'Vrouwen zijn thuis ook al de baas, dus waarom niet op het veld?'

Donderdag, 8 mei 2014 om 13:22Bart Kruyt

Het Franse Clermont zorgde woensdag voor een verrassend nieuwtje, door een vrouwelijke hoofdtrainer aan te stellen. De 36-jarige Helena Costa krijgt de leiding bij de club uit de Ligue 2 en schrijft daarmee geschiedenis: in de historie van het Franse profvoetbal kwam het nooit eerder voor dat een mannenteam werd gecoacht door een vrouwelijke trainer.

/

Arsène Wenger werd donderdag op de persconferentie gevraagd naar zijn mening over de aanstelling en kreeg met zijn aanstelling de lachers op zijn hand. "Vrouwen zijn thuis ook al de baas, dus waarom niet op het veld?", zei de Fransman. "Ik vind het een mooi bericht. Vrouwen werken onder mannen, dus waarom zouden mannen niet onder vrouwen kunnen werken?"

"Ik heb me altijd hard gemaakt voor kwaliteit", vervolgde Wenger. "Als je de kwaliteit hebt, kun je overal een baan krijgen. Het is goed dat een vrouw de kans krijgt om te managen." Costa, een Portugese, is pas 36 jaar oud. "Ze heeft weinig ervaring, maar misschien is ze wel een manager met topkwaliteiten. Dat gaan we de komende tijd zien", besloot Wenger.


Poll

Denk je dat er meer vrouwelijke hoofdtrainers in het profvoetbal zullen verschijnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door frikx)

Ik denk dat voetballers een vrouwelijke hoofdcoach niet serieus zullen nemen.

8 mei 2014 om 13:31

Dat is dan behoorlijk dom van die voetballers. Iemand met meer kennis van het vak (ongeacht welk vak) daar hoor je naar te luisteren. Ik negeer toch ook niet mijn hoogleraressen op school? Zij weten gewoon meer als ik, en daarom luister ik ernaar.

8 mei 2014 om 13:34

Deze vrouwelijke trainer heeft geen professionele loopbaan gehad. Het lijkt mij dan als speler toch lastig om je coach (welke een vrouw is en geen professionele carrière heeft gehad) serieus te nemen.

8 mei 2014 om 13:37

Ligt eraan waar je de klemtoon legt

8 mei 2014 om 13:38

Meer dan ik

8 mei 2014 om 14:00

Wat een onzin!
Mourinho of Wenger hebben ook nooit een degelijke profcarrière gehad.

8 mei 2014 om 14:03

@comred, voetbal is nou eenmaal een mannencultuur, daar verander je niet zo snel even iets aan. Het ligt er hier dus helemaal niet aan of deze dame er verstand van heeft, het gaat hier gewoon puur om acceptatie. Je moet het zien als de 'homo beweging' die in Nederland op gang kwam. Het heeft jaren geduurd voordat dit maatschappelijk werd geaccepteerd. Het zelfde zal voor de emancipatie voor vrouwen in het mannenvoetbal gelden. Gaat gewoon veel tijd overheen.

8 mei 2014 om 14:18

Wenger had ook geen professionele loopbaan voor hij trainer werd, en zo zijn er nog een hoop meer

8 mei 2014 om 14:37

Wenger heeft wel een prof carriere gehad. Gespeeld in hoogste divisie van frankrijk!

8 mei 2014 om 14:50

Wenger was gewoon prof voetballer in Frankrijk en hij stond volgens mij links buiten dus doe je research 😊

8 mei 2014 om 14:51

Zelfde reden dat je geen vrouwelijke Generaal ziet. Sommige zaken moet je aan mannen overlaten omdat het natuurlijk is. Een vrouw gaat nooit en ten nimmer een groep mannen kunnen leiden zoals mannen dat zelf kunnen dat is gewoon niet natuurlijk. Een groep mannen gedraagt zich heel anders dan wanneer er een vrouw in de groep zit. Fact! Ik ben voor emancipatie en dezelfde rechten voor iedereen maar we slaan hierin door. Dit is niet meer dan een publiciteitsstunt van een Franse clubje en daar moet het lekker bij blijven. Als ze serieus een vrouw de kans wilde geven dan hadden ze gekozen voor een vrouw met krediet, ervaring en respect. Deze dame staat in haar blote tokkie in bladen en heeft "sex-appeal"....neem dan een Amerikaanse, Zweedse of Duitse want die hebben wel ervaring, krediet en respect. Daar lopen genoeg getalenteerde vrouwelijke coaches rondt die een beter figuur zullen staan dan deze stoeipoes.

8 mei 2014 om 13:32

Het is bekend dat voetballers niet altijd erg verstandig zijn, voetbalsupporters duidelijk ook niet.

8 mei 2014 om 13:33

Ligt aan de soort vrouw, je moet wel sterk in je schoenen staan als vrouw.
Als je al ziet hoe men doet om die vrouwelijke grensrechter of die dokter bij Chelsea kan je wel denken dat het echt een mannenwereld is.

8 mei 2014 om 13:37

Het is ook een mannenwereld. Dapper van die vrouw, hopen op een bierdouche voor de supporters.

8 mei 2014 om 13:39

Die grensrechter was alleen in het begin, nu word er weinig meer over gezegd, tenzij ze weer in botsing komt met Vermaelen, maar nu kijkt niemand daar meer van op. Over Eva word nog wel gepraat, maar dat heeft vooral met haar uiterlijk te maken, als ze er minder knap uit zou zien zou je er veel minder over horen. Maar in principe zijn die twee allebei echt wel geaccepteerd. Dus een coach kan ook echt wel.

8 mei 2014 om 13:40

Evaaaa, the one and only! Haha, maar zonder grap het is gewoon verdacht hoe vaak zij in beeld of het veld in moet komen.

8 mei 2014 om 13:43

Ze is niet eens knap, gewoon een normale vrouw alleen onder het mom van gebrek aan beter doet iedereen of het de mooiste vrouw ooit.
Het smurfin effect

8 mei 2014 om 13:48

Te scherpe knieen of niet catalonia?
Verder een leuke ontwikkeling dit!

8 mei 2014 om 13:56

Hear hear! Zo knap vind ik die Eva niet eens tbh.

8 mei 2014 om 13:58

Hahaha, ze is wel normaal gewoon maar iedereen post altijd die foto van dat model in zo'n nachthempje wat haar moet voorstellen en doet dan Eva
Zat wags die veel knapper zijn

8 mei 2014 om 13:36

Waarom niet? Als je competent bent maakt het niet uit wat je huidskleur, geaardheid, leeftijd of geslacht is volgens mij. En als je dat niet snapt, tsja, dan ga je maar weg.

8 mei 2014 om 13:41

Klopt stravven, maar alleen waarom heeft het in de geschiedenis dan wel geregeld uitgemaakt? Waarom komt er medio 2014 voor het eerst pas een vrouwelijke trainster in het mannenvoetbal kijken? Waarom word er zo een ophef over gemaakt? Het is nog niet zo nornaal als je denkt, anders had je niet op dit artikel geklikt en je ook niet de moeite genomen te reageren. Verder is het natuurlijk als je de kwalificaties hebt je ook gewoon de baan zou moeten krijgen. Helaas is dat niet altijd het geval, en als je je daar slecht over wilt voelen kun je niet veel anders meer dan huilen.

8 mei 2014 om 13:45

Tsja, eigenlijk jammer. Maar soms ook echt onzin. Ik weet nog dat Hughton van Norwich iets zei over het feit dat er zo weinig donkere managers zijn op het hoogste niveau. Maar dat heeft niet met de huidskleur te maken, een normale club kiest op basis van kwaliteit.

8 mei 2014 om 14:00

oke, jij bent er dus ook voor vrouwelijke voetbalsters daadwerkelijk in het 'mannen'team te plaatsen als ze competent genoeg hiervoor zijn? geen aanval btw richting jou just asking

8 mei 2014 om 15:01

Streven wat jij nu erbij haalt is WEL een vorm van discriminatie en niet te vergelijken met deze berichtgeving. Ee zijn namelijk genoeg donkere spelers die later een trainerscursus volgen en slagen maar nooit dezelfde kansen krijgen als de blanke trainers/spelers. Je hoeft daarvoor niet naar Engeland te kijken maar je kan lekker in ons landje blijven. - Aron winter (gediplomeerd) - Patrick Kluivert (Gediplomeerd) - Winston Bogarde ( gediplomeerd) - Edgar Davids (Gediplomeerd) - Ruud Gullit (Gediplomeerd) - Frank Rijkaard (gediplomeerd) - Stanley Menzo (gediplomeerd) Je kan van Gullit zeggen dat hij kansen heeft gehad maar wees eerlijk. Feyenoord en dat was het... Rijkaard die met Barca uitstekend deed wordt nooit genoemd. Kluivert wordt nooit genoemd terwijl Cocu direct PSV mag leiden. Menzo deed het uitstekend in de 1e divisie en is nooit voor een eredivisie team genoemd. Wat heeft dit met kwaliteit te maken? Als Ruudje brood wel wordt genoemd, Alfons Groenendijk ook.... Dit heeft niks met competentie te maken...eerder met bullsh*t.

8 mei 2014 om 19:52

Hangt er vanaf, stel je voor dat het een echt irritante klets tante is dan wil daar echt niet mee werken. Het ook voorkomen dat spelers tegen haar op zullen kijken net als een soort van moeder/tante en dat is toch wel iets goeds denk ik.

Ben het er volledig mee eens. Wel kut als je als mannelijke coach tegen haar moet en je verliest. Toch vervelend om te zeggen dat je voetballend heb verloren van een vrouw. No offense vrouwen btw.

8 mei 2014 om 13:34

Haha, snap je reactie!
Toch denk ik dat als zij het goed doet daar, dat er meerdere vrouwen zullen komen in het wereldje van profvoetbal. Hoop 't ook.

8 mei 2014 om 13:59

Haha ja, dat zullen ze dan ook wel horen van hun familie en vrienden! Ben wel voorstander van deze ontwikkeling, andersom gebeurt het ook veel. Mannen die trainer zijn van een vrouwenteam. Maar andersom gebeurt niet veel. Lijkt me leuk als ze een beetje succesvol wordt.

haha geniale reactie maar toch ik denk als de resultaten tegenvallen dat je extra veel gezeur krijgt omdat het een vrouw is

Dat geforceerde gedoe altijd daar heb ik zo'n hekel aan. Je moet er toch niet aan denken dat de hoofdcoach een vrouw is. Je zit je hele leven al dat vrouwen getetter aan te horen en dan moet je dat ook weer aanhoren op een vrouwvrije zone.

8 mei 2014 om 13:45

Iemand die zo'n reactie neerzet heeft, naast zijn moeder, geen vrouw in zijn leven

8 mei 2014 om 14:00

Kan je niet zeggen, er zijn genoeg voetballers die niet zitten te wachten op een vrouw als trainer. Is en blijft een mannenwereld..

8 mei 2014 om 14:01

haha of juist wel

8 mei 2014 om 15:02

Ik zeg gewoon wat ik denk en ik ga niet schijnheilig politiek correct zitten doen. Ik zie zoveel schijnheilige reacties hier. Alsof het gebeuren "mannen onderling" niks meer betekent. Voetbal is gewoon een mannending. Punt.

Als je als vrouw wilt voetballen nou niemand die je tegenhoudt maar dan hoef je nog niet het leven zuur gaan maken van anderen.

8 mei 2014 om 19:58

@ Comred

Ansjo heeft gewoon een geweldige reactie geplaatst waar je heerlijk om kan lachen dus snap dat je provoceert.

Met alle respect hoor, maar een vrouw als voetbalcoach voor een team vol mannen.....ik betwijfel of dat goed gaat. Voetballers hebben graag iemand tegen wie ze kunnen opkijken, maar ja...iedereen weet hoe het gaat in de voetbalwereld. Tegen vrouwenvoetbal wordt altijd een beetje denigrerend gedaan en dat is eigenlijk ook wel meer dan terecht, omdat het niveau tussen mannenvoetbal en vrouwenvoetbal gewoon enorm verschillend is. Voor de emancipatie is het goed, maar ik denk niet dat straks de grootste clubs van de wereld ineens allemaal vrouwelijke coaches zullen hebben. Dat wordt gewoon niet geaccepteerd...

8 mei 2014 om 13:39

Ik denk dat als je als vrouw de voetbalwereld in stapt, je behoorlijk sterk in de schoenen staat. En ik denk dat ze meer kwaliteiten zal hebben, dan de gemiddelde trainer in een 2e liga.
Denk dat ze snel laat weten wie de baas is, anders bereik je dit als vrouw niet in een sport die door mannen wordt gedomineerd.

8 mei 2014 om 13:42

Dit heeft toch niks met emancipatie te maken? Vrouwelijke scheidsrechter oid daar kan ik nog enigszins inkomen maar een vrouwelijke coach die mannen moet leiden. Dat spoort gewoon niet. Volgens mij druist dat ook nog eens tegen de natuur in.

8 mei 2014 om 13:43

Welnee, dat denk je maar. In Engeland heb je een vrouwelijke grensrechter, dat was even wennen, maar is nu gewoon normaal. En het ligt aan de cultuur, in andere culturen hebben de mannen weinig in te brengen, en dat gaat ook gewoon goed.

8 mei 2014 om 14:00

Welke cultuur? In de culturen waar vrouwen meeste werk doen komt vooral omdat de mannen echt geen fluit uitvoeren. Het gaat mij alleen om dit geval hoor. Op mn werk heb ik ook een vrouwelijke baas en daar heb ik helemaal geen problemen mee. Maar kom op hee op voetbal dat wil je toch niet? Het lijkt mij echt verschrikkelijk. Staat er zo'n manwijf tegen je te schreeuwen.

8 mei 2014 om 14:23

inderdaad maar het is ook gebleken dat vrouwen multifunctioneler zijn dan mannen, ik weet niet of dat in alle landen zo is, maar het elftal zou daar wel meer profijt van kunnen hebben.

8 mei 2014 om 14:50

Dat is allemaal positieve discriminatie bullshit om meer vrouwen aan het werk te krijgen. Net zoals die onzin dat mannen meer ongelukken maken. Wat onzin is als je het berekent per gereden kilometer. Niemand stapt liever bij een vrouw in de auto.

Allemaal dikke vette onzin. Waarom moet dit allemaal? Laat mannen toch lekker gewoon man zijn.

Ik weet niet wat voor vrouw wenger thuis heeft?

8 mei 2014 om 13:40

Doe niet alsof hij geen gelijk heeft. Een man heeft thuis helemaal niets te zeggen. Dat zag je ook bij Roque Santa Cruz, hij wilde naar Hsv, maar zijn vrouw wilde niet weg uit Malaga. En dus bleef hij bij Malaga. Het maakt niet uit wie je bent of hoeveel je verdient, thuis heb je niets te zeggen.

8 mei 2014 om 13:51

Naja, ik ken wel een man die niet zo is. Hij heet Metin Oktay, een clublegende van Galatasaray. Zijn vrouw wou naar Izmir maar Metin Oktay wou bij Galatasray blijven. Dus uiteindelijk heeft ze gezegd: "of je gaat met mij mee naar Izmir of je blijft hier bij Galatasaray?".

Ze zijn gescheiden.

8 mei 2014 om 13:55

Dat is een uitzondering, geloof dat nou maar. Denk je dat Ronaldo iets te zeggen heeft? Echt niet, als Irina iets wil gebeurt dat. Denk je dat Obama iets te zeggen heeft? Echt niet, Michelle heeft de touwtjes in handen.

8 mei 2014 om 14:24

Dus wie heeft het dan uiteindelijk voor het zeggen? De vrouw.

8 mei 2014 om 14:26

jij bedoelt denk in het westen dat vrouwen zo zijn, maar in een paar landen in azié en noord afrika zijn mannen de baas in huis hoor.
ja volgens mij was dat ook bij giroud,ze vrouw wilde dat hij in frankrijk zou voetballen,en hij vond dat oke.

8 mei 2014 om 20:03

Wat zeg je nou stravven, ik wist niet dat het zo bij jouw aan toe gaat thuis en bij Wenger. Bij mij gaat dat niet zo en ben ik de baas in huis, mijn vrouw vraagt mij altijd om toestemming anders doet ze bepaalde dingen niet, zolang ze geen toestemming heeft. Ik heb medelijden met jullie.

8 mei 2014 om 13:41

Nee inderdaad, best triest als zijn vrouw de broek aanheeft.

8 mei 2014 om 13:42

Duidelijk dat jij niet getrouwd bent of samenwoont, dan merk je wel dat je gewoon niets te zeggen hebt thuis.

8 mei 2014 om 13:49

Haha meen je dat echt? Arme jij..

8 mei 2014 om 13:57

Dus jij hebt in je eigen huis niets te zeggen? Dat is super triest kerel. Ik bedoelde er niet mee te zeggen dat de man per se de broek aan moet hebben. Bij ons thuis was mijn ma noch mn pa de baas. Maar als jou vrouw/vriendin voor je gaat bepalen wat je wel en niet kan/mag doen heb je wel een zuur leven.

8 mei 2014 om 14:04

Wat een onzin. Er zijn genoeg mannen die de baas zijn thuis. Bij mij thuis was het gelijk.

Dat jij alles doet wat je vrouwtje wil, zegt alleen wat over jouw relatie.

8 mei 2014 om 14:25

Ik denk tegenwoordig vooral 50/50 is, zo van je maakt allebei opofferingen voor elkaar maar laat tegelijkertijd ook niet over je heen lopen. Een man met een slaafje inde keuken is ouderwets en een man die niks te zeggen heeft is doorgeslagen feminisme.

dit is gwn een media stunt
ze moet het heel goed gaan doen om er iets van te maken
want ze heeft ook al geen serieuse carriere gehad omdat ze een vrouw is
maar ja veel succes

8 mei 2014 om 13:41

Ze is pas 36 he, er zijn heel weinig mensen die op die leeftijd al een flinke carriere hebben als coach.

8 mei 2014 om 13:55

Heeft toch al gewerkt bij Benfica(mannen U17), waar ze kampioen werd. Heeft ook alle UEFA-diplomas behaald met grote onderscheiding (2de hoogste score van de 30 deelnemers).

Heeft ook al als scout gewerkt voor Celtic. Heeft een volledige structuur op poten gezet in Qatar voor het vrouwenvoetbal.

Dus ik denk dat veel van haar spelers kunnen dromen over dat palmares.

In België heb je als beste voorbeeld trouwens Francky Dury, coach van Zulte-Waregem. Heeft ook nooit professioneel gevoetbald, maar staat nu wel nationaal aan de top van de coaches in België.

8 mei 2014 om 19:53

ze is veel te jong vind ik even oud als sommige spelers lijkt me toch vreemd.
als er een meid bij mij voo de klas stond van 18 zou ik ook niet zoveel respect kunnen hebben snap je ?

8 mei 2014 om 14:52

Ach aan de andere kant falen gaat ze sowieso. Hopelijk zijn we van dit gedoe gelijk weer af.

Ik vind het wel oke zolang ze maar weten wat ze doen. Maar wat ik zou wel gewoon willen dat voetbal gescheiden blijft dus niet dat vrouwlijke spelers samen spelen met mannen anders ga je dat gezeur weer krijgen dat bijv als je de bal hebt en je je tegenstander van de bal afprobeert te houden met je hand en je perongelijk een bepaalt deel raakt dat er weel heel veel ophef overstaat.

8 mei 2014 om 13:50

Dat kan niet eens voetbal mengen; een vrouw is fysiek gewoon minder dan een man.
Maar wat betreft een coach; die leiding moet nemen, tactisch inzicht miet hebben etc, dat kan een vrouw net zo goed als een man.

Ik ben heel benieuwd en hoop dat het goed uitpakt. Ik zie het alleen wel als een risico, omdat het niet zeker is dat de spelers er professioneel mee omgaan.

Is totaal niet hetzelfde. Die vrouw thuis deel je je leven mee, een vrouwelijke trainer is toch vet bizar. De vrouwelijke baas - vrouwelijke trainer vergelijking vind ik ook irrelevant. De vrouwelijke baas heeft hard gewerkt en carriere gemaakt om te komen waar ze is, terwijl de trainster van Clermont niet bijzonder veel meer heeft gepresteerd dan veel profvoetballers om op het veld te staan. Ik ben niet seksistisch maar iedereen weet dat een mannelijke trainer gewoon meer gezag uitstraalt dan een vrouw, daarom staan er ook mannelijke trainers aan het roer bij vrouwenteams, andersom gaat het gewoon niet werken, het mannelijke ego is te groot. Bovendien heeft niet elke vrouw thuis de broek aan, Wenger kan ook eigenlijk niets anders zeggen, hij is een voorbeeld in de media, hij kan zich geen andere uitspraken veroorloven. Ookal is hij een nobele man, diep vanbinnen is hij dying om precies hetzelfde te zeggen als de rest van ons.

8 mei 2014 om 13:54

Ze is ook nog maar 36 he, welke topcoach had toen al flink carriere gemaakt? Avb, als je hem een topcoach kan noemen, maar verder niet echt iemand.

Wenger is een gentleman, en dit is niet de eerste keer dat hij zich hier over uitlaat, hij geeft al jaren aan dat kwaliteit de reden moet zijn van het aanstellen van iemand en niet iets anders. En de meeste mannen hebben thuis echt niets te zeggen.

8 mei 2014 om 14:01

Nee ik las ook ergens dat ze niet eens heeft gevoetbald. Hoeft ook niet per se, maar denk alsnog dat vrouwen te fragiel zijn voor zo'n baan als deze, die kunnen denk ik niet zo hard en boos zijn als het moet (althans niet in de sport), of je moet een Margaret Thatcher type voor je elftal hebben.. Maar daar wordt je ook niet vrolijk van.

Ik vind haar nu al een stoer wijf en ik hoop dat ze de conservatieve voetbalwereld een beetje kan wakker schudden. Het zal voor die spelers wennen zijn, maar als zij echt verstand van zaken en kijk op het spelletje heeft dan mag ik hopen dat ze gewoon gerespecteerd wordt. Het blijft altijd jammer dat veel mannen nog steeds in de veronderstelling zijn dat vrouwen niets van voetbal snappen. Hoe vaak ik quasi grappig de vraag krijg of ik wel weet wat buitenspel is kan ik inmiddels niet meer op twee handen tellen..

8 mei 2014 om 14:02

Ja maar waarom moeten vrouwen dit nou weer perse voor mannen verpesten? Dat vraag ik me af. Ga lekker een vrouwenteam coachen. Een vrouw die een mannenteam coached. Dat is gewoon niet natuurlijk. Is gewoon geforceerd feministisch gedoe.

8 mei 2014 om 14:09

Blijkbaar heeft het bestuur van die club toch vertrouwen in haar kunnen. Lijkt me stug dat ze iemand voor de groep gaan zetten die ze zelf niet capabel genoeg achten alleen maar voor wat publiciteit.

Als ik de lijst zie die jowinho heeft gepost, dan heeft deze mevrouw wel genoeg balast om te weten waar ze mee bezig is, ondanks dat ze zelf niet op topniveau gespeeld heeft. En waarom is dit het nu weer voor de mannen verpesten? Als zij haar werk gewoon goed doet zal er voor die mannen echt niet heel veel verschil gaan zijn met een mannelijke of vrouwelijke coach hoor. En mss vind deze vrouw de uitdaging bij de mannen groter, vrouwenvoetbal is toch nog lang niet zo ver en groot als bij de mannen, zelfs niet in de toplanden waar het een gerespecteerde tak van sport is.

8 mei 2014 om 14:47

Omdat de voetballerij een toevluchtsoord is voor mannen die mannen dingen willen doen en even niet dat oeverloze gezeik van vrouwen willen aanhoren. Maar ja hoor ze hebben weer een manier gevonden om weer een pleziertje te vergallen.

8 mei 2014 om 14:51

Goh wil je erover praten?

Je hebt met je coach toch een heel andere band dan met je vriendin/vrouw? Die vrouw gaat waarschijnlijk gewoon als een professional te werk, alsof zij oeverloos tegen die kerels gaat lopen zeiken.. Er bestaan ook vrouwen die voetbal de mooiste sport van de wereld vinden!

8 mei 2014 om 15:05

Het gaat om het voetbalwereldje. Mannen onder elkaar feel. Daar wil je geen vrouwen bij. Als iemand een babyshower geeft dan ga je toch ook nog met al je maten 3 kratten bier wegtikken?

Het wordt je opgedrongen dit en o wee als je er wat over zegt want dan ben je gelijk weer een vrouwenhater en weet ik wat terwijl alle vrouwen stiekem zitten te gniffelen omdat ze weer een maniertje hebben gevonden om de plezier van mannen te ontnemen.

8 mei 2014 om 15:48

Joh daar zijn alle vrouwen op uit ja, ons levensdoel is om het leven van mannen te vergallen.

Daarnaast het gaat om profs, het is niet hun avondje/middagje uit. Het is (voor een deel) hun werk. Daarnaast zijn er nog genoeg plekken waar de trainster niet bij is en ze met mannen onder elkaar zijn. Ik neem aan dat zij er niet bij is als ze omkleden of douchen of als ze vrije tijd hebben.

haha mogen wij nog ergens de baas zijn? als we het thuis al niet zijn en ze (vde vrouwen) ook nog 'ons' tijd vrijaf geen overnemen wat voetbal is kunnen we nergens meer onze grote mond opzetten, waar gaat het toch heen haha

8 mei 2014 om 16:16

Mannen laten vrouwen thuis alleen maar de baas spelen omdat ze anders misschien gaan weigeren om te koken, te wassen, te strijken, te stofzuigen, te poetsen enzovoort. Is dus geen een tactische overweging van de mannen

Als deze vrouw de capaciteiten heeft om een team te leiden dan hoort zij voor de groep te staan!
Je hoeft niet perse een topspeler te zijn geweest om een toptrainer te zijn.
Zie al wel de koppen voor me
Trainster uit mekaar getrokken door elftal
Zit er natuurlijk wel een keer in dat het uitdraait op een seksuele relatie tussen trainster en speler/s
Maar goed... Voor de emancipatie is dit een goede zaak, verantwoord? misschien

8 mei 2014 om 14:04

Emancipatie is gelijk aan mannen onderdanig maken? Wat een onzin. Maar goed dit gaat toch niet werken dus waar hebben we het over. Die vliegt er binnen een paar maanden uit.

8 mei 2014 om 14:18

Nee, emancipatie staat gelijk aan vrouwen zijn gelijk aan de mannen!!!
Maar goed, dat gaat er bij sommige toch niet in en dus heb jij misschien wel gelijk wat betreft die maanden.

8 mei 2014 om 14:45

Het is gewoon mannen het leven zuur maken. Ik zie al die vrouwen gelijk denken hahaha we kunnen nu dus ook de mannen hun favoriete bezigheid gaan verzieken.

8 mei 2014 om 14:05

Ze zal best de capaciteiten hebben, maar ze moet wel geaccepteerd worden door het team. Ik denk dat heel veel spelers hier problemen mee zullen hebben. Daarom denk ik niet dat deze mevrouw heel lang zal blijven.

Hahah vrouw thuis de baas, dan is er ergens toch iets fout gegaan Wenger. On: ik zou niet weten waarom ze geen coach zou kunnen zijn. Als ze verstand van zaken heeft dan moet dat geen enkel probleem zijn. Wat wel een gevaar is, is dat vrouwen in een mannen wereld vaak gaan overcompenseren, dat is tenminste mijn ervaring. Ik werk bij een ingenieursbureau wat een typusch mannenberoep is en de dames bij ons hebben daar wel last van. Is nergens voor nodig want ze zijn gewoon goed in hun werk.

Een hattrick betekent met de coach naar bed. Nou dan zullen ze wel lopen hoor let maar op.

Nee, maar even zonder grappen. Als deze vrouw capabel blijkt dan zie ik absoluut geen reden om nee te zeggen.

8 mei 2014 om 14:23

'een hattrick betekent met de coach naar bed'

Dan denk ik dat de spelers heel erg hun best gaan doen om vooral geen hattrick te maken, de beste dame is namelijk niet om aan te gluren

8 mei 2014 om 14:27

Tenzij haar zusje wel iets knapper is hhahahahaha. nee ontopic word tijd dat de vrouwen ook iets in de voetbalerij mogen doen. Bij de football manager is het al een paar jaar mogelijk om als vrouw te spelen en om staf te zoeken. Enige wat niet kan is een gecombineerd team vind ik maar dat is soms bij een kleine amateur club

8 mei 2014 om 14:32

Weet je in ieder geval zeker dat ze niet voor eigen succes gaan.

Denk trouwens ook wel dat, hoe spijtig ook, dit enorm lastig zal gaan worden als ze straks met islamitische spelers moet gaan werken, die zijn er veel in Frankrijk.

8 mei 2014 om 15:24

Daar snij je inderdaad een potentieel probleem aan! In de ogen van de islam is een vrouw van geen waarde. Zal dus best kunnen escaleren

8 mei 2014 om 15:41

Gast wat praat je nou? Ik denk dat het handiger is als je niet over dingen praat waar je niks vanaf weet oke. De vrouw heeft in de islam juist meer waarde dan de man. Daarom dragen moslima's ook hoofddoeken, om hun schoonheid niet te laten zien. Als er 4x wordt gevraagd aan een kind wie hij meer van houdt hoort de kind 3x van zijn moeder te zeggen en de 4e x van zijn vader bij wijze van. De vrouw heeft juist ongelooflijk veel waarde in de islam

8 mei 2014 om 18:47

Zo hoort het ook te zijn, maar daar houd lang niet iedereen zich aan. Veel islamitische mannen (lang niet allemaal, maar ze zijn er) schatten zichzelf hoger en beter in dan een vrouw en dat kan mooi klote zijn voor zo'n trainster.

8 mei 2014 om 22:49

Klopt maar de islam keurt dat af

Andersom bestaat het al lang. Mannencoaches bij vrouwenteams. Dus zou niet weten waarom t niet kan!

8 mei 2014 om 15:07

Er worden anders genoeg argumenten gegeven waarom het niet zou kunnen, gewoon even naar boven scrollen.

10 mei 2014 om 13:52

Kan je nauwelijks argumenten noemen. Jijzelf doet er ook gewoon aan mee. Lekker opreppen van drogredenen. ''het is een mannencultuur''... Volgens mij heb je dan nog nooit naar Zuid Amerikaans, Spaans en Portugees voetbal gekeken. Als iets een sport is voor watjes dan is het voetbal wel. Politiek was ook ooit mannencultuur en nu is de machtigste persoon van Europa een vrouw..

Ik ken jou niet maar als ik afga op je logo lijkt me de kans groot dat je een oost Europeaanse achtergrond hebt. Dat gecombineerd met een passie voor voetbal is het voor mij niet onbegrijpelijk dat jij niet door de clichés kan heen prikken. Oost Europa is wat masculine dan Nederland of Frankrijk. Emancipatie die daar ook nog wel gaat komen zal uiteindelijk wel voor zorgen dat er meer vrouwen coaches in het voetbal komen.

Even voor de duidelijkheid. Wij zijn allemaal opgevoed door onze moeder. Exclusief bijzonderheden, waarbij sommigen hun moeder nooit hebbem gekend. Het hangt er inderdaad van af waar je je klemtoon legt.

Wellicht pakt deze dame wel prijzen met haar nieuwe club. Dat kan Wenger niet zeggen, vooralsnog.

wat een discussies hier op dit forum. Als iedereen gewoon zijn ding doet en elkaar in zijn of haar waarde laat. Wat maakt geslacht nou uit in deze? Ik denk net zoveel als afkomst, religie, huidskleur, geaardheid en noem maar op. Helemaal niets dus!

Nu ken ik de vrouw in kwestie niet, maar ik neem aan dat als zij verstandig over voetbal praat dat de spelers haar wel serieus zullen nemen. Spelers geven vaak hoog op over hun moeders, dus als deze vrouw naast met haar kennis serieus genomen word en er ook in slaagt om een soort van "moeder figuur" te worden denk ik dat het weleens een succesvolle combinatie zou kunnen zijn. Aangezien veel spelers die warmte en soms een schop onder hun kont nodig hebben ben ik wel nieuwsschierig wat hier van terecht komt

Hell yeah, wat een revolutie. Ik zat al te wachten op sommige reacties hier op Voetbalzone, net zo gechoqueerd als een Yasemin die zich in Turkse topics ging mengen.

Het ligt gewoon aan het type vrouw die er staat, er zijn zat vrouwen die met grote groepen vol mannen werken. Niks mis mee, zolang je jezelf er tegen kunt beschermen en je beroep zo goed mogelijk kunt beoefenen.

Mooi om te lezen dit.

Ik denk niet dat dit zal werken omdat een vrouwelijke coach gewoon niet serieus genomen zal worden. Of er moet drastisch een tekort aan mannelijke goede coaches zijn wat nooit zal gebeuren. Met alle respect voor de vrouwen maar in mijn ogen is voetbal een mannensport als je het zo goed mogelijk wilt spelen. En ik geloof echt wel dat een vrouw hiervoor goed opgeleid kan worden hoor maar dat er vanuit de mannenwereld geen acceptatie zal zijn omdat het gewoon niet nodig is lijkt me.

Ze zouden eerder het niveau van de damesteams en de toernooien kunnen promoten en groter maken zodat het meer aandacht krijgt. Maar mannen en vrouwen in het voetbal samen werkt niet vindt ik.

Aan de ene kant vind ik het wel goed, want iedereen moet gelijke rechten krijgen. Maar aan de andere kant... Voetbal is een mannensport, natuurlijk kunnen vrouwen het ook doen, maar je haalt de cultuur van het voetbal wel weg door een vrouw voor een mannenrol te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Chelsea2910
11.Arsenal274
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller167
E. NketiahAanvaller131
B. LenoKeeper190
N. PépéAanvaller122
M. RyanKeeper
MartinelliAanvaller40
BellerínVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

378 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren