand in van Nigel.

13 mei 2014 om 21:48

Klopt! En ik moet zeggen dat ik Boetius of Depay ook niet zie scoren bij verdedigers als Pique of Ramos.

13 mei 2014 om 22:03

Clasie gaat geen minuten maken op het WK, een De Jong gaat alle drie deze spelers tegen houden.

Vergelijk dan gewoon de beste van ons met de beste van de tegenstanders, in plaats van onze 23ste man met de 1 van spanje,

Ik heb erg veel vertrouwen in van Gaal, en na deze keuze's alleen nog maar meer. Hij weet duidelijk waar hij mee bezig is!

allemaal middelmatige eredivisie verdedigers oproepen en dan verdedigers van psg, milan en celtic thuis laten... (emanuelson, vd wiel, van dijk)

Ik snap gewoon niet dat je in een 5-3-2 systeem (waarschijnlijk) met diepstaande backs kiest voor Blind en Verhaegh boven vd Wiel en Büttner. Je hebt backs die tegelijkertijd ook vleugelaanvallers zijn oftewel ze moeten aanvallend sterk zijn en bovendien snelheid hebben. Als Blind iets niet heeft dan is het wel snelheid en ook Verhaegh is geen back die de hele rechterkant bestrijkt.

Dit kan je ons als trouwe voetbalfan toch niet aan doen om met zo'n eredivisie selectie heen te gaan

Nou nu is het wel zeker. Van Gaal wilt zo snel mogelijk weg uit Brazilie om bij United aan de slag te gaan. Een andere verklaring kan er niet zijn lijkt me zo. Belachelijke selectie. De beste rechtsback niet meenemen, een jochie wat net 5 wedstrijden in de eredivisie wel meenemen, een Rekik die het hele seizoen gefaald heeft wel meenemen, Wijnaldum die het hele seizoen 3 wedstrijden heeft gespeeld, Zoet verkiezen boven Stekelenburg, Promes die alleen de 1e seizoenshelft een paar leuke wedstrijdjes heeft gespeeld..
Belachelijk dit..

Jammer, spelers als Van Dijk, Emanuelson, Van der Wiel en Pieters zijn beter dan sommigen op deze lijst, wat me opvalt is het groot aantal eredivisie spelers, onbegrijpelijk.

Jammer dat van der Wiel, van Ginkel en Emanuelson er niet bij zijn.

pieters en vd wiel vind ik gewoon opmerkelijk. Ze staan in de basis in topcompetities en verdienen het meer als verheagh van aanholt en weet ik veel welke prutsers nog meer. Dirk kuijt gaat ook niks meer toevoegen, wel mooi dat sneijder er gewoon bijzit. Ik denk dat vgaal sneijder met een truc op scherp wou zetten. vd wiel hoort gewoon basis, voegt meer toe als janmaat, echt ongelovelijk dit.

Heel logisch wel dat Van Gaal Wijnaldum selecteerd terwijl die maar een handvol wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen, en bijvoorbeeld een Emanuelson of Klaassen niet.

Jongens jongens, we moeten niet overdrijven.

Het grote voordeel is dat we niet (net zoals 2 jaar geleden) een ploeg hebben met teveel vedette's die weigeren om voor elkaar door het vuur te gaan. Van al deze spelers hebben er maar heel weinig op zo'n groot eind toernooi gespeeld. Deze kerels vreten het gras op, zijn jong en hebben erg veel talent.

Een van de wiel zie ik dat niet doen, een Verhaegh wel...

Wat voor dit oranje erg belangrijk is, is het collectief. En dat zit er met deze selectie beter in dan met een van de Wiel....

We hebben inderdaad niet de beste selectie van het Wk, Maar zo ongeveer wel de beste coach!
Vertrouwen houden landgenoten, Nederland gaat verassen!

13 mei 2014 om 22:12

Topreactie!!! Iemand die verder kijkt dan zujn clubvoorkeur! De negativiteit van alle reageerders is misschien ook wel weer goed. De verwachtingen zijn zo laag dat het alleen maar beter kan worden.

Lachwekkende selectie, van Aanholt, Kongolo, Verhaegh, Promes, Veltman, Rekik, Vilhena, Wijnaldum, vd Vaart, Kuyt .....

Volkomen en volkomen lachwekkend

13 mei 2014 om 22:10

Je noemt 10 namen maar er vallen nog 7 spelers af. Als ik jou lijstje zie komt die dicht in de buurt van het lijstje met afvallers denk ik.

Werkelijk schandalig waar Van Gaal mee bezig is. Hij is compleet de weg kwijt. Ik weet niet waar zijn afkeur voor Ajax vandaan komt, dat hij zelfs zijn professionaliteit niet in de hand heeft.

Je beste rechtsback thuislaten, ik hoop maar dat het komt vanwege de fysieke gesteldheid van Van der Wiel. Verhaegh en Janmaat zijn namelijk hele, maar dan ook hele matige voetballers. Hebben beide geen idee wat ze aan het doen zijn op het veld. Met name Janmaat is een hele simpele voetballer, kan lekker vliegen over het veld en heeft inzet, maar daarmee houdt het gewoon op. Heeft totaal geen voetbal intelligentie.

Zoet, Kongolo, Clasie, Vilhena, Promes en Kuyt hebben niet eens wat te zoeken in de voorselectie, laat staan in deze lijst. Zoet laat meer gaan dan hij tegenhoud en is veel minder dan zelfs Vermeer. En dat zegt wel wat.
Kongolo, Vilhena en Promes hebben nauwelijks wat laten zien en zakken in vrijwel elke topwedstrijd door de mand. En Kuyt.. Die was twee jaar geleden al op. Die is alleen nog bruikbaar als spits, maar daar heb je twee veel betere opties.

Ik heb nog geprobeerd genuanceerd te reageren, maar het is duidelijk dat dit mij niet is gelukt. Zo verbaast ben ik over Van Gaal. Ik hoop dat we na 3 dikke nederlagen kansloos naar huis mogen en dat er een nieuw tijdperk aankomt. Met deze man ben ik namelijk meer dan klaar!

13 mei 2014 om 21:52

Ik hoop met je mee je slaat de spijker op zijn kop, afkeur voor Ajax idd.
Over 2 jaar heb je een EK met veel Ajax spelers daar ben ik van overtuigd.

Ek 2012 was al erg dit wordt verschrikkelijk.

13 mei 2014 om 21:56

je bent wel gekleurd als je veltman er niet bijnoemt, die hoort er ook niet tussen te staan.

Lachwekkend ! Geen VD Wiel van PSG. Geen Urby van AC Milan. Geen Douglas uit de top van rusland. Maar wel al die prut uit de ED. Blijkbaar wordt het WK gebruikt als opleidingskamp voor de tradionele top 3 en om de ED te promoten ipv zo goed mogelijk te presteren. Deze voorselectie is een soort witte vlag.

Deze selectie bestaat toch voornamelijk uit middelmatige spelers. Ik vind het absurd dat eerder op de middag een aantal leden aangaven dat Nederland een veel sterkere selectie dan Chili had..

Van der Wiel was en is niet fit dus gaat terecht niet mee. Zo simpel is het. Van Dijk is volgens Jack van Gelder 16!!! keer bekeken en is dus simpelweg niet goed bevonden. Maar kennelijk zitten hier allemaal mensen die het beter weten dan (de staf van) Van Gaal en hebben ze ook meer gepresteerd dan die mensen in het voetbal. Iedereen roept hier maar wat zonder kennis van zaken.

Naast de 7 Feyenoorders ook nog eens 7 met een Feyenoord-verleden.

Zo onlogisch is het thuislaten van van der Wiel niet. Janmaat past goed in het systeem. Van der Wiel is niet het type wat je op de bank wilt zetten. Dan kan je hem voor de sfeer beter thuislaten. Mocht Janmaat geblesseerd raken, zal van der Wiel gewoon eerste rechtsback worden.

lachwekkend, een Kongolo in plaats van Emanuelson, Verheagh boven Van der Wiel en Promes, Vilehna en Wijnaldum erin en Klaassen niet. Het is echt ongelofelijk, ik ga ook niet meer naar deze poppenkast kijken. En dan hoor ik iedereen weer zeggen dat Klaassen minder is dan die 3 maar dat neem ik dan meer niet serieus.

Ach en Celtic en Stoke worden ze wel bang van?

Persoonlijk vind ik dit wel interessant. Ik denk dat we met zijn alle deze jongens onderschatten. Ik heb Pieters de afgelopen jaren bij PSV alle wedstrijden zien voetballen, fysiek is het prima in orde, maar tactisch en technisch doet hij onder voor bijvoorbeeld Kongolo. Als we dan toch ten onder gaan, dan maar met

Kan me er wel in vinden, we zijn aan het verjongen. Deze jonge onervaren spelers moeten toch een keer debuteren op een eind tournooi. Laat ze het maar bewijzen

wat the........ waar is van dijk en van der wiel

13 mei 2014 om 21:45

Van der Wiel heeft een blessure aan zijn knie

13 mei 2014 om 22:07

Ik denk dat devrij gaat spelen in plaats van Veltman.
BMI zie ik wel zijn positie kwijtraken aan Rekik.
Beide geen eeweldig seizoen achter de rug maar ik denk dat Rekik wel kan opbloeien in zo'n elftal. Is verdedigend iets meer een zekerheidje dan BMI vermoed ik.

13 mei 2014 om 22:45

Ik denk eerlijk gezegd dat hij voor Veltman kiest omdat hij een betere opbouwer is dan de Vrij. In dit systeem wordt er opgebouwd door de lcv (bmi) en de rcv (veltman). Denk dat hij voor Bmi kiest vanwege zijn inspeelpass waar v. gaal zo gecharmeerd van is.

13 mei 2014 om 22:48

Ik vind de Vrij een betere opbouwer dan Veltman.

Gregory heeft een knieblessure!

Zal me niks verbazen als er meer speelt bij vd Wiel...2 jaar geleden rommelde het Oranje, en ook bij hem...als je de motivatie hoort van spelers als Kongolo (die boeken leest ipv de Ps4), zal me niks verbazen als je daar ook punten mee scoort.

Als Feyenoord supporter ben ik wel tevreden over deze selectie. Hebben overigens ook de voorbereiding veel gespeeld dus in dat opzicht logisch!

Zal hier nog wel van afvallen: Zoet, v Aanholt, Rekik, Vilhena, Wijnaldum, Depay en Boetius.

Passeren van vd Wiel lijkt mij niet de grootste zorg. Hij is geen spelbepaler. Hij is ook van verguisd op het EK. Vilenha ipv bijv. Klaassen is ook niet de grootste zorg. Zullen toch niet bij de laatste 23 horen. Wij gaan meteen van een slecht resultaat op het WK. Dit is een team met groei. Elk punt en elke extra ronde is een winst voor ervaring van deze groep.

Ik had Douglas er ook bij gehaald. Dan heb je een sterke snelle centrale verdediger die ook nog goed kan koppen.

Morgen maar al vast de vlaggentjes gaan ophangen want anders heb je wel heel kort plezier van het versierde huis....

Ik zit hier met verbazing naar de reactiea te lezen. Feyenoorders die het allemaal geweldig vinden en de rest kijkt nog eens verbazend naar het lijstje. Jongens kijk nou toch eens goed. Zet je clubliefde hier nu even opzij en snap dan toch dat het ontzettend raar is dat Van der Wiel er niet bij is, Klaassen niet maar Vilhena wel, Douglas niet, van Dijk niet, Emanuelson niet...dit is toch te zot voor woorden??

Huh?
Echt?
Meen je dat nou?
Serieus?
Hou eens op! WK gaat beginnen.

Kansloos!

Tuurlijk selecteer 7 spelers van Feyenoord de club die 2e wordt in de NL competitie omdat ze als het erom gaat het niet waar kunnen maken.
Stuur Cilissen en Veltman ook naar huis joh. Blind durft ie niet.

Geen Klaassen maar wel die koekebakkers van een Clasie, Vilhena, Wijnaldum, Promes.
Verreweg de beste van deze 5.

Geen Vermeer? wie gaat die pingels dan stoppen? Zoet beter hahaha kom niet meer bij.

Janmaat en Verhaegh ipv Gregory van der Wiel, die traint met wereldsterren en veel meer CL en Oranje ervaring heeft.
Oja welke ervaring hebben die Feyenoorders op CL niveau?

Er moeten er nog 7 naar huis: Stuur aub ook onze andere Ajax jongens naar huis dan kunnen we lekker aan de voorbereiding beginnen en lachen om het Oranje getinte Feyenoord.

Echt een schande!

Depay, Promes, Boetius alle 3 hebben ze er niks te zoeken.
Vilhena, Clasie, Wijnaldum beter als Emanuelson of Anita?
Bmi, de Vrij, Kongolo, Verhaegh, beter als Dougals, van Dijk, Bacuna, Heijtinga, Pieters

Ben benieuwd Zaterdag.

Als ik Sneijde, Robben of van Persie, was zou ik mijn bek open trekken en opteren voor betere spelers.

13 mei 2014 om 21:53

Van de 4 middenvelders die je opnoemt is wijnaldum de enige ie op dezelfde plek speelt als Klaassen.(en ja is wel frappant dat gini voorkeur krijgt boven Klaassen.)
Promes, vilhena, clasie spelen op andere posities.
Voor de rest lijk je heel erg op gefokt dat er weinig (oud)ajacieden in de selectie zitten.
Als je van Gaal volgt zitten er geen verassingen bij. Alleen dat VDW niet is opgeroepen en dat is redelijk schandalig. Ben benieuwd naar zijn uitleg

13 mei 2014 om 21:54

klaassen, vermeer, vd wiel, emanuelson, anita, heitinga er allemaal bij willen. jij bent vast niet voor ajax?

13 mei 2014 om 22:08

Ja ik ben voor Ajax, maar dit kan echt niet.
Heb je die Selectie van Spanje en Brazilië gezien (als we de 2e ronde al halen)

Ik geef je even de centrale verdedigers: De Vrij, Bmi, Kongolo, Rekik, Vlaar, Veltman,
Alleen Vlaar zou daar thuis horen.
Hoop niet dat hij die arme Cilissen op doel zet tegen Spanje.

Emanuelson had hier absoluut in de basis moeten staan op het Wk
De rest kan je over twisten.

13 mei 2014 om 22:15

vermeer klaassen anita en heitinga heb je net zo goed niks aan. allemaal 13 in een dozijn.

vd wiel en emanuelson kan ik nog inkomen. ook pieters, van dijk en zelfs douglas had ik er nog wel bij willen zien. afellay had ik ook op proef mee laten draaien. die traint dagelijks tussen de sterren van barcelona. kan me niet voorstellen dat die minder is dan boetius of promes

Ben ik de enige die chagi is geworden van dit elftal? Dit is toch ongelooflijk zeg... met alle respect, maar maar 2 verdedigers uit een buitenlandse competitie? Die van Gaal is niet helemaal goed in zen hoofd volgens mij.. overigens wel blij dat Sneijder erbij zit.
Bij een 5-3-2 zou ik zo gaan spelen:

Vorm
Van der Wiel-douglas-vlaar-van Dijk-Urby

Robben-N. de Jong-Sneijder

V. Persie-Huntelaar

Wat vinden jullie ervan?

13 mei 2014 om 22:01

Precies de opstelling die ik zou doen, alleen met Pieters op de plek van Urby

De mensen die allemaal als een kip zonder kop roepen. Vd Wiel heeft een knieblessure en dus niet fit. Om die reden zit hij er niet bij maar Verhaegh.

Spanje en ook Chili lachen je uit met deze selectie, te veel spelers uit de eredivisie waar het niveau zeer laag is. Waarom zou je Janmaat boven VdW verkiezen terwijl VdW elke dag met echte toppers traint en ook wedstrijden speelt in een betere competitie? Een lachertje dit.

13 mei 2014 om 21:56

Jnikkels en Rubenqb, van der wiel was eerste keus, maar hij is geblesseerd , janmaat lijkt me dan een goeie backup.

De enige reden die ik kan bedenken dat VD Wiel niet meegaat is dat Verhaegh in tegenstelling tot VD Wiel goed om kan gaan met een reserverol en ook de gemiddelde leeftijd wat omhoog kan gooien.

13 mei 2014 om 21:57

heeft v/d wiel gespeeld laatste weken?

13 mei 2014 om 22:03

Dit slaat toch helemaal nergens op. Hoe kan je met deze selectie serieus genomen woorden op hhet WK, Hoe kan je in godsnaam janmaat boven vanderwiel kiezen. Als je wilt dat je tegenstanders je niet gaan onderschatten dan kom je toch met bekende namen, zoals van der wiel, wesley snijder (die ook niet zeker is van zijn plaats) , eljero elia, Ola john, anita, leroy fer. Zij spelen allemaal op hoog niveua. Zij weten hoe ze onder druk moeten spelen, maar classie, promes, vilenha, depay totaal niet. De tegenstanders van oranje kunnen ons niet meer serieus nemen, Denk je dat als xavi of inesta tegen nederland moeten spelen en dat ze het veld betreden en dan zien dat er halve garen op het veld staan die meteen een ....... krijgen als ze de hand van inesta schudden. Een ding is zeker we eindigen als laatst in de groepsfase.

Echt een lachwekkend slechte selectie als je het vergelijkt met alleen al Frankrijk, Belgie of Italie bijvoorbeeld, om maar te zwijgen over de topfavorieten..

Vd Wiel is veruit de beste rechtsback en wordt compleet genegeerd. Speelt wekelijks op topniveau maar dat doet Van Gaal blijkbaar helemaal niets. Verder onbegrijpelijk dat Pieters geen kans krijgt aangezien die gewoon veruit de beste was van alle opties afgelopen seizoen. Ook met jongens als Kongolo, Rekik en Veltman ga je niet ver komen. Al geef ik Veltman dan nog de voorkeur (nee niet omdat ik Ajacied ben) omdat hij tenminste nog wedstrijden op CL niveau mee heeft gemaakt en in zijn eerste Oranje interland heel puik speelde. Maar alsnog had je beter Van Dijk, Douglas of desnoods Heitinga of Mathijssen kunnen oproepen.

Vilhena voegt niks toe aan Oranje en zal hopelijk afvallen. Dat Van Ginkel niet mee is moet aan zijn fitheid liggen want die is toch 3 klassen beter dan Vilhena. Ook Klaassen of zelfs Ziyech, Propper zouden veel meer recht hebben dan Vilhena.

Ik hoop dat Zoet, Kongolo, Rekik, Wijnaldum, Promes, Vilhena en Boetius de afvallers zijn. Nogmaals heeft niks met mijn clubvoorkeur te maken, want ook Veltman en Blind (op LB) komen veel te kort voor het niveau dat Oranje moet nastreven.

13 mei 2014 om 22:01

V Gaal heeft Vilhena en Klaassen deze week zien trainen. Blijkbaar heeft Vilhena dat beter gedaan. Dus gewoon een logische keuze. Ik kan ook wel geloven dat Vilhena boven het niveau van Klaassen is uitgestegen. Vilhena was echt heel scherp en beslissend de laatste weken en heeft ook veel meer potentie.

14 mei 2014 om 00:51

Heeft denk ik meer te maken met de fitheid van Klaassen. De Boer heeft ook al vraagtekens geuit over een eventueel WK voor Klaassen. Dat hij eerder afvalt als Vilhena (want die valt waarschijnlijk ook gewoon af) is niet onlogisch. Vilhena was de laatste competitie weken erg in vorm, Klaassen erg vermoeid. Dan lijkt het me logisch dat wanneer je die lijn doortrekt Vilhena zich op de training bewijst ten opzichte van Klaassen. Heeft niks met het niveau uitstijgen te maken, over een heel seizoen gekeken heeft Klaassen een hoger niveau laten zien.

Ik zeg begin alvast maar met het oranje gevoel, de vlaggetjes en alles wat daar bij komt, want na 1,5 week kan alles er weer af met 3 verloren wedstrijden en het lachertje van het wk, weg naam oranje

Maar dit is toch voorlopige selectie? Alles kan gebeuren nog. Dus van der Wiel kan nog komen toch ?

Ongelooflijk dat Van der Wiel er niet bij is. Heeft een top jaar achter de rug en traint dagelijks met swerelds beste spelers. Snap dat Van Gaal beleid echt niet. Maar goed aan de andere kant: het is en blijft Van Gaal. Zal me niks verbazen als die uiteindelijk nog gaat stunten ook, blijft wel een van de beste trainers ter wereld, hoe naar daar mannetje af en toe ook kan zijn, hij weet vast wel wat die doet. Maar voor ons "leken" ziet de selectie er een beetje apart uit

Een aantal namen komen daadwerkelijk als een verrassing, maar we hebben het hier wel over Van Gaal. Dit is geen verrassing, maar typisch Van Gaal. Deze coach heeft wel vaker bij topclubs ervaren spelers weggestuurd of op de bank gezet voor nieuwelingen.

Contento, Badstuber, Müller, Alaba, Sergio Garcia, Victor Valdez, Andres Iniesta, Oleguer, Xavi, Luis Garcia, Puyol, Gabri, Edgar Davids, Litmanen, Overmars, Seedorf, Kluivert en Melchiot. Deze spelers zijn allemaal onder Van Gaal groot geworden en menig vedettes of bepalende spelers moesten daarvoor het veld ruimen.

13 mei 2014 om 22:10

Dat zijn allemaal spelers die vele malen meer talent hebben dan diegene waarvoor van Gaal nu mensen laat wijken.

14 mei 2014 om 07:35

Het waren destijds niet allemaal grote talenten. Ik weet nog dat Van gaal grote kritiek kreeg toen hij regelmatig Müller en Badstuber liet spelen i.p.v. Luca Toni en Lucio. Ook Oleguer, Melchiot, Litmanen, Gabri en Puyol werden destijds niet als grote talenten beschouwd.

Geen der wiel is beetje gek maar verder best begrijpelijk.. Misschien zo?
4-1-2-1-2 zou ik best leuk vinden. Je zou sneijder ook kunnen doorschuiven en dan Fer ofzo in zijn plek op t middenveld. Maar dit lijkt me een van de sterkste opstellingen. Van gaal gaat waarschijnlijk met een 5-3-2 variant spelen maar dit leek me ook wel mooi

Krul
Janmaat
Vlaar
De Vrij
Kongo/blind
De Jong
De Guzman
Sneijder
Robben
Van Persie
Huntelaar

Bah bah , Verhaegh speelt wekelijks tegen topaanvallers uit de Buli , en doet dat met verve ! terwijl vdwiel zich zo nu en dan in de Franse grande competitie mag vertonen !!!! Ben ik nu de enige die dit ziet ?!

13 mei 2014 om 21:56

boeiend. van der wiel is 100x talentvoller dan verhaegh.

13 mei 2014 om 21:56

Nee ik zie het ook! Er is wel een verschil in trainings belasting natuurlijk. Maar de nummer 15 van de BL zou ongeveer 5de worden in Frankrijk.

Dat, plus Verhaegh is een echte teamspeler, maken dit voor mij een goed (en logische) keuze.

13 mei 2014 om 21:58

Nee ik dacht precies hetzelfde. Ook wordt VD Wiel vervelend als hij op de bank terecht komt en Verheagh zal zich waarschijnlijk wel schikken in die rol.

13 mei 2014 om 22:06

Verhaegh, Augsburg, 28 basisplaatsen
vd Wiel, Psg, 24 basisplaatsen 6 CL wedstrijden

Jup ik zie het ook

Zelfs als je vd Wiel niet selecteert ben ik benieuwder naar Bacuna.

Ben bang dat die de eredivisie schromelijk overschat wordt door van Gaal want ik mis in de verdediging vooral fysiek en ervaring . ( oa Douglas en V van Dijk )

Waarom krijgt Emanuelson niet de kans ipv van Aanholt ?

Hij zit zelf blijkbaar ook vol twijfels want waarom zitten er nog 3 buitenspelers bij de voorlopige selectie als we 5-3-2 of 5-2-2-1 gaan spelen .

Mijn Afvallers zijn dan 1Veltman 2Rekik 3Wijnaldum 4Vilhena 5Promes 6Zoet 7Kuijt 8Verhaegh-Van Der Wiel 9Blind-Pieters/Buttner Buttner is als ie speelt best wel goed. Ik denk dat hij onder Van Gaal wel wat speeltijd krijgt

Wel grappig dat ik een aantal keer lees dat verhaeg bij een degradatie kandidaat speelt en dat niemand het raar vind dat vd Vaart is geselecteerd ..

Iedereen heeft het over VDW maar ik vind het schokkender dat Pieters en Anita er niet in zitten, twee spelers die perfect in het 5-3-2 systeem hadden gepast.

Zie de 16 miljoen bondscoaches eens reageren! Come on, Van Gaal is de enige bondscoach en hij bepaalt wie er mee gaat. Hij heeft gezorgd voor een goede kwalificatiereeks en plaatsing voor het WK. Hij heeft een track-record waar veel coaches van dromen. Als hij meer ziet in een Verhaegh dan een Van der Wiel dan is het prima. Overigens Van der Wiel speelde 'top' op het EK 2012. Verjonging is absoluut nodig. In 2012 stonden er alleen maar vedettes met sterallures op het veld. Geef de gretige jonge spelers nu een kans zich te bewijzen. Ik zie een goede balans van jonge en ervaren spelers. Het doel is om er een elftal van te smeden en storende factoren eruit te schoppen. Bovendien wil Van Gaal een nieuw systeem hanteren. Hij heeft gekozen voor de spelers die in dat systeem in zijn ogen goed zullen renderen. Respect voor de durf en moed die deze bondscoach toont. Ik heb er vertrouwen in. Hup Holland!

Kiezen voor jonge gasten die van Gaal kan indoctrineren met zijn eigengeiler visie! Die man spoort niet.. Spelers meenemen die niet eens interland ervaring hebben! We worden weer het lachertje op deze manier!

Ik snap die keuze van Louis wel. Janmaat is gewoon terecht de nummer 1 (heeft ook bijna alle wedstrijden gespeeld) en VD Wiel zou dan de nummer 2 zijn. Maar met VD Wiel op de bank heb je een stoorzender in de selectie net als Klaas-Jan dus ik denk dat ook hij afgaat vallen.

Verder ook leuk om al die Feyenoorders te zien natuurlijk al wordt de voorronde Champions League straks een groot probleem.

Verder kunnen mensen wel van alles schreeuwen hier maar Louis heeft deze week heel fanatiek met alle eredivisie spelers gespeeld en heeft daarop zijn keuze kunnen maken. Hij heeft het niveau van spelers kunnen vergelijken en zal dus gewoon de betere gepakt hebben. Ik kan best geloven dat een Vilhena en Wijnaldum een betere indruk achter gelaten hebben dan bijvoorbeeld Klaassen.

Veel kritiek op de selectie voor een groot evenement....... Laten we voor van Gaal hopen dat hij over een dikke maand net zo een lange neus mag trekken als Ilse en Waylon. Vrees dat dit sprookje geen voortzetting krijgt.

Stekelenburg
Vd Wiel
Heitinga
Douglas''
Emanuelson
Anita
Affelay

V/d Wiel..? V.Dijk...??? Kweet niet hoor maar dan neem je wel kongolo en de vrij mee die een beetje tegen nec hebben gespeeld? En alsnog falen? Kom op zeg v dijk heb CL gespeeld en v/d wiel speelt in een zware en moeilijke comp. En heb CL goed gespeeld dus snap die keize niet echt... verder snap ik t middenveld en de aanval wel

Ik mis toch een aantal spelers.. Waarom geen Pieters, Van Dijk, Van der Wiel? Die voegen tenminste wat body en uitstraling toe aan deze toch fysiek zwakke selectie. Verder neem ik aan dat Promes, Rekik, Veltman, Van Aanholt,Clasie,Boetius en Vilhena alleen voor de voorselectie meegaan.
Van Clasie ben ik niet kapot, Boetius zijn tijd komt nog, ben persoonlijk meer fan van Depay, Vilhena vind ik overschat, Veltman kan nog een goede worden maar zit in een enorme dip. Van aanholt is verdedigend te zwak. Rekik is t zelfde verhaal als Veltman en Promes is een heerlijk voetballertje maar niet beter dan zijn concurenten..

Van der Wiel, van Dijk, Emanuelson en Bacuna zou ik toch allemaal mee hebben genomen. Ik had Van Ginkel ook in de selectie opgenomen in plaats van Vilhena.

Meh, waarom al die eredivisiespelers? Louis is een goede vent en weet waarschijnlijk wel wat hij doet maar geen Van der Wiel en geen Narsingh is mij toch een verassing. Er zijn hier te veel spelers zonder europese ervaring. (ps. 7 feyenoorders????)

Wel fijn dat er hier ineens zoveel fans van wereldvoetballers vd Wiel, Emanuelson en Pieters erbij gekomen zijn. Dat is ook wel eens anders geweest de afgelopen jaren!

13 mei 2014 om 22:01

Het gaat hier om de vorm. Van der Wiel is stukken beter dan Janmaat. Pieters doet het nu uitstekend bij Stoke waar hij bij PSV matig was. Misschien maakt dat uit ?

mis eigenlijk nog Beugelsdijk..

Van Gaal moet de aandacht weer hebben en kiest weer verrassend puur en alleen om dwars te liggen

van Gaal mag direct oprotten na het WK , belachelijk dit. Die man kijkt niet verder dan zijn neus lang is. Laat spelers als van Dijk en Douglas thuis zonder ze ook maar een kans te geven. Pieters die het meer dan goed doet bij Stoke komt niet aan bod. Büttner die toch redelijk wat wedstrijden voor Man Utd heeft gespeeld niet mee. Maar wel jongens die nauwelijks of geen interlands achter hun naam hebben staan. Waar is deze man mee bezig ? Wil hij met Rekik - Veltman en Kongolo gaan spelen ? Dan verliezen we nog met 4-0 van Australië

Ben van mening dat op een WK ervaring meer waarde heeft als talent. Jongens zoals van der Wiel en Emanuelson hebben dit beide en daarom denk ik dat ze meer kunnen bijdragen aan het team.
Buiten dat vertrouw ik erop dat dit team niet zomaar te kloppen is en we met een goede organisatie ver kunnen komen!

Deze selectie maakt duidelijk dat Feyenoord het enige team is in Nederland dat speelt met zelfopgeleide spelers. Ajax heeft slechts V. Rhijn, Klaassen, Blind en Veltman. Hiervan gaan er 2 mee. Feyenoord speelt het hele jaar met 9 zelfopgeleide spelers. Hiervan gaan er 7 mee. Het is in dit Ajax-land lastig te beseffen dat Ajax geen kampioen is geworden met een team van zelfopgeleide spelers. Dat beeld zich nu mooi uit in deze selectie.

13 mei 2014 om 22:09

Klopt helemaal! En dan is een tweede plaats in de competitie achter Ajax een wereldprestatie! Want Ajax blijft toch - vooral mentaal - een beetje sterker. En voor Feijenoord ook mooi: deze jongens zijn na een week weer thuis!

14 mei 2014 om 01:07

1 Dit is een voorselectie, dus wie van de 7 ermee gaan is nog de vraag

2 het meeste zelfopgeleide spelers wil niet zeggen dat je als enige team met zelfopgeleide spelers speelt

3 Het klopt dat de 4 spelers die je opnoemt uit de basis van Ajax zelf opgeleid zijn, maar de huidige beleidsbepalers zijn pas 2012 begonnen. Dat er nu al 4 van de 11 langdurig zelfopgeleid zijn is prachtig. Zeker als je weet dat ook Siem de Jong, Boilesen en Fischer (kort) zijn opgeleid. Maar goed, In Amsterdam verkiezen we kampioen worden met 4 opgeleide spelers boven verliezen met 9 zelfopgeleide spelers. Ieder zijn voorkeur zullen we maar zeggen

Ongelooflijk dat je Pieters niet mee neemt was de beste Nederlandse LB
by far. Zeer sterk seizoen heeft hij gehad en het is ook schandalig dat Buttner
Geen kans krijgt. Waar is die Van Gaal met zijn hoofd bij United?. We kunnen
weer. Aan het einde van de poulfase onze koffers inpakken.

Krul
BMI
Vlaar
De Vrij
Janmaat
''N.De Jong
De guzman
Aanholt
Sneijder
Robben
RVP

Van waar al die commotie hier. Het is niet zo dat we met de huidige lichting spelers kans zouden hebben op enig resultaat op het WK, wie er ook geselecteerd zijn, ook als spelers als Strootman fit zouden zijn. Er zijn te weinig topspelers over die nog in vorm zijn en de talenten die er aan komen zijn nog niet van het niveau om echt mee te presteren op een WK. Geen schande, gewoon de realiteit. Daarom vind ik het goed dat hij spelers die niet 100% fit zijn (zoals VD Wiel) thuis laat en niet over de kling jaagt, met alle risico's van dien. Er gaat een flink aantal jonge spelers mee, die waardevolle ervaring op kunnen doen om zich verder te ontwikkelen. Laten we vooral daarvan genieten en verder lekker voetbal kijken zonder je druk te maken om winst of verlies. Winnen doen we het WK de komende jaren toch niet.

Hoe krijg je het voor elkaar om als we spelers hebben die het redelijk tot goed doen in Internationale competities, dan toch een verdediging te creëren met Eredivisie-spelers en Vlaar. Kennelijk heeft Louis geen enkele keer op woensdag of donderdag avond naar Europees voetbal gekeken om te zien hoe deze Eredivisie-spelers aan alle kanten voorbij gelopen werden.

Op deze manier hadden we nog wel een kans gemaakt::

Steek
vd Wiel
Vlaar
Van Dijk
Pieters
De Jong
Fer
Blind
Sneijder
RvP
Robben

In mijn ogen zouden dit de 7 afvallers moeten worden:
- Zoet
- Rekik
- Van Aanholt
- Vilhena
- Promes
- Wijnaldum
- Boetius

Ik zou dan met deze opstelling gaan spelen (5-3-2), mogelijk met De Guzman op de positie van Fer.
Ook kan het evt. met Indi centraal, Kongolo op LVV en Blind naast De Jong.

Cillissen
Veltman
Vlaar
Kongolo
Janmaat
Fer
De Jong
Blind
Sneijder
Robben
v. Persie
13 mei 2014 om 22:16

Ik ben het eens met je afvallers. In je opstelling zou ik zelf wat wijzigingen aanbrengen. Ik vind Krul veel beter dan Cillissen. Meer ervaring, meer uitstraling, meer fysiek. Verder vind ik De Vrij verder dan Veltman, die toch wel heel veel fouten maakte in de laatste maanden. Ook in de lucht is hij te kwetsbaar. Tenslotte zou ik wellicht eerder voor BMI kiezen ipv Kongolo. Maar misschien dat Kongolo het toch wel goed kan invullen hoor. Ik heb hem eigenlijk te weinig centraal achterin gezien om dat te kunnen inschatten. Verder zou ik het inderdaad zo houden. Ik ben eigenlijk meer fan van Van Der Vaart dan Sneijder, vooral ook omdat VdV andere spelers beter laat spelen. Het lijkt echter dat Sneijder beter in vorm aan het raken is, en VdV had natuurlijk een vreselijk (einde) van het seizoen.

Wat maken mensen zich druk om Van der Wiel, Janmaat zou toch spelen is een betere back en ook betere in 352 vind van Aanholt ook erg logisch en zal ook basis moeten staan linksback inplaats van Blind. Blind mist snelheid en aanvallende kwaliteiten voor dit systeem of moet als CVM gaan spelen.

13 mei 2014 om 22:11

je hebt toch ook goeie vervanger achter de hand nodig. verheagh is een lachertje.

13 mei 2014 om 22:15

Kuyt zou wel eens de 2e vleugelverdediger kunnen gaan worden aan die kant. Heb in hem altijd de kwaliteiten van een back gezien.

Mja al waar in bang voor was, een veredeld jeugd team.

Denk dat de Spanjaarden/ Chilenen vaak 's nachts wakker zullen worden, badend in het zweet na een nachtmerrie over de af droging die ze van van Oranje gaan krijgen haha

Kijkende naar de selectie van v. Gaal denk ik dat dit de meest gangbare selectie is (indien 3-5-2)

Krul
De Vrij
Vlaar
Blind/Kongol
Janmaat
De Jong
De Guzman
Blind/Kongol
Sneijder
Robben
v. Persie
13 mei 2014 om 22:11

En dit de opstelling zal gaan worden voor 4-3-3

Denk niet dat Sneijder / V.d. Vaart renderen in een 4-3-3 opstelling, daarom voor 2 lopers die nog een (klein) beetje creatief zijn

Edit : Ik weet niet of we nog een Centrale verdediger hebben die Linkspoot is ? Anders had ik graag iemand anders op de plek gezet van Kongolo. Ik vind het zeker een talent, als die zich goed ontwikkeld word het een topper later, maar ik vind dit een basisplaats op het WK toch nog echt iets te snel voor hem ( al zou ik niet zo 1 2 3 een vervanger voor hem kunnen bedenken)

Krul
Janmaat
Vlaar
Kongolo
Blind
Leroy Fer
De Jong
De Guzman
Robben
v. Persie
Lens/Depay

Zo vreemd is de keuze voor Verhaegh toch niet. Janmaat is van Gaal's eerste keus, dus dan zou vd Wiel of Verhaegh op het bankje moeten. Aangezien vd Wiel's ego daar te groot voor is, kiest van Gaal voor Verhaegh. Ik snap dat wel.

13 mei 2014 om 22:12

van der wiel zou echt wel accepteren dat hij op de bank moet zitten. hij heeft ten slotte geen 1 keer gespeelt onder van gaal.

Die nu al zijn afgevallen kon je miss al beetje verwachten (van Ginkel, Narsingh) bijna heel de seizoen niet gespeeld, Klaassen wel verrassend Vermeer Luc Castaignos ja terecht niet mee..
Clasie, de Jong, Fer beetje zelfde types VM daar valt er 1 van af denk ik, de Guzman, Vilhena, Beetje zelfde types CM, En ja AM positie Sneijder, Van der vaart en Wijnaldum ik zelf zou hem voor een CM gebruiken. Promes valt ook wel af je hebt Depay boetius en lens miss zelfs voor links.. Kuyt zou ik thuis laten.. posities wat kuyt speelt kan Lens ook makkelijk spelen.. Van aanholt thuis laten heb je Blind Kongolo of Bmi voor.. Vlaar zowieso mee De Vrij ook tegen Portugal al laten zien niet onder de indruk van grote spelers te zijn.. (van der wiel overschat na 2012) Janmaat gewoon basis Verheagh ook mee die wordt onderschat

13 mei 2014 om 22:15

kom op zeg. beetje objectief. verheagh of van der wiel. keuze lijkt me snel gemaakt.

Ik weet het wel, Louis gaat Dirkie Kuyt op de rechterflank laten grazen. Ik verwacht dat ie zo gaat spelen en dat het mogelijk is dat ie Blind, Fer en Kongolo nog omwisselt (blind CV, Fer CVM en Kongolo Lvv), maar dat de centrale verdedigers naast Vlaar in balbezit altijd door kunnen schuiven (niet allebei tegelijk, maar afhankelijk van de plek waar men balbezit heeft).

Op de flanken staan in elk geval 2 spelers die het kunnen belopen om constant mee te verdedigen (hoeven niet de beste verdedigers te zijn, zolang ze hun man maar niet laten lopen), maar ook aan te vallen. Het voorste blok (V. Persie, Robben en Huntelaar) zal ook kunnen roteren, maar zal zich voornamelijk met aanvallen bezig hoeven houden. De verdedigende middenvelders zullen dan samen met de inschuivende verdediger een blok van 3 vormen, waardoor je als het ware een 3-mans middenveld creëert.

Of het effectief is dat weet ik niet, maar ik ga ervan uit dat Van Gaal niet dom is en weet dat ie de rest tactisch de baas zal moeten zijn. Persoonlijk denk ik wel dat dit heel goed uit kan gaan pakken.

Cillessen
Veltman
Vlaar
Kongolo
Kuyt
De Jong
Blind
Fer
Van Persie
Robben
Huntelaar

Haha, op zich zou je van afvallers nog best een leuk team kunnen maken

Dit zou makkelijk de ED winnen, en dus weer geroepen worden door van gaal...
(clasie staat erbij want ik verwacht dat hij nog af gaat vallen, evenals depay of boetius)

Zoet
Heitinga
Douglas
Van dijk
Wiel
Van Ginkel
Clasie
emanuelson
Klaassen
Depay/boetiu
Dost/jong

van der wiel niet mee en virgil van dijk ook al niet van dijk is wel een speler die echt in vorm is de laatste tijd en van der wiel moet sowieso mee van gaal waar ben je mee bezig

13 mei 2014 om 23:42

Mja dat gaat hem niet worden denk ik, Kongolo kan nog wel Centraal Verdedigend spelen omdat hij toch wel een pure verdediger is (die ook nog goed kan opkomen). Maar juist de goede eigenschappen van Janmaat (opkomend via de flank) wordt hierdoor teniet gedaan.

Weet niet of je deze opstelling als een 3-5-2 opstelling bedoeld maar indien van wel, dan zou Robben bij balverlies (en ik geloof niet dat we tegen Spanje of Chilli veel aan de bal zullen zijn) onze rechtsback moeten zijn.
Zie je het al voor je, onze beste aanvaller die de hele rechter flank moet bestrijken? Dan heeft die na 30 minuten (in die hitte, hoogte) al niet meer de energie om gevaarlijk te zijn met zijn rushes.
Iedereen is wel van mening dat al het aanvallend gevaar toch een beetje van Robben zou moeten komen, aangezien v. Gaal van Persie toch nooit zal passeren (redelijk logisch).
Het is nog maar de vraag of v. Persie fit zal zijn aangezien hij al het hele seizoen sukkelt met blessures/vorm

Ook Kuyt zie ik niet 90 minuten lang, in de hoogte en hitte, de hele rechter flank op en af rennen (al ben ik niet echt op de hoogte van zijn conditionele toestand) Had daar het liefst Emanuelson zien spelen, maar helaas

Denk dat deze opstelling reëler zal zijn, het zijn zeker niet mijn eerste keuzes maar kijkend na de selectie van v Gaal denk ik wel dat de kans groot is dat hij zo zal gaan spelen

Krul
De Vrij
Vlaar
BMI/Kongolo
Janmaat
De Jong
Blind
BMI/Kongolo
Sneijder
Robben
v. Persie

Bizar dat van der wiel er niet bij is. De enige reden waarom hij er niet bij zou moeten zijn is dat van gaal hem als onruststoker ziet. Hoe kan je ingodsnaam verhaegh boven vdw verkiezen?! Verder een redelijk verwachte selectie. Maakt weinig indruk helaas. Tussengeneratie.

13 mei 2014 om 22:22

Over sommige posities kan je inderdaad discussiëren. V/d Wiel had ik wel verwacht maar hij is niet helemaal fit dus als Van Gaal er zo naar kijkt logisch dat hij voor Verhaegh kiest. Ik had verder wel op Erik Pieters (i.p.v. Van Aanholt/rekik/kongolo) gehoopt. Die heeft het hele seizoen gespeeld bij Stoke City en heeft het daar prima gedaan.

Slechts 10 spelers van de 30 zijn voorheen ook aanwezig geweest op een groot eindtoernooi waarvan er 1 (vlaar) bij de spelers die voor de verdediging zijn geselecteerd.... Ik verwacht dat het WK meer een les zal worden voor deze selectie dan dat ze in aanmerking komen voor het eindexamen.

Als hij Blind voor de linksback positie heeft genomen, gaan we nog wat beleven. Wordt in de Nederlandse competitie door alles en iedereen er uitgelopen. Dan neem je toch veel eerder Pieters - en voor de rechtsback van der Wiel? En ik had Vermeer als penaltykiller meegenomen. Met Cilessen en Krul heb je dan 2 redelijke keepers voor die positie. Maar goed, Truus zal Louis wel wat hebben ingefluisterd.....dan kunnen Wes en Raf hun borst ook natmaken. Geen probleem, het is toch maar voor 1 week...

Met deze selectie is Louis op tijd terug om zich met Man.utd voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

En 16 miljoen mensen weten het natuurlijk weer beter Ik kan de keuzes van van Gaal wel begrijpen. Ook vind het feit dat veel spelers geen europese ervaring hebben de grootste dooddoener van allemaal, ik noem een Jetro Willems die 2 jaar geleden zowat de beste speler was met 0,0 ervaring op internationaal én nationaal niveau.

Komop mensen, verwachten we nou echt dat we het zoveel beter gaan doen als van Dijk of Douglas meegaat, als Janmaat ipv vd Wiel speelt, als Clasie eens helft meespeelt etc. etc.

13 mei 2014 om 22:24

jetro willems beste speler. ben je wel lekker?

De defensie is wel ontzettend zwak geselecteerd zeg. Van Aanholt is bij lange na niet het niveau van Emanuelson, met serie A en BPL ervaring. Verder is het natuurlijk te zot voor woorden van Verhaegh boven Van der Wiel gekozen wordt. Het aller gekste is natuurlijk wel dat Van Dijk niet wordt geselecteerd. Van dijk is verreweg de beste centrale verdediger momenteel. En nee, celtic is niet heel erg goed. En ja, Celtic is wel beter dan Feyenoord en minimaal gelijkwaardig aan Ajax.

Zoals Derksen al aangaf schat LVG de eredivisie veel te hoog in.

Ik zou ook graag Bacuna wel een keer in oranje willen zien, maar over hem wordt grandioos heen gekeken.

Je zou wellicht Blind kwijt kunnen als controleur, maar op die plekken zie ik toch liever beesten als Fer en De jong.


Krul
Van der wiel
Van dijk
Vlaar
Emanuelson
De jong
fer
Robben
Sneijder
Lens
Van persie

Wat een verdediging
Afvallers: Promes,zoet, Kongolo, Rekik, Van Aanholt, Vilhena en Wijnaldum. Wat de laatste 4 in mijn rijtje bij de voorselectie doen snap ik niet, Wijnaldum hele seizoen geblesseerd (anders wel vaste waarde) en andere 3 nog geen 2 fatsoenlijke wedstrijden achter mekaar neergezet. Vooral Rekik en van Aanholt komen flink tekort. Belachelijke verdediging ook, te weinig kracht. Had sowieso nog een Douglas/van Dijk mee gemoeten, Veltman en de Vrij prima voetballers en verdedigers, maar simpelweg te slap voor dit niveau. Dat van der Vaart erbij zit is ook triest, kan max. 70 min spelen, en is niet fit en altijd wat te zwaar. Tenzij dat hij de catering verzorgd, kan natuurlijk ook nog.
edit: mis Robben natuurlijk die moet erin voor fer, en dan op meest aanvallende positie.

Krul
Janmaat
Dijk/Douglas
Vlaar
Pieters
de Guzman
de Jong
Fer
Sneijder
van Persie
Huntelaar

Geen Douglas, van Dijk, en Heitinga . Ik als Amsterdammer vindt zetfs Mathijsen nog beter als wat hij nu mee neemt. Onze verdediging heeft 0 maar dan ook 0 internationale ervaring. Moeten we dit noag serieus nemen

Echt wat een aanfluiting! hoe kun je Rekik nou meenemen en spelers als Heitinga, Van Dijk, Douglas niet meenemen hebben veel meer kracht meer ervaring en die heb je toch echt nodig op een WK.

13 mei 2014 om 22:20

Echt he, Rekik wordt door de vederlichte Zivkovic al van de bal geduwd, laat staan een Costa..

13 mei 2014 om 22:24

Omdat Heitinga gedegradeerd is...omdat Van Dijk niks bijzonderder gepresteerd heeft dan Rekik en omdat de Russische competitie niets voorstelt.

13 mei 2014 om 23:55

Van Dijk die in verband wordt gebracht met grote clubs en Russische competitie is beter dan onze Mickey Mouse League

14 mei 2014 om 18:36

Wat maakt nou uit dat die gegradeerd is hij is beter dan Rekik en heeft op een top niveau gepresteerd. Van Dijk heeft beter als Rekik gespeelt in de Eredivisie en speelde goed in de CL behalve tegen Ajax. Douglas speelt in een goede fysieke competitie. Dus zou geen reden kunnen verzinnen waarom Van Gaal hun niet zou meenemen.

14 mei 2014 om 21:40

Jij vindt dat. Dat is iets anders dan dat het zo is.

Ik vind al je uitspraken niet waar.

14 mei 2014 om 22:40

Is zeg ook niet dat het zo is, Ik zelf zou geen reden kunnen verzinnen waarom niet. En beargumenteer jij maar waarom jij het niet vindt.

14 mei 2014 om 23:51

Haha, dan is dat in ieder geval duidelijk.

Heitinga heeft inderdaad op topniveau gepresteerd, dat was in zijn tijd bij Ajax. In de Eredivisie/cl..daarna is het alleen maar minder geworden.

Van Dijk heeft op absoluut topniveau veel minder laten zien dan een Veltman (cl). Douglas speelt in niet geweldige competitie die dus niet per definitie véél beter is dan de Nederlandse, is geeneens een echte Nederlander (spreekt de taal niet eens) en viel mij zijn laatste seizoen enorm tegen.

Van Gaal wil mensen die in korte tijd nog kneedbaar zijn. En dat gaat zijn vruchten afwerpen denk ik.

Janmaat goeie back, heeft te weinig op hoogste niveau meegemaakt. Bedoel hiermee de top van het voetbal

Waar is van dijk ? Verhaegh ipv van der wiel? Alle verdedigers komen zowat uit de eredivisie, die dus nul weerstand hebben !

Mijn hemel. Ik ben hier niet blij mee. Geen van der Wiel, geen van Dijk, geen Douglas. Wel Clasie, Verhaegh en Wijnaldum. Wijnaldum heeft amper gespeeld dit seizoen plus dat ik hem geen geweldenaar vind. Clasie vind ik ook te licht en ja, Verhaegh.. Je hebt een van der Wiel die dagelijks op de training tegenover Ibrahimovic, Cavani en Lavezzi staat. Onbegrijpelijk. Betekent dit overigens dat (bijvoorbeeld) van der Wiel nu compleet genegeerd is, of maakt hij nog kans op het WK?

Wat een enorme aderlating is de afwezigheid van Strootman, zo jammer dat hij geblesseerd is geraakt. dan hadden we tenminste een solide middenveld en aanval, maar nu valt de selectie toch erg tegen.

be-la-che-lijk louis je verpest mijn dag en mijn zomer. Jij wil weer de coach zijn die voor een verrassing zorgt want jij wil weer de coach zijn die vernieuwing brengt en die gevaarlijk aanvallend speelt waarnaar alle glorie voor louis moet zijn. Gatver. Neem desnoods drie rechtsbacks mee inplaats van twee keepers. Douglas, van Dijk, Maduro echte brekers die mee moeten en een wedstrijd kunnen winnen. De grootste schande is dat de Rekik en van aanholt zijn geselecteerd en Pieters en urby niet. Op basis waarvan is dribbelaartje wijnaldum geselecteerd of wilde louis maher en willems toch nog meenemen. Je moet echte mannen meenemen en geen kinderen zoals JPB en Depay. VdV e kuyt zijn over de hill en waarom een derde aanvallr mee als je toch verdedigend wil spelen.

Van Gaal is gewoon zwaar narcistisch. Als Nederland toevallig de volgende ronde haalt kan hij zichzelf 100 schouderklopjes geven van: kijk heb ik dat toch goed even gedaan. Wat een akelig beleid. Ik heb nooit moeite met keuzes van trainers. Maar dit slaat gewoon werkelijk alles. Je hoeft niet eens goed te spelen, als Van Gaal je er maar in wil. Hij zal er wel kijk op hebben. Ik heb er geen enkel vertrouwen in en ik sluit niet uit dat we niet eens een goal maken.

Ondanks ik Van Gaal ongeschikt vind als Bondscoach, besef ik wel dat hij zijn redenen heeft om tot deze 30 namen te komen. Al wil dat niet zeggen dat ik ze begrijp en dat ik ermee eens ben.
Wat ik overigens wel denk is dat Van Gaal geselecteerd heeft op teambelang. Hij probeert meer het beste team mee te nemen naar Brazilië, dan simpelweg de beste 23 spelers.

Hierboven wordt wel erg minachtend gedaan over Verhaegh. Onterecht, omdat hij het uitstekend doet bij Augsburg. Dat is dan geen PSG natuurlijk, maar hij heeft daar wel veel meer weerstand van de aanvallers.

De voetballers waarvan ik denk dat ze afvallen.
- Zoet. Niet omdat hij de slechtste van de vier keepers is, maar de minst ervaren.
- Van Aanholt. Verdedigend stukken minder dan Martens Indi, die plaats zal nemen achter Blind voor de linksback positie.
- Kongolo. Weinig ervaring vergeleken de andere verdedigers.
- Clasie. Duidelijk de minste van de verdedigend ingestelde middenvelders.
- Vilhena. Zelfde als voor Clasie, maar dan voor de centrale middenvelders.
- Wijnaldum. De minste van de aanvallend ingestelde middenvelders.
- Boetius. Ligt er uiteindelijk aan waarvoor Van Gaal wilt gaan. Een klassieke buitenspeler of eentje die naar binnen trekt en zijn acties maakt (depay). Ik verwacht het laatste.

Mijn verwachte opstelling tegen Spanje, mits iedereen fit is hieronder.

Krul als eerste keeper. Naar mijn mening de beste keuze.
De verdediging misschien met Martens Indi in plaats van Blind. Al gaat mijn voorkeur uit naar Blind en die van Van Gaal waarschijnlijk ook.
Middenveld met De Jong en Fer als meer verdedigend ingestelde middenvelders. Vooral De Jong. Sneijder achter de spits.
Voorin Van Persie als spits. Lens en Robben als buitenspelers. Misschien de twee laatste van positie gewisseld. Al vanaf het begin of tijdens de wedstrijd switchen.

Krul
Janmaat
De Vrij
Vlaar
Blind
De Jong
Sneijder
Fer
Robben
Van Persie
Lens

Ik weet niet of dit de beste selectie is of niet. Ik weet wel dat van Gaal zich als trainer toch wel bewezen heeft. Het laatste wat hij wil, is voor schut staan door vroegtijdig naar huis te moeten.

Het enige echt succesvolle Oranje, had ook een van Aerle , Troost, Kruze, Suvrijn en nog een aantal mindere goden in het elftal staan of op de bank zitten. Een paar toppers en een aantal jongens die bereid zijn hard te werken en zich op te offeren voor het team en je kan een heel eind komen, als het meezit en je in een flow terecht komt.

Pas na het wk kun je van Gaal er op afrekenen, nu hoop ik nog dat hij het precies goed heeft. Dan een Robben, Sneijder en RVP in bloedvorm en Louis lacht de hele wereld uit.

V.anholt....? Die kan vd velden nog niet eens afstoppen....rekik.....lachwekkend. V dijk is gewoon veel beter. Vd wiel, emanuelson niet....ook onbegrijpelijk. En vdvaart is niet meer wat t was. Is al niet fit en dan straks in dat brazilliaanse klimaat. Die gaat gewoon af daar....wordt niets. Maar dat had ik ook al voor bekend maken van deze selectie!!

Niet te geloven wat een selectie! Ik had er toch al weinig vertrouwen in, maar nu helemaal. Er zijn nauwelijks spelers bij met internationale ervaring. En vooral in de verdediging. Al die Feyenoorders die weggezet werden door een Russische middenmoter.
In mijn optiek zou je spelers moeten selecteren uit de grote competities, waarbij de Champions League ook als een grote competitie telt.

Zal Feyenoord nu een claim leggen bij de Knvb omdat ze zo nooit de voorrondes van de Champions League doorkomen? En zeker geen kampioen kunnen worden?

Echt een aantal ongelooflijke keuzes. Louis kan niet met zo'n verdediging naar een WK gaan. De jongens achterin hebben niet de ervaring en enkelen ook niet de kwaliteit om goed te presteren. Van der Wiel, Heitinga, Pieters enz. voetballen wekelijks tegen de toppers. Het wordt voor Rekik even wennen als hij dadelijk Diego Costa tegenover zich krijgt in plaats van Frank Demouge. Op het middenveld en de aanval is het beste geselecteerd wat we hebben, op Promes na.

Ik had deze verdedigers geselecteerd:
van der Wiel (psg), Janmaat (feyenoord), Vlaar (aston Villa), Heitinga (fulham), van Dijk (celtic), de Vrij (feyenoord), Pieters (stoke City) , Emanuelson (AC Milan)
Ik had deze basisopstelling opgezet op het WK:

Krul
van der Wiel
Vlaar
van Dijk
Pieters
de Guzman
Sneijder
de Jong
Lens
van Persie
Robben

Allemaal kinderen die het beter weten als van Gaal. Wat denken jullie allemaal wel het is geen football manager ofzo. De jongens die er staan zullen alles geven maar denk toch dat oranje de groepsfase niet doorkomt!

Als er iemand is aan wie ik me twee jasr terug kapot heb zitten ergeren is het van der wiel wel! Heeft gewoon bewezen dat hij geen goed persoon voor een toernooi is die weken duurt. Over twee jaar weer een kans.

Logische selectie, begin iets meer vertrouwen te krijgen. Als hij nu nog 5-3-2 gaat spelen kunnen we in ieder geval de 1e ronde overleven.

Hier heb ik lang op moeten wachten. Weinig Ajacieden in het Nederlands Elftal! Zijn ze tenminste gewoon fit en niet oververmoeid bij de start van de competitie...

Ik hoop echt vurig dat Wijnaldum meegaat, heeft zeker iets toe te voegen bij het spel van Nederland.

13 mei 2014 om 22:44

Wijnaldum was wel in een geweldige vorm aan het begin van het seizoen. Mede door hem speelde PSV wervelend. Ik denk dat Van Gaal nóg een aantal verrassingen in petto heeft en het zou mij niet verbazen als hij voor Wijnaldum kiest i.p.v. Sneijder.

Ach, we gaat het zien. Hopelijk gaat van Gaal er nog iets moois van smeden, maar verwacht er enorm weinig van. Ikzelf zou net als Chelsea een mooie bus parkeren want anders wordt de verdediging volledig overlopen. Een vijfmans verdediging met twee aanvallende backs, twee lopers op het middenveld, daarvoor Sneijder op 10 en counteren met Robben en van Persie.

----------------------------------- Krul ---------------------------------------

v.d. Wiel ---- Veltman ---- Douglas --- Pieters ---- Emanuelson

---------------------- Fer -------------------- De Jong --------------------

--------------------------------- Sneijder ------------------------------------

------------------ Robben -------------- Van Persie --------------------

Erik Pieters en Gregory van der Wiel? Kom op zeg Van Gaal. Je twee beste backs laat je thuis... Van Gaal wil er in de poulefase al uitvliegen, zodat hij zsm naar Manchester kan.

13 mei 2014 om 22:47

Oke leuk al dat gelul over die selectie.

Toch denk ik dat Van Gaal er een hecht team van gaat weten te smeden. En daar passen wellicht bepaalde jongens niet in. Ik zag iemand al aangeven dat Van der Wiel een lastige jongen was op het afgelopen EK dan kun je inderdaad beter een Verhaegh meenemen.

Het zou mij dus ook niet verbazen als Sneijder ook nog afvalt, of misschien Huntelaar die zichzelf ook niet van zijn beste kant heeft laten zien op de afgelopen Ek.

Daarnaast kan dit team ook voor een groot verrassingseffect gaan zorgen, zelfs bij het gros van de Nederlanders is niet bekend hoe "de Feyenoorders" (bmi, De Vrij, Kongolo, waarschijnlijk allemaal basis kandidaten) zullen gaan presteren op een WK.

Ik denk dat Oranje gaat verrassen (verrassen = minimaal kwartfinale)

Het zou mij niet verbazen als dit uiteindelijk de opstelling gaat worden.

Krul
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
Janmaat
N. De Jong
De Guzman
Kongolo
Wijnaldum
Robben
Van Persie

Ik wil niet heel veel zeggen maar Van Dijk heeft toch veel meer ervaring (6 CL wedstrijden) dan van Aanholt, kongolo, Martins Indi, Verhaegh, de Vrij, Rekik, Clasie, promes, vilhena, boëtius en depay bij elkaar. Ik denk dat je zo zou moeten spelen met robben in een vrije rol en sneijder die dan meer die CAM positie zou moeten vervullen.

Krul
Veltman
Vlaar
de Vrij
janmaat
fer
sneijder
blind
robben
Huntelaar
V. Persie
13 mei 2014 om 22:52

Van Dijk 6 CL-ervaring waarvan 2x tegen Ajax (waar De Vrij bijv al 10x tegen heeft gespeeld).
2x tegen Milan die in de eredivisie niet eens top 5 eindigen met dat elftal.

13 mei 2014 om 22:54

Ja speelt ook in een topcompetitie. Veel ervaring opgedaan vooral tegen Inverness tegen spits Mc Carthy en Robinson de balgoochelaar. De bekerwedstrijden tegen Queen of South waren ook zeer leerzaam. Zo moe nooit eens positief altijd maar weer negatief. Op zijn plaats speelt waarschijnlijk Ron Vlaar maar ja die speelt in de niets voorstellende Premier Leaque.

Zou S. de Jong mee zijn gegaan als hij fit was geweest/dit seizoen veel gespeeld had? Wat denken jullie? Verder hetzelfde verhaal voor Vdwiel... goede speler, maar niet fit. Wel jammer uiteraard.

Verder vind ik het totaal Niet meenemen van Pieters, Emanuelson en Van Dijk vreemd. Is er dan helemaal niet naar gekeken? In plaats daarvan te veel Eredivisonisten en dus te weinig ander cultuurvoetbal. Dat kan pijnlijk worden.
Stekelenburg had ook nog wel getest mogen worden. Heeft geen al te best seizoen achter de rug, maar hetzelfde geldt voor Zoet bij Psv. De status en ervaring van Stekie zou daar dan nog tegen op moeten wegen.

We zullen zien welk plan Van Gaal aan het smeden is, maar het moet wel meesterplan worden om met deze selectie de halve finales te halen.

Jullie praten alsof we een ooit een kans hadden gemaakt op het wk...ook al waren van der wiel enzo erbij...we maken zoiezo geen kans.. ik ben al blij dat we bij het wk mogen zijn..meer zit er toch niet in.. ik zal wel de westrijden kijke..maar zal me voor schamen voor het nederlands elftal..nl kan hooguit winnen van australië maar voor de rest wordt het een lachertje voor die andere lande..

Zielig anders kan ik alle negatievelingen niet beschrijven die hier alles weer afkammen. Zelfs zijn er die over van aanholt iets te zeggen hebben dat hij geselecteerd is terwijl hij toch echt eerst nog voor Vitesse moest spelen tijdens het trainingskamp. Dit geeft maar weer eens aan hoeveel mensen op voetbalzone alleen maar de zielige piet uit kunnen hangen. Straks als we wel doorkomen, wat geheel niet onmogelijk is, dan staan deze blaaskaken weer vooraan.

ik zou persoonlijk dit als basiselftal naar het WK sturen,
en om de selectie compleet te maken: Cillesen (ajax), Vorm (swansea), Emanuelson (AC Milan), Douglas (dinamo Moskou), de Vrij (feyenoord), Janmaat (feyenoord), Blind (ajax), van Ginkel (chelsea), Depay (psv), Klaassen (ajax), Elia (werder Bremen) en Huntelaar (schalke 04).

ik snap niet dat van der Wiel niet mee gaat. Speelt en traint met en tegen topspelers. Hoeft niet voor in de basis maar in ieder geval voor Verhaegh!

Precies hetzelfde met Emanuelson I.p.v. Kongolo.

van Dijk Speelt en traint dan niet elke week met en tegen topspelers maar is volgens mij beter als Rekik of ligt dat aan mij?

Voor de rest snap ik alleen niet wat Wijnaldum er tussen doet. Is bijna het hele jaar geblesseerd geweest, maar wordt wel gekozen I.p.v. Klaassen die verkozen werd tot talent van het jaar en gewoon genoeg wedstrijden heeft gespeeld.

Krul
van der Wiel
Vlaar
van Dijk
van Aanholt
de Jong
Fer
Robben
Sneijder
Lens
van Persie

Vd wiel, V Dijk, Douglas, Urby Is bv al een veel betere verdediging dan V Gaal nu nog kan opstellen uit zijn selectie.....

Als van der Wiel last heeft van blessures vind ik dat je Verhaegh gewoon mee moet nemen. Mensen volgen Ausburg en de Bundesliga niet en weten niet dat hij daar uitstekend presteert. Daarnaast zien alle opportunisten hier volgens mij het liefst Depay of Robben als rechtsback, maar in ons relatief zwakke elftal lijkt het me geen probleem om een back te hebben die in eerste instantie aan verdedigen denkt (zeldzaam in Nl). Natuurlijk zijn er wat spelers die er verder best bij hadden gemogen, maar hij heeft de meesten zelf afgetest. Ik vind het echter wel jammer dat van Dijk en vooral Douglas überhaupt geen kans hebben gehad. Met die twee erbij had ik het toch allemaal wat positiever ingezien. Maar goed redelijk jong en onervaren spelersgroep hopelijk kunnen we met die onbevangenheid wat betekenen op het aankomend WK.

Bij deze: de wedstrijd tegen Spanje alleen geschikt voor 16 (kijkwijzer).

On: 6 spelers met 0 Europese ervaring in clubverband. Van de achterhoede die ik in gedachten had (vdwiel-vdijk-heitinga-vl aar-emanuelson) is er maar 1 geselecteerd

Kan mij hier wel in vinden! Mooi dat veel Feyenoorders zich kunnen laten zien :D

Mooie selectie Louis! Hartelijk bedankt, mijn WK kan niet meer stuk! 3 leuke potjes...

Volkomen belachelijk. vd Wiel doet het boven verwachting bij PSG en had gewoon mee gemoeten. Daarnaast had ik graag gezien dat v Dijk een kans kreeg. Wat een belachelijk middelmaat(als het al middelmaat is) achterhoede.

Zijn er nou serieus mensen verbaasd dat Van Dijk, Pieters en Emmanuelson er niet bij zitten? Die zijn onder Van Gaal nog nooit opgeroepen.
Van der Wiel is bij mijn weten geblesseerd. Alsnog zou ik hem wel als back up meenemen aangezien hij bij het WK volgens mij wel hersteld is, maar goed.
Welke Eredivisie dwergen er op het middenveld zijn geselecteerd, maakt niet zoveel uit denk ik. Vilhena en Clasie zullen nog wel afvallen lijkt me.
Op een paar opvallende keuzes na is dit niet echt heel verrassend. Dat we met deze selectie zéker niet door de poule heenkomen slaat al helemaal nergens op. Alsof Vd Wiel de kar gaat trekken tegen Spanje,

Overigens wel jammer voor Vermeer dat zijn gegunde wedstrijd tegen NEC en de bekerfinale niet echt goed voor hem verlopen zijn. Daarmee heeft hij zijn kansen op het WK volledig zien verbleken.
Overigens wel terecht want Zoet is een betere keeper en als het op penalty's aankomt is hij ook een killer gebleken. Al ben ik bang dat hij het WK uiteindelijk ook niet zal halen.

Dit gaat zo een korte zomer worden voor het Nederlands Elftal. Van der Wiel schijnt volgens het AD last te hebben van zijn knie (ik weet niet hoe ernstig dit is). Verder geen Urby of Buttner, terwijl van Aanholt. Blind en BMI op het internationale niveau niks hebben bewezen op die positie. Verder mocht van der Vaart wel thuisblijven. Hij kan het toch niet meer belopen.

Agggg mensen hou toch alsjeblieft op met zeuren man. Ajax Feyenoord PSV wat maakt het nou uit, we zijn samen allemaal oranje en we worden gecoacht door een man die weet wat hij doet. We hoeven het niet met hem eens te zijn maar hij kiest niet zomaar voor dit team. Laten we met z'n allen achter hem staan en hopen op een leuk toernooi. Kritisch volk -_-'

Weinig echte verrassingen volgens mij.

Natuurlijk valt Vermeer af. Lijkt mij niet meer dan logisch.

Vd Wiel is een lastige jongen gebleken, en Van Gaal wil daarmee geen risico lopen. De andere Rb's zijn niet slechter, dus daar verlies je weinig aan.

We zullen zien waar het schip strandt, een kwartfinale zou mooi zijn.

We worden Wereldkampioen!!!!! Reken maar dat die donderse van Gaal er wat van maakt straks. Indi gewoon in het centrum en misschien wel Kongolo er ook bij. Die Kongolo zie ik wel wat in, als je die op Torres zet straks, schakelt die m helemaal uit volgens mij. Ik denk juist dat Spanje straks gewoon 3de in de poule word. 1, nederland 2. Chili 3. Spanje 4. australie

Mijn 23 namen uit deze selectie zijn:

Doel: Jasper Cillessen (ajax), Tim Krul (newcastle United), Michel Vorm (swansea City)

Verdediging: Daley Blind (ajax), Daryl Janmaat (feyenoord), Terence Kongolo (feyenoord), Bruno Martins Indi (feyenoord), Karim Rekik (psv), Joël Veltman (ajax), Ron Vlaar (aston Villa), Stefan de Vrij (feyenoord)

Middenveld: Jordy Clasie (feyenoord), Jonathan de Guzman (swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (galatasaray), Tonny Vilhena (feyenoord), Georginio Wijnaldum (psv)

Aanval: Memphis Depay (psv), Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Dirk Kuyt (fenerbahçe), Jeremain Lens (dinamo Kiev), Robin van Persie (manchester United) en Arjen Robben (bayern München).

Logische keuze van Van Gaal. Van der Wiel heeft chronische knieproblemen en is geen basisspeler bij zijn club. Emanuelson is geen basisspeler bij zijn club en een zeer matige verdediger. Heitinga, is een zwaar overschatte speler die duidelijk de mindere is van Vlaar of Verhaegh. De mensen die dramatisch reageren op het selectiebeleid van Van Gaal doen nu net of Van der Wiel, Emanuelson en Heitinga wereldtoppers zijn omdat ze in een sterkere competitie spelen. Ik ben positief verrast door de keuze voor Kongolo, een fysiek sterke jongen die ook nog eens kan voetballen.

de 7 zullen zijn :
Doel: Jeroen Zoet (psv)

Verdediging: Patrick van Aanholt (vitesse), Karim Rekik (psv),

Middenveld: Quincy Promes (FC Twente) Tonny Vilhena (feyenoord), Georginio Wijnaldum (psv)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (feyenoord),

Volgende week eens kijken hoeveel ik er goed heb

14 mei 2014 om 00:23

Ik denk dat de volgende 7 zullen zijn: Zoet - van Aanholt - kongolo - Verhaegh - Clasie of de Guzman - Wijnaldum - Promes.

14 mei 2014 om 03:52

Ben het helemaal met je eens, heel misschien dat Wijnaldum mee mag naar Brazilië maar dat ligt er ook aan hoe hij uit zijn blessure is gekomen en fysiek.

Onverklaarbaar deze selectie. Ik snap er niks van. Mijn selectie:

Keepers:
Michel Vorm (swansea); Tim Krul (newcastle Unt); Jasper Cillisen (ajax)

Verdediging:
RB: 1 vd Wiel (psg) 2 Janmaat (feynoord)
Centraal: 1 Van Dijk (celtic) 2 Vlaar (aston Villa) 3 Douglas (dinamo Moskou) 4 Martens Indi (feynoord)
LB: 1 Pieters ( Stoke City) 2 Blind (ajax)

Middenveld
Centraal: 1 De jong (AC Milan) 2 De Guzman (swansea) 3 Fer (norwich) 4 Van Ginkel (chelsea)
Rechts: 1 Robben (bayern munchen) 2 Lens (dinamo Kiev)
Links: 1 Sneijder (galatasary) 2 Elia (werder Bremen) 3 vd Vaart (hsv)

Aanval: 1 Van Persie (manchester Unt) 2 Huntelaar (schalke) 3 Kuyt (fenerbache)

In mijn opstelling zoals bijgevoegd zullen de Guzam en de Jong natuurlijk wat naar achteren zakken voor het evenwicht. Van Persie zal in een vrije zwervende rol spelen om Huntelaar heen. Sneijder hangend van links ipv centraal. Centraal staat in balbezit de Guzman en geen balbezit van Persie.

Vorm
vd Wiel
Van Dijk
Vlaar
Pieters
Robben
De Guzman
De Jong
Sneijder
Van Persie
Huntelaar
14 mei 2014 om 00:13

Ik zou niet zoveel brekers meenemen en zeker in een 5-3-2 met verdedigers spelen die sterk aan de bal zijn en ook op de back positie uit de voeten kunnen, een linkspoot links en rechts poot rechts is een must overigens! Je komt met aanvallende backs als Lcv en RcV veel op de back positie terecht daarom zou ik gaan voor;

Veltman/de Vrij voor de RcV en Indi/kongolo voor de LcV en Vlaar/heitinga voor de centrale positie als ervaren mentoren in een vrije rol de gaten dichten. Heitinga heeft als extra kwaliteit dat hij kan inschuiven in het middenveld.

Pieters is niet de aanvallende back die we nodig hebben, dat is Emanuelson, sterker nog, die is back en linksbuiten in een met internationale ervaring. Ook zou ik Klaassen ipv. van Ginkel meenemen, meer gespeeld en minder geblesseerd geweest, wel beide dezelfde types, technisch prima en veel loopvermogen.

Ik zou Robben om van Persie laten zwerven, afwisselend links en rechts. Daarbij sluit van der Wiel en/of Emanuelson bij als extra buitenspelers. Sneijder moet de boel soms afleiden in inzakken, de Guzman kan er dan overheen of Emanuelson kan naar binnen komen (is ook een halve Am).

Zullen we het WK even afwachten en Van Gaal het voordeel van de twijfel geven. Die man weet echt wel wat hij doet. Hij kijkt absoluut niet alleen naar individuele kwaliteiten en maar (vooral) ook naar welke spelers een hecht team vormen.
Als Oranje het goed gaat doen in Brazilië neem ik aan dat alle pessimisten hier als eersten hun ongelijk zullen toegeven.

14 mei 2014 om 00:07

Jesper Olsen, het is gewoon lachwekkend hoe men hier reageert op de keuzes die Van Gaal maakt. Van Gaal is met kop en schouders de beste Nederlandse trainer en weet inderdaad wat hij doet. Al die criticasters die Van Gaal weer tot aan de enkels afzagen hadden ook al een grote mond toen Van Gaal zich nog moest plaatsen voor Brazilië. Het begint helemaal lachwekkend te worden wanneer mensen hier hun persoonlijke opstelling plaatsen en op de stoel van de bondscoach gaan zitten. Je merkt terecht op dat Van Gaal vooral kijkt naar het collectief en niet alleen kijkt naar de individuele kwaliteiten van een speler bij zijn club. Wat de verdediging betreft maakt Van Gaal gewoon een verantwoorde keuze, spelers als Heitinga, Emanuelson en Van der Wiel zijn echt niet beter dan de verdedigers die Van Gaal nu selecteert!

14 mei 2014 om 00:16

Tuurlijk, ik hoop op het beste en heb opzich wel vertrouwen in van Gaal.. alleen snap ik het selectiebeleid niet.

14 mei 2014 om 08:52

Toen je in 1994 zag met welke selectie Ajax het seizoen in ging, voorspelde je waarschijnlijk ook niet dat ze dat seizoen de CL zouden winnen. Just saying.

Persoonlijk mis is mathijssen, zijn ervaring kunnen we goed gebruik en speelt wekelijks goed in een 3-5-2 systeem.

Volgens mij ben ik de enige die de actuele lijst heeft, aangezien op mijn lijst Veltman ook staat. Wie? Ja Veltman? Niemand daar iets over te melden?
Waarom in hemelsnaam Veltman? Die is al zenuwachtig tijdens een oefenwedstrijd van Oranje en maakt dan al cruciale fouten. Van Dijk is vele malen beter dan Veltman. Er is niet voor niets veel interesse voor Van Dijk van topclubs uit Engeland.

Volgens mij is Van Gaal mede-zaakwaarnemer van Veltman, kan geen andere reden bedenken waarom hij dat kereltje mee wilt nemen.

13 mei 2014 om 23:38

Veltman maakt zó veel fouten, kan misschien ooit nog wat worden maar komt op dit moment absoluut nog te kort, ik zou nog eerder Leeuwin selecteren.

13 mei 2014 om 23:53

Die fouten gaat hij dan ook minder maken, elke verdediger heeft zijn leermomentjes. Spelers als de Vrij, Indi en Kongolo weten nog niet eens hoe het is om tegen het Caliber Messi, Neymar, Balotelli, Manu (salzburg) en de geslepen Samaras te spelen op europees niveau. Die moeten die fout nog gaan maken. Veltman zal dat ook heus nog wel eens doen, maar hij heeft inderdaad al heel wat leermomentjes gehad.

13 mei 2014 om 23:41

Er is ook interesse in Veltman, dus dat zegt niks. Ik kan het wel begrijpen, zeker als je 5-3-2 wilt gaan spelen, Veltman kan ook op RB uit de voeten, daar kom je in een 5-3-2 vaak te staan. Bovendien is hij voetballend sterker.

Rare selectie van Van Gaal, vind zijn tactiek niet zo slecht de 5-3-2 met zeer aanvallende backs, maar selecteer die aanvallende backs dan ook!

Ik zou gaan voor;
GK: Cillessen, Krul, Vorm
V: Van der Wiel, Janmaat, de Vrij, Veltman, Vlaar, Heitinga, Kongolo, Indi, Emanuelson, Blind. Als van der Wiel geblesseerd is dan van Rhijn, een aanvallende back in het 5-3-2 systeem.
M: N. de Jong, Klaassen, de Guzman, Sneijder, van der Vaart
A: Robben, van Persie, Huntelaar, Depay, Lens

1. aanvallende backs; Emanuelson, Janmaat, van der Wiel (evt. van Rhijn) zijn halve buitenspelers en Blind zou een rol kunnen spelen in een 5-3-2 met een speciale variant, namelijk dat de LB naar binnen komt waardoor een er een overtal situatie op het middenveld kan ontstaan. Dit zou Heitinga op een aanvallende RB positie kunnen.
2. heitinga past perfect in een systeem waarbij de vrije centrale verdediger in kan schuiven ook kan hij, Emanuelson en Blind op het middenveld uit de voeten. Multifunctionele spelers.
3. klaassen en de Guzman omdat je een box-to-box middenvelder met loopvermogen nodig hebt, deze twee heren hebben dat. Van ginkel, Wijnaldum en Siem de Jong ook, maar allemaal teveel geblesseerd geweest, Duarte ook maar die komt nog tekort. Vilhena vind ik meer een creatieve man voor op de positie van van der Vaart en Sneijder.
4. kongolo omdat hij een van de weinige verdedigers is met snelheid. Ook kan hij samen met Indi op de LB positie uit de voeten, wat handig is in een 5-3-2 systeem.
5. veltman en de Vrij omdat het centrale verdedigers zijn die ook op de RB positie uit de voeten kunnen, waar je met een 5-3-2 systeem regelmatig komt te staan.
6. lens is de enige vervanger van Robben in het 5-3-2 systeem, kan net als Robben om van Persie heen zwerven en links en rechts opduiken. Promes kan het maar is nog te licht.
7. internationale ervaring in de ploeg. Emanuelson speelt bij Milan, van der Wiel bij PSG en Heitinga heeft ook het een en ander meegemaakt.

Typisch van Gaal. Altijd uit op zijn eigen gewin ten koste van spelers. Hoe kun je in godsnaam van der Wiel links laten. De beste jongen heeft meer talent en ervaring (WK-finale notabene!) dan alle verdedigers die nu zijn geselecteerd. Ik snap de verjongingskuur van Oranje maar dit slaat alles. Kijkende naar de lijst is het ook niet fair dat van Dijk en Douglas geen kans hebben gekregen. In deze selectie zouden twee bomen achterin niet misstaan. Verder is de selectie wel wat je ervan kon verwachten. Maar als het puntje bij het paaltje komt denk ik dat de volgende zeven spelers afvallen: Zoet, van Aanholt, Rekik, Promes, Vilhena, Wijnaldum en Boetius. Met het 5-3-2 voor ogen zou ik spelen met:

Krul
Blind-Martins Indi- Veltman-Vlaar-janmaat
Sneijder - de Jong - van der Vaart
Robben - van Persie

Laat het WK maar snel beginnen. Want ik wil echt weten hoe Oranje zich met pupillen-verdedigers staande gaat houden.

Een verdediging die nog geen eens weet wat Europees voetbal inhoudt. Nee sorry heb er geen vertrouwen in.. Al die Feyenoord-spelers hebben toch bewezen niks buiten de landsgrenzen te zoeken hebben?? Als we al een punt tegen Australie pakken ben ik tevree met dit zooitje

Ik kan me voorstellen dat het even wennen is om geen overheersing aan Ajax spelers te zien, maar kom op zeg wat wil je dan? Van Rijn, Denswil en Klaassen oproepen hahaha! Dat zou pas te gek voor woorden zijn!

Ajax leidt gewoon (te)veel buitenlandse spelers op, waardoor hun aandeel in Oranje logischerwijs afneemt. Dat krijg je ervan als de opleiding wat minder is geworden en het dus wordt opgevangen met (geweldig) schotwerk van buitenlandse talenten als Vertongen, Aldewereld, Eriksen, Suarez, Fischer etc.

Op dit moment hebben wij in Nederland niet veel betere spelers dan dit. Van Gaal heeft duidelijk een aantal knopen doorgehakt en gekozen voor frisse, gretige spelers ipv types als Emanuelson waarbij je het idee hebt dat hij het erg goed zou kunnen doen, maar dat gevoel is dan wel meer gebaseerd op hoop en is dus tegen beter weten in..
Overigens is vd Wiel geblesseerd en vandaar afgehaakt. Hij had uiteraard sowieso mee moeten gaan, maar hier is het dus niet aan Van Gaal.

Al met al gewoon wennen aan de huidige situatie waarbij inderdaad Feyenoord het Oranje vorm geeft (tactisch en qua spelers). Wij hebben destijds ook gewoon kunnen juichen voor Oranje, dus zet je asjeblieft over die clubgevoelens heen en juich ons land naar de titel!

14 mei 2014 om 00:02

Wat je teveel vind, Fischer, Verthongen, Alderweirld, Eriksen, Boilesen komen ook uit de opleiding, kortom minder geworden? Deze spelers spelen in de top met een ajax opleiding op Fischer na. Er breken ook een hoop Nlders door.

Het niet selecteren van van Rhijn vind ik vreemd, zeker gezien het systeem dat van Gaal wilt spelen met aanvallende backs, mocht van der Wiel al niet kunnen, neem dan van Rhijn mee niet Verhaegh.

Klaassen mis ik ook, het NL heeft maar een middenvelder met loopvermogen en dat is de Guzman in mijn ogen zou Klaassen een prima back-up zijn voor hem. Vilhena vind ik meer een creatieve middenvelder en Fer meer een verdedigende.

Ik zal wel juichen voor ons land en vind de tactiek geniaal alleen heeft van Gaal niet het best beschikbare materiaal gekozen om deze tactiek goed uit te voeren. Je hebt het over clubgevoelens op zij zetten en zegt daarvoor dat Feyenoord Oranje vorm geweest, zeg dat dan niet. Robben en Van Persie daar zal alles om draaien en N. de Jong / De guzman zijn nodig voor de balans, verdedigend is het bar en boos alhoewel Janmaat zeker aanvallend een prima speler is in de tactiek van van Gaal.

14 mei 2014 om 19:44

Ik stel ook dat Ajax teveel buitenlandse spelers opleidt, dus inderdaad opleiding van Ajax, maar niet kanshebbers voor Oranje.. Beetje vreemd dat je wel reageert op mij, maar het vervolgens selectief leest. Overigens is de opleiding weldegelijk minder geworden, vandaar dat Ajax de opleiding nu aanvult met talenten van buitenaf die dan rond de A-tjes instromen. Dan hebben ze uiteraard nog wel een behoorlijke Ajax achtergrond en instelling, maar is wel duidelijk dat de opleiding van Ajax achteruit is gegaan, immers de spelers die er sinds hun 8ste bij zitten (de Nederlanders) zijn vele malen minder dan ze vroeger waren.

Overigens kan ik er echt niet bij dat je serieus Van Rhijn zou willen selecteren. Ik vind dat echt een draak van een speler en had nog eerder Kuyt voor rb gebruikt dan hem.. Maargoed, iedereen zijn eigen mening en kijk op voetbal uiteraard.

Tot slot over de clubgevoelens, ik vind het onzin dat je stelt dat ik het verkeerd verwoord. Je moet je over clubgevoelens heen kunnen zetten en dus je land aanmoedigen, maar het is nu eenmaal feit dat Feyenoord nu Oranje vormgeeft, want bijna een kwart van de overbleven spelers speelt momenteel bij Feyenoord. Dit heeft dus niets te maken met clubgevoelens, maar met feiten.
Het zal inderdaad draaien om de grote drie; Sneijder, Van Persie en Robben, maar dan nog is de huidige selectie zo gebaseerd op Feyenoord dat die statement gerechtvaardigd blijft.

Ik ben het op een aantal punten niet met Van Gaal eens, bijvoorbeeld het niet selecteren van Van der Wiel en Emanuelson.

Ik zou deze 23 spelers meenemen naar het WK:

Keepers:
Cillessen, Vorm

Ik zou deze 23 spelers meenemen naar het WK:

Keepers:
Cillessen, Vorm

Ik mis nog Luijckx, van Peppen, Powel, Donald en Demouge... Wat een waardeloze selectie, zelfs Australie gaat ons uitlachen...

Wat een achterhoede. Om van te smullen! Diego costa? Laat maar komen

Van Gaal wil met 5-3-2 gaan spelen en dus met aanvallende backs. Als Van der Wiel ergens goed in is, dan is het wel in het opkomen. Echt totaal onbegrijpelijk dat uitgerekend hij wordt thuisgelaten door Van Gaal.

Heel leuk hoor al die eredivisie spelers, maar wie is er internationaal getest? Enkel de Ajax spelers hebben wat Europese ervaring, maar voor de rest niks. We gaan zo hard ten onder op het WK . . . We kunnen enkel hopen dat Van Gaal uit deze matige selectie een heel hecht team weet te maken. Individueel maken we geen schijn van kans.

Maandag 23 juni om 19.45 uur na de laatste poulewedstrijd is deze kwelling met Van Gaal gelukkig voorbij.

Ik kan niet wachten tot we weer een normale bondscoach hebben die bijvoorbeeld gewoon Virgil van Dijk opstelt en geen spelers als Terence Kongolo ( wie kent hem niet..) oproept. Wat de beste man toch bezielt met al die verdedigers van Feyenoord die pas komen kijken in zijn selectie...

14 mei 2014 om 15:06

De normale bondscoach heeft dan hopelijk wel betere redenen om van Dijk mee te nemen.. Ik kan er niet 1 bedenken.

Hij moet zsm weg uit Schotland, dat beukvoetbal is natuurlijk geen enkele uitdaging voor zo'n kerel. Hij moet zich technisch ontwikkelen en zich vooral vaker op dat gebied laten meten!

Echt een slechte selectie. Ik zie Rekik elke week weer stuntelen en dan lost Bruma het vaak nog op. Waarom dan Rekik en geen Bruma. Daarbij ben ik ook zeker voor van Dijk erin en Veltman eruit. Vilhena.. ik zou nog eerder Gudelj erin doen maarja.. Boëtius is ook niks. En ik dacht dat Kuyt al in een rolator reed. Ik moet zeggen dat ik Immers er graag had bij gezien. 
Maar met Ron Beton gaan we gelukkig wereld kampioen worden!

Echt niet normaal de meeste hier lezen geen voetbal nieuws. Vdwiel is geblesseerd!!! En dacht je nou echt dat hij Vdijk mee zou nemen? Nee dus. En hebben jullie alles gezien van Vdijk, dacht het niet! Veltman speelde ook leuk tegen barca net als Vdijk maar Veltman was voor de rest ook kansloos bezig. Ik zou Vdijk ook boven rekik en Veltman kiezen daar niet van.
En mensen die zeggen dat Verhaegh een lachertje is kijk eerst eens een wedstrijd voor dat je hem afkraakt..... Hij is echt niet minder dan Janmaat of Vdwiel. Ok Greg heeft wat assist geleverd aan Zlatan maar dat kan ik zelfs hahaha. Zlatan maakt van een flut voorzet ook een goal.
Maar dit veranderd niet veel aan mijn opstelling.
Wisselspelers,
Keepers: krul, vorm
Verdedigers: Janmaat/verhaegh, Veltman, Kongolo/blind
Middenvelders: clasie, Vdvaart, Fer/de Guzman,
Aanvallers: Klaas-jan/RvP, Lens, Depay, kuijt

Cillisen
Vlaar
DeVrij
Martins-Indi
Jan/Verhaegh
DeJong
Fer/DeGuzman
Kongolo/blnd
Sneijder
Robben
KJH/ RvP

Ik denk dat Van Gaal op woensdagavond en donderdagavond zijn kaartclubje had. Anders had hij gezien hoe deze Eredivisie-jochies aan alle kanten voorbij gelopen werden. Zou het met een verdediging met enige Internationale ervaring (bv vd wiel-Vlaar-Van dijk - Pieters) al lastig geworden zijn, op deze manier wordt de poort wagenwijd opengezet. Wat doet een Van Aanholt in vredesnaam bij de selectie???

van Gaal, wat heb jij gesnoven!? Hoe kun je vd Wiel niet meenemen!? Echt onbegrijpelijk. Ik moest het 3x lezen voordat ik het geloofde.

14 mei 2014 om 00:29

Leer eerst eens het lezen of luisteren van voetbal nieuws!! Vdwiel is geblesseerd dus hij zou een groot deel van de voorbereiding missen. Echt niemand leest hier voetbal nieuws!!

Het is wel duidelijk dat we 16 miljoen bondscoaches hebben in Nederland. Is het niet dat van Gaal een coach is die voor tallent (jong) kiest en dat hij daar vaker super resultaten mee heeft behaald? We hebben niet allemaal top spelers in ons land of voor ons land. Maar voetbal is een team sport en een hecht team hebben met jongens die er voor gaan telt ook voor wat. Zie Denemarken, zuid Korea enzo. Ben benieuwd welke spelers er over blijven en wat van Gaal er mee kan samenkneden

Wat een verdedigers zeg. Van Aanholt, Blind, Rekik, Veltman, Kongolo, Verhaegh en De Vrij zou ik nooit meenemen. Met name dan Veltman is gewoon dramatisch, ik denk de slechtste speler in de selectie. Kongolo en Van Aanholt zijn aardige spelers, maar die zijn veel te onervaren voor een WK. Blind, De Vrij en Verhaegh zijn gewoon spelers die het niveau niet aankunnen. Ik snap niet waarom deze spelers wel zijn opgeroepen maar Van Dijk en Douglas niet. Deze twee zijn toch veel beter dan dit zooitje. Heel erg weinig Europese ervaring, en de spelers die wel Europees hebben gespeeld, bakten er helemaal niks van.

14 mei 2014 om 00:56

Van Dijk en Douglas. Hoe vaak ik die namen wel niet gehoord heb. Waarom is iedereen toch zo lyrisch over van Dijk? Zo fantastisch vind ik hem echt niet. Opbouwend hoeft ie bij Celtic alleen maar naar voren te rammen, en verdedigend staat ie wekelijks tegenover Johnny Walker die net de kroeg uit komt lopen. Staat ie tegenover Barcelona, gaan ze er met 6-0 vanaf. Douglas? Werkelijk geen idee wat die kerel doet maar nooit fan van gewest dus zal ook daar niet droevig om zijn.

14 mei 2014 om 01:27

Hetzelfde kan je zeggen over de spelers die wel geselecteerd zijn. Slechts een aantal hebben Europese ervaring en dat was dramatisch. En ze staan wekelijks tegenover de spitsen van Rkc, Nac en Sparta. Het is niet zo dat de eredivisie betere spitsen heeft dat Schotland. En Douglas doet het aardig goed in Rusland. En zelfs al waren ze alleen maar groot en sterk, dan zijn ze alsnog beter dan Veltman, Rekik, Blind en De Vrij. Want die zijn echt dramatisch slecht en vallen in de eredivisie nog door de mand.

Dit word helemaal niks. Vergelijk onze selectie even met dat van Spanje/duitsland en je ziet welgeteld 2 spelers die in de absolute top voetballen, te weten van Persie en Robben. Ik zal blij zijn met een 1/8e finale.

Cilliissen
Veltman
Vlaar
Indi
Janmaat
de Jong
Fer
Blind
Sneijder
Robben
van Persie

Paranoid, je doet je naam eer aan. Je gaat toch niet beweren dat Douglas en Van Dijk enige Europese ervaring hebben en beter zijn dan Verhaegh, Blind of De Vrij? Het probleem voor Van Gaal is juist dat hij moet vissen uit een vijver zonder verdedigers met Europese ervaring!

14 mei 2014 om 01:30

Ze zijn zeker beter dan Blind, De Vrij en Veltman. Ik vind deze drie werkelijk dramatisch slecht. Dit zijn verdedigers die in de eredivisie nog door de mand gaan. Al zijn Van Dijk en Douglas alleen maar groot en sterk, dan heb je daar alsnog meer aan dan die drie.

sorry dat ik dit zo moet zeggen, maar wat een achterlijke selectie!
is die van gaal dement geworden?

als je toch Kongolo, Veltman, Rekik, Verhaegh en van aanholt meeneemt, selecteer dan ook gelijk iemand zoals Kwakman!
sjonge jonge zeg, NL kan beter thuis blijven, word niks met deze selectie.
aanval is zoals altijd top.. en we hebben zeker wel een aantal degelijke verdedigers.. maar kom op zeg van Gaal. Wil je er gelijk uitgegooid worden om je te focussen op Manu ofzo?

vd Wiel hoort de vaste rb te zijn. Op links kan bijv. een Pieters, die wekelijks bij stoke speelt.
Niet een Kongolo die nog nooit europees heeft gespeeld en wekelijks traint met bijv. een Schaken.. :

"feyenoord is hofleverancier van de voorselectie van Oranje, met liefst zeven spelers".. ik hou m'n hart vast. Onbegrijpelijk dit.

Ik wil even zeggen mocht het op curieuze wijze goed gaan met NL dan mag hier bijna niemand juichen pfffff. We hebben gewoon een matige generatie klaar ook van Dijk en Vdwiel kunnen daar niets aan veranderen
1. Voor de laatste x van der Wiel is geblesseerd nondetju leer eens lezen!!
2. Wie heeft hier van Dijk wekelijks zien spelen?? Juist niemand en de Schotse competitie is nog slechter dan de eredivisie.
En iedereen kraakt hier Verhaegh af hahaha die man is echt niet minder dan van der Wiel en Janmaat. Ik heb veel wedstrijden in Duitsland gezien en hij is de enige van de 3 rechtsbacks die kan verdedigen. Aanvallend misschien wat minder dan van der Wiel en Janmaat maar hij is de betere verdediger. En als je het zoveel beter weet, ga football manager spelen dan kun je bondscoach zijn.........

Het is makkelijker de slechtste opstelling met deze 23 te maken dan de beste. Kom maar op, Spanje!

Zoet
Verhaegh
de Vrij
Veltman
Kongolo
Vilhena
Wijnaldum
Promes
Lens
Kuyt
Boetius
14 mei 2014 om 01:40

23 spelers?? hooooooo. Voorlopige selectie van 30 en jij telt er 23........

Snap het probleem niet rond Verhaegh, hij is met Augsburg in een van de sterkste competitie van europa 8e geworden en is ook aanvoerder van het team. Over van de Vaart die 16e is geworden in de zelfde competitie en net niet is gedegradeerd hoor je niemand.

Van aanholt, kongolo, rekik, verhaegh, clasie, promes, vilhena, boetius, kuijt. Tja, als van gaal denkt dat je met dit soort kornuiten hoge ogen gaat gooien op een wk, dan neem ik hem vanaf nu totaal niet meer serieus.

edit
Ik vergat nog veltman en blind

Ik vind de selectie vrij logisch. Van Gaal zal vast goed hebben doorgesproken wat de kansen zijn voor VD Wiel om het WK te halen. Daarnaast wil Van Gaal snel zijn groep vaststellen, zodat hij lang met dezelfde groep kan focussen op de voorbereiding.

Daarnaast is deze voorselectie denk ik niet gebaseerd op twee systemen; 5-2-3 en 4-3-3. Hij heeft nog niet de internationale spelers tot zijn beschikking, dus hij kan ook nog niet met zekerheid vaststellen of de 5-2-3 daadwerkelijk verstandig is. Op basis daarvan heeft hij denk ik bepaalde spelers geselecteerd die hij op kan stellen in beide systemen. Het is afwachten welk systeem het wordt en op basis daarvan welke spelers afvallen.

Als je ervan uitgaat dat we 5-2-3 gaan spelen zou ik de volgende spelers meenemen:
- RB zou ik als stand-in De Vrij gebruiken, zodat je Fer ook mee kan nemen
- ipv Kuyt zou beter een creatieve speler zijn (boetius), maar Kuyt ligt blijkbaar zeer goed in de groep, dat is ook belangrijk
- Wijnaldum ben ik fan van, maar heeft te weinig gespeeld. Eventueel meenemen ipv Fer of De Guzman zodat je een extra aanvallende speler in de selectie hebt

Wanneer het toch 4-3-3 wordt of zelfs 4-4-2, dan vallen er waarschijnlijk weer anderen af.

Cil/Kru/Vor
Veltman/Reki
Vlaar/DeVrji
Bruno/Kongol
Janmaat/Fer
De Jong/Guz
Sneijder/VDV
Blind/Aanhol
Robben/Kuyt
RVP/Hunt
Lens/Depay

Geweldig om de hele discussie ajax of feyenoord spelers te lezen.. Ik blijf van mening dat wanneer je de kans hebt de spelers moet opstellen die het meest tegen de grote jongens hebben gespeeld en of dit nou bij een minder team geweest is of niet.. Daarmee afwisselen met de nieuwe lichting en je hebt een goed gebalanceerd elftal.. Ook rekening houdend met groepssamenstelling zal je daar soms van moeten afhaken.. De gasten in mijn opstelling hebben nagenoeg allemaal ervaring en ook veel gespeeld dit seizoen.. Keuze voor boetius omdat ik denk dat hij onze verassing kan worden dit seizoen en janmaat omdat hij kwa strijd en ook eerder internationaal heeft laten zien best zijn mannetje te kunnen staan

Krul
Janmaat
Vlaar
Douglas
Pieters
De Jong
Fer
Robben
Sneijder
Boetius
van Persie

Nee joh lekker zeuren over de jonge broekies en niet over van der vaart die gewoon 16e staat in duitsland daar hoor ik niemand over

Grappig hoe iedereen zo boos en geschokeerd reageert, als je van Gaal een beetje kent weet je dat hij iets raars uit gaat halen. Van Aanholt ben ik best blij mee als linksback... Ligt er ook aan hoe je gaat spelen. Speel je 5-3-2 dan kun je lekker gebruik maken van van Aanholt en Janmaat aan de vleugels. Vilhena, Kongolo, Clasie, Zoet, Promes zullen wel afvallen denk/hoop ik, want deze zijn niet goed genoeg. Van Gaal kennende gaat hij toch één van deze mee nemen...

Ik vind alleen zijn keuze voor de 2e rechtsback een rare, maar voor de rest is het geen verrassende samenstelling.

Ik zou ze graag met deze 11 zien spelen.

Cillissen
Vlaar
Martins Indi
Kongolo
Janmaat
Sneijder
De Jong
Blind
Van Persie
Robben
Huntelaar

Van de afvallers kan je een aardig elftal / selectie maken

1 Stekelenburg

2 vd Wiel
3 Douglas
4 V van Dijk
5 Pieters
6 Emanuelson
7 van Ginkel
8 Anita
9 Castagnois
10 Affelay
11 Elia

12 Vermeer
13 Hahn
14 van Rhijn
15 Boularhouz
16 Heijtinga
17 Matthijsen
18 Buttner
19 Klaassem
20 Zyech
21 Maher
22 van Wolfswinkel
23 Siem de jong

En toen werd bekend dat Van der Wiel zelf afgebeld heeft omdat hij het hele jaar al met pijnstillers speelt ivm zn knie en nu rust moet nemen omdat de blessure anders chronisch wordt. Ik neem aan dat huilers hierboven nu hier hun excuses aan Van Gaal gaan maken. En dan over Van der Wiel. Die heeft dus het hele seizoen de keuze gemaakt om te spelen voor PSG en geen moment aan het WK gedacht. Vindt hij dus niet belangrijk anders had hij wel anders gehandeld. Dat is dus niet respectvol naar Oranje en zn land toe. Ik zou als ik Hiddink was dus serieus er over nadenken om hem nooit maar dan ook nooit meer op te roepen. Doet hem toch niks want Oranje vindt hij niet belangrijk.

Waarom wordt kongolo opgeroepen? Wat heeft die vent nou bewezen? Als je er eenvoor de bank bij moet hebben gooi dan Nick Viergever of Douglas, of Van Dijk
Misschien niet de beste. Maar heeft zoveel meer ervaring.

Van Gaal een beetje kennende (voor zover dat mogelijk is) zullen er, naast een keeper, per linie twee spelers afvallen. Ik verwacht dat het zo zal gaan qua afvallers:

Zoet: Cilessen heeft al meerdere keren gespeeld en Krul en Vorm zijn gewoon beter en hebben meer ervaring.

Veltman/rekik en Van Aanholt: Van Gaal zal wel vier spelers willen hebben die aan de zijkanten kunnen acteren. Janmaat en Blind zijn logisch. Verhaegh blijft dan over voor rechts en Van Gaal heeft een voorkeur voor Kongolo. Centraal zal het afvallen dus gaan tussen Veltman en Rekik

Wijnaldum en Vilhena: Wijnaldum heeft te weinig gespeeld en Vilhena zal om tactische redenen buiten de boot vallen.

Promes en Boëtius: We hebben Robben, Kuijt (die Van Gaal sowieso meeneemt), Lens en Depay al...

onbegrijpelijk dat spelers als rekik en veltman geselecteerd worden en virgil van dijk niet

Aangezien Van Gaal nogal vasthoud aan bepaalde namen en gezien de wk kwalificatie lijkt me dit de meest waarschijnlijke opstelling. Eventueel Clasie voor De Guzman. Sneijder zal waarschijnlijk op de bank beginnen en eventueel voor Lens in de ploeg komen als Van Gaal hem de kans wil geven in het nieuwe systeem. Ik ben bang dat dit hoogstens voldoende zal zijn om als tweede de groep door te komen om er vervolgens in de achtste finale tegen Brazilië keihard te worden uitgekegeld. Al hoop ik natuurlijk met velen dat Van Gaal in staat is om wonderen te verrichten.

Krul
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
Janmaat
N. de Jong
De Guzman
Blind
Robben
V Persie
Lens

Dit gaat een enorm kleurloos WK worden. Misschien dat we die groepsronde overleven, maar van mooi voetbal zal absoluut geen sprake zijn. Daarvoor missen we creativiteit en diepgang. Tegen Spanje maken we normaal gesproken geen kans. Chili is gelijkwaardig of íets beter, maar daar kun je gewoon punten pakken. Australië móét gewoon gewonnen worden, dat zijn we ook met deze selectie aan onze stand verplicht. Maar dan houdt het wel op en we moeten ook niet met z'n allen veel meer dan dat verwachten.

Ik denk dat dit een goede opstelling is waar Oranje mee zou moeten spelen. Zeer sterke verdedigers die we echt nodig hebben op het aankomende WK.

Vorm
Van Dijk
Vlaar
Douglas
Janmaat
De Jong
Fer
Emanuelson
Robben
Van Oersie
Sneijder

Misschien wordt wel zoiets bedoeld met 5 3 2 systeem. Dat er juist centraal wordt doorgeschoven hoewel ik het me nauwelijks kan voorstellen.

Cillissen
Rekik
Vlaar
Blind
N de Jong
van Aanholt
Fer
v Persie
de Guzman
Robben
Huntelaar

1.cillessen
2.janmaat
3.de Vrij
4.vlaar
5.pieters
6.clasie
7.van Persie
8.van der Vaart
9.huntelaar
10.sneijder
11.robben

op de bank:
12.verhaegh
13.veltman
14.gouweleeuw
15.büttner
16.fer
17.van Ginkel
18.kuyt
19.wijnaldum
20.klaassen
21.van Wolfswinkel
22.krul
23.vorm

Cillessen
Janmaat
de Vrij
Vlaar
Pieters
Clasie
Sneijder
Robben
v.d.Vaart
v.Persie
Huntelaar


Nederland gaat brij weinig voorstellen dit WK, max kwartfinale, poulefase overleven wordt nog een hele klus, 2e plek strijd met chili, daarnaast is australie altijd een fysieke en stugge ploeg waar je zomaar gelijk tegen kan spelen met deze selectie, wedstrijden op een toernooi worden altijd anders benaderd door ploegen die geven op zo een wk 90 minuten volgas, alles wat ze hebben of gaan met ze 10e achter de bal en loeren op een counter.. vrees het ergste.

Dit lijkt me de beste opstelling.

Cilesen
Janmaat
Vlaar
Kongolo
Blind
De Jong
Fer
Sneijder
De Guzman
Robben
Van Persie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Pepe en Besiktas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren