Dortmund toont veerkracht en pakt dankzij Reus punt in BayArena

/

Borussia Dortmund gaat dit seizoen hoogstwaarschijnlijk boven Schalke 04 eindigen. BVB speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Bayer Leverkusen en heeft zeven punten meer dan de aartsrivaal, die zondag nog wel in actie komt. Leverkusen zal balen van het puntverlies, want men had in willen lopen op nummer drie Schalke. Die plaats geeft recht op directe deelname aan de Champions League.

Bayer won in mei 2007 voor het laatst thuis van Dortmund en had een zege nodig om tot op één punt van nummer drie Schalke 04 te komen. Die Werkself won niet, doordat het in de eerste helft tweemaal een voorsprong weggaf. Na zeven minuten kopte Lars Bender bij een hoekschop de openingstreffer achter Roman Weidenfeller, maar Oliver Kirch maakte na twintig minuten gelijk, door een vrije trap van Marco Reus tot in de verre hoek te verlengen. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd.

/

De thuisploeg, die vanaf de zomer geleid zal worden door Roger Schmidt, sloeg na 35 minuten weer toe in de BayArena. Gonzalo Castro was het eindstation van een vlotte aanval en kopte na een pass van Julian Brandt de bal tegendraads binnen: 2-1. Drie minuten later stond het weer gelijk. Roberto Hilbert maakte hands en Reus schoot de toegekende strafschop beheerst binnen. De Duits international is nu in 41 wedstrijden voor Dortmund bij 45 doelpunten direct betrokken geweest. Reus liet op slag van rust nog dé kans op 2-3 liggen.

De tweede helft was lang niet zo spectaculair als de eerste. De zwarthemden waren nog het meest dreigend en Brandt had hen naar de 3-2 kunnen stiften, maar Weidenfeller voorkwam een tegengoal. Leverkusen kreeg in de slotfase nog een domper te verwerken: Kiessling liep een hamstringblessure op en moest zich laten vervangen. Leverkusen neemt het in het restant van het seizoen op tegen Eintracht Frankfurt en Werder Bremen. Jürgen Klopp en co treffen TSG Hoffenheim en Hertha BSC en spelen daarna de bekerfinale tegen Bayern München.