Assaidi dolt tegenstander: 'Hij vroeg me om van kant te wisselen'

Zondag, 4 mei 2014 om

Oussama Assaidi kende zaterdag een heerlijke wedstrijd tegen Fulham. Mede dankzij de inbreng van de aanvaller won Stoke City met 4-1 van de opponent uit Londen, die daardoor degradatie niet meer kan ontlopen. Daar had de ex-speler van sc Heerenveen na afloop echter geen boodschap aan: hij stond vooral na te genieten van de ontmoeting, waarin hij zelf de derde treffer voor zijn rekening nam.

/

Assaidi bezorgde directe tegenstander Dan Burn een loodzware middag. De gelegenheidsback van Fulham werd helemaal tureluurs van de Marokkaans international en vroeg hem zelfs om van kant te wisselen. "Ik had wel met hem te doen", verklaart Assaidi in de Stoke Sentinel. "Hij was een aardige jongen, de eerste rechtsback. Hij zei tegen me dat ik maar van kant moest wisselen, hij wilden niet meer tegen mij spelen."

"Ik heb er echt van genoten", gaat Assaidi verder. "Dit is hoe ik wil spelen, tegenstanders opzoeken en iets proberen te forceren." Dat lukte hem uitstekend: Burn werd na een klein uur spelen naar de kant gehaald door Felix Magath, die na afloop tijdens de persconferentie bijna in tranen uitbarstte. De Duitser werd onlangs aangesteld met als hoofddoel Fulham te behouden voor de Premier League, maar slaagde daar dus niet in.


Poll

Liverpool moet Oussama Assaidi een tweede kans geven


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door arepa)

geweldige techniek heeft deze speler. Vindt hem nog steeds een geweldige speler voor Ajax voor in de toekomst.

4 mei 2014 om 16:47

Die jongen past niet bij Ajax, omdat iedere speler bij Ajax in dienst van het elftal moet kunnen spelen. Een jongen als Assaidi moet je daar niet eens mee op willen zadelen. Die moet lekker in alle vrijheid zijn acties kunnen maken. Bij Ajax zou hij (te)veel instructies meekrijgen..

Verder hoef ik hem niet meer terug na zijn shirtdraag acties etc. Daar heeft hij geen punten mee gescoord.

4 mei 2014 om 16:50

@toekomst

De Boer wil ideale schoonzonen, die braaf hun taken uitvoeren en mee rondtikken. Alles om het collectief maar niet te verstoren. Eén of twee van zulke publieksspelers zoou wenselijk zijn. Met Kishna hebben we één zo'n creatieveling in onze gelederen. Nu op rechts nog zo'n speler proberen te halen !

4 mei 2014 om 16:54

Als de Boer zo redeneert dan heeft hij niks te zoeken in Barcelona.

4 mei 2014 om 17:12

Iedereen moet in dienst spelen van het elftal? Ajax mist nu Amsterdamse bluf. Er moeten meer Amsterdammers in het team en minder scandinaviers. Ajax moet weer onverwinnelijkheid uitstralen. Daarom vond ik de interview met aanvoerder Nouri geweldig toen hij zei waarom ze de future cup zouden gaan winnen. Wij winnen want... Wij zijn Ajax, Wij zijn de de Beste!!!!

4 mei 2014 om 17:15

Hoezo niet, Barcelona bestaat alleen maar uit de lievelingetjes van de klas. Als je je mond opentrekt of je het nachtleven opzoekt ben je weg zoals Ibrahimovic, Ronaldinho, Eto'o etc, etc.
Er mist juist gif in de ploeg van Barca en iemand die niet vies is van het vuile werk opknappen en zijn teamgenoten eens de waarheid zegt a la Gatusso. Ik dacht eigenlijk dat Mascherano zo'n type was maar die is ook helemaal verzacht daar.

4 mei 2014 om 17:19

Dit soort voetballers is Ajax juist groot mee geworden. Jongens die wat extra's brengen en op individuele klasse een mannetje voorbij kunnen.

4 mei 2014 om 17:19

Met je eens, frivoliteit is compleet zoek.

4 mei 2014 om 17:25

Dat is natuurlijk ook een proces waar een startende trainer doorheen moet. De Boer wil graag zoveel mogelijk zekerheid inbouwen, maar moet die zekerheid ook eens durven loslaten en bepaalde jongens, zoals een Kishna, meer vrijheid geven. Ik denk dat De Boer hier later in zijn loopbaan beter mee op leert te gaan en in gaat zien dat het geven van vrijheid aan bepaalde spelers juist positief is, maar tot nu wil hij graag zoveel mogelijk in eigen hand houden/zekerheid inbouwen in zijn teams. Zowel qua karakters in de groep als qua vrijheid in de speelstijl..

Ik denk dat als De Boer langer blijft hij hier vanzelf losser in wordt naarmate gasten als Cerny, Nouri en Kishna meer door gaan breken. De echte spelers met natuurlijke/pure klasse.

4 mei 2014 om 16:47

Dan had Ajax 2 jaar geleden sneller moeten toehappen.

Nu is het te laat !! Helaas...

4 mei 2014 om 17:18

Dat deden ze,alleen vond hij 7 ton een hongerloon

Fantastische speler. Kan zeker hogerop

4 mei 2014 om 20:35

Kan die niet. Is bij Liverpool totaal geflopt en Liverpool is een stap hogerop.

4 mei 2014 om 21:48

totaal geflopt? heeft volgens mij nog geen 5 wedstrijden in de BPL gespeeld en speelde in zijn UC wedstrijden meestal degelijk

5 mei 2014 om 00:16

In die wedstrijden speelde hij degelijk. Hij speelde gewoon slecht.

Als ik deze ploeg zie snap ik bij god niet hoe Fulham heeft kunnen degraderen...wat is daar misgegaan?

4 mei 2014 om 16:52

Je kan je beter af vragen wat is er goed gegaan dan ben je een stuk sneller klaar.

4 mei 2014 om 21:37

Stekelenburg stond op doel, dat is er gebeurt

Blijf het belachelijk vinden dat Magath in deze belangrijke wedstrijd een speler opstelt die zijn tegenstander totaal niet ligt. Waarschijnlijk had hij zich al neergelegd bij een negatief resultaat. Maar om dan deze Burn voor de leeuwen te gooien is me ook wat.

Hopen dat Magath verdwijnt en Fulham volgend seizoen weer terugkomt. Doet pijn om een club als fulham te zien verdwijnen.

4 mei 2014 om 20:07

Bij Match of the Day legden ze de vinger op de zere plek, het was een haas tegen een schildpad, ze noemden het zelfs oneerlijk tegenover de speler om hem daar neer te zetten. Ik kan me daar wel bij aansluiten, gigantische tactische misser van Magath die Fulham aardig wat gekost heeft, met een redelijke opstelling hadden ze nog iets van kans gehad.

Ik gun dit het vaak iets Nederlands getinte Fulham niet om te degraderen, maar Magath... Ow wat ben ik blij dat die tiran eens faalt.

Wat Assaidi betreft; zo kennen we hem. Dribbelen, mannetje opzoeken, actie maken.. Dan is het ook genieten voor de supporters. Echt een jongen die goed in zijn vel moet zitten, zodat hij lekker op intuïtie kan spelen. Als dat het geval is kan hij het zelfs topverdedigers erg lastig maken.

Mooi om te horen! Heb gisteravond een samenvatting gezien van de wedstrijd en hij was zeer positief aanwezig! Liet leuke acties zien en was weer een beetje de oude Assaidi van Heerenveen. Hoop dat ie deze lijn kan doortrekken!

Zoals hij gisteren speelde tegen Fulham zal er ongetwijfeld interesse komen deze zomer. Maakte Burn helemaal gek. Kreeg lovende kritieken bij Match of the day gisteren. Was wel een fout van Magath om Burn daar (rechtsachter) neer te zetten. Dat is helemaal niet zijn positie.

Dat was natuurlijk de fout van Magath. Waarom zet je een jonge centrale verdediger rechtsback? Hij had veel eerder kunnen ingrijpen door Heitinga rechtsback te zetten. Nou weet ik natuurlijk niet of Assaidi het niet net zo goed zou doen :P

Lekker voor Assaidi. Hij speelde weergaloos en ik vind hem persoonlijk goed passen bij het Stoke van Hughes. Bij Liverpool zal hij denk ik niet veel speeltijd krijgen. Het beste lijkt me voor hem om weer verhuurd te worden of om naar een andere club te zoeken. Misschien past hij wel bij Everton. Dat is dan weer een stapje hogerop vergeleken met Stoke.

Overigens was het wel zielig voor Burn. Hij is twee meter lang en eens niet een rechtsback en dan moet hij tegen een wendbare vleugelspeler zoals Assaidi staan.

Dwaas ook van die Magath om een twee meter lange, linksbenige centrale verdediger op te stellen op rechtsback tegen Assaidi. En huilde Magath? Al die zogenaamde straftrainingen van hem, wie gaat hem nu een straf training geven voor matige opstellingen?

Het werd zelfs speciaal genoemd bij match of the day. Gewoon een tactische faal.

Natuurlijk gaat Assaidi makkelijk voorbij die grote logge Burn.. dat zou ook gebeuren met Terry of Vidic op een back positie tegen een wendbare speler. Het was wel sneu.. Buen kreeg zelfs nog een panna.

Doodzonde dat deze speler uiteindelijk niet naar Feyenoord is gekomen, had hem 1000x liever gezien dan Armenteringzooi.

Ik vind hem overschat. Zeker niet van het niveau Liverpool. Hij zou gewoon in de middenmoot van Engeland moeten blijven. Daar kan hij zich onderscheiden.

Die back staat normaliter in het centrum. Magath stelt heeft dit met Amorbieta ook gedaan die ook op de back is gezet. Gewoon een faal van deze trainer. Assaidi doet het wel degelijk bij Stoke dit seizoen. Ze wouden hem volgen s mij ook behouden,

ik weet niet wrm de meesten vinden dat hij nog 1 kans verdiend ik ben zelf marokkaan maar als hij naar liverpool zou gaan zou hij niet zoveel minuten krijgen ze hebben genoeg spelers die beter zijn dan hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stoke City

Actuele wedstrijden

114 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren