Bekerwinnaar PEC heeft eerste aanwinst voor nieuw seizoen al binnen

Zondag, 4 mei 2014 om 16:07Bart Kruyt

Een dag na de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen heeft PEC Zwolle de eerste aanwinst voor het volgende voetbaljaar al vastgelegd. De bekerwinnaar maakt op de officiële website van de club melding van de komst van Ben Rienstra, die transfervrij wordt overgenomen van Heracles Almelo. De verdediger annex middenvelder tekent voor twee seizoenen in Zwolle.

/

In de verbintenis zit bovendien een optie voor een extra jaar, zo laat PEC weten. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben blij met deze mooie club", reageert Rienstra op zijn overstap. "Er waren meerdere clubs in Nederland, maar ook in Engeland en Schotland die interesse toonden. Aangezien ik op sportief vlak stappen wil maken, heb ik voor PEC Zwolle gekozen, want dit seizoen heeft de club in veel wedstrijden een goede indruk achter gelaten. Het spelen van Europees voetbal en het strijden om de Johan Cruijff schaal zijn ook mooie bijkomstigheden."

Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelt dat Rienstra al geruime tijd gevolgd werd en dat de middenvelder, die werd opgeleid bij Ajax en AZ, in de ogen van de scouts een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. De 23-jarige Rienstra stond vier seizoenen onder contract bij Heracles en kwam tot 107 competitiewedstrijden voor de club, waarvan 32 in het afgelopen voetbaljaar.


Poll

Ben Rienstra is een aanwinst voor PEC Zwolle


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door steward)

Goede aankoop voor niks. Word PEC niet slechter van!

Prima aanwinst voor Pec, en aangezien PEC Europees speelt, lijkt het me ook een prima stap voor Rienstra. Had hem graag bij Heerenveen gezien...

Oke dan, leuk voor hem. Nooit echt een uitblinker geweest bij Heracles. Vind zijn overwegingen ook wat vreemd. Strijden om de Johan Cruijf schaal? Dat is welgeteld 1 wedstrijd. Ben wel benieuwd welke engelse clubs er interesse hadden! Zal wel 3de of 4de divisie zijn geweedtr of een Clint uit Schotland!

4 mei 2014 om 17:36

Hij noemt dat mooie bijkomstigheden, dus geen overweging, maar een bijkomstigheid, beetje raar dat jij dat eruit haalt.

Brighton & Hove Albion en Dundee hadden interesse in hem.

0 euro en een speler met eredivisiervaring. Prima versterking voor een club als Zwolle!

PEC word interessant voor veel spelers,Europees voetbal is voor veel spelers toch een trekpleister. Zie nog wel een paar spelers komen. Iig leuk voor PEC.

Zeker een aanwinst. Het spelen van Europees voetbal levert natuurlijk ook wel een stukje extra status en aantrekkingskracht op voor Zwolle.

Hele goede versterking voor PEC, Rienstra is niet echt een opvallende speler maar hij heeft al flink wat ervaring in de Eredivisie terwijl hij pas 23 is. PEC is heel interessant voor dat soort jongens omdat ze Europa ingaan, dus ik denk dat er wel meer van dit soort spelers voor PEC zullen kiezen deze zomer.

Dat Rienstra kwam wisten we eigenlijk al nagenoeg zeker, mooi om het bevestigd te zien. Transfervrij en veel Eredivisie ervaring, uitstekende keus als je zelf een stabiele club wil worden in de Eredivisie.

Leuke speler voor pec kunnen ze goed gebruiken

4 mei 2014 om 18:59

Ze moeten zijn tweeling broer Daan ook halen, goed duo

4 mei 2014 om 21:30

Tweeling broer? Of is tweeling zijn sterrenbeeld. Daan is ruim 2 jaar jonger.

5 mei 2014 om 15:57

Sory,verkeerde uitdrukking.
Maar ze lijken wel sprekend

Ben er niet rouwig om, matige speler die weinig brengt voor een ploeg! Bewaard wel goed de rust! Succes Ben!

Nuttige speler voor een club in de middenmoot, Vind het prima dat hij vertrekt,

Prima aanwinst. Had gehoopt dat hij naar cambuur zou, maar goed. Helaas

Matige speler, ik vond hem bij Heracles al vrij zwak. Snap niet echt wat PEC met zulke spelers moet. Het is dat hij gratis is, maar ik hoop echt dat ze wat hoger gaan inzetten bij de andere versterkingen. Met name een goede spits is noodzakelijk. Op de back posities kan er ook wel wat bij. De rest zo veel mogelijk bij elkaar houden.

Boer
van Polen
Broerse
van der Werf
van Hintum
Mokotjo
Drost
Klich
Saymak
aankoop
Thomas
4 mei 2014 om 22:44

Klich gaat gegarandeerd weg. En de kans dat we Mokotjo kunnen behouden lijkt me klein.

Domme keuze van Rienstra door nu al bij een gelijkwaardige club als Heracles te tekenen.

4 mei 2014 om 17:22

PEC Zwolle en Heracles Almelo gelijkwaardig? PEC Zwolle speelt komend seizoen in de UEFA-cup. Terwijl Heracles met pijn en moeite en dankzij Ajax bespaard is gebleven van degradatie naar de Eerste Divisie.

4 mei 2014 om 17:30

verschrikkelijk groot verschil, het zijn wel 4 punten over 34 wedstrijden

4 mei 2014 om 18:37

Het klopt dat PEC Zwolle Europees voetbalt. Maar dat kan na 2 wedstrijdjes ook weer afgelopen zijn. Ik zeg niet dat dit gebeurt maar is wel gewoon een realistische mogelijkheid. Als je gewoon kijkt naar de ranglijst van dit jaar dan heeft zwolle het naar behoren gedaan, niet meer en niet minder. Het heeft echt niet veel beter gedaan dan Heracles bijvoorbeeld. De verschillen in de middenmoot waren dit jaar heel klein. En wat jij zegt over Heracles klopt ook niet. Aangezien NAC aan 35 punten genoeg had om te handhaven en Heracles er al 36 had toen het tegen ajax moest spelen.

4 mei 2014 om 17:45

1) je bedoelt ipv Heracles waarschijnlijk Zwolle
2) Wij hebben de beker gewonnen en spelen (minstens) 2 wedstrijden Europees voetbal. Hoe oppervlakkig dat ook klinkt, op dit moment is dat aantrekkelijker dan Heracles. Daarbij is PEC een groeiende club en blijft Heracles al jarenlang op hetzelfde niveau steken, dus ik begrijp zijn beslissing wel.

4 mei 2014 om 17:54

Ik snap niet dat hij niet wacht op wat beters. Waarom zou je nu al een contract ondertekenen?

4 mei 2014 om 17:59

Waarschijnlijk had hij al een mondelinge overeenkomst met ons. Want anders zou je niet vlak na de laatste wedstrijd van je club ergens anders gaan tekenen.

4 mei 2014 om 19:02

Rienstra komt te kort voor een stapje hoger.
Bij AZ en Ajax samen met zijn broer weg gestuurd omdat ze het niveau niet aan konden

Waar gaat hij spelen dan verdediging of middenveld?

4 mei 2014 om 17:24

Bank is denk ik ook een reële optie..

Denk wel een goede speler voor ons niveau. Niveau dat overigens wel zal kelderen als Klich én Mokotjo zullen vertrekken. Het blijft moeilijk om in de eredivisie als gepromoveerde club aan te blijven haken. Maar so far so good! Topseizoen voor ons natuurlijk!!!!!

Falkenburg schijnt de volgende te zijn voor PEC Zwolle. Niet verkeerd, sorry Eagles...

4 mei 2014 om 18:41

Ja dat is wat er wordt geroepen. Maar ik zelf geloof daar niet zo in. Dat er interesse is vanuit Zwolle is zeker waar. Maar Falkenburg is wel een persoon die keuzes maakt vanuit zijn gevoel. Hij had voor dit seizoen ook bij NAC of ADO kunnen gaan voetballen, maar koos toch voor Go Ahead. Falkenburg geeft ook aan dat hij bij ons erg gelukkig is en het naar zijn zin heeft in Deventer. Het is dus echt geen abctje. Je moet er dus niet raar van opkijken dat Falkenburg besluit om bij ons te blijven.

4 mei 2014 om 21:32

Zou kunnen. Verwacht het echter niet. Is het niet Pec, dan gaat hij wel naar een andere club. Ook wij zijn Mokhar, Achtenteh, van den Berg en Lachman al kwijt. Mokotojo en Klich zullen ongetwijfeld volgen.

Daarom is het zo moeilijk vanuit de Jupiler aan te haken. Met een hele lage begroting zien te overleven, terwijl je beste spelers worden weggekocht. Pec heeft de eerste 2 jaar nu overleefd, is gegroeid, maar we zijn er nog lang niet. Hetzelfde geldt voor de Eagles en Cambuur.

5 mei 2014 om 12:53

Ja het is en blijft koffie dik kijken natuurlijk. Als hij besluit om naar PEC te gaan zou mij dat vies tegen vallen. Dan is hij zijn geloofwaardigheid bij mij in ieder geval kwijt, hij heeft er namelijk wel is het één en ander is over gezegd. Ik heb Falkenburg best hoog zitten dus daarom denk ik niet dat hij kiest voor Pec. Zou best kunnen dat hij voor een ander avontuur kiest. Maar een langer verblijf in Deventer is zeker niet ondenkbaar. Er komt sowieso salaris vrij, denk ook zeker dat ze hem een goede aanbieding gaan doen, of al gedaan hebben. Ook heeft hij een goede klik met trainer Foeke Booy. Afwachten dus, en ik hoop natuurlijk dat hij bij ons tekent.

Hij is mij nooit echt opgevallen maar sinds de afgelopen jaren heb ik veel vertrouwen gekregen in de Technische staf. Het is toch mooi dat Zwolle nu gewoon een basis speler van Heracles kan halen. Daar kon je een paar jaar geleden alleen maar van dromen.

Voetballer die multi-inzetbaar is. Een nuttige versterking en een goede vervanger van Gravenbeek (ik snap nog steeds niet waarom hij weg moet). Als wij Falkenburg nog aan onze selectie kunnen voegen heb je al twee goede vervangers van vertrekkende spelers. Wat zijn plaats in het elftal zal zijn weet ik nog niet, want helaas heb ik vernomen dat hij rechtsbenig is dan kun je hem moeilijk op de plek van Van Hintum zetten die ik echt beroerd vind voetballen dit jaar (maar daar hebben wij eventueel Labylle nog voor). Gelukkig kan hij op meerdere plaatsen uit de voeten dus een geweldige jongen voor de breedte.

Boer
Van Polen
Werff
Broerse
Labylle
Mokotjo
Drost
Klich
Thomas
Nijland
Narsingh
4 mei 2014 om 18:03

Nijland in de spits? Die heeft dit hele seizoen geen pepernoot geraakt. Zal nooit zijn niveau bij FC Groningen meer aantikken. We moeten echt naar iemand anders zoeken voor de spitspositie.

4 mei 2014 om 21:58

Ik wil hem daar graag eens een keer zien. Volgens mij kan hij prima een bal vasthouden. Als wij daarnaast een bewegelijke en snelle speler zetten (in de vorm van Narsingh) heb je en een aanspeelpunt, en iemand die enorm veel gevaar kan creëren. Nijland speelde voor de winterstop gevaarlijk slecht, maar in zijn invalbeurten heeft hij gewoon na behoren gespeeld. Ik wil hem wel weer een kans geven op die positie en als hij dan niet functioneert kunnen wij hem gewoon uitzwaaien.

4 mei 2014 om 18:48

Op linksback is het gewoon krapjes. Pereira komt vooralsnog tekort, Van Hintum valt toch ook tegen en Labylle is al helemaal een drama. Hoop op een nieuwe linksback maar vrees dat die er niet komt. Daarnaast denk ik niet dat Jans zo gaat spelen, denk dat er gewoon een nieuwe spits moet komen, die van Fulham die op stage is geweest in de winter of Falkenburg. Rasevic gewoon als 2e spits

Kan hier moeilijk rouwig om zijn. Matige speler die vooral minuten heeft gemaakt omdat hij op meerdere posities kan spelen. Eigenlijk heeft Heracles op elke positie waar hij kan spelen betere spelers beschikbaar. Wanneer Heracles nu een type speler als Fledderus terug haalt, gaan ze er gewoon op vooruit.

4 mei 2014 om 18:49

Kan Fledderus eigenlijk ook op LB?

4 mei 2014 om 19:38

Nee volgens mij niet. Maar als vervanger van Rienstra hoef je ook geen LB te zoeken aangezien Rienstra zichzelf een centrale middenvelder vind.

4 mei 2014 om 20:09

Bedoelde meer als aanwinst voor PEC dat ook nog een LB nodig is vind ik zelf. Misschien is Peter van Ooijen wat?

Raar om te lezen dat sommige Heraclieden het niet erg vinden dat Rienstra vertrekt. Oké, hij had ook zijn fouten, maar bracht veel ervaring en rust in ons elftal. Zeker een nuttige speler en ik denk dat we hem zeker zullen missen volgend jaar.
Desalniettemin vind ik Fledderus stukken beter, maar betwijfel ik of we hem kunnen strikken.

Bedankt Ben en succes in Zwolle!

4 mei 2014 om 19:42

Ik vind het niet echt vreemd. Hij wil graag iets nieuws en is niet onvervangbaar. Rienstra kan aardig voetballen als verdediger, maar komt voor een echte middenvelder gewoon handelingssnelheid te kort. Tis eigenlijk net geen verdediger en net geen middenvelder voor het spel wat Heracles tegenwoordig speelt. In het oude aanvallende 3-4-3 van bosz kwam hij beter tot zijn recht dus verwacht wel dat hij een versterking is voor zwolle

Redelijke aankoop! Speler is me eigenlijk nooit echt opgevallen, maar dat hoeft niet uit te maken. Zie in hem wel een betere versie van Gravenbeek, een speler die op elke positie inzetbaar is. Ook nog gratis dus een echte fout kan je hiermee niet maken.

Hopelijk de zoveelste voltreffer van de technische staf!

4 mei 2014 om 20:10

Betere versie van Gravenbeek kan snel vind ik persoonlijk, is een speler waar ik me mateloos aan irriteer in het stadion.

4 mei 2014 om 22:00

Ik vond Gravenbeek juist wel leuk spelen. Maar dat komt misschien ook omdat hij vorig jaar te veel minuten heeft gemaakt waar hij geen pepernoot in heeft geraakt. De keren dat hij Bram moest vervangen voor de backpositie deed hij het prima (behalve Cambuur uit, maar dat was ook een goed voorbeeld van collectief falen) net zoals hij Mokotjo op het middenveld goed verving.

4 mei 2014 om 22:48

Heb je wel voor een groot deel gelijk. Vorig seizoen was het idd echt elke invalbeurt en start in de basis een groot drama. Als back up voor Van Polen zou ik hem graag zien blijven, dat deed hij idd een aantal keer uitstekend.

Voor in de aanval lekker Hiwat zijn contract verlengen, daar waren ze mee bezig toch? En met Narsingh of Gravenbeek..

5 mei 2014 om 00:33

Met Narsingh en Hiwat zijn ze bezig inderdaad. Ik zou ze in ieder geval beide laten blijven. Narsingh is toch altijd gevaarlijk en bij Hiwat zou er nog wel is wat meer in kunnen zitten. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat Gravenbeek weg gaat. Maar logisch, hij wilde een basisplaats en dat gaat hem bij Zwolle nooit lukken. Is ondanks zijn multifunctionele stijl toch meer iets voor de eerste divisie.

Geen opvallende speler, maar wel een speler die erg nuttig is. Jammer dat hij vertrekt bij Heracles.

Degelijke speler voor een club zoals PEC en Heracles. Ik snap alleen niet waarom Rienstra niet gewoon bijtekent bij Heracles. Qua cultuur en qua status verschillen die twee volgens mij niet zoveel en die twee Europese wedstrijdjes (alles extra is bonus) lijkt me te weinig reden om een contract te tekenen.

4 mei 2014 om 23:37

PEC is groeiende, Heracles niet. Ik begrijp dat dat er moeilijk ingaat in de rest van onze provincie, maar het is nu eenmaal zo. PEC heeft een duidelijke voetbal filosofie, nl. balbezit. Heracles heeft een kwakkeljaar achter de rug, vorige week pas zeker van nog een jaar eredivisie. Rienstra ziet PEC als een stapje hogerop, en de behaalde bekerwinst + europees voetbal zijn voor hem denk ik voor hem extra redenen geweest te tekenen bij PEC Zwolle. Welkom Ben!

5 mei 2014 om 00:36

Naar mijn idee is PEC ook al wel verder dan heracles hoor. Zoals hierboven gezegd gaat dat er bij velen moeilijk in, maar het is toch echt zo. Qua stadion gaan ze er flink voorbij, qua budget halen ze heracles in en ook qua winnen van nieuwe toeschouwers loopt zwolle stukken voor. Jammer voor heracles, maar zo is het nu eenmaal. Zwolle heeft nu eenmaal veel minder last van fc twente.

5 mei 2014 om 12:03

Daar vergis je je toch in ( of bent niet op de hoogte ). PEC is inderdaad een heel eind dichterbij gekomen de laatste jaren. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Heracles ruim 7 jaar bezig is de volgende stap te realiseren. Eeuwig gesteggel en raadsvergaderingen op lokaal en provinciaal niveau hebben er voor gezorgd dat we al jaren stilstaan. Plannen die voortdurend aangepast en weer van tafel geveegd werden, nieuwe plannen die weer op tafel kwamen. Eindelijk ( zucht ! ) komt daar verandering in en gaat als 't goed is deze maand nog de eerste paal de grond in. Of beter gezegd : de eerste oude steen eruit aangezien we 't over vernieuwbouw hebben.

Een impressie kan je zien op onderstaande link :

http://www.heracles.nl/nieuwstadion/details?newsid...
Dit zou moeten leiden tot een verhoging v.d. begroting met zo'n 50 %.
Uiteraard gaat een aardig deel daarvan op aan een dan duurdere organisatie, maar geeft absoluut heel wat meer financiele ruimte om ook op 't veld aanzienlijke versterking te realiseren. Komend seizoen zal er nog weinig veranderen, het seizoen daarop zal de boel volgens plannen z'n voordeel moeten brengen.

5 mei 2014 om 13:10

Hey, ik bedoelde niks vervelend tegenover PEC of Heracles, ik hoop dat Zwolle het een ronde volhouden en dat beide ploegen (en Gae) het een paar seizoenen volhouden in de eredivisie. Maar ik denk dat Pec's overwinning in de beker een incident is, maar ik hoop dat ik ongelijk heb

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle6-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper150
G. KastaneerAanvaller150
S. TedićAanvaller130
D. RedanAanvaller102
E. ReijndersAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

9 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren