Update: Ajax haalt nog een talent van Zuid-Afrikaans filiaal naar Nederland

Zaterdag, 10 mei 2014 om

Na goede ervaringen met Benni McCarthy, Steven Pienar en Thulani Serero, hoopt Ajax met Yagan Sasman wederom een talentvolle Zuid-Afrikaan aan zich te binden. Over tweeënhalve week krijgen de Amsterdammers de zeventienjarige Yagan Saman op proef. De tiener is nu nog eigendom van Ajax Cape Town.

De verdediger is in Kaapstad aanvoerder van het elftal voor spelers onder negentien jaar en wordt in eigen land een grote toekomst voorspeld. "Dit is een grote kans voor mij. Ik weet zeker dat ik bij Ajax veel kan leren, maar ook dat het niet te hoog gegrepen zal zijn. Ze spelen in hetzelfde systeem als Ajax Cape Town", reageert Sasman in gesprek met KickOff op het heugelijk nieuws.

Ook hem is niet onbekend dat Ajax in het verleden meerdere spelers uit Zuid-Afrika binnenhaalde, die via Amsterdam uitzwierven over Europa. "Zij hebben een geweldige carrière. Ik heb het gevoel dat ik in hun voetsporen kan treden", aldus Sasman. Ook de Kameroener Eyong Enoh drong via het Afrikaanse filiaal van Ajax door tot de Eredivisie, maar zijn avontuur in Amsterdam liep in januari ten einde.

Update 10 mei 17.44 uur - Ajax haalt nog een talent van Zuid-Afrikaans filiaal naar Nederland
In navolging van Yagan Sasman komt ook Rivaldo Coetzee binnenkort voor een proefperiode naar Amsterdam. Evenals zijn landgenoot is Coetzee een zeventienjarige verdediger die actief is bij Ajax Cape Town. Hoe lang het duo in de hoofdstad zal verblijven is vooralsnog onbekend.Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door klich)

Kan iemand me meer vertellen over deze jonge?

10 mei 2014 om 14:33

Ik ken hem niet en heb hem daarom even gegoogled, maar werd daar ook niks wijzer van. Het is nu zaak voor Ajax om hem even goed te testen en te kijken of hij van waarde kan zijn. De geluiden die vanuit Zuid-Afrika komen zijn goed, maar dat zegt niet alles. Ben benieuwd!

10 mei 2014 om 17:12

Ik dacht dat Ajax verder was met Coetzee. Deze jongen was mij nog niet eerder bekend.

10 mei 2014 om 17:24

Haha ja ik dacht inderdaad dat dit over Coetzee ging.

10 mei 2014 om 17:39

Goed nieuws, via meneer Zwartkruis heb ik vernomen dat Coetzee met Sasman meekomt op stage. Zijn 2e stage in een hele korte periode.

10 mei 2014 om 17:41

Klopt, hoorde het ook. Coetzee is inmiddels basisspeler van Cape Town 1 en pas 17 jaar. Toptalentje!

10 mei 2014 om 18:07

@rekik Je was VZ voor man Je hebt gelijk over coetzee

10 mei 2014 om 19:53

Hoe is zijn speelstijl Rekik? Of durf je dat ook niet te zeggen? Weet dat hij aardig technisch begaafd is. Benieuwd of ze hier aan kunnen sluiten bij Ajax. Wel prettig dat er al in hetzelfde systeem wordt gespeeld daar.

10 mei 2014 om 14:35

Ik denk dat er maar heel weinig zijn die je wat kunnen vertellen over voetballers van Cape Town. We zullen het moeten afwachten, al vind ik het 'succes' van Serero wel overdreven. Ik heb niet echt de indruk dat ajacieden lyrisch zijn over hem.

10 mei 2014 om 14:40

Vind hem te weinig scorend vermogen hebben. Maar als het gaat om wegdraaien bij de tegenstander en het positie spel is hij wel goed.

10 mei 2014 om 14:41

Als hij aan zijn scorend vermogen werkt (dus gewoon eens schieten in kansrijke positie in plaats van een pass of gedribbel) en wat meer rendement oplevert dan is het gewoon een prima speler.
Techniek heeft hij genoeg, loopvermogen heeft hij als de beste, snelheid ook.
Alleen geen fysiek natuurlijk en te laag rendement maar dat laatste kan hij verbeteren.
Vergeet ook niet dat hij nog niet al te lang in het 1e speelt, geef hem nog 2 jaar en dan heb je echt een geweldige middenvelder denk ik.

10 mei 2014 om 14:41

Idd Martyn7 hij staat daar alleen door gebrek aan beter. Ajax moet in de zomer sowieso een AM halen.

Over deze jongen weet ik niks. Ik hoop in ieder geval dat hij meer talent heeft dan Serero.

10 mei 2014 om 14:42

Volgens De Boer schijnt Serero de motor van het elftal te zijn. Of dit nu meer over de Zuid-Afrikaan of het team zegt, laat ik achterwege. Ik zie het eerlijk gezegd niet, maar ik laat me graag overtuigen. Feit blijft inderdaad dat de voormalig Ajax Cape Town-speler te weinig scorend vermogen heeft voor een aanvallende middenvelder van Ajax.

10 mei 2014 om 16:02

Zeker niet, brengt te weinig voor zijn positie. En heeft een fysiek van een gillend schoolmeisje. Nee ik ben geen fan van hem, ieder duel in zelfs de eredivisie verliest hij.

10 mei 2014 om 16:10

Het zegt genoeg vind ik dat Serero discussie opwekt bij mensen. Dat geeft aan dat het een voetballer is die je haat of die je mag. Ik heb het eerste met hem, ik vind het een walgelijk spelertje. Hij is vaak irritant op een verkeerde manier en als hij een duel verliest ligt hij, zoals Sulejmanii al zegt, als een gillend schoolmeisje op de grond om daarna ruzie te schoppen met gasten die minimaal een kop groter zijn.

Ik zal nooit fan van die jongen worden, in mijn ogen komt hij veel te kort.

10 mei 2014 om 16:14

Right, jij volgt ajax cape town zeker... On: ajax heeft een neusje voor talent en hopelijk is dit de volgende!

10 mei 2014 om 17:29

Serero is een geweldige speler. Won in zijn laatste jaar in Zuid Afrika alle individuele prijzen wat voor het eerst in de historie was.

Hij was er ook verantwoordelijk voor dat CT op de laatste speeldag nog meedeed om het kampioenschap. Het jaar nadat hij vertrok waren ze bijna gedegradeerd en ze doen sindsdien niet meer mee om de prijzen dus ze missen hem behoorlijk.

Zijn techniek en spel in de kleine ruimte is beter dan wie dan ook in de Eredivisie, maar hij steekt er nog niet echt bovenuit in meerdere wedstrijden op rij helaas. Maar dat is juist goed dat we meer goals en assists van hem verwachten want de laatste speler waar we deze kritiek op hadden was Eriksen en die is daarna heel goed terechtgekomen.

10 mei 2014 om 17:33

Haha zeggen dat je Serero vreselijk vindt om zn mentaliteit en gedrag, maar vervolgens wel in je profiel hebben staan dat je fan bent van Clasie. Zal wel wat met je clubvoorkeur te maken hebben want Serero is lang niet zo'n onsportieve speler als die kleine dwerg van Feyenoord

10 mei 2014 om 17:53

Ik ben fan van Clasie vanwege zijn werklust ja. Ik vind Serero lang niet zo erg als Clasie, maar goed. Tenslotte zijn we voor andere teams. Ik denk dat ik inmiddels wel heb bewezen op deze site beter mijn Feyenoord bril af te kunnen doen dan menig ander Ajacieden hun Ajax bril. Ik vind Serero vergelijken met Clasie belachelijk. Dat lijkt ook nergens op. Serero is een hele andere speler die zijn nare trekjes op een andere manier uit. Maar zo heeft ieder zijn mening

@ Maurootje

Volgens mij heb je geen flauw idee wat je lult. Niemand die hier aangeeft Ajax Cape Town te volgen

10 mei 2014 om 15:02

Zou volgens zijn agency een linksback zijn. Verder is er niet veel te vinden.

Iemand die hem kent en zijn kwaliteiten kent?
Hopen dat het niet zo spelertje als Serero is want die komt zwaar tekort voor het Ajax niveau wat ze nastreven.
Hopp dat het een aanwinst is voor Ajax.

10 mei 2014 om 21:09

Nee hoop het ook niet. Vind Serero ook zwaar te kort komen voor Ajax. Maar als je dit hier zegt, krijg je vaak heel veel commentaar. Ben benieuwd wat dit ons oplevert

11 mei 2014 om 10:43

Jij hebt helemaal gelijk maar daarom zeg ik het ook. Wil die mensen die de club uit Ajax niet eens zo hypocriet doen, alles wat een ajax shirt aan heeft is goed zeggen ze dan. Maar er zijn een heleboel spelers die zwaar tekort komen voor Ajax 1 zoals serero.

Yagan Sasman krijgt de kans om zich bij Ajax te bewijzen.

De talentvolle trotse verdediger van Ajax Cape Town gaat tweeënhalve week op proef bij de Amsterdammers.

De zeventienjarige Sasman is aanvoerder van de Onder 19-ploeg.

Sasman kan zowel als linksback als centrale verdediger uit de voeten. Hij verwacht zich snel aan te passen.

Sasman won vorig jaar op de Aegon Copa Amsterdam met Ajax Cape Town de grote, ronde bokaal.

De jonge verdediger was een van de sterkhouders in die winnende formatie.

10 mei 2014 om 15:15

Als hij de aanvoerder is van de onder 19 ploeg, dan is hij niet in Amsterdam, de onder 19 van Z Afrika is momenteel in Ethiopië

Weet ik ook alleen maar omdat ik Ntuli van Twente volg op twitter.

10 mei 2014 om 15:33

En hoe lang blijven ze daar? Staat namelijk dat hij over 2 en een halve week naar Amsterdam komt.

10 mei 2014 om 15:34

Klopt maar hij bedoelt dat hij aanvoerder is bij de onder 19 van Ajax Cape Town

10 mei 2014 om 15:35

wandering,

Staat ook niet bij dat hij nu in Amsterdam is, alleen dat hij de kans krijgt zich te bewijzen op een stage in Amsterdam.( voor de duur van 2,5 week omdat hij ook de kans moet krijgen om te acclimatiseren)

Was wel vorig jaar in Amsterdam en is toen al opgevallen als talent, heeft het daarna ook goed gedaan.

Vandaar nu zijn beloning met een stageperiode, moeten maar afwachten of hij komt want Ajax moet nu het volle pond betalen maar gelukkig is hij door zijn leeftijd nog betaalbaar.

10 mei 2014 om 15:54

my bad, dacht dat er stond dat hij 2 weken kreeg om zich te bewijzen.

10 mei 2014 om 16:56

Tja want als er iets over Ajax te zeuren is dan is de tekst goed lezen niet meer van belang, bashen en zo rap als mogelijk niet waar?

Ot
Hopelijk is deze jongen wel een keer een mannetjesputter, zeker als hij voor het centrum is, zie ik graag in onze verdediging een boom van een kerel.

10 mei 2014 om 17:07

Dan mag jij mij ff vertellen waar ik op Ajax loop te zeuren?
Of ben jij zo'n figuur dat als er een niet Ajacied reageert het gelijk op zeuren, haten of weet ik niet wat gooit,
Of gewoon lezen wat er staat is waarschijnlijk te moeilijk voor je, het moet wel 1 van die 2 zijn.

10 mei 2014 om 18:04

Sommige accounts springen er gewoon uit, jij bent er eentje van, we hebben voor je laatste post een mooi Hollands woord:

"schijnheilig".

10 mei 2014 om 18:17

Je hebt zeldzaam, je hebt triest en je hebt zeldzaam triest

10 mei 2014 om 18:41

Araman, wat lul jij nou eigenlijk? Het enige wat Wandering zegt is dat ie nu niet in Amsterdam kan zijn als ie de aanvoerder van Zuid-Afrika onder 19 is, want Zuid-Afrika onder 19 zit in Ethiopie en dat weet ie omdat ie een speler van Twente op twitter volgt en die speler is daar toevallig ook bij.

Vervolgens geeft Wandering netjes aan dat ie het niet goed gelezen had en vervolgens komt ene Araman vertellen dat Wandering op Ajax zit te zeuren, wat helemaal niet aan de orde is. Araman komt in deze vooral over als iemand die zeurt op iedereen die hem persoonlijk niet aanstaat, ook al is er geen reden voor.

10 mei 2014 om 19:29

Nijogeth,

Araman zit net als wandering en jij er gelijk bovenop, geeft in ieder geval aan dat jullie alle drie een eigen mening hebben.

Is niks mis mee, lees zelf ook weleens een reactie verkeerd geef dan een in mijn ogen terechte reactie en krijg vervolgens zelf een laten we zeggen "standje".

On:
De zeventienjarige Rivaldo Coetzee geldt als één van de grootste talenten van Zuid-Afrika en is een belangrijke speler bij Ajax Cape Town.

Tijdens een eerdere proefperiode maakte de centrale verdediger veel indruk in Amsterdam.( in januari 2014)

Nu krijgt hij een tweede kans om te laten zien wat hij in zich heeft.

Ajax kan de mandekker pas op zijn achttiende verjaardag eventueel vastleggen.

Zijn in ieder geval weer goed bezig om talenten op jonge leeftijd aan Ajax te binden, dan mooi stukje opleiding en vlammen maar in het eerste.

10 mei 2014 om 23:04

Heb jij toen gekeken?
Het zijn beide verdedigers, hebben ze een beetje lengte?
Zou het prima vinden als het verdedigers met flair zijn.
Vertonghen had ook redelijk wat flair.

Ik blijf het apart vinden dat ze een opleiding in Zuid Afrika hebben opgestart en niet 1 in Ivoorkust of Nigeria. Waar de bikkels vandaan komen. Of zouden die landen te corrupt en onveilig zijn?

10 mei 2014 om 15:28

Ajax Cape Town haalt ook spelers uit andere landen, zo speelt er een Finse keeper en Koen van der Laak.

Waarschijnlijk is er voor Zuid-Afrika gekozen omdat er op dat moment minder concurrentie van andere Europese clubs was.

Ben benieuwd of zo'n speler zich makkelijk kan aanpassen. Afgelopen januari was ik in Kaapstad en bezocht ik Ajax Cape Town, de faciliteiten daar zijn toch een stuk anders dan bij Ajax Amsterdam

10 mei 2014 om 15:31

Daar zijn in elk geval geen historische banden mee. Bovendien had Feyenoord een opleiding (feyenoord Fetteh Football Academy in Ghana) en daar is ook niks van terecht gekomen. Het is sowieso gewoon lastig om zo'n school in een ander continent te laten renderen.

Overigens had Ajax gewoon Obi Mikel moeten hebben. Dan was 100 jaar investeren in een keer terug verdiend.

10 mei 2014 om 15:39

Vind ik ook een beetje raar. Als je daar een technische voetbalschool mat sattelietclub kunt neerzetten bereik je in mijn ogen meer. Fysiek zijn ze daar normaal gesproken erg sterk en als je die jongens het voetballend, tactisch en technisch vermogen kan bijbrengen dan zul je eerder een.topspeler krijgen dan in Z-A. Vooral als je het hedendaagse voetbal ziet met sterke technische middenvelders als bijvoorbeeld Pogba en Toure

10 mei 2014 om 23:05

Nee hoor, het is een stabiel land, andere landen zijn niet stabiel en dus ook gevaarlijk.
Logische keuze.

Helaas niks over te melden c.q. te vinden, maar ik denk dat het dan om een cv gaat die naast zijn fysiek ook beschikt over voetballende kwaliteiten gezien dat hij bij Ajax Cape Town speelt.

Begin van het seizoen had Ajax een talentvolle speler op proef. Iedereen ging ervan uit dat hij een contractverlenging zou krijgen maar dat kreeg ie niet. Weet iemand waar hij momenteel speelt? Ben ik erg benieuwd naar. Ik zag hem namelijk in actie en vond dat hij het uitstekend deed. Met juiste begeleiding zou dat een hele goede speler kunnen worden.

10 mei 2014 om 17:55

Je bedoelt die Nigeriaan die de nieuwe Ronaldo werd genoemd? Moses Daddy-Ajala Simon heette die.

Vond hem persoonlijk ook zeer goede indruk maken, maar helaas zagde Ajax staf het niet in hem zitten.

10 mei 2014 om 18:23

De Ajax staf zou een speler van buiten de EU alleen aantrekken als het een directe meerwaarde was voor Ajax. Hij was te slecht voor Ajax en te duur voor Jong Ajax, vandaar dat hij nu verhuurd is aan Trencin inderdaad. Hij komt kwalitatief nog gewoon veel te kort, verwacht ook niet dat hij er ooit nog gaat komen.

10 mei 2014 om 17:57

Waarschijnlijk bedoel je Moses Daddy, die speelt bij AS Trencin tegenwoordig.

10 mei 2014 om 17:58

Moses Daddy? Speelt momenteel bij AS Trencin. Aangezien Ajax daar een soort van samenwerkingsverband mee heeft hebben ze waarschijnlijk een eerste optie afgedwongen mocht hij alsnog doorbreken. Volgens Transfermarkt heeft hij 10 wedstrijden meegedaan en 4 keer het doel gevonden.

10 mei 2014 om 18:04

Owja die nieuwe Ronaldo bedoel je uit Nigeria

10 mei 2014 om 18:18

10 wedstrijden gespeeld, 4 goals en 1 assist bij AS Trencin. Competitie is daar pas net onderweg dus is statistisch gezien goed bezig daar. Trencin speelt ook in een 4-3-3 systeem en hij speelt als rechtsbuiten.

Ajax heeft nog een kort lijntje natuurlijk richting die jongen vanwege de banden met Tscheu La Ling en het sportieve samenwerkingsverband met die club.

10 mei 2014 om 18:35

Afca_godenzoon,

Denk dat als hij het goed blijft doen, gewoon weer naar Ajax gaat.

Is een onderlinge afspraak gemaakt met Tscheu La Ling dat Ajax inderdaad de eerste rechten heeft als hij verkocht wordt.

Die jongen is net speedy gonzalez.

Het is te hopen dat er een keertje echt iemand doorbreekt vanuit Afrika.

Tot nu toe is het bizar weinig wat er vandaan komt. Er zullen in Zuid-Afrika toch wel betere voetballers rondlopen dan Pienaars en Serero's?

Weer twee jongetjes gehaald.....
Ajax begint verdacht veel op een andere- inmiddels verboden- club te lijken...

10 mei 2014 om 23:09

Mag ik het adres van jou (voormalige) school hebben?
Ik wil ze namelijk even melden dat ze mensen niet goed leren lezen.

Ze komen op proef cq een stage, die geeft iedere club weg aan talentjes.
Ook Feyenoord, ook PSV en ook FC knudde.

En Ajax Cape Town is gewoon een deel van Ajax Amsterdam(51% eigenaar) Ajax investeert er in, de filosofie word daar ook over gebracht.
Dus kom eens met wat origineels man.
Jammer dat er altijd weer van die provocaties bij zitten.

Na de laatste wedstrijd van de competitie vertelde De Boer dat Ajax bezig was met de komst van twee talentvolle spelers. Namen wilde hij niet noemen, voor meer informatie moest je bij Overmars zijn. Ik ben bang dat 1 van die talenten Sasman is uit de geweldige samenwerking met Ajax Cape Town. Ajax moet direct stoppen met het samenwerkingsverband met Ajax Cape Town, het rendement is nul komma nul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
5.Vitesse266
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

101 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren