Ajax-doelwit wil naar het buitenland: 'Hopelijk gebeurt het op een moment'

Vrijdag, 9 mei 2014 om 11:02Bart Kruyt

Ajax wil zich voor volgend seizoen niet alleen versterken met een nieuwe spits, maar zoekt ook nog naar een rechtsbuiten. Voor laatstgenoemde positie wordt Rasmus Falk genoemd: de Deen speelt nu nog in eigen land voor Odense BK, maar wil daar graag verandering in brengen. In gesprek met Tipsbladet zegt de vleugelaanvaller dat hij in de zomer graag naar het buitenland zou willen.

/

De 22-jarige Falk geldt als één van de beste spelers van de Deense competitie en is dan ook van mening dat het tijd is voor een stap hogerop. "Hopelijk gebeurt het op een bepaald moment, maar het valt niet te zeggen wanneer", zegt de Deen, die goed bevriend is met voormalig Ajacied Christian Eriksen. "Ik ben gelukkig bij Odense en ik voel dat ik me hier nog steeds kan ontwikkelen, dus een stap deze zomer is niet per se noodzakelijk. Ik kan ook nog wachten, maar natuurlijk hoop ik dat ik ooit de kans krijg om in het buitenland te spelen."

Falk benadrukte eind april nog dat hij nog niets officieels van Ajax heeft gehoord en niet aan de toekomst denkt. “Ik wacht tot het einde van het seizoen. Mijn zaakwaarnemer Mads Bach Lund en mijn vader regelen de zaken, waardoor ik mij op het voetbal kan richten”, zei hij toen. Odense staat op de zevende plaats in de Super Ligaen en Falk heeft er nog een contract tot medio 2016.


Poll

Ajax moet werk maken van de komst van Rasmus Falk


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door donetsk)

Deze jongen is zeker niet goed genoeg voor Ajax.
Gisteren een doelpunt gescoord tegen Randers maar voor de rest vrij weinig van gezien.

9 mei 2014 om 11:15

Nee ik denk het ook niet. Is wel vrij snel, maar zijn balbehandeling vond ik nou niet om over naar huis te schrijven. Aantal keer zien spelen, maar vond hem nou niet denderend. Denk ook niet dat hij goed genoeg is voor Ajax. Zijn statistieken zijn niet heel slecht tho..

9 mei 2014 om 11:50

vind Kusk beter. dat zou pas een aanwinst zijn voor Ajax.

vind deze jongen niet echt speciaal, zijn statistieken zijn niet slecht maar ook niet uitmuntend goed. en zo snel vond ik hem niet..

9 mei 2014 om 12:16

Nee wat ik bedoelde met zijn statistieken is dat ik daar ook niet zo onder de indruk van ben. Als je in Denemarken er al niet echt boven uit steekt is de kans dat je het bij Ajax gaat maken niet groot. Kusk vind ik inderdaad veel beter dan Falk. Falk vind ik nergens echt in uit blinken, maar als ik iets zou moeten noemen zou het zijn snelheid zijn. Echter vergeleken met Lukoki of de Sa is hij niet zo snel. Vind Falk gewoon een middelmatige, all-round spelertje.

9 mei 2014 om 12:44

Kusk is inderdaad beter dan Falk..maar ik denk ook niet dat Kusk het niveau van de top in de eredivisie (al) aan kan. Een club als Heerenveen of AZ voor hem zou beter zijn op het moment.

9 mei 2014 om 12:50

Ja, maar het probleem is dat Heerenveen voor de prijs van Kusk 2 andere spelers kan halen die het niveau ook aankunnen.

ook heeft Heerenveen niet echt een "need" voor Kusk, denk dat er meer prioriteit ligt bij de verdediging (zowel achter als middenveld) bij een spits en een linker winger.

misschien is Kusk iets voor AZ ? die hebben er denk ik ook wel het budget voor. denk dat je voor Falk al snel op een miljoen of 1.5 uitkomt althans dat zal er wel gevraagd worden, en dat Kusk wel op 2 tot 2.5 zit.

9 mei 2014 om 13:14

Vraag me af of AZ dat bedrag kan neerleggen voor Kusk. Denk daarentegen wel dat hij een aanwinst zou zijn voor AZ of Heerenveen, subtop Nederland.

Stel, er van uit gaande dat Kusk 2 tot 2,5 gaat kosten, wie zou Heerenveen dan kunnen halen om die posities te kunnen versterkten? Zou niet zo snel 2 spelers kunnen noemen die je zou kunnen halen voor dat geld, en ook nog eens het niveau aan kunnen.

Als Ajax al een gokje neemt met Sana, wie ik toen hij bij Goteborg speelde minder vond als Kusk nu, zou je met Kusk wellicht ook een gokje kunnen wagen. Enige vraag is is of je rond 2 miljoen een gokje kunt noemen en ze deze willen nemen.

9 mei 2014 om 16:56

Kusk zou inderdaad echt voor Ajax begrippen een top aankoop zijn, iemand enig idee wat hij ongeveer zou moeten kosten? Net als die middenvelder ook van Aalborg Nicolaj Thomsen, is ook een uitstekende voetballer, maar op zich niet nnodig want we hebben Serero,klaassen misschien zometeen de Jong nog lopen, en in mindere mate Duarte.

10 mei 2014 om 02:44

Kusk is denk ik niet goed genoeg voor Ajax, net als Thomsen. Ik vind Thomsen niet slecht hoor, maar het niveau dat Ajax nastreeft haalt hij niet denk ik.

9 mei 2014 om 17:18

Ajax heeft ook Andersen nog. Nou weet ik niet hoe goed die Falk is maar toch 2 denen voor RV van een jonge leeftijd lijkt me nogal overbodig.

Poll: ze moeten geen werk maken van deze jongen, hij is al 22 en ajax heeft aanvallende gezien genoeg mensen die net zo goed/beter zijn.

Prioriteit voor Ajax ligt denk ik wel bij buitenspeler, spits en aanvallende middenvelder. Ik zie Ziyech graag komen aangezien kansen creëren voor Ajax vaak ook erg lastig bleek, denk dat Ziyech wel een speler is die vaak een overtal kan creëren.

onn: Voor mij vrij onbekende speler. Op youtube ook weinig over te vinden. Weet iemand meer over hem? Wat voor type buitenspeler is dit?

9 mei 2014 om 11:13

Hij speelt al een aantal jaar in het eerste van OB met wisselend succes..wisselt hele goede wedstrijden af met wedstrijden waar hij totaal onzichtbaar is.
Het is geen klassieke buitenspeler die aan de lijn blijft staan en z'n acties maakt, hij zwerft liever over de gehele rechterkant.

Daarbij, OB speelt 4-4-2 waar hij de rechter buitenste middenvelder dus geen klassieke 4-3-3 buitenspeler..

9 mei 2014 om 11:26

Thx voor de info!

Klinkt niet echt als een speler die Ajax aan zou moeten trekken. Zou wel meer een klassieke buitenspeler moeten komen anders kan wat mij betreft Schone het blijven invullen. (al is dit niet ideaal).

9 mei 2014 om 11:43

thanks voor de info!

9 mei 2014 om 12:05

@ Ob1887

Een deense bekende die in Nederland woont vergeijkt hem wel eens met Roy Beerens. Bij vlagen is het ongelofelijk leuk om te zien. Maar meestal heeft het veel te weinig rendement. Klopt dit een beetje?

9 mei 2014 om 12:42

Hmm ja klopt wel een beetje, alleen Beerens speelt op links natuurlijk terwijl Falk op rechts het meest nuttig is. Daarnaast vind ik hem niet echt de uitgesproken smaakmaker van het team, dat is meer Emil Larsen..

@elcholo, wat mij betreft blijft Schøne inderdaad op rechts bij Ajax, die is stukken beter dan Falk op het moment..

9 mei 2014 om 13:54

Dat hij onzichtbaar is kan bij Odense misschien nog maar denk dat De Boer dat niet accepteert bij Ajax dus dat kan bijgeleerd worden. Ik persoonlijk ken hem niet goed genoeg maar zou toch komend seizoen met Kishna de gok nemen op rechts.

@ob1887 hoe kan het dat fc kopenhagen het zo slecht doet in de deense competitie ?

9 mei 2014 om 11:16

op een paar cruciale posities missen ze de juiste spelers..zo is de keeper van zeer matig niveau als je het mij vraagt (wiland). Daarnaast hebben ze moeite met doelpunten maken, zo waren ze tegen Brøndby afgelopen weekend beter maar maakten ze de kansen niet af.
Cornelius is nu wel weer terug maar heeft absoluut niet de vorm van vorig seizoen.

Zo'n hoge stap is dat ook weer niet hoor van Odense(?) naar Ajax. Kan beter naar een club als palermo of norwich city ofzo? Veel hoger dan Ajax.

9 mei 2014 om 12:00

Norwich Lol die degradeert straks man...

9 mei 2014 om 12:31

Ben overigens wel benieuwd wat van Wolfswinkel en Fer gaan doen dan. Fer zal wel in Engeland een club vinden, maar is van Wolfswinkel iets voor Ajax wellicht? 2e divisie Engeland zal hij weinig zin in hebben maar hij heeft ook weinig laten zien, dus welke PL club neemt hem nou over..

9 mei 2014 om 12:44

Misschien gaat die wel naar Newcastle wie weet...denk alleen niet dat die heel veel hoger kan dan plek 8-12 in Engeland

ajax heeft de goede weg ingezet maar ik denk dat vooral komend jaar ajax 2 a 3 spelers nodig heeft die het niveau van het gehele team omhoog trekken.

ik denk dat 2 ervaren krachten als van der vaart en heitinga zeker een toegevoegde waarde zullen zijn.

hierbij wellicht bojan kopen die ik het met name na zijn blessure in de spits aardig vond doen. ondanks dat er veel kritiek op hem is is hij in de laatste wedstrijden een aantal keren man of the match geweest en was hij betrokken bij veel aanvallen. na een jaar wennen denk ik dat hij komend jaar zeker een toegevoegde waarde is. maar als van der vaart gehaald word zal hij waarschijnlijk in de spits gepositioneerd worden en dan zou de komst van bojan niet zo zeer noodzakelijk zijn. vooral nu we zivkovic in de gelederen hebben.

een rechtsbuiten zal ook nodig zijn want kishna is nog jong en zal, ondanks dat ik hem een heel groot talent vind, nog niet een heel seizoen kunnen spelen.

overigens vind ik serero een hele matige voetballer. buiten dat hij een hele mooie balbehandeling heeft en een mooie anname komt er te weinig van hem uit. weinig beslissende passjes en weinig scorend vermogen. misschien zijn we met eriksen wel teveel verwend maar een speler die qua kwaliteiten in die richting komen hebben we zeker nodig voor meer dynamiek en verrassing

9 mei 2014 om 11:24

Serero een matige voetballer?
Geweldige voetballer is het en zeker weten een van de beste bij Ajax.
Enige probleem bij hem is dat Frank ervoor gezorgd heeft dat hij met wat minder durf voetbalt, wat hij seizoen terug wel deed. Hij maakt minder acties en gaat nu puur voor de passing.
Maar als hij het doet, doet hij het ook goed.
Toppertje is het.

9 mei 2014 om 11:33

ik vind hem inderdaad een matige voetballer. hij is een aanvallende middenvelder die vrijwel altijd in de basis staat. in 29 wedstrijden heeft hij 3x heeft gescoord en 1 assist gegeven. dat is voor een aanvallende middenvelder gewoon bar weinig.

9 mei 2014 om 11:49

Alleen jij kijkt puur naar de statistieken en niet hoe
Die speelt.
Hij zet enorm veel aanvallen op en zorgt ervoor dat alles goed staat.
Middenvelders die hem moet stoppen zijn helemaal dood op na de wedstrijd .

9 mei 2014 om 12:09

@ IF Elfsborg

Ik moet het toch ook met Big-Poppa eens zijn op een aantal gebieden. En dan niet op gebied van doelpunten en assists. alhoewel die veel en veel hoger hadden moeten zijn. Want hij heeft een hoop grote kans verknoeit dit jaar, bijna onvoorstelbaar.

Maar Serero is in de Ajax selectie op het moment koning tikkie breed, tikkie terug. Heeft een gigantisch hoog passings gemiddelde die aankomen. Maar er komen vrijwel nooit splijtende steekpasses van zijn voeten af. Dit was ook het Manco waar bijvoorbeeld Fisscher veel mee kampte. Er kwam geen fatsoenlijke steekbal tussendoor. Waar dat met Eriksen wel het geval was.

Tegelijkertijd vind ik persoonlijk dat hij veel te weinig korte combinaties aan gaat zoals je die heel sporadisch ziet. Hij kan erg goed 1x aanraken spelen, maar dan moet je het wel gebruiken als speler.

Nee, persoonljk vind ik Serero juist 1 van de redenen dat Ajax die seizoen met ongelofelijk weinig flair speelde

9 mei 2014 om 12:19

Moet je niet op Serero aanrekenen zoals ik al zei.
Dit moet je puur afrekenen op Frank de boer die vond dat hij in het begin bij Ajax te veel fouten maakten.
Hij heeft ervoor gezorgd dat hij minder risico's neemt en veel tikki breed geeft.

9 mei 2014 om 14:50

ik kijk niet puur naar statistieken. ik mis geen enkele wedstrijd van ajax en een creatieve speler hebben we nodig. dit is serero niet. leuke speler voor erbij maar komend jaar mag er een speler staan met meer scorend vermogen en die wel die steekpass kan geven. aangezien dat toch wel belangrijk is voor een aanvallende middenvelder. ik durf zelfs te stellen dat serero een van de redenen is waarom het spel van ajax dit seizoen niet zo sprankelend is. n dat zeg ik als ajax supporter. wat heb ik me dit seizoen toch geïrriteerd aan het belabberde spel. we mogen van geluk spreken dat we kampioen zijn geworden want deze jaargang was de eredivisie dramatisch

Ajax moet nu doorselecteren en een aantal gerichte aankopen doen, zodat ze nu eens kunnen doorstoten naar de volgende ronde in de Champions League. Geen gokjes en middelmaat kopen, zoals deze speler die niet echt iets toevoegt. Dit wordt weer een gevalletje Sana.
Met deze opstelling moeten ze een eind kunnen komen. Een goeie mix van talent en ervaring.

Verkopen/weg:
Vermeer 2 a 3 miljoen
Moisander 4 a 5 miljoen
Poulsen 0
(eventueel) Schöne 4 a 5 miljoen
Sana 200k
Krkic 0
Hoesen 0
Siem de Jong 5 a 6 miljoen
Sigthorsson 4 a 5 miljoen
Lukoki 0

Eventueel Verhuren anders jong Ajax/a selectie:
De Sa
Sporkslede
Bazoer
Meleg
Lobotka
L. Andersen
Riedewald
El Ghazi

Kopen:

Heitinga 0 (ervaring en kan zowel centraal achterin, als verdedigende middenvelder als rechtsback spelen)
Narsingh 4 miljoen (is zwaar ontevreden bij Psv, eindelijk een echte rechtsbuiten voor Ajax)
Ziyech 4 miljoen (kan zowel op het middenveld als linksbuiten spelen)
Van Wolfswinkel 5 miljoen (makkelijk scorende en meevoetballende spits die ook nog jong is)

selectie volgend seizoen:

Cillesen
Van der Hart

Van Rhijn
Ligeon
Tete
Veltman
Heitinga
Van der Hoorn
Denswil
Boilesen
Dijks

Blind
Duarte
Ziyech
Klaassen
Serero

Fischer
Narsingh
Kishna
Van Wolfswinkel
Zivkovic

-------------------
Van Wolfswinkel schoot er in 2010/2011 22 in in 41 wedstrijden. Hij werd zelfs regelmatig bij de selectie van Nederland gehaald en speelde zelfs 2 interlands. Daarna bij Sporting in de Portugese competitie en europa schoot hij er 40 in in 73 wedstrijden. Werd Destijds in de gaten gehouden door onder andere Manchester United (tuurlijk is dit te hoog gegrepen). Hij is pas 25 en speelde dit seizoen bij Norwich dat de in de verloren strijd tegen degradatie nauwelijks aan aanvallen toekwam. Desondanks speelde hij 25 wedstrijden.
In een aanvallend spelend team schiet hij er gewoon minstens 20 in in de eredivisie Daarnaast kan hij uitstekend meevoetballen, koppen en is hij behoorlijk beweeglijk.

Cillesen
Van Rhijn
Veltman
Heitinga
Boilesen
Klaassen
Blind
Ziyech
Narsingh
Wolfswinkel
Fischer
9 mei 2014 om 11:33

Van wolfswinkel halen, schei uit man. Die vent kan er helemaal niks van, wat heeft hij nou laten zien de afgelopen tijd?

9 mei 2014 om 11:53

https://www.youtube.com/watch?v=hdul4v2xps4

Kijk anders even naar dit filmpje... kan er helemaal niets van..
Dus jij denkt dat hij opeens het voetballen is verleerd?

9 mei 2014 om 12:35

25 wedstrijden, 1 doelpunt. Ja man, hebben we echt nodig! Een makkelijk scorende spits haha. Heb je tevens de cynische stemming van de Norwich aanhang niet meegekregen? Die jongen is niks voor het niveau van Ajax man.

9 mei 2014 om 12:36

Als je mij op een voetbalveld zet en alleen de hoogtepunten eruit haalt lijkt het ook alsof ik een topspeler ben. Van Wolfswinkel is niet nodig. Ook nog veel te duur. Alsof Norwich haar duurste aankoop voor een appel en een ei laat gaan.

9 mei 2014 om 11:38

Haha. Ik vond dat je heerlijk bezig was in je reactie, totdat je met Van Wolfswinkel aankwam. Toch ben ik grotendeels eens met je selectie. Ik moet alleen wel zeggen dat ik Moisander, Schone graag bij de selectie houd. Dit zijn enorm belangrijke spelers (Moisander en Schone), ook qua mentaliteit in de groep. Denswil is er nog niet helemaal klaar voor.

9 mei 2014 om 11:55

Over Schöne en Moisander ben ik het met je eens, die hoeven van mij ook niet weg. Maar zij hebben zelf aangegeven dat als de kans zich voordoet ze graag naar een club in Engeland of Duitsland willen. Ajax heeft al aangegeven dat ze ze niet tegen zullen houden dus vandaar dat ze in mijn rijtje stonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OB

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.OB36-4
4.Vejle BK36-7
5.Lyngby25-24
Voor de complete stand: Superligaen
SpelersPositieW
I. JebaliAanvaller278
J. TverskovVerdediger263
J. ThomasenMiddenvelder262
E. SabbiMiddenvelder264
T. KløveMiddenvelder241
A. OkosunMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina OB.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina OB.

0 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren