‘Barcelona schrijft naam van AZ’er op als aanwinst voor achterhoede’

Donderdag, 24 april 2014 om

Barcelona mag komende zomer gewoon nieuwe spelers binnenhalen, nadat het bij de FIFA beroep aantekende tegen het transferverbod dat de wereldvoetbalbond oplegde. Technisch directeur Andoni Zubizarreta is belast met de zoektocht naar nieuwe namen en behalve Alen Halilovic komt ook Marc-André ter Stegen er hoogstwaarschijnlijk bij, zo is de verwachting. Daar houdt het echter niet op, want op meer posities is nieuwe aanwas nodig.

/

In de achterhoede bijvoorbeeld moet iets gebeuren. Carles Puyol verlaat Barcelona na het seizoen en heeft aangegeven niet op andere gedachten gebracht te kunnen worden. Javier Mascherano werd jaren geleden omgeturnd van middenvelder naar verdediger, maar er zijn twijfels gerezen over zijn nut achterin. Voor Alex Song geldt min of meer hetzelfde en hij gaat misschien weg in de zomer. Centraal kunnen zodoende eigenlijk alleen Gerard Piqué en Marc Bartra gebruikt worden en dat is te weinig.

Volgens Marca wil Barcelona één of twee nieuwe centrale mannen halen. In het verleden sloeg men de plank mis met dure aankopen als Martín Cáceres (16,5 miljoen euro), Dmitry Chigrinskiy (25 miljoen euro) en Henrique (16 miljoen euro) en om dat niet nog eens te laten gebeuren, wordt er goed nagedacht over wie er wél gehaald moet(en) worden. Het liefst van alles koopt de Spaanse club Thiago Silva, maar Paris Saint-Germain piekert er niet over de Braziliaan te verkopen.

/

Op de lijst staan nog tien andere namen, stelt de krant. Een paar daarvan zijn ‘logische keuzes’, maar zij zijn wel peperduur óf liggen nog langdurig vast: Mats Hummels, Daniel Agger, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Marquinhos. Er zijn daarom ook enkele mindere goden aan de lijst toegevoegd, te weten Jeffrey Gouweleeuw (AZ), Aleksander Dragovic (Dynamo Kiev), Eliaquim Mangala (FC Porto), Eder Balanta (River Plate) en Federico Fazio (Sevilla).

Behalve Mangala kosten alle spelers op de ‘B-lijst’ zeker niet meer dan vijftien miljoen euro en dat vindt Barcelona een aanlokkelijke gedachte. Of Gouweleeuw serieus bekeken is door scouts van de Catalanen is niet duidelijk. De 22-jarige centrale verdediger heeft zijn eerste seizoen bij AZ er bijna opzitten. Hij speelde hiervoor drie jaar bij sc Heerenveen. Zijn contract in Alkmaar loopt nog tot medio 2018 en na dit seizoen krijgt hij te maken met Marco van Basten, zijn ex-trainer in Friesland. Met hem had Gouweleeuw niet altijd een even makkelijke band.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door jan1980)

Speelt zeer sterk dit seizoen, maar ik denk dat dit toch wel een fabeltje is.

24 april 2014 om 11:40

Een lijstje mindere goden en dan Mangala en Gouweleeuw in hetzelfde rijtje noemen haha. Mangala is een beest en ook peperduur. Het lijkt mijn echter een fabeltje inderdaad. Ik snap trouwens niet waarom ze niet voor Hector Moreno gaan in het lagere segment.

24 april 2014 om 12:41

Je was me al voor, wilde net ook die 2 noemen.
Jeffrey is geen slechte verdediger... voor Nederland dan.
Maar hij moet nog wel een stuk groeien zowel in zijn spel(voetballend vermogen) als in het verdedigen.

Maar als je dan ook Mangala op je lijstje hebt...
Die is natuurlijk wel wat duurder.

*nogmaals, vind het dus een prima verdediger alleen natuurlijk niet niet voor de top

24 april 2014 om 13:06

Ja idd voor mangala moet Porto kennende sws wel minimaal 40mil gelegd worden.

24 april 2014 om 14:47

Het is altijd afwachten of hij het niveau aankan, maar dat kan je nooit vooraf weten. Hij speelt bij AZ zeer solide en kan je je afvragen of hij hogerop kan. Oke, barca is een aantal stappen, maar je kan zoeiets nooit vooraf weten. Hij is voetballend wel sterk en dat is wat Barca wil als cv

24 april 2014 om 14:08

Barca heeft liggen slapen .. Ze hadden benatia moeten kopen toen hij nog " goedkoop " was .. Past perfect in het systeem van barca

ik vraag me altijd af
hoe ontstaat zon lijstje in een krant
ookal is het niet echt , hoe kom je uit bij gouweleeuw ???

24 april 2014 om 11:50

Ze hebben een lijst met spelers en doen dan hun ogen dicht en wijzen er een aan.

24 april 2014 om 12:29

Zou Gouweleeuw niet een sterke optie achterin voor PSV kunnen zijn als vervanger voor Zanka?

24 april 2014 om 12:53

Dus je wil hem aantrekken als reserve? Denk je dat hij dat wil? Zanka gaat weg, rekik zal ook niet blijven dus ze moeten iets. Maar hij komt alleen als hij ook speelt. Dus je moet de ontwikkeling van hendrix afwachten. Psv heeft een ervaren verdediger nodig a la poulsen bij ajax.

24 april 2014 om 11:50

Haha, ja dat vraag ik mij ook af. Afgelopen jaar wam er ook al een vergelijkbare lijst voor de spitspositie bij Barcelona met onder andere Huntelaar, Pelle en Cvitanich

Ik neem aan dat Barcelona gewoon weer voor een gevestigde naam zal gaan, dus een dure optie.

24 april 2014 om 11:55

huntelaar is dan nog redelijk bedenkbaar
maar pelle en cvitanich zijn dan weer onzin

24 april 2014 om 11:58

Pelle zou kunnen. Het ging toen namelijk om een targetman. Iemand op wie je de ballen kan pompen als je in de laatste minuten wat moet forceren.

24 april 2014 om 12:22

Ik vind Huntelaar ook een heel goede spits, maar spitsen als Huntelaar en Pelle zie ik niet zo snel bij Barcelona in de spits staan. Daar verlangen ze toch wat meer van je, volgens mij, dan alleen alle ballen erin te schieten, want dat doet Messi al

24 april 2014 om 11:58

Barcelona kent natuurlijk (zo goed als) alle matig tot goede spelers in Europa en de scouts van het desbetreffende land maken daar lijstjes van. dus Gouweleeuw zal inderdaad op een lijstje staan van de Nederlandse scout, maarja zo'n scout kan moeilijk elke week weer een blanco lijstje inleveren omdat geen speler Barcelona waardig is .

24 april 2014 om 12:01

Dit stond nog niet zo lang geleden. Daar stond Gouweleeuw nog met een Heerenveen shirt aan. Niet te veel van geloven dus

24 april 2014 om 12:01

In een catalaanse krant*

24 april 2014 om 12:14

Ik lach me kapot als Barcelona naar Nederland komt en ze melden zich bij Heerenveen. Nee hoor, maar ik had het ook gezien inderdaad.

24 april 2014 om 12:53

Zou niet weten waarom ze zich bij heerenveen melden voor gouweleeuw...

Dit is een grap neem ik aan?

24 april 2014 om 12:14

Barcelona heeft gewoon een lijst met 30 verdedigers die vrij goed spelen. Dat daar een keer een Nederlander op staat is niet zo gek. Ze doen er alleen niks mee.

Ik mag hopen dat dit een grapje is.

Als je geen jeugdspeler bij Barca hebt rond te lopen die beter is dan Gouweleeuw dan heb je als jeugdopleiding kei hard gefaald.

24 april 2014 om 11:32

Ik schat de kans dat Gouweleeuw bij Barca komt te spelen in op 0%..

We hebben in Barcelona B een betere verdediger lopen dan Gouweleeuw, te weten; Frank Bagnack.

Bovendien spreken ze over 'mindere goden' en noemen dan Gouweleeuw in 1 adem met Fazio, Mangala en Dragovic.
Dat zij als mindere goden bestempeld kan ik begrijpen omdat ze onder de echte top verdedigers staan, maar Fazio zou ik toejuichen en Mangala al helemaal.

Als je je in de eredivisie nog niet eens weet te onderscheiden, heb je zeer zeker bij Barca niets te zoeken.wat een stompzinnig bericht uit de wandelgangen categorie weer.

24 april 2014 om 11:41

Hij is bij AZ al het hele seizoen de beste/meest constante speler, heeft na 32 wedstrijden pas 2 gele kaarten en bij hem begint bijna iedere aanval.

Dus hij onderscheidt zich wel degelijk... dat ze voorin niet scoren (en dus lastig winnen) is niet aan hem...

Barcelona is wel heel erg hoog natuurlijk, maar subtop Europa kan hij wel halen (een Sevilla, Valencia of een Everton) ligt nog 4 jaar onder contract, gekocht voor een prikkie (1.5 miljoen) dat wordt dus 10 miljoen vragen bij een eventuele verkoop op dit moment. Hou je er alsnog 6-7 of meer aan over aan winst...

24 april 2014 om 13:40

Laat hem volgend seizoen maar bewijzen dat hij stabiel is. Pas dan zou hij eens naar de Europese subtop kunnen kijken.

24 april 2014 om 14:52

Dan alsnog zou hij niet slagen bij Barcelona. Zou misschien een aanwinst zijn voor Barça B maar zeker niet voor het A-team.

24 april 2014 om 20:42

Paul,

Gelukkig zitten er heel erg veel teams tussen het niveau Barca A (top 5/6 Europa?) en Barca B een grauwe middenmotor in de 2de divisie in Spanje...

Dus dat is wel erg gechargeerd, een Valencia/sevilla of Everton of Leverkusen zou hij toch wel aan moeten kunnen na volgend jaar. Voetballend dan vooral, hij moet nog wat sterker/fysieker worden wil hij zich staande houden in duels... alhoewel hij meer de opbouwer is en niet de mandekker (dat is Viergever of Wuytens vaak, afhankelijk wie er naast hem in het centrum staat)

Ik kan dit bericht echt niet serieus nemen... Hij is toch 'al' 22 jaar, niet eens kandidaat voor het Nederlands elftal en dan zou die wel een versterking zijn voor Barcalona? Schei toch uit...

Hoop voor barca dat ze gouweleeuw niet halen ik blijf het een matige speler met een onzekere indruk vinden. Denk dat de beste optie voor barca Mats hummels is want die is voetballend ook nog een sterk dat pas bij barca, Mag mats gelijk ze vriend jürgen klopp meenemen naar Barcelona en dan word het een prachtig seizoen

24 april 2014 om 11:32

Hij heeft geen onzekere indruk hoor? Het is voor Barca natuurlijk wel een matige speler, maar voor de Eredivisie is het een goede speler.

24 april 2014 om 11:44

Ik bedoel het meer in de zin van dat hij zo nu en dan nog wel eens een raar foutje maakt wat bij onzekerheid past. Maar voor barca zou hij inderdaad veel te min zijn.

24 april 2014 om 12:02

Wel nee, dat past niet bij onzekerheid. Dat past bij het feit dat het nooit een verdediger is geweest en dus ook nooit zal worden. Gouweleeuw is zwak in een spits 90 minuten dekken. Hij moet de opbouwende man zijn en dan is hij dodelijk. Verschrikkelijk goede pass, uitstekende snelheid en indribbelen en heeft overzicht. Compenseert een hoop door zichzelf goed te positioneren waardoor hij vrijwel altijd op tijd is. Alleen directe duels met een spits, dat zeg ik, is hij minder in. Maar wat wil je als je tot de B1 aanvallende middenvelder was? Dan kan je niet verwachten dat hij opeens een topverdediger is.

24 april 2014 om 12:58

Was Gouweleeuw in de B1 een aanvallende middenvelder? Dan vind ik het knap van hem hoe hij zich ontwikkeld. Eigenlijk moet je naast hem een soort Puyol zetten, ook al is Jeffrey niet van top niveau ik maak een vergelijking, waardoor Jeffrey kan opbouwen en iemand anders de spits kan breken. Dan is hij is z'n best denk ik.

24 april 2014 om 15:15

Ja, hij is van de C1 van Ado '20 naar Heerenveen B1 gegaan en is daar pas verdediger geworden. Daarvoor dus zijn hele jeugd aanvallende middenvelder geweest. Dus zeker knap hoe zijn ontwikkeling gegaan is.

24 april 2014 om 11:42

Hij is juist niet onzeker, zeer overtuigend (in de Eredivisie) in duels en in de opbouw.

De reden dat ik dit ongeloofwaardig vindt is omdat hij een type Pique is.... meer voetballer dan een breker.

Puyol was/is juist een breker pur sang. En dat is Gouweleeuw niet, vandaar dat het een vreemd gerucht is. Of ze moeten bedoelen dat hij samen met Bartra achter het centrale duo komt als wissel, alleen dan is het enigszins te bevatten hoe dit gerucht ter wereld is gekomen.

24 april 2014 om 11:47

Als je het zo bekijkt zouden ze het beste voor mangala kunnen gaan denk ik, Dat is pas een breker. Pique en Mangala zou een perfect duo zijn dan, een goeie voetballen en een breker.

24 april 2014 om 12:04

Gouweleeuw zijn droom zou dan uitkomen. Hij is echt fan van Pique en ziet hem ook wel als voorbeeld denk ik. Maar Jeffrey naar Barcelona zal nooit gebeuren inderdaad, ben ik bang. Misschien kan hij beter naar een mooie club in Duitsland of Engeland. Desondanks zou zijn gezin perfect passen in Spanje, aangezien hij een vriendin heeft die perfect Spaans praat.

24 april 2014 om 20:44

Lijkt mij ook, tenminste ik hoor goede verhalen over Mangala heb hem dit jaar een paar keer een paar helften in actie gezien in de Europa League dus het is voornamelijk van horen zeggen maar toch, lijkt me een bikkel die je erbij kan hebben.

Pique en Gouweleeuw is net alsof je met 2x Veltman of 2x Viergever in het centrum gaat spelen... het voetbalt leuk, maar iedere hoge bal of fysieke aanvaller en je legt het af. Helemaal als een fysieke speler ook nog eens techniek heeft...

Als die serieus waar is, dan eet ik echt me schoenen op!
Prachtig voor Gouweleeuw om dit te lezen maar hij weet zelf ook wel dat dit onzin is. Ik hoop dat het waar is want dat is goed voor de naam van AZ. Al is het omgekeerd ook weer minder want AZ raakt een goede kracht kwijt.

Mindere goden?

Dan staat Gouweleeuw in het rijtje met Mangala?

Mangala is een van de, zoniet de beste cv ter wereld, wat een beest is dat!

Gouweleeuw met Mangala vergelijken klopt voor geen meter!

24 april 2014 om 11:34

Mangala de beste cv noemen gaat wel wat ver vind je niet? Er zijn betere verdedigers die zich meer hebben bewezen dan Mangala.

24 april 2014 om 11:38

Ik heb Mangala zien spelen tegen Nederland, zat echt overal tussen, Van Persie had niets in te brengen.

Ik ben er zeker van dat Mangala na het wk een toptransfer gaat maken.

Hij is wereldtop, en één van de beste cvs ter wereld naar mijn mening.

24 april 2014 om 11:49

Ik heb Blind ook zien spelen tegen Barcelona, zat overal tussen en verdeelde het spel uitstekend.....

Oke, ik overdrijf... Mangala is een uitstekende CV en het is echt onzin om hem tussen de "mindere goden" te noemen met Gouweleeuw haha. Maar hem als beste CV te noemen terwijl hij nog in een zwakke competitie speelt is ook wat overdreven hoor

Dat hij een toptransfer gaat maken lijkt me duidelijk. Als Chelsea of City hem niet oppikt zal toch Man United alles in het werk stellen om hem te kopen?!!

24 april 2014 om 12:56

Een van de beste, maar niet de beste zoals je eerst suggereert. Thiago Silva, John Terry (ervaring en timing), Garay, duo van Juve (Chiellini en Bonucci toch? Kan me vergissen.), Ramos, Pepe vind ik beter. Puur door ervaring en wat ze bewezen hebben. Neemt niet weg dat Mangala een topper is.

Dit is toch niet serieus te nemen? Jeffrey Gouweleeuw bij Barcelona? Met alle respect maar Jeffrey zou een club als Malaga nog niet eens aankunnen, laat staan Barcelona.

Barca moet echt verder zoeken. Er zijn veel betere verdedigers voor dezelfde prijs te vinden.

Dit soort berichten hoeven echt geen eigen post, maar kunnen gewoon in de wandelgangen staan.

24 april 2014 om 12:05

Mwaa, niet overdrijven. Hij moet alleen iemand naast hem hebben die 90 minuten de spits schaduwt. Dan is hij de vrije man en kan hij opbouwen. Bij een club als Malaga zou hij prima kunnen spelen hoor. Hij is echt een lichtpunt bij AZ vind ik.

De verkoop van Caceres was zo dom! Man man man, daar heb ik nog nachtmerries van. Mascherano zou ik persoonlijk naar Antartica brengen als Caceres daardoor terugkomt.

Een Vertonghen en Mangala, dat zou echt prachtig zijn!

Mooi man, gewoon die Gouweleeuw op een lijstje van Barcelona. Ik zie absoluut potentie in die jongen, maar Barcelona... dat gaat me wel erg ver. Ik hoop overigens dat hij gewoon blijft, want voor AZ is het een prima verdediger.

Wel lekker voor z'n transferwaarde lijkt mij trouwens. Ik denk dat veel clubs letten op de spelers die Barcelona op z'n lijstjes heeft staan.

Zeer terecht dat gouweleeuw aan deze onzinnige lijst is toegevoegd!vindt hem ook 10 keer beter dan die pannenkoek Benatia ( As Roma ) die niet op de lijst te vinden is..hahaha!

24 april 2014 om 12:16

Ah joh, die hebben gewoon van elke competitie een aantal verdedigers op een lijstje gezet en gaan daarna kijken wat het beste bij de club past. Gouweleeuw schuiven ze zo weer van tafel.

Haha, kom maar langs. Wil je 'm voor tien miljoen of voor twaalf miljoen? Haha, wat een grap. Voor Nederlandse begrippen is het een goeie verdediger. Maar hij kan de Primera División echt niet aan. Laat staan een topclub.

Al die mensen die op voetbalzone zeggen dat dit nep is moeten maar eerst de Spaanse kranten lezen!! Ik heb zelf 3 jaar in Spanje gewoond en lees regelmatig de kranten en dit stond er echt in. Ze willen ook Ard van Peppen en Jody Lukoki geen slechte aanwinsten

24 april 2014 om 13:44

En de optie op Kees Luijkx? Bij degradatie van Roda toch onbetaalbaar?

24 april 2014 om 13:51

Ja dat is zeker een optie! Maar Beugelsdijk doet het ook niet verkeerd bij Ado..

24 april 2014 om 13:55

Als ik zou mogen kiezen, dan Beugelsdijk.

Maar serieus: in Nederland lopen geen centrale verdedigers van wereldniveau rond. Over de grens is er met een Vlaar of Heitinga misschien nog enigszins niveau, maar ik houd mijn hart vast voor het WK. En dat geldt eigenlijk voor alle verdedigers uit de eredivisie die daar gaan spelen.....

Ik snap niet waarom Barcelona nu niet alsnog voor Jan Vertonghen gaat?! Vorig jaar heeft hij laten zien dat hij zich (makkelijk) staande kon houden in de Premier League, supporters van Barcelona hadden toen zelfs spijt dat de club hem niet hadden vastgelegd. Dit seizoen gaat het met de Spurs minder en heeft Vertonghen ook veel pech gehad, grote kans dus dat hij goedkoper op te halen is dan vorig jaar. Geef die jongen vertrouwen, hij kan nog zeker 8 á 10 jaar mee in de basis van FC Barcelona als alles normaal verloopt.. In plaats van steeds die tussenoplossingen..

24 april 2014 om 11:41

Sorry hoor maar vertonghen is zwaar overhyped, ik heb hem dit seizoen echt vaak zien blunderen bij de spurs

24 april 2014 om 12:35

Daarom zeg ik ook, dit seizoen gaat het minder met Vertonghen. Hij is niet overhyped, het is een topper, bekijk hem maar eens goed in een wedstrijd.. Dit seizoen loopt het gewoon veel minder bij de Spurs, dat telt zeker mee. Bij Barcelona bloeit hij wel weer op.

24 april 2014 om 13:46

Vertonghen is een goede verdediger, maar past niet echt in het profiel. Pique heeft een breker naast hem nodig ala Mangala. Twee van hetzelfde gaat niet echt passen.

Gouweleeuw stond trouwens een paar maanden geleden ook al op zon lijst van Barca, toch wel mooi voor AZ en voor die jongen.

Ik hoop op Hummels. Moet uiteraard ook een aardig bedrag voor neergelegd worden, maar dan weet je zeker dat je iemand hebt die er gelijk staat en genoeg ervaring heeft op he thoogste niveau. Hoewel hij rechtsbenig is is dit, financieel gezien, een betere optie dan Thiago Silva. En Puyol en Pique zijn ook beide rechtsbenig en dat werkte in het verleden ook uitstekend.

Ik zou voor Vertonghen en Mangala gaan. Beide sterk in het verdedigend werk Vertonghen is zeer sterk in de opbouw. Marquinhos lijkt me te duur, Hummels maakt me nog teveel foutebn en overschat zichzelf en Agger zal niet goed genoeg zijn en zijn wedstrijden bij Liverpool gaan meepakken lomend jaar

24 april 2014 om 11:52

100% mee eens!! Vertonghen en Mangala lijken mij ook echt de beste opties. Vertonghen is ook nog als linksback inzetbaar wanneer Mangala en Pique een duo vormen en Alba bijvoorbeeld geblesseerd is of rus nodig heeft. Vermaelen is anders ook nog een prima optie.

eder balanta, die noem ik al vanaf januari als versterking. prachtige verdediger. ook voetballend aardig onderlegd! zeker de moeite waard om te halen. verder mangala klinkt me ook als muziek in de oren! fysiek sterke jongen

Ach, Buttner ging ook ineens naar Manchester United na een goed seizoen. En Gouweleeuw heeft een goed seizoen gespeeld. Zal vergeleken met de rest spotgoedkoop zijn en kan dienen als backup. Ik sluit niets uit (maar moest wel een beetje grinniken).

dragovic en balanta zijn 2 zeer goede verdedigers en wat onbekender bij het grote publiek.
die andere die daar staan zouden ook allemaal aanwinsten zijn behalve gouweleeuw, die vind ik niet het niveau hebben van barca.

Hahaha Gouweleeuw bij Heerenveen wisselspeler en bij AZ nu veel minuten gemaakt en dan bij Barca in beeld hahahaha..grappig. Dus de Barca scouts zijn blind en zien geen betere verdedigers in Europa die haalbaar zijn.

Oh oh oh,
Je gaat mij niet wijsmaken dat er geen betere verdedigers te koop zijn..

Ik vind dat als Barca het beroep verliest dat ze dan alles wat ze nu gaan kopen weer moeten verkopen.

Waarom gaan ze niet gewoon voor Benatia of Kompany dan is je verdediging al met 50% gestegen.

Vermoedelijk willen ze ook Breuer, Rosales en Looms halen voor de andere posities in de verdediging en halen ze Kurto op als opvolger van Valdes...

Wat een onzin. Een Gouweleeuw is bij AZ prima op zijn plek, hij zou bij de top van Nederland waarschijnlijk al te kort komen, laat staan bij Barcelona. Ik denk dat dit het grootste onzinbericht van de laatste tijd.

Tja, ik zou leker voor Eder Balanta gaan. Die kerel is pas 21, is een linkspoot (piqué en Bartra zijn beide rechts) en heeft genoeg talent om het waar te maken. En hij zal ook nog eens niet zo duur zijn

Haha ik heb 't een paar maanden geleden gezien in de krant inderdaad. Voorpagina-nieuws nog wel. Maar goed, Sport is 50 pagina's louter Barcelona-nieuws, dus die krant moet vol. Korreltje zout! (Woon zelf in Barcelona)

Gouweleeuw en Mangala in een zin met mindere goden noemen, wauw VZ... Het valt me op dat er veel opbouwende verdedigers in de lijst staan met Vertonghen, Gouweleeuw en Hummels. Pique kan al opbouwen natuurlijk. mangala of Subotic lijken mij droomaanwinsten voor Barca. Verder valt het me op dat bijvoorbeeld, Mussachio, Benatia en Chiellini niet in het lijstje staan. Deze spelers zijn meerdere malen aan Barca gelinkt.

Als ze een lijst hebben met 30+ verdedigers voor 1 positie kan er een keer een Nederlander opstaan. Voor Barca veel te zwak. Bij AZ doet hij het prima als centrale verdediger. Over de grond prima, maar door de lucht zwak en zijn inspeel pass is vaak wel hard maar mist de juiste richting.
AZ heeft twee betere centrale verdedigers al klaar staan in jong AZ.

Die is zeker niet goed genoeg. Bij AZ vind ik hem niet eens de beste speler. Zegt wel wat dat hij erin staat en die Oranje-clowns niet..

AZ wordt over de grenzen heb ik het gevoel meer gewaardeerd dan in Nederland zelf.
De selectie herbergt toch wel enkele behoorlijke sterke spelers zoals Gouweleeuw, Ortiz, Gudelj, Johannsson. Waarom van Gaal maar blijft rondhangen bij PSV is me een raadsel gezien juist die talenten in mijn ogen weer overgewaardeerd worden. We hebben het toch allemaal gezien de prestaties van Rekik en Bruma en dan hebben die ook nog behoorlijk minder Europese wedstrijden in de benen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Spanje
269 fans
Verdediger, 42 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren